Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes mi a normális (14 db)

23 hetes 3 napos kismama vagyok. Ilyenkor mi a normális méhösszehúzódások ügyében? Számszerint/ nap gondoltam.

Én szedem a Bérs magnézium b6-ot,14 hetes korom óta, mert akkor volt egy pár nap amikor s?r?n voltak. Azóta napi 2-3 alkalommal van. Ez normális? Vagy nem kellene még?

Legjobb válasz: szia nekem mind a két lányommal a 20 héttõl elég erõs keméynedéseim voltak és mindig magnéziumot szedtem rá de nem hazsnált semmit, jelenleg 25 hetes vagyok megint elkezdõdtek a keméynedések a 20.héten én persze nekiálltam magnéziumot szedni, és megint nem használt semmit, elmentem a dokihoz hátha mond valami újat és õ VASAT irt fel és mióta szedem megszüntek a keméynedések, úgyhogy most végre élvezhetem nyugodtan ezt a kilenc hónapot vagyos már csak 3,5 hónap

szia nekem mind a két lányommal a 20 héttõl elég erõs keméynedéseim voltak és mindig magnéziumot szedtem rá de nem hazsnált semmit, jelenleg 25 hetes vagyok megint elkezdõdtek a keméynedések a 20.héten én persze nekiálltam magnéziumot szedni, és megint nem használt semmit, elmentem a dokihoz hátha mond valami újat és õ VASAT irt fel és mióta szedem megszüntek a keméynedések, úgyhogy most végre élvezhetem nyugodtan ezt a kilenc hónapot vagyos már csak 3, 5 hónap
A kérdező hozzászólása: Vasat is szedek mert elég alacsony a vasam. Egészen pontosan elevitet, magnéziumos és 2x1szem ferrocompforte vastablettát szedek. Köszi a választ, nekem is 2.baba. Elsõ kislány, most fiút várok. És neked hányszor keményedik a pocid /nap?

3 hetes babának mi a normális testhőmérséklete? Hány foktól számít lázasnak? És hogy lehet csillapítani?

Legjobb válasz: Szia! A gyerekeknek általában magasabb a testhõmérsékletük mint a felnõtteknek. 38 foktól számítanak õk is lázasnak, és amikor ilyen pici volt a kisfiam, a doktornõ írt fel kúpot, ami lázcsillapító. A nurofen és társai csak 3 hós kortól adhatóak.

Szia! A gyerekeknek általában magasabb a testhõmérsékletük mint a felnõtteknek. 38 foktól számítanak õk is lázasnak, és amikor ilyen pici volt a kisfiam, a doktornõ írt fel kúpot, ami lázcsillapító. A nurofen és társai csak 3 hós kortól adhatóak.

6 hetes kismama vagyok, normális az, hogy estére ugy felpuffad a hasam, mintha már kb.3-4 hónapos terhes lennék? Ez ugye a terhességtől van? Van rá valami ötletetek, hogy mit csináljak, hogy ne puffadjak ennyire?

Legjobb válasz: Ez a terhesség velejárója, nagyon sok kismama puffad fel, de ez nem gond, én is fel voltam az elején puffadva és estére volt olyan hasam két hónaposan mintha 3-4 hónapos lennék, Boldog babavárást, 23 hetes kismama:)

Ez a terhesség velejárója, nagyon sok kismama puffad fel, de ez nem gond, én is fel voltam az elején puffadva és estére volt olyan hasam két hónaposan mintha 3-4 hónapos lennék, Boldog babavárást, 23 hetes kismama:)
Szia! Ez ismerõs helyzet, nálam is ez volt és tudom, milyen kellemetlen. Természetes reakcióról van szó, valahol azt olvastam, hogy a felpuffadt belek segítenek a belsõ szervek átrendezõdésében, tehát normális, ami veled történik. Vannak különbözõ tippek a csökkentésére, pl. egyszerre kisebb adagokban kevesebbet enni, jól megrágni, sok folyadékot inni, sokat mozogni, stb, de õszintén, nálam nem sokat segített. Van aki Rennie Deflatine-t szed rá, de én azt nem akartam, mert próbálom elkerülni a felesleges gyógyszerbevitelt, még a recept nélkülieket is. Pár hét múlva meg úgyis magától elmúlik:) !
Szia! Én is hasonló problémákkal küszködök pedig csak 7 hetes vagyok. Már vettem kismama nacit mert nem férek bele a nadrágaimba :-))), ma meg is kérdezték, hogy mikorra várom a babát, pedig hát még csak talán pár millis. Kipróbáltam, hogy többször eszek keveset, de valójában semmi sem tünteti el a puffadást, gyógyszert meg nem fogok szedni- az tuti. Állítólag a progreszteron hormon okozza, teljesen normális tünet...

