Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes napos (123 db)

13+1 hetes terhességre 13 hetes terhességet írnak.
12+3/4= 12 hetes 13+1= 13 hetes
nálam a leletre a baba méretei alapján számított hetet írják
Nekem mindig összevissza írták.
Ha 13+1 napos vagy, akkor betöltött 13 hetes vagy, de már beleléptél a 14. hétbe, hisz elmúltál egy nappal 13 hetes. Érted mit akarok mondani? :) Nekem éppen a múltkor magyarázta el a védõnõ, hogyan kell értelmezni a papíron leírtakat. Orvosa válogatja, hogy a betöltött hetet írja-e rá, vagy azt amibe beleléptél. Általában az elsõ variáció a jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nekem is eddig össze-visza írták a leleteimet.Már fogalmam sincs, hogy hol tartok.Se táblázat alapján, se orvosi vélmény alapján.Utolsó elõtti vizsgálaton, azt írták a leletemre 8-9 hetes.Azóta a kilenchéthez viszonyítva számolnak.Az utolsó uh alapján 12 hetet mondott a doki, de ránéztek az elõzõ leletemre, aztán eszerint javítottak 13 hétre.Amit mért egyik adat 12. héthez húz, másik adat 13. héthez.

6 hetes és 4 napos terhes vagyok. De UH-n csak 3 hetesnek látja a doki. Olyan rossz, mert az előző terhességemnél ilyenkor már volt szívhang. Most meg csak a petezsák. Nem lehet valami baj?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, szívhang legkorábban az 5. héten tapasztalható. Ha tényleg 3 hetes a terhesség, akoor még korai lenne. Bár van olyan, akinél csak 7-8 hetesen van szívhang. Nyugi!

Ha jól tudom, szívhang legkorábban az 5. héten tapasztalható. Ha tényleg 3 hetes a terhesség, akoor még korai lenne. Bár van olyan, akinél csak 7-8 hetesen van szívhang. Nyugi!
nyugi nekem 8-9hetesen volt szivhang, és mégis elöbb szültem 10nappal
Nekem se volt még 6 hetes 1 naposan szívhang, mondta a doki, hogy késõbb volt a peteérés, és most volt 9+1 hetesen és már volt, tehát valamikor a kettõ között alakult ki. Lesz ott, csak még hamar van, nyugi!

Ma voltam orvosnál, elvileg hat hetes és három napos terhes vagyok, de az orvos azt mondta ultrahang alapján hogy csak 3 hetes lehetek. Hogy lehet ez?

Nem értem,hogy-hogy csak akkora a pici? De mi nem is voltunk együtt a párommal az id? tájt hogy csak 3 hetes legyek...Nem értem.

Legjobb válasz: Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak,hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta ,hogy szerinte nem csak max 1,5. Nekem volt igazam, hiába számolta õ az utolsó menzi alapján idõre szültem az én számításaim szerint.:)))

Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak, hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta , hogy szerinte nem csak max 1, 5. Nekem volt igazam, hiába számolta õ az utolsó menzi alapján idõre szültem az én számításaim szerint.:) ))
Én eleve azt nem értem, hogy beszélhet az orvos másfél hetes, illetve három hetes terhességrõl... Épp az orvoslás által terjedt el az a "hagyomány", hogy két hetes korig nem is beszélhetünk terhességrõl (mert még nincs is) és a három hetes terhesség még a beágyazódás folyamata. Sok orvossal és szülészeten illetve terhesgondozásban dolgozó emberrel beszéltem már, de még egyik sem használta eddig a fogantatástól való számítást, a terhességet az elsõ menstruáció napjától számítjuk. Ez annyit tesz, hogy egy optimális (28 napos ciklusnál) a 12-13 napon van elméletileg peteérés és ha ekkor történik megtermékenyítés, akkor az a terhesség második hetének vég, a beágyazódás ettõl számított 5-7. napon van, tehát ez a harmadik hét vége, a kimaradt menstruációval pedig kezdetét veszi az ötödik hét, tehát betöltött négy hetes a terhesség. Mikor volt az utolsó mensid elsõ napja?
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ vagyok, az utolsó menszim elsõ napja június 14

Előny vagy hátrány ha a spermavizsgálatra nem 3-5 napos, hanem egy hetes mintát viszünk?

