Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes kisbabám (48 db)

3 hetes kisbabám éjszaka (is) 3 óránként felébred és enni kér. Rendesen szopizik is. Baj? Nem terheli le a gyomrát? Meddig tarthat ez? Kb. mikortól alusszák át az éjszakát?

Legjobb válasz: szia, nekem kedden lesz 4 hetes a babam, eddig csak egyszer volt olyan hogy aludt egyfolytaban 5órat, de azert mert lefekves elott sokaig fent volt, es bizonyara kifaradt. nálunk is meg ugy mukodik, hogy háromorankent enni ker ejjelente. de lefekves elott igyekszem kicist kifarasztani, jatszas , cirogatas, kifarasztom hatha tovabb fog birni aludni. szerintem meg normalis a 3 orankenti ebredes. szerintem olyan 2-3 korara fogja ataludni az ejszakt, most meg nagyon picike, torekeny...

szia, nekem kedden lesz 4 hetes a babam, eddig csak egyszer volt olyan hogy aludt egyfolytaban 5órat, de azert mert lefekves elott sokaig fent volt, es bizonyara kifaradt. nálunk is meg ugy mukodik, hogy háromorankent enni ker ejjelente. de lefekves elott igyekszem kicist kifarasztani, jatszas , cirogatas, kifarasztom hatha tovabb fog birni aludni. szerintem meg normalis a 3 orankenti ebredes. szerintem olyan 2-3 korara fogja ataludni az ejszakt, most meg nagyon picike, torekeny...
A tejet kb 50 perc alatt megemészti ezért éhesebb mint a tápszeres babák akik átalusszák az éjszakát mert le van terheve a gyomruk. Jól van ez igy ahogy nõ egyre többet alszik éjszaka.
Szia!A pici babád nagyon fiatal neki még éjszaka enni kell majd õ magától elhadja az éjszakai evést.Itt is nagyon sok a vélemény van az anyukák közt mert valaki leszoktatja és vannak olyanok akik a babára hadják a döntést, hogy magától szokjon le.Én ezen az elven vagyok.Nekem két gyermekem van a nagy volt 3éves mire átaludta az éjszakát.A kicsi 19hónapos nem kell fel éjszaka csak nyöszörög, hogy szomjas megitatom és alszik tovább.
Most képzeld el milyen pici kis gyomra van még neki. teljesen természetes a 3óránkénti evés. Na meg gondolom most a meleg miatt még szomjas is. Nyugodtan adj neki!
Szia én az elsõ babámat szoptattam 18 hónapig, és hiába evett mindent õ akkor is felébredt 4 óránként szopizni.Azok a babák akik szopiznak, 3 hónapos korráig biztos legalább 1 alkalommal kérik éjjel a didit.Most a második babám 3 hetes és éjjel 2-3óránként eszik.Szerintem ez normális, mert a tej az csak tej, hamar megemésztik.És attól is függ hogy milyen tápláló a tejed, mert nemmindig egyforma.Nálam is elõfordult hogy csak 4 óránként kérte, de volt ugy hogy 1-2 óránként.Jó babázást!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam. Mindenkinek boldog babázást!

Normális, ha 3 hetes kisbabám 5-6 órákat is alszik egyszerre, nappal is? Jó megoldás, ha felébresztem az etetésekhez, vagy várjam meg amíg magától felébred?

Legjobb válasz: Szia Az én manóm 5 hetes õ is ilyeneket szokott aludni én nem ébresztem az õ igényei szerint etetem és heti 250-et szokott hízni

Szia Az én manóm 5 hetes õ is ilyeneket szokott aludni én nem ébresztem az õ igényei szerint etetem és heti 250-et szokott hízni
Semmiképp ne ébreszdd fel, hagyd aludni. Ha majd éhes úgyis felkell. Ürölj neki, hogy ilyen jól alszik! Nagyon ügyi, jó kisbabád van. Gratulálok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

3 hetes kisbabanak hasfajasra edeskomeny vagy komenymag teat kell adni, s hogy kell fozni?

A Vida Agnes oldalan olvastam, hogy ha a szoptatos teaban edeskomeny van es a baba gorcsos akkor at kell valtani mas teara, mert ettol gorcsol, en a tejtermelesre edeskomeny teat iszom, akkor lehet ettol gorcse a babamnak?

