Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes szinte egész (7 db)

22 és fél hetes vagyok, már vagy 3 napja szinte egész nap mozog, rúgdos a baba. Nektek is ilyen aktív volt?

Legjobb válasz: de jo neked:) gratulalok!biztosan fantasztikus erzes lehet.én még csak 17 hetes leszek, rám még csak várnak az ilyen csodalatos dolgok.amugy hanyadik hetben erezted eloszor a mocorgasat kedves kerdezo, es milyen erzes volt?

de jo neked:) gratulalok!biztosan fantasztikus erzes lehet.én még csak 17 hetes leszek, rám még csak várnak az ilyen csodalatos dolgok.amugy hanyadik hetben erezted eloszor a mocorgasat kedves kerdezo, es milyen erzes volt?
En is 34hetes vagyok, szinten kislany, es szinten nagyon aktiv. ar ketszerfordult meg, es mind ketszer vissza is fordult. Nem tetszik neki a fejenallas. Minden egyes rugasa a vaginamat celozza, egy kicsit kellemetlen, de minden egyes mozgasat elvezem.Foleg mikor a feneket, vagy a fejet fesziti neki a mehfalnak, es szoszerint kidudorodik a pocim. De a kezecskejevel is eleg sokat hadonaszik. Az utobbi idoben ejszaka aktivabb.
A kérdező hozzászólása: Szia. Én elõször 3 pici rúgást egymás után 16+0nál éreztem, pont 4hónapos terhesen. Ez úgy történt, hogy már jó 1-1.5 hete éreztem olyat, mintha egy nehéz valami, egy vasgolyó vagy hasonló nagyon lassan egyik helyrõl elmozdulna kb. 5cm hosszan egy másik irányban. Mások ezt ahhoz hasonlítják, mintha gáz mozdulna el, buborékolás. De én ilyen "nehéz érzésnek" mondanám inkább. Na meg reggelente ha oldalamon fekve keltem fel és átfordultam másik oldalamra, akkor azon az oldalon ahol addig feküdtem, lent a méhemnél, köldök alatt, volt egy teniszlabda nagyságú kemény dudor. :) De tényleg kidudorodott nagyon. :D Mikor elõször tapintottam meg, az jutott eszembe, hogy uram Isten daganatom van! :D hihi Na 16+0nál éreztem elõször a 3pici rúgást egymás után vagy 2 másodperces különbséggel de úgy hogy hanyattfekve tapogattam a hasamat, és három ujjamat egymás mellé szorítva óvatosan megnyomkodtam a hasam picit (nem jobban, mint mikor a szonográfus az uh-készüléket belenyomja a hasadba) és totál meglepõdtem mikor éreztem hogy belülrõl mintha valaki az ujjával megfricskázott volna. :D hihi, nem lehet semmivel összekeverni, majd meglátod! Nálam is elsõ baba, de tudtam, hogy ez õ volt. Rá egy újabb héttel gyalogoltam a ház elõtt és meg kellett állnom, mert éreztem megint ezt a fricskázást. :D Ez volt 17hetesen, és ez volt az elsõ alkalom mikor úgy éreztem a babát, hogy nem kellett a hasamra tenni a kezem. Ezután egyre gyakoribb lett az, hogy nem kellett tapogatni a hasamat, hanem anélkül is éreztem. Sõt még akkoriban 17-18 hetesen volt egyetlen egy olyan nap, mikor egész nap bulizott többször. De más napokon inkább csak reggel ébredéskor vagy hajnalban, illetve késõ este mocorgott. Most meg 22 és fél hetesen esküszöm kirúgja a hasfalamat és már köldök feletti magasságban is szokott mocorogni. Kb. két hete ha nézem a csupasz hasamat, akkor látszik ahogy hullámzik, vagyis inkább berezeg a bõröm, nagyon vicces. Már webkamerán is sikerült megmutatnom 1-2 embernek. :D
Én 19 hetes vagyok, múlt hét pénteken éreztem elõször a babám, azóta nincs megállás! :) Amikor szívhanghallgatóval hallgatózunk, akkor is nagyon mókás, ahogy mozgolódik. A 18 hetes ultrahangon is állandó mozgásban volt, szóval nálunk is nagyon aktív a Pöttöm. :)
A kérdező hozzászólása: Esküszöm néha olyanokat rúg vagy üt, pl. ha az oldalamon fekszem, mint most, hogy olyan érzés, mintha valaki jól oldalba bökne és még néha "meg is ugrok" !!!! Állandóan megy az ugibugi, hajnalban, reggel, délelõtt , kora délután, este, akár éjjel is, ha pont ébren vagyok és észreveszem. Ha buszon ülök, vagy félig a hasamon félig oldalamon alszom, akkor is beindul a parti. :D
Szia!Én most 34 hetes kismama vagyok, és nekem is ilyen korán kezdõdtek az aktív mozgások a babámnál. :D Félidõsen már igazi kis bajnoknõ volt a kislányom a pocakban.Most a 34-ik héten meg már sokszor fáj a rúgása, mert ilyen 35-40-et rúg egymás után sorozatban.De azért nagyon bírom ahogy ficánkol a pocimban. :D Most már képes olyan aktív mozgásra, hogyha az apukája odahajol hallgatózni akkor fülön rúgja.:) ))Örülj neki, és élvezd a kis aktív pocilakód jelentkezéseit!Boldog babavárást kívánok neked! Egy 34 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :) Neked is!
Kedves kérdezõ! Nem vagy egyedül ezzel a dologgal. Nekem már a 17. héttõl erõsen mozgott a bébi. Most már annyira aktív, hogy apuci is érzi és állítólag látja is, ahogy ki dudorodik a pocimból valami, mindig találgat, hogy ez most a lába volt, ez most a feje... Még jó, hogy jobban észleli mint én :P Nekem az éjjel olyan aktív volt, hogy nem tudtam elaludni. Csak akkor maradt nyugton ha háton feküdtem, de háton meg nem tudok aludni... Szóval most elég fáradt vagyok :D Minden jót! 21, 3 hetes