Sajnos nem jött össze a dolog az els? pár napban, mikor együtt lehettünk volna, mert felváltva volt a m?szakunk, nem találkoztunk itthon. Amikor együtt tudtunk volna lenni, akkor meg már "nem" lehetett...

Legjobb válasz: Marmint 3-5 napos onmegtartoztatas utani? Az minel tobb, annal jobb.

Marmint 3-5 napos onmegtartoztatas utani? Az minel tobb, annal jobb.
A kérdező hozzászólása: Ha inszemre kerül sor akkor is 3-5 naposat kell vinni (akkor remélem így is lesz), és nem tudom hogy a két minta közt mennyi különbség lenne. De ha rossz lenne a spermakép akkor akkor is rossz lenne, ha 3 nap utáni minta lenne, ha meg mozognak a kisfickók akkor tuti mozognak 3 és 7 napos önmegtartóztatás utáni mintánál is, nem? Remélem értitek :-D
ezt a helyszíntõl kellene megkérdezni, nehogy utólag derüljön ki hogy nem jó a minta
A kérdező hozzászólása: Igen, párocskám kb. egy hétig nem volt kielégítve :-S Majd hétfõn kell vinni a mintát.
én csak annyit tudok, hogy mikor peteérés vizsgálatra jártam, akkor 2 naponta javasolták az együttlétet, tehát naponta nem szabadott a spermák miatt
Most nem értelek, mert VELED nem tud lenni, attól miért nem tud önkielégitést végezni, hogy a minta 3-5 napos legyen???

Kislányom 3 hetes és 2 napos. A szopizás általában 1 órán át tart, aztán alszik 2 vagy 3 órát. Jó ez így?

A védõnõ és a doktornõ más véleményt mond. Az egyik szerint ne hagyjam 3 órát aludni, a másik szerint nyugodtan alhat 3 órát. Olyan rossz, hogy azok, akik elvileg szakemberek és akiktõl az ember segítséget várna egymásnak ellentmondó tanáccsal látnak el. Megosztanátok velem saját babátok alvás evés szokásait?

Legjobb válasz: szerintem had aludjon amíg jól esik neki. a kisfiam kb 4- 4és fél óránként szopizott egy idõben, bár õ elég nagy mennyiséget evett egyszerre. de miért tart 1órán át a szopizás? nekünk max fél óra volt pelenkázással mindennel együtt :) (amúgy nekem is mondták h keltsem fel 3óránként szoptatni mert le fog esni a vércukorszintje)

szerintem had aludjon amíg jól esik neki. a kisfiam kb 4- 4és fél óránként szopizott egy idõben, bár õ elég nagy mennyiséget evett egyszerre. de miért tart 1órán át a szopizás? nekünk max fél óra volt pelenkázással mindennel együtt :) (amúgy nekem is mondták h keltsem fel 3óránként szoptatni mert le fog esni a vércukorszintje)
Nyugodtan alhat 3-4 órát, ha amúgy rendben fejlõdik a súlya. A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy az etetések között próbáljuk tartani a 2-4 óra szünetet, így majd szépen beáll kb. 3 órára a gyerkõc. Így is lett. Viszont az 1 óra szopinak sok. Komfortcicizik a babád, azzal nyugtatja meg magát. Szerintem érdemes lenne a szopik idejét max. fél órára korlátozni, lehet, hogy így ki fog ázni a cicid, és sebes is lehet attól, hogy ennyit van a baba szájában. Picinek az én babám is ilyen volt, evett, aludt, volt, hogy 4-5 órát is. Nem kell kelteni, éjszaka sem, ha szépen hízik.
ne hagyd 3 órát aludni??? ezt nem is értem. még a nagykönyv is azt irja hogy 3 óránkánt egyen egy baba.
Az én babám elkajálgat 1-1, 5órát, mert nagyon lassan eszik. Közben büfiztetés, peluscsere, majd alszik 3-4 órát. Én is sokaltam a kaja idõt, de azt mondta a védõnõ, hogy lassú evõ és ennyi, na meg persze komfortcici, de neki ez így jó és hagyjam. Nálunk mûködik.
Az enyém 2 hónapos, nála is egy óráig tart egy szopi, lassú evõ, ez van, nem gond. Attól függõen, mennyit evett, alszik 2-3-4 órát. Szerintem jó ez így nálatok is. Ha megy a súlya, pisi-kaki ok, akkor nem kell ébresztgetni :-)
A kérdező hozzászólása: Azért tart ilyen sokáig a szopi, mert sajnos nem vagyok egy tejcsárda. Amikor elkezd szopizni jön rendesen, de hamarosan már nagyon küzdenie kell érte. Nagyon aranyos, mert kitartóan szívja és érzem is, ahogy idõközönként megindul a tej, olyankor hangosan nyel és a másik cicim szúrni kezd. A baj ott van, hogy így is mindössze 60 max 80 grammot tud kiszívni a cicibõl, vagy még annyit sem és éhes marad. Ilyenkor megkapja a másik cicit is amibõl kortyol 20 grammot és jóllakottan büfizik, elalszik. Mérem minden etetéskor a kevés tej miatt. Azt a mellemet lefejem amivel a szopizást kezdtük. 10 -20 ml között tudok fejni még. Nagyon szeretném anyatejjel táplálni, sokat küzdök, hogy legyen, de nem találtam még meg az igazán hatékony módszert. Ittam szoptatós teát, Karamalz sört, ettem homeo bogyót és most fogom a More milket kipróbálni. El vagyok keseredve, mert a nagyobbik gyerekemmel rengeteg tejem volt már a kezdettekkor is. Tudom, hogy nem ez határozza meg, hogy milyen anya vagyok, de mégiscsak az anyatej a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Pisi minden pelusban van, kaki is naponta többször.
Felejtsd el az órát! A csecsemõknél még nincs meg az a rossz szokás, hogy túlalussza magát. Amig kell alszik, amikor éhes sír, amikor jóllakott abbahagyja a szopit. Ne stresszelj ezen. Pendüljetek egy húron! :)

