Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes mi a (480 db)

A babámnak hámlik a szeme körül és az arca.3 hetes. Mit kenjek rá?

Nagyon vékonyan már próbáltam babaolajjal(Gabi),de nem merem többet,nehogy belemenjen a szemébe és begyulladjon!Vagy az is jó rá?

Legjobb válasz: A babádnak a hámló bõre teljesen természetes dolog, mivel ilyenkor szülés után lehámlik neki a felesleg. Nekünk is az arcunkon, a kis kezünkön és a lábunkon hámlott le az elsõ hónapban, aztán észre sem veszed és már el is múlik. Nem kentem semmivel, úgy gondolom hogy egy 3 hetes picurt még nem kell agyon kenegetni, elmúlik neki, nem kell vegyszerezni már ilyen kicsinek. SZép babázást: 11 hetes kislány anyukája:)

A babádnak a hámló bõre teljesen természetes dolog, mivel ilyenkor szülés után lehámlik neki a felesleg. Nekünk is az arcunkon, a kis kezünkön és a lábunkon hámlott le az elsõ hónapban, aztán észre sem veszed és már el is múlik. Nem kentem semmivel, úgy gondolom hogy egy 3 hetes picurt még nem kell agyon kenegetni, elmúlik neki, nem kell vegyszerezni már ilyen kicsinek. SZép babázást: 11 hetes kislány anyukája:)
Szia! a gyerekorvos által felírt fürdetõkrémmel nyugodtan bekenheted.Egyik napról a másikra el fog majd múlni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Hogy szoktassam bele a 3 hetes babámat a pihenöszékbe, rezgös és le lehet dönteni a támláját de nem igazán marad meg benne csak pár percig mit tegyek hogy szeresse?

A kiságyban is inkább hason van el hanyat nyugtalan még alvás közben is felriad hogy kapálozik.Lehet hogy az a baj hogy nem hason van ezért nem jo,de azért kapta mert hasfájos és ugy hallotam a rezgés jo neki.

Legjobb válasz: Szerintem nem volt pénzkidobás, bár nekünk olyan pihiszékünk van, ami nem rezeg. Én is 3 hetesen kezdtem hozzászoktatni, max 5 percig bírta! De ez természetes! Tedd bele minden nap, amig nem kezd el sírni, de akkor vedd ki, nehogy megutálja. Hidd el, egyre tovább fog megmaradni benne! A lányom most 3 hónapos, már félórát-háromnegyed órát is elvan, ütögeti a játékokat rajta. Nagyon szereti! Aludni sosem aludt el benne, de nem bánom, õ a kiságyban is csak hason szeret szunyálni. Légy türelmes! :)

Szerintem nem volt pénzkidobás, bár nekünk olyan pihiszékünk van, ami nem rezeg. Én is 3 hetesen kezdtem hozzászoktatni, max 5 percig bírta! De ez természetes! Tedd bele minden nap, amig nem kezd el sírni, de akkor vedd ki, nehogy megutálja. Hidd el, egyre tovább fog megmaradni benne! A lányom most 3 hónapos, már félórát-háromnegyed órát is elvan, ütögeti a játékokat rajta. Nagyon szereti! Aludni sosem aludt el benne, de nem bánom, õ a kiságyban is csak hason szeret szunyálni. Légy türelmes! :)
Az elõzõ válaszoló vagyok: Már csak azért sem rossz dolog a pihenõszék, mert ebben szoktam kivinni magammal a konyhába, így fõzök, mosogatok, mivel még az etetõszékhez kicsi. Tudom, hogy jobb lenne az "anyai kéz", de azért házimunka is van a világon... (sajnos)... Ja, és ha megyünk valahová, visszük magunkkal, mert legalább ezt ismeri és nem a földön vagy egy idegen kanapén kell heverésznie (a vendégeskedést amúgy sem tûri túl jól).
:) Igen a rezgès jo neki de nem a hàtàn!A kis hasikàjàt kell gyengèden rezegtetni simogatni. Szerintem felesleges pènzkidobàs volt...... Egy anyai kèz sokkal tobbet èr:) !!!!!!

