Találatok a következő kifejezésre: 3 nap és (2870 db)

Mult hónapban vesztettem el a barátomal, azon a napon megis jött a menstruációm (7 nappal előbb mint kellett volna), és 6-7 napig tartott. A mostani mensim késett 2-3 napot és csak 3-4 napig tartott. Mekkora az esélye hogy teherbeessek?

És a 4. napon barnás folyásom volt. Ezekutáni 3.-4. napban nem védekeztem.

Legjobb válasz: A válaszadók nagy többsége ilyenkor mindig szívinfarktust hoz a kérdezõrre azzal, hogy lehetsz terhes, ami igaz,de minimális az esélye. Szerintem a mensid hamarabbi megjövetele összefügg azzal, hogy elvesztetted a szüzességedet, ugyanis utána szokott vérezni, van akinek több napig is. A szervezeted így reagál arra a változásra, hogy aktív szexuális életet kezdtél élni, és amíg a szervezeted ehhez nem szokik hozzá, addig elõfordulhat szabálytalan mensi. Az ég szerelmére azért védekezz!!! Inkább élvezd az életet, minthogy most romoljon el.

A válaszadók nagy többsége ilyenkor mindig szívinfarktust hoz a kérdezõrre azzal, hogy lehetsz terhes, ami igaz, de minimális az esélye. Szerintem a mensid hamarabbi megjövetele összefügg azzal, hogy elvesztetted a szüzességedet, ugyanis utána szokott vérezni, van akinek több napig is. A szervezeted így reagál arra a változásra, hogy aktív szexuális életet kezdtél élni, és amíg a szervezeted ehhez nem szokik hozzá, addig elõfordulhat szabálytalan mensi. Az ég szerelmére azért védekezz!!! Inkább élvezd az életet, minthogy most romoljon el.
A kérdező hozzászólása: Érdemes lenne esemény utáni tablettát bevennem?:S És köszönöm a választ.

Erős antibiotikumot szedem 3 napja és elugortam a sarokra üzletbe de annyira kimerültem hogy alig bírtam visszajönni. Normális ez? Remélem nincs tüdőgyulladásom.

Legjobb válasz: Ezt hogy sikerült összekombinálnod, hogy tüdõgyulladásod lehet ha 3 napja antibiotikumot szedtél? Beteg vagy és legyengült a szervezeted és gondolom egy pár napot otthon pihentél, hogy jobban gyógyulj. Ilyenkor mindenki egy kicsit legyengül. Nyugi.

Ezt hogy sikerült összekombinálnod, hogy tüdõgyulladásod lehet ha 3 napja antibiotikumot szedtél? Beteg vagy és legyengült a szervezeted és gondolom egy pár napot otthon pihentél, hogy jobban gyógyulj. Ilyenkor mindenki egy kicsit legyengül. Nyugi.
Szedsz hozzá probiotikumot is, he?
A kérdező hozzászólása: Igen, szedek probiotikumot. Érdekes viszont az hogy lázam meg nincs. A doki amikor meghallgatta a hátam akkor mondta hogy valamit hall, valami hörgött bennem én is éreztem amikor szedtem a levegõt de ha felköhögtem akkor egy ideig elmúlt, de szerinte ez nem jó. Nem értem miert nem küldött el röngtenre. Köszi a válaszokat.

72 órás fogamzásgátlót kellett bevennem, amikor az aktus történt a párommal, még kicsit menstruáltam, és amint bevettem a bogyót megjött utánna 3 napra, és 3 nap alatt elmúlt. Ezek szerint nem vagyok terhes? Vagy csak mellékhatás?

Lécci aki ponosan tudja az irjon.nagyon aggódom.

