Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes vagyok, most (152 db)

Én 17 hetes vagyok . Most várom az első babámat. Sajnos még nem érzem a mozgásokat és csak 3 hét múlva kell vissza mennem a nőgyógyászhoz. Mikorra meglesz az Afp eredményem. Kicsit aggódom . Szerintetek ez normális vagy van valami gond?

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam,hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!

Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam, hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!
nyugi 19-22 hét! de ha baj lenne az már jelentkezett volna!
Szia. Nyugi, semmi baj!! Az elsõt mindig késõbb érzi az ember. É 19+1hetesen éreztem elõször az elsõt. Nem kell sok idõ és te is meg fogod érezni ezt a csodás érzést! 15hkm.
Tök para ez az idõszak, nem érzed még a mozgást, és meg sem tudsz róla gyõzõdni, hogy jól van-e. Ha nagyon aggódsz menj el szerintem egy UH-ra. Nekem kellett 19 hetesen menni, meg majd 30 hetesen, de ki nem bírom az tuti, szóval a köztes idõben elmegyek egy 4D-re :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! Kicsit megnyugodtam .Remélem minden okés lesz várok türelmesen :) )))

C1111 érték mellet most távozott a nyákdugó, 39+3 hetes vagyok. Hétfőig még kihúzhatom?

Legjobb válasz: szia. nem hiszem h kihuzod! De most komolyan 42 hetes vagy??? és még egybe otthon?

szia. nem hiszem h kihuzod! De most komolyan 42 hetes vagy??? és még egybe otthon?
Elsõ félreérted, õ 39 hetes és 3 napos. Szerintem nem húzod ki hétfõig :) Szerintem a hétvégén ebbõl baba lesz. Én 39+3.hétre szültem, közvetlenül a nyákdugó távozása után :) Drukk.
ok értem. de sztem sem huzod ki! Én is drukkolok könnyü szülést! Elsö voltam
Még akár tovább is kihúzhatod, mint hétfõ. Nekem a 9. héten lett 1111 a cgm... a 42. hét elején indították.
Szerintem is baba lessz még a hétvégén belöle.Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Remélem kihúzom még hétfõig, mert a dokim akkor lesz egész nap ügyeletes és sajna császáros leszek a baba méretei miatt, plusz farfekvéses :-/ Titkon bízom benne, hogy még megfordul.....

Jelenleg 28+3 hetes vagyok és a 11. héten mentem el a védőnőhöz, aki 87, 8 kg-ra mért. Most vagyok 98, 3 kg akkor mennyit híztam? (amíg nem voltam várandós 84 kg voltam) Akkor most honnan számolunk? Kell diétáznom, ha igen akkor hogyan?

Legjobb válasz: Az elsõ védõnõi méréstõl számolják a hízást, legalábbis hivatalosan.Az hogy te mennyirõl indultál míg nem mentél védõnõhöz nem kérdezik.Akkor most elvileg 10 kg-nál tartasz hivatalosan.

Az elsõ védõnõi méréstõl számolják a hízást, legalábbis hivatalosan.Az hogy te mennyirõl indultál míg nem mentél védõnõhöz nem kérdezik.Akkor most elvileg 10 kg-nál tartasz hivatalosan.
Szia! Én 86 kg-ról indultam, a 12. héten voltam a védõnõnél. Most vagyok 36+6 hetes és most vagyok 95kg. De nekem az orvos is és a védõnõ is mondta, hogy nagyon vigyázzak a súlygyarapodással hiszen eleve nagy súlyról indulunk és ha túl sokat fogok hízni akkor annak akár toxémia is lehet a vége. Sajnos láttam egy kismamát aki beleesett abba hibába, hogy nem vette komolyan ezt a figyelmeztetést és a 36. hetében elõlem vitték császározni, mert a nagy súlygyarapodásnak köszönhetõen a vérnyomása nagyon magas lett, bedagadt a lába, stb, tehát toxémiát kapott. Természetesen ez alkati kérdés is, van aki akármennyire próbál odafigyelni, akkor is csak jönnek a kilók, de vigyázz, beszéld meg az orvosoddal, hogy mit tanácsol mert igazából a jelentõs súlygyarapodás még elõtted áll, mert a vége felé lehet nagyon sokat hízni! Jó babavárást!!!!