Babóm 3 hetes lesz. A tejem még csak most áll befelé igazán. Mikor lesz az, mikor már nem kell odafigyelnem arra, hogy egyek igyak, hanem akkor is lesz tejem ha egy kicsit éhes vagyok?

Legjobb válasz: Amíg szoptatsz nagyon fontos h figyelj. Azonnal észre fogod venni ha kevesebbet ettél ittál, még késõbb is.

Amíg szoptatsz nagyon fontos h figyelj. Azonnal észre fogod venni ha kevesebbet ettél ittál, még késõbb is.
A tejtermelést a babád szopizása tartja fenn és nem az, hogy te mennyit eszel. Sõt! A tej minõségét sem igazán befolyásolja az anyai táplálkozás, kivéve, ha valamibõl a te készleteid vészesen lecsökkennek. Én pl. soha nem tudtam meginni az ajánlott 3-4 liternyi folyadékot, mégis 6 hónapig kizárólag szopizott a kislányom, de még most 23 hónaposan napi 4x biztos... Persze, egyél, igyál rendesen, de ne a mennyiségre menj, hanem a megfelelõ minõségre!
Azért a megfelelõ folyadékbevitel nagyon fontos. Nekem napi 2 liter tejem van, 2 babát táplálok vele. Biztos nem lenne ennyi, ha csak másfél liter vizet innék, vagy annyit se.
Egyéni dolog, neked kell kitapasztalnod, hogy hogyan jó. Látod, az elõzõ két anyuka közül is az egyiknek fontosabb a mennyiség, a másiknak már kevésbé. Minden attól függ, hogy a te szervezeted hogyan mûködik, mire hogyan reagál. Ha ezt megtanulod, akkor érezni fogod, mikor mire és meddig kell odafigyelned. (Nálam pl. 2 dolog befolyásolta igen erõsen a tejmennyiségem: a kipihentség-nyugalom és a folyadékbevitel.)


Van egy 3 hetes kisfiam. A problémám az hogy éjjel semmit nem alszik. Sajnos tápszert kap mert nincsen tejem. Mit tegyek? Már nagyon ki vagyok merülve.

Legjobb válasz: Nem szabad napközben aludni hagyni. Baromi nehéz lesz eleinte, de ez az egyetlen megoldás.

