Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes kisfiam, és az (17 db)

3 hetes kisfiam felcserélte a nappalt az éjszakával. Éjjel rendszerint fent van, nappal egész jól alszik. Hogyan tudnám ezt felcserélni nála? Ja és próbálom nála betartani a 3 óránkénti etetést (ami úgy néz ki neki is tetszik).

Legjobb válasz: Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...

Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...
szia!Az én kislányom is ezt csinálta kb.1 hétig!Én megkérdeztem a védõnõt hogy mit tegyek, õ azt javasolta hogy fürcsi után ne hagyjam hogy elaludjon köv szopiig és bevált!Szerintem nem kell nappal ébren tartani!Õ nekik még napi 18-20 órát kell(ene) aludni!Pár nap és vissza fog állni akkor is ha nem gyötritek napközben!Õ még nagyon pici szüksége van a sok alvásra!Meg ha már nagyobb lesz és figyeli a fényeket hangokat akkor nappal többet lesz fent! 2 hós kicsilány anyukája

3 hetes kisfiam csak napközben csinálja azt velem hogy maratoni cicizéseket kell végig csinálni. Ilyenkor 2-3 óra az etetés és csak úgy hajlandó elaludni. Mit csináljak?

Adom neki az Infacolt a szelekre az úgy látom használ neki. Éjjel nem csinálja ezt velem csak nappal.

Legjobb válasz: infacolt székrekedésre??? infacol pocakfájásra van, segít pukizni és egyébként fog az infacol, szóval székrekedésre ne add. 3 órát ne etesd, lehet csak unatkozik és még nem tud mit kezdeni magával, egy kis ölelgetésre vágyik, enyém is nyekergett mikor ébren volt, azt hittem éhes, aztán persze rájöttem, hogy nem :D szegényt én meg jól megtömtem, óránként etettem :D

infacolt székrekedésre??? infacol pocakfájásra van, segít pukizni és egyébként fog az infacol, szóval székrekedésre ne add. 3 órát ne etesd, lehet csak unatkozik és még nem tud mit kezdeni magával, egy kis ölelgetésre vágyik, enyém is nyekergett mikor ébren volt, azt hittem éhes, aztán persze rájöttem, hogy nem :D szegényt én meg jól megtömtem, óránként etettem :D
Ne etesd 3 órán keresztül! Valami határt azért kell szabni. Ha sír, akkor vedd ölbe, babusgasd. Hasfájást sajnos nem biztos, hogy az infacol elmulaszt. Majd lassan kiismered, hogy miért mikor sír.
szopi max 20 perc! valószínû kevés a tejed. éjjel azért nem csinálja mert elfárad. ekkora gyerek kb fél-1 órát van ébren, utána 1-2 órát alszik. ez semmiképp sem normális, védõnõvel beszélj, lehet h kiegészítés kell!
Ekkora hülyeséget, h. kevés a tej!!! Csomó baba ezt csinálja. Emiatt nem kell egybõl tápszert adni. Lehet, hogy még nem tanult meg rendesen szopni, emiatt megy neki lassabban a dolog. Vagy lehet, hogy nem mindig éppen ennie kéne, csak még nem ismered annyira. És õ sem ért téged, te sem õt. Normális hogy eleinte így megy, de össze fogtok szokni, és akkor már egybõl tudni fogod, hogy mit kell csinálni. Nem kell mások tanácsára sokat adni, engem ez zavart nagyon össze. És akkor nem tudtam, hogy mit tegyek. Az anyai ösztön arra van, hogy segítsen a gyerekgondozásban. Én úgy vészeltem túl ezt az idõszakot, hogy szoptatás elõtt odakészítettem magam mellé újságot, enni és innivalót, naplót -és közben csináltam minden mást, amíg a baba evett, vagy a cicimen aludt.
Nagyon egyszerû dologgal el lehet dönteni, hogy elég-e a tej. Le kell mérni a babát szopi elõtt és után pár alkalommal. Azt nekem senki ne állítsa, hogy az jó, ha a baba egész nap eszik, egész nap dolgozik a gyomra szüntelen.

