Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes vagyok és (403 db)

Kismamák! Mikor kezdett valamilyen szinten nőni a pocakotok? 10+3 hetes vagyok és úgy veszem észre, mintha nőtt volna. Lehetséges ez?

Legjobb válasz: Igen, de csak a puffadástól. Nekem 19 hetesen kezdett el nõni a babapocak.

Igen, de csak a puffadástól. Nekem 19 hetesen kezdett el nõni a babapocak.
Halihó. Nekem 10 hetesen már tisztán látszott hogy pocakom van nem pedig csak dundi vagyok.Mikor mentem a 12 hetes uh-ra pont akkora volt a pocija az anyukának mint nekem csak õ 24 hetes volt és mikor bementem és megláttam a két kis kobakot hát leesett hogy itt a bibi hisz két pocaklakóm van:-)))Mindenkinél más, szerintem simán látszódhat, lehet hogy szép nagy pocid lesz:-)legyél rá nagyon büszke és kész:-)boldog babavárást:-)
Úgy félidõ után kezdett ténylegesen látszódni, hogy baba van a dologban, s nemcsak felszedtem valamit a pocira! 33 hetes kismama
Én is puffadtam az elején, aztán 11-12. hetesen eltûnt a puffadt poci. Utána csak a 22-23 héten kezdett el nõni ténylegesen. 34 heteske
5.hónaptól

7+3 hetes vagyok és elégsokat görcsöl a hasam, 16 éves vagyok lehet ez nálam nagyobb gond?

Ma voltam ultrahangon,de nem mondtak semmit a babuciról! Csak szóltak volna ha lenne valami! 16 éves vagyok és arra gondoltam,hogy talán méhen kívüli, de az kiderült volna ma, igaz? Halottam, hogy 18év alatt az ilyen gyakori! El?re is köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Lehet hogy a kerdezo okosabb mint pl az elso 2 valaszolo aki azt sem tudja mi az a 7+3. Nyugi ha mehen kivuli lennel azt mar eszre vettek volna az uh-on nincs semmi baj mig nincs verzesed! Boldog babavarast! Szegyeljek magukat akik ciganyozzak azt akirol azt sem tudjak az e!ez agy anonim oldal tudtommal!

