Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes szoptatom de (6 db)

3 hetes a kisfiam. Nem elég a tejem, mindkét ciciből szoptatok, egyikből kb 20 percet, másikból 10-et, de mindkettőn csak az elején kortyol nagyokat, aztán bealszik. Mit tegyek?

Csipkedem az arcát, morzsolgatom a tenyerét,leveszem, újrakínálom... Egész nap nem alszik, fáj a pocija...pótolom lefejt tejjel(írtó kevés max 21-25ml. + ha kell, 30-40 ml tápszerrel) 1 nap 1x kakil, és az jónak számít. A kakija sárga. Méregetem is,de nem túl megbízható a mérlegem... Szedtem honeo bogyót, most lactocherb teát iszom, próbálok fejni, kevés... mit csinálok rosszul? Mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Ne add fel, én ugyanígy voltam, mikor 3 hetesek voltunk. Még nincs beállva a kereslet-kínálat. Én is pótoltam tápszerrel, sõt fejni sem tudtam. (Még a mai napig sem.) Már 5 hetesek lettünk és vannak napok, hogy nem kell a pótlás vagy max. napi egyszer. Tedd mellre sokszor és igyál sokat!

Ne add fel, én ugyanígy voltam, mikor 3 hetesek voltunk. Még nincs beállva a kereslet-kínálat. Én is pótoltam tápszerrel, sõt fejni sem tudtam. (Még a mai napig sem.) Már 5 hetesek lettünk és vannak napok, hogy nem kell a pótlás vagy max. napi egyszer. Tedd mellre sokszor és igyál sokat!
Elõzö válaszoló vagyok: az urticát, és a ricinust ha veszel, kizárólag ch 5-ös legyen! A magasabb potenciájú apaszt!!!!!
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM! ARANYOSAK VAGYTOK!
Szia!Nem csinálsz rosszúl semmit.A babádnak elég szerintem amit eszik mert még picike de kiszámíthatod testsúlykilogrammonként 150ml a napi adag pl 3kiló a babád akkor 450 ml a napi ezt osztva kb 6-szor eszik 75mlaz átlag amit eszik.Ez változhat hol több hol kevesebb.Próbáld költögetni szorgalmasan és mindíg fejj, igyál sokat, pihenj és ami a legfontosabb ne idegeskedj.Az idegeskedés is csökkenti a tej mennyiségét.
Szia! Nem sárga esetleg a pici? Akkor szoktak sokat aludni. Amúgy ha elfogadsz egy jó tanácsot, kezdd el szedni a ricinus komminist, egy hétig szedd, utána urtica urenst, úgy hogy 5 napig szede 2 napot pihensz. És igyál alkoholmentes sört! Nagyon beindítja a tejcit! Tapasztalat!!! Én is ezt csinálom. Nekem bevált. Egy próbát megér. Ja és tedd sûrûn legalább 2 óránként cicire. Minél többet cicizik, annál több lesz a tejci. És esetleg egyél mindennap rántásos ételeket. Szurkolok hogy beinduljon a tejci, és ne add fel! Üdv egy 3 hónapos pici lány anyukája
Teljesen megértelek, ugyanígy vagyok. Ne idegeskedj, pihenj sokat. Ajánlom a Gynex-et (nem olcsó, de megéri!) és a görögszénát. Igaz, nem ömlik a tejem, de a 6. hétre már 60 ml van egy-egy alkalommal. Igaz, megeszik kb 120-at, de ez már nagy teljesítmény. Fogadd el a helyzetet. Nem könnyû, de nekem is segített. Meg még lehet az is, hogy a végén beindul. Szorítok neked!
Mindent jól csinálsz, csak türelem! Igyál eleget, 3, 5 - 4 litert. Víz, gyümilé, szoptatós tea, sör. Egyél rendesen, de nem kell teletömni magad. Mi is tápszeresen jöttünk haza a kórházból, 3800 g-mal született a babám. Fejtem minden evés után. Elõször ciciztettem 5-10 percet, aztán adtam neki tápszert. Persze mértem, hogy mennyi tejet ivott. Hát, az elején 10-20 ml volt csak. A többit pótoltam. Még éjjel is fejtem, nem adtam fel. Ha neked is van tejed, akkor több is lesz, csak ne aggódj. Igyál, igyál és igyál. Légy türelmes mi a 4. héten hagytuk el a tápszert és a cumisüveget pedig a 6. héten. Nektek is menni fog, ez tuti!!! Jó babázást. :)
A kérdező hozzászólása: A szoptatási technikám jó a védõnõ szerint mégis kiharapja.
Szia! Szerencsere egyszeru a megoldas, bimbovedovel szoptass, mig meggyogyul. http://neobaby.hu/index.php?PHPSESSID=1ff77115b8731a8720694d..
Szia! Nekem is kirágta a kislányom 3hetesen a mellbimbómat és én azt csináltam, hogy Bepanten kenõccsel jó vastagon kentem 1-2napig(de fejés elõtt lemostam!!!:D)De utána 3.napon már cicire raktam és beszélgettem a picúrral, hogy "Ne légy olyan mohó.Ez anyának fáj és ne rágd olyan erõsen!"Dicsérd meg neki.Hidd el megértik a babák. Jó szoptatást!!!
Nekem is sebes volt, használtam rá Bepanthent is, de a legjobb az volt amikor bekentem anyatejjel...
En is igy jartam a kisfiammal az elejen. A bimbovedo jo dolog, bar ha siman szoptatsz, akkor a borod gyorsabban hozzaszokik a folyamatos ingerhez, ami a szoptatassal jar, es megerosodik. A sebed, foleg ha mely kb. 3-4 het mulva elkezd majd beheggedni. De szoptass, ha lehet, es ha nem faj nagyon. Az anyatej jo ra, hagyd raszaradni, en meg Lansonah kenocsot kentem ra.
Én is bimbóvédõt használok és Garmastan kenõccsel kenegetem.
A Garmastan nekem is bevállt, de a lényeg hogy sokat legyen levegõn.ha nem szoptatsz hagyd szabadon és hidd el hamarabb begyógyul.
A Garmastan kenõcs jó, de nekem a legjobban az vált be, ha szoptatás után csak szabadon hagytam. Rajta volt a pici nyála, meg az anyatej, s így gyógyult a leggyorsabban. Kitartás! S próbáld szoptatni, még ha fáj is, mert a kicsik rafináltak, s pikk-pakk leszoktatják magukat a cicizésrõl, mert az üvegbõl könnyebben jön a tejcsi!!
nekem is igy volt és a bimbovedovel hejre jött probáld ki , ne félj utána vissza fogadja a melled.sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a segítséget!
NYugodtan adj neki, ahányszor csak kéri. VAnnak napok, mikor többet buknak, vannak mikor kevesebbet-legalábbis lányom iylen volt... És nyugodtan adj neki két szopi között vizet, ilyen melegben kell az is az anyatej mellé, mert az elõtej is édes és töményebb, mint a víz, a víz jobban elveszi a szomját, több folyadékot pótol


