Találatok a következő kifejezésre: 3 hos babának (370 db)

Mennyi a 3 hós babák napi alvásigénye?

Mert az enyém nappal csak ilyen 20-20 perceket alszik.

Legjobb válasz: Minden baba mást igényel,van aki 3 órákat is alszik napközben,van amelyik ahogy a tiéd 20 perceket. Az enyém 3 hósan 3/4 órát aludt,és 2 órát volt fent utána. Most 4 hósan is 3/4 órát alszik, de van hogy utána 4 órát is fent van.Viszont ha jön a front 3 órát is tud aludni egyfolytában. Tényleg változó.

Minden baba mást igényel, van aki 3 órákat is alszik napközben, van amelyik ahogy a tiéd 20 perceket. Az enyém 3 hósan 3/4 órát aludt, és 2 órát volt fent utána. Most 4 hósan is 3/4 órát alszik, de van hogy utána 4 órát is fent van.Viszont ha jön a front 3 órát is tud aludni egyfolytában. Tényleg változó.
Az én kisfiam reggel nyolckor kell utánna 9.30 körül alszik egy másfél órát, felkell és 13 körül még olyan 2-3 órát és este 19 körül egy órát és 21.30-kor alszik el.

Mellgyulladás miatt sajna csak egy ciciből tudok szopiztatni.3 hós babát 2 óránként jol lehet egy cicicől lakatni?

Eddig egy ciciból evett egy szopizás alatt,de sajna most a gyulladás,a láz miatt nagyon visszaesett a tejtermelésem.Pótólnom is kellett mert alig volt tejem.Szopiztatatom,és fejek is.Már szedem a tejserkent? bogyókat is,de nem akar n?ni a tej mennyisége.visszaálhat még a tejtermelésem?

Legjobb válasz: Ha 3 hós a babód akkor jól lakhat 2 óránként az egyi cicibõl nyugi.Van esély a tejtermelés visszaállására.Nyugalom!Kitartás!Szorítok,hogy sikerüljön visszaállnia. Boldog Babázást!Gratula a Babóhoz! 4 hónapos kislány anyukája 11 hetes kismami

Ha 3 hós a babód akkor jól lakhat 2 óránként az egyi cicibõl nyugi.Van esély a tejtermelés visszaállására.Nyugalom!Kitartás!Szorítok, hogy sikerüljön visszaállnia. Boldog Babázást!Gratula a Babóhoz! 4 hónapos kislány anyukája 11 hetes kismami
Az én fiam 10 hós még szopizik, de szinte csak az egyik cicimbõl.A másikba nem termelõdik annyi tejcsi, és nem is nagyon szereti.CSak napjában egyszer szopizza ki a "rosszabbik"cicimet. A tejtermelõdésed még visszaállhat, fõleg ha sûrûn mellre teszed a babócádat, és próbáld meg a "rosszabbik"cicibõl is szopiztatni!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.Minden második evésnél a fájós mellemet is kiszívja, de el van dugulva, és nem nagyon megy neki.Örülnék ha annyi termelõdne a másikba, hogy jol lakjon vele.

Mennyire lehet kimozdulni 3 hós babával?

Naponta többszöri séta? Este Balaton-part? Bevásárlás?

Legjobb válasz: Nekem 3,5 hós a babám, és 2 hetet voltunk most vele Horvát országban!Nem volt semmi baj, pedig azért autóban voltunk 5 órát...huhh én ki is készültem, de õ szinte átaludta az egész utat, 1x kelt fel, mert éhes volt :) ha menni akartok menjetek nyugodtan, de mindent készíts be!Ha cumisak vagytok, akkor érdemes elrakni 2-3-at mert kiesik valahol, akkor megy a hiszti, és indulás haza :)

