Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes babám, csak (92 db)

Gond lehet, ha a 3 hetes babám csak napi 5-ször eszik?

Az éjszakát is beleértve. 4kg-os. Mindig elégedett, - vagy nézeget, vagy alszik evés után. Este fél 10 körül ér véget az utolsó etetés, utána hajnali 5-ig alszik, majd fél 9-kor kér újra, és innen 3,5-4 óránként kér enni, így csak 5 étkezés jön ki. 2 hét alatt hízott 10 dkg-ot. Mindenhol azt olvasom, hogy napi 6-7-szer esznek az ennyi id?s babák, persze, tudom, 2 ugyanolyan baba nincs, de azért egy kis megnyugtatás rámférne. :)

Legjobb válasz: 3 hetesen este 10koreszik, majd csak reggel 5kor? :D Szerintem járj örömtáncot, hogy ilyen szuper babád van! :) Ha esetleg nem lenne Neki elég (mert az én babám is nyugodt volt, elégedett, de nem hízott, így pótlás kellett Neki), akkor a súlyából úgyis kiderül. De hízik is, szóval nem lesz ott gond. Ügyesek vagytok! Gratulálok a babádhoz! :)

3 hetesen este 10koreszik, majd csak reggel 5kor? :D Szerintem járj örömtáncot, hogy ilyen szuper babád van! :) Ha esetleg nem lenne Neki elég (mert az én babám is nyugodt volt, elégedett, de nem hízott, így pótlás kellett Neki), akkor a súlyából úgyis kiderül. De hízik is, szóval nem lesz ott gond. Ügyesek vagytok! Gratulálok a babádhoz! :)
Az én babám a kórházból hazatérve 4-5 óránként evett, éjjel egyszer kelt. Aztán úgy 5-6 hetes lehetett amikor úgy döntött, több kaja kell, és óramû pontossággal 3 óránként eszik, este pedig 4. Nyoma sincs az átaludt éjszakáknak, pedig 2 hónapos múlt már. :) De!Ha kevésnek találod a hízását, akkor ébreszd fel 3 óránként. Megszokja pár nap alatt, hogy mi a rend. Viszont amíg nem szól a gyerekorvos vagy védõnõ, hogy kevés a hízás, addig szerintem aggodalomra semmi okod! Ha éhes lenne, gyakrabban kérné a kaját! :)
Elsõ vagyok. Szerintem a 3 óránként evést megpróbálhatod, ha tényleg zavar, de az estéteket nehogy elrontsd azzal, hogy felkelted! Nagy szerencse, hogy végig alussza, ha leszoktatod róla, elõfordulhat, hogy 1 éves koráig kelhetsz minden este etetni.
dehogyis gond!!! az en babam is kb?: ennyiszer eszik. amikor o sir akkor kap hamat. furdes utan ami 7.kor van aztan vacsi legkozelbb mar csak hajnal 3.-kor kel. teljesen jo. nem kell tul eteteni piciket. jah es az en picikem is tobb mint 4kg val szuletett.
A kérdező hozzászólása: Okés, csajok, köszönöm! Ha nem elég a hízás, akkor majd szólnak, addig nem noszogatom. :) Próbáltam egyébként, hogy felkeltem napközben, de akkor meg úgy elnyûgösködte a dolgokat és annyira fáradt lett, hogy egy következõ evésnél muszáj volt hagynom aludni, és ugyanott voltunk, ahol eddig, 5 étkezés jött ki. Lehet, hogy majd megnõ az igénye, tényleg, akkor majd úgyis szól. :) Egyébként azt is próbáltam, hogy éjfél elõtt kicsivel felkeltettem, és adtam neki, de nem vezetett sehova, csak egy 2 órán keresztül tartó hasfájáshoz és üvöltéshez. :( Akkor megfogadtam, többet este nem ébresztem fel. Mégegyszer köszönöm! Azért még írhattok, ha van tanács, példa... :) )

3 hetes babám csak cicin hajlandó elaludni. Mikor elveszem tőle hiába alszik már rögtön sír és nem használ semmi. A játszó cumit nem szereti! Mit csináljak?

