Találatok a következő kifejezésre: 3 napja fáj a fejem, (45 db)

7 hetes vagyok és 3. napja fáj a fejem, elég rosszul érzem magam. Ez baj?

Eddig csak néha émelygés és hányinger volt, most viszont már harmadik napja húz a fejem, gyomrom nagyon rossz, emésztésem is lelassult. Sokszor csak úgy remegek, néha fázom, néha meggyulladok, olyan melegem van. A legrosszabb a fejfájás, eddig nem voltam fejfájós.

Legjobb válasz: Tényleg ne félj, ez a terhesség velejárója. Én is 7hetes vagyok, hétvégén kapkodtam a homeopátiás fejfájás csillapÍtót, úgy fájt a fejem. A fájdalmat nem vette ugyan el teljesen, de tompította. Kitartás és boldog babavárást!

Tényleg ne félj, ez a terhesség velejárója. Én is 7hetes vagyok, hétvégén kapkodtam a homeopátiás fejfájás csillapÍtót, úgy fájt a fejem. A fájdalmat nem vette ugyan el teljesen, de tompította. Kitartás és boldog babavárást!
Nekem a 9. hét körül kezdett fájni a fejem, kb. 2 hétig fájt. Csak vietnámi balzsamot kentem a fejemre úgy tudtam csillapítani. Majd az egyik napról a másikra elmúlt. Úgy mint a többi tünet. A terhesség velejárója lehet. Légy türelemmel, majd elmúlik. Viszont, ha izgulsz, nem ártasz vele, ha megkérdezed a dokidat, hogy mit tudnál tenni ellene, ha õ nem tartja természetesnek, úgy is tovább fog vizsgálódni.
A hõingadozás is lehet egy tünete a terhességnek. A védõnõm mondta annak idején, hogy olyan mint a klimax. De csak akkor normálisak a tünetek, ha nincs mellette lázad, mert azt nagyon fontos csillapítani. Minden jót! 32 hetes kismama.
Ne aggódj, ez mind együttjár a terhességeddel. Vannak akiknek a hányingeres idõszak is a 7-8 hét környékén kezdõdik. Én is így voltam vele. Kitartás! Ha szerecséd van pár hét alatt átvészeled a terhesség ezen szakaszát és utána már csak jobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Lázam nincs, ezek szerint "csak" terhes vagyok :) ) Megnyugodtam, viselem a tüneteket, erre vártam eddig, a babáért mindent!! Boldog babavárást mindenkinek!
Algopyrint is nyugodtan vehetsz be.
Igen, gyógyszerre kaptam koffeint. 3 fajta fájdalomcsillapító gyógyszer után kaptam infúzióban is fájdalomcsillapítót, és utána egybõl kávé. Ez után már meg tudtam úgy mozdítani a fejemet, hogy nem akart szétszakadni.
Ok, akkor én értettem félre, bocsánat!
Nem tévesztettem össze semmivel. Csak a doki azt adott ezért írtam ki azt is , de azon kívül bármilyen paracetamolt lehet szedni...
Az Algopyrin hatóanyaga nem paracetamol, hanem Metamizole natrium. Összetévesztetted a Panadollal... Gyógyszerre koffein? Nem tévedés ez?
Én a görcsös fejfájásomra algopiyn injekciót kaptam a dokitól. De minden paracetamol tartalmú fájdalomcsillapító szedhetõ a terhesség és a szoptatás alatt. Ahogy a legtöbb antibiotikum is. Ha utána néztek az amerikai gyógyszerlistának, hogy mi szedhetõ ott is azt írják. Gyógyszerre is lehet keresni, de ha nincs meg náluk, akkor a hatóanyag tartalmat kell beírni.
Én is azt ajánlom, hogy a gyógyszerre igyál koffeint. Mivel én nem szeretem a kávét ezért colát ittam a terhesség alatti fejfájásaimkor. Sõt, a kórházban császár után, az érzéstelenítés miatti fejfájásomra a doki rendelte el a koffeint. Napi 3x kellett kávét innom.
Most utánanéztem, nagy a vita, Franciaországban, Skandináv országokban, É-Amerikában betiltották, sok helyen csak vénykötelessé tették. Sok helyen meg szedhetõ. Hatvanas évektõl sok helyen csak állatgyógyászatban használható. ??????
Algopyrint lehet szedni? Nem kötekedésbõl de én több helyen olvastam, hogy nem. Sõt több országban egyáltalán nem engedélyezett gyógyszer-még nem terhesen sem. Tudom, hogy egyes nõgyógyászok is ajánlják, de én utánaolvastam, és mást találtam. Csak érdekelne, nem kötözködöm.
Algopyrint nyugodtan, én is azt szoktam bevenni.Egyedül az utolsó 6 hétben nem ajánlják a szedését.
Ha gyógyszer nem segít, akkor igyál meg húzóra egy fél liter vizet. Komolyan! Gyakran fáj a fejünk attól, ha relatíve kevés a folyadékbevitel - és ez a mennyiség hirtelen meglöki a szervezetet, nekem szokott használni. Még ami jó: a hüvelyk-, és mutatóujjad közti területet nyomd meg erõsen, több mp-ig, kicsit lehet masszírozni is, az is csodákat tud tenni.
én iszok rá egy kávét, attól elmúlik:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat kipróbálom az Algopyrint!
4. vagyok Persze, az Algopyrin is mehet, csak nekem az semmire nem jó, amire hatna, azt kibírom gyógyszer nélkül is, ezért írtam mást, de ha Neked használ, kedves Kérdezõ, akkor persze veheted azt!
Én is az Algopyrinre szavazok.2 gyerekes
Voltaren dolo-t vagy Cataflamot bevehetsz. (Mindkettõ diklofenákot tartalmaz, csak a Cataflamban duplája mennyiség van kb. 12, 5 illetve 50 mg) Ezt rendszeresen nem szabad szedni, de egy darabot nyugodtan be lehet venni. Nekem így mondta két orvos is, a nõgyógyászom illetve egy sebész, aki végzett rajtam terhesen kisebb beavatkozást, és utána kellett a fájdalomcsillapító mindenképp. Akkor is egy darabot vettem be...
Azt mondta a védõnõm, hogy az Algopyrint szétrágva. (gondolom, gyorsabban hat)
Nekem csak az Algoflex Forte segít. Ebbõl vettem be a terhességem alatt is és most szoptatás alatt is ha nagyon muszáj!
Rendben. Téged folyamatosan ellenõriztek kórházi körülmények között, az más. Én ennek ellenére otthoni "kísérletezésre" ezt semmiképp nem ajánlanám, fõleg kismamának nem, mert baj lehet belõle, aztán jöhet a mentõ...

