Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes fiam, (27 db)

Hogyam vegyem ra a 3 hetes fiamat, hogy ejjel aludjon legalabb 5 ora hosszat egyfolytaban?

Egy ideig furdetes utan ( 22 ora) aludt kb ejjel 2 oraig, de ujabban ejjel ket orankent ebred fel szopizni.

Legjobb válasz: Három hetesen még szerintem sehogy. Ennyi idõsen az enyém is 3 óránként ébredt még. Igaz, nekem a védõnõ azt mondta, hogy egy szopi helyett mindenképp teát adjak neki. Na most errõl nagyon megoszlanak a vélemények, van aki mereven elutasítja, van aki megfogadja. Én megfogadtam, nem tapasztaltam negatív következményt. Másfél hónaposan már úgy kelt a babám, hogy éjjel csak egyszer. Pontosabban õ hétkor evett utoljára, aztán el is aludt, utána 10-kor ébredt még egyet enni, de akkor rögtön vissza is aludt, aztán egykor evett és utána már csak hatkor. Aztán két hónaposan már egykor se kelt fel, csak hatkor. Lehet, hogy neked is ilyen szerencséd lesz, de vannak babák, akik még fél évesen is felébrednek egyszer-kétszer, mondjuk akkor talán már meg lehet próbálni leszoktatni, de szerintem addig max annyi, hogy a teát megpróbálhatod, ha te nem ellenzed ezt, de én úgy emlékszem, hogy a teát is csak egy hónapos kora után kapta, addig nem.

Három hetesen még szerintem sehogy. Ennyi idõsen az enyém is 3 óránként ébredt még. Igaz, nekem a védõnõ azt mondta, hogy egy szopi helyett mindenképp teát adjak neki. Na most errõl nagyon megoszlanak a vélemények, van aki mereven elutasítja, van aki megfogadja. Én megfogadtam, nem tapasztaltam negatív következményt. Másfél hónaposan már úgy kelt a babám, hogy éjjel csak egyszer. Pontosabban õ hétkor evett utoljára, aztán el is aludt, utána 10-kor ébredt még egyet enni, de akkor rögtön vissza is aludt, aztán egykor evett és utána már csak hatkor. Aztán két hónaposan már egykor se kelt fel, csak hatkor. Lehet, hogy neked is ilyen szerencséd lesz, de vannak babák, akik még fél évesen is felébrednek egyszer-kétszer, mondjuk akkor talán már meg lehet próbálni leszoktatni, de szerintem addig max annyi, hogy a teát megpróbálhatod, ha te nem ellenzed ezt, de én úgy emlékszem, hogy a teát is csak egy hónapos kora után kapta, addig nem.
Szerintem ne akard még.Nagyon pici és ilyenkor még két-három óránként enniük kell.az elején többet aludt, ugye?Ez tévesztett meg. Az én kicsim nyolc hetes, de még mindig három óránként kér enni, éjjel is.De legalább már könnyen visszaalszik szopi után.Picia gyomruk, etesd a babádat úgy, ahogy õ kívánja. Nekem is nehéz volt átálni a kevés alvásra, mert hétalvó voltam, most jó, ha három órát tudok egyvégtében aludni.Ez a babák "mellékhatása":) .
Egy ekkorka babát nem tudsz sehogyan rávenni arra, hogy annyit aludjon. Õ még pici ehhez, szüksége van 3-4 óránként a kajcira. Az én fiam 2, 5 hósan aludta át elõször az éjszakát, addig általában egyszer megéhezett. Sajna az elsõ pár hónap egy túlélõ próba úgymond, mert te sem tudsz rendesen pihenni. Ha már átalussza az éjszakákat, sokkal könnyebb lesz neked is. Addig kitartás és sok sok türelem!
Az én babám 2 hónapos koráig 2 óránként evett. Majd simán átaludta az éjszakát négy hónapos koráig. Azóta min. háromszor kel fel. Édesen vigyorog amikor felébreszt.:) Szerintem etesd meg rendesen( ha elbóbiskol ébreszd fel), ne siess, csak mert álmos vagy . Ezzel talán elhúzhatod az idõt az etetések között.
Elõzõ válaszolótól kérdezem: milyen teát adtál neki?
Elsõ vagyok. Én amit adtam, az igazából teának sem nevezhetõ, inkább úgy mondom, hogy teával megszínezett forralt víz :) Nekem így mondta a védõnõm, hogy sima rendes tea legyen, ne gyümölcs és ne kamilla, hanem garzon vagy hasonló, és annyi, hogy amikor felforr a víz, akkor éppen csak mártsam bele a vízbe a filtert. Ezt itta. Én megkóstoltam, nem igazán volt tea íze, de a fiam csak meleget szeretett inni, nagyon meleget, és a meleg vizet nem fogadta el (nem csodálom), ezt viszont igen.