Legjobb válasz: nálunk is üvöltés volt mindig, ahogy letettem a kiságyba, hiába aludt már a kezemben... vitatkoznék az elõttem szólóval, hogy hagyjad mert úgyis kinövi, és nem tudsz mást tenni. még csak 3 hetes, simán hozzá tudod szoktatni az egyedül alváshoz! Sok türelem kell hozzá az igaz, tedd le az ágyba ha fáradt és susogj a fülébe miközben paskolod a popóját, a cumit pedig tartsd a szájához, elõbb utóbb rákap. Ne add fel, elõször lehet 20 percig is eltart mire abbahagyja a sírást, de tapasztalatból mondom hogy megéri! Az meg hogy majd magától abbahagyja... olvasgass itt hogy hány anyuka kérdezi, hogy hogyan tudná errõl leszoktatni a sok hós babáját...

nálunk is üvöltés volt mindig, ahogy letettem a kiságyba, hiába aludt már a kezemben... vitatkoznék az elõttem szólóval, hogy hagyjad mert úgyis kinövi, és nem tudsz mást tenni. még csak 3 hetes, simán hozzá tudod szoktatni az egyedül alváshoz! Sok türelem kell hozzá az igaz, tedd le az ágyba ha fáradt és susogj a fülébe miközben paskolod a popóját, a cumit pedig tartsd a szájához, elõbb utóbb rákap. Ne add fel, elõször lehet 20 percig is eltart mire abbahagyja a sírást, de tapasztalatból mondom hogy megéri! Az meg hogy majd magától abbahagyja... olvasgass itt hogy hány anyuka kérdezi, hogy hogyan tudná errõl leszoktatni a sok hós babáját...
Hagyd, hogy cicin aludjon, mást nem nagyon tudsz tenni, ha ez a vágya. Vagy hallgatod, hogy ordit. Nálunk is ez volt, szinte egész nap cicin lógott, vagy ölben, letenni nem lehetett. Késöbb már nem lesz ilyen cicifüggö, bird ki, ez egy ilyen idöszak.
A kérdező hozzászólása: Azzal nem is volna baj hogy cicin alszik el, hanem amikor letenném az ölembõl rögtön felsír és addig nem hagyja abba amíg vissza nem teszem cicire, ott 3-4 szopizás után ismét alszik, de ha leteszem sír....és így tovább:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Az enyém is cicin alszik el, 3 hetes korában az esti altatásos szertartás 2-3 órát is igénybevett. Nagyon nehéz volt. Nagyon nehezen tudtam letenni a kiságyba. De nincs igaza annak aki azt írja hogy ilyen picurkának el kell tudni aludni egyedül. Én is ringattam, szoptattam, babahordozót kötöttünk fel bölcsõnek, és idõvel egyre kevesebb ideig cicizett. Én türelmes voltam kitartottam, rászántam az idõt, nem hagytam sírni. Most 21 hós, és még mindig cicin alszik el, az egész kb 20 perc és már megszokta hogy leteszem a kiságyba. Ha felébred felveszem, ringatom. Kiegyensúlyozott, nyugodt kisfiú, tudja hogy számíthat rám. Sose hagyon sírni. Nála egyébként a tönkölypelyva babapárna vált be, na azon nagyokat aludt. És a cumit mindkét gyerekem utálta. A nagyobbikat is ringattam 2 éves koráig. Magától leszokott róla õ most 7 éves. Szerintem légy türelmes, és hallgass a szívedre, és figyeld a babád igényeit. Még nagyon pici, és nagyon iényli a testközelséget és a megnyugtató cicit.
nem provokálásnak szánom és nem is szeretnék vitába bocsátkozni az elõttem szólóval, de én pontosan errõl beszéltem, a babája 21 hónaposan még mindig csak cicin tud elaludni, a másik gyerkõcöt is két éves koráig kellett ringatni... akkor nem igazán értem miért gondolja, hogy érdemben tud tanácsot adni a kérdezõnek. Én tapasztaltból tudom, hogy meg lehet tanítani a babát aludni és minél elõbb kezded annál jobb. Az én babám is mindig számíthat rám, én is nagyon szeretem, gondoskodom is róla, csak kapott egy olyan pluszt is, ami csak könnyebbé teszi az életét, nevezetesen hogy nem függ a mellemtõl az elalvása. Ja és én egy szóval sem mondtam, hogy hagyd sírni, csak azt, hogy egy babát máshogy is meg lehet nyugtatni (a kiságyában simogatva, türelemmel), nemcsak szoptatással. De nyilván könnyebb dolog az utóbbi, ezt elismerem.
Van elég tejed? méred? Mert nálunk azért csinálta ezt, mert kevés volt a tejem, õ elfáradt a szívásban, pár korty után bealudt, de mivel nem lakott jól, ha letettem sírt õ is.
A kérdező hozzászólása: Szerintem elég a tejem, meg könnyen is jön mert a szája szélén folyik ki, õ meg békésen alszik(míg ki nem veszem a szájából a cicit) Köszönöm a válaszokat

3 hetes babám csak ölben van el. Hogy vigyem sétálni? Ha leteszem a kiságyba egyből sír, a babakocsiban sem marad el.

