Találatok a következő kifejezésre: 3-4 napja nem (429 db)

Akinek kicsi korkülönbség van a babái között, a második születésénél hogyan viselte az első, hogy 3-4 napig nem látja az anyukáját, amíg a szülés után kórházban kell lenni?

Én ezen gondolkodom egy ideje mert 20 hónaps lesz a fiam, amikor jön a tesó, és akkor még nagyon elmagyarázni sem lehet a dolgot.

Legjobb válasz: Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.

Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.
Az enyém 2 éves volt, nem igazán rázta meg, pedig én is féltem tõle, nem voltunk elõtte külön soha több napra.

27 hetes km vagyok. Már 3-4 napja nem nagyon érzem mozogni, olyan élénken a babámat. Baj lehet? Csak akkor hajlandó kicsit megmozdulni, ha a hasamra teszem a kezemet, napi 3-4 szer.

Legjobb válasz: Szerintem csak alszik, most sokat nõ, fejlõdik és ezért többet is alszik. De ha reagál a kezedre akkor semmi baj. Én ilyenkor mindíg kértem a férjem, hogy beszélgessen vele, arra mindíg felébredt és odabújt ahonnan a hang jött, sõt egyszer-kétszer be is mosott apának :D Lesz még nagyobb mocorgás is majd a harmincon túli hetekben!:) Jó egészséget Nektek!

Szerintem csak alszik, most sokat nõ, fejlõdik és ezért többet is alszik. De ha reagál a kezedre akkor semmi baj. Én ilyenkor mindíg kértem a férjem, hogy beszélgessen vele, arra mindíg felébredt és odabújt ahonnan a hang jött, sõt egyszer-kétszer be is mosott apának :D Lesz még nagyobb mocorgás is majd a harmincon túli hetekben!:) Jó egészséget Nektek!
Én is 27 hetes vagyok, pár napja kevesebbet mozog a baba, bár még így is nagyon aktív. Nem rugdal, hanem inkább feszíti magát meg ilyesmi. Tegnap a védõnõnél nagyon-nagyon aktív volt, nem bírta annak a szarnak a hangját, amivel a szívhangot kereste. :s
A kérdező hozzászólása: Köszi, kicsit megnyugtattál.

2 hónapos babám 3-4 napja nem tud napközben jót aludni. Igaz éjjel 3 napja 10-12 órát végig alussza, de napközben is látom rajta, hogy aludni szeretne, de nem megy. Mit tegyek?

Eddig kint aludt ahol mi is voltunk a nappaliban, semmi nem zavarta, se a turmix, se a halk zene, se beszélgetés, semmi. Most 10 percnél nem alszik tovább, ha valami történik, azonnal felkel. Ebéd után tegyem be a szobájába, kicsit sötétítsek be, és altassam ott? azt hittem ezt id?sebb korában kell majd elkezdeni. Már a babakocsiban sem ájul úgy el mint régen.

Legjobb válasz: Mert már érdekli a világ! :) Ez már így is lesz! Én a lányomat már kicsi kora óta a szobájában altatom nappal is! Sõt, át kellett fordítanom hasra, mert a kapálózó kezétõl felébredt 10 percenként! Azóta semmi bajunk, gyönyörûen alszik napközben is 2-2,5 óránként! De ha úgy adódik, elalszik babakocsiban, vagy az autóban a hordozójában is. Sajna napközben itthon csendben kell lenni, mert már nagyon kíváncsi (7 hós) és mindenre felébred, utána már nem alszik vissza. Pedig én is úgy szerettem volna, hogy zajban is tudjon aludni, de nem jött össze. Szerintem ez alkati kérdés. Valaki úgy alszik, hogy ágyut is lehet a füle mellett sütögetni, valaki pedig mindenre felébred. Nem hiszem, hogy lehet/érdemes ezt befolyásolni nagyon. De azért próbáld meg!

