Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes arcán (16 db)

A babámnak hámlik a szeme körül és az arca.3 hetes. Mit kenjek rá?

Nagyon vékonyan már próbáltam babaolajjal(Gabi),de nem merem többet,nehogy belemenjen a szemébe és begyulladjon!Vagy az is jó rá?

Legjobb válasz: A babádnak a hámló bõre teljesen természetes dolog, mivel ilyenkor szülés után lehámlik neki a felesleg. Nekünk is az arcunkon, a kis kezünkön és a lábunkon hámlott le az elsõ hónapban, aztán észre sem veszed és már el is múlik. Nem kentem semmivel, úgy gondolom hogy egy 3 hetes picurt még nem kell agyon kenegetni, elmúlik neki, nem kell vegyszerezni már ilyen kicsinek. SZép babázást: 11 hetes kislány anyukája:)

A babádnak a hámló bõre teljesen természetes dolog, mivel ilyenkor szülés után lehámlik neki a felesleg. Nekünk is az arcunkon, a kis kezünkön és a lábunkon hámlott le az elsõ hónapban, aztán észre sem veszed és már el is múlik. Nem kentem semmivel, úgy gondolom hogy egy 3 hetes picurt még nem kell agyon kenegetni, elmúlik neki, nem kell vegyszerezni már ilyen kicsinek. SZép babázást: 11 hetes kislány anyukája:)
Szia! a gyerekorvos által felírt fürdetõkrémmel nyugodtan bekenheted.Egyik napról a másikra el fog majd múlni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Doktornő szerint a zsíros tejemtől 3 hetes kisfiam arca pattanásos. Másnak is?

Napról-napra egyre több,ez normális?

Legjobb válasz: Nem a zsíros tejedtõl van... Hol él, mikor tanulta a szakmáját a dokinõ? A kis pattanások (másképp "tejkiütés") azért vannak az arcán, mert így ürülnek a szervezetébõl az anyai hormonok. Nem szabad bántani, esetleg anyatejjel bekenheted. http://picibaba.hu/picibabaval/panaszok/ijedelmek-panaszok-a..

Nem a zsíros tejedtõl van... Hol él, mikor tanulta a szakmáját a dokinõ? A kis pattanások (másképp "tejkiütés") azért vannak az arcán, mert így ürülnek a szervezetébõl az anyai hormonok. Nem szabad bántani, esetleg anyatejjel bekenheted. http://picibaba.hu/picibabaval/panaszok/ijedelmek-panaszok-a..
Teljesen normálisak a kiütések, szinte minden baba átesik rajta. Azért mondta a doktornõ, hogy a tejedtõl van, mert ez az anyatejes babáknál szokott lenni, de nem azért mert rossz, vagy zsíros a tejed, hanem azért mert így ürül ki a szervezetébõl az anyai hormon. Pár hét és túl is lesztek rajta. Addig is próbálj odafigyelni, hogy mit eszel, kerüld a tejtermékeket, a fûszeres ételeket, a csokit és kakaót. Így enyhítheted a kiütéseket.
Naná! :) )))) Túl lesztek elõbb-utóbb rajta. De tényleg figyelj oda a táplálkozásodra, azzal tudsz neki segíteni.
Nekünk is így volt. Nem a zsírtól van, hanem az anyai hormonoktól. Nem szabad nyomkodni, hamarosan elmúlik magától is.
Nekünk már 1.5 hetes korától volt.Ne ijedj meg, minekünk azt tanácsolták, hogy sudokrémmel kenjük, és szépen le is szárította, habár ugye mindig jönnek helyette másikak, most kb 12 hós korában tisztult le teljesen.
Bocsi utolsó vagyok, nem 12 hós, hanem 12 hetes korában tisztultak le:)
Nekünk egy hónapos korában volt a legpattanásosabb a bõre, mint egy kamaszlánynak. 2-3 hét alatt magától elmúlt, semmi nyoma nem maradt, most már gyönyörû a bõre. A doktornõnk szerint az anyai hormonok okozzák az anyatejben, tejkiütésnek is hívják, nem szabad vele semmit sem csinálni, akkor nem marad nyoma.
Az én kisfiamnak is volt ilyen tejkiütése. Nekünk írt rá kenõcsöt a gyerekorvos, és gyönyörûen eltûnt 2 nap alatt. Amúgy valóban az anyai hormonok okozzák ezt. Sõt nálunk pl. a kisfiam mellei is meg voltak duzzadva az elsõ hetekben a hormonoktól. Ne aggódj, hamar túl lesztek rajta ti is. Boldog babázást! 5, 5 hós kisfiú anyukája.

