Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes vagyok. Nagyon (130 db)

16+3 hetes vagyok. Nagyon erős folyásom van, ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Hát szerintem ha a színe a szaga nem változott és nem viszket akkor nincs semmi gond ha mégis keresd meg a dokidat. Egyébként nekem is voltak napok amikor erõsebb volta a folyásom.

Hát szerintem ha a színe a szaga nem változott és nem viszket akkor nincs semmi gond ha mégis keresd meg a dokidat. Egyébként nekem is voltak napok amikor erõsebb volta a folyásom.
Szia! Nekem is erõs folyásom van, mióta terhes vagyok, az állaga is megváltozott.Szerintem amíg nem jár viszketéssel vagy égetõ érzéssel, addig nincs probléma:) Boldog Babavárást:) 16+5 hetes kismami:)
Nekem is volt ilyen, és azt mondták biztos nem komoly, ha nem viszket... Utólag kiderült, hogy csak lehetett vmi fertõzés, mert a magzatvizem szüléskor ugyan tiszta vaolt, de a szaga furcsa volt, kezeltek is még pluszban e miatt... Menj el a nõgyógyászodhoz, felír valami kúpot és kész... Sok sikert!!!!!!
Nekem olyan folyasom volt hogy se szine se szaga es a laboreredmeny egy fajta trichomonas vaginalis nevu fertozes ami vetelest vagy koraszulest is okozhat, raadasul szexualis uton terjed, szegeny parom , o is elvegeztetett mindenfele vizsgalatot, neki kutya baja(pedig a ferfi a hordozo).En , pedig aki lassan el is felejtem hogy nez ki egy ferfi meztelenul...Megnyugtatott a dokim hogy el lehet kapni torulkozorol, wc-rol stb.Ugyhogy ajanlatos felkeresni az orvost barmilyen folyassal...Egy het alatt kezeltem ki.

12 hetes vagyok, nagyon nagy a hasam, már most úgy érzem magam, mint egy bálna, 1 hónap alatt 3 kg ot híztam. Nektek mekkora (volt) a pocitok?

Legjobb válasz: Az elsõ terhességemnél 12 hetesen 1 kg plussz volt, 16 hetesen 3 kg és pocak semmi. Most pocak van, de még egy dekát sem híztam, pedig 16 hetes vagyok.

Én 12 hetes vagyok semmit nem híztam még de már volt aki észrevette hogy baba lesz.
Szia! Én is 12 hetes vagyok, eddig nemhogy hiztam volna, hanem 2, 5 kilót fogytam, mert állandó hányingerrel küszködök, néha hányok is. Rajtam sem igazán látszik még, de már alig várom, hogy gömbölyödjek :) Boldog babavárást kivánok, és baratkozz meg mihamarabb azzal, hogy egyre nagyobb es gömbölyübb leszel.
Szia sajnos az elején én is sokat felszedtem, nem hánytam émelyegtem most vagyok 25 hetes 12 kiló már rám jött persze figyelek, de ez alkati kérdés.Volt olyan hét, hogy két kiló simán feljött. Eddig csak az látszott, hogy híztam, most már van pocak is. Én is bálnának érzem magam nem könnyû....
Nekem nagyon nagy hasam volt 12 hetesen. Valahogy olyan furán nõtt a hasam. Az elején hirtelen nõtt nagyot, aztán sokáig semmit. Gondolom csinált magának helyet a bébi, aztán belenõtt. :-)
Az elsõ terhességemnél 12 hetesen 1 kg plussz volt, 16 hetesen 3 kg és pocak semmi. Most pocak van, de még egy dekát sem híztam, pedig 16 hetes vagyok.
2 hónapos vagyok majdnem 8 kg a plusz, már most nem jönnek rám a régi ruháim.Kitartás ez ezzel jár.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Amit még tudni kell, h.terveztük a babát, és 3hónapig szedtem elõtte a gravidát, amitõl 4kg-t híztam, és még akkor nem is voltam terhes.Most az is rajtam van+ez a+3 is.
20 hetesen kezdett el látszani. attól is függ, milyen alkat vagy, de a 3 kg kicsit sok szerintem
Én 48 kg-val kezdtem a terhességet, szal elég vékony voltam, mégsem mertem volna azt mondani 12 hetesen, hogy bálna vagyok, pedig nekem is hamar látszott. Messze van még a vége, jobb lesz, ha megbarátkozol ezzel a bálnával.:-) 38 h
én tegnap töltöttem a 13. hetet, de egyelõre még én is fogyok, pedig eszek rendesen. Viszont hasam már nekem is van, már elég régóta, kb. 2 hete. És nem hiszem, hogy puffadás, mert kemény, babás pocinak néz ki. Ja, és féloldalas, ezen jót szoktunk szórakozni a párommal:) a bal oldalon jobban kidudorodik, mint jobboldalt. Semmi bajunk sincs.
Szia!Nekem semekkora.Most 20 hetes vagyok, most már az idegenek számára is észrevehetõ a pocim.Mondjuk még nem vagyok annyi kiló, mint mikor elkezdtem a terhességet, köszönhetõen a sok hányásnak.

