Találatok a következő kifejezésre: 3 napja hónapos kisbabám (14 db)

Mi van velem? Egy pár napja azt álmodtam, h találtam egy élő-halott 3-4 hónapos kisbabát, tegnap azt álmodtam, h örökbe akarunk fogadni egy 3-4 hónapos kisbabát.

Nem értem, h mik ezek az álmok, az els? az nagyon ijeszt? volt és rossz érzések keringtek körül mikor felébredtem, meg akárhányszor fel ébredtem és vissza feküdtem mindig folytatódott az álmom. És ezt az él?-halott babát egy olyan házban találtam ami már 7 éve üresen áll, mert meg halt ott a néni. Szerintetek?

Legjobb válasz: Kérdezek,és adom a választ.Van gyereked?Meghalt vkid mostanában?Örököltél?

Kérdezek, és adom a választ.Van gyereked?Meghalt vkid mostanában?Örököltél?
A kérdező hozzászólása: Van gyerekem, most lesz 1 éves. Tegnap tudtuk meg, h párom fogadott papája meghalt. Nem örököltem. Elõre is köszi.
Szerintem csak a veled történtek miatt álmodod ezeket, biztos kicsit zaklatott voltál a napokban..

2 hónapos kisbabám korábban nappal nem aludt, éjszaka 1x kelt, mióta kivisszük sétálni ( délelőtt és édlután 2 órát) és alszik közben éjszaka 3 óránként felébred, enni kér, hogyan tudnám visszaálítani az éjszkai alvást?

Legjobb válasz: Ha eddig elég volt éjjel az egyszeri étkezés, akkor a levegõzéstõl és a nappali alvástól nem lesz éhesebb éjjel. Amikor az enyém elõször átaludta az éjszakát és rá két napra megint felkelt hajnalban, nem adtam már neki enni! Hiszen tudom, hogy kibírja evés nélkül, nincs szüksége rá. Kapott cumit és vissza is aludt. Nem biztos, hogy enni kér. Nálunk volt egy idõszak, mikor kb hajnali 3-4 körül rendszeresen fent volt a gyerek és játszott a kiságyában, majd mikor elfáradt, sírt, jelezte, hogy most már aludna :) Cumi és hortyogott is tovább :) Én nem etetném már éjjel a helyedben, csak egyszer.

Ha eddig elég volt éjjel az egyszeri étkezés, akkor a levegõzéstõl és a nappali alvástól nem lesz éhesebb éjjel. Amikor az enyém elõször átaludta az éjszakát és rá két napra megint felkelt hajnalban, nem adtam már neki enni! Hiszen tudom, hogy kibírja evés nélkül, nincs szüksége rá. Kapott cumit és vissza is aludt. Nem biztos, hogy enni kér. Nálunk volt egy idõszak, mikor kb hajnali 3-4 körül rendszeresen fent volt a gyerek és játszott a kiságyában, majd mikor elfáradt, sírt, jelezte, hogy most már aludna :) Cumi és hortyogott is tovább :) Én nem etetném már éjjel a helyedben, csak egyszer.
Nekünk ugyanez volt és ugyanennyi idõs a lányom. Egy jó pár napig õ is ezt csinálta visszaállt a 3 órkánkénti evésre de egyik napról a másikra vissza is tért az eredetihez...szóval nem tudom mi lelte abba a pár napba de hála az égnek már nem csinálja :) semmit nem változtattam ha próbáltam is nem jött be...
Talán csak növekedési ugrása van, ezért kel gyakrabban.

Nem kakil minden nap a 2, 5 honapos kisbabám. Aggodnom kéne? Van h 3, 4 napig nincs semmi. Anyatejes baba.

Legjobb válasz: Anyatejes babánál tényleg nem gond az sem ha egy hétig nem kakál,mert az mondják hogy annyi anyatejet eszik amennyire pont szüksége van a szervezetének! Ha rosszul van akkor viszont próbálj meg neki segíteni de a hõmérõzéssel vigyázz mert rászokhat,aztán majd nm tud nélküle kakilni!Ugyh azt csak a legvégsõ esetben!Inkább maszírozd a pociját!

