Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes babám, tápszert (23 db)

Milyen vizet lehet adni 2-3 hetes babának tápszer készítéshez, itatáshoz? Forralt csapvizet, ásványvizet (ebből milyen márkát? ) Ti milyet adtok?

Legjobb válasz: Van olyan,hogy babavíz. Én azzal készítem. De csapvíz is jó felforralva. Ásványvíz nem ajánlott még!

Van olyan, hogy babavíz. Én azzal készítem. De csapvíz is jó felforralva. Ásványvíz nem ajánlott még!
Csapvíz felforralva, vagy babavíz, azt viszont forralás nélkül lehet. Sima ásványvizet nem, de pl. a szentkirályi mentes vizet igen, arra rá is van írva, hogy kisbabáknak is lehet adni forralás nélkül.
Ha sokat használsz, akkor szerintem a felforralt és lehûtött csapvíz a legjobb és egyben a legolcsóbb. Utazáshoz vagy ha éppen nincs módod vizet forralni, akkor palackos babavíz, bármelyik márka (Humana, Hipp stb.) jó. Ha a babavizet már felbontottad és nem használtad el az egészet, 24 óra múlva már azt is érdemes felforralni a további felhasználás elõtt.
Babavíz: Humana, Hipp, Jana (én ezt használok), ezeket nem kell forralni, csak 24 óra múlva Csapvíz: forralva Ásványvíz: Szentkirályi szénsavmentes. Rá is van írva, hogy babáknak forralás nélkül adható. De a megbontott víz szintén 24 órán belül fogyasztható forralás nélkül, 24 óra lejártával már forralni kell. Ugyanúgy, ahogy a babavízeket.
Én egy darabig forraltam a vizet, de állandóan vízköves volt a víz, akárhányszor átszûrtem, meg nálunk büdös is a csapvíz, így én is szentkirályit adok a babának. Tápszert is abból csinálok, és azt is issza! 3 és fél hós fiúcska :)
Szentkirályit használunk mi is tápszerhez, teához, mindent azt használom, amihez víz kell.

Milyen tápszert javasoltok 3 hetes babának? Hogy készítitek el? Lehet-e ujramelegíteni?

Legjobb válasz: Hogy milyen legyen a tápszer, azt legjobb a gyerekorvossal megbeszélni, vele felíratni. Minden tápszeres dobozon rajta van, hogy milyen arányban kell elkészíteni, ahhoz tartsd magadat. (egy tipp: én fûszermérlegen mérem ki a tápszert, mert az grammra pontosan mér, ha a csomagoláshoz mellékelt tápszeres kanalat használod, akkor lehet hogy pontatlanul méred ki az adagot. A vizet is átszámítottam grammra, azt is a fûszermérlegen mérem ki egy pohárkában, majd összeöntöm a kimért tápszerrel, felrázom és cumisüveg melegítõben felmelegítem). Ha elõre elkészíted a tápszert, tedd hûtõbe, míg felhasználod. Sokáig ne tárold, még aznap add a babának. Értelemszerûen forralt-lehûtött vizet, babavizet, vagy babáknak is adható ásványvizet szabad csak használni. 1x lehet újramelegíteni, ha akkor sem fogy el, öntsd ki.