14+3 hetes vagyok, az eddigi fehéres folyásom nagyon enyhén sárgás-barnás lett. Járt így valaki? Mi okozhatja?

Este megyek a dokimhoz, addig is érdekelnének tapasztalatok.

Legjobb válasz: igen, nekem. Pont ugyanekkor, 14+2 hetesen, még ügyeleten is voltam miatta egy hétvégi napon, mert a frászt hozta rám. Végül kiderült, hogy gombás fertõzés, kaptam rá gyógyszert. De ez nálam volt, szerintem mindenképpen nézesd meg magad orvossal, és figyeld, hogy nem változik-e a mennyisége, színe.

igen, nekem. Pont ugyanekkor, 14+2 hetesen, még ügyeleten is voltam miatta egy hétvégi napon, mert a frászt hozta rám. Végül kiderült, hogy gombás fertõzés, kaptam rá gyógyszert. De ez nálam volt, szerintem mindenképpen nézesd meg magad orvossal, és figyeld, hogy nem változik-e a mennyisége, színe.
Szia! nekem is elõfordult már jó párszor mindig szex utáni napokon. Én úgy tudom ez normális. 32 hetes kismama.
Szia! 14+5 napos kismama vagyok és nekem is van fehér folyásom. Szerintem normális addig amig nem viszket. Van ez akkoris ha nem terhes az ember..
4D!!! Így már val színû a baby nemét és megmondják :-))
Én is 15 hetes vagyok, de nem aggódom. Tegnap voltam a havi nõgyógyászati vizsgálaton, ott csupa megnyugtatót hallottam. Gondolom, Te is mész a két uh között, az mindenképp hasznos. Persze, én is örülnék, ha láthatnám már újra a picit, de úgy gondolkodom, hogy miért ne lenne minden rendben? Nem szabad feleslegesen idegeskedni. A kritikusnak mondott 12 héten túljutottatok, próbáld kiélvezni a terhesség minden percét, most, amíg még a kellemetlanségekbõl kevés van! Boldog, kiegyensúlyozott babavárást! :-)
Hát, nekem is 5 hét telt el, a 12. héten voltam, majd a 17-en. Nekem is nagyon hiányzott már, hogy lássam, meg hogy tudjam minden rendben van vele. Szerencsére a 16. heti AFP is megnyugtatott. Mondjuk nekem olyan szempontból szerencsém van, hogy én a 13. héttõl minden nap érzem a picurt és mikor esténként éreztem, hogy mászkál a bõröm alatt arra gondoltam, hogy csak minden rendben van! Kitartás! Biztos jól van! Eltelik gyorsan az a 3 hét. Még pár hónap és minden nap láthatod majd!! Boldog babavárást mindenkinek! 18 hetes pocis
Nyugi! Mindenkinek hosszú ez az idõszak. Nekem még bõ egy hét, mire megyek a 18 hetesre, de már nagyon várom, fõleg azért, hogy hátha megmutatja már a nemét. :) ) Ha gond lenne, szerintem annak lenne valami jele. Még én sem érzem, vagyis nem vagyok benne biztos, hogy õt érzem. Néha ilyen apró csiklandozás-félét érzek belülrõl. Sokat beszélek hozzá, hogy mennyire várjuk és nagyon szeretjük. De egy már csak ilyen hosszú várakozással jár. De mi ez a pár hét a 9 hónaphoz képest, hogy a karjainkban tarthassuk... Nem tudom, hogy van-e fogadott orvosod (nekem nincs), de ha van és ennyire aggódsz, akkor keresd fel. Nekem marad a remény, hogy semmi gond, de nem is gondolok ilyenekre, hogy baja lehet, mert a sok stressz nekem sem, és neki sem tesz jót. Boldog babavárást! 17 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Persze úgy állok hozzá hogy minden rendben van, hisz a 12 heti uh után még voltunk 4D-n is (25hét körül akarunk megint) és ott is minden rendben volt. De azért néha aggódom. Már nagyon várom a 18. heti uh-t. Sok boldogságot Nektek!
Szia! Mi ugy birtuk ki a 12.ik és a 20.-ik hét között hogy voltunk a 16.-ik héten is. Nagyon örültem neki mert sima 2d-n voltunk ugyan de fent volt a drága, sokat ficánkolt és ott mutatta meg hogy kisfiú:-)

