Találatok a következő kifejezésre: 3. napja jön (208 db)

Mennyire számít erős fogamzásgátlónak a Regulon? 21 évesen korai a gyermekvállalás, ha meg van hozzá minden feltétel? Általában miután elfogy egy egyhavi gyógyszerem, rá kb. 2-3 napra jön meg a menzeszem, abban a 2-3 napban teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Ha elég érett vagy egy babához, akkor nyugodtan vállalhatsz egy picit :) Abban a 2-3 napban pedig nem lehetsz terhes, mert a tabi a gyógyszermentes napokban is védettséget nyújt.

Ha elég érett vagy egy babához, akkor nyugodtan vállalhatsz egy picit :) Abban a 2-3 napban pedig nem lehetsz terhes, mert a tabi a gyógyszermentes napokban is védettséget nyújt.

Ha a korhazban csak 2-3. napon jon meg a tejem, akkor mit eszik addig a baba? Tapszert vegyem meg a nagy dobozosat, vagy csak a mar elkeszitett 2dl-bol parat? Azt hallottam, addig is jollakik az elotejjel a baba ez igaz?

Legjobb válasz: Icike-picike gyomorral jönnek világra, pár korttyal is beérik az elsõ napokban. Az elõtej tökéletes táplálék számukra, és elég is nekik. Nem szabad egybõl tápszert adni neki, mert akkor nem éri elég inger a cicit, és nem indul meg rendesen a tej. Tedd sokszor mellre majd a babát, és meglátod belövell hamar a tej, addig pedig az elõtej is nagyon jó neki! Tápszert esetleg írass fel majd a gyerekdokival, lehet otthon tartalékban, de ne gondolj egybõl a tápszerre!

