Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes kisfiunk (116 db)

3 hetes kisfiam felcserélte a nappalt az éjszakával. Éjjel rendszerint fent van, nappal egész jól alszik. Hogyan tudnám ezt felcserélni nála? Ja és próbálom nála betartani a 3 óránkénti etetést (ami úgy néz ki neki is tetszik).

Legjobb válasz: Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...

Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...
szia!Az én kislányom is ezt csinálta kb.1 hétig!Én megkérdeztem a védõnõt hogy mit tegyek, õ azt javasolta hogy fürcsi után ne hagyjam hogy elaludjon köv szopiig és bevált!Szerintem nem kell nappal ébren tartani!Õ nekik még napi 18-20 órát kell(ene) aludni!Pár nap és vissza fog állni akkor is ha nem gyötritek napközben!Õ még nagyon pici szüksége van a sok alvásra!Meg ha már nagyobb lesz és figyeli a fényeket hangokat akkor nappal többet lesz fent! 2 hós kicsilány anyukája

3 hetes kisfiam, olyan nyugtalanul alszik, szörcsög meg állandóan tekereg, erőlködik, gyorsan veszi a levegőt, erre aztán felisébred és sír. Bizonyára fáj a hasa és szenved tőle. Mit csináljak?

infacol nem használ, espumisant két napja használom de max kicsit hangosabban pukizik de ugyanúgy szenved. nem is alszik normálisan.ötlet?

Legjobb válasz: Szia! Próbáld egy kicsit óvatosan tornáztatni a kis lábait hátha a puki kijön. Az én kisfiam szeret pelus nélkül a pelenkázón kicsit "tornázni", igaz õ már két hónapos. Büfiztetni gondolom szoktad, az is okozhatja ha bent marad. Gyógyszertárban kapható még a colief és a biogaia, ezek is használhatnak, de nem ismerem õket. De ha a kisfiad olyan "fajta" akkor lehet nem segít semmi csak az idõ. A nagyobbik kisfiammal próbálhattunk mi akármit, semmi nem segített, 3 hós kora körül nõtte ki. A kicsin annyira nem veszem észre, hogy hasfájós lenne szerencsére.

Szia! Próbáld egy kicsit óvatosan tornáztatni a kis lábait hátha a puki kijön. Az én kisfiam szeret pelus nélkül a pelenkázón kicsit "tornázni", igaz õ már két hónapos. Büfiztetni gondolom szoktad, az is okozhatja ha bent marad. Gyógyszertárban kapható még a colief és a biogaia, ezek is használhatnak, de nem ismerem õket. De ha a kisfiad olyan "fajta" akkor lehet nem segít semmi csak az idõ. A nagyobbik kisfiammal próbálhattunk mi akármit, semmi nem segített, 3 hós kora körül nõtte ki. A kicsin annyira nem veszem észre, hogy hasfájós lenne szerencsére.
A kérdező hozzászólása: szia! szoktam tornáztatni már amikor engedi mert ha nagyon szenved akkor annyira fesziti a lábát hogy nem tudom neki felnyomni a pocijához és ordit közben. vettem colief-et ma próbálom ki, majd meglátjuk. remélem segít rajta, mert nagyon sajnálom szegényt.
Az én kisfiam nem kifejezetten hasfájós, de elég sokáig (kb 1 óra) erõlködött mire kijött amit épp nyomta a pociját. Mi Bio Gaia-t kezdtük el használni kb 5 napja és már sokat javult a helyzet

3 hetes kisfiam egyik szeme barnul be, a másik ugyanolyan mint eddig (szürkés). Miért csak az egyik? Nem lesz egyforma színű a két szeme?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy a kisfiadnak be fog e barnulni a masik szeme, de nekem van olyan ismerosom, akinek az egyik szeme kek a masik barna. Szerintem ez nagyon kulonleges ismertetojel, ugyhogy ne aggodj, ha a te kisfiadnak is igy marad. :)

Azt nem tudom, hogy a kisfiadnak be fog e barnulni a masik szeme, de nekem van olyan ismerosom, akinek az egyik szeme kek a masik barna. Szerintem ez nagyon kulonleges ismertetojel, ugyhogy ne aggodj, ha a te kisfiadnak is igy marad. :)


3 hetes kisfiam 36 dkg-ot hízott egy hét alatt, nem sok? 2 hetesen mértem először, akkor volt 3400, most pedig 3760.3 óránként szopizik, éjszaka van hogy többször felkel, akkor adok neki cicit. Nem duci baba, de aggódom hogy sok ez a hízás.