Hogy milyen legyen a tápszer, azt legjobb a gyerekorvossal megbeszélni, vele felíratni. Minden tápszeres dobozon rajta van, hogy milyen arányban kell elkészíteni, ahhoz tartsd magadat. (egy tipp: én fûszermérlegen mérem ki a tápszert, mert az grammra pontosan mér, ha a csomagoláshoz mellékelt tápszeres kanalat használod, akkor lehet hogy pontatlanul méred ki az adagot. A vizet is átszámítottam grammra, azt is a fûszermérlegen mérem ki egy pohárkában, majd összeöntöm a kimért tápszerrel, felrázom és cumisüveg melegítõben felmelegítem). Ha elõre elkészíted a tápszert, tedd hûtõbe, míg felhasználod. Sokáig ne tárold, még aznap add a babának. Értelemszerûen forralt-lehûtött vizet, babavizet, vagy babáknak is adható ásványvizet szabad csak használni. 1x lehet újramelegíteni, ha akkor sem fogy el, öntsd ki.
Beszélj a gyerekorvossal, jobban is jársz, ha receptre kapod, lényegesen olcsóbb! Sima csapvizet forralok, vízforralóban, lehûtöm langyosra, cumisüvegben kimérem a vizet, én nem grammozgatok külön, az adagoló kanállal is tökéletesen ki lehet mérni (ezért is van benne), mehet bele, összerázni és már ihatja is a baba. Ha nem fogy el, hûtõbe teszem, 1x melegítem újra azt az adagot, többször már nem. Szobahõmérsékleten és folyamatosan melegítve se tárold, csak hûtõben. Ja, igen, még egy jó tanács, ne dobd el az összes adagoló kanalat. :)
Fél éves korig szokták javasolni a HA (hipoallergén) tápszert. Ez receptre jóval olcsóbb, egyébként meg drágább, mint egyéb tápszerek. Általában azért javasolják, hogy minnél kisebb legyen a tejallergia esélye a késõbbiekben. (Mi 3 hós koráig adtunk csak HA-t, utána "normál" tápszert kapott). Az egyéb tápik millió fajta van, mi Mildibét eszünk, még a kórházban is azt adtak, kezdettõl elfogadta. Ja, és még annyit, hogy a HA-s tápszer kesernyés, így nem minden baba fogadja szívesen, fõleg az édeskés anyatej után :o( Én a cumisüvegbe mértem a vizet, és a kanalat használtam, amit a tápszerhez adtak. Szoktam újramelegíteni, de max 1x.
Mivel én nem tudtam szoptatni a kislányom elejétõl a beba ha tápszert kapta.Semmi gondunk nem volt vele, 30ml-ként egy adagolókanál.Elkészítés után 1 órán belül el kell használni, ha nem issza meg ki kell önteni.Nem lehet újra melegíteni.

3 hetes babámnak nem elég cicizés után a 90 tápszer. Adhatok neki többet, mondjuk 120-at? Sajnos nincs sok tejem.

Legjobb válasz: 3 hetesen inkább a cicizést kellene preferálni, tehát ha nincs az egyik ciciben elég tejed, akkor tedd át a másikra, majd ha "kifogyott", vissza az elsõre. Eleinte macerás, fárasztó, de ha beindul végre rendesen a tejelválasztásod, elfelejtheted a nyamvadt tápszert. Kérd ki a védõnõ tanácsát (ha normálisat sikerült kifognod) szoptatás ügyben vagy keresd meg a LLL-t (http://www.lll.hu/telefon), telefonon is szívesen segítenek neked. A tejci kereslet-kínálat elvén termelõdik, tehát mivel a gyerek mindig csak keveset eszik, nem is termelõdik benne több. A tápszerrel az a baj, hogy sokkal könnyebb üvegbõl enni, csak egy kicsit össze kell zárni a száját, és már ömlik is bele a kaja, nem kell szívnia.

