Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes babám, de (97 db)

Mit tegyek ha minden evés után csuklik 3 hetes babám de ha citromlevet adok neki akkor volt hogy tejcsi is jött vissza? Van valami más ami elmulasztja a csuklást?

Legjobb válasz: a citrom marja a kis gyenge gyomrát és a bélbojhait. Ellenben a csuklástól semmi baja, messze nem zavarja õt annyira mint egy felnõttet, sõt észre sem veszi. Ezer orvost és védõnõt és csecsemõst kérdeztem errõl.

Téged jobban zavar a csuklás mint a picurt. Rakd cicire, vagy itasd meg vízzel, de magától is el fog múlni. A babók sokat csuklanak, ez természetes.
A citromlé hirtelen gégeelzáródást is okozhat, nézz csak utána! Ezért tiltják már a dokik is ! Nem a citrom fogja a c vitaminszükségletét fedezni., valamint citrusféléket erõs allergizáló hatásuk miatt csak jóval késõbb, 10 hó után ajánlott. A babám 5 hós koráig majdnem mnden szopi után csuklott, semmi baja nem lett.
a citrom marja a kis gyenge gyomrát és a bélbojhait. Ellenben a csuklástól semmi baja, messze nem zavarja õt annyira mint egy felnõttet, sõt észre sem veszi. Ezer orvost és védõnõt és csecsemõst kérdeztem errõl.
nem fáj neki a csuklás, és a citomlé, még egy csepp is marja a pocakját.szopiztasd meg egy picit, vagy adjál eki pár korty forraltviet, de citromot ne.és hidd el tényleg nem olyan rossz neki a csuklás mint azt mi gondoljuk.
Miért kínzod ilyen hülyeséggel a kicsit, hogy citrom? El tudod képzelni, milyen érzés az neki? :-((( A csuklás teljesen normális és nem kell vele semmit tenni, el fog mulni. Sokat csuklanak, ez így van rendjén. Ha gondolod szoptasd meg, az szokott segíteni, de ha nem nem, ez van. Lányom 13 hós, de még mindig sokat csuklik...
és még allergizál is, ahogyan minden citrus féle
ekkora hülyét!!!
Nem egy egész citromlevét kell neki adni, csak egy-két csöppet.Az nem fogja marni a gyomrát.Nekem annakidején az orvos tanácsolta.De a mai védõnöknek semmi nem jó, ami régebbi dolog.
A citrommal nem kínzod a kicsit, én is mindig adtam nekik.Az pedig nem baj, hogy egy pici tej visszajön.Feltehetõleg még a szájában volt, nem a gyomrában.Sokkal rosszabb neki, hogyha állandóan csuklik.És még C vitamint is kap.
semmit természetes minden pici csuklik majd pár hét és el is mult csak azt fogod észre venni.
jól írta az elõzõ egyik hozzászólás. a citromlét gégeelzáródást okozhat. nem az a fõ baj vele, hogy marja a gyomrát, bár ez sem jó ebben a korban. viszont a baba annyira megijedhet, hogy akár levegõt sem vesz! Nem véletlenül mondják az orvosok, hogy ne. A csuklás elmúlik nála magától. lehet attól, hogy mohón eszik. ne csinálj vele semmit különöset. mondják, hogy kicsit meg kell csiklandozni az orrát, mert ha tüsszent egyet a baba, egybõl eláll a csuklása. próbáld ki ezt esetleg, hátha bejön. Ne aggódj, a csuklástól baja nem lesz, de citromlét szerintem se adj neki!
Semmit ne adj neki! Erõsödik a rekeszizma, ez a babákat nem zavarja. Ha nem adsz semmit, elõbb befejezõdik a folyamat.
Ez igen!Téged nem zavar ha csuklasz és nem múlik el! Gondolkozz már! Ilyet mondani, hogy a a babát nem zavarja! Fõleg evés után! Nem vagy semmi!

3 hetes babám szopi után éhesnek tünik, ezért cumisüvegből pótolom. De van, amikor 20 ml -t 10-15 perc alatt iszik meg. Van, amikor 50 ml is sikerül, de akkor még 2 óra múlva is felböfizik. Mit tegyek?

Azért vagyok tanácstalan, mert ha iszik üvegb?l, 3 órát kibír. Ha nem, 2 óránként tettem mellre, de a cicim sem bírja... Hogy több legyen a tejem, fejtem gépi mellszívóval, de max 20 ml,inkább kevesebb... Van aki azt mondja fejjek, de nekem ez nem jött be, hiszen fél óra fejés után van, hogy 5 ml... Van, aki azt mondja, inkább szoptassak gyakrabban, de akkor meg elmarad a napi 2-3 kaki.. Fejjek,vagy ne? Hogyan lesz több tejem a babám számára? neki már 90-100 ml.kéne ennie alkalmanként, de van, amikor csak 60ml szopik... pótoljam? vagy tegyem hamarabb mellre?