Nekem 3, 5 hós a babám, és 2 hetet voltunk most vele Horvát országban!Nem volt semmi baj, pedig azért autóban voltunk 5 órát...huhh én ki is készültem, de õ szinte átaludta az egész utat, 1x kelt fel, mert éhes volt :) ha menni akartok menjetek nyugodtan, de mindent készíts be!Ha cumisak vagytok, akkor érdemes elrakni 2-3-at mert kiesik valahol, akkor megy a hiszti, és indulás haza :)
Mi járunk mindenhova kb 6 hetes kora óta, bevásárolni, sétálni, ügyeket intézni, piacra, bankba, csak viszek több féle ruhát, takarót, nehogy légkondiban megfázzon például. Most 3.5 hós, semmi baja az ilyesmivel.
A kérdező hozzászólása: Meg az az igazság, hogy én is mennék már valahova. A férjemrõl nem is beszélve! Önzõek vagyunk? :S
Sétálni nyugodtan viheted, bevásárolni szerintem nem, mert mivan ha épp a bevásárlás közepén lesz éhes és végig bõgi az egészet.
szia mi ebben a korban már mindenhova mentünk. vetettem eg kengurút apával, azzal könnyebb mozogni , mint a babakocsival. 3 hónaposan picnikezni mentünk babástól, egy olyan helyre, ahol nincs millió ember, és könnyen megetethettem. a klímával tényleg vigyázz, hamar megfázhatnak tõle kicsik.


Programok 3 hós babával?

A férjemmel nagyon sokszor hívnak minket a barátaink hozzájuk bográcsozni, enni-inni, beszélgetni.

Legjobb válasz: most, hogy itt a jóidõ, azért ki lehet mozdulni pár órára, de 2-3 óránál többet egyszerre nem érdemes. egyrészt a szoptatás miatt, másrészt nem szabad túlpörgetni egy ilyen pici babát, szerintem még jobb, ha nincs nagy nyüzsgés körülötte. nálunk kb 6 hós koráig nem igen voltak ilyen programok, mert babakocsiban nem tudott órákig aludni, és ha egyszerre sok arcot látott, mindig sírt. ha meg tudjátok oldani, akkor menjetek el pár órára, de ezt igazítsátok az evési és alvási idõhöz. így pl. ha megeteted otthon, akkor el lehet menni, amíg alszik a jó levegõn addig tudtok beszélgetni, enni.

most, hogy itt a jóidõ, azért ki lehet mozdulni pár órára, de 2-3 óránál többet egyszerre nem érdemes. egyrészt a szoptatás miatt, másrészt nem szabad túlpörgetni egy ilyen pici babát, szerintem még jobb, ha nincs nagy nyüzsgés körülötte. nálunk kb 6 hós koráig nem igen voltak ilyen programok, mert babakocsiban nem tudott órákig aludni, és ha egyszerre sok arcot látott, mindig sírt. ha meg tudjátok oldani, akkor menjetek el pár órára, de ezt igazítsátok az evési és alvási idõhöz. így pl. ha megeteted otthon, akkor el lehet menni, amíg alszik a jó levegõn addig tudtok beszélgetni, enni.
Hát, ha neked kellemetlen, akkor biztos nehéz meggyõzni, leírom, hogy mi hogy voltunk, mi csináltunk vendégséget már 8 hetesen barátoknak, nyaralni mentünk családdal 10 hetesen, kirándulni, mindenfelé, mi elég aktívak vagyunk, meg fontos volt, hogy a pici szocializálódjon, lásson arcokat. Sosem ijedt meg, sosem volt beteg, nekem meg elég egy összetekert pulóver a feje alá, hogy meg tudjam szoptatni, akár hátat fordítva. 3 hónaposan sokkal inkább menjetek, mint mondjuk 8-9, amikor folyamatosan mászik majd és egy nyugodt pillanatod nem lesz hetekig, így legalább tudsz majd beszélgetni. Valószínûleg csak a bébirõl, de a barátaidat biztos érdekli minden.
Ha van valami rendszere már a babádnak, akkor úgy elmennék, hogy szoptatástól szoptatásig. Vagy ha be tudsz menni egy szobába szoptatni, az is jó. Én a magam részérõl azért nem járok a régi társaságba (senkinek nincs gyereke), mert abból áll egy ilyen bográcsozás, hogy az összes be van rúgva, és a cigis-piás kezükkel csak össze-vissza fogdosnák a babámat... Nem bírom már ezeket a szagokat és amúgy sem. Szívesen járok babás körökbe, ott legalább nem lehelgetik rá a pálinkát a gyerekemre. De ezek az én barátaim (?), nem tudom, nálatok mi újság ezzel kapcsolatban. Ha õk kulturáltan szórakoznak, nem taperolják össze koszos kézzel a babát, akkor mennék. Amúgy nem.
Egyáltalán nem korai.Kislányom 4 hónapos, de már 2 hónapos kora óta mászkálunk vele.A program mindig más. Szombat bevásárlás, így a délelõtti alvás a kocsiban zajlik az etetés pelenkázóban az adott bevásárló központban, de ha éppen baráti össze jövetel van akkor ott etetem meg vagy útközben a kocsiban.Duna parton is szopizott már pl. most hétvégén, jó idõ volt épp jött az etetés ideje, de nem volt kedvem haza menni, így a padon leültem textil pelussal letakartam és a kutya nem figyelt ránk.Szóval nyugodtan bográcsozzatok, hidd el picurka is élvezni fogja.Az én lányom imádja a társaságot, persze azt mondják, hogy ez változhat.Minden esetre most még nincs gond.Menjetek, itt a jó idõ! Érezzétek jól magatokat. 4hós kis csaj anyukája

