Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes tápszeres. Van, (11 db)

Egy 3 hetes tápszeres babánál normális, hogy naponta csak 1, maximum 2 széklete van?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk 2-3 naponta volt 1 széklet! Minden baba más, ha jól fejlõdik nem gond.

Szia! Nálunk 2-3 naponta volt 1 széklet! Minden baba más, ha jól fejlõdik nem gond.
Igen ez normális ne aggódj! Az én babóm 5 hetes és neki is csak egyszer van egy nap.
Szia, mi már 4 hónaposak vagyunk (tápszerezünk), és a kezdettõl napi 2 max. 3 kaki van! Ne aggódj!
Mi is tápisak vagyunk az elejétõl fogva. Napi egy kaki, ami rendszeresen a 10 napon kimarad. Teljesen normális a babód "szokása".
tizedik napon
Lehet hogy a tápszer nem tetszik a pocakjának. Próbálj másmilyet. Széklete milyen?
Hidd el kérlek, ez a gyerek éhes. Azért iszik annyi vizet, mert kaját nem kap. Ha te éhes vagy, kajád nincs, de vized van, akkor a vizet fogod inni, hogy valamennyire csillapítsd az éhséged. [email protected]ál rá, hogy a doki mit számolt ki. Az én babám születésétõl tápszeres. Már a 4.napon evett 3óránként 60ml-ket és napról-napra többet. Sosem etettem túl, mert nem lehet. Mindig több kaját csinálta neki, mint amennyit tudtam, hogy kb.meg fog enni, hogy inkább több legyen mint kevés. Amikor jóllakott, a nyelvével nyomta ki a cumit. Jelzi, ha elég neki, hidd el. Etesd meg azt a babát rendesen.
Vízfogyasztás arányszáma:Ahány kg, annyiszor 100-120ml.Enyém 11kg-s és 10 hós, reggeli 320 ml tápi, 10:00 körül 300 híg üdítõ, ebéd 350-400g, utána 200-300 ml folyadék, uzsi :250-300g gyümi, ivás 200-300 ml limonádé, vacsi 220 tápi.Napi 2 kaki.
A kérdező hozzászólása: A dobozon több van az orvos számolta ki a súlya alapján, h 60 ml-t kéne ennie! de most is annyi vizet iszik, h nem értem mi lehet ennyit egy felnõtt nem iszik! a kakiról amit az elõbb írtam mi a vélemény?
Nem fogod túletetni. Az én fiam 6 hetes kora óta tápszeres, de ami a dobozon van, csak iránymutatás. Sosem tartottam be pontosan. Van, amikor kevesebbet eszik, máskor meg többet. Ne hagyd sírni, mert a dobozon az van, hogy 60ml-t kell ennie. Nyugodtan adj neki többet. Én mindig annyit adtam neki, amennyit kért, és nem hízott el. Nem kell ettõl félni, õ tudja, mennyire van szüksége.
Nem eteted túl, ne aggódj. A gyerek egyértelmûen éhes, amíg nem kap eleget enni ordítani fog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! De most meg attól félek h hirtelen megterheltem a kis gyomrát...és holnap meg jön az üvöltés! a pelusba meg van kaki 3 szor is de csak nagyon kevés darabos!
Szia! Ne félj nem fogod túl etetni! Ô Tudja hogy mennyi kell neki! Ha 80-90-et kér add neki nyugodtan! Bizony ha ennyit iszik még tuti èhes amikor jóllakik màr úgysem fog többet elfogadni! Egy 33 hónapos kislàny és egy 6 hetes kisfiú anyukàja.
adj neki többet, vannak babák akik többet esznek. Ha szopizna nem lenne igy beszabályozva em is tudnád hogy épp 40ml-t vagy 100-at eszik. A babák nem olvassák a tankönyvet amiben le van irva mennyi kell nekik. Szerintem a te babád egyértelmûen éhes, többet igényel. Nem fogod túl etetni nyugi. Mivel emgiszsik 40ml vizet igy egyértelmû hogy éhes.
A kérdező hozzászólása: Eddig 60-at adtunk neki de ma növeltem 70-re! Most volt etetés úgy húztam ki a szájából 80ml-nél...de még nyûgös...szívja a cumit! Félek h túletetem! 6-7 szer eszik egy nap eddig végigaludta az éjszakát ezért vok tanácstalan mert...ha végigaludja az éjszakát akkor elég volt neki a 60 ml is?
mennyi tápszert eszik egy evésnél?
1. vagyok. Vagy édeskömény teát próbáld még.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tegnap óta 90 et eszik, mert többet nem kér :) azóta nem iszik annyit megszûnt a kéz evés meg a cumi szívás ezerrel! de viszont a nyugtalanság meg a nem alvás nyûgösködés megmaradt! most nem tudom eldönteni h ez az idõ miatt nyûgös nem alszik vagy a táp?