Legjobb válasz: a hasfájásra neked kell innod a köménymag teát, a tejjel megkapja, édesköményt meg naturvan 3 hónapos korától kaphat. bizony ettõl fájhat a pocakja, még pici hozzá. de amúgy ez tényleg tejserkentõ? :O még soha nem hallottam, hogy arra jó, azért kell anyukának innia mert görcsoldó, de tényleg úgy van, hogy jobban is görcsölhet tõle

a hasfájásra neked kell innod a köménymag teát, a tejjel megkapja, édesköményt meg naturvan 3 hónapos korától kaphat. bizony ettõl fájhat a pocakja, még pici hozzá. de amúgy ez tényleg tejserkentõ? :O még soha nem hallottam, hogy arra jó, azért kell anyukának innia mert görcsoldó, de tényleg úgy van, hogy jobban is görcsölhet tõle
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen a gyors valaszt!


3 hetes kisbabámat pár napja szoktattam rá a cumira, mert sokszor előfordult, hogy a 2 szoptatás közötti 3 órát nem átaludta, hanem átsírta, és a cumitól megnyugszik. Ugye a cumi miatt nem fog leszokni a ciciről?

Direkt nem adok neki semmit cumisüvegb?l, nehogy leszokjon a cicir?l, ezért félek, hogy a cuminak se legyen ilyen hatása.

Legjobb válasz: nem fog leszokni a cicirol ne aggodj

nem fog leszokni a cicirol ne aggodj
Leszokni emiatt nem fog, de lehet a Te tejed fog elapadni. Miért tartod szigorúan a 3órát két evés között egy 3hetes babánál? Lehet azért sír mert éhes, szoptasd igény szerint, mert ha nem Õ szabájozza a tejedet, akkor igen hamar elapad. Had tankolja fel magát a pici és sokkal nyugottabb lesz és lehet, hogy mejd jóóóó nagyokat fog aludni :) Én így csinálnám, úgysem fog többet enni mint amennyi belefér, de lehet többször szeretne mint 3óra.
Nem akartalak beparáztatni, de nálam ez volt. Azt mondták a korházban (3hétig voltunk bent) mivel nagy súllyal született(4050) ne szoptassam csak 3óránként. Na, ha megint szülök és ekkora babát, többet ilyet nem csinálok. Ha kér enni, fogok neki adni. 10hét után tápszeres lett. A sok stressz, hogy így etessem meg úgy etessem stb. Ha kér enni, adni kell, na jó nem óránként, de lehet olyan nap is lesz, hogy 1, 5-1 óránként kér enni. Ne félj nem lesz rendszeres de lehet, hogy most egy olyan periódushoz ért, fejlõdéshez, hogy több hami kell. Be fog állni, ne aggódj. Szerintem nem jó, ha azért sír mert éhes, hogy lesz így nyugodt, kiegyensúlyozott baba. (és ne feledjük, Õk még közelebb állnak a halálhoz mint az élethez, 21napos pinduri, had egyen-igyon kedvére)
Tehát igény szerint szoptatsz! Jó az, hidd el! Nem kell non-stop, de 3óránként sem. Ráér még a 3órás evéssel. De Te tudod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Arra jutottam, hogy próbálom akkor tartani a 3 órát, elvégre a Dr. Spock könyvben is ez van, és anyáink évtizedekig így szoptattak?!... De ha hamarabb éhes, akkor persze megszoptatom hamarabb.
ja! ekkora babát igenis lehet túletetni, mert a szopóreflex miatt esznek a cicibõl, ha éhes, ha nem, ahogy írtam is a fenti esetben is ez történt. a túletetés jelei a zöldes kaki, a hasfájás.
mint a nonstop szopizás. A kórházban voltam baba-mama szobában. A mellettem fekvõ nõ 3. gyermekét szülte. Szinte egész nap szoptatott. Szegény gyereknek orrán-száján jött a tej, állandóan sírt, evett, büfizett, kakilt, alig aludt valamennyit. No ez az anyuka is azt mondta, hogy cumi kell a babának, mert ez így nem mehet tovább. Szóval nem minden anyának és nem minden babának mûködik az igény szerinti szoptatás. Egyébként lesz idõ, a fejlõdési ugrásoknál, amikor majd többször kér enni, de az csak átmeneti, pár napig szokott tartani. Úgyis jelzi a baba, hogy mikor éhes.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem szándékosan akartál beparáztatni, de amióta meglett a babám, sajnos ilyen vagyok. Amúgy nekem is nagy volt, mikor született (4190)... Szerinted tehát, ha sír, továbbra is tegyem cicire, még ha csak 3-at szív is? Iszonyú nehéz ez a babázás, az ember frankón nem tudja, mi a jó, meg mit akarhat szegénykém, mikor sír... :(
A kérdező hozzászólása: Eddig igény szerint szoptattam, de 1 nap csak kétszer aludt, a köztes idõben meg szinte állandóan cicin volt, mert különben ordított. Vagyis gyakorlatilag sokszor evett keveset, tök rendszertelenül. A védõnõm tanácsára kezdtem el a rendszerességet, de azért nem perc pontosságra. Most kevesebbszer eszik többet, egyelõre van tejem, de most beparáztattál... (elsõ baba, így is mindenen agyalok)
jav:szabályozza :)
A kérdező hozzászólása: Nem bírtuk tartani a 3 órás szopikat, mert 1-1 szopáskor nem itta meg azt a mennyiséget, amit kellett volna, így mikor sírt, mégis mellre tettem. Magyarul megint sokszor eszik keveset, ami a kisebbik baj, a nagyobb, hogy a cicin cumizik, csak úgy nyugszik meg.
Fejd ki azt a kicsit és pont.Nekem még annyi sincs, és 3 hónapja szoptatok így. :)
Szia! Az én kislányomnak is volt ilyen idõszaka, két hónapig tartott. Én azt csináltam, hogy fordítva tettem mellre. Tedd úgy a jobb cicire, mintha a bal oldalon lenne. Kicsit kényelmetlen, de ha hagyja magát "átverni", neked egyszerûbb lesz, nem kell fejni.
Öt hónapig egy mellbõl szoptattam. Nem tudta a másik mellbimbót kiszippantani szegénykém. Fejtem belõle minden nap 2-3x és tejtesó kapta meg. Mostmár nagy, és ügyes mindkét mellembõl eszik. Szerintem idõnként próbáld meg hónaljtartásban rátenni a jobbra, akkor az olyan, mintha a bal melled kapná. Ha nem megy ne eröltesd.Szoptass egy mellbõl és fejd a másikat. Egy a hátrány:a bal mellem sajnos sokkal nagyobb, mint a jobb. Nem szép. :(

