Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes kisfiunk és úgy érzem, (1 db)

3 hetes a kisfiunk és úgy érzem, egyre kevesebb a tejem.... Mit tehetnék?

Legjobb válasz: VAN HOMEOPÁTIÁS SZER VAGY SZOPTATÓS TEÁK ÉS SOK-SOK FOLYADÉK.HA NEM ISZOL ELEGET ATTÓL IS ELAPAD A TEJCI.NAPI 3 LITER KB

VAN HOMEOPÁTIÁS SZER VAGY SZOPTATÓS TEÁK ÉS SOK-SOK FOLYADÉK.HA NEM ISZOL ELEGET ATTÓL IS ELAPAD A TEJCI.NAPI 3 LITER KB
Minél többször tedd cicire. 3-5 hetes korban hirtelen nõnek egy nagyot, és ez az étvágyukon is meglátszik. Sokkal többet esznek. Kicsit macerás ez az idõ mert sûrûbben kell etetni, de hamar rendezõdik a helyzet, és a tejtermelõdés a babához fog igazodni. Te is igyál sok folyadékot ez is segít. Ihatod a Laktoherb teát, ez sokaknak segít. Idõnként van ilyen korszakuk, ezt te is tapasztalni fogod. A lényeg ne add fel, és minél többet tedd cicire.!!!!!! Ne hagy ki etetést, mondván következõre több lesz, mert nem lesz több. Hosszú távon biztos nem.
Szia, igaza van az elõttem szólónak. Pont ebben a korban hirtelen nõnek egy nagyot a babák és az étvágyuk is. Ha ilyenkor adsz kiegészítést neki, a lehetõ legrosszabbat csinálod. Minél többet legyen cicin, hiszen a tej akkor termelõdik, amikor a baba szopizik és nem két szopi között! Pár nap alatt igazodni fog a kínálat a kereslethez, vagyis lehet, hogy lesz 1-2 nyûgösebb napotok, ezt hidald át gyakoribb szopival és utána alkalmazkodni fog a tej mennyisége a picur igényeihez. Sok sikert!
Elõször is ne izgulj, lesz elég!!!!!! Nálam ugyanez volt a helyzet. Elõször sok tejem volt (állandóan feszült a mellem, alig vártam, hogy etetésidõ legyen), aztán kevesebb lett. Nagyon megijedtem, hogy el fog fogyni. Végül kiderült, hogy nem kevés, csak kevesebb, de ez is bõven elég!!!! Néha több van, néha kevesebb, de nem kevés. A védõnõm mondta, hogy a kezdeti sok tejcsi alábbhagy, egy-egy belövellés van már csak. Ha belegondolok, mennyit idegeskedtem, meg óránként etettem, közben nem is az volt a baj...:) Hála Istennek. Remélem, nálad is csak errõl van szó!!!!! Ne izgulj! Ui.: Honnan tudod, hogy kevesebb? Leméred minden evés után vagy csak érzed? Mert én nem mértem, csak úgy éreztem... Minden jót: egy 10 hetes kisfiú anyukája
Szopiztasd, amikor csak kéri (akár óránként is). Kb 2-3 nap múlva érezhetõen igazodik a tejmennyiség a kereslethez. Fejheted is, ha esetleg bealszik több órára, azt még mindig odaadhatod neki késõbb, ha nagyon aggódsz. De a lényeg, MINDIG MELLRE TENNI. Kitartást!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Régen mit használtak melltartó betét helyett?

Rengeteg a tejem, dobozszámra hsználom el a melltartó betétet. Ma elfogyott és elgondolkodtam vajon régen mit tettek oda?

11

Tej elapasztása, vagy megtartása ebben az esetben a jobb megoldás?

Barátnőm 4 hete szült. Ez alatt az idő alatt talán _kis túlzással-4x adhatta oda a babának a tejét, mert állandóan tejlázat kapott (most 3x van neki 40fokos láza), a védőnő szerint nem is tej, hanem genny jön már a melléből, második kúra antibiotikumot kapja. Mellette viszont állandóan fejni kellene, de géppel már nem tud, csak kézzel. A bimbói rózsásra vannak kirepedve, állandóan bevérzik neki. Két hét alatt sem gyógyult be neki (addig egyálltalán nem is tette mellre a babát). Zokogva fej, ki van merülve teljesen. Már minden krémet vackot megvett, amit cask lehet boltban kapni, de semmi nem javít a helyzetén. Én azt javasoltam, ha tudja apassza el, mert ez közel sem normális állapot.Mások viszont azt mondják küzdjön. Szegény még egy percet sem tudott élvezni az anyaságból. A baba iszonyat hasfájós mellette, semmi sem nyugtatja, és közel nulla a segítsége.. Neked mi a véleményed?

12

Mit tehetek, ha az egy éves kisfiam csak szopik?

Nem hajlandó mást enni egy nap 12x szopik?
Szabályosan cici függő?

12

3 hetes a babám, és még mindig fáj a szoptatás. Most már nem csak a bimbóm fáj, hanem a mellem is belül. Ez normális? Vagy forduljak szakemberhez?

Tejem van elég, sokat is eszik a babám. Ez el fog múlni idővel? Medela bimbóvédővel szoptatok, csak így tud szopizni.

9

Akinek hasfájos a pici babája hogy válogatja össze a heti menüjét mit ehet és mit nem? Miket szoktál fözni? 3 dik hónaptol próbáltad bevezetni a fals ételeket is?

2

3hetes babámnak nincs tegnap óta széklete aggódjak?

Tápszeres a picim. Eddig minden pelusban volt széklete de tegnap este óta nincs. Látom rajta hogy erőlködik de nem jön neki semmi. Kezdek aggódni érte. Első baba.

4

Szoptatas alatt mehetek szolariumba?

3

Van különbség a speciális tejtároló pohár és a sima műanyag zárható edényke között?

6

Szoptatás alatt lehet-e valamilyen étrendkiegészítőt/fogyást elősegítő gyógyszert szedni?

Nem feltétlenül szedném, de kíváncsi vagyok, hogy elapadhat-e a tej illetve a benne levő anyagok károsak-e a babára.
Köszönöm a válaszokat!

5

A kisbabátok mikor és hogyan állt át a ritkább szopizásra?

Az én kislányom elmúlt 3 hónapos, de még most is kevesebb, mint 3 óránként szopizik.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!