5+3 hetes vagyok, és nagyon sokat aggódom a babám hogyléte miatt. Volt már egy missed-em, és egyfolytában attól félek, hogy ezt a babát is elveszítem?

Szinte semmi tünetem nincs még, azon kívül, hogy n?tt a mellem, és feszül. Viszont ma ugy érzem nem annyira duzzadt mint pár nappal el?tte. Néha van egy kis gyenge mensis fájdalmam, inkább a derekam táján. Hogyan tudnám magam megnyugtatni, orvoshoz csak 2 hét mulva kell mennem, de addig meg?rülök. Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha jól értem, akkor 2 hónapos terhes vagy? Figyelj, szerintem se stresszelj, mert ezzel árthatsz a legtöbbet a picinek! Próbálj korábbi idõpontot kérni az orvosodtól, vagy ha nem tud adni, akkor mond el az aggályaidat telefonon. Remélem tudtam segíteni, nem vagyok szakértõ a témában :)) 16/L Vigyázz magadra!

Ha jól értem, akkor 2 hónapos terhes vagy? Figyelj, szerintem se stresszelj, mert ezzel árthatsz a legtöbbet a picinek! Próbálj korábbi idõpontot kérni az orvosodtól, vagy ha nem tud adni, akkor mond el az aggályaidat telefonon. Remélem tudtam segíteni, nem vagyok szakértõ a témában :) ) 16/L Vigyázz magadra!
Én 7hetes vagyok, és én is aggódom, nekem is volt missed-em 3 hónapja. Én próbálok nem idegeskedni, de azért minden nap többször megnézem a mellem mennyire érzékeny, ellenõrzöm, hogy vérzek-e , de én is túl aggódom és parázom pedig nem lenne szabad!Többet ártunk ha idegeskedünk, szóval nyugi!!! Minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Én is ezzel nyugtatom magam, hogy most már biztos minden rendben lesz, de nagyon nehéz.Én is állandóan nézem, a betétet, a mellem, és azt vettem észre, hogy mintha nem olyan lenne mint volt.Áh....nagyon nehéz. Gratulálok a kicsihez!
Köszönöm, én is Neked:) Én ma annak is örültem, h hányingerem nagyon erõs volt, ááá. Nekem is van mensis fájdalmam, de én azt olvastam valahol, hogy az normális, mert nõ a méh. Nekem még 9 nap, hogy menjek orvoshoz...már alig várom.
A kérdező hozzászólása: Én is alig várom, hogy legyen hányingerem...akkor legalább lenne valami biztos jel.Öritõ ez a bizonytalanság. De neked legalább már jobb hisz idõsebb a kicsid, és szerintem csak a rossz emlékek dolgoznak benned.
Szia!Beszélgessél a babával, simogasd a pocidat, és mond neki hogy maradjon veled .Én mai napig ezt teszem, elsõ perctõl kezdve, hiszek benne hogy Õ ezt érzi és tudja hogy szeretjük, várjuk Õt.A mensis érzés sokáig meglesz, én mai napig nézegetm a betétem, elégé parázom mindenen , de ez van.Próbálj meg sokat pihenni, és ha betöltöd a 6 hetet akkor menj az orvoshoz.Nem lesz semmi baj!15+4 hetes kismami

36+3 hetes vagyok és 2 napja nagyon dagadok. Tudok ez ellen tenni valamit?