Nem szabad napközben aludni hagyni. Baromi nehéz lesz eleinte, de ez az egyetlen megoldás.
muszaj, hogy napkozbe fenntartsd, de aludhat 1-1 orat. Esti rutin legyen meg, vetkoztesd le, "pucerkodjon" esetleg masszirozd at olajjal, furdes, eves, alvas. A rendszer fontos, mert ha megszokja akkor semmi problema nem lesz. Probald meg te alakitani a napjaitokat amennyire lehet es ne a bebi. Nekunk bevalt a rendszer, a babam 6 hetes kora ota atalussza az ejszakat, de o amugy is nyugis baba :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a jó tanácsot. Ki fogom próbálni.
Nem értek egyet a válaszolókkal. Egy pici újszülött babát nem szabad nem hagyni aludni. Õ még nem tudja, hogy mikor van nappal és mikor van éjszaka, ilyenkor még nem szabad napirendet ráerõltetni. Ez az idõszak errõl szól, anyuka azért van otthon a babával, hogy ellássa, megadja neki azt, amire szüksége van, és igen, ilyenkor alkalmazkodjon hozzá. Lehet aludni napközben, amikor a baba alszik. Nyilván nem fog így maradni a baba, szépen lassan be fog állni a napirendje, lehet neki segíteni egy esti rutin kialakításával, de erõltetni, ébresztgetni nem szabad, azzal csak azt érjük el, hogy stresszes, ideges lesz a baba, amitõl méginkább nem fog aludni.
2-es vagyok. A babának anyára van szüksége aki ellátja stb. ezt aláírom, DE egy olyan anyára, aki nincs a végletekig kimerülve, nem feszült és fáradt a nap 24 órájába. A csecsemõk rugalmasak tudnak lenni, nem ráerõltetni kell azt, hogy fent maradjon nappal, hanem kialakítani neki a napirendet, amibe meg tudja határozni az anya az alvási szokásokat.
Az anyukának nem kell végletekig kimerülnie, ha otthon van a babával. Mivel gondolom nem kell óracsörgésre kelnie, nem kell idõre bejárnia dolgozni, ezért nyugodtan alhat akkor, amikor a baba alszik. Tudom mit beszélek, az én babám is éjjeli bagoly volt. Néhány hétig semmit nem aludtunk éjszaka, csak nappal. Nem betegedtem bele, alkalmazkodtam a babámhoz, õ pedig cserébe néhány hónap múlva kialakított egy nagyjából fix, de rugalmas napirendet, és onnantól kezdve nyugodtan átaludta az éjszakát. Nem bántam meg, hogy nem kezdtem már újszülött kortól percre pontos napirendre trenírozni, elvégre nem a katonaságnál vagyunk.
Nekem 4 hetes a babám.Mi is kelünk éjszaka is.De eszembe nem jutna, hogy ne keljek fel.Õk még picik ilyenkor még nincs napirendjük.Valamikor 3 óránként kel fel.Van hogy 2 óránként.Reggel 5-tõl fenn vagyunk, de este már hamar lefekszünk.Ez egy ilyen idõszak.
Fejd ki azt a kicsit és pont.Nekem még annyi sincs, és 3 hónapja szoptatok így. :)
Szia! Az én kislányomnak is volt ilyen idõszaka, két hónapig tartott. Én azt csináltam, hogy fordítva tettem mellre. Tedd úgy a jobb cicire, mintha a bal oldalon lenne. Kicsit kényelmetlen, de ha hagyja magát "átverni", neked egyszerûbb lesz, nem kell fejni.
Öt hónapig egy mellbõl szoptattam. Nem tudta a másik mellbimbót kiszippantani szegénykém. Fejtem belõle minden nap 2-3x és tejtesó kapta meg. Mostmár nagy, és ügyes mindkét mellembõl eszik. Szerintem idõnként próbáld meg hónaljtartásban rátenni a jobbra, akkor az olyan, mintha a bal melled kapná. Ha nem megy ne eröltesd.Szoptass egy mellbõl és fejd a másikat. Egy a hátrány:a bal mellem sajnos sokkal nagyobb, mint a jobb. Nem szép. :(

Több mint 1 év után derült ki hogy a barátom megcsalt mikor még alig voltunk 3 hetesek. Mit tegyek?

Sziasztok. azóta titkolta. pedig mielõtt összejöttünk õrülten szerelmes volt belém 1évig és én csak barátként tudtam rá nézni, aztán összejöttünk és 3hét után csókolózott egy csajjal. most hogy kiderült elmondta hogy le is akart vele feküdni.. azt mondja azóta egyszer sem tett semmit, félt hogy kiderül ez is.. annyira szeretett és soha nem képzeltem volna ezt róla, fõleg hogy 1 éven keresztül képes hazudni mert sokszor beszéltünk a megcsalásról.. szóval hatalmasat csalódtam... nagyon bíztam benne, épp azért mert odáig volt értem mióta ismert.. ja és akkor elmondta hogy rámászott egy csaj, de azt mondta hogy semmi nem történt...... eltelt azóta már 3hét mióta megtudtam, és nem igazán sikerül elfelejteni szenvedek nagyon de neki nem is mutatom és alig beszélünk róla mert ideges lesz meg hasonló..bár ezenkívül megvagyunk.. segítsetek hogy ti mit tennétek mert nekem fogalmam sincs.. õ 18F én 16L Köszönöm elõre is:)

Legjobb válasz: Hidd el, sokkal inkább téged óvott azzal, hogy nem mondta el mint magát mentette. Kapcsolatok elején különben is kevesen tudnak ellenállni egy ziccerhelyzetnek. És ebben nem dönthetünk helyetted, te tudod, hogy képes vagy-e feldolgozni és elfogadni. Nekem az írásod alapján úgy tûnik nem de attól még megpróbálnám megbeszélni. Ne egy éjszaka hibáját nézd, hanem a boldog perceket amiket együtt töltöttetek és mérlegelj. Ráadásul csak egy csók volt, igaz sokkal több állt szándékában de esküdtszék szerint is csak a csók bizonyítható rá.