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat, képzeljétek, levittem a babakocsit, majd a babát, cumival betömtem a száját, még 2 percig nyekergett :D majd bealudt!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, képzeljétek, levittem a babakocsit, majd a babát, cumival betömtem a száját, még 2 percig nyekergett :D majd bealudt!
Próbáld azért a babakocsihoz szoktatni. Nem baj, ha sír, hisz gyerek. Egy 3 heteske ráadásul szerintem pár perc alatt el is alszik a friss levegõn. 10 hós kislány anyukája.
Hát, nekem is azt mondták, hogy majd abbahagyja a sírást. Még mi sem tudtunk egy jót sétálni. Annyira sír a kocsiban, hogy már 4x hányt is, de nagyon nagyot, így egyelõre ölben sétálunk. :( Már 3hós. :((((
Mi is kézben vittük, akkor nyugodott meg.Ilyenkor még olyan pici a súlyuk..vagy kipróbálhatnád a hordozó kendõt. Babám akkor volt ilyen mikor fájt a pocija, vagy mert igénylte a közelséget.
en hordozokendot hasznaltam, majd kengurut, kezdetekben nagyon igenylik a picik az anyukajuk kozelseget. Kicsit nagyobb lett, onallosodott, akkor mar a babakocsiban is elvolt.
Szerintem ha hozzászoktatod az ölben sétéhoz akkor biztos nem fogod leszoktatni róla csak kínkeservesen. Próbáld meg egy kicsit sírni hagyni vagy tegyél a babakocsira zenélõ forgó játékot az hátha leköti a figyelmét.


3 hetes babám csak hason alszik. Képtelen oldalt, vagy háton. Már mindent próbáltam szerintem. Nem fog eldeformálódni a feje? Nem lesz nagyon lapos két oldalt? "Szerencsére" önállóan emeli és forgatja, de azért aggódom.

Legjobb válasz: Majd meg fogja szeretni a többi fekvést is,nem érdemes erõltetni.Lehet mindig kicsit forgatni a fejét,változtatni a fekvésen,de ha nem akarja ne erõltesd. Kislányom is így volt sokáig,csak õ mindig egy irányban aludt,én is próbálkoztam,de a végén õ maga szerette meg a bal oldalát,és saját magától forgatta a fejecskéjét,amikor eljött az ideje,elõtte meg mindig csak jobb oldalas volt. Ne aggódj.

Majd meg fogja szeretni a többi fekvést is, nem érdemes erõltetni.Lehet mindig kicsit forgatni a fejét, változtatni a fekvésen, de ha nem akarja ne erõltesd. Kislányom is így volt sokáig, csak õ mindig egy irányban aludt, én is próbálkoztam, de a végén õ maga szerette meg a bal oldalát, és saját magától forgatta a fejecskéjét, amikor eljött az ideje, elõtte meg mindig csak jobb oldalas volt. Ne aggódj.
Az én babám meg csak hanyatt aludt és jobb oldalra hajtotta mindig a fejét.És bizony lapos lett, én is meg voltam ilyedve.Mindenki azt mondta ahogy idõsõdik annál jobban fogja forgatni...Ma már 4 hónapos és mindenhogyan alszik, igy a feje is kezd szépen visszakerekedni.Azért azt javaslom forgasd neki!
Nekem mindkét gyerekem hason aludt, nem forgattam a fejüket sem. Mindkettõnek szép, kerek feje van, egyiknek sem deformálódott! Altasd nyugodtan hason, de ha gondolod forgathatod a fejecskéjét, ha téged megnyugtat. De ha önállóan is forgatja, akkor szerintem nem kell.
Az én 2 éves kislányom a 1 hetes kora óta csak hason alszik. Õ is önállóan emelte és forgatta a fejét. És gyönyörû fejformája van. Ne aggódj nem fog eldeformálódni a feje!!!

3 hetes babám csak kézben hajlandó aludni, ahogy lerakom egyből sír, Hogy lehet erről leszoktatni?

Legjobb válasz: A legtöbb baba így van ezzel. De le lehet róla szoktatni. Jönni fognak szerintem válaszok, amik baromira nem válaszok lesznek, hanem ilyen "minek akaraod errõl leszoktatni, azért vagy az anyja, hogy ringast" véle megnyilvánulások, de szerintem ésszerû, hogy szeretnéd, ha magától elaludna. Én úgy tanítottam meg a fiamat elaludni, hogy szépen elringattam, de csak annyira, hogy elcsendesedjen, és még ébren tettem az ágyába, közben simogattam a kezét. Ha sírt, felvettem, megnyugtattam és visszatettem. Ezt el lehet játszani párszor, de pár nap múlva már nem kell annyiszor, kb. két hét alatt elég jól megtanulja elaltatni magát.