Mit tegyek, ha a 3 hetes kisbabám nem alszik napközben max.4-5 órát összesen. Sokat van mellen, ahol el is alszik, de ha leteszem sír és megint enni kér. Éjszaka betartja a 3 órás szopi, majd alvás-t. Mennyire normális ez ebben a korban?

Legjobb válasz: Szerintem egy jó pár bébi csinálja ez ha elalszik a ciciden cirógasd meg a füle tövétõl a nyakáig hátha megébred rá! De ha gyarapodik akkor idõvel kitudtok alakítani egy közös napi rutint ami mindkettõtöknek jó!

Szerintem egy jó pár bébi csinálja ez ha elalszik a ciciden cirógasd meg a füle tövétõl a nyakáig hátha megébred rá! De ha gyarapodik akkor idõvel kitudtok alakítani egy közös napi rutint ami mindkettõtöknek jó!
Kihagytam egy T-t az ez után tehát ezt.
Nekem ua volt de nagyon hasfájós lett az álandó ráetetéstõl.Egyszer hagytam sírni míg el nem aludt(persze idõnként kivettem az ágyból, megszeretgettem, visszatettem)és a fáradságtól kialudta a 3 órát, utána meg szigorúan betartottam a 2, 5-3 oránkénti szopit.A cumihoz is hozzászoktattam és így sokkal könnyebb volt kivárni az idõt.Szerintem minden babának kell valami az anyján kívül ami megnyugtatja és én a cumi mellett döntöttem és bevált.Aztán pikk-pakk 4 oránként kezdett el enni és most 5.hetes.Remélem sikerül neked is ráállni egy evési rendre.Az a lényeg szerintem hogy ne bosszankodj, hanem bármi is van kezeld ugy mintha a világ legegyszerübb dolga lenne.A babád ezt megérzi és nem fog álandóan cicin lógni. :-)
Szia nekem is 3 hetes a babám, és szintén nem akkar aludni.Ma is reggel 5 órától csak 2 órát aludt este 9-ig.Sajnos nem tudtam elaltatni mindennel próbálkoztam, és csak a kezekbe aludt el, de csak 5-10percig.Éjjel 3 óránként kel fel szopizni.Szerintem nem lehet velük semmit csinálni hogy többet aludjanak.Én annak is nagyon örülök hogy az éjjelt áttalussza, mert vannak olyan babák akik meg pont fordítva csinálnak nappal alszanak.A didire meg nemjó rakni minden órában, mert hasfájós lehet a baba, én is tudom mert az elsõ babám mindig cicin volt fél óránként, és nagyon hasfájos volt.A kisleány is az mikkor eszik 2óránként, mert elõtte nagyon keveset evett.Szerintem legyünk nyugottak, mert 3 hónapossan megváltoznak.

Hogyan szoktassam vissza a cicire a 3 hetes kisbabámat?