Legjobb válasz: lehetsz terhes de kicsi az esély rá, csinálj egy tesztet 2-3 hét múlva akkor is ha megjön újra.

lehetsz terhes de kicsi az esély rá, csinálj egy tesztet 2-3 hét múlva akkor is ha megjön újra.
melyik fajta bogyót vetted be? (neve)
A kérdező hozzászólása: Escapelle
Nyugi, velem is teljesen ugyan ez volt. Még picit megvolt, és akkor élvezett belém. Bevettem, aztán nekem is 3 napra jött meg megint, aztán elmúlt. Utána viszont eléggé felborult... De már rendszeres. A 72 órás tabi hatalmas "lórugás" a hormonoknak. Én nem lettem terhes, szerintem te sem vagy az, de ha nagyon félsz tesztelj.
A kérdező hozzászólása: Huhh:) kicsit megnyugodtam, de ijesztõ volt, hogy megjött..és egyik napról a másikra elmúlt..de amúgy tényleg nagyon izgulok..:S mivel csak 16 vagyok.nem vagyunk amúgy a barátommal felelõtlenek, mert biztos sokan ezt gondolják, 8 hónapja vagyunk együtt, de még 1* sem szakadt ki, nem tudjuk, hogy most mitõl volt..:Sés hát bevalomm azért 16 évesen kicsit bevagyok sz*rva egy babától..:| remélem tényleg nem lesz semmi..az eset után nem feküdtem+kimostam magam..szóval remélem nem lesz semmi:S
Elõzõ vagyok, és megértelek :S Én nem teszteltem, de 2hónapig izgultam, hogy milesz :$ Azért vegyél tesztet ha tudsz, hogy megnyugodj :) 17/L
A kérdező hozzászólása: Hát még nem telt le a 2 hét..de ha letellik szerintem veszek..egyszer már teszteltem mondjuk 15 éves koromban..akkor még kis hülye voltam aztán nem is volt gumiszakadás meg semmi csak késett, én meg beszartam:D uhh hát annál a pár perc várakozásnál nem volt rosszabb :|:D jó, hogy valaki megért..:) köszi ari vagy:) De amúgy ha véreztél te is.meg most énis. az, olyan mintha menstruáltál volna, mivel ugyanonnan jön a vér, és hát a menstruálás elvileg csak akkor van, ha nem termékenyültél meg.nagyon remélem, hogy nem lesz semmi.
Elõzõ vagyok, még mindig. Nemnem, akkor is megjöhet, ha terhes vagy. Ezt én sem értem nagyon, de így van. És barátnõm anyukája is 4hónapos terhesen vette észre, hogy babát vár, mert rendesen megjött neki, aztán mégis.. :$ De nyugi, szerintem te biztos nem vagy terhes, a tabi miatt. :)

Menzis érzéseket érzek 3 napja. és még csak a 15 napon vagyok. Ez mitől van?

doki aztmondta hogy peteérésem lesz mert ért petém. lehet ez peteérés? mert nemértem hogy miért érzem ezt már 3 napja. és még feszül is a méhem körül .

Legjobb válasz: Szia!!!!!!Sürgösen áljatok neki a dolognak mert bizony pé-ed van!!!!!!Ez már a 3.napod?És mióta ezt érzed voltatok együtt??Hajráááááá!!:))))Mindent bele!!

Szia!!!!!!Sürgösen áljatok neki a dolognak mert bizony pé-ed van!!!!!!Ez már a 3.napod?És mióta ezt érzed voltatok együtt??Hajráááááá!!:) )))Mindent bele!!
A kérdező hozzászólása: igen voltunk együtt. de még nemvolt nyálkám . csak egy kicsi folyásom 1 napig volt sok a folyás. ma már nemsokvan
A kérdező hozzászólása: és neketk hány napig van a krémes folyásotok?
Szia!Megint én!Én szerintem ma még gyurjatok rá a babára!!!!!Biztos ami biztos:) )))A folyásodnak nem kell mindig"nyulósnak"lennie ahoz, hogy pé-ed legyen, elég ha sok fehér folyásod van!!!!!!Mikor voltatok együtt?Akkor csütörtökön kezdödött????Hány napos a ciklusod? 28?Nem szoktam számolni de pé-nél nekem is 3napig van menszi szerü fájásom!
A kérdező hozzászólása: nekem igen csütörtökön kezdõdött és egyre erõsebb. és a nem 28 naposak a ciklusaim hanem 31. a dokim nézte a 12.napomon mert clostit szedtem és visszahivatott és aztmondta hogy a 15-16.napon lesz peteérsem. de már egyre jobban fáj a hasam. ez a 15.napom. meg szúr is. és mintha görcsölne is

Kedves Jehova tanúi, hiszitek e, hogy Jónás 3 nap és 3 éjjel volt a cet gyomrában?