Baktrobal kenőcsöt kaptunk 3 hetes kisfiam arcára mert elég csúnya lett neki vmitől. Az orvos szerint fertőzés okozta? Nem is nagyon akar múlni pedig kenegetem neki.

piros neki és olyan mintha apró pattanások lennének begyulladva, és egyre több lesz szegénykémnek

Legjobb válasz: Szia.Szopizik ? Mert akkor lehet az anyatejtõl van.Az én kislányomnak is volt,kb.a 3.dik héten kezdõdött nála is. Nekem mondta a védönõ,hogy ez tejsömör.Hétfõn volt 7hetes már csak száraz a kis böre,egy két helyen piros de az semmi.Én nem kentem semmivel,elmúlt magától... Minden jót

Szia.Szopizik ? Mert akkor lehet az anyatejtõl van.Az én kislányomnak is volt, kb.a 3.dik héten kezdõdött nála is. Nekem mondta a védönõ, hogy ez tejsömör.Hétfõn volt 7hetes már csak száraz a kis böre, egy két helyen piros de az semmi.Én nem kentem semmivel, elmúlt magától... Minden jót
A kérdező hozzászólása: valamennyit szopizik de kap mellette tápszert is. a doki szerint fertõzés, nem tudom mi lehet ez, de olyan mintha napról napra több lenne és non csúnya szegénykémnek
aloe first spray nekünk bevált a csunya pöttyökre.


3 Hetes babám tápszeres kb 3 napja az arcán pici holyagos patanás szerü pötyök jöttek ki. Lehet alergiás?

Legjobb válasz: Nekem 6hós ikreim vannak,õk is tápiznak a kezdetektõl,nekik is voltak ilyen pöttyeik kb 2-3hós korukra elmult. Vmi tejkiütés v. mi a neve. De az a biztos ha doki v védõnõ látja.

Nekem 6hós ikreim vannak, õk is tápiznak a kezdetektõl, nekik is voltak ilyen pöttyeik kb 2-3hós korukra elmult. Vmi tejkiütés v. mi a neve. De az a biztos ha doki v védõnõ látja.
Biztosan nem allergia. Ezt tejkiütésnek hívják, most ürülnek a szervezetébõl az anyai hormonok. Majd szépen letisztul. De ha a gondolod a nyugalmad kedvérét mutasd meg valakinek ( védõnõ, orvos)
Az én fiam 4 hetes és szintén pöttyös a pofija.Szinte mindig is az volt.Hol erõsebben, hol kevésbé.A meleg is kiütheti.Azt mondják ez természetes, de azért mutasd meg a dokinak, vagy a védõnõnek ha találkoztok.Ja.õ szopizik, tehát a tápszer nem ütheti ki õt.Valószínû nálatok sincs összefüggésben.Én meg mindig azon gondolkodtam mit is ettem, hátha attól.Persze nem ettem semmi extrát, hisz szinte mindentõlkl megfájdul a pocija, így elég rövid a listám amit ehetek.

3 hetes anyatejes babám arcán piros kis pattanások vannak, mitöl lehet?

a hormonok okozhatják, vagy amiket eszem attól lehet?

Legjobb válasz: Szerintem a hormonok,nálunk is pont ebben az idõben jelentkezett.Pár napon belül elmúlt.