Legjobb válasz: Szia.Én is fejek,igaz kézivel.Nekem a védõnõm azt mondta,hogy elég kb.5 percig fejni,mert a stimuláció a fontos,még ha nem is jön belõle semmi.Én is 10-20 ml tudok csak lefejni,amit el is rakok,úgy,hogy gyûjtögetem 1 napig(lehet,semmi baja nem lesz)és utánna lefagyasztom(kb.így 100-150ml jön össze,amit már érdemes)de mivel nem mérem a babót,nem tudom mennyit eszik,de kiegyensúlyozott.Nem mindig esznek a babák ugyanannyit,az a lényeg,hogy gyarapodjon.Olyan van,hogy két mell kell neki,de akkor csak azt fejem,amelyiket elõször adtam oda.Ja,és Laktoherbet iszom csak.Remélem segítettem.1 hónaposak vagyunk.Szerintem inkább próbáld kicsit mindig húzni a szopit,míg eljuttok a 3 órához.Akkora már éhes lesz.Lehet kicsit lusta szívni a cicit,mert a cumisüvegbõl jobban jön.Szerintem ne pótolj,ha nem muszáj.

Szia.Én is fejek, igaz kézivel.Nekem a védõnõm azt mondta, hogy elég kb.5 percig fejni, mert a stimuláció a fontos, még ha nem is jön belõle semmi.Én is 10-20 ml tudok csak lefejni, amit el is rakok, úgy, hogy gyûjtögetem 1 napig(lehet, semmi baja nem lesz)és utánna lefagyasztom(kb.így 100-150ml jön össze, amit már érdemes)de mivel nem mérem a babót, nem tudom mennyit eszik, de kiegyensúlyozott.Nem mindig esznek a babák ugyanannyit, az a lényeg, hogy gyarapodjon.Olyan van, hogy két mell kell neki, de akkor csak azt fejem, amelyiket elõször adtam oda.Ja, és Laktoherbet iszom csak.Remélem segítettem.1 hónaposak vagyunk.Szerintem inkább próbáld kicsit mindig húzni a szopit, míg eljuttok a 3 órához.Akkora már éhes lesz.Lehet kicsit lusta szívni a cicit, mert a cumisüvegbõl jobban jön.Szerintem ne pótolj, ha nem muszáj.
Ha szeretnél szoptatni, akkor ne adj indokolatlanul pótlást a kisbabádnak. A pótlás például akkor indokolt, ha a gyarapodás nem jó, és nincs elég tejed, és nem is sikerül növelni a mennyiséget gyakoribb szoptatással. Akkor, ha nem bír ki három órát két szoptatás közt, nem pótlást kell adni, hanem gyakrabban megszoptatni. A gyomra még akkora, mint egy jókora cseresznye. Gyakran, keveset eszik a legtöbb újszülött, ha rajta múlik. Az ilyen elõírásokkal, hogy 90-100 millilitert kellene ennie alkalmanként, inkább ne törõdj. Annyit eszik a baba, amennyire szüksége van. Ez nem mindenkinél egyforma. És mi van akkor, ha nem ötször, hanem mondjuk, ahogy a legtöbb ilyen korú baba, 12-szer szopik? Akkor eleve túl sok volna ez a mennyiség. Nem érdemes mérni a szopásokat, hanem helyette csak a gyarapodást figyeld, (minimum napi két deka ebben az idõszakban), és azt, hogy van-e elég kakis és pisis pelusa (3-4, illetve 5-6). Ha szeretnéd, hogy több tejed legyen, elsõsorban gyakrabban kellene szoptatni, éjszaka is. Ha azt szeretnéd, hogy annál is több tejed legyen, mint amennyi adott esetben a kisbabádnak kell, akkor érdemes fejni.

Miért akarnak sokan teát adni a pár hetes, honapos babájuknak? Ismerek olyat aki teáztat de náluk nem jött be a mecsek bébi meg a kamilla sem, pickwick gyerekteát ad 3 hetes babának az baj?

Legjobb válasz: Nálunk pont az ellenkezõje volt. Februárban született a babám, 2,5 hós kora óta tápszeres. Neki igenis kellett a tápszer mellett a tea, fõleg nyáron. Napi 7-8 dl-t simán megivott. Most, hogy hûvösebb az idõ a napi "fogyasztása" lecsökkent 3-4 dl-re. Nem lóg egész nap a szájában a cumisüveg, azt azért nem hagyom. Az apja is ilyen nagy ivós, kicsit melegebb van és egy húzásra megiszik majdnem egy liter folyadékot.

