Találatok a következő kifejezésre: 3 napja es itthon (19 db)

26 évesen bárányhimlős lettem. Mire számíthatok? 3 napja jönnek ki rajtam a pöttyök. Vizsgaidőszakom van ráadásul. Meddig fog tartani és mikre kell figyelni legjobban? Nem tehetem meg, hogy napokat itthon ücsörgök vele.

Legjobb válasz: Nem azt állítom, hogy neked ugyanolyan lesz, de én 30 évesen kaptam el a lányomtól: Nem volt egy talpalatnyi hely a bõrömön, ahol ne lett volna hólyag! Minden hólyag feszült majd szétpattant. Pólóban aludtam, mert ahogy lefeküdtem akartalanul is durrant szét és az a sárgás szar jött belõle. Viszkettem mint állat! 39 fölötti lázam volt, a felnõtt orvos kijött, de nem csinált semmit, mondván kenjem azzal amit a gyerek is kapott (ja csak a lányomnak tizedennyi volt). Még a fejbõröm is televol, fésülködni sem nagyon mertem. Végül a gyerekorvost hívtuk fel, mert a láz nem ment le, és Õ adott Zoviraxot (folyadék) azt kellett bevennem, abban a pillanatban elkezdtek összeesni a hólyagok és onnan elindult a gyógyulás. 5 hétig voltam vele otthon, és még akkor is látszott egy-két száradt seb. Zoviraxot mindenképpen tanácsolom, hogy szerezz! http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/zovirax_40_..

Nem azt állítom, hogy neked ugyanolyan lesz, de én 30 évesen kaptam el a lányomtól: Nem volt egy talpalatnyi hely a bõrömön, ahol ne lett volna hólyag! Minden hólyag feszült majd szétpattant. Pólóban aludtam, mert ahogy lefeküdtem akartalanul is durrant szét és az a sárgás szar jött belõle. Viszkettem mint állat! 39 fölötti lázam volt, a felnõtt orvos kijött, de nem csinált semmit, mondván kenjem azzal amit a gyerek is kapott (ja csak a lányomnak tizedennyi volt). Még a fejbõröm is televol, fésülködni sem nagyon mertem. Végül a gyerekorvost hívtuk fel, mert a láz nem ment le, és Õ adott Zoviraxot (folyadék) azt kellett bevennem, abban a pillanatban elkezdtek összeesni a hólyagok és onnan elindult a gyógyulás. 5 hétig voltam vele otthon, és még akkor is látszott egy-két száradt seb. Zoviraxot mindenképpen tanácsolom, hogy szerezz! http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/zovirax_40_..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat de tényleg nem tehetem meg , hogy itthon maradjak vele, egyedül nevelem a lányomat is. Nagy baj lesz ha nem fekszem vele folyamatosan és nem vagyok melegben csak amikor van rá idõm? Ennél rosszabbkor nem lehetett volna, komolyan már reggel óta ezen sírok
Nem szabad vele játszani. Ha másért nem a lányod miatt. Felnõtt korban nagyon komoly szövõdményei lehetnek!
Hát még abba kell belegondolnod, hogy terhes kismamával találkozol és ha nem esett át rajta, Te fogod megfertõzni. Nem a kismamának lesz komolyabb baja , hanem esetleg a babájának . Még jó , hogy Te sem a terhességed alatt kaptad el. Gondolj bele, ha most a gyönyörû lányod betegen született volna ezért, mit éreznél a szívedben.
A kérdező hozzászólása: Igazad van de akkor mit tegyek? nincs családom, se szüleim már, senkim...

2 napja jöttem ki kórházból lágyéksérvvel és 3 nap múlva lesz a varratszedés, de amikor elengedtek haza doktor tett rá kötözést és itthon leesett mivel pótoljam? Vagy lehet bekötözés nélkül is a seb?

Legjobb válasz: Próbáld meg ugyanazt a kötést visszatenni és odaerõsíteni valami sebtapasszal, ha azzal nem tudod, akkor pedig valamivel körbetekerve magad, de a kötés legyen a seben. Nem lenne jó, ha elfertõdzõdne!

