Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes orrán (12 db)

Szerintetek lehet egyik napról a másikra 2-ről 3 óránkénti szopira szoktatni? Egy rokonom szerint hagyjam sírni addig. Amikor eszik és bealszik, akkor meg fogjam be az orrát, arra felébred. Ti szoktátok ezt? 3 hetes a baba.

Legjobb válasz: jesszusom....Dehogy!Mi az h fogd be az orrát?Majd az a baba beáll magától amikor elég lesz neki 3 óránként szopizni.Nem kell erõltetni.Hûûû ez most nagyon felidegesített nagyon.Hagyd a saját tempójában fejlõdni a picit.Szerintem.Egyébként én soha nem tudtam sírni hagyni a babámat.Majd megszakadt a szívem.

jesszusom....Dehogy!Mi az h fogd be az orrát?Majd az a baba beáll magától amikor elég lesz neki 3 óránként szopizni.Nem kell erõltetni.Hûûû ez most nagyon felidegesített nagyon.Hagyd a saját tempójában fejlõdni a picit.Szerintem.Egyébként én soha nem tudtam sírni hagyni a babámat.Majd megszakadt a szívem.
Bocs, de szerintem a két óránkénti etetés is hülyeség. Akkor adj neki, mikor kér, és tojd le aki mást mondd. :) Még rengeteg "jó tanácsot" fogsz az arcodba kapni. Ha nem érzed magad elég erõsnek, javaslom olvasd el az Ölelj át! címû könyvet. Jó babázást! :)
A gyerek nem robot! Jó lenne, ha ez minden anyuka és nõ számára világos lenne már... Neki fogalma sincs, mi az óra, az idõpont vagy az idõtartam. Õ csak azt érzi, ha megéhezett/megszomjazott (vagy csak anyát szeretné) és akkor jelzi, hogy szopit kér. A figyelmes anyuka pedig ilyenkor mellre rakja. Ennyi. Nemcsak idejétmúlt, de borzasztóan káros is idõhöz kötötten szoptatni! Ha nem akarod, hogy apadjon a tejed, akkor minden ilyen irányú tanácsot sürgõsen felejts el! Befogni az orrát?! Szent ég, kissé korlátolt, aki ilyet mond, már bocsánat! Ajánlom a figyelmedbe ezt az oldalt, mert érzésem szerint nem ártana neked néhány helyes információ és egy kis bíztatás: http://www.lll.hu
Talan valami baja van a rokonodnak???!!! Ilyen butasagot szegeny kisbaba.Szoptasd amikor csak keri, ebben a korban napi 8-12 szopinak lenni kell, foleg a meleg miatt surubben is kerheti. Befogni az orrat?Befognam en a te rokonodnak! Ha bealszik es nem szopizott eleget , tedd le majd ujra vedd fel, nedves ruhaval torolgesd meg az arcat, birizgald a tarkojat stg...
Örület, különben ezek a rokonok. :) )) Szóval szerintem is szoptasd igény szerint. Lányaimmal én is 3, meg 4 óráztam, na hamar el is apadt a tejem. Kisfiammal megfogadtam, hogy nem hallgatok senkire, csak az anyai ösztöneimre, meg az õ igényeire. És 4, 5 hónaposan csak anyatejes. Még most is van, hogy 2 órát bír ki a szopik közt. Különben tényleg gondolj csak bele, nekünk se egyforma az étvágyunk, lehet, hogy egyszer kevesebbet kíván, akkor hamarabb meg is éhezik, máskor meg többet eszik és több idõt kibír. De sírni hagyni? Ne csináld! Szoptasd, ahogy nektek jó és ne hallgass senkire.
Én soha nem hagytam sírni a lányomat. Ha 1, 5 óra után lett éhes vagy szomjas, akkor kapott. szerintem az igény szerinti szoptatás a normális, nem pedig, ha percre pontosan eteti valaki a babáját. Ennek a rokonodnak a véleményét pedig felejtsd el gyorsan... bocsánat, de nem normális, aki ilyet csinál vagy csak kitalál.
én a rokonodat hagynám sirni meg fognám be az orrát... beteg ... nem szabad! !!!!!! szépen lassan kihúzni az etetések közti idõt de ne éhezzen hogy csak kijöjjön már az a húsz perc... nem szabad még sirni hagyni. simogasd dúdolj és mesélj neki vagy cicizzen úgy hogy bealudhasson utánna. feküdj mellé és ha elaludt kiveheted a cicit a szájából.
Szia! Én is a nagy melegben 2 óránként szpotattam mikor ilyen idõsvolt a lányom. Az összes szakember(védõnõ, gyerekprvos, szpotatási tanácsadó) erre biztatott, gondolj bele: te is többet iszol, akkor a babádtól miért vonnád meg? Aztán már én is soknak éreztem lassan. 10 hetesen kezdtem el, hogy a 2 órára ráhúztam elsõ 2 nap 15 percet. Addig szeretgettem, ringattam. a következõ két nap már 2, 5 órát húztam, egy hét alatt beállt a 3 óra. Persze 10 perc ide oda mozgás mindig van. Ebben a kánikulában akár lehet több is. DE: a Te babód még pici, egyszerre kevesebbet iszik-eszik, neki még sokszor kell adni! NE FOGLALKOZZ SENKI VÉLEMÉNYÉVEL, CSINÁLD ÚGY AHOGY TE ÉRZED, MERT AZ A LEGJOBB ÉS A TE GYEREKED!!!! Kitartás a rokonokkal szemben, én meghallgatom, bólogatok, aztán úgyis úgy csinálom, ahogy én akarom! :)

