Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes tápszeres (38 db)

3 hetes tápszeres babátok mennyit eszik egy nap? Hány óránként adtok neki és hány ml-t egy alkalommal.

Legjobb válasz: A mi babánk 3 hetesen 60-70ml tápszert evett,és 4 óránként volt rá igénye.Érdekes most 10 hetes 3 órát se bir ki kaja nélkül:-)

A mi babánk 3 hetesen 60-70ml tápszert evett, és 4 óránként volt rá igénye.Érdekes most 10 hetes 3 órát se bir ki kaja nélkül:-)
Nekünk az elején 2 óránként szopizott, talán még 3 hetesen is, aztán alakult ki a 3 óránkénti evés, persze általában 3 óra, de van hogy 2, 5 és 3, 5. Annyit adj neki, amennyit megeszik, én sokat idegeskedtem, mert keveset evett, de így is szép nagy baba, illetve hosszú, nem hurkás.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a választ.Kisfiam egyszerre 90 ml eszik, de van, hogy 1, 5 óra múlva követeli. Nem szeretném túletetni, de nem tudom mit csináljak.
Elsõ vagyok.Mondjuk a baba súlyától is függ mennyit eszik.Az én kislányom 3000gr volt mikor megszületett, 2, 7kg mikor hazahoztuk.Szóval õ kicsi baba volt, igy volt ennyi az igénye.A súlyát szorozd meg 150el, és oszd el az etetések számával, igy megkapod kb mennyit kell ennie.
A kérdező hozzászólása: 2500 g-mal született, most kb 3000 g lehet, majd szerdán megyünk védõnõhöz így pontosan nem tudom.Akkor elvileg 450-et ehet egy nap, de többet kér ezért aggódom.Lehet, hogy a meleg miatt. A vizet próbáltam adni neki forralva, lehûtve, de nem issza. Megkóstolja és ha nem tápi már prüszköl is tõle.
2. vagyok. Még nagyon pici, nyugodtan adj neki akkor és annyit, amennyit kér! Majd idõvel szépen beáll a 3 óránkénti evés. Írtam, hogy én is agyon aggódtam magam, de õk ösztönbõl tudják, hogy mikor és mennyi kajára van szükségük és hát látod, azonnal jelzi sírással. Majd a napirend is idõvel kialakul. Evés-játék-alvás. És akkor majd tudod Te is, hogy épp mi baja lehet a "forgatókönyv" szerint. Bár kivételek mindig is lesznek. Én a múltkor nem tudtam eltalálni, hogy mi baja lehet, hogy sírt, nyûgösködött, végül adtam neki enni, és éhes volt, de csak 2 óra telt el. Ha nem éhes, úgysem eszi meg. A vizet ilyen melegben néha kínálhatod neki. Nálunk elõször csak pár kortyokat ivott, szerencsére szereti a babám.
2. vagyok, elõször gyorsabb ütemben gyarapodnak, úgy hogy még akkor se aggódj, ha eleinte gyorsabban nõ a súlya. És nem fog egyforma adagokat sem enni, hol többet, hol kevesebbet, mint ahogy mi is.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi szépen, hogy megnyugtattál. Akkor megpróbálok nem aggodalmaskodni ezen.Csak nagyon izgultam nehogy baj legyen. Mégegyszer köszi.

3 hetes tapszeres babanak mennyit "kell" ennie es hany orankent?

Legjobb válasz: kb 3 óránként, kb. 80-90 ml.

kb 3 óránként, kb. 80-90 ml.
A kérdező hozzászólása: Az en kisfiam kb 2 es fel 3 orankent eszik meg 120-130ml. Ez nem tul sok? Talan ki kene probalnom a laktatobb tapit?
Milyen tápit eszik? Ha nem bukizza ki akkor szerintem had egyen annyit amennyit kíván.
Nem sok. Az én kislányom is 120ml evett 3 hetesen. Minden babának más az igénye. 2-3 óránként esznek ilyenkor a babák.
és a mennyiség és az evési idõ is változni fog, én is azt hittem nem jó a tápink/beba ha aktiv start/, mert a kislányom volt hogy két óránként evett, és volt hogy elég sokat.aztán úgy két hete kezdõdött hogy elkezdte kibírni a 3 órákat, most már van hogy 4 órát is simán kibír, általában 120-150 ml eszik, de van hogy többet van hogy kevesebbet.most 9 hetes, és volt hogy 6 hetesen is megette a 120ml.én is gondoltam rá hogy valamit nem jól csinálok, de mondta a védõnõ hogy idõ kell amíg az emésztése átszokik a tápszerre, és így is lett.mert ugyebár a tápszer nehezebben emészthetõ és tovább tart nekik mint az anyatej, ezért nem értettem én se.ha kéri adj neki nyugodtan amennyi jól esik, majd idõvel kialakul egy rendszer.én túl etetni sose tudtam mert ha már nem volt éhes egyszerûen kitolta a cumit.
A kérdező hozzászólása: En is attol felek, nehogy tuletessem, mert ugye azt mondjak tapszerrel konnyebb tuletetni a babakat. Amugy Milupa Aptamil 1-eset kap, nem tudom ismeritek e, kulfodon elek es itt a korhazba ezt ajanlottak. Tehat akkor ne valtsak, jo ez igy ahogy van!?
Szia! Az én babám is 3 hetes és a Milupa 0-ás tápszert adom neki igaz anyatej mellett, szóval csak fele annyit de összesítve megeszik õ is 3 óránként 100-110 ml-t simán(anyatej+táp).
10:02-es vagyok.szerintem hagyd és ha olyan két hós koráig nem változik akkor kérdezz rá az orvostól.mondom én is azt hittem hogy baj van vagy valamit nem jól csinálok, aztán csak idõ kellett neki.