Próbáld meg ugyanazt a kötést visszatenni és odaerõsíteni valami sebtapasszal, ha azzal nem tudod, akkor pedig valamivel körbetekerve magad, de a kötés legyen a seben. Nem lenne jó, ha elfertõdzõdne!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen válaszod

Fontos! Ma van a 3 nap a menzimbol es szeretnek menni ma strandra tanpon meg nincs itthon es nem is took menni mert unnep van itt canadaba es boltokzarva hogy menjek igy el?

Legjobb válasz: Tampon és nem tanpon. Barátnõ, szomszéd közelben? Kérj kölcsön valakitõl, de szerintem nem kéne így menned, pláne hogy minek akarsz 5 órakkor menni?:D Kb 8kor zárhat a strand, 3 órára kimenni..én nem mennék...

Mint olvashattad kedves utcsó, rájöttem a hibára, mert egy normális(!) válaszoló már szólt..te tudatlan..
Tampon és nem tanpon. Barátnõ, szomszéd közelben? Kérj kölcsön valakitõl, de szerintem nem kéne így menned, pláne hogy minek akarsz 5 órakkor menni?:D Kb 8kor zárhat a strand, 3 órára kimenni..én nem mennék...
Kedves, sehogy! Bírd ki. Én 70km-es teljesítménytúráról estem haza a tûzõ napról és végig a kertimedencénk képe éltetett, erre mire haza értem, megjött. De nem megyek bele addig a vízbe, míg el nem múlik, ennyivel tartozom másoknak. És magamnak.
A kérdező hozzászólása: okes ertem sehogy mar nem mentem inkabb !! :)
A kérdező hozzászólása: Itt mostkozelbe nincs !!! es am nem megyek majd csak ha vege van :) am koszii a valaszokat!
Szerintem Kanadában is vannak éjjel nappali boltok, amik ünnepkor is nyitva vannak.
Tampon nélkül hogy a frászba mehetnél?! Én még tamponnal se szívesen...
2. válaszoló CANADÁBA van nem Magyarországon ott más idõ van te tudatlan -.-"
Jajj igaz is..köszönöm a javítást:) (2. voltam)
2.-es A kérdésében írja h Kanadában él. Ott nem 5 óra van jelenleg:) Amúgy tampon nélkül sehogy sem tudsz menni. Szal vagy kérsz kölcsön, vagy maradsz otthon.
Hidd el, jobb kivárni.Tamponnál befolyhat a víz ugye az ellenkezõ irányból, az megszívja magát, megtelik és máris mindent átenged. Ja, és a strandvízzel teli tampon meg ott van majdnem a méhszájnál, ne fertõzd magad. Gondolj egy kicsit késõbbre is, amikor majd nagyon fontos lesz, hogy minden jól mûködjön ;) De látom, te vagy elég okos hozzá. :)


A tgyás idejére, és 1 év gyedre jár szabi. A gyerek után járó évi 2 napot te veszed igénybe?
Nem úgy van, hogy a tgyás idejére és az elsõ félév gyedre jár? Nekem így lett kiszámolva. Áprilistól a felhalmozódott szabimat töltöm.
A tgyás idejére és a gyed elsõ fél évére jár akkor, ha a gyerek 2011. augusztus 1 után született.

Hogy lehet az, hogy itthon voltam 3 évet és csak 18 nap szabim van?

2008-ban szültem akkor kivettem el?tte az az évit. 2009-2010-re egész évi szabim bent van az ideire meg gondolom részarányosan, mert májusban jár le a gyes.

Legjobb válasz: A szabi nem a 3 évre jár. A tgyás idejére és a gyed elsõ évére, egészen pontosan fogalmazva a szülési szabadság idejére és a gyermek nevelése miatt kapott fizetés nélküli szabi elsõ évére. Ezen felül attól függ, hogy - hány éves vagy - hány gyereked van, ki veszi/vette igénybe a pótnapokat - mikor született a csemete (gondolom májusban).

