Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes és a (245 db)

Hétfőn leszek 30 hetes, és a bokám nagyon vizesedik, de csak az. Ez utalhat vmire vagy normális hogy csak ott vizesedek?

Legjobb válasz: Önmagában az, hogy a bokád vizesedik, bajra nem utal. Ebben a melegben ne csodálkozz rajta, ráadásul már terhet is kell cipelni...:) De tudom neked ajánlani a jégzselét. Kérd meg este a párodat, masszírozza be vele a lábadat! Szerintem nem bánnád meg! No és persze, ha dagad, fel kell polcolni úgy, hogy a csipõd feletti magasságba legyen.

Önmagában az, hogy a bokád vizesedik, bajra nem utal. Ebben a melegben ne csodálkozz rajta, ráadásul már terhet is kell cipelni...:) De tudom neked ajánlani a jégzselét. Kérd meg este a párodat, masszírozza be vele a lábadat! Szerintem nem bánnád meg! No és persze, ha dagad, fel kell polcolni úgy, hogy a csipõd feletti magasságba legyen.
A kérdező hozzászólása: Okés, köszi.:) És ezt a jégzselét hol lehet kapni? Mire jó konkrétan?
Azért én mérnék vérnyomást is mellette.
Ha csak a bokád vizesedik, akkor valószínûleg semmi gond. Azért ott, mert azt éri a legnagyobb terhelés+ a gravitáció hatása. Igazából akkor kell jobban odafigyelni a dologra, ha már nem csak a bokád dagad, hanem az egész lábad, a karjaid, arcod stb. A vérnyomásodat mérd meg, ha van otthon mérõd, de amúgy gondolom terhesgondozáson is rendszeresen ellenõrzik, tehát emiatt nem feltétlenül kell vérnyomásmérõ után rohangászni. Amikor csak tudod, polcold fel a bokád és ne ücsörögj, ácsorogj sokat egy helyben!
A kérdező hozzászólása: A vérnyomás mindig rendben van, 110/77, 108/85 és hasonlók szoktak lenni, soha nem szokott magas lenni. Csak azt hittem hogy önamgában a boka dagadása, vizesedése is vmi gondra utalhat. Egyébként ha lefekszem vagy felpolcolom 1-2 óra múlva teljesen normálisan néz ki.

30 hetesen voltam a dokinál és aztmondta hogy a baba 1-2héttel nagyobb BPD:78mm ez tényleg nagyobb?

Legjobb válasz: Szerintem nem mert az átlagos az BDP:80 szóval szerintem pont akkora a babád amekorrának lennie kell.Az enyém nagy babó,82 volt 30 hetesen. Boldog Baba várást! 34 hetes pocis

Szerintem nem mert az átlagos az BDP:80 szóval szerintem pont akkora a babád amekorrának lennie kell.Az enyém nagy babó, 82 volt 30 hetesen. Boldog Baba várást! 34 hetes pocis
nekem 83 volt :) és 28 heteswn 78
Az én kislányomnak 81 mm volt, és azt mondták, korának megfelelõ.
Nekem 29 hetesen 79 mm volt.
Nem nagyobb de itt mindig megtudod nézni: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

30 hetes vagyok! A szemérem csontomat nagyin nyomja a babám, és olyan érzés, hogy a melleimet meg rugdosná? Miért?

Legjobb válasz: Kezd beékelõdni! Fészkelõdik, helyezkedik a kicsi! :D Semmi rosszat nem jelent!!!