3 hós babám az elmúlt egy hónapban 450 grammot hízott, ez borzasztó kevés, volt már másnak is ilyen gondja?

Szoptatom, 2-3,5 óra között mozog, hogy mikor, tejem van. Egyébként nyugodt, mosolygós, érdekl?d? stb.

Legjobb válasz: Az én 5 hósom a 3-4 hónapok között mindössze 200 grammot hízott! A 450 TELJESEN normális, ugyanis 400-500 grammot kell hogy hízzanak a "nagykönyv" szerint. Azonban mivel a babák nem olvassák a gyermekorvosok táblázatait ezért akkor sem kell megijedni ha nem pont annyi, de nálatok még csontra stimmel is szóval nincs gond :)

Az én 5 hósom a 3-4 hónapok között mindössze 200 grammot hízott! A 450 TELJESEN normális, ugyanis 400-500 grammot kell hogy hízzanak a "nagykönyv" szerint. Azonban mivel a babák nem olvassák a gyermekorvosok táblázatait ezért akkor sem kell megijedni ha nem pont annyi, de nálatok még csontra stimmel is szóval nincs gond :)
Borzasztó kevés? Miért, szerinted mennyit kellett volna híznia? Ez teljesen normális hízás, ne aggódj.
Az átlag hízás havonta fél kiló. A 450 g tehát abszolút jó hízás. Ne aggódj.
Na de Ketteske nem Egyeske klónja. :-) Nincs két egyforma baba, a gyermeked meghízza, amit kell, ne aggódj.
Nálunk 2 hónap is volt mikor 100 gr-okat hízott és volt, hogy 20 gr-ot..nem is egy kövér gólya:)
Igen, nálunk az elején megvolt a majd 1 kg-s hízás, és úgy ahogy te is írod, 3 hónapos kora óta épp hogy csak fél kg. Nekem is fura volt, de mondta a doktornéni, hogy mi lenne, ha minden hónapban 1 kg-t hízna? Akkor már 5 hósan 9-10 kg lenne. Most meg még csak 7, 5-8. Szép, egészséges baba biztosan a tied is, ne aggódj. Ha éhes lenne, azt jelezné. Amúgy még megfigyeltem, hogy amikor hosszra úgy hirtelen megugrik, akkor súlyra mindig valahogy kevesebbet hízik. Aztán meg inkább vastagszik, és a hosszban áll le.
Nekem is ennyi idõs a babám, õ is ennyit hizott a múlt hónapban. A gyerekorvos azt mondta, hogy heti 5-20 deka hizás a normális.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Csak olyan ijesztõ volt hirtelen, mert nem picivel kevesebb, hanem kevesebb mint a fele :S
A kérdező hozzászólása: Huh, köszönöm, ez megnyugtató! 1. gyerkõc havi 1 kilót hízott ennyi idõsen, ezért tartom/tartottam nagyon kevésnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Akkor fölöslegesen idegeskedtem ezen! :D

3 hós babámnak nagyon nyálkás és nyákdarabos a kakija . Mitől lehet? Ez baj?

Legjobb válasz: Szia!Nem írtad hogy a babád tápszeres-e vagy még szopizik.Az én kislányom 5,5hós 3 hós kora óta tápszeres.Mi Milumil HA-t ettünk.Folyton nyálkás volt a kakija.Volt székletvizsgálatunk is de teljesen negatív lett,akkor a doktornõnk írt fel laktózmentes tápszert,és azóta megszûntek a tünetei.Szerintem érdemes lenne váltani tápszert ha azt eszik.Ha anyatejes és van lehetõséged rá szerintem kérj egy székletvizsgálatot.