Icike-picike gyomorral jönnek világra, pár korttyal is beérik az elsõ napokban. Az elõtej tökéletes táplálék számukra, és elég is nekik. Nem szabad egybõl tápszert adni neki, mert akkor nem éri elég inger a cicit, és nem indul meg rendesen a tej. Tedd sokszor mellre majd a babát, és meglátod belövell hamar a tej, addig pedig az elõtej is nagyon jó neki! Tápszert esetleg írass fel majd a gyerekdokival, lehet otthon tartalékban, de ne gondolj egybõl a tápszerre!
Ne így állj hozzá, mert így nem fogsz szoptatni, ha már a tápszerrel készülsz. Felejtsd el a tápszert, inkább arról kérdezõsködj, hogyan kell, lehet szoptatni. Hidd el, az a legfontosabb, hogy agyban hogyan készülsz fel a szoptatásra.
Ha lesz tejed, mármint csak elõtej, az is elég neki, 3 nap után megindul annyira, hogy rendes tejed legyen:) Amúgy sok kórházban annyira szoptatásfüggõek, hogy csak nagyon nehezen adnak a kicsinek tápot. A szoptatás mindenekfelett. Ez nem mindenkinek jó, fõleg akinek nincs teje, de ha konkrét kórházra kérdeznél lehet jobban tudnának segíteni:)
Elõtej, víz, cukros víz, de éhezni nem hagyják a babádat. A legtöbb helyen van tápszer, nálunk si volt, aki akrt adott, ugyanúgy, mint a cukros vizet. Feelleges bevinni tápszert
Szia Én a Margitban szültem, és ott volt tápszer.De amikor már órák óta üvöltött a gyerek, és a tea sem kellett neki, és nem indult be a tejem, a lányom cicizni sem nagyon akart, na akkor adtak egy nagyon picit!! Egyébként nekem azt mondták, hogy a baba tartalékokkal születik, és az elsõ 3napban, elég neki az elõtej, vagy tea. A kórházból tápszer recepttel engedtek ki!
Két különbözõ kórházhoz volt már szerencsém. Mind a két helyen a 2.életnapon adnak tápot a csecsemõsök, ha az anyukának nincs teje még-már. Te csak úgy magad nem viheted be a tápit, a gyerekorvos dönt, hogy kell e pótolni.
Így igaz ahogy az elõttem szóók írták. Még annyi, hogy én pl úgy jártam, hogy a lányomnak éjszaka cukros-vizet adtak, és eleve nem is szopizott rendesen, 3. napon jött meg a tejem, de a cumiból könnyebben jött a víz így alig tudott cicizni. Sosem ment igazán jól az elején ki szívta de amint erõsebben kellett volna nem volt hajlandó hanem üvöltött. Nem is lett így elég a tejem, pedig fejtem mint egy õrült, hogy ne kelljen tápszerrel pótolni, de a fejés nem ugyan az mint a szopizás. Szóval nekem már itt elrontották. Mást vároma másodikat és csak ezen agyalok, hoyg hogyan kerüljem el hoyg adjanak neki cumiból bármit is!!
Vedd meg nyugodtan a tápszert (de csak azt, amit gyerekorvossal íratsz ki), otthonra jó lesz biztosítéknak. A kórházba ne vidd be, mert ott fel vannak készülve mindenre. Én 3 éve a SOTE I. számún szültem, semmi tejem nem volt, így a második naptól teát kapott a fiam. De úgy gondolom, hogy kórháza válogatja, és szerintem van olyan kórház, ahol tápszert is adnak, ha nem akar cicizni a kicsi. De ha nincs tápszer, akkor ott a tea, a víz, cukros víz, ne aggódj, nem lesz gond.
A fogamzásgátló a 7 napos szünetben is hat!
A két levél közötii szünetben is hat a tabletta, ha rendesen szeded, ezért találták ki, ha nem hatna nem lenne semmi értelme.
Az enyémnél ilyen esetre a tájkoztatóban azt írják, hogy teljesen normális. (Lindynette 20)
Ezt én azért nem jelenteném ki pragmatikusan. Valóban megállja a helyét, hogy a hormonhatású fogamzásgátlók egy-az -egyben felfüggesztik a nemi ciklust, de nem tudhatod, hogy mennyire volt érett a pete a fogamzásgátló szedésének megkezdésekor. A menstruáció nem egyértelmû jele annak, hogy nem vagy megtermékenyíthetõ. Zt javaslom, hogy kérdezz meg egy gyógyszerészt az adott készítményrõl. aki meg tudja mondani, hogy az mennyire erõs, vagyis meddig biztos még a visszamaradó hatás
Én hosszú évekig szedtem fogamzásgátlót, elõször Tri-Regolt, utána Mercilont. Mindeközben tartós párkapcsolatban éltem...Rendszeresen szedtem a tablettákat, közel azonos idõpontban mindig, így a hatásuk teljes volt, a szünet alatt is. Egyébként a Te gyógyszered tájékoztatójában is biztosan szerepel, hogy az delsõ 2, inkább 3 ciklus (beszedett levél tabletta) után fejti ki hatását, tehát lesz biztonságos, a 7 nap alatt is. Persze csak akkor, ha Te is rendesen szeded.

26 évesen bárányhimlős lettem. Mire számíthatok? 3 napja jönnek ki rajtam a pöttyök. Vizsgaidőszakom van ráadásul. Meddig fog tartani és mikre kell figyelni legjobban? Nem tehetem meg, hogy napokat itthon ücsörgök vele.

Legjobb válasz: Nem azt állítom, hogy neked ugyanolyan lesz, de én 30 évesen kaptam el a lányomtól: Nem volt egy talpalatnyi hely a bõrömön, ahol ne lett volna hólyag! Minden hólyag feszült majd szétpattant. Pólóban aludtam, mert ahogy lefeküdtem akartalanul is durrant szét és az a sárgás szar jött belõle. Viszkettem mint állat! 39 fölötti lázam volt, a felnõtt orvos kijött, de nem csinált semmit, mondván kenjem azzal amit a gyerek is kapott (ja csak a lányomnak tizedennyi volt). Még a fejbõröm is televol, fésülködni sem nagyon mertem. Végül a gyerekorvost hívtuk fel, mert a láz nem ment le, és Õ adott Zoviraxot (folyadék) azt kellett bevennem, abban a pillanatban elkezdtek összeesni a hólyagok és onnan elindult a gyógyulás. 5 hétig voltam vele otthon, és még akkor is látszott egy-két száradt seb. Zoviraxot mindenképpen tanácsolom, hogy szerezz! http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/zovirax_40_..

