Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes kisfiunk és úgy (7 db)

mindenképpen teherbe eshetsz
Persze hogy.me´g ha nincs is semmilyen akkor is.Szoptatás alatt is bármikor. Mindíg védekezzetetk, ha csak nem szeretnél gyorsan ma´sik babát.
Nagyon sok ember azt hiszi, hogy a szoptatás megvédi, a fogamzástól pedig ez nem így van. ilyenkor szoktak megfoganni a korai kistesók. mindenképp védekezzetek.

3 hetes kisfiam felcserélte a nappalt az éjszakával. Éjjel rendszerint fent van, nappal egész jól alszik. Hogyan tudnám ezt felcserélni nála? Ja és próbálom nála betartani a 3 óránkénti etetést (ami úgy néz ki neki is tetszik).

Legjobb válasz: Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...

Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...
szia!Az én kislányom is ezt csinálta kb.1 hétig!Én megkérdeztem a védõnõt hogy mit tegyek, õ azt javasolta hogy fürcsi után ne hagyjam hogy elaludjon köv szopiig és bevált!Szerintem nem kell nappal ébren tartani!Õ nekik még napi 18-20 órát kell(ene) aludni!Pár nap és vissza fog állni akkor is ha nem gyötritek napközben!Õ még nagyon pici szüksége van a sok alvásra!Meg ha már nagyobb lesz és figyeli a fényeket hangokat akkor nappal többet lesz fent! 2 hós kicsilány anyukája

3 hetes kisfiam csak napközben csinálja azt velem hogy maratoni cicizéseket kell végig csinálni. Ilyenkor 2-3 óra az etetés és csak úgy hajlandó elaludni. Mit csináljak?

Adom neki az Infacolt a szelekre az úgy látom használ neki. Éjjel nem csinálja ezt velem csak nappal.

Legjobb válasz: infacolt székrekedésre??? infacol pocakfájásra van, segít pukizni és egyébként fog az infacol, szóval székrekedésre ne add. 3 órát ne etesd, lehet csak unatkozik és még nem tud mit kezdeni magával, egy kis ölelgetésre vágyik, enyém is nyekergett mikor ébren volt, azt hittem éhes, aztán persze rájöttem, hogy nem :D szegényt én meg jól megtömtem, óránként etettem :D

infacolt székrekedésre??? infacol pocakfájásra van, segít pukizni és egyébként fog az infacol, szóval székrekedésre ne add. 3 órát ne etesd, lehet csak unatkozik és még nem tud mit kezdeni magával, egy kis ölelgetésre vágyik, enyém is nyekergett mikor ébren volt, azt hittem éhes, aztán persze rájöttem, hogy nem :D szegényt én meg jól megtömtem, óránként etettem :D
Ne etesd 3 órán keresztül! Valami határt azért kell szabni. Ha sír, akkor vedd ölbe, babusgasd. Hasfájást sajnos nem biztos, hogy az infacol elmulaszt. Majd lassan kiismered, hogy miért mikor sír.
szopi max 20 perc! valószínû kevés a tejed. éjjel azért nem csinálja mert elfárad. ekkora gyerek kb fél-1 órát van ébren, utána 1-2 órát alszik. ez semmiképp sem normális, védõnõvel beszélj, lehet h kiegészítés kell!
Ekkora hülyeséget, h. kevés a tej!!! Csomó baba ezt csinálja. Emiatt nem kell egybõl tápszert adni. Lehet, hogy még nem tanult meg rendesen szopni, emiatt megy neki lassabban a dolog. Vagy lehet, hogy nem mindig éppen ennie kéne, csak még nem ismered annyira. És õ sem ért téged, te sem õt. Normális hogy eleinte így megy, de össze fogtok szokni, és akkor már egybõl tudni fogod, hogy mit kell csinálni. Nem kell mások tanácsára sokat adni, engem ez zavart nagyon össze. És akkor nem tudtam, hogy mit tegyek. Az anyai ösztön arra van, hogy segítsen a gyerekgondozásban. Én úgy vészeltem túl ezt az idõszakot, hogy szoptatás elõtt odakészítettem magam mellé újságot, enni és innivalót, naplót -és közben csináltam minden mást, amíg a baba evett, vagy a cicimen aludt.
Nagyon egyszerû dologgal el lehet dönteni, hogy elég-e a tej. Le kell mérni a babát szopi elõtt és után pár alkalommal. Azt nekem senki ne állítsa, hogy az jó, ha a baba egész nap eszik, egész nap dolgozik a gyomra szüntelen.

