Találatok a következő kifejezésre: 3-4 napja nem tudom (48 db)

Hogy alszatok a terhesség vége felé? Én ma kezdtem a 35. hetet, de már 3-4 napja nem tudok aludni.

Milyenm ötletetek van? Éjszaka 5-6 alkalommal megyek pisilni, ez még ok, de közben sem tudok aludni, mert hol a lábaim zsibbadnak, hol viszketek valahol, hol meg forgolódok egyik oldalról a másikra , a hátamon meg egyáltalán nem jó. Iszok Kálcium pezsg? tablettát, majdnem minden lefekvés el?tt, szedek Magnerot tablettát napi 2 szemet, meg neo-ferrofolgamma bogyót is napi egyet.

Legjobb válasz: Az a baj, hogy szerintem erre nincs jó módszer, én szinte alig aludtam a végén, már annyira fáradt voltam, hogy amikor megszületett a lányom, és éjjel 3 óránként evett, teljesen boldog voltam, kipihent.

Az a baj, hogy szerintem erre nincs jó módszer, én szinte alig aludtam a végén, már annyira fáradt voltam, hogy amikor megszületett a lányom, és éjjel 3 óránként evett, teljesen boldog voltam, kipihent.
Pisire-lefekvés elött, már keveset igyál :-)))))Viszketésre-fürdés, testápolo :-)))))) Na félre a tréfát!Nekem ha nem tudok aludni, bevált a meleg mézestej vagy kakao, és ha a férjemmel térfelet cserélünk :-) neki mindegy, csak alhasson! :-)Szép álmokat!
Én jól aludtam, pisilni sem keltem fel. De olyan este 6-7 után már alig ittam. Viszketni viszont én is viszkettem: ez ellen pamut hosszú pizsó/hálóing, hogy ne érjen össze a comb. Háton nem is szabad feküdni! és már csak 5 hét, hidd el, úgy elrepül... :)

Mi van akkor ha a terhesvitamint 3 4 napig nem tudom szedni?

Legjobb válasz: Kedves Utolsó! És nem váltottál utána rögtön orvos? Egy normális, felelõsségteljes és nagy szaktudású orvos miért vonja meg a babától és a kismamától a szükséges vitaminokat? Ezt nem is értem...

