Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes csak a (235 db)

6 hetes és 4 napos terhes vagyok. De UH-n csak 3 hetesnek látja a doki. Olyan rossz, mert az előző terhességemnél ilyenkor már volt szívhang. Most meg csak a petezsák. Nem lehet valami baj?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, szívhang legkorábban az 5. héten tapasztalható. Ha tényleg 3 hetes a terhesség, akoor még korai lenne. Bár van olyan, akinél csak 7-8 hetesen van szívhang. Nyugi!

Ha jól tudom, szívhang legkorábban az 5. héten tapasztalható. Ha tényleg 3 hetes a terhesség, akoor még korai lenne. Bár van olyan, akinél csak 7-8 hetesen van szívhang. Nyugi!
nyugi nekem 8-9hetesen volt szivhang, és mégis elöbb szültem 10nappal
Nekem se volt még 6 hetes 1 naposan szívhang, mondta a doki, hogy késõbb volt a peteérés, és most volt 9+1 hetesen és már volt, tehát valamikor a kettõ között alakult ki. Lesz ott, csak még hamar van, nyugi!

Hogy szoktassam bele a 3 hetes babámat a pihenöszékbe, rezgös és le lehet dönteni a támláját de nem igazán marad meg benne csak pár percig mit tegyek hogy szeresse?

A kiságyban is inkább hason van el hanyat nyugtalan még alvás közben is felriad hogy kapálozik.Lehet hogy az a baj hogy nem hason van ezért nem jo,de azért kapta mert hasfájos és ugy hallotam a rezgés jo neki.

Legjobb válasz: Szerintem nem volt pénzkidobás, bár nekünk olyan pihiszékünk van, ami nem rezeg. Én is 3 hetesen kezdtem hozzászoktatni, max 5 percig bírta! De ez természetes! Tedd bele minden nap, amig nem kezd el sírni, de akkor vedd ki, nehogy megutálja. Hidd el, egyre tovább fog megmaradni benne! A lányom most 3 hónapos, már félórát-háromnegyed órát is elvan, ütögeti a játékokat rajta. Nagyon szereti! Aludni sosem aludt el benne, de nem bánom, õ a kiságyban is csak hason szeret szunyálni. Légy türelmes! :)

Szerintem nem volt pénzkidobás, bár nekünk olyan pihiszékünk van, ami nem rezeg. Én is 3 hetesen kezdtem hozzászoktatni, max 5 percig bírta! De ez természetes! Tedd bele minden nap, amig nem kezd el sírni, de akkor vedd ki, nehogy megutálja. Hidd el, egyre tovább fog megmaradni benne! A lányom most 3 hónapos, már félórát-háromnegyed órát is elvan, ütögeti a játékokat rajta. Nagyon szereti! Aludni sosem aludt el benne, de nem bánom, õ a kiságyban is csak hason szeret szunyálni. Légy türelmes! :)
Az elõzõ válaszoló vagyok: Már csak azért sem rossz dolog a pihenõszék, mert ebben szoktam kivinni magammal a konyhába, így fõzök, mosogatok, mivel még az etetõszékhez kicsi. Tudom, hogy jobb lenne az "anyai kéz", de azért házimunka is van a világon... (sajnos)... Ja, és ha megyünk valahová, visszük magunkkal, mert legalább ezt ismeri és nem a földön vagy egy idegen kanapén kell heverésznie (a vendégeskedést amúgy sem tûri túl jól).
:) Igen a rezgès jo neki de nem a hàtàn!A kis hasikàjàt kell gyengèden rezegtetni simogatni. Szerintem felesleges pènzkidobàs volt...... Egy anyai kèz sokkal tobbet èr:) !!!!!!

Változnak a tünetek egyik napról a másikra? Hogy lehet az, hogy egyik nap szúrkál és húzódik a hasam, ma meg nem is érzek semmit.16+3 hetes vagyok, a babát még nem éreztem, csak ez a hasszúrka volt, de ma semmi.