3 hetes tápszeres babámnak minden peluscserekor van hígabb széklete. Ez hasmenésnak számít?

Ez tegnap óta van, mert el?tte inkább szilárdabb volt és kb napi 2x. Most növeltem a tápszeradagját, és sokat hízott a napokban. Lehet összefüggés?

Legjobb válasz: Ha egy-két napig tart ez a napi többszöri hígabb széklet feltétlen vidd orvoshoz a babádat.

Ha egy-két napig tart ez a napi többszöri hígabb széklet feltétlen vidd orvoshoz a babádat.
Szia! Az én babám is tápszeres. Nekem akkor volt hígabb a széklete, amikor túlette magát. Állítólag tápszerrel túl lehet etetni a babákat. Kb. 2 napig tartott, aztán megtaláltuk a helyes mennyiséget, azóta nem fordult elõ ilyen.
A kérdező hozzászólása: Én is arra gondolok, hogy túleszi magát és a felesleg így távozik. De hogy találjam ki a helyes adagot? Ha kevesebbet eszik van, hogy el sem alszik a következõ etetésig. Ez nappal még elviselhetõ, de éjszaka? rá van bízva, hogy mikor eszik, általában 3, 5- 4 óránként. 7 x eszik 100- 130ml-t.

3 hetes babám tápszeres. Van, amikor sárga a kakija, de van, amikor sötétebb, olyan barnás-feketés. Normális ez?

Legjobb válasz: A sárga az normális, de a feketés az nem biztos.Sötétebb szokott lenni, de igazából szerintem hívd fel a védõnõdet õ biztosan tud ebben pontosabb választ adni!!

A sárga az normális, de a feketés az nem biztos.Sötétebb szokott lenni, de igazából szerintem hívd fel a védõnõdet õ biztosan tud ebben pontosabb választ adni!!
Szia. Nekem is tápos, és nekem is volt már sárgás, most épp zöldes, de fekete sose volt, az elméletileg a meconium is lehet, bár ezt 3 nap alatt ki kellett volna üritenie a korházba, ha a zárójelentésén rajta van hogy ki üritette akkor nem biztos hogy normális. A védõnõ vagy a doki többet tudna neked segíteni ebbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azóta volt már itt a gyerekorvos és hát megmutattam neki egy pelust. :) Végül kiderült, hogy ez nem barnás-feketés, hanem zöldes és teljesen normális, azt mondta, tápszeres babáknál ilyen is szokott lenni. Fõleg a kislányom hipoallergén tápot kap, attól kiemelten lehet ilyen. :)

3 hetes babám tápszeres, mert nincs elég tejem. Előtejem van kb 5-6 cseppnyi, érdemes mellre raknom igy a babát, vagy inkább ne kinozzam vele? Már 1 hete nem rakom cicire.