Lehet hogy a kerdezo okosabb mint pl az elso 2 valaszolo aki azt sem tudja mi az a 7+3. Nyugi ha mehen kivuli lennel azt mar eszre vettek volna az uh-on nincs semmi baj mig nincs verzesed! Boldog babavarast! Szegyeljek magukat akik ciganyozzak azt akirol azt sem tudjak az e!ez agy anonim oldal tudtommal!
Nekem errõl a kérdésrõl az jutott eszembe, szinte megrettenve, hogy úristen, 16 év milyen kevés.. és szinte még éretlen gyermek vagy ilyen fiatalon. Édesanyádhoz kell fordulj elsõkörben. Õ tudna neked leginkább segíteni, vagy segítõ kezekhez vinni. A méhen kívûliség mellesleg valószínûleg kiderült volna tegnap. Szeretnéd megtartani a babát?
Szia kérdezõ! Kiderült volna, ha méhen kívüli, de azért feltétlen szólj majd az orvosodnak ezekrõl a tünetekrõl, hogy meg tudjon nyugtatni. Ezen kívül ne hagyd, hogy lekezeljenek a korod miatt - az orvosnál sem! - te tudod mi és hogy történt, ez a te dolgod, a te döntésed! Mindig szólj a dokinak, hogy mondja el mit lát, ha magától nem teszi meg és nyugodtan tedd fel az összes felmerülõ kérdésedet, köteles válaszolni!
Kedves válaszolók!Szerintem nem a Ti dolgotok ítélkezni, szerintem, aki ilyen bunkó válaszokat írt mint Ti, azok sem éretttebbek és azok sem lesznek jobb anyák mint egy 16 éves lány!Gratulálok Nektek is !Legközelebb meg a kérdésre válaszoljatok, ha meg nem tudtok értelmeset hozzá szólni a dologhoz inkább ne írjatok semmit! A kérdezõ kismamának meg ennyit írnék hogy nem jó dolog hogy görcsölsz, én szólnék errõl az orvosnak, azt viszont kétlem hogy méhen kívüli lenne, azt észre kellett volna vennie!
Nem semmi itt némelyik ember mit meg nem enged magának!Talán épp ti is babán igyekeztek és irigyek vagytok?És azért mert fiatal miért kell elítélni? És ilyenkor hol vannak a moderátorok?A válaszadókra miért nem lehet panaszkodni? Kedves kérdezõ! Szerintem sem lehet méhen kívüli a terhességed mert azt észre kellett volna hogy vegyék.Várd örömmel a babócád és sok boldogságot és egészséget kívánok!!!Ja és az ilyen h...ékkel ne foglalkozz, vagy te mindenkor olyan mint õk sõt jobb!!!
Egyel kimelobb eteleket.Ha mehen kivuli lenne nem tudnal a fajdalomtol netezni most.
Csináltál terhességi tesztet? Az pozitív lett? Ha a doki látott volna babát, mert ekkorát már látni lehet UH-val, akkor biztos mondta volna. A papírodra mit írt? A méhenkívüli terhesség elég veszélyes, biztos nem engedett volna haza, ha az lennél.
16 évesen azt sem tudtam mi az a szex! Te jó ég gyereknek gyerek. No de ilyenek ezek. :( :(
jajjj :( mi a francért kell neked egy bébi???van lakásod, biztos állásod, férjed, egzisztenciád? vagy örökbe szeretnéd adni? Sajnos míg egy UH vizsgálat után azt kérdezed, hogy szerintünk lehet-e méhenkívüli, nem tartunk anyának, csak ey kis csitrinek akitjól felcsináltak. és bocsi, de kell ez nekid??? annyira szeretnélek megérteni!!! 36h km :)
Istenem, sokan úgy csinálnak, mintha évekkel ezelõtt nem is lett volna jellemzõ, hogy 18 évesnél fiatalabb lányok szülnek!És miért kell azon kiakadni, hogy 16 évesen már szexuális életet él????Akik ezen ki vannak akadva, azok valószínû azért hurrognak, mert irígykednek...Nem az õskorban élünk már emberek!Mit kell ezen ennyit lovagolni!De azt én sem tartom jó dolognak, hogy ha már szexeltek, akkor tudjatok védekezni is a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében! 37+3 hetes km
Hát kedves kérdezõ "nagyon sajnállak" (ne rossz értelembe vedd), hogy ilyenek találtak meg akik tök sötétek és az helyett hogy értelmes választ adtak volna inkább téged minõsí[email protected] le õket nagy ívben és ne hagyd hogy bárki is bántson és minõsítsen.Most a kisbabád a legfontosabb és vele törõdj.Én már válaszoltam de most nem tudom pontosan hogy mikor. Üdv: 39 hkm.