3 napja fáj a fejem megállás nélkül. Nurofen forte van itthon, beszedhetem?

Legjobb válasz: nospa...nekem csak ezt volt szabad szedni ha fajt valami a 2. trimesztertol szulesig

nospa...nekem csak ezt volt szabad szedni ha fajt valami a 2. trimesztertol szulesig
elozo vagyok:http://bolthely.hu/arcanum/id/00910_Nurofen_forte_drazse_12x http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/NO-SPA_forte_ta.. irja hogy a nurot nem lehet a masikat viszont igen
Panadol. Nekem ezt mondta a doki.
A kérdező hozzászólása: Ja, 34 hetes vagyok.
algopirin qualerinnel. (nõdoki ajánlotta neten) sztem front van, én is nagyon szenvedek. Kitartás! :)
Front van, én is haldoklom, nekem algopirynt nospával adott a dokim és segített is!


Napi 1 vagy 1, 5 liter vizet iszok, mégis szinte minden 3. nap fáj a fejem, mért lehet ez?

Legjobb válasz: A napi 1-1,5 liter, különösen nyáron nem biztos, hogy elég, legyen inkább 2-2,5. Ha a vizeleted világos sárga, abból látod, hogy eleget iszol. (Abban a vitában én sem látok tisztán, hogy pontosan mennyit is kellene inni naponta, mi a sok, mi a kevés. De amennyit te iszol az inkább egy kicsit kevésnek tûnik) És persze ezer más oka lehet még. Stressz, migrén, frontérzékenység, vérnyomásprobléma, esetleg komolyabb. Egy kivizsgálás nem ártana.

