Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes csak (299 db)

Anyatejes babám 3 hetes, csak 100 grammot hízott eddig az nagyon kevés? Aggódom érte.

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódj. Nálunk a születési súlyát érte el a fiam 3 hetesen, mert az elején sokat fogyott, de semmi baja nem lett belõle. 4,5 hónaposan már duplázta a súlyát. (3655-tel született, 3370-nel jöttünk haza)

Szerintem ne aggódj. Nálunk a születési súlyát érte el a fiam 3 hetesen, mert az elején sokat fogyott, de semmi baja nem lett belõle. 4, 5 hónaposan már duplázta a súlyát. (3655-tel született, 3370-nel jöttünk haza)
A születési súlyához képest, vagy a születés utáni fogyás után? Az orvos mit mondott?
A kérdező hozzászólása: most 50et szopizott. mennyit kellene neki? eddig igény szerint szoptattam hát nem vált be..!
Nem akarlak idegesíteni, de leírom, mi hogy vagyunk ezzel: a kislányom 3100 g-mal született, a kórházban a súlya csak 90 g-ot esett vissza, a kórházból 3120 g-mal hoztam haza 5 naposan. Holnap lesz 2 hetes, két napja mértük a súlyát: 3420 g volt akkor. Arra figyelj, hogy 3-4 óránként próbáld etetni, és szopizzon annyit, hogy kitartson neki addig! De mi pl babateát is adunk neki...
A kérdező hozzászólása: 140 grammot hízott a hazajöveteli súlyhoz képest. bealszik folyton. próbaszopásnál 20 grammot szopott..ki is van száradba. bõgve jööttem el a tanácsadóból... pedig tejem az van
A kérdező hozzászólása: szopiknál rendszerint bealszik. másfél -két órát kibír általában. de van hogy többet is.
Van elég pisis-kakis pelus? Nyugodtan alszik? Nyugodtan szopik? Nem sír sokat?
szia, ha szoptatás után megnyugszik és tud aldni 2-3 órákat rendszerint, akkor nem aggódnék. Ha látványosan szenved, éhes marad, túl hamar kér megint enni stb, akkor inkább megkérdeznék egy orvost / védõnõt.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
A kérdező hozzászólása: 3260. most pedig 3430 az akkor jó?
Mennyivel jött haza? Elvileg a záróján rajta van. Ehhez képest nézd a súlyát.
A kérdező hozzászólása: orvoshoz ma viszem majd el.
A kérdező hozzászólása: születési súlya.
Az én babám ilyenkor volt, hogy 40et evett, volt, hogy 140et. Teljesen változó volt!

18 hetesen az AC 131 mm volt, ma 19+3 hetesen csak 125-öt mért a doki. Létezik?

Nektek is volt hogy így "elmértek" valamit? Igaz csak pár mm, de akkor is most melyik a valós?

Legjobb válasz: ahány uh-készülék, annyiféle adat! menj el 4 D-re!

ahány uh-készülék, annyiféle adat! menj el 4 D-re!

5+3 hetesen csak egy kis fekete folt látszódott az ultrahangon. Ez normális?

Legjobb válasz: igen. de a doki nem mondott semmit?

igen. de a doki nem mondott semmit?
Igen, az a petezsák, amiben majd az embrió fog fejlõdni.
ne aggódj. ha valami nem normális azt a doki úgyis a tuttodra adja. ezt mostanában sikerül végre felfognom.. :) 26 hetes kismama

Tegnap voltam orvosnál 5+3 hetesen. Csak petezsák volt látható, de azt mondta ez teljesen normális. Reggel barnás valamim volt. Mitől lehet?

Volt már egy missed abom 7 hetesen.

Legjobb válasz: Lehet most is készülõdik a missed. Menj vissza a dokihoz. A petezsák normális volt, a barnázás nem, fõleg egy missed után nem az.

Lehet most is készülõdik a missed. Menj vissza a dokihoz. A petezsák normális volt, a barnázás nem, fõleg egy missed után nem az.
Szia. Amíg csak kis mennyéségben távozik a vér és inkább barnás addig minden tökéletesen rendben van.Sok kismama akár 3 hónapig még menstruálhat.A szervezet még nem értette meg, hogy már nem kell.Ne aggódj.:)
A petezsák jó, a barnázás viszont abszolút nem. Ugye nem vizsgált meg tegnap, csak UH-t csinált? Nekem egy korai vizsgálat után így indult meg a vetélés. A másik babómmal már csak 10 hetesen mentem. Sajnos van olyan doki, aki nem érti a dolgát, és van aki érzékenyebb a külsõ beavatkozásra. Nálam a szülés is egy méhszáj vizsgálat után indult meg 36 hetesen, úgy hogy elõtte az NST még fájást nem mutatott méhösszehúzódást és nem volt fájásom, zárt volt a éhszáj, még 2 hetet jósolt a doki. Aznap éjszak megszültem, az ügyeletes orvos és szerintem is van összefüggés.
Mindenképp menj orvoshoz, lehet hogy nincs különösebb probléma (bár az én orvosom azt mondta, ha vérzés, barnázás van, azonnal orvos), de az is lehet, hogy sajnos elkezdõdött a baj. Az a biztos, ha megnézeted magad! Reméljük minden rendben lesz!
ha volt missed-ed menj dokihoz! Nem normál a barnázás