Nem azt állítom, hogy neked ugyanolyan lesz, de én 30 évesen kaptam el a lányomtól: Nem volt egy talpalatnyi hely a bõrömön, ahol ne lett volna hólyag! Minden hólyag feszült majd szétpattant. Pólóban aludtam, mert ahogy lefeküdtem akartalanul is durrant szét és az a sárgás szar jött belõle. Viszkettem mint állat! 39 fölötti lázam volt, a felnõtt orvos kijött, de nem csinált semmit, mondván kenjem azzal amit a gyerek is kapott (ja csak a lányomnak tizedennyi volt). Még a fejbõröm is televol, fésülködni sem nagyon mertem. Végül a gyerekorvost hívtuk fel, mert a láz nem ment le, és Õ adott Zoviraxot (folyadék) azt kellett bevennem, abban a pillanatban elkezdtek összeesni a hólyagok és onnan elindult a gyógyulás. 5 hétig voltam vele otthon, és még akkor is látszott egy-két száradt seb. Zoviraxot mindenképpen tanácsolom, hogy szerezz! http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/zovirax_40_..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat de tényleg nem tehetem meg , hogy itthon maradjak vele, egyedül nevelem a lányomat is. Nagy baj lesz ha nem fekszem vele folyamatosan és nem vagyok melegben csak amikor van rá idõm? Ennél rosszabbkor nem lehetett volna, komolyan már reggel óta ezen sírok
Nem szabad vele játszani. Ha másért nem a lányod miatt. Felnõtt korban nagyon komoly szövõdményei lehetnek!
Hát még abba kell belegondolnod, hogy terhes kismamával találkozol és ha nem esett át rajta, Te fogod megfertõzni. Nem a kismamának lesz komolyabb baja , hanem esetleg a babájának . Még jó , hogy Te sem a terhességed alatt kaptad el. Gondolj bele, ha most a gyönyörû lányod betegen született volna ezért, mit éreznél a szívedben.
A kérdező hozzászólása: Igazad van de akkor mit tegyek? nincs családom, se szüleim már, senkim...

Az baj, hogy a a 7 napos menstruációs szünet alatt nem a 2. és a 3. napon jön meg a menzim? Vagy az bármikor megjöhet?

Legjobb válasz: Hát nekem a 4. napon szokott, de volt már többször, hogy az ötödiken. Nem baj.

Hát nekem a 4. napon szokott, de volt már többször, hogy az ötödiken. Nem baj.
A kérdező hozzászólása: akkor jóó köszönööm a váálaszt!
nekem is a negyediken szokott.
Nekem is 4. De bármikor megjöhet.

Mit főzzek a hétvégére? 3 napra jönnek vendégek, 7-en leszünk, nagy evők. Olyan kellene, amit előre el tudok készíteni.

Legjobb válasz: Sólet, Stefánia vagdalt,Dagadó töltve,krumpli saláta,tatár bifsztek, jó sok piritható kenyérrel.