Kezd beékelõdni! Fészkelõdik, helyezkedik a kicsi! :D Semmi rosszat nem jelent!!!
Nekem is fáj a szemérem csontom. Olyan mintha feszítené szét :)
Sziasztok! Ha oldalt fekve vagytok akkor nem fogjátok érezni. Már nagy a baba egyszerre tud rúgni felül és katanculni alul :) Helyezkedik és azt érzed, ami teljesen normális. Nekem már néha fáj is felszisszenek. 38 hkm
2. vagyok. Nekem akkor fáj ha felkelek az ágyból, és járkálok. vagy ha sétálok. Ha fekszem semmi bajom nincs. Sokat fekszem oldalt, mert máshogy nagyon kényelmetlen. De mikor felkelek este pl. pisilni, majd bepisilek annyira fáj. :(
A kérdező hozzászólása: Nekem is csak akkor fáj mikor fel akarok kelni!
Én is 30 hetes vagyok, és a második babánkat várom. Az elsõ terhességem egészen más volt, szerintem abba, hogy most ilyen nehezen bírjuk a gyûrõdést, belejátszik, hogy mostanában iszonyú sok a frontátvonulás, és nagyon szeszélyesen változik az idõjárás... Ez a babákat is megviseli, az enyém is többet mocorog, fészkelõdik, mint máskor. Én 3 napja még az ügyeleten is voltam, mert szinte csak fekve tudok létezni... Pedig mindent rendben találtak odabent. Feszülésre, keményedésre én MageB6-ot szedek, megemelt dózisban. Kitartást minden kismaminak! :)

Normális ha 30 hetesen fáj a hasam? És étvágyam is alig van.

Legjobb válasz: A gyomrod vagy a hasad fáj? Egyébként azt mondják, hog terhesség alatt minden normális, csak a vérzés nem.

A gyomrod vagy a hasad fáj? Egyébként azt mondják, hog terhesség alatt minden normális, csak a vérzés nem.
A kérdező hozzászólása: szia!a hasam fáj.köszi a választ!

29-30 hetesen mekkora volt a babátok és milyen nemű? Az én babám 1470g. és kislány és most vagyok 29 hetes

Legjobb válasz: Nekem 30 hetesen 1479g, és kislány lesz. Az nem baj, hogy pici legalább könnyebb lesz megszülni... :)Boldog babavárást!

Nekem 30 hetesen 1479g, és kislány lesz. Az nem baj, hogy pici legalább könnyebb lesz megszülni... :) Boldog babavárást!
28 hetesen volt 1055 gramm , 35 centi, kislány :)
Nekem 30. héten volt 1495g és azt mondták szép nagy baba lesz. és kislány
Nekem a 28. hèten volt 1200 gr, 33 cm, ès kisfiu

Nagy a problemam, 36 hetes terhes vagyok, kulfoldon elek, a magzatom 30 hetesnek felel meg, 1, 5 kg, es azt is mondta az orvos hogy megvan serulve a mehlepenyem, mit tudnek tenni?

nagyon megvagyok ilyedve, reggel ota csak sirok, nem tudom hogy miert, vagy hogyan serulhetett meg a mehlepenyem, felek hogy elveszithetem a babamat, elso kisbabam lesz, kernem a segitsegeteket, hogy aki tud ilyesmi dologrol, az irja le a tapasztalatait, segitsen nekem, irja le hogy mivel gyorsithatnam meg a babam novekveset, stb.

Legjobb válasz: Ne haragudj, csak meghallgatni tudlak. Hogy lehet az, hogy 30 hetesnek felel meg a babád? Nem vonom kétségbe a nyelvtudásod, de biztos, hogy 100%osan értettél mindent? A legfontosabb, hogy próbálj lenyugodni, tudod, hogy azzal csak ártasz magadnak és a babádnak, ha sírsz. Tudom, ezt így könnyû mondani. 30 hetesnek felel meg a babád, akkor már életképes. Nem mondtak semmit, hogy mit kell tenned? Mindenesetre remélem szeded a vitaminokat (nem azért, hogy nagyobb legyen a baba) Egyél elég táplálékot, igyál elég vizet. Hol élsz egyébként? Én is külföldön élek, 3 hónapja szültem, tudom, hogy milyen nehéz a terhesség egy idegen országban, hogy nem értesz mindent 100%osan. Én Angliában élek.