Mert már érdekli a világ! :) Ez már így is lesz! Én a lányomat már kicsi kora óta a szobájában altatom nappal is! Sõt, át kellett fordítanom hasra, mert a kapálózó kezétõl felébredt 10 percenként! Azóta semmi bajunk, gyönyörûen alszik napközben is 2-2, 5 óránként! De ha úgy adódik, elalszik babakocsiban, vagy az autóban a hordozójában is. Sajna napközben itthon csendben kell lenni, mert már nagyon kíváncsi (7 hós) és mindenre felébred, utána már nem alszik vissza. Pedig én is úgy szerettem volna, hogy zajban is tudjon aludni, de nem jött össze. Szerintem ez alkati kérdés. Valaki úgy alszik, hogy ágyut is lehet a füle mellett sütögetni, valaki pedig mindenre felébred. Nem hiszem, hogy lehet/érdemes ezt befolyásolni nagyon. De azért próbáld meg!
Egyre többet van fenn már egy 2 hónapos baba, egyre több minden érdekli. Szerintem nappal ne szoktasd a csendhez, mert így minden kis neszre fel fog ébredni. Ha dörzsöli a szemét, ásítozik próbáld elaltatni, esetleg menjetek sétálni. Nekünk is volt egy ilyen idõszakunk kereken fél órát aludt csak napi 2x. Az is jó megoldás, ha pár napig írod mikor mit csinál, én így jöttem rá, hogy 2 óránként le kell fektetnem és akkor nem hisztis. A fiam most 4 hónapos.

Két éves a fiam, lassan 3 hónapja szobatiszta nappalra, de 3-4 napja nem szól csak akkor mikor már csorog a nadrágon, harisnyán végig. Két napja megint pelusban van, mert nem győzzük száraz ruhával s kint hideg van . Mi lehet vele?

sokat iszik 1-másfél liter tea,meg 6-7 dl tejet.felfázás,de azt mondja,hogy nem fáj mikor pisil.

Legjobb válasz: Ugyan ez van nálunk. Mióta vannak ezek a hidegek, nem szól hogy pisilni kell,csak mikor már késõ. Én most úgy csinálom, hogy óránként ráültetem a bilire,( még akkor is ha azt mondja nem kell pisilnie), és azt mondom neki, hogy pisiljen bele, mert a cica szomjas (nincs macskánk :D ), és utána együtt lehúzzuk a Wc-n.

Ugyan ez van nálunk. Mióta vannak ezek a hidegek, nem szól hogy pisilni kell, csak mikor már késõ. Én most úgy csinálom, hogy óránként ráültetem a bilire, ( még akkor is ha azt mondja nem kell pisilnie), és azt mondom neki, hogy pisiljen bele, mert a cica szomjas (nincs macskánk :D ), és utána együtt lehúzzuk a Wc-n.
utolsónak: elmondanád h mire gondoltál? érdekel, nálunk is ez a helyzet! köszi
Azért egy kis Vekerdy Tamást olvasgassatok a témában.
1. vagyok Nálunk 2 napja vissza állt a rend, most már szól ha biliznie kell. Lehet neki is csak idõ kell.
A kérdező hozzászólása: Lehet most már télire pelusoznom kell?"bilire nem kell csücsülni" szerinte.bárhova mehettünk pelus nélkül mindig szolt idejében, mintha kicserélték volna.
1. vagyok. Nálunk nem azzal van a baj, hogy sokat pisil, hanem azzal, hogy mióta hideg van nem szól. Nem tudom, hogy a idõvel van e az összefüggés, de elõtte mindig jelezte, hogy biliznie kellett.
Nem tudom, hogy van-e benne igazság, de egy jó barátnõm azzal az elmélettel állt elõ, hogy most, mikor bejött a hideg idõ, a szervezetnek nincs annyi folyadékra szüksége, mint nyáron.A "fel halmozott víz készlet" most már felesleges, mehet ki!Nálunk is ugyan ez a helyzet mint a kérdezõnél. Ugyan annyi folyadékot iszik a lányom, mégis mostanában többet pisil az eddigieknél. Lehet benne valami szerintem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megprobálom csökkenteni a tea ivást
Szia!Nálunk ugyanez volt 22 hónapos kislányommal mire egyik barátnõm rákérdezett mennyi teát iszik!Nálunk is sok most a tea ivás ami hiába gyümölcs tea van benne koffein és az fokozza a vizelet ürítést!Én is a sûrûbb pisiltetést alkalmazom!Ha nem ivott teát vissza állt a rend ezért biztosra tudom hogy a tea a hibás!Lehet nálatok is ez a probléma! :)
Szia!Nálunk is ugyanez van!Többször pisiltetem mert ha szól is akkor sem akar bilire ülni!A védõnõm szerint akik fiatalon szoknak le azoknál van néha visszaesés!Idõ kérdése és helyre áll a rend!Én pelust nem adom vissza hanem többször kérdezem és ráültetem a bilire!A könyvre én is kíváncsi vagyok mit kell belõle tudni! Neked kitartás és türelem!!! :)

Missed ab műtét után kb mikor lehet érzeni az első peteérést? Én 2 hete vagyok túl a műtéten, már vagy 3-4 napja nem vérzek és olyan mintha érezném. Ez lehet?