Anyatejes babánál tényleg nem gond az sem ha egy hétig nem kakál, mert az mondják hogy annyi anyatejet eszik amennyire pont szüksége van a szervezetének! Ha rosszul van akkor viszont próbálj meg neki segíteni de a hõmérõzéssel vigyázz mert rászokhat, aztán majd nm tud nélküle kakilni!Ugyh azt csak a legvégsõ esetben!Inkább maszírozd a pociját!
Az orvosunk szerint az sem baj anyatejes babáknál hogyha egy hétig sem kakilnak. Hogyha látod rajta, hogy nagyon szenved segíts Neki.( hõmérõzés stb.)
a fiam volt h 7-8napig sem kakilt.most 7hónapos, mióta hozzátáplálom minden nap percre pontosan kakil :-) ugyh n idegepkedj, ha nem feszeng nyûgösködik akkor nem gond.
A lányomnál elõfordult, hogy 4-5 napig nem kakilt. A doki (mer rohantunk egybõl)azt mondta ha négy napig nincs széklet akkor segítsünk neki. Eljött az ötödik nap a doki megmutatta hogyan kell hõmérõvel segíteni és minden rendben volt onnantól kezdve. Sok sikert, és semmi gáz hidd el.
Neten, babaeü. oldalon olvastam: napi több és heti egy között normális, heti akár egy azért, mert az anyatejet ált. olyan jól emészti (minimális a salakanyag), hogy elõfordulhat csupán ennyi kaki. Hogy mi a normális, az persze függ a széklet állagától is, és attól, hogy van-e hasfájása?


8 hónapos kisbabám hurutosan köhög, de csak napi 3-4 alkalommal. Most halad kifele a megfázásból, kicsit náthás még. Van olyan recept nélkül kapható, vagy homeopátiás szer, amit biztonsággal adhatok neki?

Dokija annyit mondott, majd elmúlik, de félek, hogy szövõdménye lesz. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: talán a stodal, az homeopátiás, de kérdezd meg a gyógyszertárban, õk biztos jobban tudják. jobbulást

talán a stodal, az homeopátiás, de kérdezd meg a gyógyszertárban, õk biztos jobban tudják. jobbulást
Hurutos köhögésre a sinupretet javasolja a dokink, de a patikában azt mondták, hogy ekkora baba nem köhög hurutosan és emiatt hurutoldót nem szabad adni. Én a dokinak jobban hiszek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, nekem annyit mondanak, hogy langyos kamilla teát adjak neki egy kis cukorral, az majd segít.

Szerintetek felelőtlenség egy 3 hónapos kisbabával elmenni pár napra szállodába pihenni?

Március végére tervezünk egy 4 napos pihenést, 2 gyerekkel mennénk. A nagy 6 éves, a kicsi 3 hónapos. Nyilván nem bulizni akarunk 4 napig, meg nyakunkba venni a fél világot, hanem kicsit kipihenni a hétköznapokat. Igazából csak az lebeg a szemem előtt, hogy végre nem kell 4 napig takarítanom, főznöm, mosnom. Végre lesz idő kicsit a gyerekekkel lenni, nem az lesz a séta a kicsivel, hogy elloholunk reggel az oviig, meg vissza. Amikor megemlítettük ezt társaságban, hát kaptunk hideget-meleget. Hogy egy 3 hónapossal nem szabad elmenni, meg ne legyünk már ennyire önzők. Eléggé meglepődtem, és elgondolkodtatott a dolog. Tényleg önző, meg felelőtlen dolog elmenni egy ekkora babával?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem önzõség! Jó pihenést! Érezzétek jól magatokat!