Nálunk pont az ellenkezõje volt. Februárban született a babám, 2, 5 hós kora óta tápszeres. Neki igenis kellett a tápszer mellett a tea, fõleg nyáron. Napi 7-8 dl-t simán megivott. Most, hogy hûvösebb az idõ a napi "fogyasztása" lecsökkent 3-4 dl-re. Nem lóg egész nap a szájában a cumisüveg, azt azért nem hagyom. Az apja is ilyen nagy ivós, kicsit melegebb van és egy húzásra megiszik majdnem egy liter folyadékot.
Én arra gondoltam, amikor a gyerek szájában egész nap lóg a cumisüveg. A felesleges teáztatásról beszéltem. Nézd meg sok gyerek fogát az oviban a cukros teától!! Mint az üszök!!! Van egy-két dolog, amit még nagyanyáink másképp csináltak és már elavultak!
akkor tegyük hozzá, hogy a cukrozott teák... az én faim minden izestés nélkül issza a babamosoly teát, és nagyon szereti.11hetes
Én elsõ perctõl adok üres, híg kamilla teát. Nyáron sokszor volt szomjas és nem kellett neki a tej, a teát pedig elfogadta. Ez miért is baj? 9 hónapos, jól fejlõdik, még nem volt beteg és 8 hónapos koráig csak tejet kapott, és persze szomjoltónak teát. Én úgy gondolom, ha szomjas vagyok nem vajaskenyeret eszek. Szerintem a babák is így mûködnek. Persze mindenki maga dönti el, hogy az õ babájának hogy jó, na és persze a baba.
Én 3 hetes kora óta adok teát, nagyon hasfájos volt a babám (anyatej+tápszeres), az ember ilyenkor mindent kipróbál, csak hogy segítsen rajta. Persze csak babateát, minden ízesítés nélkul. Most 7 hónapos, az´ta is így kapja, de folyadékpotlásként van, hogy csak babavizet. Az én kisfiam is cicifuggo volt, az orvos is ajánlotta, hogy kozbe-kozbe "csaljak" vízzel, vagy teával, mert bizony óránként "kéredzkedett". Egyébként meg ha a babának nem ízlik, nem kell eroltetni.
utolso vagyok, még hozzátenném: most 7 hñapos a kisfiam, éjjel ha felébred, sír, nem kell neki a tej, viszont egybol rácuppan a teásuvegre, aztán alszik tovább szépen. El tudja donteni, hogy éhes-e vagy csak szomjas, és akkor minek is kérné a tejet? nálunk így mukodik. Persze, ha a baba csak anyatejes, és nem fogadja el a teát, Ok, ne aggodj, valoszínuleg neki még megfelel, nem érett másra a tejcin kívul.
+Szerintem ez ilyen nagyanyáinktól jött "rossz" szokás, hogy lóg a gyerek szájában a teás üveg+. mégis egészségesebb nemzedék az elõzõ.szerintem.miért lenne baja egy kis teától a gyereknek?
Én sem értem. Ha anyatejes mindenhol azt olvasom, hogy nem kell a plussz folyadék, még nyáron sem. Mi tápszeresek voltunk, de én akkor sem teáztattam Egyáltalán nem éreztem szükségét. De nem is fogadta el, bár én akkor is csak vízzel kínáltam ( ha csuklott pl.) Akkor kezdtem a plussz folyadékot, amikor már elkezdtem a hozzátáplálást. Szerintem ez ilyen nagyanyáinktól jött "rossz" szokás, hogy lóg a gyerek szájában a teás üveg. Ha kell, ha nem. Meg ha sír, akkor is beledugják a szájába.


Hogy szoktassam bele a 3 hetes babámat a pihenöszékbe, rezgös és le lehet dönteni a támláját de nem igazán marad meg benne csak pár percig mit tegyek hogy szeresse?

A kiságyban is inkább hason van el hanyat nyugtalan még alvás közben is felriad hogy kapálozik.Lehet hogy az a baj hogy nem hason van ezért nem jo,de azért kapta mert hasfájos és ugy hallotam a rezgés jo neki.

Legjobb válasz: Szerintem nem volt pénzkidobás, bár nekünk olyan pihiszékünk van, ami nem rezeg. Én is 3 hetesen kezdtem hozzászoktatni, max 5 percig bírta! De ez természetes! Tedd bele minden nap, amig nem kezd el sírni, de akkor vedd ki, nehogy megutálja. Hidd el, egyre tovább fog megmaradni benne! A lányom most 3 hónapos, már félórát-háromnegyed órát is elvan, ütögeti a játékokat rajta. Nagyon szereti! Aludni sosem aludt el benne, de nem bánom, õ a kiságyban is csak hason szeret szunyálni. Légy türelmes! :)

Szerintem nem volt pénzkidobás, bár nekünk olyan pihiszékünk van, ami nem rezeg. Én is 3 hetesen kezdtem hozzászoktatni, max 5 percig bírta! De ez természetes! Tedd bele minden nap, amig nem kezd el sírni, de akkor vedd ki, nehogy megutálja. Hidd el, egyre tovább fog megmaradni benne! A lányom most 3 hónapos, már félórát-háromnegyed órát is elvan, ütögeti a játékokat rajta. Nagyon szereti! Aludni sosem aludt el benne, de nem bánom, õ a kiságyban is csak hason szeret szunyálni. Légy türelmes! :)
Az elõzõ válaszoló vagyok: Már csak azért sem rossz dolog a pihenõszék, mert ebben szoktam kivinni magammal a konyhába, így fõzök, mosogatok, mivel még az etetõszékhez kicsi. Tudom, hogy jobb lenne az "anyai kéz", de azért házimunka is van a világon... (sajnos)... Ja, és ha megyünk valahová, visszük magunkkal, mert legalább ezt ismeri és nem a földön vagy egy idegen kanapén kell heverésznie (a vendégeskedést amúgy sem tûri túl jól).
:) Igen a rezgès jo neki de nem a hàtàn!A kis hasikàjàt kell gyengèden rezegtetni simogatni. Szerintem felesleges pènzkidobàs volt...... Egy anyai kèz sokkal tobbet èr:) !!!!!!

3 hetes babám nappal nagyon jó alvó és ébren is jól el van, de mikor eljön az éjszaka, rákezdi és órákig fenn van. Mitõl lehet?