3 hetesen inkább a cicizést kellene preferálni, tehát ha nincs az egyik ciciben elég tejed, akkor tedd át a másikra, majd ha "kifogyott", vissza az elsõre. Eleinte macerás, fárasztó, de ha beindul végre rendesen a tejelválasztásod, elfelejtheted a nyamvadt tápszert. Kérd ki a védõnõ tanácsát (ha normálisat sikerült kifognod) szoptatás ügyben vagy keresd meg a LLL-t (http://www.lll.hu/telefon), telefonon is szívesen segítenek neked. A tejci kereslet-kínálat elvén termelõdik, tehát mivel a gyerek mindig csak keveset eszik, nem is termelõdik benne több. A tápszerrel az a baj, hogy sokkal könnyebb üvegbõl enni, csak egy kicsit össze kell zárni a száját, és már ömlik is bele a kaja, nem kell szívnia.
nem akarlak elszomorítani, de... én is így jártam.nagyon kevés volt a tejem és, mivel cumiból kapta a tápszert, egyre kevésbé szívta a cimimbõl, majd egyáltalán nem fogadta el.akkor ugye fejni kezdtem és üvegbõl kapta a tejcsit is.ennek hatására teljesen el is apadt a tejem. de a kérdésre válaszolva:attól függ, ha tudod erõltetni a cicizést, akkor próbáld, ha viszont nem megy, akkor pedig muszáj neki tápszert adnod, mert egyébként nem lakik jól.
Ha szoptatni akarod, akkor ne adj neki, ill. ne cumisüvegbõl. Pár napig szenvedés, de akkor tudja jól beindítani a tejet, ha éhes, és erõsen, jól szopizik. Márpedig ha tápot adsz, akkor nem lesz éhes. Sajnos én is ebbe a hibába estem, és az lett a vége, hogy 8 hónapja géppel tudom csak fenntartani a tejet, és cumisüvegbõl issza. cumizavar. Ha nem izgat annyira a szoptatás, akkor adj neki nyugodtan, bár én legalább 6 hétig mindenképp erõltetném az anyatejet.
Most lehet, hogy meg fognak kövezni, de nálunk nem vált be a váltogatós cicirátét. Kisfiam eleve nem szopizott jól. Már a kórházban sem. Amikor a sûrûbbje következett, akkor mindig türelmetlen lett és ordított. Mivel nem tudtam vele mit kezdeni és nem akartam sírni hagyni, ezért tápszert adtam neki cumisüvegbõl. Nem felejtett el cicizni. 3 hónapig ment ez így, hogy minden etetésnél elõször megpróbáltuk a cicit, majd jött a cumisüveg. Fejtem, de nem sok jött. Szerintem nem volt jó a technikám vagy nem tudom. Szóval kapott kiegészítést, aztán már csak tápszert. Szerintem annyit készíts neki, ami a tápszer dobozán fel van tüntetve korának megfelelõen. Ha nem éhes már, úgysem issza meg. Oké, hogy az anyatej a legjobb neki, de ne szenvedtessük már feleslegesen, hogyha nincs elég vagy valami probléma áll fenn. 7 hós kisfiú anyukája
Nekem a 90 is rengetegnek tûnik! Fõleg szopi után. A tejtermelésem a fiam három hetes korára még be sem állt. Ha szoptatni szeretnéd, akkor inkább csökkenteni kéne a tápszert. És a tejszaporításért meg kell dolgoznotok, de érdemes! Több tejed akkor lesz, ha többet szoptatod. Egyáltalán nem kell két-három-négy órákat várni az etetések között, szopjon, amikor csak érdeklõdik és meg fogja termelni a kellõ mennyiséget (reméljük még nem teljesen kényelmesedett el:)
Egyetértek az utolsó válaszolóval!Nekem sem volt soha elég a tejem ezért születése óta pótolom a babámnak.Mindig annyit adok Neki amennyit elfogad. Viszont én mindent megtettem, hogy beindítsam a tejet.Folyton cicire tettem, nem adtam pótlást.Nem vált be, csak a sírás hallgattam napokig.Aztán elkezdtem fejni 2 óránként, éjjel is.Így nõtt a mennyiség folyamatosan, bár még mindig pótolok a tejci is szaporodik folyamatosan.Ezen azt értem, hogy most pl. 180-at eszik abból 120-at szopik.Tehát nem csökkent a tej mennyisége hanem nõtt.Cumisüvegbõl kapja a pótlást és semmi cumizavar nem volt neki.Elõször szopizik és ha igényli kap tápszert/ez már egyre ritkábban van, pedig csak egy mellbõl szoptatok, mert a másikban 10ml-nél több még nem volt./Õ most 4 hónapos és nagyon szépen fejlõdik.


3 hetes babámat szoptatom de kell neki a tápszer potlásnak. Milyen tápszert adjak a picinek?

milyent tápszet irasak fel az orvosal ami olcso is és nem fogja a székletét ? irtak ki BEBA tápszert de ez nagyon drága és hamar el is fogy most NOVALAC tászet kap de az is olyan drága mint a BEBA és a széklete mégkeményemb mint amilyen volt

Legjobb válasz: Hát sajnos egyik se lesz olcsó, mi a HUMANA HA1-et kaptuk. A tápszer mellé lehet egy kis vizet vagy gyenge teát adni a babának, nem túl sokat és inkább, csak ha nagyon meleg van. Az biztos, hogy a tápszertõl mindig keményebb a széklet, mint az anyatejtõl.