Ne haragudj, csak meghallgatni tudlak. Hogy lehet az, hogy 30 hetesnek felel meg a babád? Nem vonom kétségbe a nyelvtudásod, de biztos, hogy 100%osan értettél mindent? A legfontosabb, hogy próbálj lenyugodni, tudod, hogy azzal csak ártasz magadnak és a babádnak, ha sírsz. Tudom, ezt így könnyû mondani. 30 hetesnek felel meg a babád, akkor már életképes. Nem mondtak semmit, hogy mit kell tenned? Mindenesetre remélem szeded a vitaminokat (nem azért, hogy nagyobb legyen a baba) Egyél elég táplálékot, igyál elég vizet. Hol élsz egyébként? Én is külföldön élek, 3 hónapja szültem, tudom, hogy milyen nehéz a terhesség egy idegen országban, hogy nem értesz mindent 100%osan. Én Angliában élek.
Nekem 39 hetesen mondták azt, hogy 33 hetesnek felel meg. 2650g-mal született, teljesen egészségesen!!! Viszont azonnal megindították a szülést, mert ilyenkor a méhlepény már nem tudja megfelelõen táplálni. Nem igazán értem, nálad mire várnak??
Szia! Arra tippelek, hogy a baba nem tudott elegendõ tápanyaghoz jutni a sérülés miatt. Ne akadj ki (tudom könnyû nekem) még van 1 hónapod, és 1, 5kg, bár pici, de ha már most megszületne sem lenne semmi baja, csak picurka lenne, és koraszülöttnek minõsülne, megfigyelnék. Remélem azért hogy csak elcsesztek valamit.
Hát ha 1, 5 kg az valóban 30 hét körüli súly, nem hiszem, hogy félreértette volna. Elõz UH mikor volt és ott mekkora volt?
A kérdező hozzászólása: ez elotti ultrahangon augusztus 9-en voltam, 5 honapos volt a magzatom, es ott csak annyit mondtak hogy kicsit pici a baba, de mast nem mondtak, szoval nem mondtak hogy serult a mehlepenyem, ma hallottam eloszor a problemamrol,
szia en is canadaban elek, es amikor terhes voltam nekem is mondtak olyanokat hogy azt hittem megorulok de hal Istennek egezseges fiam szuletett ha gondolod irj emailt
A kérdező hozzászólása: szia, canadaban elek, a parom nagyon jol beszel angolul, 12 eve itt lakik, sajnos igen, 30 hetesnek felel meg, es ez 100%, probalom magam megnyugtatni, az orvos azt mondta hogy varjunk hogy hat ha fejlodni fog, megtesznek mindent a baba erdekeben, 2-szer kell minden heten jarnom ultrahangra, es nem tudok mast csinalni csak varni, hogy mi lesz, remelem tudnak ezen az oldalon segiteni,
Elõször is, nyugi! A 1, 5 kiló nem olyan kicsi, ha most megszületne is, már nem valószínû, hogy bármi gond lenne. És lehet az uh is téved a súlyt illetõen. (mind a két gyerekemnél több, mint fél kilót tévedett!) Egy barátnõmnek volt hasonló, nem táplálta megfelelõen a lepény a babát. Neki is csak a 35. héten derült ki. Õt benn tartották kórházban, naponta uh és ctg, és rengeteg fehérjét (húst hússal) etettek vele. Amíg fejlõdött picit is benn a baba vártak, végül a 37. héten teljesen megállt a fejlõdése, császárral világra segítették. 1400 g volt a kislány, kinn nagyon gyorsan behozta a lemaradását.
A kérdező hozzászólása: koszonom hogy irtatok, sokat segitettetek, a pici babam sokat mozog, az orvos azt mondta, ha nem nagyon erzem mozogni, azonnal mennyek be hozza, nem tudok mast csinalni, csak varni, es megprobalok minel tobbet enni, hat ha segitek a babamnak hizni es novekedni, addig is hetente ultrahang, plusz szivhang nezes, koszike megegyszer hogy irtatok, sok puszi mindenkinek
Szia! Hogy vagytok? Megszületett már a kisbabád?

Mekkora volt a babátok súlya és egyéb adatai 30 hetesen?

Legjobb válasz: Szia! 30 hetes adataink: BPD:74.60, AC:258.70, FL: 53.60, a becsült súlya pedig 1537g. 31 hetes km.