Legjobb válasz: kb. 17 hetes voltam, amikor minden tünetem elmúlt. Nagyon szörnyen voltam a terhességem elején. 15 hetesen bevéreztem. Akkor hirtelen elmúltak a görcsök, elmúlt a hányinger, a haskeményedés,nem nõtt a pocim. Majdnem megzavarodtam a 19 hetes uh-ig. Minden rendben volt. Úgyhogy nyugi! Elmúlhatnak a tünetek! Boldog babavárást! 21 hetes kismama

kb. 17 hetes voltam, amikor minden tünetem elmúlt. Nagyon szörnyen voltam a terhességem elején. 15 hetesen bevéreztem. Akkor hirtelen elmúltak a görcsök, elmúlt a hányinger, a haskeményedés, nem nõtt a pocim. Majdnem megzavarodtam a 19 hetes uh-ig. Minden rendben volt. Úgyhogy nyugi! Elmúlhatnak a tünetek! Boldog babavárást! 21 hetes kismama

18 hetesen az AC 131 mm volt, ma 19+3 hetesen csak 125-öt mért a doki. Létezik?

Nektek is volt hogy így "elmértek" valamit? Igaz csak pár mm, de akkor is most melyik a valós?

Legjobb válasz: ahány uh-készülék, annyiféle adat! menj el 4 D-re!

ahány uh-készülék, annyiféle adat! menj el 4 D-re!
Fejd ki azt a kicsit és pont.Nekem még annyi sincs, és 3 hónapja szoptatok így. :)
Szia! Az én kislányomnak is volt ilyen idõszaka, két hónapig tartott. Én azt csináltam, hogy fordítva tettem mellre. Tedd úgy a jobb cicire, mintha a bal oldalon lenne. Kicsit kényelmetlen, de ha hagyja magát "átverni", neked egyszerûbb lesz, nem kell fejni.
Öt hónapig egy mellbõl szoptattam. Nem tudta a másik mellbimbót kiszippantani szegénykém. Fejtem belõle minden nap 2-3x és tejtesó kapta meg. Mostmár nagy, és ügyes mindkét mellembõl eszik. Szerintem idõnként próbáld meg hónaljtartásban rátenni a jobbra, akkor az olyan, mintha a bal melled kapná. Ha nem megy ne eröltesd.Szoptass egy mellbõl és fejd a másikat. Egy a hátrány:a bal mellem sajnos sokkal nagyobb, mint a jobb. Nem szép. :(

Babóm 3 hetes lesz. A tejem még csak most áll befelé igazán. Mikor lesz az, mikor már nem kell odafigyelnem arra, hogy egyek igyak, hanem akkor is lesz tejem ha egy kicsit éhes vagyok?

Legjobb válasz: Amíg szoptatsz nagyon fontos h figyelj. Azonnal észre fogod venni ha kevesebbet ettél ittál, még késõbb is.

Amíg szoptatsz nagyon fontos h figyelj. Azonnal észre fogod venni ha kevesebbet ettél ittál, még késõbb is.
A tejtermelést a babád szopizása tartja fenn és nem az, hogy te mennyit eszel. Sõt! A tej minõségét sem igazán befolyásolja az anyai táplálkozás, kivéve, ha valamibõl a te készleteid vészesen lecsökkennek. Én pl. soha nem tudtam meginni az ajánlott 3-4 liternyi folyadékot, mégis 6 hónapig kizárólag szopizott a kislányom, de még most 23 hónaposan napi 4x biztos... Persze, egyél, igyál rendesen, de ne a mennyiségre menj, hanem a megfelelõ minõségre!
Azért a megfelelõ folyadékbevitel nagyon fontos. Nekem napi 2 liter tejem van, 2 babát táplálok vele. Biztos nem lenne ennyi, ha csak másfél liter vizet innék, vagy annyit se.
Egyéni dolog, neked kell kitapasztalnod, hogy hogyan jó. Látod, az elõzõ két anyuka közül is az egyiknek fontosabb a mennyiség, a másiknak már kevésbé. Minden attól függ, hogy a te szervezeted hogyan mûködik, mire hogyan reagál. Ha ezt megtanulod, akkor érezni fogod, mikor mire és meddig kell odafigyelned. (Nálam pl. 2 dolog befolyásolta igen erõsen a tejmennyiségem: a kipihentség-nyugalom és a folyadékbevitel.)

