Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes kisfiunk és úgy érzem, (1 db)

3 hetes a kisfiunk és úgy érzem, egyre kevesebb a tejem.... Mit tehetnék?

Legjobb válasz: VAN HOMEOPÁTIÁS SZER VAGY SZOPTATÓS TEÁK ÉS SOK-SOK FOLYADÉK.HA NEM ISZOL ELEGET ATTÓL IS ELAPAD A TEJCI.NAPI 3 LITER KB

VAN HOMEOPÁTIÁS SZER VAGY SZOPTATÓS TEÁK ÉS SOK-SOK FOLYADÉK.HA NEM ISZOL ELEGET ATTÓL IS ELAPAD A TEJCI.NAPI 3 LITER KB
Minél többször tedd cicire. 3-5 hetes korban hirtelen nõnek egy nagyot, és ez az étvágyukon is meglátszik. Sokkal többet esznek. Kicsit macerás ez az idõ mert sûrûbben kell etetni, de hamar rendezõdik a helyzet, és a tejtermelõdés a babához fog igazodni. Te is igyál sok folyadékot ez is segít. Ihatod a Laktoherb teát, ez sokaknak segít. Idõnként van ilyen korszakuk, ezt te is tapasztalni fogod. A lényeg ne add fel, és minél többet tedd cicire.!!!!!! Ne hagy ki etetést, mondván következõre több lesz, mert nem lesz több. Hosszú távon biztos nem.
Szia, igaza van az elõttem szólónak. Pont ebben a korban hirtelen nõnek egy nagyot a babák és az étvágyuk is. Ha ilyenkor adsz kiegészítést neki, a lehetõ legrosszabbat csinálod. Minél többet legyen cicin, hiszen a tej akkor termelõdik, amikor a baba szopizik és nem két szopi között! Pár nap alatt igazodni fog a kínálat a kereslethez, vagyis lehet, hogy lesz 1-2 nyûgösebb napotok, ezt hidald át gyakoribb szopival és utána alkalmazkodni fog a tej mennyisége a picur igényeihez. Sok sikert!
Elõször is ne izgulj, lesz elég!!!!!! Nálam ugyanez volt a helyzet. Elõször sok tejem volt (állandóan feszült a mellem, alig vártam, hogy etetésidõ legyen), aztán kevesebb lett. Nagyon megijedtem, hogy el fog fogyni. Végül kiderült, hogy nem kevés, csak kevesebb, de ez is bõven elég!!!! Néha több van, néha kevesebb, de nem kevés. A védõnõm mondta, hogy a kezdeti sok tejcsi alábbhagy, egy-egy belövellés van már csak. Ha belegondolok, mennyit idegeskedtem, meg óránként etettem, közben nem is az volt a baj...:) Hála Istennek. Remélem, nálad is csak errõl van szó!!!!! Ne izgulj! Ui.: Honnan tudod, hogy kevesebb? Leméred minden evés után vagy csak érzed? Mert én nem mértem, csak úgy éreztem... Minden jót: egy 10 hetes kisfiú anyukája
Szopiztasd, amikor csak kéri (akár óránként is). Kb 2-3 nap múlva érezhetõen igazodik a tejmennyiség a kereslethez. Fejheted is, ha esetleg bealszik több órára, azt még mindig odaadhatod neki késõbb, ha nagyon aggódsz. De a lényeg, MINDIG MELLRE TENNI. Kitartást!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Fehér foltok (sok) vannak a kisfiam cumijában, ez vmi tejfoltok lehetnek ami forralással sem jön ki vagy vmi olyan ami miatt nem adhatom többet neki oda a cumit? Amúgy MAM 0-2 cumiról van szó

9

Baj hogy kevesebbet eszik?

Amióta hordozókendőbe teszem a 2 hónapos kislányomat, többet alszik rajtam mint amúgy, és több idő telik el 2 szoptatás között. Ez nem gond? Felébred ha éhes, vagy az anyai közelség felülírja az éhséget?