Szia! 30 hetes adataink: BPD:74.60, AC:258.70, FL: 53.60, a becsült súlya pedig 1537g. 31 hetes km.
Majd írd meg az eredményed:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én is nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mekkora a bébi.
http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFe.. Ezen adatok alapján, mindig UH után kiszámoltam a bébim súlyát.És eddig bejött, ugyanazt mondták a kórházban is.
tegnap 20:45-nek köszönöm!:) Honnan tudtad kiszámolni?
Szia nekünk a combcsontja 5, 6 cm volt, a sulya meg kb 1609 gr:) ez volt 30+6 kor
Bocsi az offért.A másodiknak üzenem, hogy az adatok alapján, 1596g a babád. 37 hetes km
A kérdező hozzászólása: Én még nem voltam, csak kíváncsiságból kérdeztem, akkor megyek legközelebb.28 hetes vagyok most.
BPD: 7, 71cm HC: 25, 2 cm AC:26, 3 cm A súlyát nem adták meg. Neked mekkora a babád? 34.hkm
A kérdező hozzászólása: Ma voltam UH-n, 1872grammot mértek, úgyhogy nem lesz kicsi a fiam.

S. O. S Mennyi esélye van egy 30 és fél hetes babának a túlélésre ha megszületik?

Legjobb válasz: Nézd! Az orvosok az anya és a bab aéletét nézik, ebben a sorrendben. Ha császárról és és nem gyógyszerrel beszélnek, akkor nyilván az a legjobb megoldás. A 20 hetes baba még nagyon pici, viszont a 30 hetes már sokkal nagyobb. Rengeteget számít az a 10 hét! Nagyon nagy esélye van a babának. Unokatesóm kislánya 29. hétre, két jó imserõsm gyereke pedig a 27. héten született. A gyerkek 4,5 3,5 és 1,5 évesek. A két nagyobb szemüveges lett. Aranyosak jól áll nekik. A 4,5 éves kislány szinte biztos, hogy a koraszülés miatt szemüveges, õ született a 29. hétre. Ennyi problémája lett. Tény, hogy születése után inkubátorban volt és 6 hetet volt kórházban nem epdig 3 napot. Viszont most már egészséges és nagyon eleven nagylány. Telejsen beérte a kortársait!