Szia! Én is 16 vagyok, és 2, 5hós a kisbabám.Ne aggódj itt sok bunkó van:) Gratulálok egyébként, és ne aggódj, a görcsök miatt, amig nem vérzel:) Nyugodtan irj ha bármi kérdésed van mindenre szívesen válaszolok. Egyébként a bunkó társaságnak: kinek mi a [email protected] köze van hozzá, hogy ki mikor szül.Mindenkinek a saját magánügye!És honnan tod h nem tudja majd eltartani, meg hogy nem valami vállalkozó a baba apukája meg hasonló ilyen kérdések ha már az életébe turkáltok!!És lehet, hogy ez volt élete legjobb döntése, mert ha átmegy egy abortuszon, az lelkileg tönkreteszi!Mást is írnék.de inkább nem cifrázom
Szia! Igaza van annak, aki elõzõleg írta már, hogy tágul a méhed. Most "készül" a hely a babának. Kitartást és sok boldogságot!
Nem kommentálom az elõttem szólókat, tök mindegy hány éves vagy, a lényeg azt hiszem a görcsön volt, vagy tévednék? Kisebb menszesz szerû görcsök elfogadhatók, de ha erõsödne, vagy esetleg véreznél, akkor azonnal orvoshoz kell menned! Addig is szedjék valami vitamint, kerüld a koffeint, és külön a görcsökre szedhetsz valamilyen magnéziumot is. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm még egyszer mindenkinek! 16 éves kismamának gratulálok és sok boldogságot! Nem osztok le senkit még egyszer, mert úgyis mindegy! Sok boldogságot minden kismamának! :)
Szia! A sok "tapasztalt" bunkó, paraszt nõnek üzenem fõleg az elsõ oldalról h hagyják békén ezt a szegény kismamát.Aggódik a kisbabája miatt és ez normális. Állítom h ha a korát nem írta volna ide nem írtatok volna ennyien, csak azt nézitek h kibe tudnátok belekötni. Szemetek vagytok és tudatlanok h még azt se tudjátok h mi az a 7+3. Kedves Kérdezõ! Sokan elmondták már elõttem de biztos nem méhenkívüli már rég kiderült volna.Vigyázz magatokra, kíméld magad és szedj vitamint.Én centrum Maternát szedtem de a Gravida is jó.Egyél sok gyümölcsöt:) . Minden jót kívánok és nekem is írhatsz ha kérdésed van vagy bármibe amibe segíteni tudok. 20 éves anyuka vagyok, engem is piszkálnak a korom miatt pedig házasok voltunk mikor terhes lettem és a férjem volt az elsõ férfi az életembe. Üdv: 4 hónapos kispasi anyukája:)
A kérdező hozzászólása: Mondtam, hogy nem vagyok az! Egyébként szerintem te vagy az! Mi van senki nem akar gyereket csinálni neked vagy mi? Sokat képzelsz magadról! Túl sokat! Szerintem a többi bunkóval együtt felakaszthatjátok magatokat! Sajnálom a leendõ(ha lesz) vagy ha van gyereketek azt!
A kérdező hozzászólása: Kispasi anyukája:) ! Nagyon szépen köszönöm! További jó babázást! Sok boldogságot!
Na a sok bunkó ember.Miért kell leszólni/beszólni?Ti nagyobb parasztok vagytok hogy ítélkeztek.Biztos ti 25-30évesen basztatok elõször.Bocsánat hogy már ezt kell mondanom.Vagy csak irigyek vagytk, mert alátok nem jut f...!Ennyi! Kérdezõ: Nagyon vigyázz magadra, egyél Eurovitet annak nem olyan égverõ azv ára se, és az mellé nem kell más gyógyszer se.
Teljesen igazad van, de ne húzd fel magad! Nem érdemes ennyi bunkó miatt és neked most kifejezetten nincs erre szükséged! Egyébként a sok parasztnak írnám, ugye nem gondoljátok, hogy bárki elhiszi, hogy ti idõsebbek vagytok 15-nél?! Ennyire unintelligens nem lehet egy felnõtt ember! Mi az, hogy felkötné a saját gyerekét, meg hogy lepontozom azt, aki az elsõ normális választ írja? Mit szeretnétek elérni? Vagy addig már nem sikerült eljutnotok, hogy felfogjátok, ennek az egész oldalnak a lényege az lenne, hogy seítsük egymást azzal, hogy értelmes válaszokat adunk azoknak, akik aggódva feltettek egy értelmes kérdést? Hol lehet a válaszolókat jelenteni a moderátorok felé?
Ezt már én is kérdeztem hogy hol lehet a moderátorok felé jelezni azokat akik ilyen válaszokat adnak?????
hát igen, veszekedni, hisztizni tudtok, de annak válaszolni aki normális volt, nem minõsített, de feltett egy kérdést nem kell, persze. na itt az a hiányzó pár év... :(