Dagad a lábam, kezem, fejem. Nem eszek sósat, iszok eleget.

Legjobb válasz: Most már gyakran mérd! Ha felmegy,akkor irány a kórház!Vizesedés ellen...vízhajtó..dinnye. Mindenképp dokival kéne beszélned. 39 h

Most már gyakran mérd! Ha felmegy, akkor irány a kórház!Vizesedés ellen...vízhajtó..dinnye. Mindenképp dokival kéne beszélned. 39 h
...ja, és a melegtõl ez még inkább elõfordulhat ugye.
vernyomasod milyen?
A kérdező hozzászólása: Normális szokott lenni: 110-120/60.

Mennyit kell ennie egy 3 hetes babának? Sajnos tápszeres. Innia kell mellette? Kamillateát szabad adni neki? (nagyon hasfájós). Vagy csak forralt vizet?

Legjobb válasz: 150 ml tápszer * ahány kiló. ezt el kell osztani az étkezések számával. pl. 3,5 kg-os a baba: 150*3,5= 525 525/6 (ha 6-szor eszik): 87,5. Vagyis olyan 80-90 ml közt ebben a példában. Vegyél neki mecsek baby teát, azt tuti adhatod. Van 'sima' babamosoly tea is, ez csak édeskömény, kimondottan hasfájásra. Vagy az Infacol, Espumisan szokott segíteni, illetve 4 hetes koról a Gripe Water. Hogy kell-e plusz folyadék azt nem tudom. :(

150 ml tápszer * ahány kiló. ezt el kell osztani az étkezések számával. pl. 3, 5 kg-os a baba: 150*3, 5= 525 525/6 (ha 6-szor eszik): 87, 5. Vagyis olyan 80-90 ml közt ebben a példában. Vegyél neki mecsek baby teát, azt tuti adhatod. Van 'sima' babamosoly tea is, ez csak édeskömény, kimondottan hasfájásra. Vagy az Infacol, Espumisan szokott segíteni, illetve 4 hetes koról a Gripe Water. Hogy kell-e plusz folyadék azt nem tudom. :(
Akár tápszert, akár anyatejet kap a baba, nem kell mellé egyéb folyadék, kivéve nyáron nagy melegben, de akkor is inkább csak forralt víz - orvos mondta.

34 hetes vagyok. Ma voltam védőnőnél és megijedtem, mert 3 hét alatt 5 kg-ot híztam (vizeletemben még nincs fehérje, és nincs magas vérnyoásom) csak nagyon vizesedem. Most sómentes diétára fogott és hetente vizeletet kell adnom (mérgezés gyanúja? )

Volt valaki hasonló helyzetben?Babára ez van valami hatással?És mit takar ez a sómentes diéta(a véd?n? sz?kszavú volt) Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Én toxémiás voltam. Szerintem ez a 3 hét alatt 5 kg nem sok. Nekem volt olyan napom, hogy 4 kg plusz. Én aztán rendesen vizesedtem, mondhatnám majdnem szétdurrantam annyi víz volt rajtam. 40 kg-t híztam a terhesség alatt. Ez meg is látszik a bõrömön rendesen, olyan mint egy zebráé. A sómentes diéta azt jelenti, hogy minél kevesebb sót vigyél a szervezetedbe, mert a só megköti a vizet. Sok fehérjét kell enni, és az ételeket éppen csak egy kicsit megsózni vagy ami olyan, azt só nélkül enni. Az ásványvízbõl sem mindegy melyiket iszod, mert általában elég magas nátrium tartalmúak. A legjobb a Nestlé Aquarell. Egyébként ha nincs magas vérnyomásod az nagyon jó, de azért figyelj rá, mert nekem egyik napról a másikra ugrott fel. Nálam kb. a 30. héttõl volt nagyon veszélyes a helyzet, de szerencsére mindketten jól vagyunk. :) Ha lenne hozzám valami konkrét kérdésed szívesen válaszolok!