3 hetes a kisfiunk és úgy érzem, egyre kevesebb a tejem.... Mit tehetnék?

Legjobb válasz: VAN HOMEOPÁTIÁS SZER VAGY SZOPTATÓS TEÁK ÉS SOK-SOK FOLYADÉK.HA NEM ISZOL ELEGET ATTÓL IS ELAPAD A TEJCI.NAPI 3 LITER KB

VAN HOMEOPÁTIÁS SZER VAGY SZOPTATÓS TEÁK ÉS SOK-SOK FOLYADÉK.HA NEM ISZOL ELEGET ATTÓL IS ELAPAD A TEJCI.NAPI 3 LITER KB
Minél többször tedd cicire. 3-5 hetes korban hirtelen nõnek egy nagyot, és ez az étvágyukon is meglátszik. Sokkal többet esznek. Kicsit macerás ez az idõ mert sûrûbben kell etetni, de hamar rendezõdik a helyzet, és a tejtermelõdés a babához fog igazodni. Te is igyál sok folyadékot ez is segít. Ihatod a Laktoherb teát, ez sokaknak segít. Idõnként van ilyen korszakuk, ezt te is tapasztalni fogod. A lényeg ne add fel, és minél többet tedd cicire.!!!!!! Ne hagy ki etetést, mondván következõre több lesz, mert nem lesz több. Hosszú távon biztos nem.
Szia, igaza van az elõttem szólónak. Pont ebben a korban hirtelen nõnek egy nagyot a babák és az étvágyuk is. Ha ilyenkor adsz kiegészítést neki, a lehetõ legrosszabbat csinálod. Minél többet legyen cicin, hiszen a tej akkor termelõdik, amikor a baba szopizik és nem két szopi között! Pár nap alatt igazodni fog a kínálat a kereslethez, vagyis lehet, hogy lesz 1-2 nyûgösebb napotok, ezt hidald át gyakoribb szopival és utána alkalmazkodni fog a tej mennyisége a picur igényeihez. Sok sikert!
Elõször is ne izgulj, lesz elég!!!!!! Nálam ugyanez volt a helyzet. Elõször sok tejem volt (állandóan feszült a mellem, alig vártam, hogy etetésidõ legyen), aztán kevesebb lett. Nagyon megijedtem, hogy el fog fogyni. Végül kiderült, hogy nem kevés, csak kevesebb, de ez is bõven elég!!!! Néha több van, néha kevesebb, de nem kevés. A védõnõm mondta, hogy a kezdeti sok tejcsi alábbhagy, egy-egy belövellés van már csak. Ha belegondolok, mennyit idegeskedtem, meg óránként etettem, közben nem is az volt a baj...:) Hála Istennek. Remélem, nálad is csak errõl van szó!!!!! Ne izgulj! Ui.: Honnan tudod, hogy kevesebb? Leméred minden evés után vagy csak érzed? Mert én nem mértem, csak úgy éreztem... Minden jót: egy 10 hetes kisfiú anyukája
Szopiztasd, amikor csak kéri (akár óránként is). Kb 2-3 nap múlva érezhetõen igazodik a tejmennyiség a kereslethez. Fejheted is, ha esetleg bealszik több órára, azt még mindig odaadhatod neki késõbb, ha nagyon aggódsz. De a lényeg, MINDIG MELLRE TENNI. Kitartást!

Lehetséges, hogy a 6 hetes kisfiam eddig humana 1 evett és egy hete véletlen humana startot irattam, és ugy látom nem elég neki. mármint nem lakik jól vele? Mintha éhesebb lenne van mikor nem bir ki 3 órát.

Legjobb válasz: elõzõ válaszolónak! teljesen igazat adok neked, de a kérdezõ azt írta, hogy 6 hetes a baba. ilyen korban még nem kell 2-esre váltaniuk, majd fél évesen! nem is szabad ekkora korban 2-est adni a babának!

elõzõ válaszolónak! teljesen igazat adok neked, de a kérdezõ azt írta, hogy 6 hetes a baba. ilyen korban még nem kell 2-esre váltaniuk, majd fél évesen! nem is szabad ekkora korban 2-est adni a babának!
ez a kettõ nem ugyanaz? Bocs, nem tudom pontosan, csak mintha nekem az rémlene, hogy Humana Ha Start 1 és Humana 2 van nem? Bocsi, lehet nem tudom pontosan. Amúgy lehetséges, hogy kisebb a tápértéke, és éhesebb tõle, de a Startnak mindenképpen elégnek kellene lennie még egy 6 hetesnek, sõt, nem is biztos, hogy jó, ha nem azt kapja. errõl az orvos biztosabbat tud mondani!
Persze hogy lehetséges. Hiszen ahogy nõ úgy változik a tápanyag igénye. Ezért kell startról 1re, 1-rõl 12-re váltani.
szóval..1-rõl 2-re váltani
Nem azt írta, hogy váltson, csak a menetét írta le a dolognak.
2.vagyok. Így van! Én nem azt írtam , hogy váltson :O ezt nagyon benézted.

