Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes mi (631 db)

A babámnak hámlik a szeme körül és az arca.3 hetes. Mit kenjek rá?

Nagyon vékonyan már próbáltam babaolajjal(Gabi),de nem merem többet,nehogy belemenjen a szemébe és begyulladjon!Vagy az is jó rá?

Legjobb válasz: A babádnak a hámló bõre teljesen természetes dolog, mivel ilyenkor szülés után lehámlik neki a felesleg. Nekünk is az arcunkon, a kis kezünkön és a lábunkon hámlott le az elsõ hónapban, aztán észre sem veszed és már el is múlik. Nem kentem semmivel, úgy gondolom hogy egy 3 hetes picurt még nem kell agyon kenegetni, elmúlik neki, nem kell vegyszerezni már ilyen kicsinek. SZép babázást: 11 hetes kislány anyukája:)

A babádnak a hámló bõre teljesen természetes dolog, mivel ilyenkor szülés után lehámlik neki a felesleg. Nekünk is az arcunkon, a kis kezünkön és a lábunkon hámlott le az elsõ hónapban, aztán észre sem veszed és már el is múlik. Nem kentem semmivel, úgy gondolom hogy egy 3 hetes picurt még nem kell agyon kenegetni, elmúlik neki, nem kell vegyszerezni már ilyen kicsinek. SZép babázást: 11 hetes kislány anyukája:)
Szia! a gyerekorvos által felírt fürdetõkrémmel nyugodtan bekenheted.Egyik napról a másikra el fog majd múlni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

6+3 hetesen mit kellene látni hüvelyi ultrahangon?

Sziasztok! Szept 25.-én volt az utolsó mensim . Tegnap voltam hüvelyi ultrahangon és csak petezsákszer? képz?dményt találtak. Dg: korai terhesség? mensi szerint már 6+3 -nak kellene lennem. Mit kellene már ilyenkor látni?

Legjobb válasz: Nekem 6+2 hetesen szintén petezsák volt még csak. Aggódtam is, hogy miért nincs szívhang, amikor a 16. napon volt az ovuláció. 8 hetesen már élõ embriót látott az orvos, feji véggel, farki véggel, szikhólyaggal és szívhanggal. :-)

Nekem 6+2 hetesen szintén petezsák volt még csak. Aggódtam is, hogy miért nincs szívhang, amikor a 16. napon volt az ovuláció. 8 hetesen már élõ embriót látott az orvos, feji véggel, farki véggel, szikhólyaggal és szívhanggal. :-)
Elõfordul hogy még 8hetesen is petezsák van és cak utána szívhang:) ne aggódj, gondolom visszarendeltek.
Elsõ válaszolót megcáfolnám, ugyanis egy 8 hetes embrió kész miniatûr emberke!Van feje, keze, lába újjrügyecskéi, és élénken mocorog.A petezsákot ekkor már magzatburoknak hívjuk és ekkor kezdd kifejlõdni a köldökzsinór is, ami a 12 héten fog teljes üzemben elkezdeni mûködni. Ilyenkor ülõmagasságot néz az orvos, amit CRL-nek jelölnek.
Elõzõ vagyok, az viszont lehet, hogy neked késõi pé-d volt, és így már kitolódik a számítás is, ha így van akkor igen, petezsákot kell látnia a dokinak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszotokat. Egy hét múlva kell visszamannem.Múlt héten még azt írták a papíromra, hogy terhességre utaló jel nincs. Mensi elmaradáa után két nappal már pozitív teszt volt, tehát nem lehet késõi peteérésem / vagyis én így gondolom/.

2-3 hetesen mi látszik az ultra hangon?

Legjobb válasz: Szia! Maximum a megvastagodott méhnyálkahártya! Az is terhességre utal már:)! Ilyenkor nem érdemes menni még! MAjd 5-6 hetesen! De 6 hetesen már van szívhang is!

Szia! Maximum a megvastagodott méhnyálkahártya! Az is terhességre utal már:) ! Ilyenkor nem érdemes menni még! MAjd 5-6 hetesen! De 6 hetesen már van szívhang is!
2hetesen van a peteérés és 3hetesen pedig a beágyazódás, úgyhogy semmi.

Több mint 1 év után derült ki hogy a barátom megcsalt mikor még alig voltunk 3 hetesek. Mit tegyek?

