Találatok a következő kifejezésre: 3 napja es itthon vagyok (8 db)

3 napja kesik es itthon vagyok betegen (csunyan, szarazon kohogok). Par hete kiderult hogy nem ved a szervzetem a rozsahimlo ellen. Ha most baba lenne a dologba nem lesz baja hogy beteg vagyok? Es a rozsahimlovel kapcsolatba?

Nem tudom mit csinaljak!

Legjobb válasz: Szerintem csak orvos tud neked igazán megnyugtató választ adni. A helyedben én telefonálnék neki egyet, vagy ha nem neki, akkor a kórház nõgyógyászatát hívnám fel, ott is biztosan segítenének. Sok sikert és jobbulást!

Szerintem csak orvos tud neked igazán megnyugtató választ adni. A helyedben én telefonálnék neki egyet, vagy ha nem neki, akkor a kórház nõgyógyászatát hívnám fel, ott is biztosan segítenének. Sok sikert és jobbulást!

Tényleg elfogadták azt a törvényt hogy 3 évesen kötelező oviba járni? Ez mégis mit jelent? Kötelező beadni a gyereket egész napra 3 évesen akkor is ha itthon vagyok a kicsivel? És ha csak később adom be akkor mi van?

Legjobb válasz: http://index.hu/belfold/2011/12/13/megis_3_eves_kortol_kotel.. Hát ezek szerint igen, de lehet kérni felmentést a jegyzõtõl a gyerek 5 éves koráig. Én most vagyok 17 hetes terhes, a lányom 3,5 éves. Nem vették fel helyhiány miatt az oviba, most nagyon nem díjaznám, ha szept-ben vinnem kéne, aztán mindent hazahozna a pár hónapos kicsinek, bár tudom, hogy más is túlélte az ilyeneket, de inkább kihagynám :)

http://index.hu/belfold/2011/12/13/megis_3_eves_kortol_kotel.. Hát ezek szerint igen, de lehet kérni felmentést a jegyzõtõl a gyerek 5 éves koráig. Én most vagyok 17 hetes terhes, a lányom 3, 5 éves. Nem vették fel helyhiány miatt az oviba, most nagyon nem díjaznám, ha szept-ben vinnem kéne, aztán mindent hazahozna a pár hónapos kicsinek, bár tudom, hogy más is túlélte az ilyeneket, de inkább kihagynám :)
ez majd 2014-ben léphet életbe. addig meg kell teremteni a kellõ férõhelyeket, munkaerõt...
Ez csak 2014-tõl lép érvénybe és nem egész napra csak napi 4 órára (ez a minimum amit naponta ott kell tölteni) De 3 és 5 éves kor között lehet felmentést kérni az Óvoda vezetõjétõl.

2 napja jöttem ki kórházból lágyéksérvvel és 3 nap múlva lesz a varratszedés, de amikor elengedtek haza doktor tett rá kötözést és itthon leesett mivel pótoljam? Vagy lehet bekötözés nélkül is a seb?

Legjobb válasz: Próbáld meg ugyanazt a kötést visszatenni és odaerõsíteni valami sebtapasszal, ha azzal nem tudod, akkor pedig valamivel körbetekerve magad, de a kötés legyen a seben. Nem lenne jó, ha elfertõdzõdne!

Próbáld meg ugyanazt a kötést visszatenni és odaerõsíteni valami sebtapasszal, ha azzal nem tudod, akkor pedig valamivel körbetekerve magad, de a kötés legyen a seben. Nem lenne jó, ha elfertõdzõdne!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen válaszod


Itthon vagyok, és ugye egy nap hányszor egyek? 3-4x vagy az uzsit hagyjam ki?

eggelizek ebédelek, vacsorázok egy 3 főétkezés.. de uzsizni uzsizzak és ha igen mit?

Legjobb válasz: Én gyümölcsöt szoktam enni tízóraira és uzsonnára is.

Én gyümölcsöt szoktam enni tízóraira és uzsonnára is.
Menjél hegyet mászni ha tudsz mert az eléggé fogyaszt :D Legalább is így tapasztalta az aki csinálja;)
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem hozzá tenni, hogy 15 éves vagyok :) szóval olyan tanácsnak örülnék amit meg is tudok valósítani :)
ne szedj szarokat! milyen paramétereid vannak?
Próbálj meg variálni az étrendeddel, csökkentsd a szénhidrátbevitel egy kicsit és úgy folytasd. Vagy 1-2 napig növeld meg aztán vissza és utánna tarsd megint. Vegyél valami zsírégetõt.
A kérdező hozzászólása: 175-180 centi vagyok 105kg de a lábam az csupa izom mert sokat bicajoztam régen a karomon is van izom elég :) a hasam zavar nagyon h nagy.
keresd fel a gyerekorvost és vizsgáltasd ki magad: cukorbetegség, pajzsmirigy....
ja és bicajozz most is
A kérdező hozzászólása: semmilyen betegségem nincs csak allergia de szedek rá néha gyógyszert de ez semmiben nem akadályoz csak emiatt híztam el mivel nagy étvágyat hozott ezért nem szedem olyan gyakran.