Hidd el, sokkal inkább téged óvott azzal, hogy nem mondta el mint magát mentette. Kapcsolatok elején különben is kevesen tudnak ellenállni egy ziccerhelyzetnek. És ebben nem dönthetünk helyetted, te tudod, hogy képes vagy-e feldolgozni és elfogadni. Nekem az írásod alapján úgy tûnik nem de attól még megpróbálnám megbeszélni. Ne egy éjszaka hibáját nézd, hanem a boldog perceket amiket együtt töltöttetek és mérlegelj. Ráadásul csak egy csók volt, igaz sokkal több állt szándékában de esküdtszék szerint is csak a csók bizonyítható rá.
most egy csók csak nálam nem az intimitás tetõfoka vagy pedig te rajtad látszik, hogy 16 éves vagy és felfújod a dolgot?
Én megbocsátanám:) Velem megtörtént, hogy kapcsolat elsõ pár hetén "elfelejtettem" hogy basszus, nekem párom van!! és majdnem beleegyeztem egy randiba. Nem tudom, hogy történt:) 19L
A kérdező hozzászólása: nem csak egy csók volt hanem több, és le is feküdtek volna csak a csajnak le kellet lépnie... és lehet neked nem nagy cucc egy csók, de az hogy egy évig hazudik? akkor ha megint megteszi vajon meddig fog hazudni? igen 16 vagyok januárban leszek 17 olyan érett hogy tudjam mirõl beszélek:)
A nõk mindig az igazat akarják hallani aztán, ha hallották akkor kicsapják a balhét miszerint hogy képzeli, a nõknek nem szabad csak így a szeme közé. Pl. most azt kérdezed kövér vagy-e akkor mondja meg az igazat, hogy igen? Mi férfiak évmilliók alatt megtanultuk, hogy a nõk csak akkor boldogok igazán, ha hazudunk nekik. És itt most nem arról van szó, hogy "drágám, megöltem 10 embert és hazudtam amikor azt kérdezted öltem-e már" hanem a kegyes hazugságokról. Tudod te hány kapcsolat maradna a földön, ha mindig minden pasi kimondaná a barátnõjének/feleségének amit gondol? És akkor még nagyon friss egy kapcsolat, talán nem is tudta tervezhet hosszú távra vagy nem vagy mi is van valójában. De azóta egy évig ott volt veled és szeretett, ez miért nem elég? Tanuld meg, hogy nincs tökéletesen õszinte pasi aki párkapcsolatban élne, azok egyedül halnak meg. De most olyanokon problémázol, hogy felhúzta a kacsalábon forgó gyémántpalota alapjait de te rájöttél, hogy egy tégla csak kvarc.

3 hetes múlt a kislányom, miben vigyem ki sétálni?

Nem szeretném túlöltöztetni. Body, rugi, overáll, sapka? betakarjam plusz pléddel, vagy elég a babakocsi lábzsákja? Els? babás anyuka vagyok...

Legjobb válasz: Elég neki a lábzsák,mikor jó idö van.Szerencse a hidegek elmúlnak így nem kell betakarni.