Hanyszor orrszi porszizhatom egy nap a 3 hetes lanyom orrat? Es hanyszor hasznalhatom sterimar orrsprayt? Arthatok barmelyikkel neki ha sokszor hasznalom?

Legjobb válasz: Nem hallottam arról,hogy az orrszívásnak lenne bármilyen korláta.Mikor az én babám volt náthás,szintén 3 hetesen,akkor szívtam neki,mikor hallottam,hogy szörcsög.Nekem akkor azt mondta a doki,minél többször,éjjel is,annál hamarabb tisztul,gyorsabban gyógyul.Viszont orrsprayt én akkor nem használtam.A tengervizeseknek nincs mennyiségi korláta,az biztos.

Nem hallottam arról, hogy az orrszívásnak lenne bármilyen korláta.Mikor az én babám volt náthás, szintén 3 hetesen, akkor szívtam neki, mikor hallottam, hogy szörcsög.Nekem akkor azt mondta a doki, minél többször, éjjel is, annál hamarabb tisztul, gyorsabban gyógyul.Viszont orrsprayt én akkor nem használtam.A tengervizeseknek nincs mennyiségi korláta, az biztos.
Ha náthás akkor minden evés elött magyarul 3 óránként :) Ha csak úgy akkor én nem szokdtam csak ezzel a kézivel. Amikkor úgy látom hogy kel.
A Sterimar babyre rá van írva, hogy napi 2-6 alkalom. Az orrszívásnak szerintem nincs korlátja, én volt, hogy óránkánt szívtam, mert aludni sem tudott szegénykém 6 hósan a sok orrváladéktól.

Az normális, hogy 3 hetes babámnak gyakran folyik ki a tej az orrán?

Legjobb válasz: Nekem 3 hós a babám, és 2x elõfordult ilyen velünk is. Azt mondták anyatejes babáknál elõfordul. Ha túl sûrûn, azért kérdezz rá a dokira a biztonság kedvéért

Nekem 3 hós a babám, és 2x elõfordult ilyen velünk is. Azt mondták anyatejes babáknál elõfordul. Ha túl sûrûn, azért kérdezz rá a dokira a biztonság kedvéért
Szia! Normális, felbüfögi az orrába.A fiam hat hónapos, de még sokszor van tej neki is az orrában, be szoktam fújni steimarral és kiporszívózóm. /Z/

Mit tegyek 3 hetes babam bedugult orraval?