Legjobb válasz: Nekem nem missed volt 2 hete, és szerintem már az lehet, mert azt mondták, hogy a mûtét napja a vérzés elsõ napja és rá 2 hétre van normális esetben a peteérés.

Nekem nem missed volt 2 hete, és szerintem már az lehet, mert azt mondták, hogy a mûtét napja a vérzés elsõ napja és rá 2 hétre van normális esetben a peteérés.
Igen, lehet, én is éreztem, meg is ijedtem, hogy valami gond volt a mûtétnél, de a hét végén az orvosom megnyugtatott, hogy UH-on is látszik, hogy túl vagyok a peteérésen :)
nekem gyogyküretem volt rá 2hétre megijjedve mentem uhra hogy fáj a hasam, erre kiderült mindkét oldalt 18milis tüszö készült megérni.2nap mulva el is mult.én se gondoltam volna

3-4 napja nem kakilt a 3 hónapos babánk. Segítettem neki kakilni hőmérővel és nagyon szilárd volt az eredmény. Az lehetséges, hogy az almától sűrűbb a széklete?

Napi 4-szer szopik, 1-szer kap almát és ha kell akkor 1-szer tápszert.

Legjobb válasz: Mennyi almát kap pontosan?Gondolom a kinálgatós fázison még nem léptél túl egy 3 hónaposnál..amugy mióta kapja?elõtte is volt probléma mielõtt "almázott"?

Mennyi almát kap pontosan?Gondolom a kinálgatós fázison még nem léptél túl egy 3 hónaposnál..amugy mióta kapja?elõtte is volt probléma mielõtt "almázott"?
Szerintem is valószínûleg az almától van. Még nem kész a babád emésztõrendszere rá valószínûleg. Várj néhány hetet és akkor próbáld újra az almát! Addig elég az anyatej/tápszer.
attól függ reszelve az alma inkább meghajtja, lehet inkább a tápszer, próbáld ki, ne adj neki 2-3 napig almát, ha ugyanolyan szilárd akkor a tápszer a hibás.Mellesleg nem lesz semmi baja, ha almát adsz neki, én is adtam 3, 5 hónapos kisfiamnak almalevet, almát és dinnyét, 3 hónapos kora óta tápszeres, ma már egy 13 hónapos, jó evõ, egészséges kisfiú aki semmire sem allergiás.esetleg próbáld ki a baracklevet az meg szokta hajtani a babákat.
Szinte biztos, hogy az alma miatt van. A szervezete még nincs kész más étel befogadására az anyatejen/tápszeren kívül. Én a helyedben várnék még legalább a 6. hónapig, ha nem akarod tönkrevágni az emésztõrendszerét.
A hámozott alma a legtöbb babánál hasfogó hatású, mivel a rostok roncsolódnak. Én a helyedben szüneteltetném az alma adását, nagyon korai még( a tápszeres babáknál sem ajánlják 4 hónapos kor elõtt a hozzáátáplálást és a Te kicsid még szopizik is:) ) és ezek szerint a babád emésztõrendszere sincs még "felkészülve" rá.
3 hónaposan még nem kész az almára a gyomra. hagyd el! majd 4 hónapos korában ráérsz hozzátáplálni, most még nagyon korai!
lehet az almától, sõt almát nekünk akkor ajánlotta a doki amikor hasmenése volt a lányomnak. Van akinek megfogja a székletét van akinek lazítja.
az alma is megfoghatja és a tápszer is.
Milyen tápszert kap? Valószínû a tápszer fogja neki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Végül is az alma volt a ludas a dologban.

Spontán peteérés mikor lehet? Ciklus 28 napjábol pl 7-8 napon is lehet már spontán peteérés? Vagy akár 3-4 napon? Nem értem igazábol .