Miért tart vajon a 3 hetes fiamnak hajnalba 4 óra körül másfél óráig vissza aludni? Mi lehet vajon a problémája? Többi lent.

Sziasztok! Lenne hozzátok egy kérdésem. Szerintetek miért csinálja Máté fiam azt, hogy hajnal 4 kor felébred és utána másfél óra mire vissza tudom altatni? Éhesnek nem hinném, hogy éhes hiszen ezzel kezdjük amikor megébred, hogy megetetem. Pelus csere is van természetesen ha kell. Illetve a büfivel sem szokott gond lenni. Hasa nem hiszem, hogy fájna, mert ez a fajta sírás nem olyan kólikás jellegű mint amit a lányom produkált és én úgy gondolom akkor nem csitulna el, ha mi odamegyünk hozzá. Nem húzogatja a lábait és nem fájdalmas a sírása. Nem hinném azt sem, hogy a tejemmel lenne baja, hiszen akkor nem hízott volna 3 hét alatt több mint egy kilót. Ráadásul este 10kor amikor fejek akkor 190ml fejek le. Este negyed hat fele fönt van egészen háromnegyed kilencig. Akkor nézelődik játszunk közösen a lányommal és kicsit nyugtalankodik ugyan amíg meg nem etetem. Szívesen várom az ötleteket, hogy vajon miért is csinálhatja ezt. Ráadásul igény szerint szoptatom őt így ő akkor fejezi be az evést amikor ő szeretné. Szóval én úgy gondolom, hogy a komfort szopiját is kitudja elégíteni. Ja ami lemaradt előtte utána nincs gond az alvással. Ha evett egyből alszik. este fél nyolc nyolc között teszem le aludni és hajnalba kell 1körül és úgy négy körül

Legjobb válasz: Szia! Szerintem egyszerûen csak még nem állt be neki a bioritmusa. Nem tudja még, hogy az éjszakát át kell aludni. Lehet 4-kor azt hiszi már reggel van és játszotok. Én kisfiamnak még 8 hetesen is sikerült megcserélnie a napszakokat. :)

Szia! Szerintem egyszerûen csak még nem állt be neki a bioritmusa. Nem tudja még, hogy az éjszakát át kell aludni. Lehet 4-kor azt hiszi már reggel van és játszotok. Én kisfiamnak még 8 hetesen is sikerült megcserélnie a napszakokat. :)
Nekem is ezt csinálta a fiam, annyi különbséggel, hogy õ 1-3-ig volt fenn éjszaka. 2 héten belül ezt magától abbahagyta, és ha fel is ébredt, szopi után gyorsan vissza is aludt. Nem tettem vele semmi különöset, nem vettem ki az ágyából, csak ott ültem mellette és simogattam.

Adjak teát 3 hetes fiamnak? Nappal anyatejet kap éjjel és reggel tápszert. Kell ilyenkor tea? És milyent adnátok? Kamillára gondoltam bár az hashajtó hatású.

