Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes adható tápszert (4 db)

3 hetes babámnak nem elég cicizés után a 90 tápszer. Adhatok neki többet, mondjuk 120-at? Sajnos nincs sok tejem.

Legjobb válasz: 3 hetesen inkább a cicizést kellene preferálni, tehát ha nincs az egyik ciciben elég tejed, akkor tedd át a másikra, majd ha "kifogyott", vissza az elsõre. Eleinte macerás, fárasztó, de ha beindul végre rendesen a tejelválasztásod, elfelejtheted a nyamvadt tápszert. Kérd ki a védõnõ tanácsát (ha normálisat sikerült kifognod) szoptatás ügyben vagy keresd meg a LLL-t (http://www.lll.hu/telefon), telefonon is szívesen segítenek neked. A tejci kereslet-kínálat elvén termelõdik, tehát mivel a gyerek mindig csak keveset eszik, nem is termelõdik benne több. A tápszerrel az a baj, hogy sokkal könnyebb üvegbõl enni, csak egy kicsit össze kell zárni a száját, és már ömlik is bele a kaja, nem kell szívnia.

3 hetesen inkább a cicizést kellene preferálni, tehát ha nincs az egyik ciciben elég tejed, akkor tedd át a másikra, majd ha "kifogyott", vissza az elsõre. Eleinte macerás, fárasztó, de ha beindul végre rendesen a tejelválasztásod, elfelejtheted a nyamvadt tápszert. Kérd ki a védõnõ tanácsát (ha normálisat sikerült kifognod) szoptatás ügyben vagy keresd meg a LLL-t (http://www.lll.hu/telefon), telefonon is szívesen segítenek neked. A tejci kereslet-kínálat elvén termelõdik, tehát mivel a gyerek mindig csak keveset eszik, nem is termelõdik benne több. A tápszerrel az a baj, hogy sokkal könnyebb üvegbõl enni, csak egy kicsit össze kell zárni a száját, és már ömlik is bele a kaja, nem kell szívnia.
nem akarlak elszomorítani, de... én is így jártam.nagyon kevés volt a tejem és, mivel cumiból kapta a tápszert, egyre kevésbé szívta a cimimbõl, majd egyáltalán nem fogadta el.akkor ugye fejni kezdtem és üvegbõl kapta a tejcsit is.ennek hatására teljesen el is apadt a tejem. de a kérdésre válaszolva:attól függ, ha tudod erõltetni a cicizést, akkor próbáld, ha viszont nem megy, akkor pedig muszáj neki tápszert adnod, mert egyébként nem lakik jól.
Ha szoptatni akarod, akkor ne adj neki, ill. ne cumisüvegbõl. Pár napig szenvedés, de akkor tudja jól beindítani a tejet, ha éhes, és erõsen, jól szopizik. Márpedig ha tápot adsz, akkor nem lesz éhes. Sajnos én is ebbe a hibába estem, és az lett a vége, hogy 8 hónapja géppel tudom csak fenntartani a tejet, és cumisüvegbõl issza. cumizavar. Ha nem izgat annyira a szoptatás, akkor adj neki nyugodtan, bár én legalább 6 hétig mindenképp erõltetném az anyatejet.
Most lehet, hogy meg fognak kövezni, de nálunk nem vált be a váltogatós cicirátét. Kisfiam eleve nem szopizott jól. Már a kórházban sem. Amikor a sûrûbbje következett, akkor mindig türelmetlen lett és ordított. Mivel nem tudtam vele mit kezdeni és nem akartam sírni hagyni, ezért tápszert adtam neki cumisüvegbõl. Nem felejtett el cicizni. 3 hónapig ment ez így, hogy minden etetésnél elõször megpróbáltuk a cicit, majd jött a cumisüveg. Fejtem, de nem sok jött. Szerintem nem volt jó a technikám vagy nem tudom. Szóval kapott kiegészítést, aztán már csak tápszert. Szerintem annyit készíts neki, ami a tápszer dobozán fel van tüntetve korának megfelelõen. Ha nem éhes már, úgysem issza meg. Oké, hogy az anyatej a legjobb neki, de ne szenvedtessük már feleslegesen, hogyha nincs elég vagy valami probléma áll fenn. 7 hós kisfiú anyukája
Nekem a 90 is rengetegnek tûnik! Fõleg szopi után. A tejtermelésem a fiam három hetes korára még be sem állt. Ha szoptatni szeretnéd, akkor inkább csökkenteni kéne a tápszert. És a tejszaporításért meg kell dolgoznotok, de érdemes! Több tejed akkor lesz, ha többet szoptatod. Egyáltalán nem kell két-három-négy órákat várni az etetések között, szopjon, amikor csak érdeklõdik és meg fogja termelni a kellõ mennyiséget (reméljük még nem teljesen kényelmesedett el:)
Egyetértek az utolsó válaszolóval!Nekem sem volt soha elég a tejem ezért születése óta pótolom a babámnak.Mindig annyit adok Neki amennyit elfogad. Viszont én mindent megtettem, hogy beindítsam a tejet.Folyton cicire tettem, nem adtam pótlást.Nem vált be, csak a sírás hallgattam napokig.Aztán elkezdtem fejni 2 óránként, éjjel is.Így nõtt a mennyiség folyamatosan, bár még mindig pótolok a tejci is szaporodik folyamatosan.Ezen azt értem, hogy most pl. 180-at eszik abból 120-at szopik.Tehát nem csökkent a tej mennyisége hanem nõtt.Cumisüvegbõl kapja a pótlást és semmi cumizavar nem volt neki.Elõször szopizik és ha igényli kap tápszert/ez már egyre ritkábban van, pedig csak egy mellbõl szoptatok, mert a másikban 10ml-nél több még nem volt./Õ most 4 hónapos és nagyon szépen fejlõdik.