A napi 1-1, 5 liter, különösen nyáron nem biztos, hogy elég, legyen inkább 2-2, 5. Ha a vizeleted világos sárga, abból látod, hogy eleget iszol. (Abban a vitában én sem látok tisztán, hogy pontosan mennyit is kellene inni naponta, mi a sok, mi a kevés. De amennyit te iszol az inkább egy kicsit kevésnek tûnik) És persze ezer más oka lehet még. Stressz, migrén, frontérzékenység, vérnyomásprobléma, esetleg komolyabb. Egy kivizsgálás nem ártana.
Én fejfájáskor mindig átgondolom: eleget ettem/ittam/aludtam? Ha valamelyikbõl hiány van, próbálom pótolni. A folyadékbevitellel úgy látszik, Neked nincs feltétlenül problémád :) Én is az orvosi kivizsgálást javaslom, biztosan kiderül, mi a bajod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Megfogadom a tanácsokat!

Már 3 Napja Fáj a fejem egész nap almos vagyok Kapar a torkom Folyik az orrom és Fulladok?

Már Vettem Strepsils-t Otrivin Orrspray-t Neo Citran Folyamatosan szedem és semmit nemér Iszom a sok teát Gyömbért És az sem segít Dokihoz nem akarok menni Mert tuti hogy Felirna mindenféle köptetőt És Hányni nem szeretnék (TUDTOK JAVASOLNI VALAMIT)

Legjobb válasz: A Neo citran helyett,illetve mellette igyál Aspirin C-t. A torokkaparás és az egyéb tünetek vírusra utalnak. Au Aspirinben lévõ acetylasalycil amellet,h gyulladáscsökkentõ,gátolja vírusok szaporodását. Köhögésre,légutak tisztításáranálunk az Elixirium thymi composítum(kakkukfû)vált be.

A Neo citran helyett, illetve mellette igyál Aspirin C-t. A torokkaparás és az egyéb tünetek vírusra utalnak. Au Aspirinben lévõ acetylasalycil amellet, h gyulladáscsökkentõ, gátolja vírusok szaporodását. Köhögésre, légutak tisztításáranálunk az Elixirium thymi composítum(kakkukfû)vált be.
A kérdező hozzászólása: Kössz a választ És még annyit szeretnék kérdezni hogy meddig tart Ez a megfázás vagy influenza ??
A megfázás orrfolyással, náthával jár. A mikor általános panaszok is társulnak hozzá, mint fejfájás, torokfájás, stb. akkor vírusos fertõzés van a háttérben. Ez nem influenza, mert akkor magas lázad, végtagfájdalmad is lenne. De több ezer vírus van, ami ilyen panaszokat okoz. És most elég sok ilyen megbetegedés van. Ha tudnál feküdni a gyógyszerek mellett 3-4 nap alatt szinte 100 %-os lenne a gyógyulás, ha nem akkor viszont eltarthat akár 7-10 napig is, sõt ha köhögsz, az még utána hetekig is.
Alvás, víz, orvos.
Igyál sokat, van frontérzékenységre való gyógytea
Most csodálatos idõ van. menj ki a szabadba 1-2 órát sétálj, és igyál sokat, a folyadékhiánytól is lehet. Vérnyomásod rendben van? Náthás nem vagy, illetve nincs orrdugulásod?
A kérdező hozzászólása: Voltam kint ma többször is a levegõn. Sok folyadékot fogyasztok és még is úgy fáj. . Vettem ilyen voltaren dolot vagy mit ezt ajánlották de nem segít ez sem..
A kérdező hozzászólása: Amúgy Köszönöm a válaszokat!

Már 3. napja fáj a fejem, ráz a hideg de hőemelkedésem csak ritkán van. Ezzel orvoshoz kéne mennem?

Legjobb válasz: Úgy hívják,hogy influenza. Szerinted kell menni?

Úgy hívják, hogy influenza. Szerinted kell menni?
elmehetsz, de mivel vírus nem fog az orvos semmit se csinálni. vigyél be nagy mennyiségben c-vitamint, igyál meleg teát és pihend ki magad.
nem kell ha nem akarod
Pedig amikor ráz a hideg, akkor megy fel a lázad. Persze csak ha fûtesz otthon. A lázmérõk közül én csak a higanyosnak hiszek (be is spájzoltam belõle), gyakran tapasztalom, hogy a csipogós hõmérõk nem ugyanazt mérik, mint amit a higanyos. Azt gondolom, hogy a diagnosztizálás orvos dolga. Ha rosszul érzed magad, igenis menj el orvoshoz! A fenti tünetek annyira általánosak, hogy a sima náthától az agyhártyagyulladásig bármi lehet. Szerintem inkább menj el százszor feleslegesen az orvoshoz, mint egyszer ne, amikor kéne...
Szerintem is menny el orvoshoz....