5 hetes kisfiam arca, fejecskéje és a testén is egy egy helyen pattanások vannak. Mitől lehet ez? Mivel lehet elműlasztani? 3 hete tart, hogy ilyen az arca, ugye nem marad meg a helye?

Legjobb válasz: Ez teljesen természetes dolog,elmúlik magától.Ne piszkáld õket.Az anyai hormonok még a vérében vannak,és azok ürülnek ki. Az én lányomon is volt ilyen.Nem emlékszem,h pontosan mikor múlt l,de most 3 hónapos és már nincs rajta egy sem.

Ez teljesen természetes dolog, elmúlik magától.Ne piszkáld õket.Az anyai hormonok még a vérében vannak, és azok ürülnek ki. Az én lányomon is volt ilyen.Nem emlékszem, h pontosan mikor múlt l, de most 3 hónapos és már nincs rajta egy sem.
Ez az úgynevezett tejkiütés, ahogy az elõttem szóló is írta, a nõi hormonok ürülnek ilyen módon a szervezetébõl. Amit tehetsz, hogy anyatejjel kenegeted, tényleg használ. A helye nem fog megmaradni, egy darabig ilyen kiskamasz kinézetû lesz a baba:)
Igen, mindenki igazat mond :-) El fognak múlni, elég ijesztõ, nekünk még a fülcimpáján is volt és a kis vállain is, aztán elmúlnak és megint elõjönnek, de nem olyan csúnyán! Én egy kis Sudocremmel is kentem, csak vigyázni kell, mert nagyon szárít, utána bepanteneztem vékonyan és egészen szépek vagyunk most már!
Kb. a 6. hétre jön meg a BCG oltás "eredménye", addigra alakulnak ki ezek a "pattanások". Én is teljesen kétségbe estem hogy mik ezek, egyre több lett, beborította a fejét, az arcát a nyakát, ment lejjebb a vállára is. Nekem azt mondták, ez az oltás hatása, ugyanis ettõl a picik allergiásak lesznek az anyatejre! Tehát tényleg "tejkiütés", csak nem valami kellemes... És elmúlik, csak nem olyan gyorsan. Én semmit sem kentem rá, úgysem használ, amikor túl nagyok voltak, kinyomogattam õket az arcán(helytelenül, de pattanás-mániás vagyok). Nem marad nyomuk! (szerencsére)

1 hetes a kisfiam. Úgy néz ki hasfájós, milyen tanácsokkal tudnátok segíteni? És van olyan akinél az etetés az 3 részbõl áll tehát szopi után büfiztetés pihen, majd újra igényli? 36/apa

Persze már tudunk pár módszert,de hátha valami újat tudunk meg.

Legjobb válasz: A fiam, most 7 hós, õ is nagyon hasfájós volt, neki a ringatáson kívül semmi nem segített. Nem ettem semmi tiltottat, csak nagyon mohó volt. Fontos sokszor büfiztetni, pocakot simogatni, kézzel melengetni, az jó nekik. Volt olyan is, hogy 1.5 órán át szopizott kisebb megszakításokkal, büfi, 10 perc alvás, stb..Egy 1 hetes baba még a szopizásban is elfárad, szóval adjatok neki több idõt :) Sok sikert!

