Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes éjszaka is 3 óránként (9 db)

Nem nagy ez a súly, nyugodtan szopizzon éjszaka is, ha igényli.
Figyelj, a kis súllyal született babák hamar össze szedik magukat.Mért kéne neki kevesebbnek lenni , mint egy átlag súlyú babának?Az én fiam most ..épp ma 8hetes és 5kilós, tehát teljesen jó súlyban van a babád!!HA éhes adj neki éjjel is, ne éheztesd õk még nagyon picikék.Az én anyum azt tanácsolta úgy is észre fogom venni, hogy miért kel fel éjjel.Ha azért mert éhes adni kell neki de ha majd már csak megszokásból, na akkor jöhetnek a trükkök, tea , víz stb..mert akkor már olyan nagy, h.végig aludhatja az éjszakát nyugodtan.Szval szopizzatok nyugodtan és én elgondolkodnék egy gyerekorvos változtatáson.Nekünk sem az aki hivatalosan kéne, h.legyen..
szia. a én kislányomat 2750nel engedték ki a kórházból, most 7 hetes és 4 kg. Szerintem nem sok a babád súlya.
Bátran szoptasd meg a kicsidet amikor csak kéri, éjjel is nappal is egyaránt. A tejtermelõdés szempontjából is nagyon fontos az éjszakai szopi amikor a prolaktin hormon szintje magas a vérben, és ha éjjel is szoptatsz akkor biztosítod a folyamatos tejtermelést. Kizárólag anyatejjel táplált kisbabát nem lehet sem túletetni, sem meghizlalni. Az én kisfiam 5 hónapos, nappal 2, 5-3 óránként, éjjel 2-3 x szopik. Most nagyon meleg napok jönnek, tedd gyakran mellre hogy elegendõ folyadékhoz jusson a hõségben. Az ilyen tanácsokat osztogató gyerekorvost pedig azonnal fõbe kéne lõni, de minimum elzavarni egy továbbképzésre! Boldog babázást és boldog szoptatást kívánok!
na neee!!! nekem is azt mondtak hogy ejjel ne szoptassam a lanyomat, hanem adjak neki kamilla teat izesites nelkul hat perszeee nem a kamilla teatol fog hizni es fejlodni hanem az anyatejtol szoval nyugodtan csak szoptassad, amig csak birod!!haggynad hogy a gyereked orditson az ehsegtol hat milyen orvos az aki ilyet mond???
Ez nem hasznos tanács lesz, hanem megnyugtatásnak szánom: Egyre több baba születik közel 4 kg-mal. Miért is jelentene gondot, ha 6 hetesen éri el azt a súlyt, amit más babák már a születésükkor?
Szerintem is hülye a gyerekorvosod. Ilyen pici babát éjjel is kell etetni ha kéri! Az én kisfiam már 8 hónapos és még mindíg felkel egyszer enni, de nem baj. Az orvosváltáson szerintem is gondolkozz el, mert nem értem hogy mondhat ilyet?!
Szerintem sem sok a babád sulya, az én kislányomat 2800 grammal engedték ki a korházból, a legutóbbi mérésen 4, 5 hetesen 4160 volt. Nekünk azt mondták hogy nagyon szépen gyarapszik. Válassz másik orvost......

Valamit rosszul csinálok, mindenhol azt olvasom hogy az én babám már átalussza az éjszakát két hetesen, 1 hónaposan stb. A miénk most 2hónapos és 2 hetes de 3 óránként kel enni éjjel is?

Legjobb válasz: Akkor én is nagyon rosszul csináltam valamit, mert kb. fél éves koráig éjjel 2-3 szor is megébredt. (Most 2 éves múlt, de simán végigalukálja az éjszakát) Nem minden baba egyforma!! Ismertem olyant, akihez az é.anyja óránként kelt, de van olyan is, hogy az elsõ naptól nagyon jó alvó egy baba. Ettõl még nem rossz vagy jó anya valaki és nem kell "alvásra" nevelni a piciket ilyen korban még!:)