3 hetes babának adható tápszert fel kell iratni az orvossal vagy meg lehet venni anélkül is a gyógyszertárban?

Legjobb válasz: megveheted, de úgy dupla annyiba kerül. vagyis nekünk a Milupa felírva 610 ft, recept nélkül pedig 1310 ft.

megveheted, de úgy dupla annyiba kerül. vagyis nekünk a Milupa felírva 610 ft, recept nélkül pedig 1310 ft.
Mindenképpen irasd fel az orvossal, mert különben sokkal drágább és nem is biztos hogy adnak recept nélkül.
Szia.Azt hiszem 6 hónapos korig támogatja a tb a tápszert úgy hogy irasd fel míg lehet.Utánna már csak rendes áron tudod megvenni.Egyébként adnak persze recept nélkül is.Csak arra figyelj hogy a dokik szeretik a hipoallergén tápszert felírni mondván nehogy allergiás legyen a gyerek.Ne kérj ojat elõszõr próbáljátok ki a simát és ha valami nem jó én még akkor is azt mondanám kérj más fajta tápszert mert a hipoallergén jóval drágább , nagyon keserû és egyátalán nem biztos hogy baja lessz a simátol a babának.A legolcsobb a mildibé, a fiam sugárba kihányta a lányom azon nõtt fel.Mi végül a fiúval humánát ettünk de sok probléma van vele , elõfordúl hogy más állagú a por mint a megszokott stb.Próbáld ki a mildibét ha nem jó a bebát ezeket szokták nálunk adni a kicsiknek.
Ezt a kérdést MINDENKÉPP BESZÉLD MEG AZ ORVOSODDAL: Õ ismer benneteket. Egyébként nem igaz, hogy minden H.A vagyis hipoallergén tápszer keserû. A nestléjé a Beba igen is finom. Én kóstoltam mindkét fiam ezt eszi ette. Sokat láttam már az életben. pl pont olyat is, hogy orvos anyuka kislánya kapott H.A tápszer után simát , mert hogy jól van nem lesz már gond és majdnem megfulladt. Vagy csak lenyalta a tesó sima tápszeres cumiját véletlen. Sajnos nem tudhatod nem-e hirtelen reakcióval reagál a gyereked. Nem baj ha ezen a téren óvatosabb vagy a kelleténél.
Én úgy tudom, hogy csak receptre kapható az egyes tápszer. És úgy olcsó is. A kettes már recept nélküli, és baromi drága is. Amúgy a fiamnak a gyerekorvos az elsõ prectõl sima tápszert írt, nem HA-t, nem tudom, mire ez a nagy óvatoskodás, amikor lehet, hogy a sima is teljesen jó. Én mondtam a dokinak, hogy írjon tápszert, mert ki tudja, kellhet (amúgy én úgy tudom, hogy eleve felírja a gyerekorvos a fürdetõvel meg ilyesmivel együtt, hogy ha valami gixer lenne, akkor legyen otthon), de mondtam, hogy ne a legdrágábbat, és BEBA 1-et írt fel. Jó is volt, kéthetente kapott tápszert, mert levelezõs suliba jártam, fejni meg valamiért nem tudtam. 4 hónapos kora óta csak tápszeres, ezt kapta továbbra is, teljesen jó volt neki.

3 hetes a kislányom és úgy vettem észre, hogy nem elég neki a tejem, pedig sok van. Lehet, hogy nem elég tápanyagdús a tejem? Pótlásnak adhatok neki tápszert?

Legjobb válasz: Adj neki nyugodtan, ha úgy látod, hogy még éhes, de gyakran fejj, így több lesz a tejed. Nem hiszem, hogy nem lenne elég tápanyagdús a tejed, talán valami olyasmit eszel, ami nem tetszik neki, de errõl inkább a védõnõt kérdezd meg.

