Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes csak kézben (9 db)

Miert leht az, hogy a 3 hetes kislanyom nemakar elaludni a kisagyaba ebren, csak ugy tudjuk letenni, hogy mar a kezunkben elaludt. tudom, hogy nem igy kene lennie, mert nagyon hozzaszokik?

Legjobb válasz: 3 hetes, még nagyon pici adj neki idõt, ki tudja mi zavarja meg a nyugalmát. valami miatt, nem érzi jól magát egyedül a kiságyban, próbálkozzatok, nyugodt hangulatot teremteni elalváshoz, majd idõvel kialakul a rutin, és menni fog. lehet, hogy a pocija fáj, lehet, hogy csak ragaszkodik hozzátok! :) szerintem fokozatosan és türelmesen hozzá fog õ is szokni idõvel.

3 hetes, még nagyon pici adj neki idõt, ki tudja mi zavarja meg a nyugalmát. valami miatt, nem érzi jól magát egyedül a kiságyban, próbálkozzatok, nyugodt hangulatot teremteni elalváshoz, majd idõvel kialakul a rutin, és menni fog. lehet, hogy a pocija fáj, lehet, hogy csak ragaszkodik hozzátok! :) szerintem fokozatosan és türelmesen hozzá fog õ is szokni idõvel.
Én is igy vagyok a 6 hetes kisfiammal. Ráadásul nagyon óvatosan kell letenni mert ha észreveszi hogy letettem máris felébred. Szerintem a kezünkben nyugszik meg érzi a közelségünket ez lehet az oka.
szia.Nálunk ugyan ez volt.Volt hogy velem aludt a mellkasomon, mert máshogyan nem akart.Most viszont a kiságyban alszik, u´gy hog levettük az eggyik oldalról a rácsot, összehu´ztuk a nagyággyal, kapott egy nagypárnát, és alszik mint az angyalka.Rebeka 11.hetes, és csak így hajlandó aludni.A lányod még túl kicsi.Valószínü, hogy biztonsa´gban e´rzi magát veled.Adj neki idöt.
Szia! Mi is így kezdtük és még most is felébred ha berakom az ágyába. Mi azt csináltuk, hogy lefektetés után simogattuk, énekeltünk neki. Ezektõl megnyugodott, érezte, hogy ott vagyunk vele és elaludt. Próbáld ki, hátha nektek is sikerül:-)
****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Én az elsõ két gyerekemnél alkalmaztam az említett módszert, a harmadiknál nem vált be. Õ is a ringatós típus, most már 1 éves lesz, és még mindig ringatva vagy szopizva alszik el. Viszont azt már megtanulta, hogy az esti fürcsi, vacsi és szopi után alvás jön, mert bealszik a szopival, és simán le tudom tenni, alszik reggelig. Ezt csak betegség zavarja meg nála, vagy fogzás. Nem volt könnyû, de én így voltam nyugodt, hogy én altatom el, sírni hagyással itt nem mentem semmire, megpróbáltuk.

3 hetes babám csak kézben hajlandó aludni, ahogy lerakom egyből sír, Hogy lehet erről leszoktatni?

Legjobb válasz: A legtöbb baba így van ezzel. De le lehet róla szoktatni. Jönni fognak szerintem válaszok, amik baromira nem válaszok lesznek, hanem ilyen "minek akaraod errõl leszoktatni, azért vagy az anyja, hogy ringast" véle megnyilvánulások, de szerintem ésszerû, hogy szeretnéd, ha magától elaludna. Én úgy tanítottam meg a fiamat elaludni, hogy szépen elringattam, de csak annyira, hogy elcsendesedjen, és még ébren tettem az ágyába, közben simogattam a kezét. Ha sírt, felvettem, megnyugtattam és visszatettem. Ezt el lehet játszani párszor, de pár nap múlva már nem kell annyiszor, kb. két hét alatt elég jól megtanulja elaltatni magát.

A legtöbb baba így van ezzel. De le lehet róla szoktatni. Jönni fognak szerintem válaszok, amik baromira nem válaszok lesznek, hanem ilyen "minek akaraod errõl leszoktatni, azért vagy az anyja, hogy ringast" véle megnyilvánulások, de szerintem ésszerû, hogy szeretnéd, ha magától elaludna. Én úgy tanítottam meg a fiamat elaludni, hogy szépen elringattam, de csak annyira, hogy elcsendesedjen, és még ébren tettem az ágyába, közben simogattam a kezét. Ha sírt, felvettem, megnyugtattam és visszatettem. Ezt el lehet játszani párszor, de pár nap múlva már nem kell annyiszor, kb. két hét alatt elég jól megtanulja elaltatni magát.
Egyetértek az elõttem válaszolóval. Én ugy szokattam le a gyermekeimet, hogy beraktam a kiságyba, simogattam, dúoltam nekik, vagy finoman paskolgattam a feneküket.Ha nagyon sírtak kivettem, megnyugtattam, utánna pedig vissza raktam õket. 1-2 hét alatt megszokják.Addig kell türelmesnek lenni. Azóta sincs gond az alvással. Sose próbáltak átmászni hozzánk éjszaka. Mindenki a saját szobájába és ágyába alszik. A nagy 3 éves a kicsi 15 hónapos.