3 hetes babám szinte egész nap enne?

Pár napja hajnalban már mintha gügyögne, krákogna,hangokat ad ki. Mindenre felébredek,alig alszom. Ma már délelött 11 óta próbálom altatni,nem sikerül, max egy fél órára. Sír, ráteszem cicre,megnyugszik, kb 15 perc után leveszem,mert azt hiszem bealszik végre, de ahogy leveszem, 1-2 perc és rákezd megint. Hagytam egy 5 percet sirni, majd visszaraktam,mert nem nyugodott meg. Kb fél órát tudtam most aludni vele, amig megint el nem kezdte... Miért csinálja ezt? Cumit is aztam, nehezen elfogadta, de percek múlva mindig kilökte, és sír megint, viszaadom neki,de megint kilöki...

Legjobb válasz: Szerintem inkább a hasa fáj és a cicizés megnyugtja. Olyan nem lehet hogy egész nap éhes kivéve ha nem elég tápláló vagy nem elég a tejed.

Szerintem inkább a hasa fáj és a cicizés megnyugtja. Olyan nem lehet hogy egész nap éhes kivéve ha nem elég tápláló vagy nem elég a tejed.
mi is ebben a szituban voltunk. Szukseges hozza: valaki roppant eros idegzettel, 3 ora, egy kis tea. Komolyan nekem ez valtotta meg a vilagot, edesanyamnal maradt 3 oran at, aki egy kis tejust adott neki ha nagyon sirt, a 3 ora elteltevel magatol helyreallt a rend. Proba szerencse. Akkor vagj bele ha mas dolgod van hogy kibird azt a par orat..
az enyem is detto ilyen. De rajottem h nem eleg a tejem azota este fele kap tapszert is es minden ok

Normalis hogy szinte egesz nap alszik a 3 hetes kislanyom?

Van hogy orakon keresztul fel sem kell napkozben (ilyenkor almaban van hogy szoptatok). Viszont estetol reggelig 3 orankent kel enni.

Legjobb válasz: Szerintem a lányod kicsit felcserélte az éjszakát és a napalokat. Kicsit próbáld szoktatni, hogy napközben keltsd 3 óránként aztán estére próbáld a hosszabb alvást ütemezni. Mert minden baba napi ciklusában van egy hosszabb alvási szakasz. Ahogy olvasom a kérdésedet nálatok ez most nappalra esik és éjszaka "él" a kislányod. Most kellene még rávezetned mert késõbb sokkal nehezebb lesz.

Szerintem a lányod kicsit felcserélte az éjszakát és a napalokat. Kicsit próbáld szoktatni, hogy napközben keltsd 3 óránként aztán estére próbáld a hosszabb alvást ütemezni. Mert minden baba napi ciklusában van egy hosszabb alvási szakasz. Ahogy olvasom a kérdésedet nálatok ez most nappalra esik és éjszaka "él" a kislányod. Most kellene még rávezetned mert késõbb sokkal nehezebb lesz.

3 hetes babámat szinte egész nap, de főleg szopizás után amikor elaludna szélgörcsök gyötrik és folyton pukizik. Mi a gyógymód erre?

A görcsöktöl és pukiktól nehezen alszik,mozgolódik és nyöszörög,de van hogy sír is. Az espumisan cseppeket adom neki minden szopizásnál és emellett mindent (büfi,masszírozás,séta stb...) kipróbáltam,de a pukin semmi sem segít.

Legjobb válasz: Írass az orvossal Papaverines cseppet. Nekünk az segített. A patikában keverik ki és 200 Ft. És ne adj neki teát, csak babavizet. Nekünk ez vált be. Sok sikert.