Mit tegyek, hogy altassam másképp? Nem akar a babám, 3, 5 hetes, csak a a babakocsiban elaludni. A kiságyban ha elalszik és becsempészem, 1 percen belül felébred.

Túl kemény neki a kókuszmatrac?Mit csináljak,nem akarom hogy folyton a babakocsiban legyen....de csak ott alszik.ha hulla fáradt,akkor sem hajlandó a kiságyban maradni.Kétségbe vagyok esve.Mit csinálok rosszul???

Legjobb válasz: köszönöm a válaszokat,s megpróbálok minden tanácsot,mert hát vesziteni valónk nincs!

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, s megpróbálok minden tanácsot, mert hát vesziteni valónk nincs!
Szia! Semmit nem csinálsz rosszul. A babakocsit valószínûleg köti a "sétákhoz" , és pozitív kötödése van hozzá. A kókuszmatrac pont jó neki; azt mondják még a szakértõk is, hogy az a legegészségesebb, legjobb. Karodban, a Ti ágyatokon el tudna aludni? (Akkor onnan finoman át lehetne tenni) Cumit használsz? (nyugtatja)
Ugyanez volt a helyzet az én kisfiamnál is mikor hazahoztuk a kórházból, ha betettem a kiságyba perceken belül felébredt és sírt. Másnap tettem a kókuszmatracra egy puha frottír törölközõt a lepedõ alá és láss csodát azóta semmi probléma, szeret a kiságyban aludni úgyhogy biztosan kemény és hûvös volt neki a matrac. Majd késõbb megpróbálom, hogy kiveszem a törölközõt mert így a kókuszmatrac nem igazán tud szellõzni....de egyelõre így marad.
Szia. Én azt csináltam, hogy felkelés után cici, majd egy óra fentlét és utána pici ringatás és amikor már majdnem alszik, de még éber állapotban van, betettem a kiságyba. Az elején kb 1hétig, sokszor felkelt a lerakást követõen, akkor simogattam a hátát vagy a hasát, de nem vettem ki. Egyre kevesebb lett a ringatás és a simogatás, most már egyedül alszik el ha beteszem. Néha fogzáskor van egy kevés ringatás, de talán két perc. Nagyon fontos hogy mindenképpen akkor tedd le aludni amikor tényleg álmos, ellenkezõ esetben csak azt éred el hogy felpörgeti magát. 6hónapos korukig aránylag könnyû átszoktatni a cicirõl és a kocsiban alvásról, utána már nagyon nehéz. Olvass egy kicsit az alvási és altatási problémákról a kismamablog oldalon.
kitartás, elmúlik :)
Az Én lányom is ugyan ezt csinálta. Volt hogy éjfélkor is tolta az apja :) Arra már nem emlékszem, hogy szokott le errõl. De 2 hónapos korában már ágyban aludt mert kint hideg lett volna :)
A kérdező hozzászólása: A mi ágyunkon csak ritkán van, fõleg cicizéskor, akkor elalszik, de ha onnan teszem be is felébred, karból is sajnos.már próbáltam a puha takarójával együtt betenni, hasztalan.tanácstalan vagyok és fáradt.de megfogadom a tanácsot, s ha kell 5 ször is beteszem, még ha fel is ébred.de csak nappal, mert tegnap hajnalban is megcsináltam, fél 2-tõl fél 5-ig inkább nem aludt.
Hát az én gyerekeimnek sem volt kényelmes a kókusz matrac, szerintem olyan rajt aludni mint régen a szalmazsákon.Ki is cseréltem szivacsra. De a kisbabák szeretik a szûk helyeket kis fészkeket kuckót, talán a babakocsiban jobban biztonságban érzi magát azért alszik ott jobban. Rakj köré a kiságyba szopipárnát ha van, vagy takarókat.
bocsi a matrac fölé. :)
Hát tényleg lehet, hogy kemény neki a kókuszmatrac. Próbáld ki, hogy teszel a matrac alá egy vékony takarót ami puhább és azért van vastagsága. Ha úgy se alszik el, akkor nem a matrac miatt nem alszik ott. Még egyébként nagyon pici ez még fog változni.
Szia! Én is így voltam, aztán egyszer megpróbáltam hasra tenni, és minden megoldódott, kiderült, hogy nem szeret háton aludni. A Tiéd hogy alszik? Esetleg próbáld meg az alvási pózt megváltoztatni.