Sziasztok. azóta titkolta. pedig mielõtt összejöttünk õrülten szerelmes volt belém 1évig és én csak barátként tudtam rá nézni, aztán összejöttünk és 3hét után csókolózott egy csajjal. most hogy kiderült elmondta hogy le is akart vele feküdni.. azt mondja azóta egyszer sem tett semmit, félt hogy kiderül ez is.. annyira szeretett és soha nem képzeltem volna ezt róla, fõleg hogy 1 éven keresztül képes hazudni mert sokszor beszéltünk a megcsalásról.. szóval hatalmasat csalódtam... nagyon bíztam benne, épp azért mert odáig volt értem mióta ismert.. ja és akkor elmondta hogy rámászott egy csaj, de azt mondta hogy semmi nem történt...... eltelt azóta már 3hét mióta megtudtam, és nem igazán sikerül elfelejteni szenvedek nagyon de neki nem is mutatom és alig beszélünk róla mert ideges lesz meg hasonló..bár ezenkívül megvagyunk.. segítsetek hogy ti mit tennétek mert nekem fogalmam sincs.. õ 18F én 16L Köszönöm elõre is:)

Legjobb válasz: Hidd el, sokkal inkább téged óvott azzal, hogy nem mondta el mint magát mentette. Kapcsolatok elején különben is kevesen tudnak ellenállni egy ziccerhelyzetnek. És ebben nem dönthetünk helyetted, te tudod, hogy képes vagy-e feldolgozni és elfogadni. Nekem az írásod alapján úgy tûnik nem de attól még megpróbálnám megbeszélni. Ne egy éjszaka hibáját nézd, hanem a boldog perceket amiket együtt töltöttetek és mérlegelj. Ráadásul csak egy csók volt, igaz sokkal több állt szándékában de esküdtszék szerint is csak a csók bizonyítható rá.

Hidd el, sokkal inkább téged óvott azzal, hogy nem mondta el mint magát mentette. Kapcsolatok elején különben is kevesen tudnak ellenállni egy ziccerhelyzetnek. És ebben nem dönthetünk helyetted, te tudod, hogy képes vagy-e feldolgozni és elfogadni. Nekem az írásod alapján úgy tûnik nem de attól még megpróbálnám megbeszélni. Ne egy éjszaka hibáját nézd, hanem a boldog perceket amiket együtt töltöttetek és mérlegelj. Ráadásul csak egy csók volt, igaz sokkal több állt szándékában de esküdtszék szerint is csak a csók bizonyítható rá.
most egy csók csak nálam nem az intimitás tetõfoka vagy pedig te rajtad látszik, hogy 16 éves vagy és felfújod a dolgot?
Én megbocsátanám:) Velem megtörtént, hogy kapcsolat elsõ pár hetén "elfelejtettem" hogy basszus, nekem párom van!! és majdnem beleegyeztem egy randiba. Nem tudom, hogy történt:) 19L
A kérdező hozzászólása: nem csak egy csók volt hanem több, és le is feküdtek volna csak a csajnak le kellet lépnie... és lehet neked nem nagy cucc egy csók, de az hogy egy évig hazudik? akkor ha megint megteszi vajon meddig fog hazudni? igen 16 vagyok januárban leszek 17 olyan érett hogy tudjam mirõl beszélek:)
A nõk mindig az igazat akarják hallani aztán, ha hallották akkor kicsapják a balhét miszerint hogy képzeli, a nõknek nem szabad csak így a szeme közé. Pl. most azt kérdezed kövér vagy-e akkor mondja meg az igazat, hogy igen? Mi férfiak évmilliók alatt megtanultuk, hogy a nõk csak akkor boldogok igazán, ha hazudunk nekik. És itt most nem arról van szó, hogy "drágám, megöltem 10 embert és hazudtam amikor azt kérdezted öltem-e már" hanem a kegyes hazugságokról. Tudod te hány kapcsolat maradna a földön, ha mindig minden pasi kimondaná a barátnõjének/feleségének amit gondol? És akkor még nagyon friss egy kapcsolat, talán nem is tudta tervezhet hosszú távra vagy nem vagy mi is van valójában. De azóta egy évig ott volt veled és szeretett, ez miért nem elég? Tanuld meg, hogy nincs tökéletesen õszinte pasi aki párkapcsolatban élne, azok egyedül halnak meg. De most olyanokon problémázol, hogy felhúzta a kacsalábon forgó gyémántpalota alapjait de te rájöttél, hogy egy tégla csak kvarc.

Babamnak meg mindig kancsal a szeme pedig 3 hetes, mikor kezdodik az amikor a szemei egyszerre mozognak?