Szerintem a hormonok, nálunk is pont ebben az idõben jelentkezett.Pár napon belül elmúlt.
Nálunk is volt hasonló és a védõnõ azt mondta, hogy ha az "elõírtnál" (napi össz 2dl) több tejterméket fogyaszt az anyuka az is okozhat ilyen gyulladt pattanás szerû pöttyöt. Bár én töredelmesen bevallom, hogy ezt a 2dl mennyiséget rendszeresen túlléptem, mert én nagy tejtermékes vagyok.
nekünk is volt és nálunk a paradicsom és az õszibarack okozta de ahogy elhagytam ezeket elmúlt!!de okozhatja tej és a hormonok is!!
Igen, ahogy elõttem írták. Mi anno a mogyoróra gyanakodtunk, miután megettem egycsomót, azután jöttek ki rajta. Sudocrem jó rá.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! hát meglehet a csokitól van... mert ez az egyetlen dolog amit minden nap eszem, habár nem túl sokat :)

Pici apro pattanasok vannak 3 hetes leanykam arcan. Mitol lehet?

Legjobb válasz: Ez még a tisztulás, eltarthat egy darabig. Olyan is lehet, hogy elmúlik, aztán megint elõjön újra. De teljesen természetes, ne aggódj :) Gratulálok a babához :)

Ez még a tisztulás, eltarthat egy darabig. Olyan is lehet, hogy elmúlik, aztán megint elõjön újra. De teljesen természetes, ne aggódj :) Gratulálok a babához :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a gyors valaszt es a gratulaciot :) Akkor nem aggodok, csak mindig jon ki ujabb es ujabb mire a "regi" elmulik, s nem tudtam mitol lehet - gondoltam valami nem oke a tejcsimmel, mivel csak anyatejes baba, de akkor nem errol van szo szerencsere :)
Nekem ekkor abba kellet hagynom a tejtermékek fogyasztását 2 hétre. Semmilyen tejterméket nem ettem. El is múlt neki. Mondjuk neki a testén is volt pötty.
Ilyenkor még tisztulnak ki belõle az anyai hormonok, két hónapos koráig ez tök normális.
Nállunk az egész arca és késõbb a teste is ilyen volt. A hormonoktól és az anyatejtõl is lehet ne aggódj ha nem múlik el 1-2 ét alatt szólj a dokitoknak. Gratula!

3 hetes kisbabámon pattanásszerű kiütések jelentek meg először a homlokán, majd az egész arcán és fején, valamint már a nyakán, és a mellkasán is kezd lenni egy pár darab. Mi lehet ez? Valamire allergiás lehet, vagy talán tejkiütés?

Legjobb válasz: Lehet tejkiütés is, de még a tisztulási folyamat is. Szerintem semmi gond nem lesz, de úgyis nemsokára mentek az 1. doki látogatásra, akkor megkérdezheted. De mondom, szerintem még tisztul a bõre. Gratulálok a babához :)