Legjobb válasz: Ne izgulj, a tejtõl nem tud elhízni! Egyáltalán nem sok a gyarapodás, nekem naponta hízott 80-100 dkg között. Egy ideig gyarapszik, de szépen be fog állni, le fog lassulni ez a rohamos fejlõdés.

Ne izgulj, a tejtõl nem tud elhízni! Egyáltalán nem sok a gyarapodás, nekem naponta hízott 80-100 dkg között. Egy ideig gyarapszik, de szépen be fog állni, le fog lassulni ez a rohamos fejlõdés.
Bocsi elõzõ vagyok, visszanéztem a füzetbe amit vezettem. 3 hetesen a napi súlygyarapodása 30 és 100 gramm között volt. A heti gyarapodása pedig 200 és 350 között volt. Ez teljesen változó. Csak anyatejes volt õ is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Sikerült megnyugodnom:)
Örülj hogy hízik, ez a dolga, 3 hónapos korára megduplázzák a babák a születési súlyukat. Nálunk volt olyan hogy 1 hónap alatt 2 kg-ot hízott, nõtt egy hatalmasat a lányom, és azóta megált a nagy hízás 10 dekákat hízik havonta.
Bocs, fél éves korára duplázza a súlyát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Szia Nekünk az elsõ hónapban 1340, majd a másodikban 1370 grammot hízott a babánk. Se a védõnõ, sem pedíg az orvos nem mondta, hogy sok lenne ez a hízás... És nekünk sem duci a babánk! Sõt...Nagyon is formás baba! :) Biztosan a tied is az lesz! További jó babázást neked! :) üDV., egy 3 hónapos baba anyuja :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó! Aranyos vagy!

Miért van az, hogy a 3 hetes kisfiam gyakran 1-1, 5 óránként kér enni?

Ilyenkor is megeszi a 60-70grammot és szépen fejl?dik (már 1 kilót hízott 3200g-os születési súlyához képest). Evés után elégedettnek látszik, és nekem nem teher ilyen gyakran etetni, csak attól félek, hasfájást okoz neki, ha emésztetlen anyatejre eszik. Vagy 1 óra alatt megemészti az anyatejet? Azt gondoltam, lassan majd egyre ritkábban fog enni és kialakíthatok valami napirendet. Ha ez így marad, hogyan tudunk majd elmenni sétálni? Mire beérünk a városba, megéhezik?

Legjobb válasz: Nyugodtan etesd igény szerint a babádat! Nekem is ez volt egyébként, állandóan evett a babám, kb óránként és õ is hízott 3 hét alatt 1 kilót. Most 9 hetes a kislány, és még mindig sokszor eszik, nappal kb 2 óránként, de éjszaka 10 órát alszik evés nélkül. Viszont amikor elmegyünk sétálni, akkor nem gondol evésre, mert végigalussza az egészet, tehát simán ellehetek vele akár 4 órát is. Hidd el, ha fájna a babád hasa, észrevennéd, mert sírna, nyöszörögne, stb..

Nyugodtan etesd igény szerint a babádat! Nekem is ez volt egyébként, állandóan evett a babám, kb óránként és õ is hízott 3 hét alatt 1 kilót. Most 9 hetes a kislány, és még mindig sokszor eszik, nappal kb 2 óránként, de éjszaka 10 órát alszik evés nélkül. Viszont amikor elmegyünk sétálni, akkor nem gondol evésre, mert végigalussza az egészet, tehát simán ellehetek vele akár 4 órát is. Hidd el, ha fájna a babád hasa, észrevennéd, mert sírna, nyöszörögne, stb..
Az én babám 2 hetes. Szintén sûrûn kéri a jussát. Van úgy, hogy félóránként. Nincs ezzel semmi gond. Szoptasd csak nyugodtan! Az anyatejet sokkal hamarabb megemészti a szervezetük, mint a tápszert. Ezért is éheznek meg a szoptatott csecsemõk gyakrabban!
Ez azért van mert az újszülött gyomra olyan kicsi, azt olvastam olyan nagy mint egy cseresznye, gyorsan megtelik. A tej könnyen megemésztõdik és a bab megint éhes.

3 hetes kisfiamnak tápszert kell adnom pótlásnak, mert nem lakik jól a tejcsimtől. Szopi után kapja, ha látom, hogy még éhes. Ez így helyes? A tápszerrel nem lehet túletetni őt?