Legjobb válasz: a kamilla nem csak hashajtó, hanem szárítja is beleket, így csak szorulás esetén javasolt. inkább próbálkozz a vízzel, ha már itatni akarod. megjegyzem, mivel fõleg szopik, meg nincs is nagy meleg, szerintem nem is kell itatni feltétlenül.

a kamilla nem csak hashajtó, hanem szárítja is beleket, így csak szorulás esetén javasolt. inkább próbálkozz a vízzel, ha már itatni akarod. megjegyzem, mivel fõleg szopik, meg nincs is nagy meleg, szerintem nem is kell itatni feltétlenül.
A kérdező hozzászólása: Hát a védõnõvel merült fel ez a téma de végülis nem mondott konkrétumot.Csak nem akarom hogy baja legyen ha nem iszik és nem csak anyatejet eszik.
Amíg csak anyatejes, nem kell mellé itatni. Így, hogy tápszert is kap, javaslom, hogy kínáld meg vízzel (forralva, illetve pl. Szentkirályit ihat forralás nélkül is). Mi Mecsek teát ittunk, mert fájt a pocija, de nem igazán szerette a kisfiam.
Én vizet adtam, vagy babamosoly köményes teat.a kamilla meghajtotta nagyon.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen akkor egy kevés vizzel majd megkínálom idõnként.
Szia! Én is csak vizet adtam neki.Ha nincs nagy meleg akkor nem is igazán kell neki.


3 hetes fiamra ha megyünk sétálni adok cérna sapkát a párom bolondnak néz. Más mit ad ennyi idős gyerekére? Nekik még a fülüket védeni kell nem?

Legjobb válasz: Mindenképp! Nem azért kel sapi mert megfázik hanem mert huzatot kap a füle, kalap meg akkor ha mondjuk ilyen melegben kint vagytok a kerrtben, a baba meg a karodon, nélküle napszúrást kapna.

Mindenképp! Nem azért kel sapi mert megfázik hanem mert huzatot kap a füle, kalap meg akkor ha mondjuk ilyen melegben kint vagytok a kerrtben, a baba meg a karodon, nélküle napszúrást kapna.
jól teszed, még a pár hónaposra is kell vmi kis vékony sapi, nemhogy ilyen picurkára.én június elején fogok szülni és biztos, hogy sétához még én is ráadok vmi kis vékonyacskát, mert a füle megfázhat
Az én kisfiam 4 hónapos de én is adok rá vékony sapkát. Én is úgy tudom hogy kell rá adni.
Az én fiam 7, 5 hónapos és füles kalapot adok rá. Az én férjem is le akarja venni de nem engedem, nem szeretném ha fekszúrnák a fülét. Amúgy meg a fejük a legnagyobb szabadon levõ testrészük és ott veszítenek hõt és ezért is kell sapi
Szia! Egyáltalán nem vagy bolond! Egy éves korig amíg a kutacsa nem nõ be a babónak kell a sapka bármilyen meleg is van. Ugyanis a kutacson keresztül megsüti a fejét a nap nagyon könnyen, illetve az piciknek a füle rendkívül érzékeny és kis szélben is akár huzatot kaphat. Szóval ne aggódj nagyon helyesen teszed rá a sapit. 8 és 1/2 hónapos kisfiús Anyuka

3 hetes fiamnak lehet már orrszívót használni? Nem okozok neki kárt?

Legjobb válasz: lehet, ha kétféle fej van hozzá, akkor a kisebbiket használd, a másik orrlukát fogd be, amíg az egyiket szívod, így erõsebben, de gyorsabban szippant, az a fontos, hogy ne sokáig túráztasd, csak egy rövid szippantás legyen, inkább gyakrabban különben fürdetés után mindez sokkal egyszerûbb, mert a meleg gõzben felázik, puhul a fikusz vagy pici vízbe tegyél pici sót, ebbe márts egy vattát és azzal töröld át orrát, jó lenne ha picit belélegezné a sót, és utána próbálkozz nálunk nem annyira mûködött az orrszívó, legtöbbször a körmömmel piszkálódom, de a kislányom azt is nagyon utálja :(