Sólet, Stefánia vagdalt, Dagadó töltve, krumpli saláta, tatár bifsztek, jó sok piritható kenyérrel.
Marha hús leves. Elsõ nap leves, utána a hús paradicsom szósszal, tört krumplival. Másnap a leves tésztával, utána csirkepaprikás nokedlivel. Harmadik napon a leves "bujlon"-ként: erõleves csészében, tojással. Utána a csirkepörköltbõl hortobágyi húsos palacsinta. Így két félébõl 3 napig mindig mást esztek.
esetleg palócleves, töltöttkáposzta, vagy valamilyen pörkölt, akár bográcsban is lehetne valamit másnap. de én mikor 10-en voltunk palócleveset készítettem meg töltött káposztát, egyszer pedig húsos palacsintát, de volt hogy sült tálat. bár ahhoz sok idõ és sok minden kellett.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket. Palócleves, töltött káposzta, székelykáposzta kilõve, a vendégeink háziasszonya csinálja mindig ezeket. A pörkölt jó ötlet, lehet lesz az. Vagy fasírt, azt lehet enni vacsorára is. Van pataki tálam, lehet abba találok ki valamit. Kb. ma kell elõkészítenem mindent, holnap jönnek.
Hagymás, tejfölös sült csülök a cseréptálban. Fincsi!

8 honapja szedek fogamzas gatlot, es amikor a menstruacio miatt 7 napot kihagyok, mindig csak az utolso napokba jon meg, es van olyan amikor csak 3 napot verzek. Ez helyes igy?

Legjobb válasz: Nekem a szünet 4. napján jön meg és a 7.napon már el kell kezdenem szedni a gyógyszert. Nekem is 3 max. 4 napig szokott meglenni!

Nekem a szünet 4. napján jön meg és a 7.napon már el kell kezdenem szedni a gyógyszert. Nekem is 3 max. 4 napig szokott meglenni!
Nem aggódj, nincs baj. Nagyon sokaknál csak a szünet végén jön meg, a fogamzásgátló pedig csökkenti a vérzés idõtartamát!
ha mindig megjön, és mindig 1-2 nap eltéréssel ugyanazon a napon akkor nem kell a para.

1 éves kisbabámnak jön a hátsó foga és nem tudok vele mit csinálni. Már vagy 3 napja alig lehet megvigasztalni! Ha felveszem az ölembe ki akar ugrani onnan, ha leteszem lemegy hídba szinte. Tanácsok esetleg?

Már adtam neki ilyen homeopatias cseppet, kifejezetten fogra, de semmit nem hatott.

Legjobb válasz: Szia, azonnali, de csak pár perces hatást érsz el: dologél, illetve dentinox géllel. Az elõbbi gyógynövény alapú, az utóbbi tulajdonképp érzéstelenítõ, nagyon jó ha hirtelen kell. KÉRDEZD TE IS MEG A GYEREKORVOSotokat, de nekünk ezt mondta: De ha ennyire fáj neki, akkor fél adag Panadol, vagy Nurofen szirup is mehet, napi 2x, felváltva 3 napon át. De éjjel is fenn van? mert igazából nálunk legalábbis, ha jön a foga, akkor a nappalok "csak" nyûgösek, viszont az éjjelek az igazán gyilkosak..én éjjelre szoktam neki adni ... Biztos a foga miatt van? Nem "csak" kezdi a hisztikorszakot?