Mindket orrlyukaban van takony(bocs de ezt csak igy lehet megnevezni),es sehogy nem akar kijonni,neha olyan csunyan veszi a levegot a babam,es nagyon zavar,szeretnek rajta segiteni.Van orrcseppunk,amitol hapcizik,de ugyse jon ki,az anyatejet is probaltam mar,van orrszivonk,de azt meg ugye meg nem lehet hasznalni(legalabbis a mienkre ra van irva,hogy 4 honapos kortol).Mi az,ami segithet?

Legjobb válasz: papírcsepi=papírzsepi :)))

papírcsepi=papírzsepi :) ))
Elõször is én elvinném orvoshoz. Írjon rendes orcseppeet, ami nem tengervizes. Szívd ki porszívóssal az orrát, azt lehet használni és kell is!! Aztán csepegtess neki. Ezt minden evés és alvás elõtt tedd meg!
Milyen orrszívótok van???Mert én elsõ perctõl használom a porszívósat!Elõtte meg aqua maris orrsprayvel fújok be neki!
A kérdező hozzászólása: Hat valami gagyi, kezi...a tied elektromos?
Nem elektromos, hem porszívóra csatlakoztatható!De ha félsz használni, akkor egy papírcsepi csücskét csavard meg, hogy hegyes legyen(nem tudom máshogy írni)dugd be óvatosan az orrába és forgasd el az egyik irányba!Rá fog tapadni a "tartalom"!
A kérdező hozzászólása: Mar probaltam gezdarabbal ezt a modszert, de szegenykem nem nagyon turi :((
Kizarolag porszivora csatlakoztato orrszivoval szivd, lehet hasznalni mar a legelejetol, mi is hasznaltuk par hetesen. Es elotte hasznald az orrcseppet, gyorsan kijon. Elektromos nem er semmit sem.

Mi ez? 3 hetes babám pár napja hörgő hangokat ad ki néha, olyan, mintha meg akarna fulladni. Porszívóztuk az orrát, hátha az dugult el, de nem. Ilyen szörcsögő hang, és csak akkor csinálja, mikor felébred, és nyújtózik, de akkor perceken keresztül.

Dokihoz csak holnap tudunk menni. Volt esetleg valakinek ilyen, vagy tudjátok mi lehet ez? Nagyon aggódom, ijeszt? hallani ahogy hörög!

Legjobb válasz: Köhögés? Láz? Volt náthás mostanában?

Köhögés? Láz? Volt náthás mostanában?
A kérdező hozzászólása: nem, nem volt beteg. ezen kívül semmi baja szerencsére.
Az én babámnak ugyanez van, fõleg reggelente hörög.õ 4 hónapos, elvittem dokihoz aki azt mondta hogy nem betegség csak a kis hörgõit súrolja a levegõ vagy valami ilyesmi, adott azért rá ambroxolt és orrsprayt hátha felszakadozik neki de SEMMI nem jött az orrából pedig 2 napig próbáltam. Aztán kb 1 hét alatt elmúlt neki a gyógyszer miatt, azóta hallani még néha de nem vészes!
Mutasd meg orvosnak, lehet, kap egy kis köptetõt.

Apró piros, a tetejükön hólyagszerű pöttyök az orr körül és a homlokon. Mik lehetnek ezek? 3 hetes baba anyukája vagyok.

