Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes amikor ébren (3 db)

Kislanyom 10 hetes es mostanaban naponta 2-3 alkalommal amikor ebren van es nyugodt egyszeruen osszerezzen mintha valaki megijesztette volna es azutan keservesen elkezd sirni. Miert ijed meg a kisbabam?

Massal is elofordult mar vagy nalunk van valami gond?

Legjobb válasz: Az én lányom is csinálta ha háton feküdt és meghallott akár egy icipici zajt is.Azt mondta a doki , hogy reflex ki fogja nõlni , most 3,5 hós és már nem tapasztalom nála.

Az én lányom is csinálta ha háton feküdt és meghallott akár egy icipici zajt is.Azt mondta a doki , hogy reflex ki fogja nõlni , most 3, 5 hós és már nem tapasztalom nála.

Mivel kötöd le/szórakoztatod 2-4 hetes babádat amikor ébren van úgy, hogy közben van otthon egy nagyobb (2-3 éves) gyerek is?

Legjobb válasz: Most három hónapos, és van egy három éves is, de szerencsére nem nagyon kellett még 2-4 hetesen lekötni. Akkor ha felébredt, evett, tisztába tettem, kicsit talán nézelõdött, aztán a nap nagy részében aludt is tovább. Késõbb,mikor már egyre többet kezd fent lenni, akkor oda teszem, ahol mi játszunk a naggyal és szerencsére jól elvan, nézelõdik, ha elunja magát, kicsit odébb teszem :). Most a kezét fedezte fel azt nézegeti folyton. De azt a picit (2-4 hetes) szerintem még nem kell (meg nem is nagyon lehet) lekötni, szórakoztatni (vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsések?).

Most három hónapos, és van egy három éves is, de szerencsére nem nagyon kellett még 2-4 hetesen lekötni. Akkor ha felébredt, evett, tisztába tettem, kicsit talán nézelõdött, aztán a nap nagy részében aludt is tovább. Késõbb, mikor már egyre többet kezd fent lenni, akkor oda teszem, ahol mi játszunk a naggyal és szerencsére jól elvan, nézelõdik, ha elunja magát, kicsit odébb teszem :) . Most a kezét fedezte fel azt nézegeti folyton. De azt a picit (2-4 hetes) szerintem még nem kell (meg nem is nagyon lehet) lekötni, szórakoztatni (vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsések?).
Én a zenélõ forgót tudom javasolni.Nekünk anno bevált.
KOntrasztos képek nézegetése esetleg, azt fel rakod neki a kiságyra valahogy, esetleg zenélõ forgó (az én fiamat csak 2 hónaposan kezdte igazán érdekelni), de élénk színû legyen. Vagy vidd magaddal babakocsiban, vagy hordozóban, mózesben, oda ahol éppen vagytok, beszélj hozzá, vagy dúdolj, énekelj neki, és közben szabad marad a két kezed. Vagy kösd magadra ha szereti.
Kisfiam 3 éves múlt, a lányom 1 hónapos. Már egész sokat tölt ébren, de még nem igazán lehet lekötni. Zenélõ forgót még nem nézi. Pihenõszékbe rakom 10-10 perceket, ott elnézelõdik, aztán ha sír ölben van picit, aztán vissza. a csörgõt már figyelgeti, a fiam lelkesen rázza neki.:) )) szerintem 6-7 hetes kora körül kezd el figyelni jobban, akkor talán a forgó is már leköti picit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, nekem is ez a bajom, hogy nem köti le még semmi, így pakolgatom õt ide-oda, mikor ol vagyunk a nagyobbal, de kb 5 perc után mindent elun. Próbálom minél kevesebbet kézben tartani, de sokszor ez a vége, amit a nagyobb nehezen visel.

3 hetes kisfiam amikor ébren van sokat nyög erőlködik, kézben marad el de akkor se áll meg fél percre se. Ha leteszem kb 10 percig marad és sir. Már nagyon fáradt vagyok, szinte semmit nem tudok tőle csinálni. Mitől lehet ez? Normális ez?

Legjobb válasz: Az én babám pont ilyen és most 5 hetes. Pár napja mindenki azt írta nekem válaszul,hogy biztos a melegtõl van. Itt sok mindent ráfognak a melegre,pedig most nálunk hideg van és semmi sem változott. Az biztos,hogy nem beteg, mivel csak nyöszörögve és hisztisen sír és a kezemben egy hangja sincs. Van hogy egyik szopizásból átérünk a másikba,három órán keresztül cipelem,ringatom, berakom a bébihordóba, zenélõ játékot rakok elé, énekelek neki,ide-oda rakosgatom stb... ,de sehol sem jó csak 1-2 percig. Én is ki vagyok már, ötletem nincs mit kellene csinálni. Szerintem ezen csak a kitartás és az idõ segít. A védõnõm azt mondta, hogy már ritkaságnak számítanak azok a csecsemõk akik csak esznek és alszanak. :)

Az én babám pont ilyen és most 5 hetes. Pár napja mindenki azt írta nekem válaszul, hogy biztos a melegtõl van. Itt sok mindent ráfognak a melegre, pedig most nálunk hideg van és semmi sem változott. Az biztos, hogy nem beteg, mivel csak nyöszörögve és hisztisen sír és a kezemben egy hangja sincs. Van hogy egyik szopizásból átérünk a másikba, három órán keresztül cipelem, ringatom, berakom a bébihordóba, zenélõ játékot rakok elé, énekelek neki, ide-oda rakosgatom stb... , de sehol sem jó csak 1-2 percig. Én is ki vagyok már, ötletem nincs mit kellene csinálni. Szerintem ezen csak a kitartás és az idõ segít. A védõnõm azt mondta, hogy már ritkaságnak számítanak azok a csecsemõk akik csak esznek és alszanak. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ:) én nem bánnám ha nem alszik csak el lehetne kicsit foglalni valamivel.õ is cicin jól elvan, de utánna kezdjül elõröl.akkor kitartás neked is.kicsit megnyugtattál hogy nem csak az enyém csinálja ezt:)
Sziasztok! Az én kisfiam 7 hetes és ugyan ez volt az elsõ 2 hétben míg rá nem jöttem hogy az igény szerinti szoptatás egy nagy baromság.Folyamatosan görcsei voltak sikitozott a pocifájástól éskiprobáltam hogy 3oránként etetem, fél ora plussz minusszal.Az elsõ alkalom szívbemarkolo volt de nagynehezen letelt 2, 5 ora ás adhattam neki enni.ugy megszívta magát hogy onnantól 3 oránként kérte a cicit, most viszont már 4 oránként eszik.A játék cumit is megszeretettük vele és azóta nem akar álandóan rajtam "lógni", mert a cumiban megtalálta a nyugalmát.Ez nem azt jelenti hogy eltávolodott tõlem, mert ugyan ugy szeret az ölemben lenni csak nem kell minden szíre szóra felkapkodni, mert teljesen kiegyensúlyozott baba lett.Én mindenkinek azt tanácsolom probálja meg ezt a modszert, gyerektõl is függ hogy beválik e.Mindig egy és ugyanazon idõben játszok vele, mikor már a tennivalóimmal végeztem.Olyan picik még hogy azt szokják meg amit kapnak és ez lesz a természetes nekik.Jó babázást kívánok! E.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!