lehet, ha kétféle fej van hozzá, akkor a kisebbiket használd, a másik orrlukát fogd be, amíg az egyiket szívod, így erõsebben, de gyorsabban szippant, az a fontos, hogy ne sokáig túráztasd, csak egy rövid szippantás legyen, inkább gyakrabban különben fürdetés után mindez sokkal egyszerûbb, mert a meleg gõzben felázik, puhul a fikusz vagy pici vízbe tegyél pici sót, ebbe márts egy vattát és azzal töröld át orrát, jó lenne ha picit belélegezné a sót, és utána próbálkozz nálunk nem annyira mûködött az orrszívó, legtöbbször a körmömmel piszkálódom, de a kislányom azt is nagyon utálja :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
szia.én ugy tudom, nem ajánlatos befogni a másik orrlyukát....nyugodtan porszivozhatod!
szia én is 3 hetes kora ota használom, nem tudom szoptatsz-e de ha igen akkor különösen jo mert a tejci néha felmegy az orrukba.és azt ki kell szedni bátran használd!

4honapos es 3 hetes a fiam, nagyon lapos a feje, hatul fog meg ez alakulni?

mikor megszuletett 2hetes koratol hason aludt de a doki raknk ilyesztett hogy megfullad es nem szabad csak 3 honapos kora utan akkor sem ejszakara, igy megoszkta a haton alvast es utal hason lenni de meg oldarra sem nagyon lehet tenni mert uvolt.

Legjobb válasz: Ilyenkor még elég ,,lágy,, a csontozat ugyhogy igen,de sajnos nem vszinü h tudnád nézni h sir amiatt mert nem szeret ugy pihizni:)A tesómnak is egyik oldalt laposabb a feje és igazábol nem olyan látszatos ,mikor még kicsi volt akkor sem tünt fel annyira a haja miatt!Üdv:3 és fél hónapos kislány anyukája

Ilyenkor még elég , , lágy, , a csontozat ugyhogy igen, de sajnos nem vszinü h tudnád nézni h sir amiatt mert nem szeret ugy pihizni:) A tesómnak is egyik oldalt laposabb a feje és igazábol nem olyan látszatos , mikor még kicsi volt akkor sem tünt fel annyira a haja miatt!Üdv:3 és fél hónapos kislány anyukája
Szia. Nekem a páromnak lapos a feje hátul, mert az anyukája háton altatta, ugyhogy én forgatom a babámat. Próbáld meg úgy rászoktatni, hogy amikor nyugis, akkor hasra teszed, lefekszel mellé, úgy hogy lásson, játsz vele, beszélj hozzá. Elõször csak rövid idõre, ne hagyd sokáig sírni persze, de lehet, hogy lassan megszokja. Egyszerûbb, és olcsóbb lenne, ha kipróbálnád, és szerintem is, még változhat a fej formája sisak nélkül is. Sok sikert!

3 hetes a fiam, ciciből nem akar szopizni, fejtem kézzel, és üvegből ivott, de nagyon fáj a mellem, vettem elektromos mellszivót, könnyebb, gyorsabb vele fejni? Hogy szoktassam a cicire?

Legjobb válasz: Nekem 3 napig nem akart szopizni, fejnem kellett. Hazajöttünk a kórházból és azt mondtam ez így nem maradhat. nekem nagyon kemény a cicim és géppel sem tudtam lefejni, már nagyon fájt. Arra gondoltam, ha begyullad tápszer. Nem adtam többet neki cumisüvegbõl. 5 óra éhezés után szopizni kezdett. Azóta is minden simán megy. Kicsit drasztikus, de bevált. Egy 1 hónapos kislány nyukája