Legjobb válasz: Szia! Mi kb 1 hónaposan voltunk bent elhúzódó sárgaság miatt Kórházban, és ott az egyik ápolónõ kitalálta, hogy kancsal a gyerek, vigyük szemészhez. Írtak is beutalót. A háziorvos azt mondta, felesleges elvinni, mert fél éves kor alatt nem tehetnek amúgy sem semmit. Majd elmúlik. Ha pedig nem, majd 6 hónaposan menjünk. És utána nem sokkal rendbejött magától. :-) Kitartás.

Szia! Mi kb 1 hónaposan voltunk bent elhúzódó sárgaság miatt Kórházban, és ott az egyik ápolónõ kitalálta, hogy kancsal a gyerek, vigyük szemészhez. Írtak is beutalót. A háziorvos azt mondta, felesleges elvinni, mert fél éves kor alatt nem tehetnek amúgy sem semmit. Majd elmúlik. Ha pedig nem, majd 6 hónaposan menjünk. És utána nem sokkal rendbejött magától. :-) Kitartás.
Szia! Hát ez nem 1-2 hét mire megerõsödnek a szemizmok. Az én babám 9 hónapos és még néha szoktam látni, hogy nem tökéletes, még nem erõsödött meg rendesen a szemizom. Szóval sok sok hónap.
Azt mondják 1 éves korára ki kell nõnie, szóval van még idõtök bõven:)
A kérdező hozzászólása: Hu, az hosszu ido, azert nem mindig van neki, kipislogja...:-) Es olyan fura a szine, barnasszurke.
A színe is fog még változni. Mi a kancsalság miatt elvittük szemészhez kb hat hónaposan. A doki azt mondta, hogy ez valószínû elmúlik, de amúgy sem lehet ilyen kicsi babákkal még semmit sem csinálni, csak 2, 3 éves korukban. Most 16 hónapos és tényleg elmúlt a kancsalság, nem is tudom, hogy mióta, fel sem tûnt.
Amíg ilyen hideg van nem ajánlom, megfáznak. Nekik még kell a kb. 20 fok.
most már jó idõk vannak kiteheted õket
Nappal esetleg, éjszakára még mindig nem ajánlom.

A nagytesó (másfél éves) belázasodott. Torokgyulladás. A kicsi 3 hetes. Mit csinálnátok?

ELküldenéd a nagyot a nagyszül?khöz? Amikor hazajöttünk a kicsivel a kórházból, már volt pár napot a nagyszül?knél. Így is totál anyahiánya van szegénykémnek. Nem szeretném evakuálni itthonról.

Legjobb válasz: és miért is nem ölelgeted meg? Nem is értem. Maximum utána kézmosás és maszkban menni a kicsihez. De a nagynak is szüksége van rád. Ha ezt nem veszed figyelembe, szerintem a ti kapcsolatotok is romlani fog és a kicsit se fogja szeretni.

és miért is nem ölelgeted meg? Nem is értem. Maximum utána kézmosás és maszkban menni a kicsihez. De a nagynak is szüksége van rád. Ha ezt nem veszed figyelembe, szerintem a ti kapcsolatotok is romlani fog és a kicsit se fogja szeretni.
Nálunk semmi gond nem volt, pedig a férjem is beteg volt nagyon, nem csak a nagyobb gyerek. A kicsinek semmi baja sem lett.
Elvileg védi az anyatej. A lányom mégis elkapott egy csúnya hörghurutot 5 hetesen az orvosi rendelõben, amikor csak egy csípõficam beutalóért mentünk. A 2. gyerekemet amikor szültem ki sem láttam a náthából, mindenki beteg volt az egész családban. Mégsem kapta el az újszülött. Ki érti ezt? Azért ne küldd el otthonról a nagyobbik gyereket, épp elég trauma az neki, hogy jött egy trónfosztó, ez nagyon megviselné. Ha a kicsi el is kapja, hát, akkor majd meggyógyul. Már vannak olyan gyógyszerek, amelyeket ilyen piciknek is lehet adni.
Utolsó vagyok.És minket miért nem véd az anyatej?
Én egész télen ezzel küszködtem, a "nagy"az iskolából hozta a vírust, a kicsi(8 hós)másnapra lázas lett.Nincs nagyszülõ.Remélem Ti szerencsésebbek vagytok.
Én influenzás voltam a 2hetes gyerkõc mellett, apja is, a nagy és a kicsi megúszta. Most a nagy lázas, a kicsi kakigondokkal küzd, én meg köhögöm ki a tüdõm(a kakigondot leszámítva minden más 2órája zúdult a nyakamba)
Nálunk elkapta a kicsi, két hetes korában nála ez enyhe tüdõgyulladással járt. Ennek ellenére nem küldeném el a nagyot. Fõleg mert beteg, és így még inkább anyára van szüksége.
A kérdező hozzászólása: Remélem, tényleg nem kapja el, mert hangyányira sincs szívem elküldeni a "nagy"lányt itthonról. Legszívesebben jól megölelgetném. Bárcsak értené, hogy ugyanúgy szeretem mint eddig.
Igen, védi az anyatej! Semmiképp ne küldjétek el otthonról a "nagyot". Nem tesztek jót vele, lehet, hogy a kistesóra fog haragudni miatta! Nem lesz a babának semmi baja. Tapasztalat! (hasonlóképp jártunk, csak még anyukám is aki segíteni jött õ is beteg lett) De a kicsinak a világon semmi baja nem lett
Szerintem se küld el a nagyot a nagyszülõkhöz. Én a fiam születése után 1 nappal lettem nagyon beteg.Úgy megfáztam mint még soha.Rá egy napra férjem is nagyon beteg lett influenza.Párom 1 hétig volt nagyon beteg én két hétig.A picinek semmi baja nem lett.Nagyon jól véd az anyatej. 8 hónapos koráig tudtam szoptatni a fiam.Addig egyszer sem volt beteg pedig én szinte állandóan beteg voltam. 11 hónaposan lett elõször beteg de akkor kórházba kerültünk két napra.:(