Szia! Én toxémiás voltam. Szerintem ez a 3 hét alatt 5 kg nem sok. Nekem volt olyan napom, hogy 4 kg plusz. Én aztán rendesen vizesedtem, mondhatnám majdnem szétdurrantam annyi víz volt rajtam. 40 kg-t híztam a terhesség alatt. Ez meg is látszik a bõrömön rendesen, olyan mint egy zebráé. A sómentes diéta azt jelenti, hogy minél kevesebb sót vigyél a szervezetedbe, mert a só megköti a vizet. Sok fehérjét kell enni, és az ételeket éppen csak egy kicsit megsózni vagy ami olyan, azt só nélkül enni. Az ásványvízbõl sem mindegy melyiket iszod, mert általában elég magas nátrium tartalmúak. A legjobb a Nestlé Aquarell. Egyébként ha nincs magas vérnyomásod az nagyon jó, de azért figyelj rá, mert nekem egyik napról a másikra ugrott fel. Nálam kb. a 30. héttõl volt nagyon veszélyes a helyzet, de szerencsére mindketten jól vagyunk. :) Ha lenne hozzám valami konkrét kérdésed szívesen válaszolok!
ó nyugi engem állandóan diétáztatna, az én védonom is mindig hulledezik.ha komolyabb lenne a dolog biztos megrona vagy befektetnenek.nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Neked milyen tüneteid voltak a vizesedésen kívül- második válaszoló?És szerinted a sok járkálástól-utazástól is vizesedhetek-mármint ráteszek?És tényleg igaz, hogy napi 1-2liter vizet ihatok meg, mert a szervezetem azt is megköti?-védõnõm mondta...Köszi a válaszokat elõre is!
A kérdező hozzászólása: Remélem én még elejét tudom venni, hogy ne legyen nagyob probléma!Köszönöm a válaszodat!

17 hetes vagyok, múlt héten voltam afp-n, ma hoztam el az eredményt és MAGAS! MOM:3! Nagyon félek, azóta csak sírok! Másnak mit mondott az orvosa magas eredménynél?

Eddig minden eredményem jó volt. 16. héten voltunk 4d-n,és ott is azt mondták, h korának megfelel?en fejl?dik, rendellenességet nem tapasztaltak. A 12. héten a tarkóred? 1,5 volt.

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy az Afp erdmények elég gyakran mutatnak fars eredményt, próbálj meg megnyugodni, mert a sírás nem tesz jót a babának, rá is kihat ha ideges vagy, hamarosna 18 hetesen menned kellesz genetikai Uh-ra, ott részletesen megnézik a babát, Nyugodj meg, 21 hetes kismama:)