Legjobb válasz: Próbálj meg mindkét cicibõl szoptatni, és ha akkor is sír szopi után, talán akkor pótolni. Én is azt hittem, hogy kevés a tej, mert mindkét cicibõl szopik, és utána sírdogált, de mivel minden nap mérem, és gyarapodik, igy nem lehet kevés, igy kizárásos alapon a pocija bántja. Pedig már én is majdnem adtam neki tápszert. Most 8 hetes, és két cici után van hogy 5-6 órát alszik, van hogy 2-õt. Mikor hogy. Ne add fel, ha nem akarod. Amugy a védõnõm mondta, hogy olyankor, amikor peteérés lenne, azaz meg "akarna" jönni, olyankor változhat a tej mennyisége, nekem 4 hetes korától kell két cicibõl szoptatni. De ha végül is tápszert kap szopi után, abból is annyit eszik, amennyi kell neki, a kisbabákat általában nem lehet túletetni, mert csak addig eszik, amig éhes. És csak szopi után adjad neki, mert akkor táppal lakik jól, és hamar leszokik a cicirõl.

Próbálj meg mindkét cicibõl szoptatni, és ha akkor is sír szopi után, talán akkor pótolni. Én is azt hittem, hogy kevés a tej, mert mindkét cicibõl szopik, és utána sírdogált, de mivel minden nap mérem, és gyarapodik, igy nem lehet kevés, igy kizárásos alapon a pocija bántja. Pedig már én is majdnem adtam neki tápszert. Most 8 hetes, és két cici után van hogy 5-6 órát alszik, van hogy 2-õt. Mikor hogy. Ne add fel, ha nem akarod. Amugy a védõnõm mondta, hogy olyankor, amikor peteérés lenne, azaz meg "akarna" jönni, olyankor változhat a tej mennyisége, nekem 4 hetes korától kell két cicibõl szoptatni. De ha végül is tápszert kap szopi után, abból is annyit eszik, amennyi kell neki, a kisbabákat általában nem lehet túletetni, mert csak addig eszik, amig éhes. És csak szopi után adjad neki, mert akkor táppal lakik jól, és hamar leszokik a cicirõl.
Inkább próbáld meg növelni a tej mennyiségét. Szoptass mindkét melledbõl mindig, igyál sokat, és legyen annyit cici, amennyit és ahányszor akar. Az, hogy csak szopi után kap tápszert, az rendben van. Egyébként mibõl gondolod, hogy még éhes?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sír. Tiszta a pelus, nem fáj a hasa. Amikor elõször pótoltam, utána 3 órát aludt. Addig ilyen még nem volt..

Altathatom a 3 hetes kisfiamat hason napközben? Nem megterhelő ez a póz kitekert fejjel az izmocskáinak?

Legjobb válasz: 21.35-ös válaszolónak: a kisfiam mindig hason aludt, viszont ébren õ is utált hason lenni. Elég késõn kezdte emelni a fejét is.

21.35-ös válaszolónak: a kisfiam mindig hason aludt, viszont ébren õ is utált hason lenni. Elég késõn kezdte emelni a fejét is.
szerintem úgy altasd ahogyan neki jó!Ha hason szeret lenni akkor aludjon hason!Nekem három gyerekem van és csak a középsõ aludt háton, pedig én hason alvást "erõltettem"neki.A pici pár hetes korától úgy alszik el, hogy hason fekszik és még a babakocsiban is!Nekünk van légzésfigyelõnk, így ha baj van jelez!
Mi 11 hetesek vagyunk és a mai napig 2 hetes kora óta hason alszik, csak így tud ugyan is. Az elején én is csak napközben még nagyon kicsi volt, esti alvásnál is úgy aludt el de mikor jó mélyen bealudt átfordítottam, 1 hónapos kora óta nem forgatom, hason alszik éjjel nappal. Még a babakocsiban is úgy maradt... Sok mindent hallottam miért ne altassam így, de ha máshogy nem ment akkor mit tehettem volna?!
nyugodtam, szerintem nem megterhelõ. az én babám hasfájós volt, és hason szerettet és tudott a legjobban aludni.
második vagyok. most õszintén: hason ne altassuk , mert bölcsõhalált halhat, a hátán ne altassuk, mert bukhat és félrenyeli, megfullad, oldalt ne altassuk, mert gerincferdülése lesz.... szóval akkor hogyan is kellene altatni a babákat? :)
Persze! Ha újra kezdhetném, én hason altatnám. De kezdõ anyukaként hallgattam a védõnõre (bölcsõhalál), és háton altattam. Most ott tartunk, h. utál hason lenni, nem kúszik, nem játszik hason, csak hisztizik, h. nem akar úgy lenni, ill. egybõl hátára fordul. Pedig van légzésfigyelõnk, nem is értem magam, miért hallgattam a védõnõre... Minket is hason altattak a szüleink, mégse lett semmi bajunk.
Igen ebben van valami, bölcsõ halál hason alvástól. Ez egy érdekes dolog akkor az én kislányomat miért altatták folyton hason a kórházban még benn voltam vele 1 hétig?! Az ottani dolgozók nem tudják milyen veszélyes hason aludniuk?! Hát nem tudom mi igaz ebbõl, hogy csak ez kell hozzá semmi más, de nem hiszem hogy akkor õk is úgy tették volna le aludni. Az elsõ író voltam.