Nekem 3 napig nem akart szopizni, fejnem kellett. Hazajöttünk a kórházból és azt mondtam ez így nem maradhat. nekem nagyon kemény a cicim és géppel sem tudtam lefejni, már nagyon fájt. Arra gondoltam, ha begyullad tápszer. Nem adtam többet neki cumisüvegbõl. 5 óra éhezés után szopizni kezdett. Azóta is minden simán megy. Kicsit drasztikus, de bevált. Egy 1 hónapos kislány nyukája
Amit az elõttem író írt, az nagyon jó, nálunk is ez vált be. Az én fiamat elõször csak lefejt tejjel tudtam etetni, mivel nagyon sebes volt a mellem, szétrágta a kórházban. Amikor begyógyult, akkor meg nem akart szopizni. De hát már nagyon macerás volt ez a fejegetés, gondoltam, miért ne tudna õ is szopizni, mint minden baba. Hát egyszer félálomban tettem mellre, és akkor szépen elkapta. Legközelebb nem akarta, de mivel láttam, hogy képes rá, vártam, amíg éhes lesz annyira, hogy így is kelljen neki. Kellett is, elég volt egy óra. Persze ordított, de állandóan ott volt mellen, hát egy óra ordítás után rájött, hogy mást nem kap, és bevállt.
Pro´ba´lj elözször a bimbóból kifejni egy keve´s tejet, hogy felpuguljon a cici.Utánna próbáld mellre tenni.Ha nem válik be, vegyél bimbókiemelöt, (nekem bevált).próba´ld meg, nem veszi´tesz vele.az elektromos fejö nagyon jó, gyorsan lefeji a tejet, és szinte az egészet kilehet fejni vele.Nekem a gyógyszertárból volt 2 hétig bérelve, mert csak addíg lehetett.(sajna)Nekem nagyon jó volt.
Szerintem az elektromossal könnyebb és gyorsabb fejni. De inkább próbáld cicire szoktatni, mindkettõtöknek jobb lenne. Az elõttem szólokét annyival egészíteném ki (én két teljes hétig ezt csináltam, végül rendbejött a mellem, begyógyultak a sebek és 14 hónapig szoptattam a lányomat) Szóval, ha nagyon feltelik a melled, lehet, hogy azért nem tud szopizni, mert nehezebben indul meg. És persze minél jobban szívja, neked annál jobban fáj, ha nem jön a tej, ez pedig újabb sebekhez, fájdalomhoz vezet. Közvetlenül szopi elõtt jó meleg vizes törölközövel (vagy zuhannyal) borítsd be a melled, legalább 3x4x fél percre. Utána, úgy, hogy a meleg törölközõt rajta tartod, masszírozt át az egész melled, a csomót érzel benne, azt különösen. Ezek után próbálj fejni egy pár cseppet. Ha ez sikerül, akkor a baba már könnyen jut hozzá, megládod, akkor majd kelleni fog neki. Ez a macera meg pár hét alatt elhagyható. Sok sikert!
szoktassd cicire. megéri! nekem is voltak gondjaim, csak bimbóvédõvel ment a szopizás, vagy palackból, ki volt sebesedve a mellem. Aztán egyszer nem volt nálam bimbóvédõ, és a pici (2 hónapos) már nagoyn éhes volt... megoldottuk. megtörtént az áttörés.

Náthás vagyok, és a két éves fiam is, vajon elkaphatta a 3 hetes lányom is?

Kizárólag szoptatom.

Legjobb válasz: vid el egy orvoshoz,ezt tom ajalani enis ezt tetem es irtak neki fell gyogyszert

vid el egy orvoshoz, ezt tom ajalani enis ezt tetem es irtak neki fell gyogyszert

3 hetes a fiam mit lát most? Mikortol lát rendesen?

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/a-baba-fejlodese/a-csecsemo-szeme

ha mellre teszed az arcodat látja talán fél méterre max. messzebbre nem. élesen távolba már 4-6 hósan fog látni akkor kezdik el érdekelni a külvilágban történtek.
rendesen, 4-5 éves korára fog látni. addig folyamatosan fejlõdik a szemük
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget!