Hát ne is haragudjatok de némelyik 16 éves komolyabb mint egy 20-25-30 éves.Én 17 voltam amikor már férjhez is mentem és szintén babát vártam.A férjem volt az elsõ és remélem az utolsó is.Boldogok vagyunk és nem érdekelt az életkor anno sem és most sem. 39 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Arról vitatkozhatnánk ki a sík hülye! Neked van vagy lesz gyereked amikor még azt sem tudod, hogy 7+3 mit jelent? Én inkább sajnálom a babucid! És ha csak a segélyre mennék akkor nem törõdnék a gyerekkel! Mindenki magából indul ki! És nem azért írtam le a korom, mert rátok tartozik. csak értelmes válaszokat szeretem volna kapni! Köszönöm akitõl meg is kaptam!
A kérdező hozzászólása: Igen terhes vagyok! tesztet is csináltam és uh-n is láttam! Köszönöm minden kedves értelmes választ adónak!
Szia.Én nem minõsítem a válaszadókat mert már megtették elõttem. A görcsölés nem feltétlenül jelent bajt.Görcsöl a hasad vagy inkább úgy érzed mintha megakarna jönni a menzeszed és azért fáj egy kicsit.Ha az utóbbi akkor nincs semmi baj, természetes.Ha az elõbbi akkor a következõ vizsgálatnál azért kérdezd meg, ha meg addig jobban fájna vagy véreznél vagy ilyesmi akkor a területileg illetékes szülészetre kell bemenned és ott bármikor megvizsgálnak.Gratulálok a babához és jó egészséget kívánok:)
Utolsó vagyok.Második babámat várom, és ha bármiben tudok segíteni akkor írjál nyugodtan:)
Én is sajnálom, hogy ennyi bunkó nagy okos van itt, ezeknek nem itt lenne a helye! Nem mindegy, hogy ki hány évesen vállal babát, nem nektek kell felneveli, szerencsére!!! (Rosszul járna szegény gyerek!) 16 évesen is lehet felelõsségteljes valaki! Az, hogy nem mentél abortuszta, valóban erre utal! Nyugi, persze, hogy mondta volna az orvos, ha valami nincs rendben (pl. nem a méhedben van a baba). A görcsölgetés elõfordul, a gond az, ha erõsebben görcsölsz, ez esetben menj azonnal orvoshoz! Kitartás és ne foglalkozz a haszontalan hozzászólásokkal!
Úgy értettem: nem mindegy, hogy ki hány évesen vállal babát???
szerintem nem azzal van a baj, hogy megtartja-e vagy sem. Õ még gyerek és nagyon szomorú, hogy ilyan helyzetbe került, engem megdöbbent, hogy 16 évesen már szexuális életet él egy lány. na de ez nem az én dolgom. Szüleid tudnak segíteni? Ha igen, megkérhetnéd, hogy beszéljetek róla, mert sok nehézség fog most rád várni, ami miatt megijedhetsz pl: görcsök, hát- derék fájás, gyomor égés, hízás, vérszegénység, stb, fel kell rá készülnöd! 36h
A méhenkívüli kiderült volna, persze, olyan neked biztos, hogy nincs. :) A görcsölés mondhatni normális, mert nõ a méh, nyúlnak a méhszalagok. Lehet, hogy a korod miatt neked ez egy kicsit fájdalmasabb lesz, mert 18 éves korunkig mindne nõhet még, szóval a méh is... De ettõl függetlenül nem lesz semmi baj. Ha nagyon zavar a görcs, vegyél be rá magnéziumot! MagneB6-ból 3X2 a max adag, Béres féle Magnéziumból pedig napi 1 tabletta. Ezt nyugodtan szedheted, doki engedélye nem kell hozzá. Sok sikert a továbbiakban!
Igen, az valóban megdöbbentõ, hogy 16 évesen már szexuális életet él egy lány, de ha már megtörtént a dolog, akkor nem mindegy, hogyan kezeli. Mert ha abortuszra menne, nem keltem volna a védelmére, de így megtettem, annak ellenére, hogy én sem értek egyet a dologgal. A 3. oldal elsõ hozzászólója voltam.
Nyugodj meg nekem is görcsölget a hasam a dokim azt mondta hogy azért mert nyúlik a méhem! Am ha nagyon fáj és pecsételõen vérzel akkor mindenféleképpen fordulj orvoshoz! (én is 16 éves vagyok) 6+2 hetes kismama:)
16 éves lányok (bocsi az offért, de öreg és kíváncsi vagyok) Ti korotokban teljesen átlagos, hogy szexeltek?
A kérdező hozzászólása: 16 éves kismamának:) meg Gratulálok, sk szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Hát a kedves moderátorok elintézték Õket! Velük már nem lesz baj! De jó hogy vannak! :) Szeretem a moderátorokat! :D