Amikor voltam uh-n akkor a menstruációm szerint 12+3 hetes voltam, de a doki azt mondta, hogy 11+6 hetes vagyok. Most melyiket kell nézni? 13 hetes km.

Legjobb válasz: Szia! Nekem alapból eltérõ a két számítási mód szerint az idõm, mert a mensis ciklusaim 35-37 naposak voltak. A mensi szerint már 16. héhtben lennék, de tudom,hogy a babó még nincs akkora, mert a pé-em napját is tudom. Ettõl függetlenül lehet a fejlõdés üteme is eltérõ ami okozhatja az eltérést. Neked kiírták már a szülés idõpontját?

Szia! Nekem alapból eltérõ a két számítási mód szerint az idõm, mert a mensis ciklusaim 35-37 naposak voltak. A mensi szerint már 16. héhtben lennék, de tudom, hogy a babó még nincs akkora, mert a pé-em napját is tudom. Ettõl függetlenül lehet a fejlõdés üteme is eltérõ ami okozhatja az eltérést. Neked kiírták már a szülés idõpontját?
A doki az uh.-on mért adatok alapján mondta, hogy a paraméterek 11+6 hétnek felelnek meg.Ennek nincs jelentõsége, lehet, hogy a következõ uh-on meg nagyobbnak mérik a babát.Nekem például két héttel nagyobb uh. szerint, mégsem módosítottak a menseshez viszonyított kiíráson, a szülés dátuma maradt ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

39+3 hetes vagyok. Már napok óta vannak jósló fájásaim, s most este ment el a nyákdugóm. Mire várhatom a szülést?

Legjobb válasz: Nekem nov. 1-én reggel ment el a nyákdugó, és nov. 3-án megszültem :) De hamarabb is beindulhat persze Hamarosan babázol :)

Nekem nov. 1-én reggel ment el a nyákdugó, és nov. 3-án megszültem :) De hamarabb is beindulhat persze Hamarosan babázol :)
Nekem késõ este ment el a nyákdugó másnap délbe már a kezembe fogtam a babám
úgy látom én vagyok a legszerencsésebb mert nekem negyed 3kor ment el a nyákdugó és 4kor megszületett a lányom
Nekem 12.-e délután 5körül és másnap délbe már anyuka voltam :)
nekem is most ment el!!!!!puszika varom mikor szulunk!!!39 hetes
Szia! Este 10-kor ment el a nyákdugó, 11-kor éreztem az elsõ nagyon ehnyhe fájást. utána még tudtam aludni is pár órát...:) A lényeg, hogy másnap este 20 perccel 10 elõtt megszületett a kislányom. Szorítok! Remélem, a Te szülésed is olyan szép lesz, mint az enyém volt!
ennek nem fogsz örülni, de nekem a nyákdugó után még 5 nap telt el, mire meglett a fiam. Mindenesetre már nincs sok hátra!
Nekem mensis fájásaim voltak hajnali 3-tól, reggel 7-kor ment el dugó és este fél 7-kor lett meg babuci de sajnos császár lett a vége.
Remélem már babázol is, mert az elõzõekhez hasonlóan nekem is elég hamar meglett utána a babám.Reggel 8-kor ment el a nyákdugó és éjjel 01:18-kor már a kezemben tarthattam a kislányomat!:-)Könnyû szülést!

25 hetes vagyok, most jöttem a védőnőtől, aki fehérjét talált a vízeletemben és egy hónap alatt 3-4 kg-ot híztam. Erre azt mondta, hogy toxémiás vagyok! A vérnyomásom 100/70 volt. A toxémiához ugye társul a magas vérnyomás?

Ha nem ez, akkor mi lehet a bajom?

Legjobb válasz: Na azért nem kell megijedni rögtön.Nem hívott vissza vizeletkontrollra?Nekem is volt olyan egyszer,hogy fehérjét talált a vizeletemben,a vérnyomásom ugyanannyi volt mint a tied,nem vizesedtem és én is heti 1 kg-t híztam.Egy hét múlva visszahívott vizeletkontrollra és nem volt semmi gond,baj akkor van,ha akkor is talál benne fehérjét,akkor kell hogy továbbküldjön toxoplazma vizsgálatra.