Akkor én is nagyon rosszul csináltam valamit, mert kb. fél éves koráig éjjel 2-3 szor is megébredt. (Most 2 éves múlt, de simán végigalukálja az éjszakát) Nem minden baba egyforma!! Ismertem olyant, akihez az é.anyja óránként kelt, de van olyan is, hogy az elsõ naptól nagyon jó alvó egy baba. Ettõl még nem rossz vagy jó anya valaki és nem kell "alvásra" nevelni a piciket ilyen korban még!:)
Nekem a nagylány felkelt éjjel vagy 5-6 hónapos koráig, most a kisfiam 3 hetes kora óta alussza át az éjszakát, este 9-tõl reggel 5-6-ig. Mindkettõ csak anyatejes volt. Ez nem más, mint szerencse kérdése.
A fiam 6 hetes korától már csak egyszer evett éjjel, 3 hónapos korától egyszer sem. Szerintem az 'átalussza az éjszakát' fogalmat is sokan sokféleképpen értelmezik. Lehet hogy más a 6 órát is annak gondolja, Te pedig azt hiszed a 2 hónaposa 10 órákat durmol egyvégtében. A fiam kb. 6 hónapos lett, mire 10-11 órát aludt ébredés nélkül, addig max. 9 órát, de 3 hónaposan még kevesebbet.
Az én kislányom is ennyi idõsen fel kelt 3 óránként enni.Már 18 hónapos és egyszer még hajnalban(ritka ha nem)fel kel enni.
Novemberben lesz 3 éves a fiam még sose aludt át egy éjszakát sem. Êjfél körül átjön majd utána kb 2* ébred inni. 1 éves lányom 10 órát alszik szó nélkül. ( kivéve fogzás).
Ez totál babafüggõ dolog. Az enyém anno 6 hetes korától aludta át az éjszakát. Úgy értem aludt 7-8 órát egyhuzamban. Tehát elaludt este 9-kor, és nem ébredt fel, csak majd hajnali 4-5 órakor. De szerintem ez azért volt, mert õ fõleg tápszeres volt, nem sok tejem volt. A tápis babák azért alusszák át viszonylag korán az éjszakákat, mert a tápszer jobban elteliti a hasukat, mint az anyatej. Tehát nyugi, nem te hibáztál.
Nálunk 1 éves baba van, 2-3 alkalommal kelek hozzá éjjel, ha jön a foga, akkor többször. A barátnõm, akivel együtt szültünk nem kel fel egyszer se, az õ 1 évese átalussza az éjszakát. A szomszédom babája szintén 1 éves, õ is többször kel hozzá éjjelente. Nem csinálsz semmit sem rosszul.
Ha a baba hamar átalussza az éjszakát az nem ügyesség kérdése, hanem szerencse. Lányom is tök hamar átaludta, áldom is õt ezért, de ez nem egy általános állapot és ezért nem tartom magam ügyesnek. :) Unokaöcsém féléves koráig 2, 5 óránként kelt, majd 1 éves koráig kétszer kelt éjjel, most lassan másfél évesen még mindig kel egyszer. Pedig az anyukája nagyon ügyes :) , na de ez nem ennek a függvénye.
óhh, ezek óriási túlzások :-))) az én lányom 4, 5 hónapos koráig nem aludta át az éjszakát, és én is meg voltam gyõzõdve, hogy valamit nagyon rosszul csinálok...aztán egyik napról a másikra átaludta a Drágám...minden baba más, a miénk pont a sokszor kelõk közé tartozik és hidd el még nagyon sok ilyen baba van...de ne keseredj, mint minden ez is elmúlik :-) Én a vége felé már olyan kimerült voltam, hogy néha az ájulás kerülgetett...most meg már ott tartunk, hogy folyamatosan rohannom kell a gyerek után :-))) hát mindig van valami :-) Kitartás!!! Jó babázást!!!
Mert mint mindenki más is, a babák is változóak. Nincs két egyforma gyermek még iker testvérek esetében sem. Ilyen pici korban hamar kiürül a gyomra ezért is kell 3 óránként etetni. Vagy lehet nem is éhes, hanem gondoskodásra vágyik. Tudom fárasztó tud lenni, de ahogy nõni fog az alvás igénye is meg fog hosszabbodni.. Akkor meg a hasfájás jön, meg az egyéb dolgok... Kitartás! Lesz egy még így sem! :-)
Lányom kezdetektõl 1× kelt fel enni éjszaka, most 2 hónapos és átalussza az éjszakát. Ez szerencse kérdése teljes mértékben. De hidd el, amit én nap közben hallgatok néha ... na azt senkinek nem kívánom. Ha rádöbben, hogy fáj a hasa, akkor iszonyatosan tud ordítani. Ha éppenséggel túl fáradt, akkor kõ kövön nem marad! Jelenleg azt játssza, hogy nem óhajt enni ... 6 hetesen meg szopni nem volt már hajlandó. Szerinted mekkora törés van bennem lelkileg? Pocsékul érzem magam ... úgy érzem, hogy egy rakás szr vagyok ...
14 hónapos lányom 8-éjfélig alszik és onnantól reggel 6-ig 4x6x kel inni, vagy cumikáért vagy mikor miért!És ez így van mióta megszületett...
Az én kisfiam 4 hónapos koráig minimum 1X kelt éjszaka, azóta viszont átalussza az éjszakát, este 8 körül már alszik és reggel 7-8 között ébred.