3 hetes babámat szoptatom de kell neki a tápszer potlásnak. Milyen tápszert adjak a picinek?

milyent tápszet irasak fel az orvosal ami olcso is és nem fogja a székletét ? irtak ki BEBA tápszert de ez nagyon drága és hamar el is fogy most NOVALAC tászet kap de az is olyan drága mint a BEBA és a széklete mégkeményemb mint amilyen volt

Legjobb válasz: Hát sajnos egyik se lesz olcsó, mi a HUMANA HA1-et kaptuk. A tápszer mellé lehet egy kis vizet vagy gyenge teát adni a babának, nem túl sokat és inkább, csak ha nagyon meleg van. Az biztos, hogy a tápszertõl mindig keményebb a széklet, mint az anyatejtõl.

Hát sajnos egyik se lesz olcsó, mi a HUMANA HA1-et kaptuk. A tápszer mellé lehet egy kis vizet vagy gyenge teát adni a babának, nem túl sokat és inkább, csak ha nagyon meleg van. Az biztos, hogy a tápszertõl mindig keményebb a széklet, mint az anyatejtõl.
Pihenj, igyál sokat és tedd gyakran mellre a picit , hátha sikerül elhagyni a drága tápszert !
Nekem a dokim tudja, hogy nem állunk jól anyagilag, és a BEBA1-et írta, mert azt mondta, hogy az a legolcsóbb. Nem HA, hanem a sima. A többi mind drágább.
Ha 3 hetes a babád akkor még nincs veszve minden a szopival. Sokat-sokat kell szoptatni, sokat igyál, mindkét cicidet kínáld oda a kicsinek, és ha kitartó vagy és akarsz szoptatni akkor sikerül. Egyébként minden HA-s ( újszülöttkortól adható ) tápszer drága, és megváltoztatja a bab emésztését. Törekedj a szopira!!!
Valóban próbálj szoptatni, nekem is ingadozott még ekkor, sõt most is.. mi most vagyunk 4hetes 5 naposak, szóval ne add fel. Nekem most mondtak egy jó tanácsot. Ha méred a picit akkor tudod nézni mennyit eszik. 50-60 g is elég még neki ahhoz hogy kibírjon 1, 1, 5 órát, gyakori ciciretevés tényleg segít. és szopi közben is igyál. És én napi 6 litert iszok, sima vizet. A babáéárt kibírom! És ez a legolcsóbb "szer" és leghatásosabb!!! Hidd el!!! Lehet hogy fog egy kicsit elégedetlenkedni ha leteszed, de szabad neki sírni, 10 perc után abbahagyja... itt kell neked türelem és kitartás!!! Remélem lesz mindkettõ! És akkor lesze tejcsi! Nekem is van azóta még több!!!