Szerintetek ártok-e a 3 hetes 3 napos babánknak, ha az anyatejet lefejem, és cumisüvegből adom neki? Keveset szopik, így is tápszerrel kell kiegészíteni, és a szoptatások neki is, nekem is kezdenek nyűgösek lenni.

Legjobb válasz: Ártani éppen nem ártasz, de ez egyenes út a tápszerhez. Hidd el tapasztalatból mondom. Nekem így pár hét alatt teljesen elapadt.

Ártani éppen nem ártasz, de ez egyenes út a tápszerhez. Hidd el tapasztalatból mondom. Nekem így pár hét alatt teljesen elapadt.
Ne add cumisüvegbõl!!!! Az én fiam már a kórházban tápszert kapott cumisüvegbõl, ezután nem volt hajlandó szopizni mert csak ordított ha cicire tettem, hiába volt tejem.
Azért kérdeztem, mert az tûnt fel, h váltott mellbõl szoptatod 20-20percenként.Igy több elõtej jut neki, ami a szomjoltó, kevésbé tápláló és hsafájást is okozhat.Ha fáj a hasa a babának elõfordul, h kevesebbet eszik. 2 óránként váltsd a melled, azt ajánlja mindig mindenki:)
... De annyit nekem nem ért h tönkre menjek miatta. 2 hetes 4napos baba anyukája
Szia. Dettó ugyanez volt velünk is. Egy órát simán elnyúlt a szopizás ha nem többet mert mindig bealudt és tápszer is kellett neki mert kevés volt a tejem. Szerintem ha szeretnéd is szoptatni ne add fel. Szép lassan lett elég tejem és már a szoptatási idõ sem több 20 percnél. Ha többet van mellen több lesz a tej és kevesebb kiegészítés kell majd neki, a végén meg elég lesz amit szopik:-)Kitartás mert ha cumisüvegbõl adod akkor nagyobb eséllyel fog teljesen elapadni a tejed és marad csak a tápszer.
8-as vagyok. Nem értem kedves okosanyuk, miért lettem lepontozva??? Talán azért, mert a gyerekem már a kh-ban tápszert kapott?? Mit kellett volna h éhen haljon, mert sajnos nem volt tejem az elején???? Nevetséges. értelmes választ ad az ember és le kell pontozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tegnap kipróbáltam, és az a tapasztalatom, hogy mindketten nyugodtabbak vagyunk :) úgy vagyok a szoptatással valahogy, ahogy a 14. kommentelõ írta.. Már az elsõ napokban, a kórházban sírtam, amiért nem sikerült jól szoptatnom, úgy éreztem, nem vagyok jó anya, amiért a gyermekem alapvetõ szükségletét képtelen vagyok kielégíteni. Lehet, hogy az õ szopási technikája sem tökéletes. Szóval lehet, hogy mindketten bénázunk, és ezért nem megy :) Tegnap óta több tejet tudok lefejni, mint eddig bármikor, ma reggel például egy etetésnyi simán lejött. Ha ez mûködik, maradok ennél, mert bár jó dolog a szoptatás, annyit tényleg nem ér kínlódni vele, hogy a baba is meg én is rámenjünk idegileg. Itthon is többször kiborultam, sokat sírtam, magamban kerestem a hibát, hogy miért szopik olyan keveset. Talán most találtam egy köztes megoldás, ami mindkettõnknek megfelel. Õ továbbra is jókat alszik evés után :) én nyugodtabb vagyok. Majd megpróbálom mellre tenni, kíváncsi vagyok, elfogadja-e, és ha igen, mi lesz az eredmény. De egyelõre most jó így cumisüvegbõl.
én vagyok aki a calmát ajánlotta , azt tudnod kell hogy csak addig mûködik amíg nem kell mennyiségeket produkálnod, különben egybefüggõ fejés lesz az életed...az meg nem kivitelezhetõ de a calma segít a kicsinek hogy ügyesen szopojon és nem lesz kínlódás.