Jelenleg 28+3 hetes vagyok és a 11. héten mentem el a védőnőhöz, aki 87, 8 kg-ra mért. Most vagyok 98, 3 kg akkor mennyit híztam? (amíg nem voltam várandós 84 kg voltam) Akkor most honnan számolunk? Kell diétáznom, ha igen akkor hogyan?

Legjobb válasz: Az elsõ védõnõi méréstõl számolják a hízást, legalábbis hivatalosan.Az hogy te mennyirõl indultál míg nem mentél védõnõhöz nem kérdezik.Akkor most elvileg 10 kg-nál tartasz hivatalosan.

Az elsõ védõnõi méréstõl számolják a hízást, legalábbis hivatalosan.Az hogy te mennyirõl indultál míg nem mentél védõnõhöz nem kérdezik.Akkor most elvileg 10 kg-nál tartasz hivatalosan.
Szia! Én 86 kg-ról indultam, a 12. héten voltam a védõnõnél. Most vagyok 36+6 hetes és most vagyok 95kg. De nekem az orvos is és a védõnõ is mondta, hogy nagyon vigyázzak a súlygyarapodással hiszen eleve nagy súlyról indulunk és ha túl sokat fogok hízni akkor annak akár toxémia is lehet a vége. Sajnos láttam egy kismamát aki beleesett abba hibába, hogy nem vette komolyan ezt a figyelmeztetést és a 36. hetében elõlem vitték császározni, mert a nagy súlygyarapodásnak köszönhetõen a vérnyomása nagyon magas lett, bedagadt a lába, stb, tehát toxémiát kapott. Természetesen ez alkati kérdés is, van aki akármennyire próbál odafigyelni, akkor is csak jönnek a kilók, de vigyázz, beszéld meg az orvosoddal, hogy mit tanácsol mert igazából a jelentõs súlygyarapodás még elõtted áll, mert a vége felé lehet nagyon sokat hízni! Jó babavárást!!!!

5+3 hetes vagyok, és nagyon sokat aggódom a babám hogyléte miatt. Volt már egy missed-em, és egyfolytában attól félek, hogy ezt a babát is elveszítem?

Szinte semmi tünetem nincs még, azon kívül, hogy n?tt a mellem, és feszül. Viszont ma ugy érzem nem annyira duzzadt mint pár nappal el?tte. Néha van egy kis gyenge mensis fájdalmam, inkább a derekam táján. Hogyan tudnám magam megnyugtatni, orvoshoz csak 2 hét mulva kell mennem, de addig meg?rülök. Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha jól értem, akkor 2 hónapos terhes vagy? Figyelj, szerintem se stresszelj, mert ezzel árthatsz a legtöbbet a picinek! Próbálj korábbi idõpontot kérni az orvosodtól, vagy ha nem tud adni, akkor mond el az aggályaidat telefonon. Remélem tudtam segíteni, nem vagyok szakértõ a témában :)) 16/L Vigyázz magadra!

