Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes kisfiunk és úgy érzem, (1 db)

3 hetes a kisfiunk és úgy érzem, egyre kevesebb a tejem.... Mit tehetnék?

Legjobb válasz: VAN HOMEOPÁTIÁS SZER VAGY SZOPTATÓS TEÁK ÉS SOK-SOK FOLYADÉK.HA NEM ISZOL ELEGET ATTÓL IS ELAPAD A TEJCI.NAPI 3 LITER KB

VAN HOMEOPÁTIÁS SZER VAGY SZOPTATÓS TEÁK ÉS SOK-SOK FOLYADÉK.HA NEM ISZOL ELEGET ATTÓL IS ELAPAD A TEJCI.NAPI 3 LITER KB
Minél többször tedd cicire. 3-5 hetes korban hirtelen nõnek egy nagyot, és ez az étvágyukon is meglátszik. Sokkal többet esznek. Kicsit macerás ez az idõ mert sûrûbben kell etetni, de hamar rendezõdik a helyzet, és a tejtermelõdés a babához fog igazodni. Te is igyál sok folyadékot ez is segít. Ihatod a Laktoherb teát, ez sokaknak segít. Idõnként van ilyen korszakuk, ezt te is tapasztalni fogod. A lényeg ne add fel, és minél többet tedd cicire.!!!!!! Ne hagy ki etetést, mondván következõre több lesz, mert nem lesz több. Hosszú távon biztos nem.
Szia, igaza van az elõttem szólónak. Pont ebben a korban hirtelen nõnek egy nagyot a babák és az étvágyuk is. Ha ilyenkor adsz kiegészítést neki, a lehetõ legrosszabbat csinálod. Minél többet legyen cicin, hiszen a tej akkor termelõdik, amikor a baba szopizik és nem két szopi között! Pár nap alatt igazodni fog a kínálat a kereslethez, vagyis lehet, hogy lesz 1-2 nyûgösebb napotok, ezt hidald át gyakoribb szopival és utána alkalmazkodni fog a tej mennyisége a picur igényeihez. Sok sikert!
Elõször is ne izgulj, lesz elég!!!!!! Nálam ugyanez volt a helyzet. Elõször sok tejem volt (állandóan feszült a mellem, alig vártam, hogy etetésidõ legyen), aztán kevesebb lett. Nagyon megijedtem, hogy el fog fogyni. Végül kiderült, hogy nem kevés, csak kevesebb, de ez is bõven elég!!!! Néha több van, néha kevesebb, de nem kevés. A védõnõm mondta, hogy a kezdeti sok tejcsi alábbhagy, egy-egy belövellés van már csak. Ha belegondolok, mennyit idegeskedtem, meg óránként etettem, közben nem is az volt a baj...:) Hála Istennek. Remélem, nálad is csak errõl van szó!!!!! Ne izgulj! Ui.: Honnan tudod, hogy kevesebb? Leméred minden evés után vagy csak érzed? Mert én nem mértem, csak úgy éreztem... Minden jót: egy 10 hetes kisfiú anyukája
Szopiztasd, amikor csak kéri (akár óránként is). Kb 2-3 nap múlva érezhetõen igazodik a tejmennyiség a kereslethez. Fejheted is, ha esetleg bealszik több órára, azt még mindig odaadhatod neki késõbb, ha nagyon aggódsz. De a lényeg, MINDIG MELLRE TENNI. Kitartást!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Amig szoptatok, addig normalisnak szamit ha nem rendszeres a menzes?

26-29 napos a ciklusom altalaban.

Meg akkor is ha mar nem pici babat szoptatok.3 eves a kisfiam meg szopik, de a menzim meg mindig rendszertelen. Elore is koszonom a normalis valaszokat, kioktatast nem kerek, hogy miert szoptatom meg!

3

3, 5 hónapos fiam 5 napja nem kakilt. Adjak neki baracklevet?

5 kiskanálnyi baracklétől lenne kakija?

10

Cumizavaros lesz a babám, ha egyszer üvegből kap lefejt tejet?

3 hetes, jó evő baba

10

Mit egyek hogy jó zsíros legyen az anyatejem?

9

Állandóan cicizne, nem lesz tőle baja?

Kislányom 2 hetes és ma egész nap a cicin van,elalszik rajta és ha ott hagyom 5 perc elteltével üvölt!!!
Nem elég neki a tej,vagy csak egyszerűen igényli? Mit csinálja,mert ha nem adom oda neki cuppog és üvölt!!!

6

Mit tudnék tenni?

6 hetes a kislányom. Kb. 1 hete küzdünk avval, hogy csak addig szopizik, amíg a tej könnyen jön, utána tépni kezdi, sír, feszíti magát. Nyugtatás után sem javul a helyzet, max félálomban. Nem akartam pótolni, gondoltam ha elég éhes lesz megdolgozik érte, de a napi folyadékbevitelét sem vitte be, ezért lefejt anyatejjel pótoltunk. Azóta napi 3-4 szer a szaporító fejést csinálom, (4. napja) de nem igazán akar több tejem lenni, inkább kevesebb. Próbálom minél gyakrabban mellre tenni, de csak tépi, nem szívja....és egész nap csak sír...

2

Nagyon hasfájós a babám, mit adhatok neki?

Csak szoptatott, lassan 3 hetes fiamnak iszonyú szélgörcsei vannak. Espumisam cseppet adok minden evés előtt, de ettől függetlenül estére 2-3 órákat szenvedünk. Nem eszem semmi olyat, amit nem szabad, és mégis. Szélcsövet nem szeretnék használni. Mit tehetek még?
Ja, és nagyon ritkán büfizik, pedig hallom, hogy morog a pocija.

5

Cicin elalvás büfizés nélkül?

akinek így alszik el a babája, nem szokott megébredni? az enyém folyton, gondolom a pociját zavarja a levegő

7

Küzdünk a tejcsiért! Most akkor, hogy is a jobb?

2 hetes a babám, és sajnos még elég hadilábon állunk a tejecskével, aki járt ilyen cipőben tudja, hogy ez ilyenkor napi 24 órás program, szopi, fejés, kiegészíteni? nem egészíteni? éhes? nem éhes? Nahh a lényeg az, hogy a védőnő azt tanácsolta, hogy szoptassak váltott mellből 3 óránként, mert kell az a 6 óra amíg újra termelődik a tejcsi egy egy mellemben. Később sok helyről azt hallottam, hogy ez hülyeség, minél többször kell mellre tenni, és nem csak az egyikre hanem mindkettőre mert így lesz több tej. Namost 2 napja átálltam erre a módszerre, de nemhogy többet, hanem kevesebbet tudok szoptatni azóta, egyszerűen, max ilyen 10 gr-ok termelődnek a 2 mellemben összességében azalatt a 3 óra alatt...Most akkor hogy van ez? Lehet hogy nekem mégiscsak a védőnő által javasolt módszer válik be? Állaj vissza? vagy adjak még időt ennek a módszernek?

8

Hosszabb szoptatás abbahagyása után mennyi idővel estetek teherbe a kistesóval?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!