Mivel magyarázzák, hogy ez önzõség? Mi az önzõség benne? De komolyan? :) Mi két 4, 5 hónapos kisbabával mentünk nyaralni. Mondok "rosszabbat": egy hónap múlva pedig egy hétvégére mentünk kettesben a férjemmel, gyerek nélkül még kiélveztük a nyár utolsó pillanatait. Ahogy azóta is voltunk kikapcsolódni, pár hónapja síelni nagycsaláddal, mindig volt aki a gyerekekkel (mieinkkel és unokatesóikkal) voltak, míg a szülõ csúszkált. Most nyáron már másfél év körüliek lesznek, ezért egy hosszabb, külföldi utat is bevállalunk. Nem állt meg a világ, "csak" gyerekeink születtek! Ezt felejtik el nagyon sokan.
Egyáltalán nem önzõség! Jó pihenést! Érezzétek jól magatokat!
Hát ez szerintem nem felelotlenség. Nagyon is jo dolog, hisz sokat tudtok foglalkozni a gyerekkel , énis mennék :D Nem 3honapos nélkul mennétek , ugyh eyáltalán nemértem a beszolásokat, de mind1...:)
Mi 3 hónapossal Balatonon voltunk nyáron. A szálloda, meg a wellness még jobb is, kiszolgálás, meg minden helyben van. Menjetek, jó pihenést!!!
Dehogy az, ismerõsömék 2 hónapos babával voltak. A gyereknek tök mindegy volt, a szülõk pedig feltöltõdtek egy kicsit. Ha úgy érzed, hogy szükséged van erre a pár napra, akkor menjetek. A "mártíranyu" kórusra meg ne hallgass, akik szerint akkor vagy jó anya, ha most már csadort húzol magadra és száraz kenyeret eszel, meg nem látsz tovább a játszótérnél meg a zenebölcsinél.
3 hónapossal már simán lehet menni szerintem.
Nem önzõség, ha otthon hagynátok a gyerekeket, akkor talán az lenne, bár ezt eldönteni mindenkinek szíve joga! Menjetek, pihizzetek, érezzétek jól magatokat! De jó lenne nekünk is menni.....
Dehogy az. Mindig weelnesszállókban szállunk meg, rengeteg a kisbabás, 3 hónapos is élvezi a vizet, a jó levegõt.
Ugyanmar, mert lenne felelotlenseg! Aki fuj ratok, az csak irigy. Szepen mindenre felkeszulsz, viszel eleg cuccot a babanak (az o cucca lesz a legtobb:D) es irany a szalloda. Irj mar most egy listat, hogy ha meg addig eszedbe jut valami, akkor felirod. En igy szoktam, melle meg pipalgatok:D Mi is megyunk kirandulni, majusban, enyem 2.5 eves, es en is kaptam mar olyat, hogy minek viszem meg ilyen kicsinek kirandulni, nem is fog ra emlekezni, varjak inkabb meg par evet...stb...erre azt szoktam mondani, hogy jo, akkor felhivom a szallodat es lemondom...jo cinikusan, erre persze eszreveszik magukat, hogy nekik rosszul esett, hogy leoltom oket, akkor lehet nekem is rosszul esik az okoskodasuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Örülök, hogy más is így látja! Az volt az érvük, hogy egy ilyen picinek állandóság kell, meg, hogy kiszakítom a megszokott környezetébõl. Ez gondolkoztatott el. Bár én azt gondolom, hogy neki az a fontos még, hogy én ott legyek, és kielégítsem a szükségleteit, szeretgessem. Ez a listaírás nagyon jó ötlet! Köszönöm, alkalmazni fogom! :)
Dehogy az! A picinek még tetszeni is fog, mert több figyelem jut rá! Szerintem menjetek nyugodtan.
Az tény, hogy a picinek állandóságra van szüksége, de pár alkalom, amit nem otthon tölt, nem lesz rá rossz hatással. Nem állandóan cibáljátok jobbra-balra. Ennyi erõvel a nagyszülõkhöz se lehetne elvinni, vagy vendég se jöhetne, mert nem a megszokott a nap ?! Ez azért túlzás szerintem... (11 voltam)
Nem lesz semmi baja, ha egy kicsit kizökken. Nem hiszek abban, hogy akinek babája/gyereke van szinte éljen új életet. Persze kell változtatni, de a szülõ sem ülhet otthon bezárva. A gyerek szokjon bele a szülõ életritmusába, még pici, formálható. Míg ha a szülõ mond le mindenrõl akkor az elõbb utóbb kiütközik rajta, a párkapcsolatba és bizony a gyereken is csapódik.
Szia! Szerintem menjetek nyugodtan. Te ismered a babádat. Gondolom simán be mered vállalni ezt a pár napot, máskülönben nem is agyalnál a dolgon. A nagynak is jót tesz egy kis kikapcsolódás, és nektek is. A lista mindenképp hasznos, ill. a közeli gyerekorvos elérhetõsége, gyógyszertár. Mondjuk próbáljatok meg olyan szállodát nézni, ahol a nagy is talál kedvére való dolgokat. HA lehet kádas szobát kérjetek, így egyszerûbb a fürdetés. Sok szállodában van mondjuk babakád, de mi találkoztunk olyannal, ami akkora volt, mint egy lábáztató lavór (a babakád méretére sem árt rákérdezni). Mi akkor a 9 hós fiunkat zuhanyoztunk, hát nem volt egyszerû...
Dehogy! Nem önzõség, menjetek nyugodtan! Én magam csak azért nem mennék, mert nagyon körülményes, túlaggódó, problémázó vagyok. Sajnos nem tudom leküzdeni. Így nekem ilyen kiruccanás nem való. De másokkal egyetértek, hogy menjenek! :) Idén nyáron mi is elindulunk azért valahová pár napra. Akkor 10 hónapos lesz a kicsi, a nagyobb pedig 4 éves.
Az állandósággal kapcsolatosan: nekem ebben a korban mind a kettõnek tök mindegy hogy hol volt, ha rázták a s.ggecskéjét és elérhetõ közelségben volt a cici. A nagyobbnak volt egy átmeneti idõszaka kb. 8-10 hónaposan, hogy bárhol voltunk, onnan 12-re haza kellett érni, mert a déli alvását a saját ágyikójában óhajtotta a kisasszony. De ez tényleg csak az egyiknél volt és rövid ideig, elõtte és utána is elaludt akár a babakocsiban is.