Ha jól értem, akkor 2 hónapos terhes vagy? Figyelj, szerintem se stresszelj, mert ezzel árthatsz a legtöbbet a picinek! Próbálj korábbi idõpontot kérni az orvosodtól, vagy ha nem tud adni, akkor mond el az aggályaidat telefonon. Remélem tudtam segíteni, nem vagyok szakértõ a témában :) ) 16/L Vigyázz magadra!
Én 7hetes vagyok, és én is aggódom, nekem is volt missed-em 3 hónapja. Én próbálok nem idegeskedni, de azért minden nap többször megnézem a mellem mennyire érzékeny, ellenõrzöm, hogy vérzek-e , de én is túl aggódom és parázom pedig nem lenne szabad!Többet ártunk ha idegeskedünk, szóval nyugi!!! Minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Én is ezzel nyugtatom magam, hogy most már biztos minden rendben lesz, de nagyon nehéz.Én is állandóan nézem, a betétet, a mellem, és azt vettem észre, hogy mintha nem olyan lenne mint volt.Áh....nagyon nehéz. Gratulálok a kicsihez!
Köszönöm, én is Neked:) Én ma annak is örültem, h hányingerem nagyon erõs volt, ááá. Nekem is van mensis fájdalmam, de én azt olvastam valahol, hogy az normális, mert nõ a méh. Nekem még 9 nap, hogy menjek orvoshoz...már alig várom.
A kérdező hozzászólása: Én is alig várom, hogy legyen hányingerem...akkor legalább lenne valami biztos jel.Öritõ ez a bizonytalanság. De neked legalább már jobb hisz idõsebb a kicsid, és szerintem csak a rossz emlékek dolgoznak benned.
Szia!Beszélgessél a babával, simogasd a pocidat, és mond neki hogy maradjon veled .Én mai napig ezt teszem, elsõ perctõl kezdve, hiszek benne hogy Õ ezt érzi és tudja hogy szeretjük, várjuk Õt.A mensis érzés sokáig meglesz, én mai napig nézegetm a betétem, elégé parázom mindenen , de ez van.Próbálj meg sokat pihenni, és ha betöltöd a 6 hetet akkor menj az orvoshoz.Nem lesz semmi baj!15+4 hetes kismami

39+3 hetes vagyok és semmi jele a szülésnek. Néha vannak jóslóim de azok se vészesek azon kívül semmi. Nektek is volt ilyen hogy nem volt jele a szülésnek és mégis időre jött a baba?

Legjobb válasz: Még bármikor beindulhat! Van akinek úgy jön, mint derült égbõl a villámcsapás, más meg hetekkel elõtte tudja, hogy készülõdik a baba. Nyugi, légy türelemmel! Mikorra vagy kiírva? Dokival nem beszéltél?