A kérdés nem provokáció. Ha nem vagy elég erõs, ne olvasd tovább, nehogy megrendüljön a hited.(Semmi durva rész nincs benne, csak kérdések).

Legjobb válasz: Olyan izé vagy. Jónás három napja alatt akár egy fél világegyetem összejöhetett volna, nem gondolod hogy Jónás problémája ennél sokkal kisebb?

Olyan izé vagy. Jónás három napja alatt akár egy fél világegyetem összejöhetett volna, nem gondolod hogy Jónás problémája ennél sokkal kisebb?
"Én pont ezt nem hiszem el, de egyébként minden mást elhiszek" Ha elhiszed, hogy Isten hat nap alatt teremtett mindent, ha elhiszed, hogy Mózes a tengert kettéválasztotta, elhiszed, hogy Jézus meggyógyított sokakat, elhiszed, hogy mindaz, aki ránézett a rézkígyóra, megmenekült, elhiszed, hogy a szamár megszólalt, hogy Dániel bajtársai bent sétálgattak a lángoló kemencében, hogy Jézus feltámadt a halottak közül, elhiszed, hogy Jézus a vízen járt, feltámasztott a halálból egyetlen szavára több embert, meséld már el, hogy miért pont a Jónás esete zavar ennyire?
Én pont ezt nem hiszem el, de egyébként minden mást elhiszek (A Bibliából) Pont ezért nem szeretem ezt a történetet. :( Sõt néha már menekülök tõle.
A kérdező hozzászólása: Katy, nem tudom te mit nevezel terelésnek, de én azt, ha leírok egy kérdést, és nem arra kapom a választ. Ez a terelés. Mert vagy nem akar, vagy nem tud(ha nem tud, azt megértem), vagy ha válaszolnia kellene, akkor összeütközésbe kerülne(mondjuk az adott vallás tanításaival). Hát már te is bocsáss meg, de te sem vagy jobb nálam, mivel te is vádaskodsz, hogy én vádaskodom. És nem muszáJ, hogy a nézeteimet vallják, csak nem tereljenek mert azt nem szeretem. Ha felteszek több kérdést, akkor írjanak mindegyikre választ, vagy ha az egyikre nem tudnak, akkor írják, hogy arra nem tudnak, mivel így ez terelésnek minõsül(nálam). Szóval a kérdés, ha elhiszitek, hogy Jónás 3 nap a hal gyomrában volt, elhiszitek a 10 csapást és a vörös-tengeri átkelést, akkor miért nem hiszitek el a 6 napos teremtést??
Kedves kérdezö, most néztem bele ebbe a témába egy kicsit. De megírom milyen érzést váltott ki belölem hirtelen a válaszod. Azt írod itt lent, hogy megy a terelés. Hát már bocsáss meg mi a csudának teszel fel kérdést, ha a felelöket tereléssel vádolod? Muszály hogy pont a te nézetedet vallják? Hiszen így te terelsz!!! Katy
A cet egy szigorúan titkos tengeralattjáró volt, a héber hadsereg Ninivére keresztelt akciójában.Más?
Egyébként elhiszem Jónás történetét, a tíz csapást is, Tenger kettéválasztását is, a Vízözönt is a három héber kemencébe rakását és szabadulását is..... Ha Isten nem lenne képes ezekre az "apró" csodákra hogyan hozta volna létre a világegyyeteemet? :)
Szervusz Krissztus idejéig a legtöbb nemzet holdéveket használt az idõ számítására.A holdév, és napév között mutatkozó kisebb-nagyyobb eltérések kiküszöbölésére különbözõ évkiegészítésekrõl gondoskodtak. A 12 holdhónapból álló holdév 354 napot tesz ki. Mimden hónap 29 vagy 30 napból áll attól függõen, hogy mikor jelenik meg az újhold. A holdév tehát 11 nappal rövidebb a 365 és 1/4 napból álló teljes napévnél. A zsidók a holdévet követték. A holdév kiigazítását, hogy az egybeessék a napévvel és az évszakokkal, a Biblia nem említi, de bizonyára szükség volt egy pót- vagy kiegészítõ hónap beiktatására.A kiegésszítõ hónapokat késõbb, az i.e.V században rendszerezték. Ez a rendszer ma metonikus ciklus néven ismeretes. Minden 19 éves cikluson belül hétszer iktatnak be kiegészítõ hónapot. Ezt a zsidó naptárban a 12. hónap(adár) után illesztették és elnevezték adár séminek vagy "második adárnak". Mivel a holdnaptár igazodott a naphoz, a 12, illetve 13 hónapból álló éveket "luniszoláris évek"-nek nevezték el.