Hát sajnos egyik se lesz olcsó, mi a HUMANA HA1-et kaptuk. A tápszer mellé lehet egy kis vizet vagy gyenge teát adni a babának, nem túl sokat és inkább, csak ha nagyon meleg van. Az biztos, hogy a tápszertõl mindig keményebb a széklet, mint az anyatejtõl.
Pihenj, igyál sokat és tedd gyakran mellre a picit , hátha sikerül elhagyni a drága tápszert !
Nekem a dokim tudja, hogy nem állunk jól anyagilag, és a BEBA1-et írta, mert azt mondta, hogy az a legolcsóbb. Nem HA, hanem a sima. A többi mind drágább.
Ha 3 hetes a babád akkor még nincs veszve minden a szopival. Sokat-sokat kell szoptatni, sokat igyál, mindkét cicidet kínáld oda a kicsinek, és ha kitartó vagy és akarsz szoptatni akkor sikerül. Egyébként minden HA-s ( újszülöttkortól adható ) tápszer drága, és megváltoztatja a bab emésztését. Törekedj a szopira!!!
Valóban próbálj szoptatni, nekem is ingadozott még ekkor, sõt most is.. mi most vagyunk 4hetes 5 naposak, szóval ne add fel. Nekem most mondtak egy jó tanácsot. Ha méred a picit akkor tudod nézni mennyit eszik. 50-60 g is elég még neki ahhoz hogy kibírjon 1, 1, 5 órát, gyakori ciciretevés tényleg segít. és szopi közben is igyál. És én napi 6 litert iszok, sima vizet. A babáéárt kibírom! És ez a legolcsóbb "szer" és leghatásosabb!!! Hidd el!!! Lehet hogy fog egy kicsit elégedetlenkedni ha leteszed, de szabad neki sírni, 10 perc után abbahagyja... itt kell neked türelem és kitartás!!! Remélem lesz mindkettõ! És akkor lesze tejcsi! Nekem is van azóta még több!!!

3 hetes babám nagyon hasfájós, nem tud kakilni. Új tápszerre váltottunk tegnap, görcsölhet-e esetleg jobban a pocija amíg megszokja az újat?

Egyébként anyatejes ,de sajnos tápszeres kiegészítést is kap.

Legjobb válasz: Szia! Mikor a babám kapott másik tápszert szintén hasfájás miatt ajánlotta a doktornõnk, hát sajnos még jobban fájt tõle..plusz nem tudott kakilni tõle több napig. Visszaálltunk a régebbire , elkezdtem az espumisan cseppeket adni minden evés elött 10 cseppet és lassan kinõtte. Remélem nálatok beválik a csere!

Szia! Mikor a babám kapott másik tápszert szintén hasfájás miatt ajánlotta a doktornõnk, hát sajnos még jobban fájt tõle..plusz nem tudott kakilni tõle több napig. Visszaálltunk a régebbire , elkezdtem az espumisan cseppeket adni minden evés elött 10 cseppet és lassan kinõtte. Remélem nálatok beválik a csere!
mi vagy 5 tápszert váltottunk. mire az orvos azt ajánlotta, hogy akkor a vizet váltsam, amivel a tápszert keverem. ez bevált.

3 hetes babám arcán csúnya pattanások vannak, majdnem olyan mint a kinyomható pattanás, tápszert kap, lehet azttól? Mivel lehetne kezelni?

Legjobb válasz: Az én babámon is volt és azt mondta a doki, hogy az anyai hormonoktól van és fél éves koráig ez többször is elõfordulhat. Már csak egyszer-egyszer van 1-1 db rajta pedig az én babám is tápszeres.

Az én babámon is volt és azt mondta a doki, hogy az anyai hormonoktól van és fél éves koráig ez többször is elõfordulhat. Már csak egyszer-egyszer van 1-1 db rajta pedig az én babám is tápszeres.
SEMMIKÉPPEN NEM NYÚLJ HOZZÁ MAJD ELMÚLIK MAGÁTÓL NEM KELL VELE SEMMIT CSINÁLNI A NAGYOBBIK LÁNYUNKNÁL MI KEZELTÜK ÉS MÉG MOST IS MEGMARADT A HELYE A KICSINÉL NEM CSINÁLTUNK VELE SEMMIT ÉS GYÖNYÖRÛ SZÉP A BÕRE
valoban az anyai hormonoktol van és el fog mulni magátol annyit tehetsz h alkohollal este fürcsi után letörlöd a gennyeseket
Mi 1hónaposak vagyunk, szintén tápszeresek. A védõnõ a melegre fogta, azt mondta, ne nyúljak hozzá. Mivel 2 napja hüvös van, ez az anyai hormon dolog tûnik reálisnak. Hasonlóak is a tinédzser pattanásokhoz.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a gyors válaszokat, igen tényleg hasonlóak a tinédzser pattanásokhoz, akkor nem piszkáljuk neki, majd csak elmúlik

Melyik az a tápszer, amelyiktől nem lesz székrekedése 3 hetes babámnak?