Ultrahang során kiderült, hogy a bennem növekvő magzat 40mm-es. A dokim, azt mondta, hogy ez 3 hetes terhességnek felel meg. Mindenhol azt olvasom, h az ekkora magzat az már jócskán nagyobb, 7-8 hetes is akár. Nektek mi volt a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Ugye ez most csak vicc? Az orvos nem mondhatott olyat, hogy 3 hetes terhesség, mert olyan nem is létezik! Mikor a terhesség legkorábban kiderül, már 4 hetes, mivel az utolsó menzesz elsõ napjától számoljuk. Ez az egyik. A másik, hogy 40mm-es magzatra meg pláne nem mondhatta, még úgy sem, hogy esetleg a fogantatástól számolta a 3-at, úgyanis az jó 10-11 hetes terhességnek felel meg, még csak nem is 7-8-nak.

Ugye ez most csak vicc? Az orvos nem mondhatott olyat, hogy 3 hetes terhesség, mert olyan nem is létezik! Mikor a terhesség legkorábban kiderül, már 4 hetes, mivel az utolsó menzesz elsõ napjától számoljuk. Ez az egyik. A másik, hogy 40mm-es magzatra meg pláne nem mondhatta, még úgy sem, hogy esetleg a fogantatástól számolta a 3-at, úgyanis az jó 10-11 hetes terhességnek felel meg, még csak nem is 7-8-nak.
Nekem 6 hetesen azt mondta, hogy kb 4 hetes lehetek. De akkor mondott 3 mm-t. Nem értettem, hogy 4 hetesen hogy látja?? :O Tulajdonképpen igaza volt nálam, pedig felháborodtam. Ugyanis nekem 2 héttel kisebb a picikém. Másfél héttel késõbb fogant a ciklusaim miatt :) 21 hkm
Kedves kérdezö, mikor volt az utolso vérzésed elsö napja? Akkor meg lehetne határozni mennyi idös a terhességed és azt is, hogy ennek megfelelön körülbelül mekkora lehet a magzatod.
Ez tényleg lehetetlen! Nekem 7 hetesen volt 14, 7 mm a 12. héten pedig 54, 1 mm.
Szia! Lehet azt a 40 mm-t a petezsák méretére értette? Lehet!
Szerintem valamit félrehallottál vagy félremondott a doki vagy nem volt ott fejben.2 hete voltam uh-n akkor voltam 9 hetes terhes és akkor volt 26, 5mm a babám.tehát a 40mm az kb 11 hetes terhességnek felel meg.
Szerintem is jobban teszed ha váltasz, vagy pedig kérdezz rá, hogy mégis hogy értette. De az meg milyen már?
A kérdező hozzászólása: Úristen! ELmegyek egy másikhoz. Magánrendelésen vtam pedig, és tessék... Igen, ha a fogantatástól nézzük akkor igen, számolhatta úgy. De az adatok alapján, ezek szerint nem annyi. Köszi a segítséget!
A 3 hét sehogy sem stimmel, még kimaradt menzesz után 3 héttel sem. 7 hetesen 10 mm körül van a baba, a 40 mm-es legalább 10 hetes terhesség.
Ja tényleg nem 7-8 hét inkább 9-10 bocsi csak elírtam a kérdésedre nézve
Igen szerintem a doki is így értette, kimaradt menszesz után 3 hét. Nem tudom miért így mondta, de 7-8 hetes lehetsz! Gratula!
3 hetesen még semmi sem látszódik általában csak a megvastagodott nyálkahártya. Aztán jön a petezsák, abban a szikhólyag és abból lesz a baba. A 400mm-es magzatnak már szívhangja is van és tényleg az legalább már 10-11 hetes. Nem lehet, hogy a petezsák mérete volt?