Legjobb válasz: tápszer elõtt mindig tedd a cicire.nem mindenkinek indul meg a teje hamar.minél többet rakod rá annál több lesz a tejed.

tápszer elõtt mindig tedd a cicire.nem mindenkinek indul meg a teje hamar.minél többet rakod rá annál több lesz a tejed.
Kereslet kinálat elvén müködik a tejelválasztásunk minnél többet szopik anál több lesz mindenképp probáld ha elfogadja.
Szia! Ismerõs a történet. Én is így voltam, kb. 3 hétig 20 miliket tudtam lefejni, és egyszercsak elapadt magától (császáros voltam). Szerintem ne add fel, ha nem is rakod cicire, akkor is fejjél még, próbálkozz, hátha megindul. De ha mégsem, akkor sem kell elkeseredni, a mai tápszerek már teljesen biztonságosak.

Van olyan anyuka aki 3 hónapos 1 hetes babának próbált répát adni? Ha igen akkor mivel keverte össze? Az én babám tápszeres.

Legjobb válasz: Várj még 3 hetet. Ha tápszeres, akkor is csak 4 hónaposan szabad elkezdeni a hozzátáplálást.

Várj még 3 hetet. Ha tápszeres, akkor is csak 4 hónaposan szabad elkezdeni a hozzátáplálást.
Nem tudom, mi indokolhatja a hozztátplálás 2 és fél hónaposan, de szerintem egy védõnõ és doki sem mondhat(na) ilyet.
Hát indokolja vagy nem bármi is a korai hozzátáplálást. Vagy bárki mondhatja hogy nem mondhat ilyent egy védõnõ vagy gyerekorvos, én azért jobban örülök hogy nem akarták egybõl gyógyszerekkel tömni. Én nem vagyok híve ennek hogy a csecsemõt minden szóra gyógyszerrel tömjünk. Nálunk az alma bevált 2 és fél hónaposan és hangsúlyozom ennek semmi köze nem volt a hozzátáplálással, ez csak kóstoltatás volt. :) Nálam a 2 kiskanál alma még nem jelent hozzátáplálást. :)
Egyetértek az utolsó válaszolóval. Nálunk is napi egy kiskanál almalé oldotta meg a székrekedést, hasfájást, és az ezzel járó minden kínlódást. Mások infacolt, espumisant, gripe watert, sb simplexet, stb adtak a babának, vagy ezeket keverve. Nem hiszem, hogy az a kanál almalé károsabb lenne a babára nézve, mint ezek a gyógyszerek. És nem értem, hogy egyesek miért akadnak ki annyira ezen, és miért jönnek rögtön azzal, hogy "akkor már miért nem tömöd kolbásszal". Egy kolbász és egy kanál almalé között azért van némi különbség, de ez persze csak az én véleményem.
Tök mindegy, hogy miylen, a gyomra akkor sem alkalmas rá: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1955
Én védõnõ és gyerekorvos tanácsára kezdtem almával 2-2 és fél hónaposan. Nem is tudom pontosan. Tápszeres volt a babám és nagyon szorulásos lett mikor már abszolút nem volt anyatej. Ezért úgy döntöttek próbáljuk ki ezt a gyógyszer helyett.... És onnantól kezdve folyamatosan növeltük az adagot. Elõször csak 2 kiskanálnyit kapott aztán egyre többet. Szépen beállította a napi 1 kakit! :) Szerintem megkóstoltathatod vele a répát, fõzd meg keverj hozzá egy pici tápszert, de elõször ne minden nap, 1 héten 1-2 alkalommal, aztán mikor már olyan 4 és fél 5 hónapos lesz adhatod sûrûbben, jöhet majd a krumpli hozzá. Bár ha tényleg csak kóstoltatni szeretnéd adj neki egy fél kanál alma levet elõször. Aztán 1 hónap múlva mehet a reszelt alma, utána a krumpli, répa. :)
Szerintem inkább almával kezdd. A hozzátáplálás elején nem kell keverni a dolgokat, hanem az alap élelmiszereket (alma, sütõtök, barack, répa, majd krumpli, stb), elõbb magában kell adni a kicsinek, hogy egyrészt hozzászokjon, másrészt, ha allergiás valamire, akkor világosan kitûnjön, hogy mi az. Elõbb almalével kell kezdeni (véleményem szerint nem boltival), az elsõ napokban kb napi 1-2 kiskanállal. Ha ezt megszokta, akkor következik napi 1-2 kiskanál almapép. Ezután lehet bevezetni a következõ gyümölcsöt, szintén így. Aztán ha már jópárat evett, akkor összekeverheted õket, és késõbb nem kell levet adni az újakból, hanem egybõl lehet a péppel kezdeni. Szerintem 4 hónapos koráig bõven elég, ha adsz neki napi 1-2 kiskanál almalét.
elsõ vagyok nekem sem volt tejem, de nem kezdhettem el 4 hónapos kora elõtt a hozzátáplálást. Nem érett még rá a gyomra, belei egyszerûen.
A gyomra, bélrendszere nem érett rá, aminek késõbb lehetnek következményei. De mindenki maga tudja csak nem értem minek az nagy sietség.