A legtöbb baba így van ezzel. De le lehet róla szoktatni. Jönni fognak szerintem válaszok, amik baromira nem válaszok lesznek, hanem ilyen "minek akaraod errõl leszoktatni, azért vagy az anyja, hogy ringast" véle megnyilvánulások, de szerintem ésszerû, hogy szeretnéd, ha magától elaludna. Én úgy tanítottam meg a fiamat elaludni, hogy szépen elringattam, de csak annyira, hogy elcsendesedjen, és még ébren tettem az ágyába, közben simogattam a kezét. Ha sírt, felvettem, megnyugtattam és visszatettem. Ezt el lehet játszani párszor, de pár nap múlva már nem kell annyiszor, kb. két hét alatt elég jól megtanulja elaltatni magát.
Egyetértek az elõttem válaszolóval. Én ugy szokattam le a gyermekeimet, hogy beraktam a kiságyba, simogattam, dúoltam nekik, vagy finoman paskolgattam a feneküket.Ha nagyon sírtak kivettem, megnyugtattam, utánna pedig vissza raktam õket. 1-2 hét alatt megszokják.Addig kell türelmesnek lenni. Azóta sincs gond az alvással. Sose próbáltak átmászni hozzánk éjszaka. Mindenki a saját szobájába és ágyába alszik. A nagy 3 éves a kicsi 15 hónapos.

Baj ha a 3 hetes babám csak 5 óránként kér enni?

eddig 3 óránként evett, 3 napja átált 4 óránkéntra, most pedig a legutóbbi 3 evést 5 óránként kérte.

Legjobb válasz: nem ha éhes lenne úgy is jelezne.Nyugi és inkább pihenj ilyenkor.

nem ha éhes lenne úgy is jelezne.Nyugi és inkább pihenj ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: akkor jó. legalább lesz idõm mindenre. ígyis 1 hét alatt 230 g-okat hizott a 3 órás evésekkel.
Nem baj, ha megeszi a mennyiséget ami neki kell, akkor nem baj. Nekem pl legkisebb fiam 7hetes korától naponta csak négyszer evett, de akkor jóadag tápot bepuszilt a drágám. Doki-védõnõ mindenki szajkózta, hogy ez nem jó, etessem többször kevesebbel. Próbáltam-nem jött be nála. Szóval maradtunk a napi 4étkezésnél. (De õ 7hetesen 4x 170ml-t evett, az annyi, mintha 5x130-at evett volna)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is abban hiszek, h a baba tudja mi és hogyan jó neki és e szerint jelez. Az elsõ héten sem evett volna 3 óránként, csak sárga volt és keltegetnem kellett. Nem mértem h mennyit eszik, de eddig 15 perceket evett, most 30 percet simán cicin van és nem alszik el rajta, csak az uccsó 5 percben, de még akkor is nyamnyog:)

3 hetes babámat igény szerint szoptatom, és mivel nagyon sokszor csak cumizik a mellemen, szinte állandóan rajtam van, nem tudok semmi mást csinálni. Mikorra áll be valami rendszerre?

Aki igény szerint szoptatott, de már nagyobb a babája, légyszi írja le a tapasztalatait... Ráadásul a véd?n?m is beparáztatott, hogy többet kéne alkalmanként szopnia, és ritkábban. Irigylem azokat az anyukákat, akik 3 óránként tudnak szoptatni.. Nekem úgy b?g, ha elveszem a cicir?l, hogy reményem sincs, hogy hetek alatt beállna valami rendszerre, ezért kéne vmi megnyugtató tapasztalat.

Legjobb válasz: Szia, Ugyanebben a cipõben voltam én is, kérdést is írtam ki a dologról. Egy biztos, minden baba más, de hogy megnyugtassalak (nekem is eléggé felõrölte az idegeimet anno) én babám most 8 hetes lesz szerdán és ha nincs front akkor 3-4 óránként eszik :)) Pedig pár hetes korában még õ is állandóan rajtam lógott volna. Ahogy növögetnek és elkezdi érdekelni õket a külvilág, egyre inkább találnak más szórakoztató, örömet okozó dolgot is a világban mint a szopi, tapasztalat :) Enyém 1 hete kezdett el direkbe mosolyogni a dolgokra, élvezi a mozgó tárgyakat, a zenélõ játékokat nézegeti, tehát ha sír hogy megint komfortszopizni akarna, akkor lekötöm a figyelmét.. Én is igény szerint szoptatok mert akkor szoptatok amikor éhes, nem pedig megrögzötten 3 óránként, de már meg tudom különböztetni amikor valóban éhes attól amikor azért sír mert cicizni szeretne.