3. napja fáj a fejem, ma már nem annyira, csak a homlokomnál. Szemüveges vagyok, de ennek ellenére ha jobbra/balra nézek megfájdul a homlokom (cilinderszindrómám van). Szerintetek mi lehet a baj?

Csütörtökön megfájdult a fejem,két saridon sem segített.Pénteken szörnyen fájt a fejem,sírtam is,vettem be algoflexet és jobb lett.A fejem egész terültén fájt a fejem,hol itt,hol ott.Éhes sem voltam,csípett a torkom nyelésnél,de strepsils-től jobb lett.A hideg is rázott,de semmi egyéb...mi lehet a gond? (L/13)

Mit lehet bevenni fejfájásra? 14 hetes vagyok, de má 3 napja fáj a fejem, é már nem igazán tolerálom.

Legjobb válasz: Panadolt(nekem orvos, védõnõ,gyszertáros mondta).De mivel túl vagy a 12. héten algopyrint is lehet,de én a Panadolra esküszöm.jobbulást!

Panadolt(nekem orvos, védõnõ, gyszertáros mondta).De mivel túl vagy a 12. héten algopyrint is lehet, de én a Panadolra esküszöm.jobbulást!
Paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítót szabad szedni. Menj el gyógyszertárba és mondd meg, hogy terhes vagy, biztos tudnak segíteni! :-)
Szerintem magadtól semmit ne vegyél be. Kérdezd meg a védõnõt vagy a nõgyógyászodat.Esetleg a gyógyszertárban is tudnak neked felvilágosítást adni, hogy mit szabad kismamiknak.
Én is úgy tudom, hogy ha nagyon fáj, akkor paracetamoltartalmút szabad bevenni. Nekem a gyógyszerész egy Mexalen nevezetû nagyon enyhe gyógyszert adott, és segített. Kérj tanácsot, mit ajánlanak!
a gyógyszertárban mond meg, hogy terhes vagy, hány hetes és adni fognak olyat amit szedhetsz. én migrénes vagyok a paramax raphid-ot az elsõ hetektõl fogva szedhettem.persze, csak módjával, elõszõr próbálj meg egy felet.de mindenképp csillapítsd a fájdalmat, mert inkább egy-pár szem gyógyszer, mint a tartós fejfájás.ezt az orvosom mondta. boldog fejfájásmentes babavárást
http://www.babanet.hu/faq/terpat06.php itt egy doki nyilatkozik.

Szinte minden nap fáj a fejem. Ez is a terhesség velejárója? Csak 3 napja lett 2 szép pozitív tesztem.

Legjobb válasz: Nekem is rengeteget fajt mar a pozitiv teszt elott is a fejem, akkor meg szedtem fajdalomcsillapitot, de a poztitv test ota mar nem szedek ra semmit. De egyre ritkabban is faj, mar egesz ritka. 8 hetes pockos

Nekem is rengeteget fajt mar a pozitiv teszt elott is a fejem, akkor meg szedtem fajdalomcsillapitot, de a poztitv test ota mar nem szedek ra semmit. De egyre ritkabban is faj, mar egesz ritka. 8 hetes pockos
A kérdező hozzászólása: Én sem szedek rá semmit, mert szerencsére nem elviselhetetlen. Csak kellemetlen. De akkor ez normális. Miért fáj a kismamák feje?
Van akinek már a terhesség legelejétõl megnõ azzal a bizonyos plusz 2 literrel a vérháztartása, ez kezdetben okozhat fejfájást! Viszont ha frontérzékeny vagy, akkor akár attól is lehet, én ugyan a 35. hétben vagyok, de csak az elmúlt napokban (ahogy lehûlt egy kicsit az idõ) kezdett elmúlni a fejfájásom, elõtte 2 hétig szinte folyamatosan fájt...
Szerintem a hormonok is okozhatják, és ez sokaknál általános tünet. Nekem pl. mindig alacsony volt a vérnyomásom, terhesség alatt még alacsonyabb lett, de kávét nem merek már inni, csak napi 1-et. Utána elmúlik egy kis idõre a fejfájás, de sajnos visszatér.
Elso valaszolo vagyok. En azt olvastam, hogy a hormonok valotozasa miatt fajhat a fej az elso trimeszterben. Rengeteget szedultem is eleinte, igy gondolom a vernyomasom is megzavarodhatott akkoriban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!