3 hetes a babám! 36 hétre született. Mikor kihoztuk a korházból 40 milit evett. Majd itthon egy hete 60 milit! Most meg már 70-et! Normális ez, hogy ilyen gyorsan ugrik fel a mennyiség? Ja! Tápszeres!

Legjobb válasz: Szia! Az én babóm most 4 hetes és 34.hétre született 2670g. Ezt csak azért mesélem hogy tudj viszonyitani. 3 óránként 100-120g-ot eszik. Ez a testsúly számításos dolog hogy mennyit kell enniük... én nem veszem figyelembe.. Ha sok neki úgyis kihányná..

Szia! Az én babóm most 4 hetes és 34.hétre született 2670g. Ezt csak azért mesélem hogy tudj viszonyitani. 3 óránként 100-120g-ot eszik. Ez a testsúly számításos dolog hogy mennyit kell enniük... én nem veszem figyelembe.. Ha sok neki úgyis kihányná..
Szia! Én is féltem, hogy túl etetem (37. hétre született), de itthon rohamosan el kezdett hízni a fiam, Õ is tápszeres. Ma már több mint egy hónapja mindenfélét eszik is és már 6.300 gr. 5 hónapja született. :) Sok sikert, jó babázást.
Az én fiam 34. hétre született 2470 g-mal a nyáron. Most lesz 5 hónapos és már 7 és fél kilo. Volt hogy hízott 1 hónap alatt 2kg-mot. Behozta a lemaradást:) Nyugi! Õ annyit eszik, amennyire szüksége van. Nem lehet õket túletetni.
Elvégre nõl a gyomra.) A súlya 1/6át eszi meg egy nap 6 adagban-az irodalom szerint. Ha ennyitõl nem éhes, akkor ennyit adj neki.-)

3 hetes a kislányom és változó időnként szopizik.1 és 3 óra közt. Szopizás után még 2 órával is jön vissza neki a tejcsi. Mit tegyek? Vigyem orvoshoz? Meg erre az időre hány ml a normális mennyiség amit esznek?

Legjobb válasz: az én fiam 4 hónapos,de még most is elõfordul ilyen.nekem a védõnõ azt mondta,nem gond,valószínûleg egy büfi maradt bent.mondjuk attól is függ a dolog,hogy mennyi jön vissza.

az én fiam 4 hónapos, de még most is elõfordul ilyen.nekem a védõnõ azt mondta, nem gond, valószínûleg egy büfi maradt bent.mondjuk attól is függ a dolog, hogy mennyi jön vissza.
Az én 3 hós kislányom még most is bukik, van úgy, hogy jót alszik, aztán az elõzõ cicizés után HÁROM órával bukik egy hatalmasat. Semmi gondunk, szépen hízik, és nem is volt hasfájós egyébként. Semmi gond a babáddal, a bukás meg majd elmúlik, legkésõbb, ha majd szilárdat eszik.
Az én fiam 2 hetes, ma jött neki is vissza tej még 2 órával szopi után is. Összesen 5-ször. Nagyon megijedtem én is, ugyanez jutott eszembe. Annyi, hogy mielõtt ez történt, a megszokotthoz képest gyorsabban és többet evett, valószínû ez okozta. De én is ott ülök mellette és figyelem, hogy mi történik. A mennyiség pedig, ahogy nekem a doki mondta: testsúlykgonként 130-150 ml. Vagyis ha 3kg, akkor 390-450ml tej, ezt kell elosztani az étkezések számával. Ha 6-szor eszik, akkor evésenként 65-70 gr amit megeszik. Nem mondom, hogy nyugi, mert tudom, milyen ez, engem sem nyugtat meg semmi, csak ha eltelik a nap és nem történt semmi baj. Boldog babázást kívánok Neked!
Az én fiam 4 hós, de még mindig nagyon bukós. Sõt egyre jobban, mivel egész nap jár a keze lába, és ilyenkor mindig jön vissza a tej. Tudom, milyen érzés. Én is nagyon sokat aggódtem és idegeskedtem az elején, de azt mondják, ha hízik rendesen, akkor semmi gond. Ha nem hízik, akkor lehet, hogy refluxos. Állítólag ha elkezdõdik a hozzátáplálás, akkor ez elmúlik.