Cicin olykor elálmosodik, de mikor a kiságyba teszem azonnal ordít. Egy órát sem bír ki nyugalomba. Van mikor már a cici sem kell neki és ringatva is sír. Sírni sem bírom hagyni túl sokáig. Nem tudom mit csinálhatnék még, hogy mi is tudjunk aludni, meg õ is valamennyit.

Legjobb válasz: Szia. Nalunk is ez volt/van. En arra a kovetkeztetsre jutottam, hogy nem altatom mig nem lesz almos ugy sem alszik el hamarabb. Sajnos mi csak 12 fele alszunk el es mar 4 honaposak vagyunk. Ete 6 tol egyaltalan nem alszik, van, hogy elszundizik, de 5 perc utan felebresztem, es megsem sikerul hamarabb elaltatni. Egy jo tanacs, ha magatol elalszik ne kezd ringatni este, mert raszokik, mikor eljon az ideje ugyis elalszik. Sajnos en elkezdtem ringatgatni 3 hetesen es most is ringatva alszik el ejfelkor.

Szia. Nalunk is ez volt/van. En arra a kovetkeztetsre jutottam, hogy nem altatom mig nem lesz almos ugy sem alszik el hamarabb. Sajnos mi csak 12 fele alszunk el es mar 4 honaposak vagyunk. Ete 6 tol egyaltalan nem alszik, van, hogy elszundizik, de 5 perc utan felebresztem, es megsem sikerul hamarabb elaltatni. Egy jo tanacs, ha magatol elalszik ne kezd ringatni este, mert raszokik, mikor eljon az ideje ugyis elalszik. Sajnos en elkezdtem ringatgatni 3 hetesen es most is ringatva alszik el ejfelkor.
A kérdező hozzászólása: Azt se bánnám ha éjfélkor aludna el, csak aludna folyamatosan 4-5 órát. A másik, ha mégis elalszik s fel kel utána, másfél óra míg valahogy visszaaltatom. Te éjszaka sem altatod vissza ha nem álmos? Foglaljam le valamivel akkor? Elég nehéz, mert egy szobában vagyunk vele s hát ugye apa aludni akar munka után.
Az elején gyakori, hogy a babák felcserélik a nappalt az éjszakával. Fiamnál is ez volt, de idõvel rendezõdött, elõször úgy, hogy nagyon késõn aludt el, majd kb óráról órára elõrébb hozta ezt az idõpontot. Én nem eröltettem semmit, csak figyeltem õt és az igényeit. Amit tehetsz, hogy bevezetsz egy esti rutint. A baba nem tudja hány óra, viszont hamar megtanulja, hogy mi után mi következik. Pl fürdés után cici, majd alvás. Nyugi, rendezõdni fog! :)
Ez volt nálunk is, sajnos a babák nem tudják, hogy mikor van nappal és mikor van éjjel. Én azt csináltam, hogy nappal ha álmosis volt, nem altattam, elaludt magától, persze ha sírt akkor cumit adtam a szájába, kicsit ringattam, a sírástól kifáradt és elaludt. Ha kaja idõ volt keltettem, hogy szokja mikor kell enni. Fürdetés mindig 7-8 között van nekünk, így kb abból is tudja, hogy este van. Éjjel ha felkel nem altatom, nem ringatom, visszaalszik magától.
Ejszaka vissza altatom, nagyon fotos, hogy ejjel nem szabad beszelni a babahoz, hogy tudja megkulonboztetni az ejjelt a nappaltol. Nem lehet, hogy a foga kinozza? Nekunk kijott ket fogacskank pedig alig multunk 4 honaposak.
Szoktad szopiztatás után mérni? Megeshet, hogy estére nincs annyi tejed, és éhes még. Nálunk is ez volt, nem tudtuk megnyugtatni esténként, álmos volt szegény, de nem tudott aludni. Csak akkor kezdtük mérni, és kiderült, hogy kevés a tejem, és ami volt is, az is kissé színtelen volt, ami nem tartalmaz elég tápanyagot.
A kérdező hozzászólása: Tápszert is kap valamennyit, mert az elején nem akart megindulni a súlya és a gyerekorvos mondta, hogy kell. Este mindig kap tápszert is, hogy jobban teli legyen a hasa. Hát a foga nem tudom, hogy 3 és fél hetesen már kínozhatja e. Viszont amit észre vettem, hogy menetrendszerûen hajnali 2-kor erõlködik és van is kakis pelenka. Már 3 napja így megy. Nem tudom, hogyha hasfájós lenne, akkor például annak milyen tünetei vannak és az lehet, hogy csak éjszaka fáj a hasa egy babának? Éjszaka nem szoktam beszélni hozzá és csak kislámpát oltok. Inkább az a baj, hogy órákig nem tudom visszaaltatni, mintha azt szeretné, hogy foglalkozzak vele, mint nappal. Nem tudom mikor lesz ennek vége...

Hogy működik a tápszerezés? 3 hetesek vagyunk, de lassan nem lesz annyi tejem h. elég legyen a babának. Már mindent megpróbáltunk. Amíg van természetesen tejet fog kapni, de kiíratom holnap a tápszert a biztonság kedvéért.