Legjobb válasz: Szia! Mi a BEBA HA startot esszük,Sosem volt székrekedése.De szerintem beszélj a dokitokkal mert ahány baba annyi féle!Ami az egyiknek jó, a másiknak székrekedést okoz. 2hónapos kisfiú anyukája

Szia! Mi a BEBA HA startot esszük, Sosem volt székrekedése.De szerintem beszélj a dokitokkal mert ahány baba annyi féle!Ami az egyiknek jó, a másiknak székrekedést okoz. 2hónapos kisfiú anyukája
Szia! Mi a Milumil Milupa HA Start Optimát ettük, nem volt székrekedése. De tényleg mindegyik babának más válik be.

3 hetes babám etetésnél fele-fele arányban kap anyatejet és tápszert, nem kavarja meg a kis gyomrát?

nagyon nehezen kakil és arra gondoltam hogy azért mert el?sz?r szopizik és a maradékot amire szüksége van tápszerrel pótolom neki,nem gond ez a kis gyomrának?!

Legjobb válasz: Nem hiszem.A kakiláson probáld tornáztatni vagy adj neki espumizánt akkor a szél könnyen jön és leheet a kaki is kijön vele.Enni kell neki ugyhogy ha potolnod kell akkor potolj.

Nem hiszem.A kakiláson probáld tornáztatni vagy adj neki espumizánt akkor a szél könnyen jön és leheet a kaki is kijön vele.Enni kell neki ugyhogy ha potolnod kell akkor potolj.
A kérdező hozzászólása: Adom neki az infacolt 2 napja de még nem vettem észre hogy hatna, lábát is tornáztatom. Arra gondoltam az anyatej és a tápszer keveredik a kis gyomrában és ezért nem jön neki:S Ez lehet?!
Nem. Hisz mindenki így csinálja aki vegyesen eteti a babát. Én is így csinálom. Cici és utána tápi. Sajnos gyakran elõfordul tápszeres babáknál a kakipangás. Majd ha elkezded a hozzátáplálás rendezõdik a dolog. Leghamarabb 4 hós kortól.

3 hetes babának adható tápszert fel kell iratni az orvossal vagy meg lehet venni anélkül is a gyógyszertárban?

Legjobb válasz: megveheted, de úgy dupla annyiba kerül. vagyis nekünk a Milupa felírva 610 ft, recept nélkül pedig 1310 ft.