A kérdező hozzászólása: Ma voltunk dokinál a Semmelweis gyermek klinikán. A doki bácsi ott azt mondta, hogy rettenetesen érzékeny a kisbabám bõre, és hogy az anyai hormonok a tejembõl csinálják ezeket a rettenetesen ronda patiszerû pöttyöket. Azt ajánlotta semmit ne csináljak a pöttyökkel, majd maguktól el fognak múlni. Kitaláltam egy jó módszert. Kinézek magamnak egy pár pöttyet, és különbözõ módon fogom õket kezelgetni, és amelyik módszer beválik, használom az egész arcocskájára. Tehát egy pötty anyatejjel, egy pötty alkohollal, hintõporral való kezelése. Remélem valamelyik használni fog, ha nem akkor nem csinálok semmit csak várok. :) majd megírom melyik jött be. :D Köszönöm a válaszokat!
Lehet tejkiütés is, de még a tisztulási folyamat is. Szerintem semmi gond nem lesz, de úgyis nemsokára mentek az 1. doki látogatásra, akkor megkérdezheted. De mondom, szerintem még tisztul a bõre. Gratulálok a babához :)
Utolsó vagyok!!!!Hintõpor, alkohol tilos!Max gyógyszertári TEJKRÉM!De az anyatejjel többre haladsz!
Szia!Kozmetikus anyuka vagyok 2 és fél hónapos a babám!!!A kicsiknek ilyenkor kezd kiürülni az anyai hormon a szervezetükbõl , ami eddig védte!Így a tejedet idegen anyagnak érzékeli!DE semmi baj!!!!El fog múlni!Kend anyatejjel és max 1 hét és totál elmúlik!
na most aztán döntsd el mivel kened :)
Szintén kozmetikus anyuka vagyok 2 hós bébikével. Ugyanilyen volt a babóm. Mostmár csak a nyakán van néha, fõként ha melege van, meg az arcocskáján megjelenik néha-néha 1-1. Pedig borzasztóan nézett ki. Sõt, a tetejébe még iszonyúan száraz volt a bõre. Max. gyógyszertári kevert vitaminos testápolóval kend, ha száraz a bõre. Ha nem száraz, csak a piros pöttyök vannak, akkor meg semmivel. El fog múlni.
nálunk is ez volt. három hetes korában kb 1-2 nap alatt tiszta "pattanás" lett. az anyatejben lévõ hormonok miatt van. A doktornõ azt tanácsolta, hogy kenjem azzal az alkohollal amivel aköldökét kezeltem, ha megszáradt, kenjem be a hintõporral amivel szintén a köldökét kezeltem. ezt reggel és este csináljam meg, és ha 3-4 nap alatt nem javul, akkor ír rá erõsebb krémet. kb 3 nap alatt látványosan javult, és szinte teljesen el is múlt kb 1, 5 hét alatt. most is van egy-egy darab, itt-ott elõjön, de nem vészes. lehet hogy késõbb megint elõjönnek, nem veszélyesek , nem kell tõlük félni. most vagyunk 6 hetesek. probáld meg, ha nem múlnak pár nap alatt , mutasd meg a dokinak.
Ha tejkiütés, akkor eltarthat 1-2 hónapig és még véletlenül se tegyél rá semmit!
Ne tégy semmit, ha megakarod próbálni az én tanácsomat. Fürdesd meg és ne kend be semmivel.1 nap után már elkezdenek visszahúzódni, de talán kell egy hét is , h teljesen elmúljon. Az én babámnak végül az egész testén volt. 3 hetes kórban kezdõdött csak sajnos késve jöttem rá h mitõl és így 1 hónapig szenvedtünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csak kezdek aggódni, mert egyre több kiütés van rajta, és nagyon pirosak. Epret nem ettem, direkt figyeltem rá. Ha tejkiütés, akkor mikor fog kb. elmúlni? Hintõport tehetek rá, hogy hamarabb leszáradjanak a kiütések?
Minden tisztába tevésnél mosd meg a fenekét és ne használj nedves törlõkendõket. Saját tapasztalatom. Úgy vettem észre, h amikor én tettem tisztába a picit, mindig fürdettem, a párom meg törölte. Azt mondták , h tejkiütés és h ne igyak tejet...blá-blá-blá. Nálunk csak ez volt a gond.
Nem ettél véletlenül epret vagy epres ételt?! vagy valami krém, olaj lehet?!
A tejtõl van teljesen ártalmatlan idõvel elmúlik.

3 hetes babám arca tele van kis fehér pattanással. Nekem az rémlik ilyenkor, hogy el kell hagynom a tejtermékeket. Máshol azt olvasom, hogy ez temészetes folyamat és magátol tisztul pár hónap alatt. Melyiknek higgyek?