Úgy tudom, hogy az Afp erdmények elég gyakran mutatnak fars eredményt, próbálj meg megnyugodni, mert a sírás nem tesz jót a babának, rá is kihat ha ideges vagy, hamarosna 18 hetesen menned kellesz genetikai Uh-ra, ott részletesen megnézik a babát, Nyugodj meg, 21 hetes kismama:)
A kérdező hozzászólása: A 15:19-es válaszadómnak üzenem, hogy neki is köszönöm, és ez legalább picit megnyugtat. Én amúgy nem járok a kórházba, magánredelésre járok Tatára a Páloshoz, és rendes is volt mert holnap nem lenne magánredelése, de azt mondta, h menjek be és megvizsgál, megbeszéljük, hogy mi legyen. Mondjuk az is elég gáz, ahogy ott leveszik a vért, mint valami menekülttábor kb. úgy néz ki. Remélem rendben lesz minden, már picit megnyugodtam és nem sírok, de fáj a fejem.... Köszönöm Nektek mégegyszer, hogy írtatok!
Szia! Én pont ma voltam Tatabányán AFP-s vérvételen, már a terhesgondoztól is kiráz a hideg. Az összes ismerösönek rossz lett az eredménye, és mégis a végén minden okés volt. De úgy képzeld el, hogy az utóbbi idõben (kb. 1, 5 évben) 5 kismama ismerösömbõl mindegyiknek vagy magas lett vagy alacsony, mindegyiknek meg lett azóta a babája és minden ok. Én nem is aggódóm, a Lollokhoz járok 2 hete voltam 4d-n nem látott semmi rendelleneset és a tarkóredõ is jó volt. Viszont több mint 60%, hogy nekem is lesz valami az eredménnyel, ennek semmi értelme. Csak pánik keltésre jó, semmi másra. Fel a fejjel és nyugi! Minden rendben lesz! :-) 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Már kicsit nyugodtabb vagyok. Rendes volt az orvosom is, holnap tudok vele találkozni és megvizsgál. Jövõ hétre pedig elõjegyeztettem magam genetikai uh-ra. Én Tatabányán a kórházban voltam vérvételen, és oda kellett visszamennem az eredményért.
Már akkor is rossz eredményt adhat, ha nem pontosan akkor veszik, amikor kell. Nagyon pontatlan egy teszt, sok helyen már nem is használják. Ne aggódj, a sírással csak ártasz a babádnak. A következõ UH-n minden rendben lesz. Kitartás!
Én is múlthéten voltam AFP vérvételen. Megkérdezhetem h hová mentél az eredményért? Mert nekem azt mondták, h csak 2 hét múlva lesz kész. Azaz majd csak jövõhéten. És nekem a védõnõmhöz küldik ki. Már kész lehet?
ijedve, bocsi :)
A barátnõmet is riógatták, neki is magas lett. És most van egy 3 éves makkegészséges kislánya! Magyarországon kívül már nem sok helyen használják, mert megbízhatatlan. Az uh többet ér. Esetleg ha nagyon meg vagy ilyedve keress fel egy genetikust!
A magas mom nem down kórra (amit a tarkóredõnél vizsgálnak), hanem a nyitott gerincre utalHAT. De nyugodj meg, ez csak egy viszonyszám, ami azt jelzi, hogy a Te értéked eltér az átlagtól, de egyáltalán nem biztos, hogy ez betegség jele. Szerintem 10-bõl 6-8 kismamát tuti beparáztatnak az AFP vizsgálattal. Egy barátnõmnek már a második gyereknél lett olyan alacsony az AFP értéke, amire már esküdtek az orvosok, hogy tuti beteg a gyerek, mégis makkegészséges babák születtek!! A genetikai uh-n szólta el magát egy orvos, hogy akkor magánál ez alkati dolog... Ilyen is van. Nyugodj meg, valószínûleg elküld majd az orvos genetikai uh-ra, ahol kifejezetten erre a problémára fókuszálva fogják megvizsgálni a babát.
A kérdező hozzászólása: Még a 15:19-esnek üzenném, ha meglesz az eredménye, akkor írjon nekem privátba, mert nagyon érdekel. Viki

8 hetes 3 napos kismama vagyok! Nagyon rosszul esik, hogy az összes barátnöm leordit, hogy minek mondom el mindenkinek, hogy kismama vagyok mert még nem is biztos hogy megmarad a baba! Miért ilyenek? És tényleg nagy veszélyben van még a baba?

Ez olyan csodálatos érzés hogy nem tudom magamba tartani!

Legjobb válasz: Szia! Gratulálok!! Mi 6 hetesek vagyunk, és már mindenki tudja! Ne törõdj a barátnõiddel, csak ÖRÜLJ és VIGYÁZZ MAGATOKRA!!