3 hetes kisbabám éjszaka (is) 3 óránként felébred és enni kér. Rendesen szopizik is. Baj? Nem terheli le a gyomrát? Meddig tarthat ez? Kb. mikortól alusszák át az éjszakát?

Legjobb válasz: szia, nekem kedden lesz 4 hetes a babam, eddig csak egyszer volt olyan hogy aludt egyfolytaban 5órat, de azert mert lefekves elott sokaig fent volt, es bizonyara kifaradt. nálunk is meg ugy mukodik, hogy háromorankent enni ker ejjelente. de lefekves elott igyekszem kicist kifarasztani, jatszas , cirogatas, kifarasztom hatha tovabb fog birni aludni. szerintem meg normalis a 3 orankenti ebredes. szerintem olyan 2-3 korara fogja ataludni az ejszakt, most meg nagyon picike, torekeny...

szia, nekem kedden lesz 4 hetes a babam, eddig csak egyszer volt olyan hogy aludt egyfolytaban 5órat, de azert mert lefekves elott sokaig fent volt, es bizonyara kifaradt. nálunk is meg ugy mukodik, hogy háromorankent enni ker ejjelente. de lefekves elott igyekszem kicist kifarasztani, jatszas , cirogatas, kifarasztom hatha tovabb fog birni aludni. szerintem meg normalis a 3 orankenti ebredes. szerintem olyan 2-3 korara fogja ataludni az ejszakt, most meg nagyon picike, torekeny...
A tejet kb 50 perc alatt megemészti ezért éhesebb mint a tápszeres babák akik átalusszák az éjszakát mert le van terheve a gyomruk. Jól van ez igy ahogy nõ egyre többet alszik éjszaka.
Szia!A pici babád nagyon fiatal neki még éjszaka enni kell majd õ magától elhadja az éjszakai evést.Itt is nagyon sok a vélemény van az anyukák közt mert valaki leszoktatja és vannak olyanok akik a babára hadják a döntést, hogy magától szokjon le.Én ezen az elven vagyok.Nekem két gyermekem van a nagy volt 3éves mire átaludta az éjszakát.A kicsi 19hónapos nem kell fel éjszaka csak nyöszörög, hogy szomjas megitatom és alszik tovább.
Most képzeld el milyen pici kis gyomra van még neki. teljesen természetes a 3óránkénti evés. Na meg gondolom most a meleg miatt még szomjas is. Nyugodtan adj neki!
Szia én az elsõ babámat szoptattam 18 hónapig, és hiába evett mindent õ akkor is felébredt 4 óránként szopizni.Azok a babák akik szopiznak, 3 hónapos korráig biztos legalább 1 alkalommal kérik éjjel a didit.Most a második babám 3 hetes és éjjel 2-3óránként eszik.Szerintem ez normális, mert a tej az csak tej, hamar megemésztik.És attól is függ hogy milyen tápláló a tejed, mert nemmindig egyforma.Nálam is elõfordult hogy csak 4 óránként kérte, de volt ugy hogy 1-2 óránként.Jó babázást!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam. Mindenkinek boldog babázást!


2.5 hetes babám napközben két etetés között alszik 3, 5 órát este, éjszaka 5-6 órát. Ez vajon teljesen normális, vagy éjszaka is keltsem 3, 5 óránként?

Legjobb válasz: Bármi, amit a gyerek csinál, az normális, õ mindig tudja, mikor mire van szüksége akár az alvásról, akár az evésrõl van szó. Eszedbe ne jusson felébreszteni, örülj neki, hogy alszik éjszaka!