A doki meghatározza, hogy mennyit kell neki adni étkezésenként/összesen? Hogyan kell elkészíteni a tápszert? Forralni, majd leh?teni? El?re el lehet készíteni? Ha megeszi a max. mennyiséget és még éhes a baba akkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Én a tápszerrel kapcsolatban nem tudok segíteni, de megkérdezném, hogy mibõl gondolod, hogy nem elég a tejed? Ha leírod, lehet, hogy valaki tud hasznos tanácsot adni! Nem vagyok fanatikus "csak anyatejet a babának" fan, de vallom, hogy amíg lehet, addig csak cici:o) Nálunk is be volt készítve a tápszer, szerencsére nem volt rá szükség.

Én a tápszerrel kapcsolatban nem tudok segíteni, de megkérdezném, hogy mibõl gondolod, hogy nem elég a tejed? Ha leírod, lehet, hogy valaki tud hasznos tanácsot adni! Nem vagyok fanatikus "csak anyatejet a babának" fan, de vallom, hogy amíg lehet, addig csak cici:o) Nálunk is be volt készítve a tápszer, szerencsére nem volt rá szükség.
És teát adsz neki?Mert ha csak tápszerezed akkor nyugodtan adhatsz neki teát is.Lehet hogy nem is mindig éhes, hanem csak szomjas.
A kérdező hozzászólása: Igen 700-800 között eszik, naponta 8-szor. Anyukám folyton nyaggat h. kevesebbet adjak neki, meg csak 7-szer. De nem bírom éheztetni. Emiatt már totál kivagyok.
A kérdező hozzászólása: 19:50-es tudom mikor mennyit eszik, mert lefejt tejet kap cumiból. Sajnos az elsõ 4 napban intenzíven volt a babám egy másik kórházban, nem velem. Ott cumiból kapott tápot és utána már nem fogadta el a mellemet. Tényleg jó étvágya van egyébként, szépen gyarapszik is.
11.16-os vagyok. Még annyit, h nekem azt javasolta a védõnõ, h a tápszer után kínáljam meg a babát egy kis vízzel vagy teával, mert a tápszernek magasabb a szárazanyag tartalma, mint az anyatejnek.
Tápszerbõl valószínûleg kevesebb kell majd. Kb ugyanannyit keverj, amennyit anyatejbõl is meginna. Vagy összesen legyen annyi, mert gondolom szoptatni is fogsz. Ehhez viszont az a jó, ha méred a szopit, mert akkor tudod, mennyi tápi kell még pótlásnak. Egyébként rengeteg tápszer mehet a kukába, ha túl sokat csinálsz, ha meg keveset, ugrálhatsz még többet csinálni. Szerintem nagyon jó evõ babád van!!! Mi 4 hónaposan eszünk kb ennyit :-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Egyébként olyan 80-100 ml körül eszik a kicsi naponta 8-szor. Akkor tápszerbõl is ennyi fog kelleni? Napról napra kevesebb a tej. Tudom mivel nem szopizik, így lefejve kapja. Már szinte egész nap fejni kell, h. meglegyen a mennyiség.
Még annyit ha mentünk valahová hosszabb idõre akkor én kimértem a vizet cumisüvegbe, beletettem termoszba meg vittem egy külön kis dobozkában tápszert.És mikor megéhezett a kislányom akkor megcsináltam neki.
Az én kislányom tápszeres volt.Az hogy mennyi kell neki azt úgyis látod rajta hogy mennyi elég neki.Ha majd csak tápszert fog kapni, pl.egy 3 hetes babának szerintem 60-90 ml elég.De ez baba függõ. Elkészítés: A vizet fel kell forralni(én minden nap forraltam, nem az elõtte napiból csináltam másnap)Általában a tápszereknél egyforma az adagolás, az én kislányom Bebát kapott.30ml vízhez 1 adagolókanál tápszer kell.Pl.60ml tápszerhez:60ml víz és 2 adagolókanál tápszer.Elõre sose készítsd el neki, utána se szabad megmelegíteni.És az elkészített tápszert max 1 órán belül meg kell itatni a babával.Ha meghagyta a kislányom én mindig kiöntöttem.Szóval a vizet megmelegíted olyan melegre amit a baba megtud inni utána beleteszed a tápszert és összerázod.Én így szoktam csinálni.
Az elõttem szóló majdnem mindenre válaszolt. Hogy el lehet-e elõre készíteni? Elméletileg nem. Gyakorlatilag a kórházakban és a klinikákon is egy napi adagot elõre elkészítenek és a hûtõben tárolják. Mindig annyit melegítenek fel amennyire szükség van. Amikor forralt vízzel csináltam a tápit volt, hogy én is így csináltam. Nem lett tõle baja. De én baba vízzel (Szentkirályi) csinálom, így forralni sem kell és mindig frissen kapja.
Nekem is kevés volt a tejem, és tápszerrel pótoltuk. Én a gyermekorvossal írattam fel, a védõnõ pedig elmagyarázta, h mire figyeljek a készítésnél. A mi tápszerünknél (Humana Start) minden 30 ml vízhez kell adni 1 mérõkanál port, tehát olyan cumisüveg kell, ami 30-as beoszású. A tápszeres doboz hátoldalán ott van, h mennyi idõs babának mennit ajánlott készíteni. Mivel mi elõször mindig anyatejet ettünk, ezért annyit sosem kapott a babám. Ki fogod tapasztalni, h mennyit igényel. Lesz, h kevesebbet, lesz, h többet. Én leggyakrabban babavizet használtam a készítéshez, de volt, h csapvizet forraltam fel és hûtöttem le. Úgy tapasztaltam, h bár azt írja az útmutató, h 70 fokra melegítsük fel a babavizet, tegyük bele a port, és hagyjuk kihûlni, elég ha kicsit lagyosítjuk a vizet, úgy is tökéletesen feloldódik a tápszer. és legalább a babának sem kell annyit várnia. A mérõkanállal a tápszert úgy tudod pontosan kimérni, h egy kés lapjával lehúzod a felesleget. A kész tápszert már nem szabad melegíteni és 2 órán belül fel kell használni, mert hamar megromlik. (Többször volt, h 2 és fél óra után adtam oda a babámnak, de soha nem lett tõle baja.)
A kérdező hozzászólása: Nem kap teát. Egyszer próbáltuk, de nem ízlett. Még csak 1 tápit kapott tegnap este, a többi étkezésre összegüriztem a tejet. De egyre kevesebb van, pedig mindenféle tejszaporitoval próbálkozom. Elõbb utóbb tiszta tápszeres lesz.