Szia!Nem írtad hogy a babád tápszeres-e vagy még szopizik.Az én kislányom 5, 5hós 3 hós kora óta tápszeres.Mi Milumil HA-t ettünk.Folyton nyálkás volt a kakija.Volt székletvizsgálatunk is de teljesen negatív lett, akkor a doktornõnk írt fel laktózmentes tápszert, és azóta megszûntek a tünetei.Szerintem érdemes lenne váltani tápszert ha azt eszik.Ha anyatejes és van lehetõséged rá szerintem kérj egy székletvizsgálatot.
A kérdező hozzászólása: kizárólag anyatejet kap .az étvágya jó. de sokat fáj a hasa.
Az én babámnak is nagyon sokat fájt a hasa.De ha szopizik nem lehet érzékeny.Nekem a doktornõ azért küldött székletmintát mert szerinte a nyálkás kakit és a hasfájást is okozhatja baktérium.Nekünk a tenyésztés neg.lett.Még az jutott eszembe hogy mi ettünk Normaflort.Nem gyógyszer , recept nélkül kapható és nekünk nagyon szépen helyrehozta a bélflóráját.Nyugodtan megpróbálhatod 1 ampullát 1 nap.Ezt10 napig.
az en babam 12 hetes es neha nyulos (mintha takony lenne - mar bocsanat de tenyleg pont olyan)a szeklete. azt vettem eszre hogy akkor olyan amikor tejet vagy tejtermeket fogyasztok. olyankor meg hasfajasa is van a javabol. ordit mint a sakal. a fottojas is nagyon megkizozza szegenykemet. ugyhogy direkt modon tej es tojas nuku egy darabig. persze egy egy keves elmegy ami pl etelben van...

3 hós babára lehet kapni harisnyát? Sálat is kerestem, de egyszerűen csak kesztyűt, sapkát látok mindenhol, nekik nem kell télen sál?

Legjobb válasz: harisnya van minden bababoltban,de sálat én se találtam,nekem is 3 hós a babám...pedig nem csak anorákba lesz,van neki nagykabija is,ahoz meg kellene...lehet kötettek egy pici sálat valakivel

harisnya van minden bababoltban, de sálat én se találtam, nekem is 3 hós a babám...pedig nem csak anorákba lesz, van neki nagykabija is, ahoz meg kellene...lehet kötettek egy pici sálat valakivel
én kinaiban vettem sapkát sállal 700ft volt
Harisnyát sok helyen láttam, de sálat én is csak elvétve. De piacon láttam pici babára való 3 az egyben szettet (sapka, sál kesztyû).
Harisnyát lehet én is vettem a lányomnak. Sálat nem szoktak adni a picikre, hiszen úgy is overálba teszed és az védi.
Olyan rövid a nyakuk hogy nem nagyon lehet rá sálat tenni, vagyis nem érdemes...harisnya a brendonban is van pl., de a kínaiban vettem most 2db-ot tök pici és rövid szóval bizti jó egy 3 hósra. 400ft volt darabja.
Mi most kaptunk a nagypapától egy három darabos szettet, sapka, sál, kesztyû, most két hós a babám, a télre még jó lesz neki. Az H&M-bõl van.
Én a C&A-ban vettem a kisfiamnak sálat, sapkát, kesztyût (egy csomagban árulták). 3 hónapos kisfiú anyuja

Miért nem hízik? 3 hós babám csak 5 kilo, pedig 3430 grammal született.

Eddig pontosan annyit szedett magára, mint ahogy kellett, de múlt hét óta csak 100grammot a 150 helyett. Tejem van elég, még marad is szopi után, a doki pedig nyugtatott, hogy olyan nincs, hogy nem jó min?ség? az anyatej, mégis tápszert javasolt. Mit tehetnék? Ha mennyiségileg elég, a min?ségén hogyan tudnék javitani? Tejserkent? teákat iszom, a ricinus communist is szedem becsületesen. Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Szerintem tökéletesen gyarapszik a babád, a "nagykönyv" szerint legoptimálisabb a havi fél kg 6 hónapos korig! Ti meg ezt meghízzátok! Szerintem felesleges pótolnod, a gyerekek nem egyformák, van amelyik három hós korára 7 kg, és utána alig hízik, és van amelyik egyenletesen szedi magára a súlyt! A babád pont annyit szopizik, amennyire szüksége van, és biztosan jó a tejed!