Július 18-án esküvőre mennénk, ami lakóhelyünktől 85 km-re lesz! Kislányom 3 hós és anyatejes csak! Itthon hagyjam, vagy inkább vigyem magammal? Ha egy napig csak üvegből eszik, elfogadja a cicit utána? Nem tudom mi lenne a jobb?

Anyukám vigyázna rá a mi lakásunkban! Van lefejt tej h?t?ben, meg is eszi cumisüvegb?l, kipróbáltam!

Legjobb válasz: Egyértelmûen hagyd otthon. Az én babám 10 hetes volt amikor esküvõn voltam de csak 2 eteeés maradt ki. Semmi következménye nem lett. Semmiképpen ne vidd el!

Egyértelmûen hagyd otthon. Az én babám 10 hetes volt amikor esküvõn voltam de csak 2 eteeés maradt ki. Semmi következménye nem lett. Semmiképpen ne vidd el!
Mi most hétvégén voltunk lagziba, én nem vittem a 3, 5 hós babámat. Anya vigyázott itt nálunk rá, jól elvoltak. Nagyon sok az ember egy lakodalmon, és tuti, hogy mindenki õt taperolná, merthogy milyen édes...stb... Szerintem egy ilyen kicsi embernek nem való még a lagzi. Egyébként volt ott egy féléves kisfiú, hát ne tudd meg, mekkora patáliát csapott, szegény szülõknek 9-kor el kellett menniük haza, pedig akkor még csak az elõételnél tartottunk.
Szerintem se vidd el, hisz akkor Neked sem lesz kikapcsolódás. A bátyámnak volt az ekövõje, amikor a kisfiam 2hós volt, anyós vigyázott rá, náluk is aldut, de nem volt gond vele, se az evéssel.
A kérdező hozzászólása: kb.5 etetés lenne üvegbõl!Az sem baj?
Ha gondolod, kihagyhatod a templomi és polgári esküvõt, s csak a lakodalomba mennétek, nem hiszem hogy megharagudnának, s akkor még kevesebbet lenne nélküled ha nagyon aggódsz, de szerintem anyukád nagyon jól gondját fogja viselni, ha sírna majd elringatja, cumival megnyugtatja, s hajnalban már otthon leszel az etetésre.
Szia! Ha attól tartasz, hogy babád rászokik a cumisüvegre és leszokik a cicirõl, akkor itassa anyukád pohárból vagy etessétek kiskanállal. Én a Szt. Istvánba szültem, ahol nagyon cumi ellenesek, ott is kispohárból itatták azt a babát, aki éhes volt (és nem tudott cicizni).

Hogyan lehet betanítani egy kiscicát arra, hogy al almot használja, ne karmolássza a bútorokat, hanem a macskabútort, és arra, hogy amikor nem vagyok itthon (napi 2-3 óra) ne szedjen szét mindent?

Legjobb válasz: Betanítani sehogy. Rászoktatni esetleg. Amit produkál, azt pakoljátok be mind a macskaalomba, és gyakran rakjátok be õt is, fõleg ha látjátok, hogy pisilni/kakilni készül, és dicsérjétek meg, ha oda végezte a dolgát. A karmolászásra nincs igazán jó módszer, azt karmolja, ami neki tetszik... A szétszedésre szintén, ha mozgásigénye van és játszani akar, akkor mozogni fog és játszani, úgy és azzal, amivel és ahogy tud.