A szabi nem a 3 évre jár. A tgyás idejére és a gyed elsõ évére, egészen pontosan fogalmazva a szülési szabadság idejére és a gyermek nevelése miatt kapott fizetés nélküli szabi elsõ évére. Ezen felül attól függ, hogy - hány éves vagy - hány gyereked van, ki veszi/vette igénybe a pótnapokat - mikor született a csemete (gondolom májusban).
Ezt kérdezd meg a munkáltatódtól.....Lehet nem írták jóvá a szabikat.
GYesre is jár. Én 2008-ban szültem, mindjárt gyesre mentem. Elõtte fél évet dolgoztam 4 órában, és megkaptam a kb 3 hónap szabit- azért nem tudom, mert kifizették a kb 3 hónapi béremet, nem a szabit vettem ki, mert nem oda mentem vissza. A 18 nap tuti nem jó, járj utána!!
Jól írja a második. a Tgys idejére, és a gyermek gondozása céljából igényelt fizetés nélküli szabadság elsõ évére jár. A 1. nap szabi biztos, hogy kevés, valamit nem jól számolnak.

A páromnak 3 napja fáj a füle, mi arra gondoltunk hogy a sós víz miatt lehet vmi, mert a napokban voltunk a tengeren és ott ment bele a sósvíz. Mit tudunk vele csinálni? Fülcsepp van itthon, és sózzuk is de nem akar javulni

Legjobb válasz: Valószínû, hogy hallócsatorna-gyulladás. Az Otipax fülcsepp jó lesz rá, vény nélkül kapható. Ez gyulladáscsökkentõ és fájdalomcsillapító hatású.

Valószínû, hogy hallócsatorna-gyulladás. Az Otipax fülcsepp jó lesz rá, vény nélkül kapható. Ez gyulladáscsökkentõ és fájdalomcsillapító hatású.
Fülészet, két perc alatt kimossák, és nem fog fájni. Tényleg.

Anyukám elutazott 3 napra munka miatt és semmi kaját és pénzt nem hagyott itthon! Most mihez kezdjek?

Van itthon 1 doboz tej, 2-3 szeletnyi 3 napos kenyér, meg hagyma. Ennyi. Pénzt meg elfelejtett itthon hagyni. Máskor is szokott elutazni, de mindig hagy itthon pénzt. Mit csináljak, hogy ne éhezzem át ezt a 3 napot? 16/L

Legjobb válasz: Hívd fel és kérdezd meg, hogy tényleg elfelejtett-e pénzt hagyni. Ha igen, akkor esetleg nagyszüleidtõl, más rokonoktól kérj segítséget. Vagy szólj anyukádnak, hogy hívja fel a szomszédot és mondja el a helyzetet. Biztosan segítenének, adnak enni. Az anyagiakat meg anyukád rendezi, ha hazajött.