Szerintem tökéletesen gyarapszik a babád, a "nagykönyv" szerint legoptimálisabb a havi fél kg 6 hónapos korig! Ti meg ezt meghízzátok! Szerintem felesleges pótolnod, a gyerekek nem egyformák, van amelyik három hós korára 7 kg, és utána alig hízik, és van amelyik egyenletesen szedi magára a súlyt! A babád pont annyit szopizik, amennyire szüksége van, és biztosan jó a tejed!
A tápszer a lehetõ legrosszabb választás. Úgy tudnám leírni, mintha azt javasolná az orvos arra, hogy lassan mész, hogy miután legyalogoltad a távot, még ülj egy kicsit tolókocsiba. Hát persze, hogy nincs kedve. Ha meg gyaloglás helyett tolókocsizol elsorvadnak az izmaid - apad a tej. Ez senkinek sem jó. Miért kell mû dolgokkal pótolni, amit a természet tökéletesen elrendezett. A kg-ok csak számok, amíg jókedvû a gyermek, és valamennyit hízik, ill. legalább hosszban nõ, addig igazán nincs okod aggódni. Élvezd inkább ki ezeket az intim perceket. Az anyatej minõsége több mint tökéletes, tehát nem javítható, de te is biztos észrevetted, hogy ugyanannyi kajától más jobban, ill. kevésbé hízik, és hogy más-más az étvágyunk. A gyerekeink sem egyen gépek, a babád tudja mi kell neki, bízz benne, ne az orvosodban :)
Nem értem mi a kevés? A havi átlagot kell nézni. Miért erõlteti a doki tápszert?(talán pénzt kap utána??) Az én lánym is volt, hogy egyik héten 60 grammot hízott, majd utána többet, így jött ia a kb fél kiló/ hónap. Nem fog mindig 150 grammot hízni hetente, a 100 gramm teljesen jó. Védõnõm szerint ha meghízza 80-100 grammot/hét az már jó. Ne stresszel, ne adj tápszert.Mérés elõtt meg etetsd meg.
3 hónaposan lányom 5470 gramm volt, 3950 grammal és 56 centivel született. Õ is másfél kilót hízott 3 hónap alatt, azóta is tartja a fél kiló/hónap hízási ütemet, pénteken 10 hónaposan volt 9050 gramm (80cm) 6 hónapig csak anyatejes volt. A te babád teljesen jól hízik. Nem kell hogy 3 hónaposan 7-8 kiló legyen.
Ez teljesen normális, egy gyerek általában féléves korára megduplázza a születési súlyát, és egyéves korára megháromszorozza. Ez a te esetedben féléves korban lenne 6, 86 kiló - tehát a fele idöben egyáltalán nem kevés az 5 kiló! Egy baba egyre kevesebbet hizik hetente, mert ez a természetes, ne ijedezz.
A kérdező hozzászólása: Megpróbáltam neki adni szopi után tápszert, ahogy a doki javasolta, de csak pofákat vágott, egy kortyot sem ivott belõle. Tehát tuti nem éhes. És attól félek, ha tápszert adok neki, hozzászokik, a tejem pedig majd apadni fog csak. Most akkor mit tegyek? Jövõ héten megint kell mennünk kontrollra, hogy mennyit szedett magára. Ha megint csak ilyen keveset, mit mondjak a dokinak? Hogy nem adtam neki mégse a tápszert, mert én fölöslegesnek tartottam?! És ha én miattam majd nem fejlõdik rendesen a picim, azt sem bocsájtanám meg magamnak.