3 hetes kisfiam nagyon hasfájós, sokat sír és húzgálja a lábait, tekereg össze-vissza. Infacolt használok de szerintem semmi változás nincs. Olvastam hogy a colief-cseppet sokan dícsérik, azt adhatok neki? ha igen mennyi idő alatt várható változás?

Legjobb válasz: a colief csak akkor segít, ha a tejcukrot nem tudja megemészteni. 4000.- körül van és 5-7 napig elég. az infacol büfizni, az espumisan pukizni segít. van még a baby calm és a bio gaia. én az utóbbit ajánlom. az is 3e körül van, de sokáig elég és nekünk a tea mellett ez segített. sajnos ez Kitti, h. melyik fog segíteni :( kitartás!

a colief csak akkor segít, ha a tejcukrot nem tudja megemészteni. 4000.- körül van és 5-7 napig elég. az infacol büfizni, az espumisan pukizni segít. van még a baby calm és a bio gaia. én az utóbbit ajánlom. az is 3e körül van, de sokáig elég és nekünk a tea mellett ez segített. sajnos ez Kitti, h. melyik fog segíteni :( kitartás!
Kitti helyett lutri
A kérdező hozzászólása: és honnan tudjam hogy a tejcukrot nem tudja megemészteni?
Más megoldás nincsen sajnos, csak hogy sorban kipróbáljátok ezeket a szereket. 2-3 nap alatt javulnia kell attól, amelyik használ. Nekünk az Espumisan vált be, minden etetes elõtt kapott belõle a baba, így olyan 4-5 napig elég volt. Az ára 1700 körül van. Kitartást hozzá!
igen, a torna is nagyon jó volt.
én már feladtam. 2hetes kora óta szenved. 4féle cseppet próbáltam: biogaia, espumisan, infacol, colief. semmi javulás. az én babàmnak sztem a levegõ nyomja a pociját mert éjjel nem tud büfizni. azt kéne hogy ne egyen, talán akkor nem is kínlódna. cseppek nélkül is olyan mint cseppel. talán magától elmúlik egyszer. kitartás!!! 2hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: nálunk a torna sem segit, pláne ha már ordít annyira feszíti a lábát hogy nem is tudom neki felnyomni a pocijához sem. úgy sajnálom szegényét. azért is kérdeztem mert én még csak infacolt hsználtam.


Kisfiam 3 hetes múlt és egy hete belázasodott 39.5 volt a láza.Doki beküldött a korházba, és kiderült, hogy húgyuti fertözése van. Egy hétig kezelték antibiotikummal, de nem javult az állapota és hazajöttünk.Ettöl meg fog gyógyulni?

Ugyan azt írták fel neki amit bent adtak vénásan,csak szirupba. És nem tudom ettöl meg fog gyógyulni?

Legjobb válasz: szerintem biztos javult az állapota, különben nem engedték volna haza. vagy csak hazahoztátok? mert azt irod nem javult és hazajöttetek. ha jó a felszivódása és nem bukja ki a szirupot, akkor meggyógyul.