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Figyi, Kérdezõ! Szerinted az normális, hogy Mózes negyven napig volt a hegyen étlen-szomjan? Hogy a három héber a lángoló kemencében sértetlenül elvoltak? Vagy normális, hogy Jézus feltámadt? Soroljam még, hogy kettéválhatott-e a tenger erõs szél hatására? Meggyógyított egy csomó beteget Jézus? A vizet borrá változtatta, hatalmas vihar közepén sétált a vízen, stb??? Tudod, nem vagyok Tanú, de elhiszem Jónás történetét és a többit is. Ahogy a 6 napos teremtést is elhiszem. Miért hihetetlenebb, hogy Isten hat nap alatt megteremtett mindent, mint az, hogy a nagy büdös semmi felrobbant és lett minden? Mózes idejében nem holdéveket számítottak! "Élt vala pedig Ádám száz harmincz esztendõt, és nemze fiat az õ képére és hasonlatosságára és nevezé annak nevét Séthnek. " Átkonvertálva "holdévrõl a mi idõszámításunkra kb. 12 éves korában nemzette. "Éle pedig Séth száz öt esztendõt, és nemzé Énóst. " Azaz kb 8 éves volt? "Éle pedig Énós kilenczven esztendõt, és nemzé Kénánt. " 7-8 éves korában??? [link] Sokáig éltek akkoriban... :D
Mózes idejében is ugyan annyiból állt egy év, mint ma, az hogy a hold szerint számolták sz idõt, az azt jelentette, hogy náluk este 6. óra után kezdõdött egy nap és másnap este 6.-ig tartott. ennyi különbség van. Katy Weaver
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia Igen elhiszem hogy három napig ott volt, és ha nem a teremtõ intézte volna ezt, akkor akár a sírja is lehetett volna. Ezen kívül maga Jézus is hitelesnek és valósnak tartotta, és Õ nem hazudik sem a biblia. Mert mint ahogy Jónás három nap és három éjjel volt az óriási hal gyomrában, úgy az Emberfia is három nap és három éjjel lesz a föld szívében. A rablócápa, amely a legnagyobb a ma élõ halak közül, átlagosan 7, 5 méter hosszú, ám néhány egyede ennek akár a kétszeresére is megnõhet. A szája akár 1, 4 méter széles is lehet, így könnyedén le tud nyelni egy embert. De egyáltalán nem mondható róla, hogy más nagy tengeri teremtmények félelmetes ellensége lenne, ugyanis ez a szelíd óriás apró planktonokkal és kishalakkal táplálkozik. A National Geographic magazin szerint „a rablócápa emésztõrendszerének szokatlan anatómiája összhangban van a Jónás történetében leírtakkal”. A Biblia szerint Jónás prófétát lenyelte egy nagy hal. A rablócápára jellemzõ, hogy „ha véletlenül lenyel valamit, amit nem biztos, hogy meg tud emészteni, akkor úgy tud megszabadulni ezektõl a nagyobb tárgyaktól, hogy azok nem sérülnek meg” (Jónás 1:17; 2:10). akár a nagy ámbráscet, akár a fehér cápa le tud nyelni egy embert. A National Geographic (1992. december) A National Geographic ezt mondja: „A cápák erõszak nélküli módon szabadulnak meg azoktól a kétes emészthetõségû nagyobb tárgyaktól, amelyeket lenyelnek . . . A cápa lassan ki tudja üríteni gyomorszáját oly módon, hogy teljesen kifordítja, és kitolja a száján keresztül . . . Így tehát nyálasabban, de egy tapasztalattal gazdagabban kicsúszhatsz egy nyálkás szõnyegen.” A Biblia nem határozza meg pontosan, milyen fajta tengeri teremtményt használt fel Jehova, maga Jézus viszont megerõsítette, hogy Jónás beszámolója igaz (Máté 12:39,  40). Katy Weaver
Nem ilyen bonyolult kerdesekkel kellene kezdened. Azert mert a valaszokat nem tudnad mihez kapcsolni. pl;Isten, hogy kepes iranyitani a termeszeti eroket, allatokat, es meg sok mindent. Ha ezeket megerted, Jonas mar kispista lessz.
[link]
"Ha hiszitek, akkor felvetõdik néhány kérdés: 1. Hogyan tudta lenyelni Jónás? A legnagyobb ma ismert halfaj a cetcápa, ami planktonevõ, tehát a nyelõcsöve nem emberi táplálékra van specializálva(tehát kicsi, szûk). De tegyük fel, hogy lenyelte õt. 2. Hogyan maradt életben Jónás levegõ nélkül? 3. A gyomorsav miért nem marta szét Jónás testét? " Hogyan támasztotta fel Jézus Lázárt? Csoda útján. Hogyan beszélt Isten az egõ bokornál Mózeshez? Csoda útján. Hogyan maradt életben Jónás? Csoda útján. Márk 10:27 az Istennél minden lehetséges. "És ha hiszitek, hogy Jónás tényleg túlélte(sõt megtörtént az eset) ezt, akkor miért nem hiszitek, hogy Isten 6 nap alatt teremtette meg a világegyetemet?... Mózes idejében hány napból állt egy év? Mármint az õ idõszámításuk szerint? " Nem az számít, hogy Mózes idejében hány napból állt egy év, hanem hogy akkor mennyi idõbõl állt, amikor Isten elkezdett teremteni. 2Péter 3:8 egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendõ, és ezer esztendõ mint egy nap. A Biblia szerint Istennél egy nap akár ezer esztendõ is lehet. És tekintve, hogy mikor Isten elkezdett teremteni még volt sem nap, sem ember, kétlem, hogy 24 órás napokkal volt mérve az idõ.