Kinek milyen tapasztalata van 3 hetes hormon vizsgálat után progeszteron "hiány-t" mutatak ki állítólag egy 3 hónapos kúra után nem vesztjük el a babát! Igaz ez vagy csak van mire fogni a dokinak?

2013 március 25 én 9 hetesen ikreket vesztettünk el most állt be rendszeresre a menszeszem azóta !

Legjobb válasz: sajnálom a babákat :( mi az a 3 hetes hormonvizsgálat? Nekem is progeszteronhiányom van (egyébként nálam az az inzulinrezisztencia "mellékhatása"), én csak progeszteronpótlást kaptam beültetés után. Mert nekünk csak lombikkal lehetett babánk. Semmi kúra, semmi egyéb. 23. hetes terhes vagyok.

sajnálom a babákat :( mi az a 3 hetes hormonvizsgálat? Nekem is progeszteronhiányom van (egyébként nálam az az inzulinrezisztencia "mellékhatása"), én csak progeszteronpótlást kaptam beültetés után. Mert nekünk csak lombikkal lehetett babánk. Semmi kúra, semmi egyéb. 23. hetes terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: 3 héten keresztül heti 2* ill háromszor vérvétel , ebbõl nézték meg hogyan változik a hormonok értéke .Ezen eredményeken alacsony a progeszteron szint .Ezért kell a következõ menszesz 3.napjától 5 napon keresztül 2*1 et Clostylbeg nevû gyógyszerbõl .ezt 3 hónapon kersztül , aztán oktoberben 26 körül kontroll hormon vérvétel ( Hormon értékek miatt) és reméljük utána sikerül a baba!

Nem korai 6-7 hetesen, hogy napközben csak kétszer alszik? (mondjuk de 2-3 órát, meg du is 2-3 órát, aztán csak este, és a szopk 6-7 ről lecsökkentek 5 re) Mi történt, 2-3 napja változott a nagyjából kialakult rend.

A kisfiam eddigi napirendje,(magától állt be)eddig a köv. volt:6-7 között kelt, pelus szopi nézel?dés, és 9-10 ig alvás, aztán jött a következ? pelus, szopi, nézel?dés majd alvás 11-13 ig, akkor megint ....majd 13 körül megint evett, és 15-16 között szokott aludni megint, aztán szopi... és ilyenkor nem aludt vissza, 19 körül fürdés szopi, és 20-21 között alvás éjfélig , akkor megint szopizott és így aludt reggel 6-7 ig. Nagyjából ez volt a napirend. Most meg pár napja, 6-7 között eszik ,a mennyiség 160-200 közötti , szerintem kicsit sok, aztán 9 körül elalszik de 11-12 között kel csak fel, és utána szopizik nézegetünk kicsit, aztán 13 körül elalszik és csak délután 16-17 között kel fel enni, és így fent is marad a fürdésig ami fixen 19 körül van, és utána az esti rituálé nagyjából ugyan az. Íg a gyerk kétszer alszik napközben kicsit hosszabb ideig, meg hát az esti alvás 21-24 ig kb, és csak 5 X eszik. Nem baj?

Legjobb válasz: Kislányom 7 hetes,és pár napja csak fél-egy órákat alszik napközben,kb. 3x. kicsit értetlenül állok elõtte.Pedig álmos a Drágám.Elalszik õ sokszor egy nap,de két perc múlva ébred és nyûglõdik.Este 10 körül alszik el,kb. kettõig,aztán ötig újra alvás.