Még bármikor beindulhat! Van akinek úgy jön, mint derült égbõl a villámcsapás, más meg hetekkel elõtte tudja, hogy készülõdik a baba. Nyugi, légy türelemmel! Mikorra vagy kiírva? Dokival nem beszéltél?
39+3-ra szültem az elsõ babámat, de semmi elõjele nem volt, még jósló sem. Derült égbõl villámcsapás. Második is derült égbõl jött, igaz õt túlhordtam pár nappal.
Én is kezdek egyre türelmetlen lenni és 30-ára vagyok kiírva. Én 2 napja napi 4-5.járok nagy vécézni, remélem ez is jel.
Én szurkolok nektek, h ne kelljen már sokat várni a babátokra:) Nekem minden jel, tünet volt már lassan az utóbbi 1-2hétben, és semmi. 41.hét
A kérdező hozzászólása: Huhh kedves utolsó akkor én egy szót se szólok:) Kitartást neked remélem mostmár megszületik a babád. Én jövõhét keddre vagyok kiírva.Addig ha nem lesz semmi akkor megyek a kórházba nst-re és azt mondta a doki hogy 3 napot ráhagynak és utána befektetnek.Na én ezt szeretném elkerülni:) Ezek szerintem akkor tényleg igaz hogy a fiúk lustábbak:)
Nekem is fiam lesz:D Én is azon szurkolok, h ne kelljen inditani, még kaptunk 5-6 napot, mert már átléptem 9nappal a 40hetet.Neked is szurkolok akkor, h idõben jöjjön, természetesen:) 41.hét
Én 38. héttõl kezdve lépcsõztem, és gugolgattam, de semmi jelen nem volt, hogy szülök. A méhszájam olyan zárt volt, hogy a doki is közölte, ebbõl még nem lesz gyerek. Febr. 5-re voltam kiírva, 4-én este már a kórházban voltam, mert befektettek, de semmi jel. Zuhanyoztam, lefeküdtem aludni. Egyszer ébredtem meg 10 órakkor, hogy feszül, de el is múlt. Fél 12-kor elfolyott a magzatvíz, reggel 9:36-ra megszületett a kisfiam, a kiírt idõpontban. Én örülök, hogy nem volt semmi jel, mert ismerve magamat tuti rápánikoltam volna. Így nem volt idõ pánikba esni, csak arra, hogy mosolyogva közöljem az éjszakás orvossal, hogy elfolyott a vizem!
Január 22-re voltam kiírva, 26-án befektettek, 27-én délután spontán beindult a szülés és 28-án délelõtt lett meg a pici. A fájások egyik percrõl a másikra indultak be, egybõl 5-7 percesekkel. A fájások beindulása elõtt pár perccel sem gondoltam volna, hogy itt valami készülõben van.
És végülis 40+6-ra szültem.

Tornázni lehet az első trimeszterben? És ha igen, akkor milyen sportot? Én eddig aktívan aerobicoztam, 3 hetes vagyok és a sétán kívül mást még nem mertem csinálni. És már hiányzik a mozgás.

El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha eddig rendszeresen sportoltál, akkor továbbra is lehet. A dokidat mindenképpen kérdezd meg, mert van olyan aki nem ajánlja- nekem még a csoportos terhestornát sem javasolta...

Ha eddig rendszeresen sportoltál, akkor továbbra is lehet. A dokidat mindenképpen kérdezd meg, mert van olyan aki nem ajánlja- nekem még a csoportos terhestornát sem javasolta...
Egyetértek az elõttem szólóval. Ha elõtte csináltad nyugodtan, persze ne adj bele apait - anyait. A hasizmod, ugrálásokat, magas lábemelgetéseket ne csináld, meg szerintem olyan mozdulatokat sem, ahol nagyon összenyomnád a hasad, és fullaszd ki magad. Ha a doki tiltja akkor egyértelmû, de szerintem csak szélsõséges esetben szokták tiltani a mozgást.
Nekem a doki azt mondta, hogy bármit csinálhatok, ami jól esik! Én a 7. hónapig bicikliztem, nagyon jól esett, fõleg a hátamnak.
Én Rubint Réka terhes tornájára tornáztam kisfiammal és most a második babával is. Nem megerõltetõ, de mozgás, szerintem próbáld ki. Boldog babavárást!
Az aerobikot épp az ugráló mozdulatok miatt nem ajánlják. A legjobb az úszás, csak az nem mindenkinek adatik meg helyileg, anyagilag, idõügyileg persze. :) Kérdezd meg a dokidat mindneképp, és ha más nem lesz, alkudj meg egy terhestorna kurzussal, vagy DVD-vel. Van többféle torna, Béres Alexandrának is, Rubint Rékának is, Meg Kállai Ildikónak is. Ha ezt mindegyiket megcsinálod 2 naponta, akkor felér egy kismamás aerobikórával. :) Egyébként nekem is hiányzik a mozgás, fél éve minden nap tornáztam Bíró Ica DVD-re, de nekem az orvosom azt javasolta, hogy az elsõ 12hetet bírjam ki a puszta sétával! Ami egyébként tényleg jó!! És valamelyest csökkenti az elvonási tüneteimet. :) 5 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! :-)

33+3 hetes vagyok és azt vettem észre hogy pár hete már nehezebben veszem a levegőt. Lassabban, és ritkábban. Nálatok is ez a helyzet?