Sajnos igy van ahogy az utolsó irja.Nehéz késõbb nagy mennyiségeket produkálni fejéssel. De a lényeg, hogy tehermentesitsd a lelked:)
A kérdező hozzászólása: A mennyiség alatt hány grammot értetek?
Ugyan igy voltam mint te, kevés híg tej, a babám sem szopott ügyesen, plusz tápszer. Én 5. nap már bõgtem a gyerek felett, 6. nap feladtam és azóta fejek és cumisüvegezünk. Õszinte leszek, egy percig nem bánom, nekem ez az egész szoptatás egy rémálom volt, a babát azóta nyugodt, és énis, látom h mennyit eszik, jol lakik és szépen gyarapodik. Én elhiszem h vki szerint a szoptatás a világ legszebb és legjobb dolga de annyit ne
A 10-20 ml teljesen normális az elején, az is, hogy elalszik 20 perc után. Azt az idõt, amíg fejsz, inkább használd arra, hogy szoptatod, ha csak cumizza, és aszik, akkor is. A mell ingerlésétõl termelõdik a több tej. A cumisüveg tényleg egyenes út a tápszerhez. Könnyebben jön belõle, és akkor késõbb még kevesebbet fog szopizni. TE meg nem fogod bírni sokáig a fejést.
1-es vagyok. Én csak azért gondolom, hogy elapadhat, mert a mennyiség alapján és hogy pótlás is kell úgy gondolom, hogy be sem indult még igazán a tejtermelés. De lehet, hogy rosszul gondolom. Én is fejtem naponta 7-8 alkalommal, de akkor sem jött 10-20 milinél több és napról napra kevesebb volt. Amikor egész nap összesen csak 30 milit tudtam fejni abbahagytam, mert már nekem nem érte meg, hogy napi több órát ezzel foglalkozzak a babámat meg nem tudom ellátni. Ha fejsz, akkor rendes mennyiég jön? Mert ha igen, akkor biztosan fenn lehet sokáig tartani. Esetleg nincs letapadva a nyelve? Nálunk valószínûleg emiatt nem tudott szopizni a baba.
10 hónapig csináltam ezt, nem lett semmi baja, nem ártasz semmit, fõleg, ha így jobb, akkor persze, hogy így add.
Ha sokáig akarsz szoptatni, akkor igen a medela calma a legjobb erre.Nekem is van, tényleg hasonlit a cicire:) http://www.medela.com/IW/en/breastfeeding/products/breastmil.. 3, 5.-ös voltam.
Ha fejed nem apadhat el , ha sima cumiból eteted viszont abbahagyhatja szopást és fogja is nagy valószínûséggel.Meldea calma cumisüveget ajánlom.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom majd. Csak szeret szopizás közben bealudni.. ez pont kb. olyan 20 perc után történik, bár van, hogy hamarabb. Onnantól csak nyammog. Volt, hogy fél órát hagytam 1 cicin, aztán lemértem, mennyit evett. 10 grammot...
A kérdező hozzászólása: De, egy kicsit az. Viszont annyira nem vészes. Sokat kakil :) Van összefüggés a szopott tej mennyisége és a hasfájás között?
Bocsi egy kérdés.Nem hasfájós a babád?
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos én is ettõl tartok... de most csak kínlódás van.. 20-20 percet szoptatom a 2 mellbõl egymás után, és így szopik 30 grammokat...
Én sem értem, miért lettem lepontozva, de ha valaki így megnyugodott, hát, jó. Gondolom, valamelyik szoptassazéletedértkülönbenhacsakfejednemvagyanya funclub-os. Mennyiséggel kapcsolatban annyit, én, aki csak fejtem, és 10 hónapig, reggel 300 grammokat, napközben 150-250 grammokat, este 200 grammokat fejtem, tudtam, mennyit eszik, tökéletesen hízott, és nõtt, és ennyi. Ugyanúgy a lényeget kapta, az igaz, hogy így macerásabb volt, de ugyanúgy anyatejet kapott, sajátot, csak üvegbõl és nem cicibõl. Ennyi!