Mit tegyek, ha a 3 hetes kisbabám nem alszik napközben max.4-5 órát összesen. Sokat van mellen, ahol el is alszik, de ha leteszem sír és megint enni kér. Éjszaka betartja a 3 órás szopi, majd alvás-t. Mennyire normális ez ebben a korban?

Legjobb válasz: Szerintem egy jó pár bébi csinálja ez ha elalszik a ciciden cirógasd meg a füle tövétõl a nyakáig hátha megébred rá! De ha gyarapodik akkor idõvel kitudtok alakítani egy közös napi rutint ami mindkettõtöknek jó!

Szerintem egy jó pár bébi csinálja ez ha elalszik a ciciden cirógasd meg a füle tövétõl a nyakáig hátha megébred rá! De ha gyarapodik akkor idõvel kitudtok alakítani egy közös napi rutint ami mindkettõtöknek jó!
Kihagytam egy T-t az ez után tehát ezt.
Nekem ua volt de nagyon hasfájós lett az álandó ráetetéstõl.Egyszer hagytam sírni míg el nem aludt(persze idõnként kivettem az ágyból, megszeretgettem, visszatettem)és a fáradságtól kialudta a 3 órát, utána meg szigorúan betartottam a 2, 5-3 oránkénti szopit.A cumihoz is hozzászoktattam és így sokkal könnyebb volt kivárni az idõt.Szerintem minden babának kell valami az anyján kívül ami megnyugtatja és én a cumi mellett döntöttem és bevált.Aztán pikk-pakk 4 oránként kezdett el enni és most 5.hetes.Remélem sikerül neked is ráállni egy evési rendre.Az a lényeg szerintem hogy ne bosszankodj, hanem bármi is van kezeld ugy mintha a világ legegyszerübb dolga lenne.A babád ezt megérzi és nem fog álandóan cicin lógni. :-)
Szia nekem is 3 hetes a babám, és szintén nem akkar aludni.Ma is reggel 5 órától csak 2 órát aludt este 9-ig.Sajnos nem tudtam elaltatni mindennel próbálkoztam, és csak a kezekbe aludt el, de csak 5-10percig.Éjjel 3 óránként kel fel szopizni.Szerintem nem lehet velük semmit csinálni hogy többet aludjanak.Én annak is nagyon örülök hogy az éjjelt áttalussza, mert vannak olyan babák akik meg pont fordítva csinálnak nappal alszanak.A didire meg nemjó rakni minden órában, mert hasfájós lehet a baba, én is tudom mert az elsõ babám mindig cicin volt fél óránként, és nagyon hasfájos volt.A kisleány is az mikkor eszik 2óránként, mert elõtte nagyon keveset evett.Szerintem legyünk nyugottak, mert 3 hónapossan megváltoznak.