Legjobb válasz: Ha szopik, tejkiütés, ha nem, melegkiütés. Nem kell vele semmit tenni, ne piszkáld, el fog mulni:-)

Ha szopik, tejkiütés, ha nem, melegkiütés. Nem kell vele semmit tenni, ne piszkáld, el fog mulni:-)
Szerintem is tejkiütés lesz, nem kell aggódni miatta, magától elmúlik. Ami még esetleg lehet, bár az 1-2 héttel késõbb szokott jelentkezni, amikor az anyai hormonok ürülnek a baba szervezetébõl, akkor is ilyen kis pöttyök jelennek meg a pofiján. Ezek szintén elmúlnak maguktól.
Elmúlik, az én fiamnak is volt, olyan volt mint egy pattanásos kamasz, de szép lassan elmúlt, Már nagyon szép a bõre.
ha anyatejes, akkor lehet tejkiütés, az magától elmúlik. szoptatásnál kend be anyatejjel a pöttyöket.
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=21721, itt olvashatsz nehany velemenyt, annak idejen en is hasonlo problema miatt aggodtam.
Tejkiütés, az égvilágon semmit nem kell vele csinálni, majd elmúlik.
míliának hívják ezt a kiütést, és el fog múlni :)
A kérdező hozzászólása: kevés a tejem ezért kap tépszert is mellette. kb fele- fele arányban eszik anyatejet is meg tápszert is

3 hetes kislanyom benathasodott, mennyiszer ajanlatos egy nap kiporszivozni az orrat?

vagy valami tapasztalat, hogy minnel hamarabb atmenjen a natha? akkor horog van tele az orrocskaja, ha fent van es mocorog, forgolodik. ha bealszik, siman lelegzik, a szopi is jol megy. lehet, hogy a nagy homerseklet ingadozas miatt lett nathas? eso, 40 fok, nagy melegek, hidegebb ejjelek. vagy szaraz lehet a levego, tul jol szigetelnek a plasztablakok? van pedig sos parologtato az agy mellet....

Legjobb válasz: Szopizás elõtt, ha nem kap rendesen levegõt, és esti elalvás elõtt szívd ki mindenképp, de azt hiszem napi 6- nál több nem nagyon ajánlott. Cseppents bele anyatejet, és a Sterimar is jó.

Szopizás elõtt, ha nem kap rendesen levegõt, és esti elalvás elõtt szívd ki mindenképp, de azt hiszem napi 6- nál több nem nagyon ajánlott. Cseppents bele anyatejet, és a Sterimar is jó.

3 hetes kislányom orrán apró fehér pöttyök vannak, mi lehet ez?

Legjobb válasz: Anyatejes pötty :o) Tök ártatlan. Ha viszont tápszeres, akkor a még benne lévõ hormonoktól van.

Anyatejes pötty :o) Tök ártatlan. Ha viszont tápszeres, akkor a még benne lévõ hormonoktól van.
Az anyai hormonoktól van, el fognak múlni.
Én úgy tudom, hogy faggyútúltermelés, újszülötteknél gyakori, és magától elmúlik. Bár én a fiamnál finoman végighúztam rajta az ujjam, és kijöttek ezek a pöttyök, és teljesen eltûntek.
Tudta az orvos, hogy terhes vagy? Akkor be veheted.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy tudta. Már csak letagadni is nehéz lenne.
Ha az orvos tudta, hogy terhes vagy, akkor ennek megfelelõen írt gyógyszert. Mi laikusok honnan tudhatnánk, hogy ezeket a gyógyszereket lehet-e szedni? Miért bíznál jobban bennünk, akik nem tanultunk évekig orvostudományokat, és praktizálunk évek/évtizedek óta mint az orvosban, aki ezeket mind megtette. Valószínûleg mérlegelte, hogy a fertõzés és hurut károsabb a gyerkõcnek, vagy a gyógyszer esetleges mellékhatása lenne az. Ha úgy döntesz, hogy nem veszed be, akkor mitõl várnád a gyógyulást? Nagyobb baj is lehetne belõle, aminek esetleg mûtét lesz a vége, és akkor végképp nem kérdés, hogy milyen gyógyszert adnak, mivel altatnak stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Közben sikerült beszélem a nõgyógyászommal, azt mondta nyugodtan szedjem be.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!