Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes babám, tápszert eszik (6 db)

3 hetes a babám, tápszert eszik és zöld a széklete. Ez lehet a táptól?

Legjobb válasz: A tápszertõl zöld, nyugodj meg. A védõnõd nem mondta, hogy ilyennek kell lennie?

A tápszertõl zöld, nyugodj meg. A védõnõd nem mondta, hogy ilyennek kell lennie?
Szia.Szerintem nem . Nem fázott meg véletlenül a babád??
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. védõnõm semmit nem mond soha, a gyerekorvosról meg ne is beszéljünk.Most keresünk másikat.
Szia! Lehet zöld a tápszertõl a kaki. Nekünk a Milumil HA Start-tól sárga volt, utána pedig a Humana HA LC-Pufa-tól zöld és keményebb, de azt mondta a védõnõ is, meg a dokinõ hogy ettõl a tápszertõl zöld a széklet. Ti mit használtok? Nekem most 7 hetes a kisfiam, és csak tápszert kap, mert nem lett tejem.

2 hetes babám 3 óránként 100 ml-t eszik. Ennek nagy része sajnos tápszer. Nem etetem túl? Nem sok ez neki? Egyébként jó kedélyű, nem sírós baba. Szinte csak eszik-alszik.

Legjobb válasz: Enyém is anyatej + tápos volt anno, de 100 ml két hetesen picit soknak tûnik, de ha nem bukja vissza?! :) Nekem 2 hetesen olyan 60-akat evett, igaz 2 óránként, õ nem bírta ki 3 óráig :)

Enyém is anyatej + tápos volt anno, de 100 ml két hetesen picit soknak tûnik, de ha nem bukja vissza?! :) Nekem 2 hetesen olyan 60-akat evett, igaz 2 óránként, õ nem bírta ki 3 óráig :)
A kérdező hozzászólása: Nem bukja vissza. Köszi a választ!
Akkor kedves egészségére a Picurnak, és jó babázást Neked! :)
Az en babam is ennyit eszik 3 orankent 2 hetes, sot volt hogy 120 is. A lanyom(elso baba) 4 honaposan evett ennyit:-) A doktornom szerint semmi baj ha nem sir utana.
az en babam 1 hetesen evett ennyit:) , 2 hetesen mar 120 at is most 5 hetes es 160-180 kozott eszik, ebbol alt 60-80 az anyatej csak. ne aggodj vannak etkesebb babak:)
Ne haragudj a kérdésért, de felteszem: miért kell a tápszer? Feltûnt, hogy nagyon pici még. Szinte be sem indult a tejed, gondolom.

3 hetes a babám csak tápszert eszik koraszülött tápszert Nenatal a neve. Nagyon kemény a széklete és csak erölködik a drága hogyan segithetnék neki?

Mivel tudnám lazitani kicsit a székletét? Mit adjak neki? Lázmér?zés már volt ugy jött egy pici de még mindig nagyon nyomja magát félek valami baja lesz

Legjobb válasz: Szia Én felkeresném holnap a gyerekorvost,hogy mit tanácsol.

Szia Én felkeresném holnap a gyerekorvost, hogy mit tanácsol.
Nekünk ugyanez volt. A védõnõ tanácsolta, ami bevált: 1. ánizsmag tea (gyógyszertárban kapható. fél mokkáskanálnyit kell leforrázni 2, 5 dl. vízzel. 5 percig állni hagyni, majd langyosan itatni vele amennyit elfogad. Kb. 20-30 ml meghozza a kakit, ami már nem lesz kemény!!)A leghatásosabb éhgyomorra reggel, de én addig adtam neki délelõtt, amíg nem kakált. 2. kamillatea (1 teáskanál virágot forrázz le ugyanúgy mint az ánizsmagnál) üdv
Én kombináltan adok a lányomnak lefejt anyatejet és tápszert (70-30% arányban) és bizony a kevés tápszer miatt is elõfordult, hogy 3 napig nem kakilt...Én felhívtam a gyermekorvosomat és azt mondta, hogy ha a lázmérõzés sem segít, akkor a gyógyszertárban vegyünk glicerines végbélkúpot és helyezzünk fel neki felet. Mivel csak 3 hetes a babám, én csak negyedet adtam be neki (hosszában elvágva), de így is eredményes volt. A következõ szoptatáskor, mikor felkelt, már megjött a termés:)
Válts tápszert. Az majd megoldja. Nekünk a Humana Ha Start bejött. Dokival irasd fel.