6 hetes babám sajnos tápszeres. Nem kakil minden nap és van úgy, hogy 3. nap csak és akkor is kemény a kakija. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nem értem miért tápszeres, de ezt te tudod, az anyatejnél jobb táplálék nincs egy baba számára, akármilyen fantasztikus is egy tápszer. Azt én nem hiszem, hogy ne lenne, vagy ne lett volna tejed, mert van ha akarod és nem adod fel. Erre én vagyok az élõ példa, de ezt nem részletezem. Én küzdöttem, hogy legyen, pedig azt mondták lehetetlen, hogy szoptatni tudom, de azt teszem. Csak anyatejet eszik, igaz kínlódtam és sok sírás árán, de van tejem. A tápszer sajnos mû kaja. Ezért vannak ilyen gondok, mint a székrekedés. Teát kell mellé adnod, sokat, az hígítja a székletét. Minden etetéskor itasd is meg egy kis babateával, de cukrot ne tegyél bele, legalább ezzel ne terheled a pociját. Ne haragudj, de elítélem az olyan anyukát, aki nem akarja szoptatni a gyermekét. A mai, fejlett és fejlõdõ világban, nem hiszem el, hogy ne indulna meg a tej termelõdése, ha csak az alkoholmentes sörre gondolok, ami nem egy drága dolog, vagy a szoptatós teára, vagy a homeós szerekre, vagy a drágábbakra, mint a more milk kapszula.... És így tovább.De hát mindenki eldönti mit tud megtennei a gyermekéért. Minden jót és jó egészséget nektek.