Legjobb válasz: Szia! Nem is kell, hogy értsd. Spontán tüszõrepedés létezik, a peteérés egy hosszabb folyamat. Bizonyos hormonkoncentráció kiválthatja, ezt pedig az orgazmus válthatja ki, de ezt tényleg nem kell értened, kimondhatatlan nevû hormonok ezek és az összetételük meg fõleg.

Szia! Nem is kell, hogy értsd. Spontán tüszõrepedés létezik, a peteérés egy hosszabb folyamat. Bizonyos hormonkoncentráció kiválthatja, ezt pedig az orgazmus válthatja ki, de ezt tényleg nem kell értened, kimondhatatlan nevû hormonok ezek és az összetételük meg fõleg.
Van valami anatómia vagy élettan könyved? Abban benne van a kérdésedre a válasz, de érteni nem biztos, hogy fogod, ehhez rengeteg elõadást végig kell ülni és akkor még az alapokat sem tudja az ember :D
mi is igy csinaljuk amugy, meg kerüljük a termékeny napokat, h esetleg szakadna.. :S
A kérdező hozzászólása: hát muszály:) Nem akarunk babát:) Lehetõ legjobban figyelek minden szex után alapos szerszám törlés, és aztán kézmosás mindkét részrõl.
jajj, végre vki aki felelõsségteljes.. jó ilyet is olvasni :) )
A kérdező hozzászólása: Minden alkalommal kotonnal:) Szex közben többször is megnézem h jó-e és mielõtt élvezek kiveszem..
azért spontán, mert pl. 1 orgazmus is kiválthatja.. és h védekeztek?
A kérdező hozzászólása: van védekezés rendszeresen:) Csak ezt nem értettem sosem h miez a spontán érés......
ez miért fontos? bármikor elõfordulhat.. szoval, védekezni kell, nem utana panikolni.. :)
A kérdező hozzászólása: hát arra nincs idõm német középfoku vizsgára készülök inkább:)

Mit jelent a látogatási tilalom? Megszületik a baba, és apuka 3-4 napig nem is láthatja? És olyankor velem lehet napközben, vagy csak etetésre kapom meg?

Konkrétan a dunaújvárosi kórházban ma azt mondták, hogy látogatási tilalom miatt nem lehet bent a férjem szülésnél, függetlenül attól, hogy be van oltva vagy sem.

Legjobb válasz: Igen!Sajnos ez a helyzet!Baján tavaly elõtt szült a sógornõm, ott is tilalom volt, és csak 5 nap után láttuk a picit, mikor hazahozhatta!A baba egyszobában lehetett az édesanyával, de a hozzátartozók nem mehettek be az épületbe!

Igen!Sajnos ez a helyzet!Baján tavaly elõtt szült a sógornõm, ott is tilalom volt, és csak 5 nap után láttuk a picit, mikor hazahozhatta!A baba egyszobában lehetett az édesanyával, de a hozzátartozók nem mehettek be az épületbe!
Szia! Fehérváron is tilalom van, de a védõnõ azt mondta, h apuka szülésre bemehet, ha jól értettem, mikor viszik haza a picit, akkor is. (de ekkor lehet mást is beengednek helyette, h segítsen cuccolni, de csak 1 vkit), itt a baba veled lehet, de látogatni nem lehet:( Én febr. végén, márc. elején megyek, remélem addigra megszünik ez az egész...
Tudtommal Miskolcon is úgy van, hogy szülni bemehet, de látogatni nem.
A férjem Székesfehérváron simán bement az anyjához az onkológiára. A bejáratnál a kutya sem kérdezte, hogy mit akar. Aztán anyósom kiment a folyosóra, és ott beszélgettek. Nem tudom Dunaújváros mennyire szigorú, de mindenhol kevés a személyzet, szerintem nem tudnak erre nagyon figyelni. A babát tuti nem láthatja, de ha valamire szükséged van, azt be tudja vinni. Én inkább csak emiatt aggódom. Az 1. gyereknél minden nap hosszú listát küldtem a férjemnek, hogy még mit kéne behozni.
Szia.38 hetes kismama vagyok és Székesfehérváron fogok szülni.Itt is tilalom van, de megérdeklõdtem az orvostól, hogy mi apás szülést szeretnénk, hogy a tilalom miatt lehetséges e, annyit felelt, hogy megoldjuk, de az is lehet, hogy addigra már nem lesz tilalom.
És még mi a durva? Sajnos az 1 éves lányomat mûteni kell. És azt mondták, hogy nem maradhatok bent vele, csak ha be vagyok oltva. És a személyzet? Ott csak 50 %-os az oltottság, és hány beteg emberrel találkozik? Nem lenne biztonságosabb, meg jobb is mindenkinek, ha én látnám el? Bocs az offért, de ez a látogatási tilalom tényleg egy vicc.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem értem, hogy miért van az, hogy a beoltott hozzátartózók nem, a nem beoltott kórházi alkalmazottak viszont lehetnek a kismamák közelében?!?!?!?!? Az meg külön vicces, hogy tegnap beszélgettem egy kismamával, akinek volt fogadott szülésznõje, és a doktornõ azt mondta, hogy bemehet az apuka szülésre, ha be van oltva. Erre én ezt elmondtam egy apukának, aki ott sajnálkozott, hogy nem engedik be szülésre. Nagyon megörült, és rögtön be akarta oltatni magát. Mikor mondta szülésznõknek, hogy szeretne bemenni, akkor hülyének nézték, hogy honnan szed ilyen baromságot, hogy oltva bemehet. Kiderült, hogy Dunaújvárosban, legalábbis annál a szülésznõnél az a lényeg, hogy meg legyen fogadva, és akkor apuka is boldog lesz, anyuka is, és õ is... Csak engem háborít ez fel ennyire?!?! Köszönöm a válaszokat!