3 hetes a babám, 3-4 orankent eszik, 3700g, mennyi tapszert kell kiinnia alkalmankent miliben?

Legjobb válasz: Egy keves van, de csak ejjelre telnek meg a melleim

A kérdező hozzászólása: Egy keves van, de csak ejjelre telnek meg a melleim
Nincs rajta a tápszer dobozán? Szerintem ez változó.
Ki tudod számolni könnyen.A súlyát megszorzod 150-el, és azt elosztod az étkezések számával.3, 70*150 =555ml ez 1 napi adag kb.Ha 8szor eszik akkor kb 70 ml 1 adagja.De ez változó minden babánál, az én lányom sokáig evett csak 60 milliket, akkor is ha már eszerint többet kellett volna.
humana-ból 90ml vízhez 3 kanál por és ez 100ml kész ennivaló.kb 8 hetes korig, aztán mindig havonta 30ml-vel és plusz 1 kanál porral kell növelni, de úgyis úgy fogod adni, ahogy a baba igényli, mert hiába vannak megadva ezek az adatok, az én babámnak hamarabb nõ az igénye.ha bírja 2-3 órát evések között, akkor elég amit kap, de ha rendszeresen másfél-2 óránként enne, érdemes adagot emelni szerintem.De itatni is kell tápszer mellé evések között, leginkább vízzel, ha azt elfogadja, ha nem, akkor tea, mert sokszor csak szomjasak.Egyáltalán nincs tejed?

6 hetes babám nagyon nehezen bírja ki a két etetés közti időt. Tápszert eszik. Hogy tudom átvészelni, hogy meglegyen a kb.3 óra a két etetés között?

Mai napon annyit enne, hogy kb. 200 millivel többet, mint ami ilyenkor az átlag. Most ezt úgy vészeltem át, hogy kb. 10-15 milikkel megrövidítettem az egyes kajálásokat. De ezt minden nap képtelenség így csinálni. Véd?n? szerint is túl sok, amit a babám eszik. Adjatok tanácsot mit tegyek.

Legjobb válasz: mi is próbáltuk betartani a 34 órát. a mi babánk annyit evett hogy majdnem szét pukkadt a hasa és utánna meg sírt mert túl sokat evett. adj neki annyi tejet amennyit ö akar. és amikor látni fogja hogy mindig kap enni amikor jelez, nem fog annyit enni egyszerre és a 3-4 órás szünet is meglesz üdv brigi mam

mi is próbáltuk betartani a 34 órát. a mi babánk annyit evett hogy majdnem szét pukkadt a hasa és utánna meg sírt mert túl sokat evett. adj neki annyi tejet amennyit ö akar. és amikor látni fogja hogy mindig kap enni amikor jelez, nem fog annyit enni egyszerre és a 3-4 órás szünet is meglesz üdv brigi mam
jav: 3-4 órát
Teáztasd két etetés között.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)
6 hetes kor között meg szokott ugrani az igényük a kajcira! Ne addj neki kevesebbet, mint amennyit megenne! Majd beáll ismét!! És az a lényeg, hogy a 2 óra meglegyen 2 etetés között! Ha éhes a tea úgysem lesz elég! Max. Õ is és Te is szenvedni fogtok! Õ az éheségtõl, Te meg a sírástól! Adj neki annyit, amennyit igényel!!! Persze adjál neki folyadékot is! Jó babázást!
Jav.: 6 hetes kor körül... Bocsi az elírásért! :)
víz vagy tea neki plusszba két etetés között
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen, adok Neki teát. Tegnap egész jól átvészeltük, remélem így lesz ezekután is. :)
Az enyém felesben volt anyatejes, 2 hós korától heti 1 kaki volt
5 nap után már azért nem jó, ha nincs kaki. Az enyém is felesben anyatejes illetve tápszeres volt, késõbb már csak tápszeres, de nálunk is 3 naponta volt kaki. Azzal tudsz segíteni, hogy két-három nap után, ha nincs kaki, fõzöl kamilla teát, és abban készíted el a tápszert. Legkésõbb másnap megjön a kaki. Napi rendszerességgel nem jó a kamilla, mert szárít, de hetente kétszer-háromszor nyugodtan mehet napi 1-2 alkalommal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!