21 hetes kismama vagyok ikreket várok. Mindkét baba (1Fiú1Lány) normális súlyú, hosszú. A kisfiúnál csak egy vesét találtak. A kislánynál a köldökzsinórban 3 ér helyett csak 2 ér található. A szívük tökéletesen működik. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szerintem mondta volna a doki, ha gond van. Ha a szivecskék vernek, és amúgy normális méretüek a babák, nem hinném, hogy gond lenne. De azét konzultálj orvossal, akár többel is. Olyan jó lehet ikerket várni:-) Én is számítottam rá, párom családjában több is van, de egy babás vagyok 26 hetesen:) Gratulálok és kicsit irigyellek:-)

Szerintem mondta volna a doki, ha gond van. Ha a szivecskék vernek, és amúgy normális méretüek a babák, nem hinném, hogy gond lenne. De azét konzultálj orvossal, akár többel is. Olyan jó lehet ikerket várni:-) Én is számítottam rá, párom családjában több is van, de egy babás vagyok 26 hetesen:) Gratulálok és kicsit irigyellek:-)
Nagymamám 80 éves lesz hamarosan, és egy vesével élte le az életét.
Nyugodj meg, mégha így is van, egy vesével is teljes értékû életet lehet élni. Amúgy még az is elõfordulhat, hogy a késõbbiekben rábbukkanak a másikra is. Mindenfélét hallottunk már, nem?Szóval ne aggódj, nyugi, vigyi magatokra és sok boldogságot! 16 hetes kismama
Nalunk 23. heten lattak csak egyet, maj par hetre ra lattak mindkettot. Meg varj egy picit es ha ugy is lenne hogy csak egy van attol meg tejes eletet elhet.
Ha a fiad egy vesével születne, akkor arra jobban kell majd vigyáznotok, mintha 2 lenne neki. Vagyis ne fázzon fel, igyon mindig elég folyadékot, ilyesmi.
Egy vesével uyganolyna életet lehet élni, mint kettõvel! nem lesz baj, ne aggódj:) )

A 19. hétig 3 kilót híztam, viszont most 22 hetes vagyok, és már 6 kilónál tartok! Nem értem az okát, nem eszem többet, sőt! Leszorítottam csak gyümölcsöt, nestlé fitnesst, és tejtermékeket eszem! Mi történik? Mit tegyek? Vagy ez normális?

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!

Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!
szerintem igen, ez normális. én épp ma reggel néztem a súlyom(bár ne tettem volna)! 9 kg van rajtam és a 26. hétben vagyok. én sem értem! sokkal kevesebbet ettem egész terhességem alatt mint azelõtt és mégis feljött az a +9kg.nem is látszik meg rajtam, csak a hasam nagy! szóval sajnos bele kell törõdnünk ez normális!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Ne aggódj, én sem híztam 20hétig semmit, majd 5hét alatt rámjött 5kg és fogalmam sincs mitõl.Én is rengeteg gyümit eszem , meg joghurtot, tornázok is és még is jönnek a kilók.A védõnõm azt mondta, hogy ilyen tájt megugrik az ember súlya, majd abba marad és újra.Meg, hát a babóca is most kezd el igazán növögetni.4 barátnõm szûlt az idén és mind 20kg hízott, de szépen adják is le.Gondolj bele, alapból szülést követõen lejön vagy 6kg(baba, magzatvíz, méhlepény, stb)Arra vigyázz, hogy ne vizesedj majd, mert az sok kg-t jelent, meg nem is egészséges.Amúgy nekem a pocim nõ nagyon, meg talán egy pici ment a combomra, de nem vészes, nem is hiszik el , hogy már 67kg vagyok. Így hát ne csüggedj, jövõ ilyenkor már újra a régiek leszünk, egy gyönyörû kisbabával. Üdv:26 hetes kismami
A második válaszoló vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy tényleg megáll egy pár hétre a súlynövekedés a huszas hetek második felében. Mint már említettem én 18-23 hét között híztam öt kilót, azóta eltelt négy hét és egy deka sem jött rám. Nem kezdek el korán örülni, mert biztos vagyok abban, hogy pár héten belül ismét jön egy hirtelen ugrás, majd valószínûleg pár hétig ismét leáll. Egyébként az egész egyénenként változó, biztosra még majd a 35. hét tájékán sem mehetünk, mert sokan írják, hogy az utolsó néhány hétben nõ leginkább a súly, mert a baba is akkor hízik a legintenzívebben, illetve sok nõnél akkor jön elõ a vizesedés, de elég sokan azt mondták nekem, hogy õk nem híztak már az utolsó hetekben.