szerintem biztos javult az állapota, különben nem engedték volna haza. vagy csak hazahoztátok? mert azt irod nem javult és hazajöttetek. ha jó a felszivódása és nem bukja ki a szirupot, akkor meggyógyul.
A kérdező hozzászólása: Hazaengedtek minket és majd januárba kell menni kontrolra. A sziruptól hányingere van de nem jön neki vissza.
Ha van labor eredményetek, azon meg tudod nézni a CRP értéket, az utal a gyulladásra, nálunk azt nézték és annak függvényében engedtek ki. Normaflor-t adsz neki vagy valamit, hogy ne menjen tönkre az emésztõrendszere? Szerintem azt már lehet (kell) ennyi idõsen is. Ha nem, kérdezz rá, mert egy ismerõsöm rettenet szenved emiatt fél éve, mert az antibiotikumtól lehalt az összes bélbolyha a picinek és olyan bélgörcsei vannak, hogy ihaj! Jobbulást Nektek és kitartás! (Majd írd vissza hogy vagytok!)
szia ne aggódj az orvosok tudják mit kell tenni. mi 6 hetesen voltunk így és nagyon szépen meggyógyult. hidd el otthon sokkal jobb neki. meg persze ne feledd (legaábbis a mi orvosunk ezt szokta mondani) a húgyutis babák a legszebbek. csak nyugi, jó babázást ehy 6 hónapos baba anyukája
szia, elsõ válaszoló vagyok. akkor biztos lehetsz benne, hogy javult az állapota, legfeljebb csak neked nem tûnik úgy :-)))) nyilván elég ha szirupot kap, nem kell már vénásan adni a gyógyszert neki. meg fog szépen gyógyulni, ne aggódj.
Szia. Az én kisfiamnál 5 hetesen jelentkezett ez a probléma. Vesemedencegyulladása volt. Most 2hónapos. Mi is egy hetet voltunk kórházban, vénásan kapta az antibiotikumot. Meggyógyúlva, utólagos kezeléssel(minden este 1ml cedax babyt kap) hazaengedtek. Már a második kórházban töltött nap után jól érezte magát. Vizelete fokozatosan kitisztult. Január 5.éig adom neki az antibiotikumot, akkor megyünk az elsõ vesegondozásra. És azt követõen 3 éven át...ha nincs visszaesés.remélem nem lesz. Nálatok is ez volt a probléma? Ha hasonló cipõben jársz, írj privit! Fel a fejjel meg fog gyógyúlni. Csak eltart egy ideig, ilyen kicsi babáknál nagyon oda kell figyelni!! Ha belázasodna, egybõl vizeletet kell nézni nála!!!Üdv.

3 hetes a kisfiam, és az utóbbi néhány napban minden szopi után bukik. Ez normális, vagy ez már betegség? Egyébként szépen gyarapszik.

Legjobb válasz: Szia.Szoktad mérni mennyit eszik egy cicibõl egyszerre? Nem lehet hogy túl sokat és mohón szopizik pihenõ nélkül?Próbáld többször büfiztetni, míg szopizik. Én ezt tettem, és nem volt gond. Ha mégis bukik, akkor mutasd meg dokinak. Jó babázást!

Szia.Szoktad mérni mennyit eszik egy cicibõl egyszerre? Nem lehet hogy túl sokat és mohón szopizik pihenõ nélkül?Próbáld többször büfiztetni, míg szopizik. Én ezt tettem, és nem volt gond. Ha mégis bukik, akkor mutasd meg dokinak. Jó babázást!
Pár hetes babáknál ez sûrûn elõfordul, mert a gyomor záróizma még nem elég fejlett. Pár hét alatt rendezõdni fog. Addig is próbáld szopi közben többször büfiztetni.
Én is a büfiztetést ajánlom, evés után is rendesen büfizzen, mert levegõt nyel közben.
Ezt nagyon egyszerre írtuk...:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és a segítséget!

37+3 hetes km vagyok. Napok óta hasmenésem van, és ma elég furcsán éreztem magam. Szinte ma kezdtem el keményedni. A kisfiam nagyon aktív, de a mozgása elég fájdalmas. Most mi van? Tapasztalatok? Közeledik az időm?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszodat! A probléma az, hogy nem tudom a hasmenésem okát, illetve mostanában inkább csak iszok, és alig eszek, mert melegem van. Épp ezért a folyadékbevitellel sincs probléma, mert kb. 2-3 liter vizet iszok naponta. Ma megyek a dokimhoz nst-re meg uh-ra, és mindenképp megemlítem neki ezeket. Köszönöm a linkeket, és még egyszer, hogy válaszoltál.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! A probléma az, hogy nem tudom a hasmenésem okát, illetve mostanában inkább csak iszok, és alig eszek, mert melegem van. Épp ezért a folyadékbevitellel sincs probléma, mert kb. 2-3 liter vizet iszok naponta. Ma megyek a dokimhoz nst-re meg uh-ra, és mindenképp megemlítem neki ezeket. Köszönöm a linkeket, és még egyszer, hogy válaszoltál.
Nekem a szülés napján 2szer volt hasmenésem...de elötte 2hétig volt...készül a tested.Nem sokára itt az idõ.Könnyû szûlést

5 hetes kisfiam arca, fejecskéje és a testén is egy egy helyen pattanások vannak. Mitől lehet ez? Mivel lehet elműlasztani? 3 hete tart, hogy ilyen az arca, ugye nem marad meg a helye?