Tisztelt Doktor Úr! 42 éves 3 gyermekes nő vagyok. Pár hónapja a menstruációm teljesen felborult. Szabálytalan időközönként jelentkezik, pár napig kevés, élénk piros vérzés mutatkozik, elmúlik kb. 2-3 napra és utána hetekig hol barna, hol piros, több-keve

Tisztelt Doktor Úr! 42 éves 3 gyermekes nő vagyok. Pár hónapja a menstruációm teljesen felborult. Szabálytalan időközönként jelentkezik, pár napig kevés, élénk piros vérzés mutatkozik, elmúlik kb. 2-3 napra és utána hetekig hol barna, hol piros, több-kevesebb folyás vagy menstruáció mutatkozik. Orvoshoz sem tudok elmenni mert szinte nincs olyan nap, hogy teljesen tiszta lennék. Szeretném ha tanácsot adna, mit tehetnék azért, hogy elmúljon az állandó menstruáció szerű folyásom. Tisztelettel.M.B.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos az orvosi konzultációt nem lehet elkerülni, mert részletes hormonális kivizsgálás javasolt. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos az orvosi konzultációt nem lehet elkerülni, mert részletes hormonális kivizsgálás javasolt. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 42 éves 3 gyermekes nő vagyok. Pár hónapja a menstruációm teljesen felborult. Szabálytalan időközönként jelentkezik, pár napig kevés, élénk piros vérzés mutatkozik, elmúlik kb. 2-3 napra és utána hetekig hol barna, hol piros, több-keve