3 hetes terhes vagyok és minden este 37 fokos hőemelkedésem van ez normális? És elmúltam 37 éves mikor érdemes először orvoshoz menni és van valami speciális vizsgálat amit érdemes megcsináltatni?

Legjobb válasz: Szia.ezt a 3 hetest nem értem.3 hete nem jött meg, vagy a ciklusod 3. hetében jársz?honnan tudod hogy terhes vagy?elmaradt,csináltál tesztet?én 37 éves vagyok,most 20 hetes.Ha tényleg terhes vagy a magasabb hõ indokplt, persze, ha nem vagy egyébként megfázva.én 5 hetes voltam mikor dokihoz mentem,õ megállapította hogy lát petezsákot, de magzatot ilyenkor még nem látnak,a 9.héten mikor visszamentem már volt szívhangja.semmi különösebb vizsgálat nem kell.ugyanazokon mész keresztül mint más, csak 1 magzatvízmintavételt ajánlanak, a kor miatt.én megcsináltattam, de ha nem akarod,csináltatsz vér vizsgálatot.azthiszem ennyi.boldog babavárást kívánok.

Szia.ezt a 3 hetest nem értem.3 hete nem jött meg, vagy a ciklusod 3. hetében jársz?honnan tudod hogy terhes vagy?elmaradt, csináltál tesztet?én 37 éves vagyok, most 20 hetes.Ha tényleg terhes vagy a magasabb hõ indokplt, persze, ha nem vagy egyébként megfázva.én 5 hetes voltam mikor dokihoz mentem, õ megállapította hogy lát petezsákot, de magzatot ilyenkor még nem látnak, a 9.héten mikor visszamentem már volt szívhangja.semmi különösebb vizsgálat nem kell.ugyanazokon mész keresztül mint más, csak 1 magzatvízmintavételt ajánlanak, a kor miatt.én megcsináltattam, de ha nem akarod, csináltatsz vér vizsgálatot.azthiszem ennyi.boldog babavárást kívánok.
Jelentkezz minél hamarabb az orvosodnál. A hõemelkedésre nem tudok mit mondani, lehet, hogy elkaptál valami enyhe fertõzést. A genetikai vizsgálat ilyen korban kötelezõ.
Ezt a 3 hetes dolgot en sem ertem, a mensi elott egy hette lpozitiv lett a teszted? Egyebkent, a 37 fok nem hoemelkedes! Es nem is koros, a testho terhessegben 36.6 helyett kicsit feljebb van, 37 korul.
A kérdező hozzászólása: azért tudom hogy 3 hetes terhes vagyok mert a párom külföldön él és csak havonta 1szer tudunk találkozni. A menzeszem júli 13-án kezdõdött 26-27-ig voltam kinn nála és augusztus 15-én lett pozitív a tesztem úgyhogy szerintem 3 hetes terhes vagyok. köszi a válaszokat
Ha júl 13-án jött meg utoljára akkor te már 5 hetes terhes vagy!!!
A kérdező hozzászólása: de nem voltunk együtt 13-a elõtt csak júli 26-27án szerintem a 26-27 az a fogantatás napja nem?
A kérdező hozzászólása: a terhességet nem a menzesz elsõ napja után két héttel számolják a dokik?
Szia! A terhességet az utólsó menstruáció elsõ napjától számítják! Akárhogy is tiltakozol 5 hetes kismama vagy. 16 hetes pocakos
16 hetes 3 napos. 32 hetes 6 napos
A kérdező hozzászólása: :) Köszi
úgy ahogy az elõttem szóló írta. 32 hetes és 6napos. vagyis másnap pl már 37+0 hetes.pl koraszülés esetén a napok is számítanak. én pl túlhordtam a picit 41+2 hetesen szültem. a papíron az állt hogy szüléskor 41 hetes
Pontosan sokat számítanak a napok...nálunk a vizsgálatokat is mindig ezekhez igazították. Nem mindegy, hogy hány nappal vagy elõtte vagy utána az adott héttel...mondjuk én nem értem de mindegy. Én 39+4 hétre szültem, és ez is van a zárójelentésemen. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!