Kinek milyen tapasztalata van 3 hetes hormon vizsgálat után progeszteron "hiány-t" mutatak ki állítólag egy 3 hónapos kúra után nem vesztjük el a babát! Igaz ez vagy csak van mire fogni a dokinak?

2013 március 25 én 9 hetesen ikreket vesztettünk el most állt be rendszeresre a menszeszem azóta !

Legjobb válasz: sajnálom a babákat :( mi az a 3 hetes hormonvizsgálat? Nekem is progeszteronhiányom van (egyébként nálam az az inzulinrezisztencia "mellékhatása"), én csak progeszteronpótlást kaptam beültetés után. Mert nekünk csak lombikkal lehetett babánk. Semmi kúra, semmi egyéb. 23. hetes terhes vagyok.

sajnálom a babákat :( mi az a 3 hetes hormonvizsgálat? Nekem is progeszteronhiányom van (egyébként nálam az az inzulinrezisztencia "mellékhatása"), én csak progeszteronpótlást kaptam beültetés után. Mert nekünk csak lombikkal lehetett babánk. Semmi kúra, semmi egyéb. 23. hetes terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: 3 héten keresztül heti 2* ill háromszor vérvétel , ebbõl nézték meg hogyan változik a hormonok értéke .Ezen eredményeken alacsony a progeszteron szint .Ezért kell a következõ menszesz 3.napjától 5 napon keresztül 2*1 et Clostylbeg nevû gyógyszerbõl .ezt 3 hónapon kersztül , aztán oktoberben 26 körül kontroll hormon vérvétel ( Hormon értékek miatt) és reméljük utána sikerül a baba!

6 hetes és 4 napos terhes vagyok. De UH-n csak 3 hetesnek látja a doki. Olyan rossz, mert az előző terhességemnél ilyenkor már volt szívhang. Most meg csak a petezsák. Nem lehet valami baj?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, szívhang legkorábban az 5. héten tapasztalható. Ha tényleg 3 hetes a terhesség, akoor még korai lenne. Bár van olyan, akinél csak 7-8 hetesen van szívhang. Nyugi!

Ha jól tudom, szívhang legkorábban az 5. héten tapasztalható. Ha tényleg 3 hetes a terhesség, akoor még korai lenne. Bár van olyan, akinél csak 7-8 hetesen van szívhang. Nyugi!
nyugi nekem 8-9hetesen volt szivhang, és mégis elöbb szültem 10nappal
Nekem se volt még 6 hetes 1 naposan szívhang, mondta a doki, hogy késõbb volt a peteérés, és most volt 9+1 hetesen és már volt, tehát valamikor a kettõ között alakult ki. Lesz ott, csak még hamar van, nyugi!

3 hetes kislányom nagyon nehezen alszik el van, hogy két szopi között 2-3 óra csak hiszti van? Hogyan altathatnám el?

Este szintén néha 11-ig sem alszik pedig 8-kor van szopi. Eddig elaludt utána, most újra eteni kell és utána talán elszenderedik 2 2:30-ig. Nappal ugyanez a helyzet, csak az ölemben akar lenni ott elalszik, de ha a kiságy közelébe érünk azonnal kicsippan. Éjszaka annak ellenére, hogy nagyon nem akartuk köztünk alszik, de még néha így is megy a m?sor. Mit csináljak? Vagy még túl pici? EZ ÍGY NAGYON FÁRASZTÓ!

Legjobb válasz: Három hetes baba még bõven igényelheti a háromóránkénti szopit, és vígan elnézelõdik két etetés között 2-3 órát, fõleg este, mert még összekeveri a nappalt az éjszakával. Így már nem is tûnik soknak, ha este 8-kor szopizik, és 11-kor ismét, és ha ezután kibírja 2-2.30-ig, akkor is nagyjából 3 óra telik el két etetés között. Lehet az is, hogy csak cicizni szeretne,"cumizni rajta", mert megnyugtatja, azért õ még picike és nagyon igényli a bõrkontaktust. Plusz most, hogy pár hete meleg van még éjjel is, valószínûleg több folyadékra van szüksége és ezért is kérheti gyakrabban magát mellre. Ez így természetes. Kitartás, a babák többsége 2-3 hónapos korára átalussza az éjszakát(na jó, azt hívják így, amikor este 11-12-tõl reggel 6-7-ig alszanak :) )! Boldog babázást!