Ne felejtsd el, hogy a doki sem tévedhetetlen. Minél régebben van a pályán, annál több kvázi "trendet" élt már meg, és ilyenkor azért a dokik is hajlamosak azt szentírásnak tekinteni, amit megtanult. De azért a világ sokat változott, és azt követni kell, ami nem mindig egyszerû. Az én dokim nem is tagadja, hogy annak idején teljesen más szempontok alapján követték a babák fejlõdését, van, hogy ma csak a fejét kapkodja, olyan sok minden változik. És nehéz szakítani a régi beidegzõdésekkel. Pedig itt a környéken õ a legjobb doki. Én azt javaslom neked, hogy magadra hallgass, ösztönösen tudod, mi a jó a babádnak, ne nyomd el ezt az ösztönt, annak sosincs jó vége. Ha baj van, fordulj a dokihoz, de ha úgy érzed, nem teljesen van igaza, akkor bátran hallgass a megérzéseidre. A babádat te ismered a legjobban, a doki nem. Õ csak táblázatba illeszti, és ha nem jó rá a séma, akkor megoldást javasol. De emberek vagyunk, nem egyenminták:) Szóval azok alapján, amiket írtál, szerintem nincs gond az anyai ösztönöddel.
A kérdező hozzászólása: Pedig õ az egyik legjobb doki a környékünkön, sok-sok év tapasztalattal, ezért is dilemmázok, kire hallgassak. A józan paraszti eszemre, meg persze mások tanácsaira, vagy õrá.
Szia! Most kivételesen azt mondom ne hallgass erre a dokira! Vidd inkább el egy másik gyerekorvoshoz és kérd ki az õ véleményét is. Szerintem semmi baj nincs a tejeddel és a babád is szépen gyarapszik, nincs okod aggodalomra. Aláírom könnyû ezt mondani, én is anyuka vagyok, tudom milyen érzés ha úgy érzed nincs valami rendben, épp ezért mondom, hogy keress egy másik dokit és hallgass meg több véleményt is. Szerintem a másik doki nem fogja erõltetni a tápszert. 6 hós baba anyukája
Ha bizonytalankodsz, javaslom neked, hogy alaposabban nézz utána a babák fejlõdésének, de ne görbéket és táblázatokat keress, hanem értelmes és valós (pl. fejlõdéspszichológiai) összegzéseket. Sok, teljesen természetes és normális oka van, amiért most hirtelen már nem hízik annyit, mint eddig, hosszú lenne felsorolni. Én a dokid helyében szégyellném magam, hogy ezt nem tudom...
A kérdező hozzászólása: Hát, mégha kilókban nem is hízik annyira, de hosszban igen. Vagyis 9 cm-t 3 hónap alatt. Szerintem ez jó. A kedvével pedig semmi baj nincs, állandóan mosolyog.
elõzõ a harmadik voltam
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat, és fõleg a megerõsítést, biztatást, hogy elég az anyatej neki. De azért még vannak bennem kételyek, és aggódás, nem hogy ártok-e ezzel a picimnek, és majd miattam nem fog rendesen fejlõdni. Köszi mégegyszer mindenkinek.