Legjobb válasz: Ez teljesen természetes dolog,elmúlik magától.Ne piszkáld õket.Az anyai hormonok még a vérében vannak,és azok ürülnek ki. Az én lányomon is volt ilyen.Nem emlékszem,h pontosan mikor múlt l,de most 3 hónapos és már nincs rajta egy sem.

Ez teljesen természetes dolog, elmúlik magától.Ne piszkáld õket.Az anyai hormonok még a vérében vannak, és azok ürülnek ki. Az én lányomon is volt ilyen.Nem emlékszem, h pontosan mikor múlt l, de most 3 hónapos és már nincs rajta egy sem.
Ez az úgynevezett tejkiütés, ahogy az elõttem szóló is írta, a nõi hormonok ürülnek ilyen módon a szervezetébõl. Amit tehetsz, hogy anyatejjel kenegeted, tényleg használ. A helye nem fog megmaradni, egy darabig ilyen kiskamasz kinézetû lesz a baba:)
Igen, mindenki igazat mond :-) El fognak múlni, elég ijesztõ, nekünk még a fülcimpáján is volt és a kis vállain is, aztán elmúlnak és megint elõjönnek, de nem olyan csúnyán! Én egy kis Sudocremmel is kentem, csak vigyázni kell, mert nagyon szárít, utána bepanteneztem vékonyan és egészen szépek vagyunk most már!
Kb. a 6. hétre jön meg a BCG oltás "eredménye", addigra alakulnak ki ezek a "pattanások". Én is teljesen kétségbe estem hogy mik ezek, egyre több lett, beborította a fejét, az arcát a nyakát, ment lejjebb a vállára is. Nekem azt mondták, ez az oltás hatása, ugyanis ettõl a picik allergiásak lesznek az anyatejre! Tehát tényleg "tejkiütés", csak nem valami kellemes... És elmúlik, csak nem olyan gyorsan. Én semmit sem kentem rá, úgysem használ, amikor túl nagyok voltak, kinyomogattam õket az arcán(helytelenül, de pattanás-mániás vagyok). Nem marad nyomuk! (szerencsére)

Most 3 és fél hetes a kisfiam, és amióta hazajöttünk és elkezdtük a fürdetést, elég sírósak az estéink. Részletesen lenn?

Szóval nem is fürdéssel, hanem az utána lév? evéssel van gond, a fürdést még nem szokta meg, tehát nagyjából végigsírja a procedúrát, aztán fürdés után jön ugye a vacsi, van is a cicin fél órát, de utána kezd?dik a sírás.Már rájöttünk hogy nem eszik eleget fürdés után, mret vacsi után kb 1 órával ismét cicire teszem, és akkor alszik csak el.Ez minden nap így megy. Próbáljam meg este cumisüvegb?l megetetni, így biztosan eleget enne és elaludna?Vagy mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem ne cumisüvegbõl, semmiképp, ha mindig cicibõl szopik. Nálunk az volt, hogy inkább evés után fürdettük rögtön és így sokkal jobba lett. Nem sírt fürdés közben sem és ha akart, még egy kicsit szopizott utána is, de az inkább már csak 'ivás' volt, mint nagy zabálás :-)

Szerintem ne cumisüvegbõl, semmiképp, ha mindig cicibõl szopik. Nálunk az volt, hogy inkább evés után fürdettük rögtön és így sokkal jobba lett. Nem sírt fürdés közben sem és ha akart, még egy kicsit szopizott utána is, de az inkább már csak 'ivás' volt, mint nagy zabálás :-)

2-3 hetes terhesen mennetek uszodaba, a kisfiamat hordom uszni minden szombaton. A nogyogyi azt mondta mehetek es ha gondolom canesten es tampon amig a vizben vagyok. Ti mit csinalnato?