Minden rendben lesz, ne aggódj. Elég erõs már ahhoz a pici hogy életben maradjon. Viszont ha kell, akkor minél hamarabb császározzák, mert abból is baj lehet ha húzzák és nem veszik ki idõben. Nagyon sok erõt, egészséget nektek, és írj kérlek hogy mi lett veletek :)
Nézd! Az orvosok az anya és a bab aéletét nézik, ebben a sorrendben. Ha császárról és és nem gyógyszerrel beszélnek, akkor nyilván az a legjobb megoldás. A 20 hetes baba még nagyon pici, viszont a 30 hetes már sokkal nagyobb. Rengeteget számít az a 10 hét! Nagyon nagy esélye van a babának. Unokatesóm kislánya 29. hétre, két jó imserõsm gyereke pedig a 27. héten született. A gyerkek 4, 5 3, 5 és 1, 5 évesek. A két nagyobb szemüveges lett. Aranyosak jól áll nekik. A 4, 5 éves kislány szinte biztos, hogy a koraszülés miatt szemüveges, õ született a 29. hétre. Ennyi problémája lett. Tény, hogy születése után inkubátorban volt és 6 hetet volt kórházban nem epdig 3 napot. Viszont most már egészséges és nagyon eleven nagylány. Telejsen beérte a kortársait!
Én 31. hétre születtem. Jelentem, egészséges vagyok. Van még az ismeretségi körben 31. hétre született baba, vele sincs semmi gond. Talán 4-6 hetet volt kórházban, de nem kellett kezelni, csak figyelték. Szerintem 1 héttel korábban sem nagyon lehet kisebb az esély. Valahol volt errõl egy hivatalos táblázat, de most sajnos nem találom.
A túlélésre? Rengeteg, szinte 100% Ami szinte biztos, hogy fejlesztésre szorul majd, meg eleinte inkubátorra stb. Barátnõm kislánya a 28. héten született, már elmúlt 4 éves, makk egészséges. A Te babád lenne? Terhes vagy? VAgy ismerõsé?
Már elég sok, de pár hétig kórházban kell maradnia felügyelet mellett.
Nyugi semmi baj nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Hát 2 orvos is tanácskozott, hogy mi legyen, és azt mondták neki, hogy ha ez a vérlelete is kimutatja a magas májfunkciót akkor átviszik másik kórházba és ott megcsászározzák, mert ahol most van, ott nincs koraszülött osztály.Nem is tudom mit élhet át szegény, ez már a második terhessége, az elsõnél 20 hetesen elvették tõle a babáját, az kislány lett volna.Most meg megint jönnek a gondok, szegény már sír a szülõszobán, mert nem akarja, hogy ez a babája is meghaljon.A család sem szeretné!!! :( Én is csodálkozom, hogy nem kap rá gyógyszert meg semmit, hanem egybõl ezt mondták az orvosok, hogy császár. :(
Lehet, hogy off, mert nem vagyok orvos, de nekem terhességi cholestasisom volt, a normálisnál többszörös májfunkciós értékekkel (testszerte nagyon viszkettem tõle), de megvárták a császárral a 38. hetet. Addig persze minden nap volt NST, 2naponta ultrahang, vérvétel. Az Ursofalk nevû gyógyszert is lehet szedni ilyen esetben (segíti az epesavak kiürülését).
A kérdező hozzászólása: A tesómék babájáról van szó.Tegnap került be a kórházba a sógornõm magas vérnyomással, azt sikerült lehúzniuk, viszont a vérlelete meg úgy jött vissza, hogy magas a májfunkciója..fél óra múlva jön a következõ vérlelet és ha azon is magas lesz, akkor viszik császározni, mert a szervezete mérgezi a kisfiát. :(
Kérlek írd meg mi lett, nagyon drukkolok nekik.
Kell a beutaló. Inkább 28-30 hetesen, amennyire emlékszem, utána 36.38 van az utolsó.
Nekem pont tegnap mondta a dokim, hogy legközelebb 32 hetesen kell menni ultrahangra. Én most vagyok 25 hetes és az nagyon messzinek tûnik, de mi bejelentkeztünk 4D-re.Szerintem sima ultrahangra csak a doki küldhet, de a magánút megengedett, ha nagyon kíváncsi vagy. :)
A kérdező hozzászólása: A sima ultrahang érdekelne engem, 25 hetesen voltam már 4D-n. Én sem bírtam ki, muszáj volt elmennünk, de nem lettünk okosabbak mert nem mutatta meg a picurkánk, hogy ki is õ valójában:) Ezért várom már a következõ ultrahangot, csak mindenhol most mondanak az orvosok..

30 hetesen 2-es érettségű a lepényem. Van valaki hasonló helyzetben?

Egyenl?re diétát írtak el?. Van okom aggódni, meszesedhet tovább id? el?tt?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 30 hetesen 3-as volt a lepényem. 40+1 hetes vagyok. Ma voltam áramlás vizsgálaton, és minden tökéletes. Kerüld a sós, fûszeres ételeket, meg a cukros üdítõket, mozogj sokat a szabad levegõn. Nem lesz semmi baj!

Szia! Nekem 30 hetesen 3-as volt a lepényem. 40+1 hetes vagyok. Ma voltam áramlás vizsgálaton, és minden tökéletes. Kerüld a sós, fûszeres ételeket, meg a cukros üdítõket, mozogj sokat a szabad levegõn. Nem lesz semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Szia. Köszönöm. :) Most olvasgatok mindenfelé, és kezdek kicsit nyugodni talán. Az áramlást ma nekem is nézték, normális volt. Egyébként ha ma nem megyünk 4D-re ezt nem is tudom, mert a dokim a héten nem mondta, voltam nála is UH-on. Könnyû szülést és sok egészséget kívánok neked!
nekem 21 hetesen modnták 4D-n hogy 2-3 érettségü a lepény. az én dokim szintén nem mondott sima UH-n semmit. igaz toxémiás lettem, de nem emiatt. ne aggódj, ha az áramlás jó, nem lesz gond!
Bocsi, h kérdezek válasz helyett de honnan tudod, h milyen érettségû a lepény? Nekem errõl egy szó sincs a papírjaimon...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!