Elég neki a lábzsák, mikor jó idö van.Szerencse a hidegek elmúlnak így nem kell betakarni.
jól hangzik, amit írsz. De te is tudod ellenõrizni, hogy nem öltöztetted e tul, ha a tarkójára teszed a kezed, (bennt a pocija is jó "hõmérõ")
Meg is szoptathatod. Tea, viz is jó.
Én cicire rakom, vagy ha elfogadja akkor tea. Védõnõm a citromlevet ajánlotta, én bevallom õszintén még soha nem adtam neki citromlevet.... Csak tea vagy cici
Csak szoptasd meg. Amúgy meg nem baj ha csuklik, csak Téged zavar, Õt egyáltalán nem :) Az én babám is sokat csuklott. Most 7, 5 hónapos, ha csuklik megkínálom vízzel de ha nem múlik el engem nem zavar és Õt sem, magátol abba hagyja. Ez nem betegség :)
Teljesen normális, ha csuklik, már az anyaméhben is csuklanak. Igazán teendõ nincs, a babákat általában nem zavarja, inkább minket, felnõtteket. Nyugodtan leteheted, nem lesz baja tõle. Ha szopizik, adj neki pár kortyot, ha tápszeres, akkor a víz is jó, az a lényeg, hogy az ütemes nyelés oldja a rekeszizom görcsét. Különben a babák azért csuklanak, mert pl. a teli gyomor nyomja a rekeszizmot, de néhány érzékenyebb baba akkor is csuklani kezd, ha leveszik róla a pelust és a hasa szabadon van. Ahogy betakarják, enyhül a csuklás.
Semmit nem kell vele csinálni, ha csuklik. Ez õt nem zavarja, vagy ha igen, elkezd sírni, és akkor eláll a csuklás. A babák csuklása általában csak az anyukákat zavarja.
Én semmit nem csináltam vele, pedig nagyon sokat csuklott.Naponta vagy 10x.Ha anyatejes, akkor tedd cicire.
Az én fiam 10 hónapos koráig majdnem minden másnap csuklott, még néha most is hetente egyszer, de akkor egész nap. Ez inkább csak minket zavar, õket nem.:)

Babamnak meg mindig kancsal a szeme pedig 3 hetes, mikor kezdodik az amikor a szemei egyszerre mozognak?

Legjobb válasz: Szia! Mi kb 1 hónaposan voltunk bent elhúzódó sárgaság miatt Kórházban, és ott az egyik ápolónõ kitalálta, hogy kancsal a gyerek, vigyük szemészhez. Írtak is beutalót. A háziorvos azt mondta, felesleges elvinni, mert fél éves kor alatt nem tehetnek amúgy sem semmit. Majd elmúlik. Ha pedig nem, majd 6 hónaposan menjünk. És utána nem sokkal rendbejött magától. :-) Kitartás.

Szia! Mi kb 1 hónaposan voltunk bent elhúzódó sárgaság miatt Kórházban, és ott az egyik ápolónõ kitalálta, hogy kancsal a gyerek, vigyük szemészhez. Írtak is beutalót. A háziorvos azt mondta, felesleges elvinni, mert fél éves kor alatt nem tehetnek amúgy sem semmit. Majd elmúlik. Ha pedig nem, majd 6 hónaposan menjünk. És utána nem sokkal rendbejött magától. :-) Kitartás.
Szia! Hát ez nem 1-2 hét mire megerõsödnek a szemizmok. Az én babám 9 hónapos és még néha szoktam látni, hogy nem tökéletes, még nem erõsödött meg rendesen a szemizom. Szóval sok sok hónap.
Azt mondják 1 éves korára ki kell nõnie, szóval van még idõtök bõven:)
A kérdező hozzászólása: Hu, az hosszu ido, azert nem mindig van neki, kipislogja...:-) Es olyan fura a szine, barnasszurke.
A színe is fog még változni. Mi a kancsalság miatt elvittük szemészhez kb hat hónaposan. A doki azt mondta, hogy ez valószínû elmúlik, de amúgy sem lehet ilyen kicsi babákkal még semmit sem csinálni, csak 2, 3 éves korukban. Most 16 hónapos és tényleg elmúlt a kancsalság, nem is tudom, hogy mióta, fel sem tûnt.
Amíg ilyen hideg van nem ajánlom, megfáznak. Nekik még kell a kb. 20 fok.
most már jó idõk vannak kiteheted õket
Nappal esetleg, éjszakára még mindig nem ajánlom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!