Találatok a következő kifejezésre: 3. napja jön meg, (110 db)

Mennyire számít erős fogamzásgátlónak a Regulon? 21 évesen korai a gyermekvállalás, ha meg van hozzá minden feltétel? Általában miután elfogy egy egyhavi gyógyszerem, rá kb. 2-3 napra jön meg a menzeszem, abban a 2-3 napban teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Ha elég érett vagy egy babához, akkor nyugodtan vállalhatsz egy picit :) Abban a 2-3 napban pedig nem lehetsz terhes, mert a tabi a gyógyszermentes napokban is védettséget nyújt.

Ha elég érett vagy egy babához, akkor nyugodtan vállalhatsz egy picit :) Abban a 2-3 napban pedig nem lehetsz terhes, mert a tabi a gyógyszermentes napokban is védettséget nyújt.

Ha a korhazban csak 2-3. napon jon meg a tejem, akkor mit eszik addig a baba? Tapszert vegyem meg a nagy dobozosat, vagy csak a mar elkeszitett 2dl-bol parat? Azt hallottam, addig is jollakik az elotejjel a baba ez igaz?

Legjobb válasz: Icike-picike gyomorral jönnek világra, pár korttyal is beérik az elsõ napokban. Az elõtej tökéletes táplálék számukra, és elég is nekik. Nem szabad egybõl tápszert adni neki, mert akkor nem éri elég inger a cicit, és nem indul meg rendesen a tej. Tedd sokszor mellre majd a babát, és meglátod belövell hamar a tej, addig pedig az elõtej is nagyon jó neki! Tápszert esetleg írass fel majd a gyerekdokival, lehet otthon tartalékban, de ne gondolj egybõl a tápszerre!