Cumin elalvó babák hogy tanulnak meg egyedül elaludni? 3 hetes kicsi fiam legtöbbször.

Így aztán betettem az ágyába, de a cumija félpercenként kiesett, amire persze felébredt, próbáltam a hasamra fektetve elaltatni, de most az se ment. Másnál hogy megy ez? Szívesen pakolganám a cumit a szájába, de van egy 3 éves tesó meg itt a háztartás is.

Legjobb válasz: Miért szeretnétek "mindenképp" cumival altatni? Egyáltalán cumira rászoktatni?

Miért szeretnétek "mindenképp" cumival altatni? Egyáltalán cumira rászoktatni?
Vajon ilyen kényelmes cumin aludni...?
A kérdező hozzászólása: Szóval memaradt, hogy legtöbbször büfizás közben bealszik, de ma nem.
tegnap 17.40-es vagyok. Valahogy 1 éves kora után tanulta meg, most 2 éves múlt, de néha elõfordul, hogy nagyon kómában van, nem találja, ilyenkor sír és én teszem be. De ez már ritkább.
Nálunk is sokáig a cumi visszapakolás ment. Este általában sokáig nem kellett, mert bealudt evés közben, mostanában ez ár nincs meg. Piciknél azt olvastam tanácsnak, hogy textil pelussal pl. kitámasztod, amíg még nem mocorog, nem forog el, ez megoldás, utána marad a visszapakolgatás. 4, 5 hónapos és néha még manapság is vissza kell teszegetni, mert van amikor pl. dörzsöli a szemét és kiveri a cumit, no meg állandóan hasra fordul és olyankor is kiesik.
Én babám is cumival alszik el, aztán kiesik egy idõ után a szájából de nem kel fel rá, alszik tovább. Most 1 hónapos.
utolsó! mennyi idõsen tanulta meg félálomban megkeresni és betenni a szájába magának? bocs az offért
Ha egy kicsit nagyobb lesz rájön hogy kell a szájában tartani. Ezt abból látod, ha mondjuk sétálsz vele és nem esik ki a cumi hanem bírja tartani, akkor is, amikor éppen nem szopózza. Nálunk kb 2-3 hónapos korában volt. Persze akkor is kiesett a szájából néha, de már akkor amikor mély álomba volt és nem ébredt fel rá. Aztán késõbb azt is megtanulta, hogy félálomba megkeresse és visszarakja a cumit a szájába. A babák nem születnek úgy hogy tudnak cumizni, azt is meg kell tanulniuk.
ez velem is megtörtént és nem foglalkoztam vele nem pakolgatam a szájába nyöszörgöt egy párat azt vissza is aludt így tanult meg magától elaludni cumi nélkül is hálla istenek!!
Sok jó tanácsot nem tudok adni, mert a fiam 5 hónapos koráig nem fogadta el a cumit, üvöltött, ha betettük a szájába. Most, hogy fogzik, azzal alszik el, de már ügyesebb, ritkán esik ki. Néha egyébként olyan is van, hogy kiesik, és csak nyöszörög, mert már elég fáradt ahhoz, hogy ne keljen altatnia magát. Ha csak nyöszörög, nem adom neki vissza.
Az én 8 hetes lányom szájából is kiesik a cumi és természetesen felébred rá... Tegnap este csak 1 órán keresztül pakolgattam vissza neki... Szerencsére csak ritkán fordul elõ, hogy cumival kell altatnom, de kíváncsi vagyok mások hogy oldják meg?
A legegyszerûbb megoldás: nem kell cumira szoktatni a babát... 3 fiam van és egyikük sem cumizott. Próbálkoztam vele, de mivel mindig kiesett, kiköpték, alkalmanként öklendeztek tõle így nem erõltettem és így egy csomó problémától kíméltük meg magunkat (Pl. leszoktatás, elveszett, leesett stb.) A legkisebb fiam 3 hónapos és textilpelenkát gyûröget, szopizza. Mikor biztosan elaludt elveszem tõle. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!