megveheted, de úgy dupla annyiba kerül. vagyis nekünk a Milupa felírva 610 ft, recept nélkül pedig 1310 ft.
Mindenképpen irasd fel az orvossal, mert különben sokkal drágább és nem is biztos hogy adnak recept nélkül.
Szia.Azt hiszem 6 hónapos korig támogatja a tb a tápszert úgy hogy irasd fel míg lehet.Utánna már csak rendes áron tudod megvenni.Egyébként adnak persze recept nélkül is.Csak arra figyelj hogy a dokik szeretik a hipoallergén tápszert felírni mondván nehogy allergiás legyen a gyerek.Ne kérj ojat elõszõr próbáljátok ki a simát és ha valami nem jó én még akkor is azt mondanám kérj más fajta tápszert mert a hipoallergén jóval drágább , nagyon keserû és egyátalán nem biztos hogy baja lessz a simátol a babának.A legolcsobb a mildibé, a fiam sugárba kihányta a lányom azon nõtt fel.Mi végül a fiúval humánát ettünk de sok probléma van vele , elõfordúl hogy más állagú a por mint a megszokott stb.Próbáld ki a mildibét ha nem jó a bebát ezeket szokták nálunk adni a kicsiknek.
Ezt a kérdést MINDENKÉPP BESZÉLD MEG AZ ORVOSODDAL: Õ ismer benneteket. Egyébként nem igaz, hogy minden H.A vagyis hipoallergén tápszer keserû. A nestléjé a Beba igen is finom. Én kóstoltam mindkét fiam ezt eszi ette. Sokat láttam már az életben. pl pont olyat is, hogy orvos anyuka kislánya kapott H.A tápszer után simát , mert hogy jól van nem lesz már gond és majdnem megfulladt. Vagy csak lenyalta a tesó sima tápszeres cumiját véletlen. Sajnos nem tudhatod nem-e hirtelen reakcióval reagál a gyereked. Nem baj ha ezen a téren óvatosabb vagy a kelleténél.
Én úgy tudom, hogy csak receptre kapható az egyes tápszer. És úgy olcsó is. A kettes már recept nélküli, és baromi drága is. Amúgy a fiamnak a gyerekorvos az elsõ prectõl sima tápszert írt, nem HA-t, nem tudom, mire ez a nagy óvatoskodás, amikor lehet, hogy a sima is teljesen jó. Én mondtam a dokinak, hogy írjon tápszert, mert ki tudja, kellhet (amúgy én úgy tudom, hogy eleve felírja a gyerekorvos a fürdetõvel meg ilyesmivel együtt, hogy ha valami gixer lenne, akkor legyen otthon), de mondtam, hogy ne a legdrágábbat, és BEBA 1-et írt fel. Jó is volt, kéthetente kapott tápszert, mert levelezõs suliba jártam, fejni meg valamiért nem tudtam. 4 hónapos kora óta csak tápszeres, ezt kapta továbbra is, teljesen jó volt neki.

Hogy működik a tápszerezés? 3 hetesek vagyunk, de lassan nem lesz annyi tejem h. elég legyen a babának. Már mindent megpróbáltunk. Amíg van természetesen tejet fog kapni, de kiíratom holnap a tápszert a biztonság kedvéért.

A doki meghatározza, hogy mennyit kell neki adni étkezésenként/összesen? Hogyan kell elkészíteni a tápszert? Forralni, majd leh?teni? El?re el lehet készíteni? Ha megeszi a max. mennyiséget és még éhes a baba akkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Én a tápszerrel kapcsolatban nem tudok segíteni, de megkérdezném, hogy mibõl gondolod, hogy nem elég a tejed? Ha leírod, lehet, hogy valaki tud hasznos tanácsot adni! Nem vagyok fanatikus "csak anyatejet a babának" fan, de vallom, hogy amíg lehet, addig csak cici:o) Nálunk is be volt készítve a tápszer, szerencsére nem volt rá szükség.