Icike-picike gyomorral jönnek világra, pár korttyal is beérik az elsõ napokban. Az elõtej tökéletes táplálék számukra, és elég is nekik. Nem szabad egybõl tápszert adni neki, mert akkor nem éri elég inger a cicit, és nem indul meg rendesen a tej. Tedd sokszor mellre majd a babát, és meglátod belövell hamar a tej, addig pedig az elõtej is nagyon jó neki! Tápszert esetleg írass fel majd a gyerekdokival, lehet otthon tartalékban, de ne gondolj egybõl a tápszerre!
Ne így állj hozzá, mert így nem fogsz szoptatni, ha már a tápszerrel készülsz. Felejtsd el a tápszert, inkább arról kérdezõsködj, hogyan kell, lehet szoptatni. Hidd el, az a legfontosabb, hogy agyban hogyan készülsz fel a szoptatásra.
Ha lesz tejed, mármint csak elõtej, az is elég neki, 3 nap után megindul annyira, hogy rendes tejed legyen:) Amúgy sok kórházban annyira szoptatásfüggõek, hogy csak nagyon nehezen adnak a kicsinek tápot. A szoptatás mindenekfelett. Ez nem mindenkinek jó, fõleg akinek nincs teje, de ha konkrét kórházra kérdeznél lehet jobban tudnának segíteni:)
Elõtej, víz, cukros víz, de éhezni nem hagyják a babádat. A legtöbb helyen van tápszer, nálunk si volt, aki akrt adott, ugyanúgy, mint a cukros vizet. Feelleges bevinni tápszert
Szia Én a Margitban szültem, és ott volt tápszer.De amikor már órák óta üvöltött a gyerek, és a tea sem kellett neki, és nem indult be a tejem, a lányom cicizni sem nagyon akart, na akkor adtak egy nagyon picit!! Egyébként nekem azt mondták, hogy a baba tartalékokkal születik, és az elsõ 3napban, elég neki az elõtej, vagy tea. A kórházból tápszer recepttel engedtek ki!
Két különbözõ kórházhoz volt már szerencsém. Mind a két helyen a 2.életnapon adnak tápot a csecsemõsök, ha az anyukának nincs teje még-már. Te csak úgy magad nem viheted be a tápit, a gyerekorvos dönt, hogy kell e pótolni.
Így igaz ahogy az elõttem szóók írták. Még annyi, hogy én pl úgy jártam, hogy a lányomnak éjszaka cukros-vizet adtak, és eleve nem is szopizott rendesen, 3. napon jött meg a tejem, de a cumiból könnyebben jött a víz így alig tudott cicizni. Sosem ment igazán jól az elején ki szívta de amint erõsebben kellett volna nem volt hajlandó hanem üvöltött. Nem is lett így elég a tejem, pedig fejtem mint egy õrült, hogy ne kelljen tápszerrel pótolni, de a fejés nem ugyan az mint a szopizás. Szóval nekem már itt elrontották. Mást vároma másodikat és csak ezen agyalok, hoyg hogyan kerüljem el hoyg adjanak neki cumiból bármit is!!
Vedd meg nyugodtan a tápszert (de csak azt, amit gyerekorvossal íratsz ki), otthonra jó lesz biztosítéknak. A kórházba ne vidd be, mert ott fel vannak készülve mindenre. Én 3 éve a SOTE I. számún szültem, semmi tejem nem volt, így a második naptól teát kapott a fiam. De úgy gondolom, hogy kórháza válogatja, és szerintem van olyan kórház, ahol tápszert is adnak, ha nem akar cicizni a kicsi. De ha nincs tápszer, akkor ott a tea, a víz, cukros víz, ne aggódj, nem lesz gond.
A fogamzásgátló a 7 napos szünetben is hat!
A két levél közötii szünetben is hat a tabletta, ha rendesen szeded, ezért találták ki, ha nem hatna nem lenne semmi értelme.
Az enyémnél ilyen esetre a tájkoztatóban azt írják, hogy teljesen normális. (Lindynette 20)
Ezt én azért nem jelenteném ki pragmatikusan. Valóban megállja a helyét, hogy a hormonhatású fogamzásgátlók egy-az -egyben felfüggesztik a nemi ciklust, de nem tudhatod, hogy mennyire volt érett a pete a fogamzásgátló szedésének megkezdésekor. A menstruáció nem egyértelmû jele annak, hogy nem vagy megtermékenyíthetõ. Zt javaslom, hogy kérdezz meg egy gyógyszerészt az adott készítményrõl. aki meg tudja mondani, hogy az mennyire erõs, vagyis meddig biztos még a visszamaradó hatás
Én hosszú évekig szedtem fogamzásgátlót, elõször Tri-Regolt, utána Mercilont. Mindeközben tartós párkapcsolatban éltem...Rendszeresen szedtem a tablettákat, közel azonos idõpontban mindig, így a hatásuk teljes volt, a szünet alatt is. Egyébként a Te gyógyszered tájékoztatójában is biztosan szerepel, hogy az delsõ 2, inkább 3 ciklus (beszedett levél tabletta) után fejti ki hatását, tehát lesz biztonságos, a 7 nap alatt is. Persze csak akkor, ha Te is rendesen szeded.

Az baj, hogy a a 7 napos menstruációs szünet alatt nem a 2. és a 3. napon jön meg a menzim? Vagy az bármikor megjöhet?

Legjobb válasz: Hát nekem a 4. napon szokott, de volt már többször, hogy az ötödiken. Nem baj.

Hát nekem a 4. napon szokott, de volt már többször, hogy az ötödiken. Nem baj.
A kérdező hozzászólása: akkor jóó köszönööm a váálaszt!
nekem is a negyediken szokott.
Nekem is 4. De bármikor megjöhet.

8 honapja szedek fogamzas gatlot, es amikor a menstruacio miatt 7 napot kihagyok, mindig csak az utolso napokba jon meg, es van olyan amikor csak 3 napot verzek. Ez helyes igy?

Legjobb válasz: Nekem a szünet 4. napján jön meg és a 7.napon már el kell kezdenem szedni a gyógyszert. Nekem is 3 max. 4 napig szokott meglenni!

Nekem a szünet 4. napján jön meg és a 7.napon már el kell kezdenem szedni a gyógyszert. Nekem is 3 max. 4 napig szokott meglenni!
Nem aggódj, nincs baj. Nagyon sokaknál csak a szünet végén jön meg, a fogamzásgátló pedig csökkenti a vérzés idõtartamát!
ha mindig megjön, és mindig 1-2 nap eltéréssel ugyanazon a napon akkor nem kell a para.