Tisztelt Doktor Úr! 42 éves 3 gyermekes nő vagyok. Pár hónapja a menstruációm teljesen felborult. Szabálytalan időközönként jelentkezik, pár napig kevés, élénk piros vérzés mutatkozik, elmúlik kb. 2-3 napra és utána hetekig hol barna, hol piros, több-kevesebb folyás vagy menstruáció mutatkozik. Orvoshoz sem tudok elmenni mert szinte nincs olyan nap, hogy teljesen tiszta lennék. Szeretném ha tanácsot adna, mit tehetnék azért, hogy elmúljon az állandó menstruáció szerű folyásom. Tisztelettel.M.B.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos az orvosi konzultációt nem lehet elkerülni, mert részletes hormonális kivizsgálás javasolt. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos az orvosi konzultációt nem lehet elkerülni, mert részletes hormonális kivizsgálás javasolt. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Hétfőn kezdtem a hozzátáplálást 5 hónapos babámnál, csak almát kapott 3 napig és azóta szorulása van. Tapasztalat?

Kellemetlen, mert így nem adhatok neki gyakran almát, pedig ez lenne az egyik f? étel, amit így az elején lehet adni.

Legjobb válasz: Az alma széklet fogo. Adj neki 3 napig barackot,h megismerje az ízét -az ugye hajt,majd utána adhatod együtt így semlegesítik egymást.

Az alma széklet fogo. Adj neki 3 napig barackot, h megismerje az ízét -az ugye hajt, majd utána adhatod együtt így semlegesítik egymást.
A kérdező hozzászólása: 14:27-es, nem hogy elfogadja, Õ bevert volna egyszerre egy üveggel, ha hagyom:-D Még sírt, mikor nem kapott többet:-) De pont ezért nem akartam sokat adni neki. Bár most az ellenkezõje történt, én azt hittem hasmenése lesz a gyümölcsöktõl:-)
Második vagyok! Én anno találtam olyan konzerv barackot, ami a saját levében volt eltéve, mindenféle tartósítószer nélkül (Kaisers-ben). Szerintem ezzel is meg lehet próbálkozni, vagy fagyasztottat is lehet venni. Egyébként az 1/3 bébiétel szerintem nem rossz mennyiség, jól csinálod, ha elfogadja a baba és ízlik neki, adj neki nyugodtan! Hidd el, nem fog mindig szorulása lenni, csak még a gyomrának kell átállnia. Gondolhatod milyen neki, amikor 5 hónapig csak folyékonyat kapott, most meg egy teljesen más ételt!
A kérdező hozzászólása: Úgy hallottam a paradicsommal várjak még, mert az allergizálhat. Inkább csak 6 hótól adjak. Vagy nem?
A kérdező hozzászólása: Ki pontozza le az Én kérdésemre adott válaszokat??? Kérem hagyja abba!!!
Három nap alatt 1 üveg az teljesen jó. Most vettem a Rossmannba a Kecskemétinek van barackosa, de a paradicsomos is jó.
Hipp, Kecskemétinek van csak barack. Én a Hippet vetem-bio- jól meg is hajtotta a drágámat. Ma már vegyesn adom almával.
Nem fontos almával kezdeni, adhatsz neki zöldséget is (répa, krumpli) vagy ahogy elõttem leirták barackot. Nemrég tettem fel hasonló kérdést és ezt tanácsolták.
Szia! Igen, sok babánál az alma székletfogó. Több féle gyümi is van, ami 5 hónapos kórtól adható és esetleg lazítja a székletet. Én már a sütötököt, szilvát, barackot is adtam 5 hónaposan és ez mind lazító hatású. Ki kell tapasztalni mit bír könnyebben emészteni a baba. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Én is pont ezt szerettem volna, hogy akkor most adok neki barackot, de az 1000 féle bébiétel közül egy sincs ami CSAK barack. Ki is akadtam kicsit, fél óráig böngésztem a polcot. Nekem sajnos nincs elrakva a mélyhûtõbe:-( Keveseket adtam neki naponta, 3 nap altt fogyott el egy üveggel. Az sok lenne? Lassabban kell?
Nem is az almával van itt a gond! A gyomrocskájának kell megszokni a szilárd ételeket! Ha szépen, fokozatosan, kis mennyiségekben kezded a hozzátáplálást, nem is lesz gond! Ha mégis, akkor próbálj neki barackot (bébiételes), az hajt!
Nálunk az alma teljesen rendbehozta a székletét, bár csak a levét adom, minden délelõtt fél cumisüvegnyit. Azelõtt habos, híg volt a széklete, most pedig az almalétõl "normális" kaki állaga van. A barackot még nem próbáltuk, de a Hippnek van csak barackja üvegesben.
kenyér, kolbász, uborka
konzerv?
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat! :D
Azért ne feledkezz meg az evésrõl, velem ez eleinte elõfordult és elég rosszul jártam: kb. 80 km után hirtelen nagyon elfáradtam, síkon még minden rendben volt, de a legkisebb emelkedõn kínszenvedés és az amúgy nem gyenge akaraterõm nagy próbája volt feljutni. Megálltunk, és pár csoki segített, de okosabb lett volna hamarabb enni.

