Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes vagyok. Nagyon várjuk a (6 db)

3 hetes terhes vagyok. Nagyon várjuk a babát! Nem dolgozom, figyelek az étrendemre, sokat pihenek, nem stresszelek, 24 éves vagyok és egészségesen élek/éltem (no cigi és alkohol) Ugye nem lehet baja a babának? Mit tehetek még?

Legjobb válasz: A terhesség alatt nem az a lényeg,hogy ne csináljunk semmit.A mozga´s igen is,hogy kell,hogy fitt maradj a szülésre.Kímélni kell magad,ne eröltesd meg,sok gyümölcs zöldség,stb.Abban mindeggyikünk csak bízni tud,hogy ege´szséges gyermeket hoz a vila´gra.Èn 6 hónapot végig dolgoztam,1 ho´napja vagyok itthon,mert indokolt a vese´m miatt.Legyél minnél többet a friss levegön,séta´lj nagyokat.Gratula a babához.25hetes kismama.

A terhesség alatt nem az a lényeg, hogy ne csináljunk semmit.A mozga´s igen is, hogy kell, hogy fitt maradj a szülésre.Kímélni kell magad, ne eröltesd meg, sok gyümölcs zöldség, stb.Abban mindeggyikünk csak bízni tud, hogy ege´szséges gyermeket hoz a vila´gra.Èn 6 hónapot végig dolgoztam, 1 ho´napja vagyok itthon, mert indokolt a vese´m miatt.Legyél minnél többet a friss levegön, séta´lj nagyokat.Gratula a babához.25hetes kismama.
Szerintem annyit tehetsz még hogy elkezdesz szedni valami kismamáknak való vitamint. Az elején például nagyon fontos a megfelelõ mennyiségû folsav, késõbb a kálcium, magnézium stb. Kérj tanácsot az orvosodtól hogy melyik vitamint javasolja. Sok boldogságot a babához!
A kímélet semmiképp sem jelenti azt, hogy nem csinálsz semmit! Az nem jó a babának sem. Sétálj sokat, mozogj a friss levegõn rendszeresen, tartsd magad fitten, ne hagyd el magad! Csak ne emelj nehezet, természetesen ne most kezdj sprint-gyakorlásba, de a mozgás fontos! Ha edzésben vagy, könnyebben szülsz, és ez a babádnak is jó, mert a hosszas kínlódás nagyon megviseli õt is!
A terhes-torna például nagyon jó dolog!
Szia Szerintem már így is tökéletes vagy, csak túlstresszeled:-) Lazíts!!!!! A terhesség nem betegség, hanem egy állapot, egy boldog állapot. Élvezd, ne parázz!! Foglald le magad, sétállj, légy barátaiddal, vagy pl én szakdogát írok és nyelvet tanulok:-) Sok aggódásmentes boldogságot 5 hetes kismama
Szia! Mindent úgysem tudsz kiszûrni, de jó hogy sokat pihensz, megpróbálsz egészségesen élni....stb. Ezek mind-mind jó dolgok, és csökkented az esélyét annak, hogy baja legyen a babádnak, de kizárni nem fogod tudni teljesen SOHA, SEMILYEN MÓDSZERREL. És vigyázz, ne ess át a ló túlsó oldalára, ne zárd burokba magad. Leginkább gondolkodj pozitívan! Örülj az állapotosságodnak! Sétálj nagyokat, menj levegõre! Legyél boldog kismama, és ne azon agyalj percenként, hogy jesszusom most éppen mivel ártottam a babának, és mit zárjak még ki! Ennél többet nem nagyon tudsz tenni! A többi Jóisten, genetika és orvosok!
Na, mizújs a picivel, így 4 év után? :)

3 hetes terhességet nem várt menszi előtt kimutat a teszt? Vagy nem? Március 10-én jött meg és 14-ig tartott most is 10-11-ére várom de nagyon furán érzem magam!

Legjobb válasz: Áh, még nagyon korai!Még a beágyazódás sem történt meg!Persze vannak nõk akik érzik elsõ perctõl kezdve a babit, de ilyenkor még minden kétesélyes!