3 hetes kisfiam tarkóján van egy nagy vörös folt, mint egy anyajegy. Nem kiütés. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Ha tûzfolt, nem fog elmúlni. A férjemnek is, és a nõvére kisfiának is. Emiatt ne aggódj.

Ha tûzfolt, nem fog elmúlni. A férjemnek is, és a nõvére kisfiának is. Emiatt ne aggódj.
Ne már!!! A fiamnak is a 2 szeme között van és az orra alatt. Nehogy már ne múljon el. :(
valószínüleg tûzfolt fajtájától függõen elmúlhat, de mutasd meg a védõnõnek, mert ezt látatlanban nehéz kitalálni mi az.
Az enyémnek is van. sõt, a fején is hátul- 12 hetes, már halványabb neki, mint volt. tûzfoltnak hívják és állítólag a legtöbb babának elmúlik. azt hiszem, a szüléstõl van ez is. nyugi, jó babázást!
Az én lányomnak a fejbõrén van, úgyan ott, ahol az apjának, tûzfolt. 6 hónapos, de még nem múlt el, szerintem nem is fog.
Szia. Nekem is van a tarkómon tûzfolt a neve. El nem mulik de nem is nõ. A tesóm kisfiának a lábán van. Azt mondták neki hogy 1 éves koráig nõ vele. Soknak az arcán is van. Még jobbik eset ha csak a tarkóján. Nem kell aggodni bár jobb lenne ha ott sem lenne.
Az én lányomnak a homlokán a két szeme között van. Szüléstõl van. Szomorúan hallom, hogy nem múlik el. :( Mindegy, ha nem nõ vele együtt, az jó. Vagy ez lesz a szexepilje... :) 6 hetes kislány anyukája.
Nekünk a vörös folt hemangióma (érdaganat), a hasán van, és egyre nõ (nem lapos, hanem kidudorodik) egy ideig, utána majd apad, és el fog múlni. Legalábbis ezt mondják. Ha nem, akkor kell csak vinni dokihoz.
Az én fiamnak a tarkóján volt, egy éves korára szinte teljesen eltûnt. És a szemhélyán is volt, az már egyáltaáln nem látszik.

3 hetes kisfiam csak napközben csinálja azt velem hogy maratoni cicizéseket kell végig csinálni. Ilyenkor 2-3 óra az etetés és csak úgy hajlandó elaludni. Mit csináljak?

Adom neki az Infacolt a szelekre az úgy látom használ neki. Éjjel nem csinálja ezt velem csak nappal.

Legjobb válasz: infacolt székrekedésre??? infacol pocakfájásra van, segít pukizni és egyébként fog az infacol, szóval székrekedésre ne add. 3 órát ne etesd, lehet csak unatkozik és még nem tud mit kezdeni magával, egy kis ölelgetésre vágyik, enyém is nyekergett mikor ébren volt, azt hittem éhes, aztán persze rájöttem, hogy nem :D szegényt én meg jól megtömtem, óránként etettem :D

infacolt székrekedésre??? infacol pocakfájásra van, segít pukizni és egyébként fog az infacol, szóval székrekedésre ne add. 3 órát ne etesd, lehet csak unatkozik és még nem tud mit kezdeni magával, egy kis ölelgetésre vágyik, enyém is nyekergett mikor ébren volt, azt hittem éhes, aztán persze rájöttem, hogy nem :D szegényt én meg jól megtömtem, óránként etettem :D
Ne etesd 3 órán keresztül! Valami határt azért kell szabni. Ha sír, akkor vedd ölbe, babusgasd. Hasfájást sajnos nem biztos, hogy az infacol elmulaszt. Majd lassan kiismered, hogy miért mikor sír.
szopi max 20 perc! valószínû kevés a tejed. éjjel azért nem csinálja mert elfárad. ekkora gyerek kb fél-1 órát van ébren, utána 1-2 órát alszik. ez semmiképp sem normális, védõnõvel beszélj, lehet h kiegészítés kell!
Ekkora hülyeséget, h. kevés a tej!!! Csomó baba ezt csinálja. Emiatt nem kell egybõl tápszert adni. Lehet, hogy még nem tanult meg rendesen szopni, emiatt megy neki lassabban a dolog. Vagy lehet, hogy nem mindig éppen ennie kéne, csak még nem ismered annyira. És õ sem ért téged, te sem õt. Normális hogy eleinte így megy, de össze fogtok szokni, és akkor már egybõl tudni fogod, hogy mit kell csinálni. Nem kell mások tanácsára sokat adni, engem ez zavart nagyon össze. És akkor nem tudtam, hogy mit tegyek. Az anyai ösztön arra van, hogy segítsen a gyerekgondozásban. Én úgy vészeltem túl ezt az idõszakot, hogy szoptatás elõtt odakészítettem magam mellé újságot, enni és innivalót, naplót -és közben csináltam minden mást, amíg a baba evett, vagy a cicimen aludt.
Nagyon egyszerû dologgal el lehet dönteni, hogy elég-e a tej. Le kell mérni a babát szopi elõtt és után pár alkalommal. Azt nekem senki ne állítsa, hogy az jó, ha a baba egész nap eszik, egész nap dolgozik a gyomra szüntelen.