Kedves Utolsó! És nem váltottál utána rögtön orvos? Egy normális, felelõsségteljes és nagy szaktudású orvos miért vonja meg a babától és a kismamától a szükséges vitaminokat? Ezt nem is értem...
semmi
9-es. mert nem ajanljak ? csak kivancisagbol ?
Nem, nem váltottam, mert több orvos véleményét kikértem, nézz utána, sok orvos nem ajánlja.
Semmi nincs! És nem is kell utólag bepótolni!
6. hónaptól kifejezetten letiltottak róla az orvosok.
A kérdező hozzászólása: oké köszi a választ :)
Én meg csak akkor szedem ha eszembe jut. Általában heti 2x:) 31hkm.
semmi , en mar harmadik honapja nemszedem....
semmi. van aki egész babavárása alatt nem szed és minden rendben va...
Másnál is hallottam, nálam amiatt, hogy cukros lettem terhesen. Rögtön letiltottak, mikor 4D-re mentem, még ott is megkérdezték és mondták, hogy hagyjam abba, pedig nem volt nagy a babám.
Esetleg kimerülés?
A kérdező hozzászólása: és mit tehetnék ez ellen? Egész nap fáradt vagyok de amikor lefekszem mégsem tudok elaludni....
Nagyon meg kell indokolni, hogy az orvos altatót írjon fel. Mellesleg a pszichiáter sem fog...
Ne szedd a frontint, nem biztos, hogy jó neked. Akkor már inkább vegyél claritin akutot a patikába (1000 Ft körül van, recept nélkül adják), és abból vegyél be este 6-7 óra körül 1 szemet. Azért kell korábban, mert lassabban hat. Tudom, hogy allergiára való gyógyszer, de az antihisztamint használják altatóként is. Kicsit jobb, mint a benzodiazepin ilyen idõs korban. A frontint add vissza mamádnak. Próbálj a sarkadra állni, hogy vigyenek szakorvoshoz, mert 3-4 napos alváshiányt már nem lehet vitaminokkal megoldani. Arról nem beszélve, hogy valami oka kell legyen, amit nem ártana kideríteni. Ha alszol, akkor hogy alszol?
Recept nélkül kapható nyugtatatót vegyél, gyógynövényes: Hova, Valeriana vagy vmi hasonlót
Éljenek a homeopátiamániás háziorvosok. Csak a háziorvosok között terjed ez a fertõzés. Vannak népi gyógymódok, meg gyógynövények, meg gyógyhatású készítmények, ha hiszel ezekbe. Háziorvosnak nem lehet mondani, hogy valami enyhébb rendes gyógyszert írjon fel a homeo mellett? Nem lehet maszek pszichiáterhez menni? Vagy sürgõsséggel? Hány éves vagy? És miért nem tudsz aludni? Stressz?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 20 vagyok. Nincs pénzem 7-8 ezer forintért magánhoz menni. Szüleim felügyelete alatt vagyok még, és õk sem engedik a gyógyszert, pedig kellene. Pontosan nem tudom miért nem tudok aludni, 14-15 éves korom óta így van, csak akkormég nem volt olyan durva(napi 2-3 órát tudtam aludni mindig legalább). Most már alig tudok. Már lassan feketézésen is gondolkodom mert nem bírom már sokáig. De sajnos tiszta vagyok és nincs semmilyen kapcsolatom. Nem tudom, hogy máshogy tudnék aludni.
A kérdező hozzászólása: Bármilyen ötletet szívesen fogadok, itt, vagy privában is... 2. háziorvost nem lehet felvenni ugye?
Ilyen mértékû kóros inszomnia elég ok a gyógyszerezésre. Én nem pszichiáterhez küldenélek elsõ körben, hanem neurológushoz. A szüleidet nem izgatja, hogy napokig nem tudsz aludni? Ha elalszol, akkor hogy alszol? És mennyit? Nem lehet két háziorvosod, de ahhoz, hogy válts nem kell elmenni a régihez. Egész egyszerûen elmész a kiválasztott újhoz, ahol megadod a régi nevét és õ hivatalból átkéri a papírjaid. Vagy próbálj a mostanitól kérni beutalót neurológiára, hátha ott hamarabb fogadnak. A szüleid tudnak errõl egyáltalán, hogy napokig nem tudsz aludni?
A kérdező hozzászólása: Szüleim még rosszabbak mint a homeopatás házidokim. Vitaminokat rendelnek, hogy majd azok helyrehoznak... egyébként szereztem egy kis frontint, ideiglenes megoldásként, így most nagyjából az a helyzet hogy 4-5 óra alatt el tudok aludni, vagy ha nem, akkor 2 naponta alszom. De csak 1-2 hétre van ilyenem, mamámtól... + probléma hogy komoly isijászideg-gyulladásom(erõs, éles derékfájdalom) van, így minél többet vagyok ébren, annál többet fáj. A kiíratkozással az a baj, hogy mivel szüleim rokona, megtudják hogy leváltottam a dokimat. És bár elmúltam 18, mivel õk tartanak el, az õ szavuk dönt. Ördögi kör, mindenfelé falba ütközöm, ezért gondoltam hátha tud valak valamilyen ötlettel szolgálni. Az eddigi hsz-eket köszönöm egyébiránt.
Kedves kérdezõ! Egyáltalán mivel foglalkozol napközben? Sztem a jó alváshoz kell a fizikai és ( vagy ) a szellemi elfáradás.