3 hetes babám, hisztizik vergődik a cicin, azt hittem nem jól szív és ideges, de utánna meg rögtön kibukik belőle a tejcsi. Ezt eljátszottuk most reggel 3 szor is. Nem jó neki a tejcsim? Kétségbe vagyok esve mert közben meg éhes és cuppog meg sir.

kapott tápszert ( egyébként is ettünk már mert nem volt tejem eleinte szóval nem volt neki újdonság) kiváncsi voltam az benne marad-e de abból is jött vissza. mi lehet? beteg?

Legjobb válasz: Nálunk is pont ez volt! Csak simán bukós típus, és szopi közben nyomja a levegõ. Most 3 hónapos, már sokkal jobb!

Nálunk is pont ez volt! Csak simán bukós típus, és szopi közben nyomja a levegõ. Most 3 hónapos, már sokkal jobb!
Lehet az a baj h nagyon erõsen jön a tejed. Ha jól lakik és kibukik neki akkor felesleges a tápszer. De ez csak egy gondolat így innen nehéz megmondani de én erre tudok gondolni.
A kérdező hozzászólása: biztos nem lakik jól mert éppen hogy ráteszem szív kettõt hármat és máris vergõdik és kidobja. mint akinek nem ízlik vagy éppen mert nem jön belõle úgy ahogy szeretné és hisztizik. pedig ha megnyomom a cicimet spriccel belõle. nagyon rossz érzés.
Sokszor kapott cumisüvegbõl? Lehet akkor cumizavar. Mellbõl melósabb kiszívni a tejet, lehet ez nem tetszik neki. De biztos éhes? Ha visszabukja, akkor inkább más lehet. pl. nekem akkor vergõdött, ha böfi/puki/kaki volt úton, vagy ha már nagyon fáradt volt.
A kérdező hozzászólása: nem kapott sokszor cumisüvegbõl, sõt alig egy párszor amikor még pótolni kellett tápszerrel. abból gondoltam hogy még éhes miután ledobta magát a cicirõl hogy sír és cuppogtatja a kezét, vagy ha vállamra teszem akkor meg azt szivja be, tuti éhes volt és még kajcsi idõ is következett. most alszik kiváncsi leszek mit fog csinálni ha kajcsi lesz. már elõre félek hogy sírni fog nagyon.
Probàld többször büfiztetni evès közben, Lehet a pocija fàj.Esetleg kèrdezz szopi tanàcsadòt a technikàròl.
Ilyenkor még sok levegõt nyelhetnek, fájhat a pocak + még nem jól zár a gyomorszáj, enyhe reflux, majd megerõsödik. Ilyenkor ne add fel, ne pótolj, mert elapad a tejed. Amennyi a kereslet, annyi a kínálat. Kérdezz szoptatási tanácsadót, vagy a gyerekorvossal beszélj, remélem Õ megnyugtat és nincs komoly baj.
Nekem is ugyanez a problémám, igaz az én babám 6 hetes. Szintén nagyon kétségbe vagyok esve. A cicit is pár másodpercig szívja és cumisüvegbõl sem kell nagyon neki a tej/tápszer. Azóta változott nálad valami? Kiváncsi vagyok, hogy mi okozhatja ezt? Orvoshoz elviszed? vagy vársz még, hogy megoldódjon magától? légyszi írj, ha elolvasod.
A kérdező hozzászólása: nem viszem orvoshoz egyenlõre, bizom benne hogy változik. ma is félve kezdtem bele a szopiba hogy mi lesz, egyszer vágott egy grimaszt és vergõdni akart de aztán jött egy nagy puki közben és megnyugodott, bizonyára csak levegõs volt a pocija és ez nem tetszett neki. az tény hogy türelmetlen típusú is. meg hasfájósok is vagyunk. de majd megemlitem az orvosnak ha megyünk az egy hónapos vizsgálatra. ma 3 hetes. :)