Szia, Ugyanebben a cipõben voltam én is, kérdést is írtam ki a dologról. Egy biztos, minden baba más, de hogy megnyugtassalak (nekem is eléggé felõrölte az idegeimet anno) én babám most 8 hetes lesz szerdán és ha nincs front akkor 3-4 óránként eszik :) ) Pedig pár hetes korában még õ is állandóan rajtam lógott volna. Ahogy növögetnek és elkezdi érdekelni õket a külvilág, egyre inkább találnak más szórakoztató, örömet okozó dolgot is a világban mint a szopi, tapasztalat :) Enyém 1 hete kezdett el direkbe mosolyogni a dolgokra, élvezi a mozgó tárgyakat, a zenélõ játékokat nézegeti, tehát ha sír hogy megint komfortszopizni akarna, akkor lekötöm a figyelmét.. Én is igény szerint szoptatok mert akkor szoptatok amikor éhes, nem pedig megrögzötten 3 óránként, de már meg tudom különböztetni amikor valóban éhes attól amikor azért sír mert cicizni szeretne.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez tényleg megnyugtató. A te kérdésedet, és a rá kapott válaszokat nem tudnád belinkelni?
Én is igény szerint szoptatok. Ma már 18 hónapos a fiam. Eleinte õ is sokszor volt cicin, sõt, egy étkezés nála 65 percig is eltartott. Fárasztó volt és kezdetben még fájdalmas is a szoptatás, de hamar belejöttünk mindketten. Automatikus kialakult, hogy 3 óránként sírt fel kajáért. Már nem emlékszem, mennyi idõ alatt értünk el idáig, de szerintem kb. 2 hónap alatt alakult ki a rendszer. Persze még akkor is egy óráig volt mellen, de már óramû pontossággal kérte 3 óra múlva újra. Nyugi! Be fog állni nektek is. :)
Szia nekem 7, 5 hetes a babám, és mi is így kezdtük, állandóan csak a cicimen lógott. Kb egy hónapig, azt hittem soha nem lesz ez már másképp, aztán elkezdett kb 2 óránként enni és most egy hete már nagyjából átálltunk a 3 óránkénti etetésre. Kitartás nemsokára jobb lesz hidd el
Én is azt gondoltam, hogy állandóan növekedés ugrásunk van, sokszor volt óránként kaja, fõleg nyári melegben. 3 hetesen meg pláne azzal foglalkozik a babád, hogy növelje a mennyiséget. Ha Ti is olyanok vagytok, mint, mi, akkor sokszor lesz ilyen ugrás, aztán lazul a dolog, és "csak" 2-4 óránként kér. Pár hetes szakaszok lehetnek. Ne add fel, szerintem ez a titka a sok tejnek, 13 hónapig szoptattam a fiam, 7 hónapig csak tej volt.

Mit tegyek, ha csak a cicin nyugszik megy 3 hetes babám?

Meg se tudok t?le mozdulni, egész nap keservesen üvölt, csak a cicin nyugszik meg. Akinek hasonló babája volt, hogyan oldotta meg, meddig tart ez az id?szak, miért van ez?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk ugyanez volt,csak a cici,szinte 24 órában....Nálunk a hordozókendõ volt a megoldás!És még a dolgomat is tudtam csinálni!Elsõre mikor belekötöttem,5 perc után aludt és 3,5 órát!4,5 hetes volt akkor! Pedig a terhesség alatt én végig tiltakoztam a kendõ ellen!Én sose leszek hippi anyuka.... hát 8 hós a babám és 6 hós korától ha csak meglátja keze lába jár örömében!Imádja a kendõt,de ritkábban használjuk már!