Érdekes dolgot kérdeznék? A + ovuteszttől nekem mindig 17 napra jön meg. Akkor ez azt jelentené, hogy a + után 3 nappal lenne a tüszőrepedés?

Mert mindenütt azt olvasom, hogy 14 nap a luteális szakasz? És ha két napig +, akkor honnan kell számolni?

Legjobb válasz: Nem szivi! A tüszõrepedés mindíg a pozitív ovuteszt után van 24-36 órával,de általában másnap hajnalban megtörténik. Ha neked nem csak egy napon hanem három napig pozitív a teszted,akkor az utolsó pozitív tesztedtõl számítva 14 napra jön meg,ha egymás mellé teszed a csíkokat láthatod,hogy melyik volt a legerõsebb csík,na onnantól 14 nap általában! Az nem számít ha az erõs csík utáni napon is van csíkod,mert az már negatív ha halványabb.MINDÍG a legerõsebb csíktól számolj 14 napot!Na így már okés a dolog?

Nem szivi! A tüszõrepedés mindíg a pozitív ovuteszt után van 24-36 órával, de általában másnap hajnalban megtörténik. Ha neked nem csak egy napon hanem három napig pozitív a teszted, akkor az utolsó pozitív tesztedtõl számítva 14 napra jön meg, ha egymás mellé teszed a csíkokat láthatod, hogy melyik volt a legerõsebb csík, na onnantól 14 nap általában! Az nem számít ha az erõs csík utáni napon is van csíkod, mert az már negatív ha halványabb.MINDÍG a legerõsebb csíktól számolj 14 napot!Na így már okés a dolog?
Ugy van szeritem is ahogy az elso valaszdo irta. Neked legfeljebb hosszabb a lutealis szakaszod. Ezzel nincs semmi gond. Akkor lenne baj, ha rovidebb lenne mint 10 nap mert akkor nem tudna beagyazodni a baba, de igy boven van ideje. :) Nekem ket napig volt pozitiv az ovulacios tesztem es a babam az elso negativ napon fogant.
A kérdező hozzászólása: Szivi! Nekem nem 14 nap a luteális szakaszom, hanem 17. de nem tudtam honnan kell számolni. Múlt hónapban a 13. napon volt + az ovutesztem, és a 14. nap este voltam dokináll, aki 23 mm-es tüszõt látott, azt mondta kb 2 nap és megreped, tehát már nem igaz a következõ hajnal... hát ez van..

Tisztelt Főorvos Úr! 43 éves nő vagyok, egy gyermekem van, aki 11 éves. Az utóbbi 3 alkalommal 16, 13, 12 napra jön meg a menstruációm, ami 5 napig tart. Mi lehet ennek az oka, hogy ilyen rövid idők múlva jön meg újra? Évek óta van egy-másfél nap, amíg ha

Tisztelt Főorvos Úr! 43 éves nő vagyok, egy gyermekem van, aki 11 éves. Az utóbbi 3 alkalommal 16, 13, 12 napra jön meg a menstruációm, ami 5 napig tart. Mi lehet ennek az oka, hogy ilyen rövid idők múlva jön meg újra? Évek óta van egy-másfél nap, amíg ha megvan, akkor nagy darab alvadt vérdarabok jellemzik a menstruációmat, ennek mi lehet az oka? Tudna javasolni valamilyen gyógynövény jellegű dolgot, ami segíteni tudna ezekben? Köszönettel:Leila

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nőgyógyászati kivizsgálást javaslok. Ezt megelőzően semmilyen önkezeléssel ne próbálkozzék! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nőgyógyászati kivizsgálást javaslok. Ezt megelőzően semmilyen önkezeléssel ne próbálkozzék! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! 43 éves nő vagyok, egy gyermekem van, aki 11 éves. Az utóbbi 3 alkalommal 16, 13, 12 napra jön meg a menstruációm, ami 5 napig tart. Mi lehet ennek az oka, hogy ilyen rövid idők múlva jön meg újra? Évek óta van egy-másfél nap, amíg ha