Mivel tudnám 3 hetes tápszeres babámnak a székletét lazítani?

Szegény nagyon kínlódik mire sikerül kinyomnia magából és viszonylag elég szilárd állagú.

Legjobb válasz: Kamilla tea, vagy más tápszer. De lehet, hogy magától megoldódik. Az én fiam ( 3 hónapos) mostanában inkább hígabb a széklete, pedig eleinte õ is székrekedéses volt. Pedig ugyanazt a tápszert eszi.

Kamilla tea, vagy más tápszer. De lehet, hogy magától megoldódik. Az én fiam ( 3 hónapos) mostanában inkább hígabb a széklete, pedig eleinte õ is székrekedéses volt. Pedig ugyanazt a tápszert eszi.
kamillatea!
Tápszerváltást javasolnék, ha nem múlik magától, valamint bõséges folyadékfogyasztást. (már amennyit õ is szívesen fogyaszt) Én a vízre szavazok, de ezt mindenki másképp csinálja.
Kamilla teára szavazok én is! Bár most még nagyon halványan készítsd neki, épp hogy csak lógasd bele a filtert egy picit, és üresen, cukor nélkül igya! 1 hónapos kora után próbáld meg a gripe watert is, nekünk az is lazította a székletet.

Egy 3 hetes tápszeres babánál normális, hogy naponta csak 1, maximum 2 széklete van?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk 2-3 naponta volt 1 széklet! Minden baba más, ha jól fejlõdik nem gond.