MÉRGES VAGYOK! Vettem egy kicsi fiatal KIRÁLYTEKNÕS (3 napja) és NEM ESZIK! Még mindig nem eszik! Miért van ez?

HELP!! Segítsen valaki!! 3 napja vettem egy kis fiatal teknőst és szép helyet is csináltam neki, megvan minden ami kell hozzá, de egyszerűen nem eszik. Azt látom, hogy fél még, nem szelíd, de nem értem, hogy miért nincs igénye a kajára... Mit csináljak vele?? Vigyem vissza??

Legjobb válasz: A hüllõk (így a teknõsöké is) anyagcseréje sokkal lassabb az emberéénél. Egy kis teknõst sem kell minden nap eledellel tukmálni, mert ha rákap csak azt éred el vele, hogy hirtelen fog rengeteget nõni, amit se a csontjai se a páncélja nem fog bírni. Ha most még nem eszik, az valószínû azért van mert még meg van szeppenve, te pedig nem hagysz neki elég nyugtot. Nyugi, nem fog éhen halni, egy-két napig ne piszkáld, ne is nagyon menj a terrárium közelébe, hátha így felbátorodik. Utána próbáld meg az etetést. Figyelj a táplálék minõségére és mennyiségére is. Fehérjére is szüksége van a teknõsnek, amit megkap a lisztkukacokból és egyéb kész eledelekbõl, de a kalcium még fontosabb a helyes fejlõdés érdekében, ezért adhatsz neki állatkereskedésben kapható fagyasztott halat (etetés elõtt kb 2 órával vedd ki a fagyasztóból, hogy felengedjen).

A hüllõk (így a teknõsöké is) anyagcseréje sokkal lassabb az emberéénél. Egy kis teknõst sem kell minden nap eledellel tukmálni, mert ha rákap csak azt éred el vele, hogy hirtelen fog rengeteget nõni, amit se a csontjai se a páncélja nem fog bírni. Ha most még nem eszik, az valószínû azért van mert még meg van szeppenve, te pedig nem hagysz neki elég nyugtot. Nyugi, nem fog éhen halni, egy-két napig ne piszkáld, ne is nagyon menj a terrárium közelébe, hátha így felbátorodik. Utána próbáld meg az etetést. Figyelj a táplálék minõségére és mennyiségére is. Fehérjére is szüksége van a teknõsnek, amit megkap a lisztkukacokból és egyéb kész eledelekbõl, de a kalcium még fontosabb a helyes fejlõdés érdekében, ezért adhatsz neki állatkereskedésben kapható fagyasztott halat (etetés elõtt kb 2 órával vedd ki a fagyasztóból, hogy felengedjen).
Teljesen egyet értek az elõttem szólóhoz. Amikor én vettem magamnak az elsõ pézsmatekimet õ 4napig nem evett és nemisnagyon mozgott, aztán kibontakozott és aranyélete volt:) utána már mindennap elfogadta a kaját.:)
szólóval * bocsánat
Menny vissza ahol vetted és mond el az állatkereskedõnek hogy mi a bajod és majd õ ad tanácsot ne félj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!