Tisztelt Főorvos Úr! 43 éves nő vagyok, egy gyermekem van, aki 11 éves. Az utóbbi 3 alkalommal 16, 13, 12 napra jön meg a menstruációm, ami 5 napig tart. Mi lehet ennek az oka, hogy ilyen rövid idők múlva jön meg újra? Évek óta van egy-másfél nap, amíg ha megvan, akkor nagy darab alvadt vérdarabok jellemzik a menstruációmat, ennek mi lehet az oka? Tudna javasolni valamilyen gyógynövény jellegű dolgot, ami segíteni tudna ezekben? Köszönettel:Leila

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nőgyógyászati kivizsgálást javaslok. Ezt megelőzően semmilyen önkezeléssel ne próbálkozzék! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nőgyógyászati kivizsgálást javaslok. Ezt megelőzően semmilyen önkezeléssel ne próbálkozzék! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Gyógyszer szedési szünetben baj ha a tájékoztató szerinti 2. -ik 3. -ik nap helyett negyedik vagy ötödik nap jön meg a menstruációm? Lehetek attól még terhes?

Második hónapja szedem a gyógyszert, használtunk mindig gumit.Kicsit híztam.1 kilót.Doki azt mondta, hogy nem fogok hízni t?le.Mégis kicsit izgulok.Sokat hallottam már olyanról, hogy gyógyszert szedett és terhes lett mégis.Meg, hogy használtak óvszert.

Legjobb válasz: Mindegy mikor jön meg a szünetben! Az óvszer fölösleges, ha rendesen szeded. 26/N

Mindegy mikor jön meg a szünetben! Az óvszer fölösleges, ha rendesen szeded. 26/N
Te is tudod, hogy annak a kockázata, hogy terhes légy mindig ott van, ha szexelsz.Ezt vállalni kell vagy inkább ne is csináld.Amit tehetsz: szeded rendesen a fogamzásgátlót.Ha rendesen szeded, akkor nem kell mellé óvszert használni.A rémtörténeteket fenntartással kezeld és használd az agyad és a biológiai tudásod.Sok oka lehet, ha valaki tabletta mellett lesz terhes (kihagyja, késve veszi be, hány-hasmenése van és nem szívódik fel, más gyógyszereket szed mellette stb.).Ha valaki mindent elkövet, hogy ne legyen terhes, annak meg kell nyugodnia.Gondolj bele, hogy ezt minden hónapban nem teheted magaddal, ilyen feszültségben nem lehet élni.Hogy a 7 napos szünetben mikor jön meg, ez egyénfüggõ.Mindegy, hogy melyik nap vérzel, a lényeg, hogy a 7 napos szünet valamelyik napján megjöjjön.Ha megjön, akkor a terhesség nem valószínû.Hogy még inkább megnyugodj csinálj pár havonta tesztet (feleslegesnek tartom, de parásoknak ajánlom), ha esetleg nem jönne meg, akkor viszont kötelezõ a teszt! 1 kiló hízás nem hízás.Kb. egy nagywc-zés alatt leadod.Ha tablettát szedsz hízhatsz.Mindegyiktõl.Ez is egyénfüggõ, hogy ki melyiktõl hízik és melyiktõl nem.Ezt az orvos sem tudja elõre.Javasolt a mozgás és a tudatos étkezés.

Az baj ha nem ugyanazon a napon jön meg? Fogamzásgátlót szedek! A 3. vagy a 4. napon jön meg! Ja és a savlekötő befolyásolja a gyógyszer hatását?

Legjobb válasz: nem baj. a savlekötõt nem tudom és más laikus sem hacsak nem szed õ is, úgyhogy orvost vagy gyógyszerészt kérdezz.

nem baj. a savlekötõt nem tudom és más laikus sem hacsak nem szed õ is, úgyhogy orvost vagy gyógyszerészt kérdezz.
Nekem az elején mindig az 5. napon jött meg, kora reggel, szinte órára pontosan. Aztán egy ideje átállt, és hol az 5. nap jön meg, hol a 6. napon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!