Na azért nem kell megijedni rögtön.Nem hívott vissza vizeletkontrollra?Nekem is volt olyan egyszer, hogy fehérjét talált a vizeletemben, a vérnyomásom ugyanannyi volt mint a tied, nem vizesedtem és én is heti 1 kg-t híztam.Egy hét múlva visszahívott vizeletkontrollra és nem volt semmi gond, baj akkor van, ha akkor is talál benne fehérjét, akkor kell hogy továbbküldjön toxoplazma vizsgálatra.
Én is kedden voltam a védõnõnél és nekem is igen magas volt a fehérjém.Elküldött pisilaborba, ahol minden eredményem negatív lett, de nem mondta miért sok... Aztmondja valami baci, ennyit mondott, csütörtökön kell visszamennem, remélem addigra többet tudok.Én is rengeteget hízom, pedig alig eszem...Már 16 kg feljött...Vérnyomásom nekem mindég magas, de most nekem is 100/60 volt...Én most vagyok 35 hetes.Csak annyit tudok mondani, kitartás!
Szia! Pont ma voltam védõnõnél, és nekemis kellett pisimintát adnom. A fehérvérsejtszám lett magas, az a lila kockásban volt. Aztán megnyugtatott, hogy ezzel csak akkor lenne probléma, ha a fehérjeszám is, meg más értékeim is eltérõek lennének a normálistól, de nem voltak azok. Azt a magyarázatot adta, hogy amikor pisilünk utána a szervezet létrehoz a hugycsõben egy fehérjedugót, és ez a következõ vizelésnél eltávozik. Ugyhogy mikor pisimintát kell adni, akkor az elsõ és utolsó sugarat elengedni, és csak a közepét felfogni. Valamint, a terhesség alatt lehet erõsebb a folyás, ami szintén fehérjetartalmú, igy ha az ember pisit ad, érdemes elõtte lefürdeni :-) Én ezt a választ kaptam, nem is izgulok, pedig néha kicsit bedagad a bokám, illetve a vérnyomásom is 119/78 volt. (ez nálam nagyon magas!) 19 heteske.
A toxémia 3 tünete: ödéma+magas vérnyomás+fehérje ürítés. Nem jelentkezik szükségszerûen mind a három tünet. Ezzel eggyel erõs, ha rögtön azt mondta, hogy toxémia. Sajna van rá esély, mindenképp oda kell rá figyelni.

5 hetes vagyok, most kezdtem el szedni a Gravidát 2 napja. Tegnap is, meg ma is, reggeli után vettem be, és amint lenyelem, rá 3-4 percre már ver is a víz, hányingerem van. Vajon a Gravida okozza? Mikor vegyem be?

vagy a wc-re futok, vagy ki az udvarra, és mélyeket szippantok a leveg?b?l...

Legjobb válasz: nekem akkor szokott ugyanilyen lenni, ha csak pár falatot reggelizek és úgy veszem be, vagy éhgyomorra... Ha viszont jól belaktam, akkor nem. Próbáld meg mondjuk ebéd után bevenni. Mindenkinek más a szervezete, ki kell kísérletezni.

nekem akkor szokott ugyanilyen lenni, ha csak pár falatot reggelizek és úgy veszem be, vagy éhgyomorra... Ha viszont jól belaktam, akkor nem. Próbáld meg mondjuk ebéd után bevenni. Mindenkinek más a szervezete, ki kell kísérletezni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! C-vitamint szedek már, meg a napi 2 folsavat még a fogantatás elõtt elkezdtem, de megfogadom a tanácsodat, és a többit is beszerzem! Nagyon köszi! Neked is boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Húúú... csajok, köszi! Próbálkozom egy kicsit még, variálom a napszakokat, hátha valahogy bírom... Mert a vitamin meg kell... Ha nem sikerül, akkor HippNatal, arról csak pozitív infók vannak, nem vegyesek. :-)
Szia! Én sem bírtam szedni a Gravidát, se reggel, se délbe, se este. A Hipp Natal jött be nekem.
szia ugyanez volt. mindegy hogy reggel-délben-este, evés elött-közben-után, a gravidától mindig hánytam.átváltottam az elevitre, utána jó volt. próbáld ki, de ezek a rosszullétek amúgy is max. 0 15.hétig tartanak általában:S 28hetes kismama, boldog babavárást
En is az esti bevetelt javasolom, nekem is az valt be. Egyebkent en 16. hetig szedtem Gravidat, kombinalva folsavval (napi fel a 3mg-osbol) utana mar nem szedtem, mert az etvagyam hatalmas lett. Utana vasat, magneziumot szedtem mar csak. De addig feltetlenul szedd, meg ha kicsit emelyegsz is, rengeteg hasznos dolog van benne, ami a kicsinek kell az eljen. 22 hetes kismami
nekem is az esti bevétel jött be...
Én is ugyanígy jártam, ezért este veszem be, így semmi bajom tõle.
Én Elevitet szedek, reggeli közben kellene bõ folyadékkal bevenni. Viszont munkába indulás elõtt nincs idõ reggelizni, ezért éhgyomorra megy le, de semmi bajom tõle.
Szia, én is a Gravida szedésétõl hánytam, le is áltam vele 1 hét után.Pont így voltam, amint lenyeltem 10 perc mulva kihánytam, és utánna vert a víz.Az orvosom szerint eggyes vitaminoktól volt.Most nem szedek semmit, csak természetes vitaminokat.Próbálj váltani más vitaminra Elevit vagy Centrum.Boldog babavárást.üdv.35 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tényleg nem viszem túlzásba a reggelit... Holnaptól megpróbálom ebéd után! Köszi!
A kérdező hozzászólása: Ja, még valami, - utolsó válaszolóm: Milyen márkájúak ezek a vitaminok? Mindegy, hogy milyet szedek? Kálciumra, magnéziumra, vasra gondolok! Köszi szépen, remélem, még olvasod...!