Szia, azonnali, de csak pár perces hatást érsz el: dologél, illetve dentinox géllel. Az elõbbi gyógynövény alapú, az utóbbi tulajdonképp érzéstelenítõ, nagyon jó ha hirtelen kell. KÉRDEZD TE IS MEG A GYEREKORVOSotokat, de nekünk ezt mondta: De ha ennyire fáj neki, akkor fél adag Panadol, vagy Nurofen szirup is mehet, napi 2x, felváltva 3 napon át. De éjjel is fenn van? mert igazából nálunk legalábbis, ha jön a foga, akkor a nappalok "csak" nyûgösek, viszont az éjjelek az igazán gyilkosak..én éjjelre szoktam neki adni ... Biztos a foga miatt van? Nem "csak" kezdi a hisztikorszakot?
Éjszakára én a Nurofent ajánlom.Mikor nálunk csúcson van a fogzás, akkor 3 napig CSAK éjszakára adok neki.A többi éjjel meg szenvedünk együtt, áthozom mi hozzánk, beszélünk, iszunk..stb.Napközben meg próbálok ilyenkor minél többet vele lenni, és foglalkozni vele, elterelni a figyelmét...stb.A Dentonix is segít amikor már nagyon hisztis.Rágókát már nem szereti, így pl adok neki kenyér héjat, amit szépen elrágcsál.Egyébként 14 hónapos lesz, és neki 1 éves kora után 4 foga jött ki 1 hónap alatt!!!Rágók.. Sajnos nem lehet sok mindent csinálni, csak kezelni a fájdalmat, és szenvedni együtt. :(
Én csak együttérzésemet tudom kifejezni. Dentinoxot kap, de napközben max. egyszer, mert ha éjszaka felsír emiatt, akkor azzal bekenem és vissza is alszik. Nagy vész esetén fájdalomcsillapítót (panadol) adok. Lassan két hete szenved szegénykém. :(
Nálunk is hasonló a helyzet, de már legalább 3 hete. 4 dudorból ma reggelre 2 áttört, de azok alul még az elsõk közül valók, másik 2 dudor felsõ örlõfog.... Nappal dentinoxot használunk, éjjel eddig megúsztuk a dolgot. Este bekenem neki dentinoxal, és nem jellemzõ, hogy felkelne. Eddig összesen 1-2 nagyon húzós éjszaka volt, akkor adtam neki fájdalom csillapítót. Én nem adok neki vénynélkül kaphatókat (sem ibuprofent sem paracetamolt nem kaphat) így marad a Germicid.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valaszokat!:) Dentinoxot kiprobaltuk, valamelyest javult a helyzet!:) Kitartast a hasonlo helyzetben levoknek!!:)

Érdekes dolgot kérdeznék? A + ovuteszttől nekem mindig 17 napra jön meg. Akkor ez azt jelentené, hogy a + után 3 nappal lenne a tüszőrepedés?

Mert mindenütt azt olvasom, hogy 14 nap a luteális szakasz? És ha két napig +, akkor honnan kell számolni?

Legjobb válasz: Nem szivi! A tüszõrepedés mindíg a pozitív ovuteszt után van 24-36 órával,de általában másnap hajnalban megtörténik. Ha neked nem csak egy napon hanem három napig pozitív a teszted,akkor az utolsó pozitív tesztedtõl számítva 14 napra jön meg,ha egymás mellé teszed a csíkokat láthatod,hogy melyik volt a legerõsebb csík,na onnantól 14 nap általában! Az nem számít ha az erõs csík utáni napon is van csíkod,mert az már negatív ha halványabb.MINDÍG a legerõsebb csíktól számolj 14 napot!Na így már okés a dolog?

Nem szivi! A tüszõrepedés mindíg a pozitív ovuteszt után van 24-36 órával, de általában másnap hajnalban megtörténik. Ha neked nem csak egy napon hanem három napig pozitív a teszted, akkor az utolsó pozitív tesztedtõl számítva 14 napra jön meg, ha egymás mellé teszed a csíkokat láthatod, hogy melyik volt a legerõsebb csík, na onnantól 14 nap általában! Az nem számít ha az erõs csík utáni napon is van csíkod, mert az már negatív ha halványabb.MINDÍG a legerõsebb csíktól számolj 14 napot!Na így már okés a dolog?
Ugy van szeritem is ahogy az elso valaszdo irta. Neked legfeljebb hosszabb a lutealis szakaszod. Ezzel nincs semmi gond. Akkor lenne baj, ha rovidebb lenne mint 10 nap mert akkor nem tudna beagyazodni a baba, de igy boven van ideje. :) Nekem ket napig volt pozitiv az ovulacios tesztem es a babam az elso negativ napon fogant.
A kérdező hozzászólása: Szivi! Nekem nem 14 nap a luteális szakaszom, hanem 17. de nem tudtam honnan kell számolni. Múlt hónapban a 13. napon volt + az ovutesztem, és a 14. nap este voltam dokináll, aki 23 mm-es tüszõt látott, azt mondta kb 2 nap és megreped, tehát már nem igaz a következõ hajnal... hát ez van..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!