6 hetesen voltam orvosnál, (csak kézzel megvizsgált) azt mondta 3 hét múlva menjek vissza. Ez nem késő?

Legjobb válasz: Nem akkor UH szivhang és Babó is látszódni fog!!!! azért kell csak 3 hét mulva menned

Nem akkor UH szivhang és Babó is látszódni fog!!!! azért kell csak 3 hét mulva menned
Én is 6 hetesen voltam, és ezt kapd ki, a 12. héten kell visszamennem... Csodálkoztam, de a doki csak jobban tudja :S
Második vagyok, mondjuk nekem csinált egy 3 másodperces UH-t, tényleg nagyon gyorsan, (nem szereti UH-val piszkálni a babát) és jó helyen volt a baba, ennyi elég volt neki. Mivel a második gyerkõc, és az elsõ is naprababa lett egy normál terhesség után, lehet, nem tartotta sürgõsnek, hogy megint behívjon. Persze a hónap végéig szétvárakozom magam...
A kérdező hozzászólása: Igen? Csak a 12. héten? És ha véletlenül nem jó helyen lenne a baba? Mondjuk igaz, akkor már biztos van szívhang is. Csak én kicsit aggodalmas vagyok. :)
elsö vagyok mondjuk Uh val meg keltt volna nézni hol a baba....nem kézzell kézzel 12 hétei vizsgálatkor van elöbb nem szabadna
A kérdező hozzászólása: Hát remélem minden rendben lesz, nekem jövõ héten jár le a 3 hét, már alig várom, hogy mehessek orvoshoz. Azért kicsit aggódok jó helyen van e a baba, mert mondjuk ha méhen kívül lenne, abba akár bele is halhat..
A kérdező hozzászólása: Értem. Hát nekem semmi ilyet nem csinált, azért is aggódok nehogy valami baj legyen.


Mások babája is nyűgös nyugtalan kb 3 napja? az enyémet nem lehet letenni sokat sir és 2 óránként eszik. az időjárástól van? már eléggé fárasztó, hogy csak kézben lehet fogni. 12 hetes csajszi anyukája

Legjobb válasz: Nekem inkább nyomott, elég éber szokott lenni napközben, de most szinte egész nap alszik.Szerintem ezt is azt is az idõjárás okozza.10 hetes kislány anyucija

Nekem inkább nyomott, elég éber szokott lenni napközben, de most szinte egész nap alszik.Szerintem ezt is azt is az idõjárás okozza.10 hetes kislány anyucija
Az én lányom 9 hónapos, de ugyanez a helyzet. Mióta bejött a rosszidõ, nem bírok vele. Pedig nem volt kézbe szoktatva, jól elvan általában magának, de néhány napja csak kézben hajlandó elaludni és ha idõ elõtt teszem le, elkezdi a visítást. Szerintem megviseli õket az idõjárás.

Hogyan tudnám leszoktatni erről a 8 hetes kisfiam? Éjféltől 1/2 3-ig minden nap fent van, és csak kézben nyugszik meg.

Kapja az Infacolt, biztos nem a hasa fájna. Ez a nemalvás már önmagában fárasztó, de tegnap éjjel szó szerint semmit nem aludt. Napközben nagyon jó kisbaba. Arra gondoltam, fürdés el?tti kajcsi után nem engedem aludni. Vagy van valami más ötlet?

Legjobb válasz: Szia! Mi is az alvást akarjuk megoldani. Egy könyvben olvastam, hogy este 5 után ne hagyjuk aludni, valahogy addig kéne megoldani a nappali alvásokat. A mi babánk nem túl sokat aludt eddig, és emellett õ is nagyon jó baba! Néha esténként nyügisebb, ilyenkor elaludna. A könyv tanácsa ellenére max. 20-30 percre hagyjuk ha este 7-ig elaludna, de többre nem (mivel úgyis magától felébred fél órán belül, ez nálunk nem is probléma). Úgy tûnik, ez az alvás egy általános probl, nincs rá általános recept. Idõvel jobb lesz! Szerintem gyerekfüggõ, kinél elõbb, kinél késõbb, de jobb lesz. Addig családon belül lehetne segítséget kérni. Én a férjem segítségére számíthatok. Amikor nem dolgozik, reggel kb 6-fél 7-tõl 2-3 órát aludhatok egyhuzamban a következõ szopiig, ez nagy segítség! Remélem, segítettem valamit. Egy 6 hós baba anyukája