Szia! Nálunk ugyanez volt, csak a cici, szinte 24 órában....Nálunk a hordozókendõ volt a megoldás!És még a dolgomat is tudtam csinálni!Elsõre mikor belekötöttem, 5 perc után aludt és 3, 5 órát!4, 5 hetes volt akkor! Pedig a terhesség alatt én végig tiltakoztam a kendõ ellen!Én sose leszek hippi anyuka.... hát 8 hós a babám és 6 hós korától ha csak meglátja keze lába jár örömében!Imádja a kendõt, de ritkábban használjuk már!
Szia! Szerintem a pocija fáj nálunk is ez volt ennyi idõsen. Csak a mellemen lett volna állandóan, amúgy üvöltött órákig. A hasa volt a ludas, miután már minden "szert" kipróbáltam a hasfájásra, csak a hajszárítóval melegítés jött be neki, megnyugodott(gondolom a meleg enyhítette a görcsöt) és nem sírt. Kitartás neked!!!
szia amikor csak kéri hadd cicizzen, szüksége van rá.én ugy gondolom hogy a közelséged fontos a lelki fejlödésében, vagyis ha ö jól érzi magát akkor kiegyensulyozott és vidám baba lesz.gondolom számit hogy mennyi "stressz" éri.remélem érted amit akarok irni...én 6 hós koráig csak szoptattam, aztán még majd 3 hónapig este reggel.annyit volt cicin amennyit akart, 8-9hónapos koráig majdnem mindig azon aludt, de magától leszokott, tehát nem lett cicimániás.11hós és nem cicizik már sajnos, nem sok az a pár honap kitartás, tegyél a kedvére.amugy majd visszagondolva szép emlék lesz.nekem hianyzik a szopiztatás, szerettem nézhi ahogy megnyugszik
Szia sorstárs, a kislányom holnap lesz 1 hónapos és mintha ezt a kérdést én tettem volna fel. Mi még sétálni sem tudunk elmenni, csak ha alszik mert amint felkel azonnal sír és a cicit kérné. Remélem hamarosan leszoknak róla és más is elkezdi õket érdekelni, a cumi nálunk sem jött be.
Nagyon nehez az elejen. Napi 24oraban kezben volt a lanyom.Ejjel a mellkasomon aludt stb. A hordozo kendo sokat segit, de en nem zavarnam be cumival, ha csak anyatejes. Elkepzelheto, hogy tenyleg a hasa faj.Sajnos az eleg surun elofordul a babaknal. Ki kene probalni par trukkot.Cseresznye mag parna felmelegitve es hasra rafektetni.Ha korbe csavarod a pizsiddel akkor erzi az illatodat is es talan ugy is megnyugszik. Ha ez nem hat probalhattok baba masszazst is homeopatiat es egyeb gorcsoldokat (angolviz espumisan stb) kitartast hidd el nemsokara jobb lesz!
Ja, és soha nem hagytam sírni egy percre sem (kivéve egyszer 5 percet, mikor nem hallottam a zuhany alatt), csak az alattam lakó mondta, h már öt perce üvölt... Most két éves, iszonyú kiegyensúlyozott, jól kezelhetõ gyerek. Én nem hiszek a sírni hagyás módszerben, akárhány éves is a gyerek. Valami oka van, ha sír.
A 14.00-a vagyok a második. Nálunk addig tartott, amig volt cici (azaz 3 hónapig, mert utána sajna teljesen tápis lett). De ez a "nyûglõdés" kb. 6-7 hónapos korban lett jobb, mert akkor már lekötötte sok minden, színes, zörgõs dolog, és az igazi jó akkor lett, mikor már felültettük (6 hónaposan, de egyedül felülni csak 8 hónaposan tudott), és mikor elindul kúszni kb. 7-9 hónapos korban.
igaz, az én Babám nem sírt, de szerintem tedd cicire, amikor õ akarja! az én kislányom is nagyon sokat cicizett, persze a nagyokosok jöttek a hülyeségekkel, hogy "jaj, nem fogod tudni lerakni" "jaj, ne etesd annyiszor, " stb. ha ott nyugszik meg, tedd rá! majd csinálod a többi dolgot, ha a párod otthon van és foglalkozik a Babával. örökre nem fog cicizni, hidd el. nálunk is volt, hogy 16szor evett egy nap, most 10 hetes és csak 6szor kér. de ha csak a közeledbe akar lenni, az se baj. eszik mindig, amikor cicire teszed?
Útolsó vagyok. Még annyit a kérdésedre hogy Miért van ez? Azért, mert a kisbabák természetes igénye hogy anyukájukhoz közel legyenek egész nap, és annál közelebb mint hogy szopizza a cicidet már nem is kerülhetne hozzád, az lenne a fura ha nem ezt szeretné...Ne hagyd a kisbabádat sírni, õt semmi más nem érdekli csak te....