Szia! Nálunk 2-3 naponta volt 1 széklet! Minden baba más, ha jól fejlõdik nem gond.
Igen ez normális ne aggódj! Az én babóm 5 hetes és neki is csak egyszer van egy nap.
Szia, mi már 4 hónaposak vagyunk (tápszerezünk), és a kezdettõl napi 2 max. 3 kaki van! Ne aggódj!
Mi is tápisak vagyunk az elejétõl fogva. Napi egy kaki, ami rendszeresen a 10 napon kimarad. Teljesen normális a babód "szokása".
tizedik napon
Lehet hogy a tápszer nem tetszik a pocakjának. Próbálj másmilyet. Széklete milyen?
Hidd el kérlek, ez a gyerek éhes. Azért iszik annyi vizet, mert kaját nem kap. Ha te éhes vagy, kajád nincs, de vized van, akkor a vizet fogod inni, hogy valamennyire csillapítsd az éhséged. [email protected]ál rá, hogy a doki mit számolt ki. Az én babám születésétõl tápszeres. Már a 4.napon evett 3óránként 60ml-ket és napról-napra többet. Sosem etettem túl, mert nem lehet. Mindig több kaját csinálta neki, mint amennyit tudtam, hogy kb.meg fog enni, hogy inkább több legyen mint kevés. Amikor jóllakott, a nyelvével nyomta ki a cumit. Jelzi, ha elég neki, hidd el. Etesd meg azt a babát rendesen.
Vízfogyasztás arányszáma:Ahány kg, annyiszor 100-120ml.Enyém 11kg-s és 10 hós, reggeli 320 ml tápi, 10:00 körül 300 híg üdítõ, ebéd 350-400g, utána 200-300 ml folyadék, uzsi :250-300g gyümi, ivás 200-300 ml limonádé, vacsi 220 tápi.Napi 2 kaki.
A kérdező hozzászólása: A dobozon több van az orvos számolta ki a súlya alapján, h 60 ml-t kéne ennie! de most is annyi vizet iszik, h nem értem mi lehet ennyit egy felnõtt nem iszik! a kakiról amit az elõbb írtam mi a vélemény?
Nem fogod túletetni. Az én fiam 6 hetes kora óta tápszeres, de ami a dobozon van, csak iránymutatás. Sosem tartottam be pontosan. Van, amikor kevesebbet eszik, máskor meg többet. Ne hagyd sírni, mert a dobozon az van, hogy 60ml-t kell ennie. Nyugodtan adj neki többet. Én mindig annyit adtam neki, amennyit kért, és nem hízott el. Nem kell ettõl félni, õ tudja, mennyire van szüksége.
Nem eteted túl, ne aggódj. A gyerek egyértelmûen éhes, amíg nem kap eleget enni ordítani fog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! De most meg attól félek h hirtelen megterheltem a kis gyomrát...és holnap meg jön az üvöltés! a pelusba meg van kaki 3 szor is de csak nagyon kevés darabos!
Szia! Ne félj nem fogod túl etetni! Ô Tudja hogy mennyi kell neki! Ha 80-90-et kér add neki nyugodtan! Bizony ha ennyit iszik még tuti èhes amikor jóllakik màr úgysem fog többet elfogadni! Egy 33 hónapos kislàny és egy 6 hetes kisfiú anyukàja.
adj neki többet, vannak babák akik többet esznek. Ha szopizna nem lenne igy beszabályozva em is tudnád hogy épp 40ml-t vagy 100-at eszik. A babák nem olvassák a tankönyvet amiben le van irva mennyi kell nekik. Szerintem a te babád egyértelmûen éhes, többet igényel. Nem fogod túl etetni nyugi. Mivel emgiszsik 40ml vizet igy egyértelmû hogy éhes.
A kérdező hozzászólása: Eddig 60-at adtunk neki de ma növeltem 70-re! Most volt etetés úgy húztam ki a szájából 80ml-nél...de még nyûgös...szívja a cumit! Félek h túletetem! 6-7 szer eszik egy nap eddig végigaludta az éjszakát ezért vok tanácstalan mert...ha végigaludja az éjszakát akkor elég volt neki a 60 ml is?
mennyi tápszert eszik egy evésnél?
1. vagyok. Vagy édeskömény teát próbáld még.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tegnap óta 90 et eszik, mert többet nem kér :) azóta nem iszik annyit megszûnt a kéz evés meg a cumi szívás ezerrel! de viszont a nyugtalanság meg a nem alvás nyûgösködés megmaradt! most nem tudom eldönteni h ez az idõ miatt nyûgös nem alszik vagy a táp?

3 hetes tápszeres a babám, egyre többször sír, etetés után, éjszaka. kólika?

a természetes módszereket már mind végigpróbáltuk(masszázs, szélcső, ringatás, büfizés). kinek mi vált be? (tea? cseppek? laktáz?) segítség!

Legjobb válasz: Nekünk az Espumisan cseppek jöttek be, minden étkezéskor az elõírt mennyiség. Határozottan jobb lett tõle...

Nekünk az Espumisan cseppek jöttek be, minden étkezéskor az elõírt mennyiség. Határozottan jobb lett tõle...
Nálunk tápszerváltás. Találtunk olyat, ami kifejezetten kolikas babáknak lett kitalálva. Aztán pluszban a cseppek, és végül a pólya. Abban remekül elaludt.
a leírtak alapján elég nagy az esély a kólikára, de ha változik a kakija színe, állaga, mindenképpen forduljatok orvoshoz. Ha pedig valóban kólika akkor mi a tornáztatásra, masszásra, és laktázcseppekre esküszünk.
A kérdező hozzászólása: és milyen az a laktáz csepp? már olvastam róla, de nem tudom eldönteni... attól félek, hogy, ha most adok neki, akkor nem fog beindulni természetesen a saját laktáz enzim termelése.. vagy ez hülyeség?
A kérdező hozzászólása: oké, köszönöm az infókat!!!
mi úgy csináljuk hogy mikor látom rajta hogy nem sokára fel kell sokat mocorog akkor már elkészítem a kajáját. de a doki is javasolta hogy elkészít hetem elõre de akkor tegyem be a hûtõbe azt már csak fel kell melegíteni. nekünk most kezdi ezt el pedig 2, 5hónapos.
A kérdező hozzászólása: kipróbáltuk a laktázt (colief márka), végül ez jött be :)

3 hetes tápszeres babám 2és fél óránként eszik 120 ml de mintha kevés lenne neki ez a mennyiség. Lehetséges hogy nem elég neki? nem sok már igy is? ,

Legjobb válasz: Ha nem bukik belõle vissza, valószínûleg ennyi az igénye. Próbálj meg neki egyszer többet adni,és nézd meg a fejleményt.Ha visszabukik belõle, akkor elég neki a 120 ml.Ha nem, akkor jó étvágya van. Boldog babázást!