3 hetes kisfiam amikor ébren van sokat nyög erőlködik, kézben marad el de akkor se áll meg fél percre se. Ha leteszem kb 10 percig marad és sir. Már nagyon fáradt vagyok, szinte semmit nem tudok tőle csinálni. Mitől lehet ez? Normális ez?

Legjobb válasz: Az én babám pont ilyen és most 5 hetes. Pár napja mindenki azt írta nekem válaszul,hogy biztos a melegtõl van. Itt sok mindent ráfognak a melegre,pedig most nálunk hideg van és semmi sem változott. Az biztos,hogy nem beteg, mivel csak nyöszörögve és hisztisen sír és a kezemben egy hangja sincs. Van hogy egyik szopizásból átérünk a másikba,három órán keresztül cipelem,ringatom, berakom a bébihordóba, zenélõ játékot rakok elé, énekelek neki,ide-oda rakosgatom stb... ,de sehol sem jó csak 1-2 percig. Én is ki vagyok már, ötletem nincs mit kellene csinálni. Szerintem ezen csak a kitartás és az idõ segít. A védõnõm azt mondta, hogy már ritkaságnak számítanak azok a csecsemõk akik csak esznek és alszanak. :)

Az én babám pont ilyen és most 5 hetes. Pár napja mindenki azt írta nekem válaszul, hogy biztos a melegtõl van. Itt sok mindent ráfognak a melegre, pedig most nálunk hideg van és semmi sem változott. Az biztos, hogy nem beteg, mivel csak nyöszörögve és hisztisen sír és a kezemben egy hangja sincs. Van hogy egyik szopizásból átérünk a másikba, három órán keresztül cipelem, ringatom, berakom a bébihordóba, zenélõ játékot rakok elé, énekelek neki, ide-oda rakosgatom stb... , de sehol sem jó csak 1-2 percig. Én is ki vagyok már, ötletem nincs mit kellene csinálni. Szerintem ezen csak a kitartás és az idõ segít. A védõnõm azt mondta, hogy már ritkaságnak számítanak azok a csecsemõk akik csak esznek és alszanak. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ:) én nem bánnám ha nem alszik csak el lehetne kicsit foglalni valamivel.õ is cicin jól elvan, de utánna kezdjül elõröl.akkor kitartás neked is.kicsit megnyugtattál hogy nem csak az enyém csinálja ezt:)
Sziasztok! Az én kisfiam 7 hetes és ugyan ez volt az elsõ 2 hétben míg rá nem jöttem hogy az igény szerinti szoptatás egy nagy baromság.Folyamatosan görcsei voltak sikitozott a pocifájástól éskiprobáltam hogy 3oránként etetem, fél ora plussz minusszal.Az elsõ alkalom szívbemarkolo volt de nagynehezen letelt 2, 5 ora ás adhattam neki enni.ugy megszívta magát hogy onnantól 3 oránként kérte a cicit, most viszont már 4 oránként eszik.A játék cumit is megszeretettük vele és azóta nem akar álandóan rajtam "lógni", mert a cumiban megtalálta a nyugalmát.Ez nem azt jelenti hogy eltávolodott tõlem, mert ugyan ugy szeret az ölemben lenni csak nem kell minden szíre szóra felkapkodni, mert teljesen kiegyensúlyozott baba lett.Én mindenkinek azt tanácsolom probálja meg ezt a modszert, gyerektõl is függ hogy beválik e.Mindig egy és ugyanazon idõben játszok vele, mikor már a tennivalóimmal végeztem.Olyan picik még hogy azt szokják meg amit kapnak és ez lesz a természetes nekik.Jó babázást kívánok! E.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!