Kislányom 7 hetes, és pár napja csak fél-egy órákat alszik napközben, kb. 3x. kicsit értetlenül állok elõtte.Pedig álmos a Drágám.Elalszik õ sokszor egy nap, de két perc múlva ébred és nyûglõdik.Este 10 körül alszik el, kb. kettõig, aztán ötig újra alvás.
A kérdező hozzászólása: nem lehet hogy ti hasfájósak vagytok, azért ébred és nyûgös. Egyébként szerintem az lenne a normális ha azért szopik és egy kis ébrenlét után többször aludnának 1-1 órát, de nálunk ez leegyszerüsítve most így néz ki: 7 evés 9-11 2 óra alvás 11:30 evés 13-16 3 óra alvás 16 evés 16:30-19:30 ig 3 órát fent van 20 evés 21-23:30 alvás 2-3 óra 24 evés 00:30- 06:30 ig 6 óra alvás egyébként 23-24 között mi szoktuk ébreszteni, hogy reggelig kibírja, lehet hogy nem kellene, de reggelig szerintem nem bírná ki, és az életvételünk olyan hogy ez jobb mintha 2 körül ébredne enni, remélem nem okoz ez gindot.
Az én lányom olyan idõsen 2*20 percet aludt napközben, éjjel viszont csak egyszeer kelt fel. Most három hónapos és most kezd nála beállni, hogy egy nap háromszor alszik kb. 1-2 órát alkalmanként. :-)

Ma kiderült, hogy még csak 3-4 hetes terhes lehetek, de már egy 6 mm-es petezsákom van. Abba sajnos nem lát semmit sem a doki! Lehet, hogy nem is lesz? 3-4 hetesen normális a 6 mm-es peteszák?

Legjobb válasz: szia.Elvileg 5 hetes terhes voltam(menstruációtól számolva)de a dokim mondta,hogy kb 3-4hete történhetett a fogantatás,és nekem is akkor volt 6 mm a petezsák. 20hetes kismama

szia.Elvileg 5 hetes terhes voltam(menstruációtól számolva)de a dokim mondta, hogy kb 3-4hete történhetett a fogantatás, és nekem is akkor volt 6 mm a petezsák. 20hetes kismama
A kérdező hozzászólása: akkor ez nem jelent rosszat????:(
Szia! Szerintem adj idõt magadnak, meg a babának is.Biztos vagyok benne, mire legközelebb mész, minden oké lesz, és nem lesz üres a petezsák, Csak pozitívan!
Mág nagyon korai lenne látni.Nekem is a 6. héten lehetett egyértelmûen látni egy pöttyöt benne. Várj és ne izgulj.Legközelebb már tuti látni.
Szia Amikor En voltam akkor 5 hetes volt a baba, es semmit nem latott csak a petezsakot.En csak hetfon megyek vissza akkor mar minden latszani fog. Kicsit koran mentel, de bizti amikor visszarendelt mar ott lesz a kicsi babad szivecskeje is. Es probalj meg megnyugodni, szeritnem ez teljesen normalis.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!! nem korán mentem, mert a másik doki 6 hetes terhességet állapitott meg uh nélkül:S és ezt akkor tudtm meg h 3 - 4 hetes lehetek:(
Szia!Én 5 hetes mentem dokihoz, akkor a petezsákot láttuk igazábol kb 4-5mm volt, utána mondta menjek vissza egy hét mulva, annyi idõ alatt sokat nõ a petezsák.6 hetesen már 17mm volt a petezsák és egy pont volt a magzat, 7 hetesen már maga a magzat 1cm-es.Sokat nõl egy hét alatt is.Ja és már volt szivhang is!Eszméletlen volt!!!Szoval nyugi, ott lehet a pici, csak még egy pont!
Elõzõ terhességemnál uh nálkül 6 hetesre mondtak, s közben 3-4 voltam.az uh a tuti az elején, és az még korai, nyugodj meg, nem lesz semmi baj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!