Szeretnénk a családommal a nyáron 3-4 napra elmenni nyaralni! Magyarországot választottunk viszont nem tudjuk még hogy merre érdemes menni! Olyan helyet keresünk ami erdős, nyugis, szép táj, esetleg tavacska is van. Tudnátok nekem ajánlani helyeket?

magyarország,erd?s

Legjobb válasz: Síkfõkút! Noszvajhoz tartozik. Nyugis kis üdülõfalu, ilyenkor nyáron sincs nagy nyüzsgés. Van tó, és ez egy erdõben van. Indulnak innen túrista útvonalak, és egy nagyon jó kiindulópont más féle kirándulásokhoz is. Eger 20 percre van, itt megnézhetitek a várat, sétálhattok a sétálóutcákban és ott a Szépasszony völgy. Ezen kívül van strand és törökfürdõ is. Bogács is nagyjából 10 percre van, itt is egy aranyos családias strand található. Noszvajon megnézhetitek a kastélyt, és nincs messze Szomolya sem. Mezõkövesd is maximum fél órára van. Szilvásváradról nem is beszélve, igaz ez messzebb van kicsit, kb. 40 perc, de fantasztikus hely, gyerekeknek is nagy élmény a kisvasút. Miskolc-Tapolcán pedig ottvan a barlangfürdõ. Ennyi program bele sem fér 3-4 napba. Ha Síkfõkútnál azért kicsit nyüzsibb helyre vágytok, akkor menjetek alapból Szilvásváradra, onnan is lehet máshova menni kirándulni. Jó nyaralást!

Síkfõkút! Noszvajhoz tartozik. Nyugis kis üdülõfalu, ilyenkor nyáron sincs nagy nyüzsgés. Van tó, és ez egy erdõben van. Indulnak innen túrista útvonalak, és egy nagyon jó kiindulópont más féle kirándulásokhoz is. Eger 20 percre van, itt megnézhetitek a várat, sétálhattok a sétálóutcákban és ott a Szépasszony völgy. Ezen kívül van strand és törökfürdõ is. Bogács is nagyjából 10 percre van, itt is egy aranyos családias strand található. Noszvajon megnézhetitek a kastélyt, és nincs messze Szomolya sem. Mezõkövesd is maximum fél órára van. Szilvásváradról nem is beszélve, igaz ez messzebb van kicsit, kb. 40 perc, de fantasztikus hely, gyerekeknek is nagy élmény a kisvasút. Miskolc-Tapolcán pedig ottvan a barlangfürdõ. Ennyi program bele sem fér 3-4 napba. Ha Síkfõkútnál azért kicsit nyüzsibb helyre vágytok, akkor menjetek alapból Szilvásváradra, onnan is lehet máshova menni kirándulni. Jó nyaralást!
Bükfürdõ. (nem a Bükben van!)
Bükfürdõ dunántúlon, Vas megye. Süle apartman, jó szinvonal, nem drága. http://www.szalasinfo.hu/sule_apartman/index.php
természetesen szallas nem szalas.
A kérdezõ kritériumainak Bükfürdõ semmiben sem felel meg... :) )) De gondolom mustafa, az ajánlott szálláshelynél van érdekeltséged :) Kedves kérdezõ, tudnám javasolni az Õrséget, ha arra még nem jártatok, van pár gyönyörû tó (Vadása, Hársas tó), sok szép erdõ és nyugalom :) Szállás Õriszentpéteren, Szalafõn sok található, inkább falusi szállásadókhoz érdemes menni, nagyobb hotel szerintem nincs is :) De Orfû is nagyon klassz, oda is érdemes elmenni!
Tata. Gyönyörû szép kis élhetõ város, két tóval is rendelkezik...
Jól van négyes, ha már lelepleztél ☻, kaptál egy zöldet ☺. De az igazi (nagy) Bükk megfelene nekik ☺.

7-8 hónapos babának nem kevés a napi 4 szopi? Nem tudom alkalmanként mennyit szopik. Egyébként minden rednben vele, csak a 4 néha olyan kevésnek tűnik. Mellette napi 3 szilárd étkezés van.