Hívd fel és kérdezd meg, hogy tényleg elfelejtett-e pénzt hagyni. Ha igen, akkor esetleg nagyszüleidtõl, más rokonoktól kérj segítséget. Vagy szólj anyukádnak, hogy hívja fel a szomszédot és mondja el a helyzetet. Biztosan segítenének, adnak enni. Az anyagiakat meg anyukád rendezi, ha hazajött.
Nagyid nem tud átmenni hozzád némi ellátmánnyal? Vagy akkor tényleg kérjetek a szomszédoktól segítséget.
Ezt egy barátnõm is megcsinálta a gyerekeivel:) Engem hívott fel, adtam kölcsön. Biztos anyukád is fel tud valakit hívni.
Valaki ismerös csak van, baratnöd szülei stb. akitöl kerhetnel penzt, v. intezkedjen anyukad, hivjon fel ismerösöket, akik adnanak.
Szerintem is a szomszédoknak szólj! Ilyen esetben nem baj, ha nem annyira ismernek még, meséld el nekik, hogy mi történt. És ne pénzt kérj tõlük, hanem kaját.
Akkor anyukád hívja fel a szomszédot és kérjen költsön neked 500Ft-otm, azon megveszed a jegyeket. Nagyszülõk után pedig visszafizeted a szomszédnak.
Nincs egy árva fillér zsebpénzed sem? Eltett pénzed, szülinapi, névnapi pénz???
Vagy hívd fel a nagyszülõket, hogy jöjjenek át õk és hozzanak egy kis pénzt erre a pár napra, vagy kérj valamelyik barátod szüleitõl, vagy ahogy már elõttem is mondták, anyukád hívja fel valami ismerõsét, barátait, munkatársát, vagy a szomszédot, hogy adjanak kölcsön valamennyit.
Milyen jó olvasni, hogy vannak még ilyen kedves szomszédnénik, hogy még fõz is Neked!! :)
Szerencse, hogy vannak ilyen emberek még akik segítenek. De ne haragudj milyen anya az aki elmegy 3 napra, elõtte nem vásárol be és még én ezt sem hagy otthon... jesszus ez nagyon durva!
Barátnõd szülei esetleg nem tudnak segíteni?
Héééé, mi történt? Itt Grumpy cat pontozott??? :D http://cdn.grumpycats.com/wp-content/uploads/2013/01/Grumpy-..
Én is észrevettem hogy valakinek nem tetszik az, hogy megoldódott ez a gond. Ennyi öröme legyen az életben a piros kezek barátjának, több sem!
Lepontozó manó itt járt megint úgy tûnik. :)
Nahhh... Jóóó...vannak még jó emberek...
Hol laksz?
A kérdező hozzászólása: Átszaladtam a szomszéd nénihez, nagyon aranyos volt, azt mondta, hogy fõz majd nekem is. Köszönöm a segítséget. :)
Idegenek nem hiszem hogy kölcsön fognak adni, ha most költöztetek, nem is ismernek a szomszédok. Miért hinnék el hogy visszakapják a kölcsönt, egy vadidegennek?
Az is egy lehetõség, ha senki ismerõs nincs a környéken, hogy megkéred meg valamelyik szomszédot, aki legalább látásból ismer már, hogy adjon kölcsön egy kis buszra valót, elmész mamádékhoz, ott felpakolsz egy kis ellátmányt, kölcsönkérsz egy kis pénzt és a szomszédnak még aznap visszaadod az útiköltséget.
Fagyasztó és konyhaszekrény is tök üres? Mai napot megoldanám ami van otthon.Holnap pedig megkérdezném a barátnõmet tudna-e kölcsön adni vagy megkérni az anyukáját hogy adjon kölcsön, persze olyan barátnõ anyukája kellene akit anyukád is ismer.Beszélhetnének telefonon. Nagyi és szomszédos ötlet is nagyon jó amit a többiek irnak, nem akartam ismételni ezért irtam egy ujat a barátnõt.
A kérdező hozzászólása: Hát mamám már nehezen mozog, otthonról már nem nagyon járkálhat ki. Valószínûleg valamelyik szomszédot kérem meg, bár csak nem rég költöztünk ide. Sajnos még senki sem ismer nagyon a környéken.
A kérdező hozzászólása: Tényleg elfelejtett, ezt õ mondta. Mamámhoz csak busszal tudnék menni, de arra is pénz kell, vagy gyalogolhatok 25 kilómétert csak oda.
Mindenkinek küldtem egy zöld kezet, hogy a lepontozó gonosz manó bosszankodjon!

3 napja kesik es itthon vagyok betegen (csunyan, szarazon kohogok). Par hete kiderult hogy nem ved a szervzetem a rozsahimlo ellen. Ha most baba lenne a dologba nem lesz baja hogy beteg vagyok? Es a rozsahimlovel kapcsolatba?

Nem tudom mit csinaljak!

Legjobb válasz: Szerintem csak orvos tud neked igazán megnyugtató választ adni. A helyedben én telefonálnék neki egyet, vagy ha nem neki, akkor a kórház nõgyógyászatát hívnám fel, ott is biztosan segítenének. Sok sikert és jobbulást!