Áh, még nagyon korai!Még a beágyazódás sem történt meg!Persze vannak nõk akik érzik elsõ perctõl kezdve a babit, de ilyenkor még minden kétesélyes!
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy azért mert nagyon görcsölök hogy legyen babám de az a fura hogy még van majdnem 10 napom hogy megkéne jönnie de már most tompán fáj a hasam meg feszül a hasam alja és a mellbimbóm estére amikor megyek fürödni tele van fehér pöttyökkel!És amikor megjön elõtte 2-3 nappal szoktam csak görcsölni
A vélt fogamzástól számított kb. két héten belül mutathat valamit a teszt. Ez nagyjából a nem várt napja körül van. Leghamarabb a nem várt elõtt 1-2 nappal lehet tesztelni, de akkor még megeshet, hogy negatív annak ellenére mégis baba van a dologban.
Nem akarom, hogy tesztet pazarolj el, szo sincs errol de ha 14-en lett vege a mensidnek akkor nincs kizarva, hogy volt egy spontan peteeresed mondjuk 15-20 kozott es megfogant a baba. A nagykonyv szerint kozepido tajan van pe de attol meg nincs kizarva, hogy valakinel hamarabb bekovetkezik egy spontan peteeres. Persze azt tanacsolom, hogy meg ne tesztelj. Mindenkepp vard meg a nemvart napjat, csak azt szerettem volan irni, hogy ilyen is lehetseges.
Szia! Nekem is 10-én jött meg, és szintén 10 körül jön a következõ. Szerintem is még nagyon korai. Én beszéltem védõnõvel, azt mondta, ha 5 napja késik, akkor teszteljünk. Én az eddigi hónapokban elkövettem azt a hibát, hohy mindig teszteltem aznap reggel, mikorra meg kellett volna jönnie, és így kidobtam az ablakon 4 tesztnyi pénzt. Legyél türelmes, inkább akkor tesztelj, mikorra van esély, hogy pozitívat mutasson a teszt! Szerintem most még ez eléggé esélytelen...

Én 34 hetes vagyok dec 23-ra vagyok kiírvaa 3. babám várom és nagyon nehezen bírom már ti hogy viselitek a terhességet? Ki várja még karácsonyra a babát?

Legjobb válasz: A kolleganõm elsõ babáját várja,dec 28ra van kiírva,de reméli meg lesz karácsonyra.:) Õ még nagyon jól bírja, nagyon fel van dobva,élvez minden pillanatot,még dolgozik-azt mondja nem marad otthon,mert unatkozna,majd ha meglesz a bébi. Kitartás neked!