4

Marad elég tejem? Nem fog gyorsan elapadni? (bővebben. )

Nemrég kezdtem hozzátáplálni a kisfiamat. Az őszibarackon és az almán már túl vagyunk, azt de. szoptatás után kb. fél órával adom. Így a következő szopira nincs annyira tele a gyomra - (gondolom én).
Dél/13.00 körül ismét szopi, tejem is van még elég. A végére mindig be is alszik, kb. 2 órát szunyál.
A problémám: a főzeléket ugyebár ebédre kellene adnom, de ha szoptatás előtt adom, akkor nem fog annyit szopizni... ebből köv., hogy csökken a tejtermelés...
Szoptatás után pedig nem tudom/akarom adni, mert nem szívesen ébresztem fel.
Mit csináljak? Szeretném minél tovább szoptatni, de félek, hogy rohamosan elkezd majd apadni a tejem, ha szoptatás előtt etetem.
Viszont gondolom, kell már neki másfajta táplálék. Azt sem szeretném, ha úgy járnánk, mint egyik barátnőmék. Õ szopi után adta a kaját,... másfél évesen a gyerek még mindig szinte csak a pépes ételt fogadta el, 2 évesen üveges bébiételt evett...
Merjek kiváltani étkezést? Mondjuk a délutánit (uzsonnát)?
Nem tudom, mi lenne a legjobb a kisfiam szempontjából!
Segítenétek?

5

Hogy lehet egy akár órákon át lustán szopizó kisbabát kicsit hatékonyabb technikára tanítani?

10 hetes kisbabám órákig elnyammog,nem tudom,mikor lakik jól,nemrég álltunk vissza a kizárólagos szopizásra mert sokáig pótolni kellett (elapadt a tejem de most már sok van szerencsére).leginkább az zavar hogy nem tudom mikor lakik jól,mert akár egész nap cicin lógna és így nem merek vele elindulni sehová mert nem tudom,hogy nem éhezik-e meg 5 perc múlva..:/

8

Ha beáll a kereslet-kinálat egyensúly, de egyszer pl csak 60-at, máskor meg 140-et eszik a baba, akkor mindig lesz elég tej neki?

ha kevesebbet evett,akkor fejjem le?vagy mindig van elég tej a mellben-és annyit eszik ebből,amennyi kell neki?ha kevesebbet eszik a szokásosnál-akkor legközelebb nem csak ugyanannyi termelődik benne?

4

Lehet, hogy nemsokára vége? Többi lent.

Kislányom születése óta csak cicin alszik el, 5-10 perc alatt. 2 éves és nagyon ragaszkodik hozzá - legalábbis eddig. Néhány napja nem tud cicin elaludni, néha kiköpi, majd megint bekapja, majd fél óra forgolódás és küszködés után szól, hogy vegyem fel mert ölben szeretne elaludni.
Azt olvastam, hogy 2 és 4 éves kor között elvileg maguktól elválasztják magukat. Lehet, hogy ez lesz belőle?

5

Miért nem hiszik el a nök töppsége hogy estére nem fogy el a tejük? Rögtön a tápszerhez nyulnak.

Én ezt végigcsináltam és én is azt hittem tápis is lett a baba a második gyermeknél meg nem fogyott el a tejem mert hittem benne és nem paráztam rá. Olyan nincs hogy a ciciböl efogy a tej hiszen ujra és ujra termelődik. Nem provokácionak szánom!

11

34. hetet betöltöttem, és még szinte semmit nem nőttek a melleim. Előtejnek sincs semmi nyoma. Mennyit fog nőni szoptatáskor a mellem?

Átlagos a méretük, 75/C kosarast szoktam hordani.
Vettem ma szoptatós melltartót, mert már a kórházi csomagot igencsak ideje összeállítanom, tovább nem várhattam. Picikét nagyobb, tehát valamennyit nőhet bele. Mennyit nőtt nektek az utolsó hetekben, illetve szoptatáskor?

6

Ki mit tesz eszik iszik hogy bőségesenbiztosítva legyen hogy hosszú ideig tud majd szoptatni?

5

Előkét kell már vennem az újszülöttnek?

Lehet hogy buta kérdés, de első babám lesz. Nézem a babakelengye listát, amit a védőnő adott, és írja, hogy vegyek 5 db előkét. Az már szoptatáskor is kell? Én úgy gondoltam, hogy ráér jóval később, csak majd ha kanállal próbálom etetni.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!