Bármi, amit a gyerek csinál, az normális, õ mindig tudja, mikor mire van szüksége akár az alvásról, akár az evésrõl van szó. Eszedbe ne jusson felébreszteni, örülj neki, hogy alszik éjszaka!
Nehogy felkeltsd éjszaka. Az olyan etetés lenne, amire semmi szüksége. Hidd el, hogy felkelne ha éhes lenne.
Ha nem sárga, nem koraszülött és hízik rendesen akkor fel ne keltsd hadd aludjon és aludj te is!!! Majd "szól" õ ha éhes lesz!!!! Örülj hogy ilyen ügyes babád van....
Nagyon szerencsés vagy, az én kislányom ma 4 hetes, és elõfordul, hogy éjszaka 1, 5-2 órát alszik, és felkel enni. Most éjjel fordult elõ elõször, hogy 5 órát aludt egyhuzamban. Átlagos éjszakákon is 2-3 órát alszik csak maximum. Amíg õ nem jelzi, hogy enne, addig nyugodtan hagyd aludni. Neked se esne jól, ha felébresztenének álmodból, és beléd tuszkolnának egy vajas kenyeret. :D További nagyon jó babázást kívánok!
Az én babám most 1 hónapos és majdnem átalussza az éjszakát.2 hetesen hagyta ki az elsõ hajnali szopit, majd 3 hetesen meg egyet. Sokan küzdenek az éjszakai alvás kialakításával, szerencsések vagyunk akiknek a baba magától kialakítja ezt a ritmust. Minden rendbe a piciddel ne aggódj, ha megis felkelne szoptasd meg, attól meg nem fog "visszaesni" csak aznap éppen megehezett...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már rettenetesen aggódtam, nem mertem felkelteni eddig, de ezután sem teszem. Amúgy nem sárga, nem volt koraszülött, szépen fejlõdik és a születési súlyát is vissza szedte már, sõõt már túl is haladta.Csak olyan furcsa, hogy ilyen ici-pici baba is képes majdnem egy éjszakát átaludni. :) Nektek is jó babázást és mielõbbi átaludt éjszakákat kívánok! :)
Dehát még olyan pici, enyém 11 hónapos és még mindig nem alszunk..
Ez gyerekfüggõ. Amíg éhes, addig kelni fog. Ritkulni fog az ébredés, de több olyan ismerõsöm is van, ahol több, mint fél éves baba is eszik egyszer éjjel.
Hát azt nem tudom, remélem nagyobb szerencséd lesz, mint nekem a gyerekeimmel:a két lányom 4 évesen aludta át az éjszakát, addig 2-3x keltek.A pici fiam most másfél éves és még egyetlen egy éjszakát sem aludt át 2-3-4x kel.Ha megtartja a hagyomány, akkor van még egy kis idõm az éjszakázásra:( Kitartás.
A fiam elmúlt egy éves, még egy éjszakát sem aludt át. Vannak gyerekek (ez e ritkább), akik igen, de alapjáraton ébrednek éjjel. Barátkozz meg ezzel gondolattal:) )) Eddig 24 órában az övé voltál, kapott belõled nonstop, most már csak 3-4 óránként. Ha mégis hagy neked egy-egy éjszakát, örülj! A legnyugisabb éjszakáink 3-4 hónapos korában voltak (egyszer ébredt), 5-7 hónaposan a legtöbb baba ismét kezdi, illetve sûríti az ébredéseket és már nem azért mert éhes.
Az én kislányom most 4 hónapos, 2 és fél hónapos korától végig szundizza az éjszakákat , de ez nála folyamatosan alakult ki, Neki erre van igénye. Este fél 8-tól reggel 7 ig alszik!! Tenni nem tudsz semmit, vagy be áll õ is így, vagy meg marad még az éjszakai kelés egy ideig. Ne add fel ! Kedves utolsó tényleg nem leszel népszerû!!! szerinted miért kérdezte meg ezt az anyuka??? Talán mert nagyon fáradt lehet! Ha jót nem tudsz mondani inkább maradj csendbe! Gondolom Te is kimerült lehetsz hogy ilyen ingerült vagy, netezés helyett azt ajánlom aludd ki magad....