Szia! Nem értem miért tápszeres, de ezt te tudod, az anyatejnél jobb táplálék nincs egy baba számára, akármilyen fantasztikus is egy tápszer. Azt én nem hiszem, hogy ne lenne, vagy ne lett volna tejed, mert van ha akarod és nem adod fel. Erre én vagyok az élõ példa, de ezt nem részletezem. Én küzdöttem, hogy legyen, pedig azt mondták lehetetlen, hogy szoptatni tudom, de azt teszem. Csak anyatejet eszik, igaz kínlódtam és sok sírás árán, de van tejem. A tápszer sajnos mû kaja. Ezért vannak ilyen gondok, mint a székrekedés. Teát kell mellé adnod, sokat, az hígítja a székletét. Minden etetéskor itasd is meg egy kis babateával, de cukrot ne tegyél bele, legalább ezzel ne terheled a pociját. Ne haragudj, de elítélem az olyan anyukát, aki nem akarja szoptatni a gyermekét. A mai, fejlett és fejlõdõ világban, nem hiszem el, hogy ne indulna meg a tej termelõdése, ha csak az alkoholmentes sörre gondolok, ami nem egy drága dolog, vagy a szoptatós teára, vagy a homeós szerekre, vagy a drágábbakra, mint a more milk kapszula.... És így tovább.De hát mindenki eldönti mit tud megtennei a gyermekéért. Minden jót és jó egészséget nektek.
Dícsérendõ az elõttem szóló elszántsága, viszont elõfordul, hogy valaki valóban nem tudja szoptatni a gyermekét, lehet ez egészségügyi, genetikai, vagy egyéb eredetû. Teljesen mindegy. Szerintem itasd a babád forralt és lehûtött vízzel, sõt, ha a védõnõdet megkérdezed, biztos tud ajánlani valami teát is, fõ a változatosság. Amúgy is meleg van, több folyadékra van szüksége. Ha ilyen picike a baba, talán még abban is tud segíteni a védõnõ, hogy anyatejet kapjon a gyûjtõállomásról.
A kérdező hozzászólása: Elhiheted, hogy mindent megpróbáltam, hogy tudjam szoptatni, de sajnos az egészségem nem engedte és sajna el kellett apasztanom. Ha nem tudod az elõzményeket szerintem ne itélj el senkit.
Bocsi, elhamarkodott voltam, aki nem teheti meg hogy szoptat, azt persze nem ítélem el. Csak aki megtehetné az olyan anyukát nem értem. Én elég sok ilyen anyukával vagyok körülvéve és mindenki rácsodálkozik, hogy én szoptatok. Aki egészsége miatt kényszerül a szoptatás elhagyására, nem elítélendõ. Fõ a baba egészsége. Sokan viszont egyszerübbnek vélik a tápszert, azzal nincs sok gond. Na az iyet nem értem, hisz az anyukák 13%-a szoptat csak!!!Hát ez a dühítõ. Ma is egy ilyen anyukával akadtam össze, nem volt kedve szoptatni, hisz olyan jó tápszerek vannak!? Jó egészséget nektek és bocs a nem egyértelmû válaszért.
Itasd kamilla teával, ha nem segít beszélj az orvossal lehet másik tápszer kéne.Az unokaöcsémmel is ilyen bajok voltak és másik tápszer kellett.Nefoglalkozz az azért nem szoptatsz mert nem akarsz megjegyzésekkel! Vannak akik nem értik meg ha valami nem megy
Szerintem is tápszert kellene cserélni. Próbáld ki azt amiben van bifidusz baci, mert az általában rendbe teszi az emésztést. Az anyatej rengeteg ilyet tartalmaz, és általában az anyatejes babáknak nincs gondja a kakilással. (sõt, nálunk túl sokszor is van).
Mindenképpen itasd a kicsit, mert a tápszer mellett kell a plussz folyadék (én szoptatok és szerintem az anyatej mellé is, legalábbis a kislányom igényli) én a kamillateára esküszöm, ha pár napig nem kap sokkal nehezebben kakil.
Szia!Az én babám anyatejes volt és mégis volt, hogy 4-5 napig nem volt kaki, aztán elkezdtem neki tápit is adni, mi Humana hipoallergént használunk és mindennap volt rendes kaki.Kamilla teát adhatsz neki kb 60 ml-t és forralt vízet is hûtve , hogy minél több folyadék legyen a szervezetében.Lassacskán beáll a szervezete hisz õ még nagyon csöpp!Boldog babázást!
Szia!Készítsd a tápszerét kamillateával, mert így meg is issza azt a mennyiséget belõle ami szükséges ahhoz, hogy lazítsa a székletét.Az én kisfiam 8 hetes lesz és ugyanez a problémánk, de ez bevált.
Ez teljesen természetes, a késöbbiekben is csak arra figyeljél, hogy mivel tápszeres ezért minden nap 1x legyen széklete.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)

A babám tegnap volt 7 hetes és sajnos tápszeres. Most 3, 5 kg . Amit kellene ennie egy etetéskor az 90-100 ml, de az én kislányom van úgy, hogy még 50 ml-t megeszik. Nem lesz ez baj?

De ha nem adok neki többet akkor sir.