Hogyan készítsem el és hogyan ízesítsem a mecsek baby teát 3 hetes és 2 napos kislányom szzámára? Mennyi vízhez kell 1 filter teához?

Legjobb válasz: Ahogy magadnak csinálnád. 3-5 deci vízbe tegyél 1 filtert. Szerintem ne ízesítsd (mivel akarnád egyáltalán?) teljesen felesleges.

Ahogy magadnak csinálnád. 3-5 deci vízbe tegyél 1 filtert. Szerintem ne ízesítsd (mivel akarnád egyáltalán?) teljesen felesleges.
2, 5 dl vízhez kell rakni, és én 1 kávéskanálhegynyi cukrot raktam bele. De elõbb próbáld meg cukor nélkül.
Jaj, könyörgöm, ne kezdjetek csecsemõknek cukrot adni. Teljesen felesleges, csak rászoktatod az édesre, aztán nem iszik meg neked semmit ami nem édes.
Olvasd el rajta van.
3-5 dl vízbe 1 filter 1-2 percre. A fiamat az erõs tea meghajtott.

Hogy kell abbahagyni a gyógyszerszedést? Én most kezdenék újra egy teljes 21 napos tablettacsomagot, de szeretném abbahagyni a szedését a teherbeesés miatt. Jól teszem, ha most hagyom abba, mielőtt belekezdenék az újabb 3 hetes szedésbe?

Legjobb válasz: Ha mostanában szeretnél babát, akkor most hagyd abba, de ha "nem olyan sûrgõs", akkor beszedheted a tablettákat. Azért az abbahagyás után mindig ajánlatos 2-3 hónapot várni, védekezni, a tabletta kiürülésének érdekében.

Ha mostanában szeretnél babát, akkor most hagyd abba, de ha "nem olyan sûrgõs", akkor beszedheted a tablettákat. Azért az abbahagyás után mindig ajánlatos 2-3 hónapot várni, védekezni, a tabletta kiürülésének érdekében.
Igen, egyszerûen ne kezd el a következõ 21-et. Én is így hagytam abba. Szóval, jól teszed. :)
Igen, egyszerûen ne szedd tovább.Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyorsaságot! Ti hol tartotok, babáztok, babát vártok vagy terveztek?
3. válaszoló vagyok 23 hetes.Én abbahagytam a gyszert, és 2 hétre rá estem teherbe, pedig gondoltam várok 3 hónap tisztulást, de a természet megoldotta.Kívánok neked is hasonló sikereket!
Én a 2. válaszoló vagyok. 2, 5 hónapja hagytam abba a gyógyszert, azta még nem jött meg egyszer sem. De most már márciusban volt peteérésem, most várjuk az eredményt! :) Sok sikert Neked is!
A kérdező hozzászólása: Sok sikert Nektek, jó egészséget! Szurkolok!
A következõ 21 napos tabit már ne kezd el! De azért ha babát szeretnél elõtte mindenképpen keress fel egy szakembert, és várj 2-3 hónapot! Sok sikert! Örömteli Babavárást kívánok neked!
Ha babát szeretnétek, akkor már ne kezd el a gyógyszert. Mindenképp keress fel szakorvost, és várd meg míg minimum kétszer megjön a menzeszed rendesen. Én fél évig szüneteltettem és ezalatt semmilyen gyógyszert nem szedtem be, még egy fejfájás csillapítót se. Odafigyeltem az étkezésemre. Amikor már élesbe ment, elsõre sikerült, most két éves a kisfiúnk. Sok sikert!