5 hetes a babám. Késő délutántól 2 órát se bír ki az szopik között. Délelőtt 3-4 órát kibír, éjszaka 4-5-6 órát. Ma evett 2-kor 70 ml-t, 6-kor 100 ml-t, 7-kor 70 ml-t. Bealudt, de 10-15 perc múlva sírdogál, csak ölbe van el. Mit tegyek? Ja, szoptatom.

Legjobb válasz: Szia! Hát õ még picike baba....:) ez teljesen természetes! Lehet hogy késõbb se fogja tartani a 2-3 , majd 3-4 órás etetési idõket. Anyatejcsibõl nem lehet "túletetni" :)

Szia! Hát õ még picike baba....:) ez teljesen természetes! Lehet hogy késõbb se fogja tartani a 2-3 , majd 3-4 órás etetési idõket. Anyatejcsibõl nem lehet "túletetni" :)
nálunk ugyanez a szitu 4 hetes gyerekkel, védõnõ szerint túl sokat eszik az enyém. Fél 2kor, evett 90-et, fél 5kor 90et, 7kor 70et... szerintem ez nem sok... Szóval védõnõ szerint fáj a hasa is, mert a félig emésztett tejcire szopizik friss tejet ha nem telik el 3 óra 2 szopi közben, mert különbözõ enzimek kellenek a különbözõ tejcik megemésztéséhez. A gond csak az, hogy nálunk is üvöltés van 2 óra eltelte után és nincs szívem sírni hagyni:S
2. vagyok: még annyit hogy szerintem az hülyeség amit a védõnõ mondott, mert kevesebb tejcit tuti gyorsabban emészt meg a mini, nemde?
Du-tól nem gond a "lánc szopizás". Begyüjti magának éjjelre a zsírossabb kora esti, esti tejet. Ugyanis a tej "összetétele" más reggel, más délelõtt, megint más du. ill. este. Egyébként ha szoptatod amikor kér azt nevezik igény szerinti szoptatásnak. Hallgass a szívedre! Ne az órát és a mérleget kuksold, hanem a kisbabádat figyeld :) Különben 6 hetes kor körül hajlamosak többet enni! Ne aggódj minden rendben lesz!!! 3 gyermekes "Mamaka" :D
Szia! Nekem is így volt, mint ahogyan a Te babádnál! Az én kisfiam már 11 hetes és a késõ délutáni, esti órákban 1, 5-2 óránként szopizik. Annyit változott csak, hogy az éjszakát átaludja 22h-6h-ig.
teljesen normális. még pici a pocija. majd alakul.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ma is ugyanez volt a helyzet, most két cicibõl evett, 80+50-et, de most a hasa miatt sírdogál.

2 hetes babámnak kevés a tejem, mert nem tudok pihenni, mert nagyon hasfájós, egész nap fent van. Mellette persze szoptatok 2-3 óránként, de minden evés után 30ml tápszert kap. Visszaállhatok csak anyatejes táplálásra, ha végre beindul a tejem?

Nagyon nagy kudarcként élem meg, hogy nem tudok rendesen szoptatni. Pedig mindent megtettem, homeobogyó, masszír, fejés, de nem tudtam sosem lefejni, max 10 ml.-t

Legjobb válasz: Szia! Ne keseredj el, ne szomorkodj és föleg ne stresszelj emiatt. Szedjed a bogyókat, fejjél rendszeresen, s közben a kicsit is tedd a cicire. Szerintem kérhetsz segítséget védönötöl is. Az enyém (igaz én Németországban élek) akupunktúrával segített. Közvetlen ez után mindig sok tejem volt (160 ml), ilyenkor még hozzátáplálni sem kellett. Próbálj meg pihenni, egy kicsit kikapcsolódni (ha van egy kis segítséged). S persze, hogy visszaállhatsz, ha elég tej lesz! Kívánom, hogy sikerüljön! Gondolj azonban arra, hogy azzal a kis mennyiséggel is sokat segítesz a babádnak, ez a kis tej is védi esetleges megbetegedések ellen.

Szia! Ne keseredj el, ne szomorkodj és föleg ne stresszelj emiatt. Szedjed a bogyókat, fejjél rendszeresen, s közben a kicsit is tedd a cicire. Szerintem kérhetsz segítséget védönötöl is. Az enyém (igaz én Németországban élek) akupunktúrával segített. Közvetlen ez után mindig sok tejem volt (160 ml), ilyenkor még hozzátáplálni sem kellett. Próbálj meg pihenni, egy kicsit kikapcsolódni (ha van egy kis segítséged). S persze, hogy visszaállhatsz, ha elég tej lesz! Kívánom, hogy sikerüljön! Gondolj azonban arra, hogy azzal a kis mennyiséggel is sokat segítesz a babádnak, ez a kis tej is védi esetleges megbetegedések ellen.
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM SZÉPEN, NAGYON ARANYOSAK VAGYTOK!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!