Legjobb válasz: szia,. Egyaltalan nem keves, sot. Az en lanyomnak harom szilard etkezese van es 2-szer eszik tapszert, reggel es este. szilard etkezes utan nem igenyel tejet, vizet kap. Egyebkent az anyatej szomjolto is egyben. Nekem hamar elapadt sajnos a tejem es kezdetekben sem volt eleg.

szia, . Egyaltalan nem keves, sot. Az en lanyomnak harom szilard etkezese van es 2-szer eszik tapszert, reggel es este. szilard etkezes utan nem igenyel tejet, vizet kap. Egyebkent az anyatej szomjolto is egyben. Nekem hamar elapadt sajnos a tejem es kezdetekben sem volt eleg.
Dehogy kevés, 3 étkezés mellett meg szuper.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! Ez megnyugtató :) )))
annyi lehetõség van...lehet egyszerûen tényleg megjátszotta magát vagy csak játszott veled..lehet õ sem tudja mit akar aztán azért mondta

Lenne egy olyan kérdésem, nem tudom tudtok e segíteni, hogy a 8 hónapos babám 3-4 napja éjjel 1-2 óra körül felkel és sír, visszaaltatni csak nehezen tudom. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.

Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.
nálunk ugyanez van a foga miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam egy gumócskát a felsõ ínén, ahol majd az elsõ két foga lesz, amellett, az lehet a fogacska majd? Alul van már két foga.

Szisztok szerintetek normális az hogy mezesz elött 2 héttel néha nem vérzek 1 napig? Vagy lehet mert nem tudom pontosan honnan jön a piros szin hogy a cékla 3.4 nap után szinezze a kakit vagy lehet a ketchup a bűnös?

Legjobb válasz: Semmilyen ételtõl nem jön a puncidon vér. Ha meg a kakidban van vér, akkor jobb ha elmész orvoshoz. De azt csak tudod, hogy a kaki volt véres, vagy a puncidból jött. Hány éves vagy?

Semmilyen ételtõl nem jön a puncidon vér. Ha meg a kakidban van vér, akkor jobb ha elmész orvoshoz. De azt csak tudod, hogy a kaki volt véres, vagy a puncidból jött. Hány éves vagy?
a cékla elszínezheti a vizeletet, és a székletet is. Nekem is elszokta. De az nem piros! Inkább lilás és világos. A vér pedig piros. ismeretlen eredetû vérzésnél pedig orvoshoz kell menni! Hidd el, nem fog bántani, az a dolga, hogy segítsen!

Mensi előtt pár nappal mindig felfújódik a mellem, de most semmi. Holnap-holnapután nem várom.3-4 napja szurkál a méhem. Felhúzott lábbal nem is tudok ülni, mert nyomódik a hasam alja. Utalhatnak ezek a tünetek terhességre?

Legjobb válasz: Sajnos minden lehetséges, és semmi sem. 50-50 %. Nekem is volt felpuffadva a hasam ilyen tájt, mégsem lettem terhes. Van ciklus hogy mindenem fáj, és van hogy semmim. Szemét dolog ez! Nagyon szorítok neked!!!!!! Ezek szerint már csak pár napot kell kibírnod a nevártig, és egy teszt gyorsan választ ad a kérdésedre!!!!!!

Sajnos minden lehetséges, és semmi sem. 50-50 %. Nekem is volt felpuffadva a hasam ilyen tájt, mégsem lettem terhes. Van ciklus hogy mindenem fáj, és van hogy semmim. Szemét dolog ez! Nagyon szorítok neked!!!!!! Ezek szerint már csak pár napot kell kibírnod a nevártig, és egy teszt gyorsan választ ad a kérdésedre!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Van is itthon 10-es tesztem, de nem merem megcsinálni keddnél elõbb. :)
Sikerült? :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!