Szia! Mi is az alvást akarjuk megoldani. Egy könyvben olvastam, hogy este 5 után ne hagyjuk aludni, valahogy addig kéne megoldani a nappali alvásokat. A mi babánk nem túl sokat aludt eddig, és emellett õ is nagyon jó baba! Néha esténként nyügisebb, ilyenkor elaludna. A könyv tanácsa ellenére max. 20-30 percre hagyjuk ha este 7-ig elaludna, de többre nem (mivel úgyis magától felébred fél órán belül, ez nálunk nem is probléma). Úgy tûnik, ez az alvás egy általános probl, nincs rá általános recept. Idõvel jobb lesz! Szerintem gyerekfüggõ, kinél elõbb, kinél késõbb, de jobb lesz. Addig családon belül lehetne segítséget kérni. Én a férjem segítségére számíthatok. Amikor nem dolgozik, reggel kb 6-fél 7-tõl 2-3 órát aludhatok egyhuzamban a következõ szopiig, ez nagy segítség! Remélem, segítettem valamit. Egy 6 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. mii is ezt csináljuk, és már nincs gond. minden jót!

27 hetes km vagyok. Már 3-4 napja nem nagyon érzem mozogni, olyan élénken a babámat. Baj lehet? Csak akkor hajlandó kicsit megmozdulni, ha a hasamra teszem a kezemet, napi 3-4 szer.

Legjobb válasz: Szerintem csak alszik, most sokat nõ, fejlõdik és ezért többet is alszik. De ha reagál a kezedre akkor semmi baj. Én ilyenkor mindíg kértem a férjem, hogy beszélgessen vele, arra mindíg felébredt és odabújt ahonnan a hang jött, sõt egyszer-kétszer be is mosott apának :D Lesz még nagyobb mocorgás is majd a harmincon túli hetekben!:) Jó egészséget Nektek!

Szerintem csak alszik, most sokat nõ, fejlõdik és ezért többet is alszik. De ha reagál a kezedre akkor semmi baj. Én ilyenkor mindíg kértem a férjem, hogy beszélgessen vele, arra mindíg felébredt és odabújt ahonnan a hang jött, sõt egyszer-kétszer be is mosott apának :D Lesz még nagyobb mocorgás is majd a harmincon túli hetekben!:) Jó egészséget Nektek!
Én is 27 hetes vagyok, pár napja kevesebbet mozog a baba, bár még így is nagyon aktív. Nem rugdal, hanem inkább feszíti magát meg ilyesmi. Tegnap a védõnõnél nagyon-nagyon aktív volt, nem bírta annak a szarnak a hangját, amivel a szívhangot kereste. :s
A kérdező hozzászólása: Köszi, kicsit megnyugtattál.

Mi lehet a gond? 3, 5 hetes a kislányom, és 3 napja nem hajlandó megmaradni a bölcsőben, ha elalszik a kezemben, és lefektetem, 10 perc múlva fent van és üvölt. Csak ölben van el, esetleg apa mellkasán. Mit tudok csinálni?

Legjobb válasz: Ilyen nálunk is volt, de nálunk annyi volt még, hogy nagyon feszítette magát. Felhívtam a védõnõt és azt mondta, hogy fáradt a gyerek. Tehát rakjuk le az ágyba, ha picit sír keményítsük meg a szívünket hagyjuk, nyílván ha nagyon belemelegszik meg kell nyugtatni, de martadjon az ágyban, és hagyjuk amíg el nem alszik. Nem igazán hittem, hogy ez a baj, de az elsõ altatás hosszú volt, sokat is aludt, aztán a következõ könnyebb és így tovább. Az a nap volt nehéz, de utána minden ok volt újra. Ja és elõtte ha felébredt sírt, ez sem volt megszokott, de aztán kipihente magát és minden ok volt.