Tudom, hogy nem leszek népszerû, de most viccelsz, ugye?! Komoly igény benned 10 hét után, h a babád átaludja az éjszakát??? mIért nem tanítod rögtön beszélni és reggelit készíteni, h ezzel se legyen gond...de komolyan, mit vársz? Elvétve van egy-két fehér galamb, aki ennyi idõsen 3 óránál többet alszik...nem is tudnak, mert olyan éhesek, mint te egy kirándulás után...anyám, komoly meglepetések várnak még rád!
Én sem értem, miért kell ezt egy 10 hetestõl elvárni?! Mi lesz, ha jön a foga és 10x kel éjjel?!
Szia! bibi:) ))) az Én babám 13 hónapig ébredt!!! Fáradtan, de szopiztattam, ameddig csak kérte a babám! Végülis, azért van Nekem, hogy kiszolgáljam és, ha éjszaka éhes, akkor enni adok a babámnak! Tedd, ezt Te is! Amint már nincs ilyen igényük a babáknak, onnantól alszanak éjszaka is!
Kedves 21:00, te nagyon bunkó vagy! Oké, hogy egy ilyen idõs baba nem alussza át az éjszakát, de ezt normális stílusban is meg lehet mondani az anyukának.
Az én lányom 2 hónapos kora óta alussza át az éjszakát, de ez is fokozatos volt. Úgy kezdõdött - teljesen véletlen- hogy egyszer este 6-tól éjjel fél 1-g nem kelt fel enni...gondoltam akkor ezt a hat órát megpróbálom éjszakára tenni. így kialakult, hogy este 10-kor fürdettük és azután kapott enni, aludt is 4-ig, majd fél 5-ig, 5-ig, most már fél 7-ig, de már este 9-tõl....szóval légy türelmes. Ha szoptatsz, akkor valószínû, hogy késõbb fog ez beállni, illetve az is egy megoldás, amit a Suttogó javasol, miszerint kell egy "álometetés", és lehet, utána tovább alszik.
Azért kell három óránként, mert éhes, nagyon pici még. Hónapok múlva ha szerencséd van átalussza az éjszakát. Ne kínozd még suttógómódszerrel meg hasonlókkal, legyen szived, meg kitartásod.
Szia. Mar az is, jo, hogy ejjel azert alszik :) A lanyomnal megfordult az ejszaka es a nappal. Az elso 5-6 hetben ejjel volt fent es nappal aludt. Most 3.5 honapos es meg 2 alkalommal ebred ejjel enni. Orulok, hogy ennyire lecsokkent, mert mar faradt voltam nagyon. Teljesen normalis, hogy felkel ejjel enni:) Ha faradt vagy akkor aludj nappal amikor O alszik :) Gomdolom met tobb alkalommal alszik napkozben.Minden masodiknal fekudj le Te is pihenni. A tobbinel csinald meg a hazimunkat. Igy rend lesz otthon es Te sem leszel kimerulve :) Elvezd ki, hogy meg ennyit alszik!! Kitartas!!
Az Én lányom pontosan 10 hetes kora óta átalussza az éjszakákat. 15 hónapos most, és egy kezemen meg tudom számolni, hányszor éjszakáztunk (vagy beteg volt, vagy fog jött). És egyáltalán nem hiszem, hogy szerencsém van, meg hogy ritka eset vagyunk. Rengeteg kisbabás ismerõsöm van, és mindegyiktõl ugyanezt hallom. A gyerek alszik éjszaka. Szerintem azért hiszitek, hogy Ti vagytok a többség, mert ezen témában többségében az tesz fel kérdést, vagy válaszol, akinek ilyen "gondja" van.
Kisfiam 11, 5 hónapos, de még egyetlen éjszakát nem aludt át sosem, még mindig felkel éjjel szopizni.
Nem akarlak elkeseríteni, de a kisfiam 8hónapos és a mai napig legalább 1x kel éjjel enni!!!6, 5 hónapig szopizott azóta tápis, és még mindig kér éjjel enni!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszokat! A 21es inkabb ne irj kommenteket legyszi!
Miért ne írjak kommenteket? Annyi jogom van hozzá, mint itt bárkinek. Talán el kéne gondolkodni, hogy valamit rosszul csináltok, persze nem Te, kérdezõ, mert egy 10 hetes babából még bármi lehet, de akiknek még 10-11 hónaposan is ez a gondja, hát nem tudom. Tudjátok, úgy kell elkezdeni, csinálni, ahogy folytatni akarjátok.... errõl ennyit.
Hú de okos itt valaki...