A kolleganõm elsõ babáját várja, dec 28ra van kiírva, de reméli meg lesz karácsonyra.:) Õ még nagyon jól bírja, nagyon fel van dobva, élvez minden pillanatot, még dolgozik-azt mondja nem marad otthon, mert unatkozna, majd ha meglesz a bébi. Kitartás neked!
Volt osztálytársam december 26.-ra várja!!!
Én dec. 17-re vagyok kiírva, úgyhogy nagyon remélem, hogy a karácsonyt már együtt töltjük otthon! Nekünk elsõ babánk lesz és még nagyon jól bírom, szerencsére eddig elkerültek a kellemetlenségek! De két gyerek mellett elhiszem, hogy nehezen viseled, nem lehet könnyû! De kitartás :)
A kérdező hozzászólása: a 2 fiú már nagy 13 és 11 évesek ennyi év után olyan mintha most várnám az elsõ babám
én is karácsonyra várom, de legkésõbb dec.19-én szülünk:) progis császárral. Nagyon nehéz már, van egy 21 hónapos fiam itthon. Rettenetesen ég a gyomrom, éjszaka fenn voltam, mert azt hittem, összehányom magam:( A fiammal csak este égett a gyomrom, ezzel a kiscsajjal meg egész áldott nap. Már nem nagyon bírok semmit, mikor viszont kedvem volna, nem tudom, nem érzem, hol a határ például cipekedésben. Már várom a végét. Egyébként minden nap pánikolok, hogy még a 38 hetet sem fogom kibírni (a fiam ennyire született), vam egy olyan rossz érzésem, hogy hamarabb fog jönni a kiscsaj.
én a másodikat várom és dec 20-ra vagyok kiírva valamikor elég jól viselem de valamikor nagyon várom már hogy túl legyek rajta fõleg olyankor amikor este szinte nem alszok semmit mert ígyse jó úgyse jó itt fáj ott fáj itt nyom ott nyom meg ilyenek
Én dec 27-re vagyok kiírva, szintén 3. baba. Én jól bírom a terhességet, semmi panaszom egy kis gyomorégést leszámítva. Azért már nagyon várom a szülést, és hogy újra babázzunk... A nagyobbik lányom 4 éves múlt október végén, a kisebbik decemberben lesz 2. És a harmadik is lány :D
Én is két kicsi mellett várom a harmadikat- bár én február közepére. 3 és másfél évesek a fiuk és a harmadik is fiu! :) Nem mondanám könnyûnek, fárasztó, de örülök, hogy így van! :)
És mi volt?Láttál valamit a bugyidon?Nekem bõvebb folyásom lett, most 7 hetes vagyok, és csillapodott a dolog.
és mi folyik bebõled?mert ha terhes vagy akkor a folyásod több lesz mint elõtte volt!!de azt nem értem hogy azt írod hogy a hasad alját középen vagy bal oldalt érzed!!?ezzel mire gondolsz?22hkm
A kérdező hozzászólása: Semmi sincs a bugyiban ; csak folyamatosan azt érzem mintha valami folyna belõlem, de nincs semmi, A hasam alján bal oldalt szurkálódásokat érzek, illetve a hasam alján középen. Az elsõ terhességemnél semmit sem éreztem, és ezért fura nekem.
szerintem az ilyen érzetek mind normálisak, a méh most kezd alakulni, helyet csinálni a picinek, a méhszáj is alakulhat, plusz a megnövekedett véráramlás miatt is érezhetsz pl. folyás érzést, meg hasonlókat. csak akkor van gond, ha erõsebb görcs, vagy vérzés van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, kicsit megnyugodtam.
Én is éreztem ilyet, végig azt hittem most jött meg.
Nekem a második babó elõtt volt ilyen, már a falat kapartam, komolyan, de még 3 hétig benn csücsült a drágám. :-)
A kérdező hozzászólása: Már nagy is 3700g a becsült súly. Egyébként rendben van vele minden.
Szia! Ne aggódj. Én is így jártam, ahogy Te. Elöregedett a méhlepényem, és be kellett indítani a szülést. Én sem tágultam egyáltalán, nálam is burkot repesztettek és oxitocin infúziót is kaptam. Mindezek ellenére gyönyörû, egészséges kisfiam van. Aggodalomra nincs okod.
teljesen zart vagy???? meg egy ujnyira se vagy nyitva???? mert mikor en bementem szulni egy ujnyira voltam nyitva, de, mikor megtagitott azt hittem elajulok ugy fajt, es kozbe repesztette meg a burkot, de en azt nem ereztem annyira fajt a tagitas, es utanna felultettek es akkor bugyant belolem ki a magzatviz, en nekem fogalmam se volt rola hogy burokrepesztes is volt, es azt hittem bepisiltem, fajdalmamba:) aztan probaltam volna visztartani, de felallitottak es akkor mondta a orvos magzatviz onnantol kezdve 4-5 perces fajasaim voltak! ez volt delutan haromnegyed 5 kor es reggel fel 6 kor lett meg a kincsem
A kérdező hozzászólása: Kislányom lesz!!
Én sem voltam nyitva mikor burkot repesztettek, Felfekszel a vizsgálóra, szétteszed a lábad, aztán felhelyezi a kacsát(amivel vizsgálni szoktak)és akkor egy kellemetlen érzész fogysz érezni, pár másodperc.Általában aztán vkinél el is folyik a magzatvíz, vkinél csak szivárog, de nálam még az sem volt.Utána kis idõ múlva jelentkeztek az elsõ mensi szerû görcsök......
Szia. Ne idegeskedj, mert az még rosszabb. Tudja a õ azt mikor kell kibújnia. A fiúk szoktak lusták lenni. Ha eljön az idõ úgy is jelez. Ne félj a beinditástól, azzal csak a babának és neked akarnak jót! Könnyû szülést, és jó babázást kívánok.
A kérdező hozzászólása: Csak hétfõn akarnának indítani, de biztonság kedvéért kell már holnap befeküdni.
A kérdező hozzászólása: De hogy repesztenek burkot, ha teljesen zárt vagyok?
nalam is beinditottak a szulest es pont nekem is egy penteki napra esett, ugy mentem be a korhazba hogy naa hetvegen mar meglesz a babam es, innen mar csak osztodva jovunk ki :) ) muszaj volt valamivel vigasztalnom magam, mert en is nagyon feltem, (foleg hogy azt se tudtam mi var ram) elso baba volt! ne aggodjal es ne idegeskedjel mert azzal nem csinalsz jot! sok sikert!
Ne félj a megindítástól sem.Burkot repesztenek, aztán jönni fognak a fájások maguktól.Ha nem kapsz egy kis infúziót.A többi meg megy magától.Minden jót és ne aggódj!
hat a babad egyszeruen jol erzi magat bent:) ha holnap be kell fekudnod es nem jon addig sem a babad, akkor nagy a valoszinusege hogy meginditsak a szulest! ne aggodj a baba igyis ugyis kijon! fel a fejjel es konnyu szulest kivanok!!
nyugi, a babák tudják, mikor kell jönniük, a természet jól megszervezett mindent.jönni fog, csak ne idegeskedj!
A kérdező hozzászólása: Nem kellett befeküdnöm aznap megszületett a kislányom, megkímélve a beindítástól és a terhes patológiától. Csodálatos élmény volt a szülés, égész éjjel vajúdtam, másnap 10.16 ra lett meg 3440g-mal 54 cm-el. Gyönyörû szép volt a szülés!A vajúdás utolsó órájára kaptam EDA-t(csodaszer), ami alatt pihenhettem így a kitolás teljes erõbedobással volt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!