Mikor én megtudtam, hogy terhes vagyok, akkor én is tudtam, hogy van ez a babona, hogy nem szabad elmondani senkinek 12hétig, mert azután már biztosabb, hogy megmarad, de én úgy voltam vele, hogy ha a sors úgy akarja akkor megmarad, ha el is mondom valakinek. Munkámból kifolyólag rengeteg ember mozgott körülöttem így meg kellett mondanom, hogy baba lesz. Amúgy meg nem csak a 12. hét a vízválasztó, mert utána is történhet olyan dolog ami miatt nem marad meg vagy el kel vetetni. Szóval szerintem ha úgy gondolod mond el nyugodtan akinek szeretnéd. Én is ezt tettem és hozzá is tettem, hogy igen tudom ilyenkor még nem szokták elmondani, de ha meg akar maradni akkor úgyis megfog. És ha úgy jársz mint az egyik válaszoló, hogy 5. hónapban beteg lett a baba, és akkor már az ember biztosan úgy van vele, hogy megmarad, de sajnos neki nem így lett. Szóval ennyi erõvel akkor nem kell elmondani senkinek, csak ha már rákérdeznek, mert látszik. Baj bármikor történhet sajnos. Ha úgy érzed hogy ezt az örömöt meg szeretnéd osztani másokkal akkor tedd azt és ne törõdj a barátnõkkel. Jó egészséget és vigyázz magatokra!
Én sem tudtam magamban tartani, elmondtam már mindenkinek az elején.
Ne foglalkozz vele, nem tudja átérezni az örömödet. Vagy nagyon jót akar, vagy nem is igazi barátnõ. De a 12.hétig azért bármi elõfordulhat, de kíméld Magad. Problémamentes terhességet és szülést. :-) 20hónapos törpi anyukája
nekem ez a 3.terhességem.Az elsõ kettõt alig, hogy pozitívat teszteltem már híreszteltem is, hogy terhes vagyok. Sajnos a 2.terhességem 5.hónapjában meg kellett szakítani a terhességet, beteg lett a baba. Iszonyú rossz volt utánna, majd elsírtam magam, mikor mindenkinek egyenként kellett elmondani mi történt! Ilyenkor persze nem pletykálnak, pedig jobb lett volna. Most ismét terhes vagyok túl a 16.héten és csak a férjem tudja!! Nekem a 18 hetes uh-on derült ki a baj, azon még túl szeretnék lenni. A barátnõid pesszimisták, nem minden esetben történik baj, de elõfordul. Élvezd a terhességet.
Amikor en terhes lettem csak par embernek mondtam el.A szuleimnek nem.Mivel kulfoldon vagyok.Varni szerettem volna amig elmulok 12 hetes.Sajnos a 11 heten elment a baba.utolag belegondolva jo hogy nem mondtam el mert az a par ember akiknek elmondtam mindig kerdezte hogy van a baba es mindenkinek elkellett mindig mondanom mi tortent es szornyu volt!Most ujra babas vagyok hala istennek!Remelem most minden rendben lesz!De most is varok!!!!!De nagyon varom hogy elmondhassam foleg a csaladomnak!De mindenki mas!!!!En is nagyon boldog vagyok!!!!!Csak felek bejelenteni nehogy megint gond legyen!!!!!De ha te ugy erzed hogy elmondod mindenkinek akkor ez persze normalis!Szerintem ezzel mindenki igy van!!!!!! Jo babavarast!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nagyon aranyosak vagytok:D!
Amikor nekem a teszt kimutatta hogy terhes vagyok, meg sem vártam mig a doki is megvizsgált másnap már minden munkatársam tudta, mert akkora boldogság volt bennem hogy úgy éreztem az egész világnak ki tudnám kiabálni. Azok a barátnõk talán nem is igazi barátnõk. Sajnos ténleg van amikor nem marad meg a baba valamilyen ok miatt, de szerencsére ez ritkábban fordul elõ. Szerintem ne aggodj feleslegesen, minden rendben lesz és ne hagyd hogy el bizonytalanítsanak. Szép babavárást.
Szia! Gratulálok!! Mi 6 hetesek vagyunk, és már mindenki tudja! Ne törõdj a barátnõiddel, csak ÖRÜLJ és VIGYÁZZ MAGATOKRA!!
en 7 hetes es 3napos vagyok, es amikor kiderült, en sem birtam ki, hogy magamban tartsam.mära mär mindenki tudja a környezetemben.szerintem annak mond el akinek akarod.nem kell titkot csinälni ebböl.attol meg nem marad meg a baba...ugyhogy csak örüljünk együtt!! :)