Legjobb válasz: Sztem nem baj, csak adj mellé neki valami folyadékot, kamilla vagy édesköményes babateát. Nehogy megfogja a pociját a tápszer. Székrekedése lehet a tápitól, mindig itasd is kicsit. Ha éhes, úgy is addigsír, míg nem kap eleget enni. Az enyém is volt hogy 6-8 hetesen akár 160-at is becsócsált, igyz anyatejet, de ha nem adtam eleget sírt. A súlya is tökéletes, ne aggódj. Nekem is azt mondta a doki, hogy sokat eszik és el fog hízni, de hagytam volna sírni? És nem hízott még el eddig, 4 hós múlt és nagyon kis takaros. Boldog bébikézést.

Sztem nem baj, csak adj mellé neki valami folyadékot, kamilla vagy édesköményes babateát. Nehogy megfogja a pociját a tápszer. Székrekedése lehet a tápitól, mindig itasd is kicsit. Ha éhes, úgy is addigsír, míg nem kap eleget enni. Az enyém is volt hogy 6-8 hetesen akár 160-at is becsócsált, igyz anyatejet, de ha nem adtam eleget sírt. A súlya is tökéletes, ne aggódj. Nekem is azt mondta a doki, hogy sokat eszik és el fog hízni, de hagytam volna sírni? És nem hízott még el eddig, 4 hós múlt és nagyon kis takaros. Boldog bébikézést.
Dehogy is! Hidd el õ sokkal jobban tudja mire van szüksége, mint bármelyik tankönyv4 Ráadásul ebben a korban változik az igény is, a szopizós babák i ilyenkor kezdenek többet enni! Ne aggódj, ha megfelelõen készíted a tápszert nem tudod túletetni! Elhízni sem fog, baja sem lesz4 az éhzéstõl viszont nyugtalan és sírós lehet. de ebben a melegben az is könnyen lehet, hogy csak szomjas, adj neki egy kis teát hátha beéri azzal is! Boldog babázást!
Nekem is azt mondták, hogy a 7 hetes babámnak ne adjak 100ml-nél többet, de ez hülyeség. Õ tudja mennyire van szüksége, elég gyakran 130ml körül eszik, pedig minden etetést teával kezdünk (kb. 10-20ml között), hogy csökkentsük a tápszeradagot és lazítsuk a székletét. Abszolút nem sok, hogy 3, 5 kg a babád! Mi három hete voltunk 3, 9kg és egyáltalán nem duci a kislányom.
Az utolsó válaszoló vagyok.Akkor a Te babád is április 8-án született mint az enyém?
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen április 8-án 12, 30-kor.:)
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem irni, hogy sajnos nagyon nyugtalanul alszik, mert nagyon sokat forgolodik és nyög. Délután szinte semmit sem alszik és ha leviszem babakocsival ott sem marad el, mert fáj a hasa. Nem lehet, hogy a sok kajától?
Az elsõ vál. vagyok. Ha sok lenne visszabukná. Lehet hogy tápi baj van, nem jó neki. De az is ehet hogy sok a bubi, próbálj neki infacolt, vagy espumisant adni.Hátha segít.
Az a 3, 5 kg egyáltalán nem sok! Mi 4 hetesen voltunk 4410 gr-sak, igaz mi anyatejesek vagyunk. A bébi szerintem is tudja, hogy mennyi kaja kell neki. De jön a meleg, néha próbálkozz meg a teával is.

11 hetes kislányomnak (anyatejes+tápszeres) péntek óta mindennap van kétszer széklete, elég híg, és bűzös is. Pedig az utóbbi időben egyébként csak 2-3 naponta volt kaki. Hasfájást nem tapasztalok nála. Megy a hasa a babámnak?

Legjobb válasz: Az egyetlen biztos módja megtudni van e változás az egészségében ha megméred a hõjét.Ha magasabb mint szokott minden bizonnyal valami nem stimmel.Ha olyan mint szokott figyeld a széklet jellegét szagát szinét és ha nem javul beszélj orvossal.

Az egyetlen biztos módja megtudni van e változás az egészségében ha megméred a hõjét.Ha magasabb mint szokott minden bizonnyal valami nem stimmel.Ha olyan mint szokott figyeld a széklet jellegét szagát szinét és ha nem javul beszélj orvossal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!