Betanítani sehogy. Rászoktatni esetleg. Amit produkál, azt pakoljátok be mind a macskaalomba, és gyakran rakjátok be õt is, fõleg ha látjátok, hogy pisilni/kakilni készül, és dicsérjétek meg, ha oda végezte a dolgát. A karmolászásra nincs igazán jó módszer, azt karmolja, ami neki tetszik... A szétszedésre szintén, ha mozgásigénye van és játszani akar, akkor mozogni fog és játszani, úgy és azzal, amivel és ahogy tud.
Imádom az ilyen válaszokat... Nem jár a macska alomra - dehogynem, ösztönösen! Karmolja a bútort, nem használja a kaparót - dehogy karmolja, rászokik a kaparóra! Hát gratulálok, tényleg megoldottad a problémát, nem a saját macskáidat vetítetted ki egy nyilvánvalóan más viselkedésû macskára... Attól, hogy te kinyilatkoztatod, hogy a macskák hogy viselkednek, még nem lesz úgy...
Gyakorlatilag lehetetlenseg..
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: Az enyém már kezdi szokni az almot. Néha-néha történek "balesetek" (szerencsére nem a szõnyegre) de ez ezzel jár. Viszont a fotel a kedvence, nem száll le róla, és állandóan harapdálja a lábait, és szétkarmolássza. Hiába mutatom neki a kaparófát, õt az nem érdekli, megy is a fotelhez. A kárpit már cafatokban lóg... és nem tudom mit kéne tennem!
van valami az ösztönösségbe, az enyémet csak beleraktam kiskorába, körbeszaglászta, aztán már nyomta is a kábelt. következõ alkalomnál már saját magától belement. nem kell félni tõle, hogy nem találja meg, a macska okos állat.
bocsánat azt hittem még nincs cicád, azt írtam, h általában a cicák h viselkednek- az enyémek is. Nem tudtam h van cicád, akinél már aktuális ez. Ebben az esetben vannak konkrét tanácsaim is. Pl válts almot, lehet h nem tetszik nekik. Az enyémek pl nem szeretik a szilikagéleset nagyon, mert böki a talpukat úgy mászkálnak rajta, mintha aknamezõ lenne :D De pl egyes cicák nem szeretik a szagosított almokat. A fotel...mindig szólj rá, ha látod h bántani akarja, és van a fressnapfban get off spray (így hívják, nem az angol tudásommal dicsekszem :D) azzal fújd be a fotelt, hátha... A kaparót pedig macskamentával érdemes befújni. Ha elmész elvileg nem kéne rombolnia hiszen olyankor a cicák alszanak- legalábbis az összes akit én ismerek... Mindenesetre ha tényleg csak benti cica vágd le a karmát, úgy nem tud nagy kárt tenni. De elõtte érdemes állatorvossal levágatni aki megmutatja hogyan kell, mert fut egy ér a macsek karmában azt nem szabad megvágni. És bocsi az elõzõ válaszomért, tényleg félreértettem a kérdést. És drukkolok, h a kisördögödbõl angyal legyen :D Amúgy nekem az egy éves cicám most kezd lenyugodni eddig vadóc volt nagyon, sztem idõvel a tied is nyugisabb lesz.
JA és a fotel lábára is van egy tippem- ha olyan h ez kivitelezhetõ. Egyik ismerõsöm cicája az asztal lábára volt ráállva, és az ismerõsöm fogta magát és smirglivel körbetekerte az asztal lábát...hamar leszokott róla a macska :D De ha nem akarsz ennyire drasztikus lenni, akkor én pl a fotel karfáján való ugrálásról kétoldali ragasztóval szoktattam le a drágákat. Más kérdés, h te sem tudsz kényelmesen ülni, de egy-két hét alatt megszokja. Na remélem mostmár segítettem is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, sokat segítettetek :)

Felfázhattam az éjjel és most fáj a húgyhólyagom és többet járok pisilni. Mivel gyógyíthatnám itthon magam úgy, hogy babaprojekten is vagyunk és igencsak a ciklus végén vagyok /3-4 napon belül kéne megjönnie/?

Délel?tt ittam kamilla és palástf? teát. Délután kamilla-körömvirág forrázatot. Próbálok több folyadékot inni, hogy a bacik ne szaporodjanak el ... nagyon félek így nekimenni a hétvégének, de nem szeretnék gyógyszert szedni, mert ha babás vagyok, akkor nehogy ártsak neki! Így nem merek gyógynövényes fürd?t sem venni :-(. Van valami jó ötletetek? Segítsetek légyszi!

Legjobb válasz: Én is csak gyógynövényt ajánlanék.cickafark teát ittál már?Nekem az segít.

Én is csak gyógynövényt ajánlanék.cickafark teát ittál már?Nekem az segít.
A kérdező hozzászólása: Most csináltam egy cickafark teát ... remélem segít! Ha holnap délutánig erõsödik, akkor elmegyek a háziorvoshoz :-( Köszi a választ!
A grapefruitmag csepp tökéletes erre, mert baktérium és vírusölõ és nem károsítja a magzatot sem. 2dl vízbe tegyél 10-15cseppet és egy héten keresztül csináld. Bió boltban kapsz ilyet bár azok a fajták keserûek. Én az Ökonetest szeretem, mert az nem keserû és 100%-an természetes.
Szia! Köszönöm a választ! Kipróbálom ezt a Grpaefruit-magot! Ez másra is jó? Gondolok immunerõsítésre vagy iylesmi ... addig is szorgalmasan iszom a kamilla teát ... A csepp mellé már nem kell akkor ilyen pl., hogy Cran-C ugye? Köszi elõre is!
A kérdező hozzászólása: Bocsi, az elõzõ is én voltam, csak a párom már be volt jelentkezve én meg csak írtam ... szóval kipróbálom a cseppeket, aztán remélem használ! Szia :-)
Menjél fel a grapefruitmag csepp.hu oldalra és ott mindent megtudsz róla. Szerintem fantasztikus mi mindenre jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!