Kisbabám 3 nappal múlt 6 hónapos. Már vagy két hete kúszik. Nektek a kúszás után mennyi idővel kezdett mászni a babátok?

Legjobb válasz: Kb. 1-2 hónap múlva. Ezt így nehéz megmondani, mert elõször csak pár lépést mászott, és hetek teltek el, mire "leszokott" a kúszásról.

Kb. 1-2 hónap múlva. Ezt így nehéz megmondani, mert elõször csak pár lépést mászott, és hetek teltek el, mire "leszokott" a kúszásról.
Nekem nagyon sokáig körbe kúszott csak a saját tengelye körül, elõre nem is kúszott soha. aztán egyszer csak kb. 3-4 hét múlva négykézlábra állt és úgy indult meg elõre.
Nálunk érdekesen alakultak a dolgok.4.5-5 hónaposan már kúszott lányom, aztán megtanult ülni, majd 7hónaposan felállt az ágyba kapaszkodva és csak 8 hónaposan kezdett mászni, rögtön utána pedig kapaszkodva menni.Most 11 hónapos és már feláll kapaszkodás nélkül és megy is pár lépést magától :)
5, 5hos korbe kuszas 6hos tolatas meg korbe 7hos elore kuszas 7, 5hos maszas egy hetre rá felállt most 8, 5 még mindig a felállást gyakorolja, néha egyet-egyet lép oldalra

1 hónapos kisbabám 2-3 napja nagyon nehezen tud kakálni. Mit tegyek vele?

Eddig minden rendben volt,ahány szopcsi,annyi peluscsere,de 3 napja csak 2-3 kaka van naponta,azt is nagyon er?lködve tudja kikínozni a Drágám!Bele van lilúlva az egész feje!Egész nap nyöszörög emiatt!Tegnap reggel már annyira szenvedett,hogy muszály volt megh?mér?zni,hogy kijöjjön!Sokat tornáztatom,de az sem hoz eredményt!És ha jól tudom ezt a h?mét?zést is csak végs? esetben szabad alkalmazni!Teljesen el vagyok keseredve:(((!Els? baba!Valakinek valami jó praktika???

Legjobb válasz: Nálunk is volt ilyen probléma, nekünk a Mecsek baby tea segített és sokat tornáztattuk.

Nálunk is volt ilyen probléma, nekünk a Mecsek baby tea segített és sokat tornáztattuk.
Próbáld meg a Gripe Watert. patikában lehet kapni.

Hova érdemes elmenni 3-4 napra 4 hónapos kisbabával nyaralni Magyarországon?

Inkább Kelet-Magyarország érdekelne.

Legjobb válasz: http://www.bababaratnyaralas.hu/ http://babafalva.hu/nyaralas-csecsemovel/ http://www.kristalyapartman.hu/utazas_babaval_magyarorszagon.. http://www.babavilag.com/index.php?p=forum&show=128

A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infókat, debreceniek vagyunk, ezért nem is gondoltam Szoboszlóra, de egynapos kirándulásra tényleg jó ötlet!

3 napja másfél hónapos kisbabám az éjszakai szopi utántól reggelig nyög, krákok, forgolódik, kalimpál, horkol, de nagyon hangolsan, szinte ilyesztően. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Vidd azonnal gyerekorvoshoz és mondd el neki, lehet, hogy megvan fázva vagy más is lehet.Én kihívtam házhoz a dokit, mert nagyon megijedtem, hogy miért horkól, hörög.Aztán kiderült, hogy a torkára tapadt az anyatej,ami visszajött neki és azért csinálta.

Vidd azonnal gyerekorvoshoz és mondd el neki, lehet, hogy megvan fázva vagy más is lehet.Én kihívtam házhoz a dokit, mert nagyon megijedtem, hogy miért horkól, hörög.Aztán kiderült, hogy a torkára tapadt az anyatej, ami visszajött neki és azért csinálta.
Ugyanez volt nálunk is (3 hetes), tegnap vittem orvoshoz, tényleg lehet a tej miatt is ez a szörcsögés. Azt tanácsolta a dr, hogy emeljük meg a kiságy fej felõli részét 5-6 cm-rel, s ez megszûnik. Így tettünk, s volt egy nyugodt éjszakánk. Ajánlom, hogy vidd el azért orvoshoz, hiszen lehet mástól is. Jobb, ha látja, mondjon õ is véleményt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!