Három hetes baba még bõven igényelheti a háromóránkénti szopit, és vígan elnézelõdik két etetés között 2-3 órát, fõleg este, mert még összekeveri a nappalt az éjszakával. Így már nem is tûnik soknak, ha este 8-kor szopizik, és 11-kor ismét, és ha ezután kibírja 2-2.30-ig, akkor is nagyjából 3 óra telik el két etetés között. Lehet az is, hogy csak cicizni szeretne, "cumizni rajta", mert megnyugtatja, azért õ még picike és nagyon igényli a bõrkontaktust. Plusz most, hogy pár hete meleg van még éjjel is, valószínûleg több folyadékra van szüksége és ezért is kérheti gyakrabban magát mellre. Ez így természetes. Kitartás, a babák többsége 2-3 hónapos korára átalussza az éjszakát(na jó, azt hívják így, amikor este 11-12-tõl reggel 6-7-ig alszanak :) )! Boldog babázást!

3 hetes babámat igény szerint szoptatom, és mivel nagyon sokszor csak cumizik a mellemen, szinte állandóan rajtam van, nem tudok semmi mást csinálni. Mikorra áll be valami rendszerre?

Aki igény szerint szoptatott, de már nagyobb a babája, légyszi írja le a tapasztalatait... Ráadásul a véd?n?m is beparáztatott, hogy többet kéne alkalmanként szopnia, és ritkábban. Irigylem azokat az anyukákat, akik 3 óránként tudnak szoptatni.. Nekem úgy b?g, ha elveszem a cicir?l, hogy reményem sincs, hogy hetek alatt beállna valami rendszerre, ezért kéne vmi megnyugtató tapasztalat.

Legjobb válasz: Szia, Ugyanebben a cipõben voltam én is, kérdést is írtam ki a dologról. Egy biztos, minden baba más, de hogy megnyugtassalak (nekem is eléggé felõrölte az idegeimet anno) én babám most 8 hetes lesz szerdán és ha nincs front akkor 3-4 óránként eszik :)) Pedig pár hetes korában még õ is állandóan rajtam lógott volna. Ahogy növögetnek és elkezdi érdekelni õket a külvilág, egyre inkább találnak más szórakoztató, örömet okozó dolgot is a világban mint a szopi, tapasztalat :) Enyém 1 hete kezdett el direkbe mosolyogni a dolgokra, élvezi a mozgó tárgyakat, a zenélõ játékokat nézegeti, tehát ha sír hogy megint komfortszopizni akarna, akkor lekötöm a figyelmét.. Én is igény szerint szoptatok mert akkor szoptatok amikor éhes, nem pedig megrögzötten 3 óránként, de már meg tudom különböztetni amikor valóban éhes attól amikor azért sír mert cicizni szeretne.

Szia, Ugyanebben a cipõben voltam én is, kérdést is írtam ki a dologról. Egy biztos, minden baba más, de hogy megnyugtassalak (nekem is eléggé felõrölte az idegeimet anno) én babám most 8 hetes lesz szerdán és ha nincs front akkor 3-4 óránként eszik :) ) Pedig pár hetes korában még õ is állandóan rajtam lógott volna. Ahogy növögetnek és elkezdi érdekelni õket a külvilág, egyre inkább találnak más szórakoztató, örömet okozó dolgot is a világban mint a szopi, tapasztalat :) Enyém 1 hete kezdett el direkbe mosolyogni a dolgokra, élvezi a mozgó tárgyakat, a zenélõ játékokat nézegeti, tehát ha sír hogy megint komfortszopizni akarna, akkor lekötöm a figyelmét.. Én is igény szerint szoptatok mert akkor szoptatok amikor éhes, nem pedig megrögzötten 3 óránként, de már meg tudom különböztetni amikor valóban éhes attól amikor azért sír mert cicizni szeretne.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez tényleg megnyugtató. A te kérdésedet, és a rá kapott válaszokat nem tudnád belinkelni?
Én is igény szerint szoptatok. Ma már 18 hónapos a fiam. Eleinte õ is sokszor volt cicin, sõt, egy étkezés nála 65 percig is eltartott. Fárasztó volt és kezdetben még fájdalmas is a szoptatás, de hamar belejöttünk mindketten. Automatikus kialakult, hogy 3 óránként sírt fel kajáért. Már nem emlékszem, mennyi idõ alatt értünk el idáig, de szerintem kb. 2 hónap alatt alakult ki a rendszer. Persze még akkor is egy óráig volt mellen, de már óramû pontossággal kérte 3 óra múlva újra. Nyugi! Be fog állni nektek is. :)
Szia nekem 7, 5 hetes a babám, és mi is így kezdtük, állandóan csak a cicimen lógott. Kb egy hónapig, azt hittem soha nem lesz ez már másképp, aztán elkezdett kb 2 óránként enni és most egy hete már nagyjából átálltunk a 3 óránkénti etetésre. Kitartás nemsokára jobb lesz hidd el
Én is azt gondoltam, hogy állandóan növekedés ugrásunk van, sokszor volt óránként kaja, fõleg nyári melegben. 3 hetesen meg pláne azzal foglalkozik a babád, hogy növelje a mennyiséget. Ha Ti is olyanok vagytok, mint, mi, akkor sokszor lesz ilyen ugrás, aztán lazul a dolog, és "csak" 2-4 óránként kér. Pár hetes szakaszok lehetnek. Ne add fel, szerintem ez a titka a sok tejnek, 13 hónapig szoptattam a fiam, 7 hónapig csak tej volt.