Írass az orvossal Papaverines cseppet. Nekünk az segített. A patikában keverik ki és 200 Ft. És ne adj neki teát, csak babavizet. Nekünk ez vált be. Sok sikert.
Nálunk az Infacol vált be, és az helyi hatású nem szívódik fel mint az Espumisan, ami mégiscsak gyógyszer.

4 hetes kislányom nagyon kiszámíthatatlan. Van hogy egész délelőtt (8-11) fent van, alig eszik-óránként cicizik-d. U.3-4 órát alszik, este szintén fent van (6-9) , éjszaka viszont 3 óránként eszik nagyon sokat. Ez normális?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Az én kisfiam 2.5 hónapos .Pár héttel ezelõtt már 3 óránlént evett,most viszont másfélóránként kér enni és csak 50 ml-et eszik. Éjszaka viszont dupla adagot eszik meg. Szerintem a meleg miatt lehet ez.

Szerintem igen. Az én kisfiam 2.5 hónapos .Pár héttel ezelõtt már 3 óránlént evett, most viszont másfélóránként kér enni és csak 50 ml-et eszik. Éjszaka viszont dupla adagot eszik meg. Szerintem a meleg miatt lehet ez.
Az én lányom 2 és fél hetes és napközban sokat fenn van és sokat eszik, éjjel viszont egyszer kel fel és alig eszik , kb 50 ml-eket. Én próbálom tartani magam a napirendünkhöz! Elég nehéz és fárasztó, de remélem meghozza a gyümölcsét! Kitartás
Egyetértek az elõzõ válasszal, fontos a jó napirend.A fiatal csecsemõ még nem tud külömbséget tenni éjjel és nappal között, nekünk kell megtanítani rá. Ajánlom Tracy Hogg:A suttogó mindent megold c. könyvét, a harmadik részt. Ez egy összefoglaló az elõzõ 2 könyvébõl és nem is drága: 2800 ft.Írja hogy lehet fejlõdési ugrás, amikor több ételt igényel a baba és azt is hogy inkább a nappali dadagokat növeljük, mintsem rászoktasuk az éjjeli etetésekre.
Ja, és még az is lehet hogy felcserélte az éjjel a nappallal és vissza kell állítani õt.

Nem mozog annyit a babam amiennyit idáig szokott. Szerintetek mi baj lehet? 26 hetes vagyok. Azelott eroteljes rugasokat ereztem szinte minden nap es egesz nap.3 napja voltam dokinal akkor egy kicsit felpiszkalta megbokdoste mert nem jol latta UlH-on

3 napja voltam dokinal akkor egy kicsit felpiszkalta megbokdoste mert nem jol latta UlH-on.Vajon az lehet a baj mert azota olyan kis nyugodt. Csak neha erzem a gyenge mocorgasat:- (kicsit ijeszto.

Legjobb válasz: 27 hetes vagyok. Két hete még majd kirúgta a hasamat a babám, aztán egyik napról a másikra épphogy mocorgott egy kicsit. Alig-alig éreztem. Ma újra beindult. Megint állandóan mocorog.

27 hetes vagyok. Két hete még majd kirúgta a hasamat a babám, aztán egyik napról a másikra épphogy mocorgott egy kicsit. Alig-alig éreztem. Ma újra beindult. Megint állandóan mocorog.
Nyugodj meg, a lényeg, hogy érzed. Nekem is vannak napok amikor kevésbé mocorog, néha meg olyan aktív, hogy csak na. 22hkm
A kérdező hozzászólása: koszi szepen mind kettotoknek.megnyugodtam kicsit.a masodik valaszolonak uzenem h elolvastam es koszi, ezek szerint nem vagyok ezzel egyedul
Szia! Nyugi, én is 26 hetes vagyok. Pár napja majd kiugrik a hasamból a kisfiam, úgy izeg mozog folyamatosan, de kb. egy hete volt 3-4 nap, amikor épp hogy megmoccant, azt is csak akkor vettem észre, ha tudatosan figyeltem, annyira gyenge volt. Már én is kezdtem pánikolni. De felesleges volt, újra a régi Duracell nyuszim.... :)
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a megnyugtato valaszt...
Én is ugyanúgy vagyok, mint az elõttem szólók. 26+2hkm
Ilyenek lesznek ám kint is, nem kell megijedni! Egyik nap nyugi másik nap semmi sem jó. :O Ki tudja miért, az idõjárás pl nagyban befolyásolja õket, õk nagyon érzékenyek rá a frontokra, szeles idõre, esõs idõre, hóra stb...mindent éreznek, jobban mint mi felnõttek.
Ez teljesen természetes, a késöbbiekben is csak arra figyeljél, hogy mivel tápszeres ezért minden nap 1x legyen széklete.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!