Legjobb válasz: A kis fehér pattanásokat a nõi hormonok okozzák, amiket a babád a tejjel együtt kap. Egyszerû tejkiütés, ne piszkáld, magától elmúlik. Elhagyhatod a tejtermékeket, de felesleges, mert ha a tejre érzékeny, az nem ilyen formában jön ki. Ha véres a széklete, vagy bûzös, zöld, és nehezen kakil, esetleg kijön rajta bármilyen ekcéma jellegû bõrelváltozás, akkor hagyd el a tejtermékeket, mert ezek jó eséllyel utalhatnak tejérzékenységre. A pici pattanások nem erre utalnak, nyugi:)

A kis fehér pattanásokat a nõi hormonok okozzák, amiket a babád a tejjel együtt kap. Egyszerû tejkiütés, ne piszkáld, magától elmúlik. Elhagyhatod a tejtermékeket, de felesleges, mert ha a tejre érzékeny, az nem ilyen formában jön ki. Ha véres a széklete, vagy bûzös, zöld, és nehezen kakil, esetleg kijön rajta bármilyen ekcéma jellegû bõrelváltozás, akkor hagyd el a tejtermékeket, mert ezek jó eséllyel utalhatnak tejérzékenységre. A pici pattanások nem erre utalnak, nyugi:)
így van, tejkiütés, semmi teendõ vele, elmúlik magától!
Szerintem is tejkiütés lehet. Babám arca pár hetesen tele volt vele. Nem komoly, csak esztétikailag csúnya. Védõnõm javaslatára sudocrémmel kentem, két napon belül elmúltak. Csak vigyázni kell, hogy a szemébe, szájába ne menjen, és csak nagyon vékonyan kell bekenni.
ha anyatejes, akkor lehet tejkiütés, az magától elmúlik. szoptatásnál kend be anyatejjel a pöttyöket.
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=21721, itt olvashatsz nehany velemenyt, annak idejen en is hasonlo problema miatt aggodtam.
Tejkiütés, az égvilágon semmit nem kell vele csinálni, majd elmúlik.
míliának hívják ezt a kiütést, és el fog múlni :)
A kérdező hozzászólása: kevés a tejem ezért kap tépszert is mellette. kb fele- fele arányban eszik anyatejet is meg tápszert is

3 hetes babám arcán csúnya pattanások vannak, majdnem olyan mint a kinyomható pattanás, tápszert kap, lehet azttól? Mivel lehetne kezelni?

Legjobb válasz: Az én babámon is volt és azt mondta a doki, hogy az anyai hormonoktól van és fél éves koráig ez többször is elõfordulhat. Már csak egyszer-egyszer van 1-1 db rajta pedig az én babám is tápszeres.

Az én babámon is volt és azt mondta a doki, hogy az anyai hormonoktól van és fél éves koráig ez többször is elõfordulhat. Már csak egyszer-egyszer van 1-1 db rajta pedig az én babám is tápszeres.
SEMMIKÉPPEN NEM NYÚLJ HOZZÁ MAJD ELMÚLIK MAGÁTÓL NEM KELL VELE SEMMIT CSINÁLNI A NAGYOBBIK LÁNYUNKNÁL MI KEZELTÜK ÉS MÉG MOST IS MEGMARADT A HELYE A KICSINÉL NEM CSINÁLTUNK VELE SEMMIT ÉS GYÖNYÖRÛ SZÉP A BÕRE
valoban az anyai hormonoktol van és el fog mulni magátol annyit tehetsz h alkohollal este fürcsi után letörlöd a gennyeseket
Mi 1hónaposak vagyunk, szintén tápszeresek. A védõnõ a melegre fogta, azt mondta, ne nyúljak hozzá. Mivel 2 napja hüvös van, ez az anyai hormon dolog tûnik reálisnak. Hasonlóak is a tinédzser pattanásokhoz.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a gyors válaszokat, igen tényleg hasonlóak a tinédzser pattanásokhoz, akkor nem piszkáljuk neki, majd csak elmúlik


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!