Szerintem csak orvos tud neked igazán megnyugtató választ adni. A helyedben én telefonálnék neki egyet, vagy ha nem neki, akkor a kórház nõgyógyászatát hívnám fel, ott is biztosan segítenének. Sok sikert és jobbulást!

Köhögés ellen mi vált be nálatok? 20 hónapos a fiam és reggel 6 fele köhög, 3 napja. Stodal jó? Ez van itthon.

nincs láza nem folyik az orra ,még cicizik.

Legjobb válasz: Jó a stodal én terhesen szedtem nem tudom lehet e gyereknek is de biztos mert homeopátiás. Nekünk bevált még a hársfatea is. Csak reggel köhög?Mert akkor lehet hogy száraz a levegõ nálatok szerezz be egy párásítót!Jobbulást!

Jó a stodal én terhesen szedtem nem tudom lehet e gyereknek is de biztos mert homeopátiás. Nekünk bevált még a hársfatea is. Csak reggel köhög?Mert akkor lehet hogy száraz a levegõ nálatok szerezz be egy párásítót!Jobbulást!

3. napja van meg, és nincs itthon se betét, se tampon!?

Anyámnak ma reggel mondtam, hogy vegyen, erre szépen lazán mondja hogy nem vett, mert nem volt pénze, de tesómnak tudott venni csokit meg paradicsomot.. Ilyenkor mit tudok csinálni? 17/L

Legjobb válasz: Vatta sincs? 2 pzs közé egy adagot, aztán be a bugyiba.

Vatta sincs? 2 pzs közé egy adagot, aztán be a bugyiba.
te is elmehettél volna.
Tegyél be egy összehajtott kis törülközõt, és kész.
Ha van némi zsebpénzed menj el a boltba és vegyél! Addig ahogy írta az elsõ, zsepi, wc-papír. (És legközelebb figylej, hogy ne az utolsó pillnatban kelljen szaladni, hanem vegyétek meg elõre)
Fogj egy csik wc papirt, tepj le kb ilyen 3-4 , , kockat" hajtsd ossze es tedd a bugyidba. Vagy ugyanezt megcsinalhatod papir zsepivel is. Nekem egyszer a suliba jott meg es nem volt nalam semmi, de nem volt pofam mastol kerni igy a wc papiros megoldast valasztottam :/
3-4 kocka wc papír szerintem kevés. Mi lett végül?
Nem a Tescos wc papirra gondoltam hanem a vastagabbakra :) ))
Az meg hogy lehet?? 17éves vagy, gondolom nem most jött meg elõször.(ha igen bocsi) Ilyen nálam elõ sem fordulhat, mert minden táskámban, a fürdõben 2-3 fiókban az éjjeli szekrényemen, akocsiban, de még a kedvesem táskájában is van betétem pont az ilyen esetekre. 17évesen már rutinos annyira az ember lánya, h elõrelátóan szétdobál a lakásban jópár betétet vagy tampont. Ha eddig erre nem gondoltál, akkor ez most jó kis tanulópénz neked. De sztem tanultál belõle, ugyhogy nem fogsz többször így járni. Sztem ha mész betétet vagy tampont venni, akkor vegyél +1csomaggal és rakosgasd el õket táskákba stbstb amiket írtam feljebb! Addig meg amíg nem veszel sztem ne kínlódj vattával meg zsepivel, gondolom anyud is használ valamit, kérj az övébõl, de mielõbb vásárolj be!:)
az én anyám azon akadt fönn, h 1600 ft ért vettem magamnak 24 normál és 14 éjszakai betétet, amirõl világosan megmondtam, h márciusig elég. azt mondta nem tud ilyen hülyeégekre negyedévente 1600-ftot költeni... csak hogy nem vagy egyedül. én azt csinálom, h a havi 500 ft zsebpénzemet szégyenszemre betétre költöm. ne félj olyan hülyeségekre, mint egy lottószelvény neki is van pénze.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!