A fiam, most 7 hós, õ is nagyon hasfájós volt, neki a ringatáson kívül semmi nem segített. Nem ettem semmi tiltottat, csak nagyon mohó volt. Fontos sokszor büfiztetni, pocakot simogatni, kézzel melengetni, az jó nekik. Volt olyan is, hogy 1.5 órán át szopizott kisebb megszakításokkal, büfi, 10 perc alvás, stb..Egy 1 hetes baba még a szopizásban is elfárad, szóval adjatok neki több idõt :) Sok sikert!
Ki kell zárni mindent! Pelenka nem pisis? Az én fiam ha eg pisis van benne, már ordít, ki kell cserélni. Nincs melege? Egy body+ rugi elég otthonra bentre, s nem kell betakarni csak ha alszik, egy vékony pléddel. Meg kell nézni mit eszik az anyuka! Semmi k betûs, karfiol, kelkáposzta... Semmi hüvelyes, baba, zöldbab, borsó... Csak hús krumpli rizs tészta, kevés fûszer Húsleves. Szendvics, paprika paradicsom uborka Kevés tejtermék, mert attól is fájhat a hasa. Ezeke után lehet mérni a babát, evett-e eleget!? Szopizhatott fel órát, s lehet csak 20 Milit evett, hol ott neki 60-100 Milit kene ennie! Mérjétek, mert lehet azért sír éhes! Egyik cicibõl eszik, ébresztgetés, hogy egyen, ne aludjon be rajta, majd büfi, másik cicibõl etetés. Ha a két cici után is sír, akkor ringatás! Ölben, sétálva, vagy baba hinta. Volt hogy 2 órán át ringattam, mert csak úgy aludt el, de 3-4 hónapos korukra kinövik a babák ahasfájást, szóval nincs sok hátra, kitartás!
Nekem amíg szopott a babám, addig egy kajálás alatt többször is megbüfiztettem. Rengeteg levegõt nyelt és én nemtudtam rávenni, hogy lassabban egyen. Tornáztatás nálunk is volt, fle-fele sikerrel. Infacolt adtunk neki, az jó volt kb 1 hétig, majd Espumisant (abból néha kap még most is) és BabyColm cseppet. Ha már nagyon nem tudtunk vele mit csinálni, akkor hajszárítóval óvatosan átmelegítettük a hasát és a hátát, utánna tornáztatással könnyebben kijött neki, ami bántotta. Mi szerencsések vagyunk, mert kb 2, 5 hónapos korára megszûntek ezek a gondok. Persze lehet még neki köménymagteát adni (nekünk nem vált be, csak jobban fájt neki), van aki arra esküszik, hogy kajcsi elõtt ad egy pár korty vizet a babának, így nem eszik olyan mohón (az enyém ugyanolyan mohón evett), egy próbát lehet ezek is megérnek.
Ha sokat pukizik, akkor nincs gondd, nem a hasa fáj, mert távozik a levegõ! Ha nem pukizik, akkor espumisan, vagy infacol, recept nélkül kapni, újszülött kortól adható, ez segít a levegõtõl megszabadúlni, segít pukizni!
Ja és lehet az is, hogy fázik. Az én babám nyári, mégis majd egy hónapos koráig hosszú rugiban, bebugyolálva vastag plédbe, aludt. És ha fázott, akkor bizony rettenetesen üvöltött. :)
A kérdező hozzászólása: Természetesen azzal tisztában vagyunk hogy, mivel még csak 1hetes hozzá kell szoknia az új világhoz. Figyelünk hogy ne legyen meleg, az anya étkezésére is meg egyéb ilyen dolgokra. Köszönöm a válaszokat és a esetleges többit!
igen, ha tud büfizni, az jó, lehet szopi közben is büfiztetni - infacol vagy espumisan cseppek - esetleg colief, de ez sokkal drágább és csak akkor jó, ha tényleg laktázenzim hiánya van a babának, macerás a beadása is - szélcsõ, pukikat segít kihozni, masszírozás, tornáztatás - sok sok türelem és kézben hordozás, ha sír is, anyánál vagy apánál legyen, hogy érezze, nincs egyedül a fájdalmával - anya ne egyen tejterméket egy darabig, meg puffasztó ételeket - hajszárító! óvatosan lehet melegíteni a pociját, a monoton hangra pedig sokszor el is aludt a miénk, ez kb 10 hetes koráig beválik, utána amúgy is csökken a hasfájás - biogaia cseppek: szintén drága és legalább 2 hét, mire használ..ártani nem árt, mi használtuk
Anyuka figyeljen oda, hogy mielõtt mellet vált a szopinál, alaposa ürüljön ki legalább az egyik melle! A tej elsõ része sok tejcukrot tartalmaz, és ha ez rendszeresen nem keveredik a zsírdús hátsótejjel, az is okozhat szélgörcsöt, puffadást. Ennek a fajta hasfájásnak jellemzõje vagy a nagyon híg, vízszerû kaki, amit szinte beszív a pelus, vagy a zöldes, robbanásszerûen ürülõ kaki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!