Mennyit alszik 10 napos, 2-3 hetes babátok? Vagy mennyit aludt?

I

Legjobb válasz: kb 6hetes koráig 20-22órát is aludt a fiam azt sem lehetett észrevenni h van a világon :-) 3óránként fölkelt enni és aludt is tovább :-)

kb 6hetes koráig 20-22órát is aludt a fiam azt sem lehetett észrevenni h van a világon :-) 3óránként fölkelt enni és aludt is tovább :-)
A kérdező hozzászólása: Uhh, köszönöm. Jöhetnek még válaszok
Lányom ennyi idõsen napközben max 2*30 percet. Éjjel 10 órát 3-4 megszakítással.
Utolsó vagyok, mindkét gyerekemmel így volt, de a kisebbik volt a sírósabb ennyi idõsen.
Keveset, 13-14 órát maximum!! Az ébren töltött idõt pedig kõkemény ordítással töltötte sajnos :-(((((
A kislányom ennyi idõsen összesen naponta 13-13, 5 órát aludt.Ma sem jobb alvó, és ennek ellenére egészséges, szépen fejlõdik! Amikor nem aludt, nem sírt, csak nézelõdött. Kezdetben kiegészítésnek tápszert is kapott, és attól sem aludt be, csak jóllakottan bámészkodott...(Most 16 hónapos, és napi 11 órát alszik a délutáni alvással együtt).
Kisfiam 6 hetes koráig nagyon rosszul aludt. Éjjel nappal 2 óránként evett, éjszaka szeretett fennt lenni, nézelõdött, ha visszaraktam az ágyba akkor sírt. Nappal hasfájós volt, így akkor is max fél órákat aludt. 6 hetes kora után kezdett beállni a nappali alvása, kb 10 hetes lehetett amikor nappal aludt délelött 1.5 órát, dél körül 3-4 órát és este felé még fél-1 órát. Az elsõ 6 hét nekem nagyon rossz volt ebbõl a szempontból.
Az én fiam nagyon keveset. Éjszaka jól aludt, napközben már akkor nézelõdött. Összesen olyan 13-15 órákat aludt.
ennyi idõsen nekem is csak aludt meg evett, néha fent maradt egy negyed órára aztán beájult :-) 2-3 óránként evett éjjel-nappal
Az én kisfiam is evett aludt ilyen idõsen.3 óránként evett éjjel nappal. Max 15-20 percet volt fent és aludt megint.

Ma 3 hetes és 4 napos rednose kiskutyámnak bizonyos okok miatt elválasztott az anyjától. Mit és mennyi ennivalót szabad nekük ilyenkor enni adni?

Legjobb válasz: Szerezz be bébiételt és jó sûrû kecsketejet! Tehéntej nem jó, a bolti tartósított sem. És kapsz tápszert is a patikában. Ilyen pici kutyának még bõven szopizni kellene.

Szerezz be bébiételt és jó sûrû kecsketejet! Tehéntej nem jó, a bolti tartósított sem. És kapsz tápszert is a patikában. Ilyen pici kutyának még bõven szopizni kellene.
A babatápszer, az babáknak való. Vegyél neki kiskutyáknak való tápszert, abban minden benne van, ami neki kell, megfelelõen fog fejlõdni tõle. A krumplipüré meg pont nem tesz semmit, mert a kutyák nem tudják megemészteni a krumplit. Ártani nem árt, de nem is használ. Vidd el a kis törpét állatorvoshoz, õ majd ír receptre tápszert, és elmagyarázza, hogyan kell bánni egy picivel, ha megkéred.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ :) ma krumplipürét kapott az jó neki? És babatápszertõl fejlõdik normálisan?
A patikában magyarázd el, hogy 3 hetes kiskutyának kell. Egyébként állatorvostól is kérhettek receptet, akkor olcsóbb és speciális tápokat is fel tud írni. Persze TB támogatás nincs rajta.
3 és fél hetes kiskutyánál már el lehet kezdeni a beáztatott starter tápot adni. Eleinte kissé krémesebb legyen, mert csak nyalni fogja. Aztán lehet sûrûbbre hagyni.Naponta 4x legalább meg kell kínálni ezzel is.
Eleinte egészen pici adagokat eszik meg egyszerre. Ne csinálj meg nagyobb mennyiséget, próbáld mindig frissen elkészíteni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!