Tegnap óta nem hajlandó szopizni a kisfiam. Eddig nagyon szépen szopizott. 15-20 percet kínlódok hogy végre bekapja a cicimet, de csak rángatja a fejét, üvölt, tépi magát.

Legjobb válasz: Bújjatok az ágyba! De komolyan! Annyira megérzik ha stresszelsz! Egész nap feküdj vele, simogasd, nyugtasd, akkor is ha ordít. És kínáld meg gyakran a cicidbõl. Nem új szappannal, tusfürdõvel mosakszol? Az is lehet hogy zavarja, hogy más az illatod. Jön belõle rendesen a tej? Hasa nem fáj? Nem húzkodja a lábát?

Bújjatok az ágyba! De komolyan! Annyira megérzik ha stresszelsz! Egész nap feküdj vele, simogasd, nyugtasd, akkor is ha ordít. És kínáld meg gyakran a cicidbõl. Nem új szappannal, tusfürdõvel mosakszol? Az is lehet hogy zavarja, hogy más az illatod. Jön belõle rendesen a tej? Hasa nem fáj? Nem húzkodja a lábát?
A cumisüveg lesz a baj szerintem. Lehet, hogy növekedési ugrása van, ilyenkor kb. állandóan éhesek, sokszor kérezkednek cicire a babák. És a cumisüvegbõl egybõl ömlik a tej, a szopinál meg azért küzdeni kell egy keveset. A helyedben sokat tenném mellre, ahogy elõttem is írták: sok-sok bõrkontaktus és közös pihi, pótlást pedig fecskendõbõl add, vagy pohárból inkább! Sok sikert és ne idegeskedj!
Nem túl erõs a tejleadó reflexed? Nekem olyankor csinálja ezt 12hetesem, ha ömlik a szájába a tej....mert nálunk az a helyzet hogy a cumisüvegbõl meg dolgozik érte a cicitõl meg fuldoklik, mert annyira jön belõle a tej......
A kérdező hozzászólása: utolsó kérdezõ: De igen fõleg ha már nagyon kemény a cicim, akkor ömlik. A szájához teszem még besem kapja de már beindul a tejem. Próbáltam fejni belõle hogy egy kicsit puhább legyen, de akkor sem kellett neki.
Az erõs tejleadás is lehet gond, de ha üveget is adsz neki mellé, az már pláne erõs "csábítás" a leszokás felé... Próbálkozz türelemmel a szopival, inkább akkor, amikor félálomban van. Ha pedig mindenképp kell pótlás, mert egy ideig még nem akar szopizni, semmiképp ne add üvegbõl, hanem kispohárból. Itt találsz további tippeket: [link] [link] [link] Niko, az utóbbi oldalt neked is ajánlom, most találtam rá!

3 hetes kisbabának mennyi édesköményteát lehet adni?

A kisfiam 3 hetes és nagyon bántják a szelek.De sajnos nem megy neki.Délután 2t?l este 8ig csak a sírás megy.Nem tud aludni sem mert a görcsök felébresztik.Kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: 1. válaszoló: A mecseki babytea hatóanyaga: 1 filter hatóanyag tartalma: 0,5 g kamillavirágzat (Matricariae flos), 0,5 g édeskömény-termés (Foeniculi dulcis fructus). Szóval a patikus átvert téged, mert ebben is ugyanaz van, csak igy drágábbat tudott neked eladni. Kérdezö: A babáknak már születésük után mindjárt lehet édeskömény-teát adni. Eleinte higabbra késztisd, mint az elöirt, és adhatsz neki annyit, amennyit kiván. De ilyen pici sokszor nem csak a szelek miatt sir, hanem mert egyszerüen kifárad a sok indertöl, ami éri öt. (Ezért is van, hogy föként délután hasfájósak) Próbáld meg a hasadra ráfektetni és a hátát simogatni, ez a hasfájást is csökkenti meg nyugtatja is.