Túlsúlyos az újszülött 3, 5 hetes babám, de nem kóros, hogyan akadályozhatnám meg, hogy túlegye magát? 6 kilós bébi anyukája

A doki szerint nem vészes az ügy, de állandóan túleszi magát, a felesleget visszabukja, ha meg kevesebbet adok neki addig sír, amíg nem csócsálhatja további 10-10 percig a melleimet. Nálunk egy szoptatás fél óra, mindkét cicit megkapja .Egy kevés neki, kettő meg sok. Esténként pedig 5 órától este 9ig csak sírdogál, nem kólikás , és csak a cicit akarja. Tegnap egy órán át lógott a mellemen, más nem nyugtatta meg. De így meg nagyon leterheli a gyomrát szerintem. Mit tehetnék, hasonszőrű anyukák?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a doki,hogy egy egészséges baba tudja mennyire,és mire van szüksége.ne akard a pár hetes babától megvonni,nem fog elhízni fejlõdésben van,lehet most jobban éhes,pár hét múlva lehet kevesebbet eszik.Egy kisbaba hogy lehetne túlsúlyos?? érdekes gyerekorvosod van

Nekem azt mondta a doki, hogy egy egészséges baba tudja mennyire, és mire van szüksége.ne akard a pár hetes babától megvonni, nem fog elhízni fejlõdésben van, lehet most jobban éhes, pár hét múlva lehet kevesebbet eszik.Egy kisbaba hogy lehetne túlsúlyos?? érdekes gyerekorvosod van
Szerintem ne aggódj ezen, kisfiam 3300grammal született, a kórházban lefogyott 200grammot, mert az idióta csecsemõsök nem adtak neki enni, mikor én is kértem, ugyanis nem tudott szopizni, szinte tejem sem volt.Haza mentünk a kórházból, és nagyon nehezen gyarapodott, mire 1 hónapos lett mégis hízott több mint 1 kilót.Az orvos azt mondta, hogy nagyon jó, hogy gyarapszik, mire 2 hónapos lett megint 1 kilóval több lett, és ezután már csak fél kilókat hízott.
Kicsit irigykedem.. az én lányom 4 hónapos és 5200 g. 2 hónap alatt fél kilót hizott csak, elõtte nem volt gond. Amúgy szerintem ne aggódj, eleinte jobban híznak, aztán majd ahogy elkezd mozogni lelassul a súlyfejlõdés.
Nekem is gyorsan gyarapodott a kisfiam. Részeredményeket most nem írok de 6 hósan 10kg volt. Mivel csak anyatejes volt így a doki is azt mondta, hogy nem baj, nem kell csökkenteni az adagját. Amit kíván kapja meg. Most 15 hós múlt 11 kg teljesen átlagos gyerkõc. Tapasztalatom szerint majd ha elkezded hozzátáplálni visszaesik ez a gyarapodás és hozzánõ a súlyához. Ja 3240g és 53cm-el született.
De, ha az orvos aggódik, akkor miért nem küld el kivizsgálásra? Hormon, endokrinológia, gasztro vagy fene tudja. Minket ilyen súllyal azonnal elküldött.
Túlsúlyos baba??? Ugyan! Az én fiam is 1-1 kg-mot hízott az elsõ 2 hónapban, aztán szépen lecsökkent. Most meg már azért "rágom a körmöm", hogy vajon eleget hízott-e! A mi orvosunk azt mondta, hogy nincs olyan, hogy anyatejes baba túlsúlyos legyen. Adj neki, amennyit kér, amennyit igényel. Ez neked is jó, mert így serkented a tejtermelést, és sokáig lesz tejed. És egyértelmûen a babának is. Majd eltelik 1-2 hónap, és nem gyaparszik ilyen nagy ütemben. Esetleg próbálj neki cumit adni 2 etetés között. Egyébként az én nõvérem az elsõ 2 gyerekét alig tudta szoptatni pár hónapig, mert nem igény szerint etette õket, hanem idõre. A harmadik babájánál már igény szerint etette, és volt is teje közel 2 évig! Ne nézd az idõt, csak a pici igényeit!
Egy baba annyit eszik amennyit a szervezete igényel.Ha többet enne azt kihányja.Tehát a 3, 5 hetes babád nem lehet kövér.Jó egy hülye felfogású gyermekorvosod van.Hozd el tõle a gyereket de sürgõse.Csak nem valami "trendi most gebének lenni "doktornõ? Figyelj az én nagyobbik lányom 3, 25 kg-val született.Olyan kis zabagép volt , hogy 4 hónapos korára 10, 08 kg volt.Most 19 éves és még rosszindulattal sem nevezhetõ ducinak.
Mennyivel született? Egyébként amit leírtál, hogy hogyan eszik, az teljesen normális! Mikor megszületett a fiam, nekem azt mondták, hogy kb. fél óra kell, hogy teleegye magát, persze ez függ a babától is, mert van amelyik még nem tudja úgy szívni és akkor több idõ. 2-3 hetes korában simán elcicizett 1-1, 5 órát is a melleimen. Mindkét mellembõl evett! Olyan pedig nincs, hogy az anyatejtõl elhízik egy gyerek!!! A túlevés sem igazán szokványos, bár egy ismerõsöm pont így járt, hogy az õ kislánya túl sokat szopizott és azért fájt a pocakja, aztán orvosi tancsára ritkábban kapott és helyrejött. Attól, hogy a ciciden lóg, még nem feltétlenül jelenti, hogy közben egyfolytában eszik is, lehet, hogy csak a közelségedre vágyik. Legalábbis én a fiamon azt vettem észre, hogy csak cumizott a cicimen. Aztán ahogy nõtt, egyre ritkábban szopott és egyre gyorsabban, ügyesebben letudta. Õ 4 kg-val született. Az anyatej egyébként kb. 1 óra alatt emésztõdik. Úgyhogy ha a doki szerint nem vészes, akkor te se aggódj! :)
Jó nagy baba az tény! És ehhez hány centi? A lányom anno 5 hónaposan volt 6 kiló és teljesen megfelelt a korának. Szerintem se tudsz semmit tenni. Ha nem adsz másik cicit akkor nagy balhé van? Vagy ha mondjuk lefejnél belõle mielõtt adod, hogy ne jöjjön olyan könnyen? Akkor talán nem enne belõle annyit. Cumi cici helyett? Az a baj, ha bukik akkor bizti túleszi magát. Inkább csak cumizna a melleden de hát jön belõle a tejcsi. Nehogy pocifájás legyen belõle.
gondolom, hogy az átlagnál eleve nagyobb súllyal született ha csak szopik, semmi okod az aggodalomra, nyugodtan adj neki, amennyit kíván (az én 3 anyatejes gyerekem is olyan volt, mint a michelin baba, most meg öröm nézni, hogy milyen csinosak és arányosak; 8, 10 és 12 évesek)
A kérdező hozzászólása: Nem õ mondta, h túlsúlyos, én vontam le a következtetést, amikor megállapította, hogy 3 és fél hét alatt 1, 5 kiló többlet nagyon gyors gyarapodásnak számít.:)
Az én kisfiamat ( elsõ gyerek) anno minden tanácsadáson "ledagizta" a gyerekorvos + a védõnõk is. Mivel evett õ is rendesen, sajnos megfordult a fejemben ez a hülyeség hogy talán "diétáztatni kellene". 3 hónapos korában ( nem emiatt ugyan) orvost váltottunk, akinek az elsõ szava az volt, hogy milyen szép baba, és hogy teljesen jól fejlõdik, ne aggódjak. Az elsõ hónapokban az õ súlya is jobban gyarapodott mint az átlag, tehát nem szabvány- baba:) Most 13 hónaposan egyáltalán nem mondható kövérnek, a súlygyarapodása is fokozatosan lelassult.