25 hetes vagyok most vettem észre hogy fehér szinü folyásom van ez menyire veszélyes, multkor kicsit viszketem nem mindig de akkor használtam can. Kenöcsöt, az orvosom mondta azt lehet de már 3 napja nem is használtam? De akkor ez mi akkr lenni?

Legjobb válasz: Nekem is van folyásom, ez lehet, hogy inkább csak a terhességgel járó folyás. Ha csak fehér és nem más színû és szagtalan, akkor minden rendben van! 32hkm

Nekem is van folyásom, ez lehet, hogy inkább csak a terhességgel járó folyás. Ha csak fehér és nem más színû és szagtalan, akkor minden rendben van! 32hkm
Ha gomba okozza, akkor sem veszélyes a babára. Csak a bakteriális fertõzés az!
A folyás normális terhesség alatt.

Lehet ma szülünk? Már 1 órája folyamatasosan fáj a hasam, most már a derekam is. Ma voltam dokinál a méhszáj 2100. Még csak 36+3 hetes vagyok. Indult már meg így valakinek a szülés? Ja és a hasam is folyamatosan kemény.

Legjobb válasz: Minden elképzelhetõ, de szerintem csak jóslóid vannak folyamatosan. Kicsit kihúzhatnád még, de minden lehetséges. Figyeld a tested, ülj egy kád meleg vízbe, ha jóslók akkor elmúlnak. Könnyû szülést!

Minden elképzelhetõ, de szerintem csak jóslóid vannak folyamatosan. Kicsit kihúzhatnád még, de minden lehetséges. Figyeld a tested, ülj egy kád meleg vízbe, ha jóslók akkor elmúlnak. Könnyû szülést!
Szia! Na mi a helyzet veletek? Nekem kisebb-nagyobb megszakításokkal reggel óta fáj a hasam. Volt hogy 10 percenként jött, de volt hogy 1 óráig nem jött "mindjárt megjön érzés". Most indulok zuhanyozni, hátha az segít. Remélem csak az idõjárás szórakozik! Kicsit korai lenne neked is meg nekem is... Üdv: 35 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerencsére minden rendben, elmúltak a fájások. Biztos csak a hidegfront szórakozott velem.

35+3 hetesek vagyunk (uh szerint 2 héttel nagyobb a babám az átlagnál) miért érzem, most máshol is mozogni a babámat?

Az elejét?l fogva fejfekvés volt a pici és a jobb oldalamon, hasam alatt és mióta nagyobb a gyomromnál éreztem ?t, de kb. 3 napja már mintha a pocakom közepénél is ott lenne? Miért? Elvileg már alig van helye odabent akkor hogy tud még így mozgolódni/fészkel?dni?

Legjobb válasz: az én babám 36hetesen fordult be harántból fejvégüre ugyhogy a kis akrobatáknak semmi se lehetetlen!!!!

az én babám 36hetesen fordult be harántból fejvégüre ugyhogy a kis akrobatáknak semmi se lehetetlen!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!