22 hetes km vagyok:3 hete kezdett érezhetően mocorogni a baba, most medig pár napja már csak néha néha érzem, ma pedig még nem is éreztem! Ez normális? Azt gondoltam, hogy mostmár majd többször és erősebben érzem majd. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ugyanezzel a problémával küzdök pár napja. Néhány napja csak alig-alig mocorog, ma pl. 2-szer éreztem. Reggel voltam a védõnõnél, aki azt mondta, ez normális ennyi idõsen. A dokim is azt mondta legutóbb, hogy ha 1-2 napig nem érzem (egyáltalán), akkor még nincs baj. De a második napon már inkább csörögjek rá, ha véletlenül ilyen van.

Ugyanezzel a problémával küzdök pár napja. Néhány napja csak alig-alig mocorog, ma pl. 2-szer éreztem. Reggel voltam a védõnõnél, aki azt mondta, ez normális ennyi idõsen. A dokim is azt mondta legutóbb, hogy ha 1-2 napig nem érzem (egyáltalán), akkor még nincs baj. De a második napon már inkább csörögjek rá, ha véletlenül ilyen van.
Ja, az lefelejtettem, hogy 23 hetes vagyok.
Nálam is volt ilyen, most 27 hetesen már mindennap érzem, de van mikor keveset mozog. Ha nem érzed és aggódsz akkor egyél csokit vagy igyál egy kis kólát, attól megmozdulnak szinte mindig.
Ne izgulj! Most kezd majd el ugrásszerûen nõni a pici és egyre jobban fogod érezni a mozgását. Boldog babavárást!
nekem a dokim azt mondta hogy a 24 héttõl kell minden nap érezni a babát:) ne aggódj, én is különben így voltam vele:) 26+5km

26 hetes kismama vagyok és pár napja menstruációs fájdalomhoz hasonló panaszaim volak (napi 2-3 alkalommal). Normális ez? Okozhatja e a nagy meleg? Mikor kell a méhszáj kinyílására gyanakodni?

Legjobb válasz: nekem azt mondták, hogy a mensis fájdalom valójában az úgynevezett jóslófájás, azaz méhösszehúzódás. ezzel készül a méh a szülésre. meg is keményedik ilyenkor a hasad? nekem kicsit korainak tûnik, de lehet, hogy semmi jelentõsége nincs. hívd fel a dokit, vagy védõnõt. mindenképpen kérdezz meg valakit. szedsz magnéziumot? a méhszájhoz szerintem nincs köze, de én megkérdeznék valaki hozzáértõt. L.38+3

nekem azt mondták, hogy a mensis fájdalom valójában az úgynevezett jóslófájás, azaz méhösszehúzódás. ezzel készül a méh a szülésre. meg is keményedik ilyenkor a hasad? nekem kicsit korainak tûnik, de lehet, hogy semmi jelentõsége nincs. hívd fel a dokit, vagy védõnõt. mindenképpen kérdezz meg valakit. szedsz magnéziumot? a méhszájhoz szerintem nincs köze, de én megkérdeznék valaki hozzáértõt. L.38+3
Szia!Nekem a sok keményedéstõl nyílt ki a méhszáj.....azért figyelj oda a görcsökre ha nem múlik inkább menj el a dokihoz, inkább egy felesleges séta legyen:) Boldog babavárást 37 hetes km
Szerintem is jóslók. Én múlt héten voltam dokinál és mondtam neki a menzis érzést, meg hogy keményedek, azt mondta ilyenkor feküdjek és emeljem nyugodtan a magnézium adagot, ha érzem ezeket. Max magnézium 1000mg. Ja és a méhszáj zárt volt. Remélem így is marad még van 8 hétig. Minden jót. 30 hetes kismama
Én is 26hetes vagyok.és szoktam érezni enyhén, mintha meg akarna jönni a mensesem.A dokimat kétszer azért felhívtam telefonon, és mindig megnyugtatott.A méhszájat is nézte pénteken, zárva van.Azért is érezheted, mert nõ a baba, meg azért is, mert keveset iszol.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!