Ma voltam orvosnál, elvileg hat hetes és három napos terhes vagyok, de az orvos azt mondta ultrahang alapján hogy csak 3 hetes lehetek. Hogy lehet ez?

Nem értem,hogy-hogy csak akkora a pici? De mi nem is voltunk együtt a párommal az id? tájt hogy csak 3 hetes legyek...Nem értem.

Legjobb válasz: Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak,hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta ,hogy szerinte nem csak max 1,5. Nekem volt igazam, hiába számolta õ az utolsó menzi alapján idõre szültem az én számításaim szerint.:)))

Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak, hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta , hogy szerinte nem csak max 1, 5. Nekem volt igazam, hiába számolta õ az utolsó menzi alapján idõre szültem az én számításaim szerint.:) ))
Én eleve azt nem értem, hogy beszélhet az orvos másfél hetes, illetve három hetes terhességrõl... Épp az orvoslás által terjedt el az a "hagyomány", hogy két hetes korig nem is beszélhetünk terhességrõl (mert még nincs is) és a három hetes terhesség még a beágyazódás folyamata. Sok orvossal és szülészeten illetve terhesgondozásban dolgozó emberrel beszéltem már, de még egyik sem használta eddig a fogantatástól való számítást, a terhességet az elsõ menstruáció napjától számítjuk. Ez annyit tesz, hogy egy optimális (28 napos ciklusnál) a 12-13 napon van elméletileg peteérés és ha ekkor történik megtermékenyítés, akkor az a terhesség második hetének vég, a beágyazódás ettõl számított 5-7. napon van, tehát ez a harmadik hét vége, a kimaradt menstruációval pedig kezdetét veszi az ötödik hét, tehát betöltött négy hetes a terhesség. Mikor volt az utolsó mensid elsõ napja?
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ vagyok, az utolsó menszim elsõ napja június 14

Mennyit kell ennie egy 3 hetes babának? Sajnos tápszeres. Innia kell mellette? Kamillateát szabad adni neki? (nagyon hasfájós). Vagy csak forralt vizet?

Legjobb válasz: 150 ml tápszer * ahány kiló. ezt el kell osztani az étkezések számával. pl. 3,5 kg-os a baba: 150*3,5= 525 525/6 (ha 6-szor eszik): 87,5. Vagyis olyan 80-90 ml közt ebben a példában. Vegyél neki mecsek baby teát, azt tuti adhatod. Van 'sima' babamosoly tea is, ez csak édeskömény, kimondottan hasfájásra. Vagy az Infacol, Espumisan szokott segíteni, illetve 4 hetes koról a Gripe Water. Hogy kell-e plusz folyadék azt nem tudom. :(

150 ml tápszer * ahány kiló. ezt el kell osztani az étkezések számával. pl. 3, 5 kg-os a baba: 150*3, 5= 525 525/6 (ha 6-szor eszik): 87, 5. Vagyis olyan 80-90 ml közt ebben a példában. Vegyél neki mecsek baby teát, azt tuti adhatod. Van 'sima' babamosoly tea is, ez csak édeskömény, kimondottan hasfájásra. Vagy az Infacol, Espumisan szokott segíteni, illetve 4 hetes koról a Gripe Water. Hogy kell-e plusz folyadék azt nem tudom. :(
Akár tápszert, akár anyatejet kap a baba, nem kell mellé egyéb folyadék, kivéve nyáron nagy melegben, de akkor is inkább csak forralt víz - orvos mondta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!