Adj neki nyugodtan, ha úgy látod, hogy még éhes, de gyakran fejj, így több lesz a tejed. Nem hiszem, hogy nem lenne elég tápanyagdús a tejed, talán valami olyasmit eszel, ami nem tetszik neki, de errõl inkább a védõnõt kérdezd meg.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a legrosszabb minõségû anyatej is jobb a legjobb minõségû tápszernél. Ha van elég tejed, semmi baj nem lesz. Minden benne van, aminek benne kell lennie. Összetétele pedig igazodik a baba korához. Lehet, hogy tényleg olyasmit ettél-ittál, amitõl nem ízlett a picinek. Semmiképp ne adj tápszert, ha van elég tejed!
Én azt javaslom, a szoptatással kapcsolatos kérdéseidet tedd fel itt, nekem sokat segített: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=..
Ne adj neki tápszert! Inkább szoptasd többször, így kb 1 hét alatt több lesz a tejed.
kerüld a fûszeres és puffasztó ételeket. A szénsavas italokat. A babádnak a te tejed a legjobb.


Lányom 3 hónapos és 1 hetes. Tápszert adok neki sajnos, jó étvágya van, 250-300 milit eszik általában. Szerintetek adhatok neki 1-2 kanál pépesre tört almát?

Legjobb válasz: Jelentkezem! :) 10 nap és betölti a 4. hónapját a leányzóm. Almából pépesen megeszik naponta 1 egészet, paprikáskrumpli szaftot nyaldossa, gulyásleves levét nyeli mintha kötelezõ lenne neki :D Mai menü egy kis húsleves krumplival meg répával. Tegnap egy egész üveg bébiételt evett meg (almapüré csirkehússal) Szerencsére semmi baja! :) 7 kiló fölött van

A kérdező hozzászólása: Jelentkezem! :) 10 nap és betölti a 4. hónapját a leányzóm. Almából pépesen megeszik naponta 1 egészet, paprikáskrumpli szaftot nyaldossa, gulyásleves levét nyeli mintha kötelezõ lenne neki :D Mai menü egy kis húsleves krumplival meg répával. Tegnap egy egész üveg bébiételt evett meg (almapüré csirkehússal) Szerencsére semmi baja! :) 7 kiló fölött van
A kérdező hozzászólása: Az is megeshet! Ma voltunk a Ligába védõoltást kapott, ne értsetek félre, nem bántásként szeretném írni, de az én gyerekem ilyen hatalmas? Volt ott sok kisbaba, Alexámnál idõsebb pl. fél éves, fele akkora volt mint lányom, és még most kezd el hasra fordulni, az enyém már szerencsére ezen is túl van :) ( persze ez elsõsorban a babától függ ) E hónap elején voltunk súlymérésen, akkor volt 3 hónapos, 6 és fél kilót nyomott, ma 3 hónap és két hetes, 7 kiló 20 deka...pedig csak akkor kap enni ha kéri :) ) Volt egy másik kisfiú 4 és fél hónapos, az anyja a húson kívül már mindent adott 3 hónaposan neki és mégsem hízik szegény, étvágya sem nagy.
Igazad van, tényleg mindenki mást mond, ezért is állandó vitatéma többek között a hozzátáplálás is. Mindenki másképp gondolja, és valószínûleg sosem lesz egyetértés. Ha nem kezditek el 4 hónaposan, hanem mondjuk 6 hónaposan, akkor is ki fog derülni, hogy mi az, amire allergiás vagy mit nem szeret, viszont az emésztõrendszerének nem lesz túl jó... Egyébként nem lehet, hogy csak növekedési ugrása van? Ilyenkor nagyobb az étvágyuk. Vagy esetleg csak erõs szopó reflexe van, és nem is éhes?
A kérdező hozzászólása: Szerintem minden település védõnõje és orvosa mást mond. Ez most olyan dolog, hogyha 4 hónaposan nem kezdjük el neki adni a bébiételt, kóstolásképp, nem fogjuk tudni mit szeret ill. mit bír, értem itt a kipattogásra. Ha meg nem laktatja a tápszer, az sem megoldás, hogy fél litert megeszik 4-5 hónaposan majd.
4. vagyok. Jól le lettem pontozva... Amúgy ez tény, hogy 6 hós kor elõtt nincs szüksége a babának másra, csak anyatejre vagy tápszerre (ha tápszeres, akkor +vízre). Nekünk a gyerekorvos, védõnõ, mindenki ezt tanácsolta. A kisbaba emésztõrendszere nem érett más táplálék befogadására 6 hós kor elõtt, és nagyon sok baba még 6 hósan sem. A tápszeres babák gyomra sem különbözik az anyatejesekétõl ebbõl a szempontból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat. Nekem az orvosunk aszisztensnõje mondta, hogy ha betölti a 4 hónapot, lehet kezdeni almával. Sõt, említette még a sütõtököt és a borsót, amivel nem igazán értek egyet.
Szerintem ne. Bõven elég 6 hónapos korában elkezdeni a kóstoltatást, mert szinte lehetetlen, hogy 3-4 hónaposan érett legyen rá a gyomra (igen, akkor is, ha tápszeres, sõt).
A lányom szeptember 3-án lesz 4 hónapos, tegnap a gyerekorvos mondta hogy most lehet elkezdeni pépes almát adni neki, így ma kapott elõször egy keveset.
250-300ml az igen!Az én kislányom is tápszeres volt az elejétõl, én 3, 5 hónaposan kezdtem el az almát.
Szerintem várj vele még 2 hetet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!