Eddig jól kakilt a babám (3 hetes lesz), de vszont ma már 5-ször kakált elég kiadósat, csak szopik. Mi lehet a baj? Sem a szine sem az állaga nem más a kakinak.

Legjobb válasz: Szerintem nincsen semmi gond a baba egeszsegevel,az en babam is mikor picike volt,napjaban rengeteg pelenkat elhasznaltunk.De ,ha nagyon aggodsz megkerdezheted a gyerekorvaost.Az a biztos.

Szerintem nincsen semmi gond a baba egeszsegevel, az en babam is mikor picike volt, napjaban rengeteg pelenkat elhasznaltunk.De , ha nagyon aggodsz megkerdezheted a gyerekorvaost.Az a biztos.
Az én babám is sokat kakál, igaz Õ már kezdetektõl fogva. Eleinte napi 6-8 kaki volt, mostanában 3-4. Szerintem semmi gond. 10 hetes baba mamája

Elrontom a 3 hetes babám, ha cumit adok neki? Nincs tejem, tápszeres baba, de állandóan az üres cicimet akarja szopizni, már nagyon fáj.

Legjobb válasz: Ugyan miért rontanád el???Attól,h tejed nincs,a babának lehet nagy szopi igénye.Nyugodtan adj neki cumit,te is és õ is nyugodtabb lesz!!!2 gyerekes anyuka

Ugyan miért rontanád el???Attól, h tejed nincs, a babának lehet nagy szopi igénye.Nyugodtan adj neki cumit, te is és õ is nyugodtabb lesz!!!2 gyerekes anyuka
azt hogy nincs üres cici csak egy olyan valaki mondja akinek van teje, vagy férfi.szóvaal aki nem tapasztalta, hogy nincs tej. adj neki nyugodtan cumit, az még jobb mint az újja. tudod a cumit majd elviheti a cica, de az újját..... sok boldogságot 4, 5 hós kisfiú anyukája, akinek egyáltalán nem volt teje.
Nyugodtan adj neki, ha ez megnyugtatja :) 6 hetes korban szokott lenni még egy tejbelövelés, talán addig érdemes azért cicizgetni, hátha :D De ha nem, akkor nem, rengeteg tápis cumis boldog ember rohangál a világban. Szóval ne izgasd magad emiatt :) , de azért még egy próbát megér a dolog!
Én kéthetes korban adtam neki, és nem bántam meg. Ma már 3 és fél hónapos és teljesen jól megvagyunk. Nekem sem volt elég tejem. Jó babázást!
3 hetesen nincs üres cici!!! hagyd szopizni és beindul a tejtermelés
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!