Ha nem bukik belõle vissza, valószínûleg ennyi az igénye. Próbálj meg neki egyszer többet adni, és nézd meg a fejleményt.Ha visszabukik belõle, akkor elég neki a 120 ml.Ha nem, akkor jó étvágya van. Boldog babázást!
120 ml 3 hetesen? Szerintem ez rengeteg. Az én fiam 3-4 hósan evett ennyit. Adj neki vizet szerintem idõközönként, tápszeres babáknak kell a folyadék, lehet hogy szomjas.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat!!
Neki 90ml kell 3 óránként, se tõbb se kevesebb.
szerintem is túl sok! nekem a 4 és fél hónapos pici lányom eszik ennyit egyszerre!
3 hetesen a babám 90ml-t evett... Annyira nem sok, de sûrûn eszik az biztos. Szerintem is adj neki folyadékot, kehet szomjas. Milyen tápszert adsz neki? Nem lehet, h nem is azért sír, mert éhes, hanem valami más baja van????
15:34es azért szerintem túlzás olyat kijelenteni hogy 90 ml kell és kész... Amikor a fiam 137 ml-t evett, hiába mondta a védõnõ hogy az õ adagja 3 óránként 100 ml ha a fiam üvöltött mint a sakál mert éhes volt! Nagyon eltérõek a babák étkezési szokásai, és adagjai, nem lehet fixen kijelenteni hogy ennyi és kész. De a 3 hetes babának valóban sok a 120 ml. 2. voltam
Kisfiam 3 hósan evett 120 ml-t, 3 hetesen még anyatejes volt, szóval nem tudom, de 5-6 hetesen 60 ml-t evett 3 óránként. Lehet hogy tényleg csak szomjas, forralt vízzel próbáld megitatni. Ha tápszeres, akkor meg eleve is kellene neki plusz folyadék elvileg. Ja és még az jutott eszembe, hogy mikor Patrik 3 hetes volt, nála pontosan akkor kezdõdött a hasfájás és mindig sírt. Pár napig arra gyanakodtam h éhes, de nem mondjuk õ nem fogadott el többet, így ezt kizártuk.

3 hetes tápszeres babámnak minden peluscserekor van hígabb széklete. Ez hasmenésnak számít?

Ez tegnap óta van, mert el?tte inkább szilárdabb volt és kb napi 2x. Most növeltem a tápszeradagját, és sokat hízott a napokban. Lehet összefüggés?

Legjobb válasz: Ha egy-két napig tart ez a napi többszöri hígabb széklet feltétlen vidd orvoshoz a babádat.

Ha egy-két napig tart ez a napi többszöri hígabb széklet feltétlen vidd orvoshoz a babádat.
Szia! Az én babám is tápszeres. Nekem akkor volt hígabb a széklete, amikor túlette magát. Állítólag tápszerrel túl lehet etetni a babákat. Kb. 2 napig tartott, aztán megtaláltuk a helyes mennyiséget, azóta nem fordult elõ ilyen.
A kérdező hozzászólása: Én is arra gondolok, hogy túleszi magát és a felesleg így távozik. De hogy találjam ki a helyes adagot? Ha kevesebbet eszik van, hogy el sem alszik a következõ etetésig. Ez nappal még elviselhetõ, de éjszaka? rá van bízva, hogy mikor eszik, általában 3, 5- 4 óránként. 7 x eszik 100- 130ml-t.

3 hetes tápszeres babám ma még nem kakilt. Nagy baj?

Legjobb válasz: Nálunk is volt olyan, hogy nem kakilt egy nap, aztán másnap reggel kipakolta még a jövõ heti adagot is.:-)

Nálunk is volt olyan, hogy nem kakilt egy nap, aztán másnap reggel kipakolta még a jövõ heti adagot is.:-)
Egyáltalán nem baj, bepótolja, ne aggódj! :-)
Egy nap az nem baj! A védõnõ mondta, hogy nála a rekord 11 nap volt az egyik babánál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hajnal 1-kor bepótolta. A háta közepéig...:)

Tápszeres, újszülött (2-3 hetes) babátok mennyit eszik?

Legjobb válasz: A dobozon rajta van, hogy mennyit kell ennie. Az enyém változóan evett, úgy emlékszem rendszer nem volt benne: 30-120 ml között. Nem kínoztam a 2-3 óránkénti etetéssel, akkor evett, amikor akart és annyit amennyit akart. Tápszeres volt elsõ perctõl kezdve. Most 4 hónapos.

A dobozon rajta van, hogy mennyit kell ennie. Az enyém változóan evett, úgy emlékszem rendszer nem volt benne: 30-120 ml között. Nem kínoztam a 2-3 óránkénti etetéssel, akkor evett, amikor akart és annyit amennyit akart. Tápszeres volt elsõ perctõl kezdve. Most 4 hónapos.
Szia!Mi 60-és 80 ml között adtunk neki, most 8 hetes már 120-140-et eszik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!