Legjobb válasz: Nekem a védönõm mondta, hogy nem nagyon ajánlja a strandot, uszodát, de azt mondta ha mégis megyek akkor utána ne hadjam magamon a vizes alsót és kenjem be magam canesten krémmel!

Nekem a védönõm mondta, hogy nem nagyon ajánlja a strandot, uszodát, de azt mondta ha mégis megyek akkor utána ne hadjam magamon a vizes alsót és kenjem be magam canesten krémmel!
2-3 hetes terhesen tudod hogy terhes vagy? És már nõgyógyásznál is voltál? Egyébként amit a nõgyógyász mondd arra halgass, ha azt mondta mehetsz, menny!
A kérdező hozzászólása: terveztuk, nem jott meg idoben, megneztem tegnap, pozitiv a teszt, es telefonon konzultaltam csak a nogyogyasszal....
Ez akkor már inkább 4 hetes terhesség. Ez a tampon+canesten szerintem akkora baromság, akkor is, ha doki mondja...
Tampont betenni amikor nincs meg? Nem ép okos dolog, nem tudom miért mondta ezt a doki. Egyébként azt szokták mondani, hogyha nincs baj, akkor lehet fürdeni, csak gyógyvízvbe ne menj.
nekem is ezt a megoldást javasolták, mármint a tampon canesten együttest, ha uszodába megyek.
Hát ha ki tudod hagyni, vagy más megy helyetted az jobb lenne. Nem érdemes semmivel kockáztatni!
A tampon a leghatásosabb megoldás, hogy a fertõzést könnyebben a méhszájadhoz vidd!!!! Mondom ezt úgy, hogy konyítok valamit az orvosláshoz. Nem akarom elhinni, hogy épeszû nõgyógyász ilyet mond, ha igen akkor elég nagy a baj vele!

37+3 hetes vagyok (első baba) és még farfekvéses a kisfiam. Megfordulhat még? Az ultrahangos doki azt mondja, már nem, mert nincs helye. A nőgyógyászom meg azt, hogy az utolsó nap is megfordulhat.

Legjobb válasz: Még megfordulhat.Nálam is farral feküdt, de az enyém maradt is abban a pózban,így császár lett.Persze ez nem mindenkinél egyforma.Még van ideje megfordulni..

Még megfordulhat.Nálam is farral feküdt, de az enyém maradt is abban a pózban, így császár lett.Persze ez nem mindenkinél egyforma.Még van ideje megfordulni..
a nõgyógyinak van igaza. még megfordulhat!
Az utolsó pillanatban is megfordulhat.
Megfordulhat, de NAGYON ritka.
Még megfordulhat...de nagyobb az esély rá, hogy már nem. Mi is így voltunk. De az se baj, lényeg hogy egészségesek legyetek!!!!!
Az Enkin-féle torna is megfordíthatja a magzatot Kivitelezése roppant egyszerû: a kismamának ébren töltött ideje minden második órájában tizenöt percet térd-könyök helyzetben kell töltenie. Közben akár olvasni, rejtvényt fejteni vagy zenét hallgatni is lehet. Így kilencvenöt százalékos az esélye annak, hogy a faros magzat két héten belül megfordul. http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20020621/popsival_elore/
Az utolsó pillanatban is megfordulhat, de nem nagyon jellemzõ, mert már nincs a méhben akkora helye.De ne aggódj, akkor sincs semmi baj, ha nem fordul meg.
Igen, megfordulhat. A négykézlábazást szokták ajánlani. ûAz egyébként is jó, mert több helye van a babának, így én este mindig úgy nézek TV-t, hog a mellkasomat rengeteg párnával, paplannal alátámasztom és mögötte térdelek, a pocakot lógatom.
A kérdező hozzászólása: köszi csajok :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!