Kedves Kérdezõ!Én is arra buzdítanálak hogy használj hordozókendõt, mindkettõtöknek nagyon jó lesz. A cumirom meg annyit, hogy az én babám is nagyon cicis mai napig (1 éves) és engem nem is zavart volna hogy azon alszik el, de az volt a baj hogy annyira sokat szopizott emiatt hogy sokat bukott és fájt a pocija ezért 2 hónaposan elõvettem a cumit, de amikor elõször adtam neki kiköpte és olyan fejet vágott mint aki savanyúkáposztát kapott... vettem másfajta cumit, próbálgattam még egy párszor, és egyszer amikor nagyon álmos és nyügös volt, elfogadta és elaludt vele. Azóta is jó szolgálatot tesz.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. A hajszárító hangjára az enyém is megnyugszik, de csak addíg, amíg járatom. És hiába van a kezemben a babám, az nem elég, csak ha cicin van közbe. És egy órát símán bömböl egyfolytába, ha nem rakom cicire. Ha sétálni megyünk, akkor egy nyikja sincs (ha nem éhes vagy nek kell cserélni pelust) És meddig tarthat ez az idõszak? Mikortól kezdve kezdhetem el nevelni? Már úgy értem, kicsit ráhagyni, had sírjon. Mert most még tudom, hogy kicsi hozzá, de azért fél éves koráig nem akarom ezt ráhagyni, mert így nem tudom ellátni a háztartást se, a párom reggel hétkor elmegy, és este hétkor ér haza, nincs segítségem, mert külföldön élünk, így nincs nagyi, nagybácsi stb, egyedül kell megoldanom. Nem is lenne gond, ha nem kéne folyton rajtam csüngenie. Hány hónapos korában lehet valamit ezzel kezdeni?
Enyém félig tápszeres volt a kezdetek óta, mégis szinte 24 órán át a cicimen lógott szegénykém (amibõl nem igen jött semmi), kb. 3 hónapos koráig. Kitartás!!!! Az eleje ilyen.
Adj neki cicit, sokszor! Amikor kéri, hiányzol neki, még azt sem tudja, hogy külön emberke tõled... Mi is mindent együtt csináltink eleinte, egész nap szinte félmeztelen rohangáltam :) Nálunk kb 3 hónap volt a határ, de még mindig nagyon anyás minjárt 1 éves.
Elsõ vagyok!Elsõ babám.... Én is adtam neki cumit, de 3 hetesen akkorát köpött hogy még én is megirigyeltem :) És se cumisüveg....semmi nem jó neki!fél évesen nyár elején mikor adtam volna neki a babavizet, még akkor sem volt jó a cumisüveg se a csõrö... Amúgy szerintem is a hasa, mert ugye egyfolytában eszik (cicn van)és nincs ideje emészteni, de Õ pedig csak ott érzi magát biztonságban!Anya közelében!És képzeljétek el a mellbimbó udvarnál azok mirigyek olyan "szagot" árasztanak mint az anyaméhben volt!Szerintem ez is a nyugalom titka!De a kendõben pedig ott a szívünk hangja és a szoros érzés pont mint odabent!Ez lehet a nyugi titka!Szerintem megéri ipróbálnod remélem beválik, nálunk nagyon nagy könnyebbséget hozott!És nekem is nagyon jó volt, tényleg olyan mintha pocaklakóm lenne megint!Nálunk az volt a fontos hogy közben menjek, mert ugye úgy ring mint a terhesség alatt!De csak addig amíg el nem aludt!Utána volt hogy úgy aludtunk együtt!Csodás volt!Én háton õ meg rajtam hason! :)
ciciztesd, hidd el, nem fogsz ártani vele sem magadnak, sem neki! És ez a dolog idõvel mérséklõdni fog, de az eleje sajnos ilyen (szinte 24 órás szoptatás). 2 kisfiú anyukája
Második vagyok. Az enyém a cumit nem fogadta el:((((
Cumit adj neki.
A kérdező hozzászólása: Persze, én is imádom nézni, és tudom, hogy hiányozni fog egyáltalán az, hogy ilyen csöpp. Ott fekszik közöttünk, és viccelve odaszólunk egymással a páromnak: "te, ez a kisember hogy került ide?" Nem bírom ki, és puszilgatom álmában is, ilyenkor néha majdnem felébred, és mondom neki, "jól van, ne haragudj, csak anyu meg akart szeretgetni:D" Középiskolában egy tanárom mondta, hogy próbáljuk meg tudatosan átélni az érettségit, a bált, hogy minél többre emlékezzünk. Azóta a nagy pillanatokat próbálom eképp megélni, de úgy érzem, kislányommal minden egyes pillanat nagy pillanat, hiszen õ az elsõ babám. (mondjuk szerintem akárhány gyerekem lesz majd, minddel így fogok érezni:D ) Köszönöm a válaszokat, jó hallani, hogy más is hasonló cipõben jár, úgy értem, megnyugtató. Azért úgy érzem, hogy a kettõnk közötti kommunikáció napról napra jobb, kicsit kezdünk belejönni. Boldog babázást mindenkinek. A kendõt valószínû megveszem. Tudna valaki linket küldeni ilyen kendõrõl? Többféle van, nem tudom eldönteni, milyen lenne jó, melyik éri meg jobban.