Miért nem hízik a 3 hós babám?

Anyatejes, eddig szépen gyarapodott, most az elmúlt egy hétben nem hízott egy grammot sem(hetente szoktam mérni)Lehet hogy kevés a tejem?Vagy mi a baj?

Legjobb válasz: Ezzel mi is így vagyunk. 3 hónapos lesz jövõ héten, az elmúlt két hétben nem hízott. Most 6400 gramm, csak anyatejes. A védõnõ szerint kevés a tej, a dokinéni szerint meg eddig hízott sokat, most kicsit pihen. Én meg azt gondolom, hogy 3 hós kora körül a fiam sem hízott, ekkor van egy növekedési ugrás, ilyenkor szerintem ugyanannyi kajától nem hízik úgy, majd megnõ az igénye és akkor megint hízni fog. Remélem. De azért kíváncsi leszek nálam tapasztaltabb anyukák véleményére is. Remélem azért valamit segítettem.

Ezzel mi is így vagyunk. 3 hónapos lesz jövõ héten, az elmúlt két hétben nem hízott. Most 6400 gramm, csak anyatejes. A védõnõ szerint kevés a tej, a dokinéni szerint meg eddig hízott sokat, most kicsit pihen. Én meg azt gondolom, hogy 3 hós kora körül a fiam sem hízott, ekkor van egy növekedési ugrás, ilyenkor szerintem ugyanannyi kajától nem hízik úgy, majd megnõ az igénye és akkor megint hízni fog. Remélem. De azért kíváncsi leszek nálam tapasztaltabb anyukák véleményére is. Remélem azért valamit segítettem.
A baba vagy nõ, vagy hízik.És mivel nyár is van, szerintem nõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat remélem tényleg nincs gond!
A kérdező hozzászólása: Az én kislányom is 6400 nál megállt aztán hízott 100-at ésmost 6500 nál megint megállt..Nekem is van már egy 3éves fiam de én nem emlékszem nála ilyenre...jövõhéten megyek védõnõhöz kiváncsi vok mit mond.
az én kisfiam is így van.kb 6 hósan stagnált a súlya és egyszer ment egyszer nem.kb 2-3 hónapot várt a doki mire azt mondta h ez nem normális.már teljesen kétségbe estem h mi lehet a baj.volt vérvétele hátha vashiányos de semmi.persze az idióta védõnõnk egybõl engem oktatott(nincs gyereke) h biztos rosssz az étrendje holott ugyanazt ette mint a tesója ennyi idõsen és õ viszont nagyon puffancs volt.az orvos elküldött egy másik dr nõhöz aki tápszert ajánlott meg sok tejet napiba a többi étel mellé.de hála Isten már megindult a súlya.nem minden gyerek egyforma...:S.de szerintem a ti bajotok h kevés a tejci v már nem annyira tápláló.én azt mondom adj neki tápszert elõször aztán ha kér még akkor cicit.:) remélem segítettem

Milyen almalevet adhatok 3 hós babának?

Ma voltunk a doktorn?nél és mondta, hogy el lehetne kezdeni kóstoltatni az almalevet a kislányommal! Milyen fajtát ihat? Sima dobozost is amit mi is iszunk? Egyébként ma 3 hónapos kereken.

Legjobb válasz: szia. van kifejezetten babáknak való almaital (amúgy 4 hós kortól lehet/ne adni). Ha jól tudom HIPP a márkája, hozzaadott cukrot nem tartalmaz. Ennek ellenére én mindig magam készítem az italt a lányomnak (5hós). Tegnap pl úgy csináltam, hogy fõztem babateát és abba kevertem bele az almalevet amit csináltam. Nagyon ízlett neki. Amúgy simán a babateát v vizet nem hajlandó meginni. így csináltam már neki õszilevet is, mert abból pl nem találtam cukormenteset.

szia. van kifejezetten babáknak való almaital (amúgy 4 hós kortól lehet/ne adni). Ha jól tudom HIPP a márkája, hozzaadott cukrot nem tartalmaz. Ennek ellenére én mindig magam készítem az italt a lányomnak (5hós). Tegnap pl úgy csináltam, hogy fõztem babateát és abba kevertem bele az almalevet amit csináltam. Nagyon ízlett neki. Amúgy simán a babateát v vizet nem hajlandó meginni. így csináltam már neki õszilevet is, mert abból pl nem találtam cukormenteset.
semelyiket ne add. ha tápszeres a babád akkor majd 4 hótól te csinálj neki almalevet, úgy ahogy már leírta elõttem vki. ha szoptatod akkor 6 hótól ugyanezt.
Leginkább semmilyet! Nem tudom milyen dokitok van, hogy 3 hónapos korában ajánlja. Tápszeres babáknál is 4-5 hónaposan kéne elkezdeni, akkor is max a friss almát lereszeled, levét kinyomkodod, és 1-2 kiskanállal az elején. Pláne ne cumisüvegbõl add neki!!
megint én vagyok. olyat semmiféleképpen ne adj neki amilyet ti isztok. (tartósítják, cukrozzák, pasztõrizálják, stb).
szerintem még rohadt korai. de ha adni szeretnél neki, akkor friss almát reszelj le, és annak a levét add.
Semmilyet! Nem az õ gyomránakk való, a dokid nem tudom miért ajánlotta. Anyatej vagy tápszer.
Szia! Végy a boltban almát, reszeld le és nyomkodd ki a levét. Én is így csináltam, boltit nem szabad neki adni, az üveges bébi italok meg tele vannak cukorral. Én is 3 hónaposan kezdtem, így csináltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a véleményeket és a segítséget is.
Szia! Nekünk 4 hónaposan tanácsolták, szintén lével kezdve: lereszelni, aztán kinyomkodni a levét, lehetõleg ne fém eszközökkel, mert roncsolja a vitaminokat. Neked is azt mondta, hogy 2 étkezés között add? Elõször 1 kiskanál?
A kérdező hozzászólása: Csak annyit mondott, hogy el lehet kezdeni kóstoltatni vele. Gondolom egy egy kis kanállal néha.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!