3, 5 hós a babám, kevesebb a tejem, mint valaha. Ma már csak 50 ml-t fejtem le 2 ciciből.3-4 napja nem akar szopni, valószínüleg kevés neki a tej. Mit tehetnék?

Szeretnék még szoptatni, bár eddig is kapott mellé tápszert. Mit Javasoltok?

Legjobb válasz: Ne add fel, lehet, hogy a babának csak lassanként kezd a foga nöni és érzékenyebb az inye - nekem is igy volt mid a három esetben. Ha nem idegeskedsz, akkor könnyebben visszaáll a tejtermelés.

Ne add fel, lehet, hogy a babának csak lassanként kezd a foga nöni és érzékenyebb az inye - nekem is igy volt mid a három esetben. Ha nem idegeskedsz, akkor könnyebben visszaáll a tejtermelés.

Mit tegyek, ha a 2 és fél hós kislányom 3-4 napig nem akart szopizni?

Megfeszítette magát és sírt, illetve nagyon minimális mennyiséget evett a gyakori kínálgatás ellenére. Hiába fejtem le, most ott tartunk, hogy szopizna, csak kevés neki a tejcsi. 30-40 g-nál több nincs. Óránként etetem, éjszaka is kétóránként kínálgattam, de már kezdek belefáradni. Csészéb?l, cumisüvegb?l, kanálból sem fogadja el. A súlygyarapodása is lelassult, 90 g-ot hízott a múlt héten a tejt?l duzzadó cicik ellenére, pedig eddig 180-280-g-okat hízott. Mi tegyek?

Legjobb válasz: Szoptasd aha´nyszor csak ke´ri.A pár nap kihagyása miatt kevesebb lett a tejcsi.Hamarosan megindul.Ha nem sajna besze´lj a védönövel,esetleg gyerekorvossal,mert elapad a tejed.Próbálj inni tejserkentö teát,van homeos bogyók is amik segíthetnek.

Szoptasd aha´nyszor csak ke´ri.A pár nap kihagyása miatt kevesebb lett a tejcsi.Hamarosan megindul.Ha nem sajna besze´lj a védönövel, esetleg gyerekorvossal, mert elapad a tejed.Próbálj inni tejserkentö teát, van homeos bogyók is amik segíthetnek.
Bocsi az lemaradt, ha továbbra sem eszik, vidd orvoshoz!!! Folyade´ra szükse´ge van!!!! Lehet, hogy a tejed íze megváltozott.lehet, hogy fáj a pocija.
Segít, ha tudsz pihenni is, szoptatás elõtt kb fél órára lefeküdni, tudom, nehéz megoldani, de irtó sokat számít!
Lehet , hogy megjön.Van amelyik baba megérzi, és elhagyja a szopit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!