Lehet, h irigyek, de azért egy kicsit igazuk van. Én a 12. hétig nem szóltam senkinek, csak a párom tudta. 2 vetélés után már nem mertem újságolni túl hamar. Nagyon rossz, amikor ismerõsök megkérdezik egy vetélés után, h "na és h viseled a terhességet?", és akkor kell elmesélned, h sajnos elment a babó. Aztán jön a sajnálkozás, amitõl még rosszabbul érzed magad. :( Én már kétszer átéltem, harmadjára óvatosabb voltam. Van olyan távolabbi ismerõs, aki csak most tudta meg a babát, pedig már mindjárt szülök. :) Szóval annak mondod el, akinek akarod, és akkor, amikor akarod, de ha mégis baj lenne (ne legyen!!!), akkor nagyon rossz lesz mkinek magyarázkodni. Ne sértõdj meg rajta, ha a barátnõid ezt mondják, valszeg csak jót akarnak! Kívánom a legjobbakat! A. :)
Egyáltalán nem akarlak megilyeszteni, de a 12. hétig még bármi történhet. Persze nem így kell nézni a dolgokat, legyél boldog és hidd, hogy minden rendben lesz! Csak sajna én jártam így, hogy terhes lettem, mindenkinek újságoltam a nagy hírt, aztán a 10.héten kiderült, hogy nem él a baba. Nagyon rossz volt, de a legrosszabb az volt, hogy aki ezt még nem tudta, úgy beszélt velem mintha minden rendben lenne. Mindenkinek újra és újra elmondani, hogy mi történt, az maga volt a borzalom!! Ezért szokták azt mondani, hogy csak akkor mondd el ha már túl vagy az elsõ pár kritikus héten. Remélem ezt neked soha nem kell átélned!! Sok sikert!
Szerintem ezek a barátnõk egyszerûen irigyek, ne foglalkozz velük. Vigyázz magadra és nem lesz semmi gond. 20 hetes kismama
Szia! Annyira megértelek, nekem az egyik "barátnõm" azt mondta hogy nem gratulál majd csak 3 hónap után... hát nem tudom, elég rosszul esett, én most vagyok 7 hetes 4 napos, de szinte mindenki tudja már, nem gondolok a legrosszabbra, nem is szabad. Boldog Babavárást!!!
Az elõzõ vagyok, azt még elfelejtettem, hogy ha meg úgy alakul a dolog, hogy nem marad meg valami miatt, akkor azt is fel kell vállalni, akkor azt kell mondani, hogy sajnos nem maradt meg próbálkoztok amint lehet és le is zárni a témát mondván hogy nem akarsz beszélni a dologról. Könnyû ezt mondani de mi mást tehet valaki, hogy ha így alakul.
én a két csíkos után elmondtam a családnak. mindenki nagyon örült. utána tudták meg a barátnõk, néhány "fontosabb" kolléganõm. és nem rég a fõnököm. nekünk midenki örült. szerintem nincs vele gond ha elmondod. 13 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nekem is muszáj volt elmondani, mert elég veszélyes munkahelyen dolgozom:(! Vegyszerekkel és festékekkel de már itthon vagyok táppénzen mert az üzemorvos nem engedi hogy dolgozzak! Nálunk is mindenki örült nagyon hát bizom benne hogy nem lesz semmi gond sokat pihenek és csak a babára gondolok:D!
A pozitív tesztet tudta csak a párom és a szuleink, ill. egy barátnom-kolleganom, aki szintén babát várt:) Alig bírtam magamban tartani, legszivesebben kiabáltam volna. Persze, aki rákérdezett már, annak nem hazudtam, de úgy igazán kb. egy hónappal késobb meséltem (8-1O hét). Elég nagy félsz volt bennem, mert pont akkoriban sajnos elvetélt az unokanovérem a 14. hétben. De szerencsére nem volt gond. Ne félj, nem kell negatívan gondolkodni, de azért csak vigyázz magadra! Sajnálom, hogy a barátnoid ilyen pesszimisták!
Lehet, hogy a barátnõid közül is többen átesetek már korai vetélésen, azért próbálnak óvni. Aki végigcsinál egy ilyen szomorú esetet, az egész máshogy látja a dolgokat. Sajnos tapasztalatból tudom. Amikor mindenkinek el kellett mondani, hogy nem maradt meg a baba, akkor derült ki, hogy hány ismerõsöm járt így, csak senki nem reklámozza. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem biztos hogy a barátnõid gonoszak, vagy irigyek. Boldog babavárást, és problémamentes terhességet kívánok! 23 hetes kismama
Nekem ezt a párom mondta hogy irjam le.:Én büszke lennék hogy gyermeket várok a barátnõd fejét megszard le!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!