Én a tápszerrel kapcsolatban nem tudok segíteni, de megkérdezném, hogy mibõl gondolod, hogy nem elég a tejed? Ha leírod, lehet, hogy valaki tud hasznos tanácsot adni! Nem vagyok fanatikus "csak anyatejet a babának" fan, de vallom, hogy amíg lehet, addig csak cici:o) Nálunk is be volt készítve a tápszer, szerencsére nem volt rá szükség.
És teát adsz neki?Mert ha csak tápszerezed akkor nyugodtan adhatsz neki teát is.Lehet hogy nem is mindig éhes, hanem csak szomjas.
A kérdező hozzászólása: Igen 700-800 között eszik, naponta 8-szor. Anyukám folyton nyaggat h. kevesebbet adjak neki, meg csak 7-szer. De nem bírom éheztetni. Emiatt már totál kivagyok.
A kérdező hozzászólása: 19:50-es tudom mikor mennyit eszik, mert lefejt tejet kap cumiból. Sajnos az elsõ 4 napban intenzíven volt a babám egy másik kórházban, nem velem. Ott cumiból kapott tápot és utána már nem fogadta el a mellemet. Tényleg jó étvágya van egyébként, szépen gyarapszik is.
11.16-os vagyok. Még annyit, h nekem azt javasolta a védõnõ, h a tápszer után kínáljam meg a babát egy kis vízzel vagy teával, mert a tápszernek magasabb a szárazanyag tartalma, mint az anyatejnek.
Tápszerbõl valószínûleg kevesebb kell majd. Kb ugyanannyit keverj, amennyit anyatejbõl is meginna. Vagy összesen legyen annyi, mert gondolom szoptatni is fogsz. Ehhez viszont az a jó, ha méred a szopit, mert akkor tudod, mennyi tápi kell még pótlásnak. Egyébként rengeteg tápszer mehet a kukába, ha túl sokat csinálsz, ha meg keveset, ugrálhatsz még többet csinálni. Szerintem nagyon jó evõ babád van!!! Mi 4 hónaposan eszünk kb ennyit :-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Egyébként olyan 80-100 ml körül eszik a kicsi naponta 8-szor. Akkor tápszerbõl is ennyi fog kelleni? Napról napra kevesebb a tej. Tudom mivel nem szopizik, így lefejve kapja. Már szinte egész nap fejni kell, h. meglegyen a mennyiség.
Még annyit ha mentünk valahová hosszabb idõre akkor én kimértem a vizet cumisüvegbe, beletettem termoszba meg vittem egy külön kis dobozkában tápszert.És mikor megéhezett a kislányom akkor megcsináltam neki.
Az én kislányom tápszeres volt.Az hogy mennyi kell neki azt úgyis látod rajta hogy mennyi elég neki.Ha majd csak tápszert fog kapni, pl.egy 3 hetes babának szerintem 60-90 ml elég.De ez baba függõ. Elkészítés: A vizet fel kell forralni(én minden nap forraltam, nem az elõtte napiból csináltam másnap)Általában a tápszereknél egyforma az adagolás, az én kislányom Bebát kapott.30ml vízhez 1 adagolókanál tápszer kell.Pl.60ml tápszerhez:60ml víz és 2 adagolókanál tápszer.Elõre sose készítsd el neki, utána se szabad megmelegíteni.És az elkészített tápszert max 1 órán belül meg kell itatni a babával.Ha meghagyta a kislányom én mindig kiöntöttem.Szóval a vizet megmelegíted olyan melegre amit a baba megtud inni utána beleteszed a tápszert és összerázod.Én így szoktam csinálni.
Az elõttem szóló majdnem mindenre válaszolt. Hogy el lehet-e elõre készíteni? Elméletileg nem. Gyakorlatilag a kórházakban és a klinikákon is egy napi adagot elõre elkészítenek és a hûtõben tárolják. Mindig annyit melegítenek fel amennyire szükség van. Amikor forralt vízzel csináltam a tápit volt, hogy én is így csináltam. Nem lett tõle baja. De én baba vízzel (Szentkirályi) csinálom, így forralni sem kell és mindig frissen kapja.
Nekem is kevés volt a tejem, és tápszerrel pótoltuk. Én a gyermekorvossal írattam fel, a védõnõ pedig elmagyarázta, h mire figyeljek a készítésnél. A mi tápszerünknél (Humana Start) minden 30 ml vízhez kell adni 1 mérõkanál port, tehát olyan cumisüveg kell, ami 30-as beoszású. A tápszeres doboz hátoldalán ott van, h mennyi idõs babának mennit ajánlott készíteni. Mivel mi elõször mindig anyatejet ettünk, ezért annyit sosem kapott a babám. Ki fogod tapasztalni, h mennyit igényel. Lesz, h kevesebbet, lesz, h többet. Én leggyakrabban babavizet használtam a készítéshez, de volt, h csapvizet forraltam fel és hûtöttem le. Úgy tapasztaltam, h bár azt írja az útmutató, h 70 fokra melegítsük fel a babavizet, tegyük bele a port, és hagyjuk kihûlni, elég ha kicsit lagyosítjuk a vizet, úgy is tökéletesen feloldódik a tápszer. és legalább a babának sem kell annyit várnia. A mérõkanállal a tápszert úgy tudod pontosan kimérni, h egy kés lapjával lehúzod a felesleget. A kész tápszert már nem szabad melegíteni és 2 órán belül fel kell használni, mert hamar megromlik. (Többször volt, h 2 és fél óra után adtam oda a babámnak, de soha nem lett tõle baja.)
A kérdező hozzászólása: Nem kap teát. Egyszer próbáltuk, de nem ízlett. Még csak 1 tápit kapott tegnap este, a többi étkezésre összegüriztem a tejet. De egyre kevesebb van, pedig mindenféle tejszaporitoval próbálkozom. Elõbb utóbb tiszta tápszeres lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!