Mennyit kell ennie egy 3 hetes babának? Sajnos tápszeres. Innia kell mellette? Kamillateát szabad adni neki? (nagyon hasfájós). Vagy csak forralt vizet?

Legjobb válasz: 150 ml tápszer * ahány kiló. ezt el kell osztani az étkezések számával. pl. 3,5 kg-os a baba: 150*3,5= 525 525/6 (ha 6-szor eszik): 87,5. Vagyis olyan 80-90 ml közt ebben a példában. Vegyél neki mecsek baby teát, azt tuti adhatod. Van 'sima' babamosoly tea is, ez csak édeskömény, kimondottan hasfájásra. Vagy az Infacol, Espumisan szokott segíteni, illetve 4 hetes koról a Gripe Water. Hogy kell-e plusz folyadék azt nem tudom. :(

150 ml tápszer * ahány kiló. ezt el kell osztani az étkezések számával. pl. 3, 5 kg-os a baba: 150*3, 5= 525 525/6 (ha 6-szor eszik): 87, 5. Vagyis olyan 80-90 ml közt ebben a példában. Vegyél neki mecsek baby teát, azt tuti adhatod. Van 'sima' babamosoly tea is, ez csak édeskömény, kimondottan hasfájásra. Vagy az Infacol, Espumisan szokott segíteni, illetve 4 hetes koról a Gripe Water. Hogy kell-e plusz folyadék azt nem tudom. :(
Akár tápszert, akár anyatejet kap a baba, nem kell mellé egyéb folyadék, kivéve nyáron nagy melegben, de akkor is inkább csak forralt víz - orvos mondta.

Hogy szoktassam bele a 3 hetes babámat a pihenöszékbe, rezgös és le lehet dönteni a támláját de nem igazán marad meg benne csak pár percig mit tegyek hogy szeresse?

A kiságyban is inkább hason van el hanyat nyugtalan még alvás közben is felriad hogy kapálozik.Lehet hogy az a baj hogy nem hason van ezért nem jo,de azért kapta mert hasfájos és ugy hallotam a rezgés jo neki.

Legjobb válasz: Szerintem nem volt pénzkidobás, bár nekünk olyan pihiszékünk van, ami nem rezeg. Én is 3 hetesen kezdtem hozzászoktatni, max 5 percig bírta! De ez természetes! Tedd bele minden nap, amig nem kezd el sírni, de akkor vedd ki, nehogy megutálja. Hidd el, egyre tovább fog megmaradni benne! A lányom most 3 hónapos, már félórát-háromnegyed órát is elvan, ütögeti a játékokat rajta. Nagyon szereti! Aludni sosem aludt el benne, de nem bánom, õ a kiságyban is csak hason szeret szunyálni. Légy türelmes! :)

Szerintem nem volt pénzkidobás, bár nekünk olyan pihiszékünk van, ami nem rezeg. Én is 3 hetesen kezdtem hozzászoktatni, max 5 percig bírta! De ez természetes! Tedd bele minden nap, amig nem kezd el sírni, de akkor vedd ki, nehogy megutálja. Hidd el, egyre tovább fog megmaradni benne! A lányom most 3 hónapos, már félórát-háromnegyed órát is elvan, ütögeti a játékokat rajta. Nagyon szereti! Aludni sosem aludt el benne, de nem bánom, õ a kiságyban is csak hason szeret szunyálni. Légy türelmes! :)
Az elõzõ válaszoló vagyok: Már csak azért sem rossz dolog a pihenõszék, mert ebben szoktam kivinni magammal a konyhába, így fõzök, mosogatok, mivel még az etetõszékhez kicsi. Tudom, hogy jobb lenne az "anyai kéz", de azért házimunka is van a világon... (sajnos)... Ja, és ha megyünk valahová, visszük magunkkal, mert legalább ezt ismeri és nem a földön vagy egy idegen kanapén kell heverésznie (a vendégeskedést amúgy sem tûri túl jól).
:) Igen a rezgès jo neki de nem a hàtàn!A kis hasikàjàt kell gyengèden rezegtetni simogatni. Szerintem felesleges pènzkidobàs volt...... Egy anyai kèz sokkal tobbet èr:) !!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!