Ilyen nálunk is volt, de nálunk annyi volt még, hogy nagyon feszítette magát. Felhívtam a védõnõt és azt mondta, hogy fáradt a gyerek. Tehát rakjuk le az ágyba, ha picit sír keményítsük meg a szívünket hagyjuk, nyílván ha nagyon belemelegszik meg kell nyugtatni, de martadjon az ágyban, és hagyjuk amíg el nem alszik. Nem igazán hittem, hogy ez a baj, de az elsõ altatás hosszú volt, sokat is aludt, aztán a következõ könnyebb és így tovább. Az a nap volt nehéz, de utána minden ok volt újra. Ja és elõtte ha felébredt sírt, ez sem volt megszokott, de aztán kipihente magát és minden ok volt.
nem lehet hogy a hasa fáj?a fiamnak is kb így kezdõdött, nagyon nyûgös volt a hátán, állandóan felhúzta a lábait, és nyûglõdött.Igaz, mi kiságyban altattuk-de próbáld meg hasra fektetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Hason elvan egy darabig, most hogy kipróbáltam, de egy idõ után égtelen ordításba kezd, gondolom, mikor elkezd csikarni a kis hasija. Adom neki az infacolt, de nála sajnos nem használ, szóval ha betölti az 1 hónapot, akkor váltunk. Valami talán használ szegénykémnek. Sajnos megnyugtatni csak úgy tudom, ha kiveszem, máshogy semmi nem használ. Apa mellkasán elalszik, ha nem csikar nagyon a pocija.

3 hónapos kisfiam csak hason alszik 2 hetes kora óta. Lassan kezd átfordulni. Ha már minden este átfordul vajon úgy is vissza tud majd aludni?

Eddig csak 1 éjjel kelt fel azért mert a hátára fordult és úgy nem tudott elaludni.Nálatok ez hogyan volt?

Legjobb válasz: Szia! Ugyanígy voltam a babámmal én is. Õ az oldalán szeretett aludni, de amikor elkezdett megfordulni, nem tudott úgy feküdni, ahogy szeretett. Esténként volt hogy 5-6-szor is be kellett mennem hozzá eligazítani. Aztán amikor már forgott minden irányba, megoldódott a dolog :)

Szia! Ugyanígy voltam a babámmal én is. Õ az oldalán szeretett aludni, de amikor elkezdett megfordulni, nem tudott úgy feküdni, ahogy szeretett. Esténként volt hogy 5-6-szor is be kellett mennem hozzá eligazítani. Aztán amikor már forgott minden irányba, megoldódott a dolog :)
Mi 4 hósak vagyunk, de most napok óta ezzel küszködünk. Csak hason tud aludni, viszon annyira tetszik most neki napok óta a hasról hátra fordulás, hogy állandóan ezt csinálja. Sajnos éjszaka is, és a hátán nem megy tovább az alvás, visszafordulni meg nem tud magától. Remélem hamarosan lemegy róla ez az alvás közben fordulás, mert egy horror az éjszaka.
A kérdező hozzászólása: HÁT IGEN ÉN IS ETTÕL FÉLEK.DE REMÉNYKEDEK BENNE HOGY ÉJJEL ELÉG MÉLYEN ALSZIK AHOZ HOGY NE FORGOLÓDJON.

Nem sok ha a kisfiam még csak 8 hetes és 170ml tápszert eszik meg 3, 5, , 4óránként, de sajnos ha kevesebbet adok ordítás van és szopizza a kezét? Nagyon mohó baba, most 4, 82 kg.

2,6 kilóval jöttünk haza a kórházból.Ja és evés el?tt még teával is próbálkozok hogy ne egyen annyit de nem sok sikerrel ha iszik is, utánna akkor is beveri ezt a mennyiséget a tápszerb?l.

Legjobb válasz: :) Soknak tûnik, az én fiam 7,5 hósan 2 dl eszik...

:) Soknak tûnik, az én fiam 7, 5 hósan 2 dl eszik...
Bocs, elsõ vagyok. Nem olvastam idõt. Szerintem inkább az idõ hosszú, amit kihagy. Az én fiam 8 hetesen még 2 óránként evett. (Igaz, akkor még nem volt tápszeres) Nincs semmi baj, ha többet eszik, õ ennyit igényel, de én lehet, hogy inkább sûrûbben adnék neki kevesebbet.
Szia! Nekem a lányom is sokat evett, legalábbis mások szerint. Annyit eszik, amennyit a szervezete megkíván, ne aggódj, most hogy ilyen melegek vannak lehet vissza is vesz, többször kínáld teával is, attól telik a pocija. 4 hónapos baba anyukája
Szerintem egy picit sok. Az én fiam 4 kilóval született és már az elejétõl sokat evett, de max. 150 ml-t adtam neki és arra is kiakadt a védõnõ. A végén már nem foglalkoztam semmivel és senkivel, de azért próbáltam nem felmenni 150 fölé és 6-szor etettem 2, 5-3 óránként. Most 11 hós és már leállt a habzsolással és 180 ml-ket eszik reggel-este 6 hós kora óta. Próbálj neki többször kevesebbet adni, de a 6-szori etetéstõl ne nagyon térj el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!