Sokszor olyan mintha légszomjam lenne, és a nagy leveg?k se nagyon segítenek. Meddig fog ez még tartani?

Legjobb válasz: Gyakorlatilag a szülésig. Ilyenkor már nagy a babó, nyomja magát mindenfelé, ami miatt a szerveid (jelen esetben a tüdõd) kisebb helyre nyomorodnak be. Maximum akkor lehet egy kicsit könnyebb, ha a babó befordul és leszáll a pocakod.

Gyakorlatilag a szülésig. Ilyenkor már nagy a babó, nyomja magát mindenfelé, ami miatt a szerveid (jelen esetben a tüdõd) kisebb helyre nyomorodnak be. Maximum akkor lehet egy kicsit könnyebb, ha a babó befordul és leszáll a pocakod.

Mikor nézi először az orvos, hogy rendben van-e a méhszáj? 11+3 hetes vagyok és még kézzel sose vizsgált meg. Hüvelyi uh volt, meg rákszűrés is. Akkor látta volna ha valami nincs rendben odabent?

Legjobb válasz: Hüvelyi uh-n látszik a méhszáj zártsága, nyitottsága, sõt, még a méhnyak hossza is, szóval látta volna, ha valami gond lenne, ne aggódj. Egyébként orvosa válogatja.. engem csekkoltak minden alkalommal a nyolcadik héttõl, valakinek csak a huszadik környékén nézik, esetleg késõbb.

Hüvelyi uh-n látszik a méhszáj zártsága, nyitottsága, sõt, még a méhnyak hossza is, szóval látta volna, ha valami gond lenne, ne aggódj. Egyébként orvosa válogatja.. engem csekkoltak minden alkalommal a nyolcadik héttõl, valakinek csak a huszadik környékén nézik, esetleg késõbb.
Szia! Engem az egész terhesség alatt nem vizsgált meg csak egyszer amikor panaszom volt, vagyis jóslóim voltak a 34. héten.Azóta se nézett meg újból.Mondjuk nem is bánom hogy nem nyulkált. Orvosa válogatja. 38 hetes km.

36+3 hetes vagyok és 2 napja nagyon dagadok. Tudok ez ellen tenni valamit?

Dagad a lábam, kezem, fejem. Nem eszek sósat, iszok eleget.

Legjobb válasz: Most már gyakran mérd! Ha felmegy,akkor irány a kórház!Vizesedés ellen...vízhajtó..dinnye. Mindenképp dokival kéne beszélned. 39 h

Most már gyakran mérd! Ha felmegy, akkor irány a kórház!Vizesedés ellen...vízhajtó..dinnye. Mindenképp dokival kéne beszélned. 39 h
...ja, és a melegtõl ez még inkább elõfordulhat ugye.
vernyomasod milyen?
A kérdező hozzászólása: Normális szokott lenni: 110-120/60.

15+3 hetes vagyok, és néhány napja hámlik a mellbimbóm környéke, hiába kenem. Gyógyszertári krémet használjak inkább? És ez normális?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is hámlott anno..én garmastan kenõccsel kentem,ami bár szoptatósoknak ajánlott,de nekem használt.Pár nap alatt rendbe is hozta!

Szia!Nekem is hámlott anno..én garmastan kenõccsel kentem, ami bár szoptatósoknak ajánlott, de nekem használt.Pár nap alatt rendbe is hozta!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!