1. válaszoló: A mecseki babytea hatóanyaga: 1 filter hatóanyag tartalma: 0, 5 g kamillavirágzat (Matricariae flos), 0, 5 g édeskömény-termés (Foeniculi dulcis fructus). Szóval a patikus átvert téged, mert ebben is ugyanaz van, csak igy drágábbat tudott neked eladni. Kérdezö: A babáknak már születésük után mindjárt lehet édeskömény-teát adni. Eleinte higabbra késztisd, mint az elöirt, és adhatsz neki annyit, amennyit kiván. De ilyen pici sokszor nem csak a szelek miatt sir, hanem mert egyszerüen kifárad a sok indertöl, ami éri öt. (Ezért is van, hogy föként délután hasfájósak) Próbáld meg a hasadra ráfektetni és a hátát simogatni, ez a hasfájást is csökkenti meg nyugtatja is.
Én ugyan ebben a cipõben jártam a kisfiammal.Nekem a patikus azt mondta, ilyen picinek még nem lehet édesköményt adni.Nekünk a Mecsek baby-t ajánlotta, nagyon gyengén elkészítve:1l vízhez 1 filter.Nekünk nagyon használt, pedig mi is küzdöttünk a pocakfájással nem is kicsit!!! 4 hós emberpalánta anyukája
Én hason altattam mind 3 gyermekemet mert a kis lábacskáját ahogy felhúzza a szelek is jobban távoznak.Próbáld ki esetleg így fektetni hátha segít.Ha eddig is így fektetted akkor sajnos nincs sok ötletem esetleg a büfiztetésnél legalább 3 nagyot kellene kicsikarni belõle.Nekünk a vállra egészen feltéve elég jól bevált.Teáztatni egyiket sem teáztattam sajnos nincs tapasztalat.Egy 19 éves-21éves és 3hós anyuka :)
Kedves 2.! Én is elolvastam a tea tartalmát, mint mindenét, amit a gyermekemnek adok.Ebben lényegesebben kevesebb maga az édeskömény, pont amiatt, mert mást is tartalmaz.Nem hinném, hogy átvert volna a patikus.Én csak a tapasztalatomat osztottam meg a kérdezõvel.
nekünk is azt mondta az orvos, hogy sima édeskömény teát csak 3 hónapos kortól lehet adni, egyébként a dobozára is ez van írva. én mecsek teát, infacolt adtam neki, pocakmasszázs és tornáztatás, nekünk nagyon bejött ez a 4 együtt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát! A Mecsek bébit azért nem merem adni mert a kamilla hasmenést okoz és félek, hogy kiszárad fõleg hogy ilyen nagyon meleg van.
nem, a kamilla nem okoz hasmenést! a kamilla cukorral erjedést okoz, ettõl lesz hasmenés. ha nem teszel bele cukort akkor kötve hinném, hogy meghajtaná ;)
A kérdező hozzászólása: Mivel lehet kimosni?
A kisbabák 90%-nak váladékozik a szeme az elsõ 2-3 hétben. Nálunk is így volt, meg is voltunk ijedve. Sterilgézt hajtogass kis négyzetre és forralt vizzel töröld ki neki. Ha nem múlik el 1-2 napig, akkor írass fel neki szemcseppet, attól többnyire rendbe jön. Elvileg nem kell elvinned orvoshoz, csak telefonálj, hogy egy ilyen receptre lenne szükséged. (Engem anno lecseszett a dokinõ, mert ki mertem hívni õt ilyen apróság miatt.) 4 hós kiscsaj anyukája
Nekünk is volt kb.1 hónapos korban.Kötõhártya gyulladás volt.Ahogy írták forralt vízzel mosd ki(kamillával ne, mert allergizálhat), és szemcsepp kell neki, illetve nekünk a doki azt mondta ne menjünk pár napig levegõre.
Nálunk az elsõ 2 hétben váladékozott, a védõnõ a bórvizet ajánlotta, hogy vegyünk a patikában. 3 nap múlva el is múlt. A gyerekorvos meg a kamilla teás borogatást ajánlotta.
A kislányom szeme is váladékozott, próbáltunk több szemcseppet is, de nem múlt el.A gyermekorvosunkelküldött szemészetre, és kiderült, hogy könnycsatorna elzáródása van, (sok babának van)átmosták neki, utána nem volt semmi gond.
A váladékozásra legjobb az anyatej. Csepegtess a szemébe napjában többször, és 4-5 nap alatt rendbe jön.
Nálunk is könnycsatorna szûkület volt, 2 hetesen csipásodott, aztán átvált könnyezésbe ha ez az.
A kislányomnak is váladékozott, de a forralt víztõl még rosszabb lett. A kamillatea segített. 3-4 nap alatt rendbe jött.

Egy 3 hetes kisbabának szükséges az anyatejen kívül mást is kapnia? Gondolok itt a vízre vagy a teára? Vagy elég az anyatej?

Legjobb válasz: Semmi másra nincs szüksége egy anyatejes babának!A tejben minden benne van!

Semmi másra nincs szüksége egy anyatejes babának!A tejben minden benne van!
NINCS!! nemhogy 3 hetesen, de més 3 hónaposan sem kell neki se tea, se víz, bõven elég az anyatej.
Igy van! Nem kell semmi, csak anyatej.
A kérdező hozzászólása: ok. köszike a válaszokat
Szeretetre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!