7 hetes babám ismét 1-2 óránként éhes. Eddig 3-4 órákat is elvolt, éjszaka 6-7-et is, most megint kezdődik elölről. Nem jól csinálok valamit?

S?t,eddigi 10 perc alatt befejezte,nem volt gond. Most meg van,hogy fél órát is szopizik. Nem érzem már azt a fura érzést sem a melleimben,azt a bizserg? valamit,mintha érezni lehetne,hogy megtelik tejjel.

Legjobb válasz: pont, hogy jól csinálod. A gyerkõcnek megemelkedett az igénye a mennyiségre, ezért szopik gyakrabban és tovább. Ha kitartasz és mellre teszed ameddig kéri és olyan gyakran ahogy szeretné pár nap múlva megemelkedik a tejtermelés annyira, hogy ismét elég legyen neki 3-4 órára.

pont, hogy jól csinálod. A gyerkõcnek megemelkedett az igénye a mennyiségre, ezért szopik gyakrabban és tovább. Ha kitartasz és mellre teszed ameddig kéri és olyan gyakran ahogy szeretné pár nap múlva megemelkedik a tejtermelés annyira, hogy ismét elég legyen neki 3-4 órára.
Növekedési ugrás? Nekem is ezt csinálta, 1-1, 5 hét alatt visszaállt a megszokott napirendünkre.
Utolsó vagyok, ez kimaradt: a bizsergõ érzés elmúlása nem gond, pusztán annyit jelent, hogy már nem érzed olyan erõsen a teleadó reflexet, de ez nem jelenti, hogy bármi baj lenne:) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a reményteli szavakat. Ezt kell, hogy mondjam, mert komolyan esténként már sírni tudnék. Remélem tényleg nem tart tovább, bár tök mindegy, mert amíg lehet, addig szoptatom, csak érdekelt mikor "pihenhetem ki" magam végre :) csak a védõnõ szerint akkor fájni fog a hasa, ha 2 órán belül 2 mellbõl eszik, ezért próbálom mindig arra tenni, amelyikbõl evett, de kiköpi, ahogy átrakom a másikra meg szorgosan szopizik.
Igen. Ha kéri a cicit szoptasd meg.
eZ VALSZEG EGY fejlõdési ugrás lesz. Bár nálunk nem voltak ezek érezhetõek, mert állandó keveseket evett, de sokaknál van ez
Igen, nálunk volt ilyen.A 2-3 óránként szopó fiam 6 hetesen 12 órát aludt egyvégtében.Na azóta sem volt ilyen:) )1 éves:D
Fiam 4 hós eddig átaludta az éjszakát max 1x kelt fel szopizni.Az utobbi 2 napban 2óránként felkel én sem értem, hogy miért.
6 hetesen tuti, hogy növekedési ugrás, szoptasd meg mindenképpen!!! Akár nappal is tedd cicire gyakrabban, így lehet, hogy ha nappal is többet eszik, pár nap alatt több lesz a tejci, és éjjel is újra kibír majd több órát.

7 hetesek vagyunk, éjszaka 3 óránként felébred szopizni, de nappal bealszik 4 órát is, ébresszem fel 4 óra után, vagy hadjam, hogy magától felébredjen?

Legjobb válasz: Szia! Amikor megéhezik úgyis felébred. Kellemes babázást! Üdv. 5 hónapos picilány anyuja

Szia! Amikor megéhezik úgyis felébred. Kellemes babázást! Üdv. 5 hónapos picilány anyuja
Szia! Dehogy ébreszd! Nem fog önként az éhhalálba menni. Ha éhes lesz felkel. Élvezd hogy alszik és nyugi van. Fogsz te még ugrálni épp eleget mire felnõ. Szerintem egy ilyen kicsi babának is az a legjobb ha igényei szerint eszik. Képzeld ha neked írná elõ valaki hogy most nem alszol hanem enni fogsz ha akarsz ha nem! Tudják õk mi a jó nekik és kialakul a saját ritmusuk. Nekem 3 gyerekem van és a két kicsi ikrek. 16 hónaposak. Én így csináltam és tuti volt! Sok sikert és jó egészséget!
Szia! Ameddig nem éri el a súlya a 4.5-5kg, addig 5 óránál tovább ne hagyd aludni. Mivel õk még nagyon keveset esznek könnyen leeshet a vércukorszintjük.

3 napja alig akar aludni 5 hetes kisfiam. Mi lehet a gond vmit rosszul csinálok? Szopik +tápszert is kap, gondolom ez eléggé megzavarhatja. éjszaka 2 óránként felkelt enni, gondolom gyenge lehet a tejem és kevés, szegénykém nem non lakik jól.

mostanában hason akar aludni szinte mindig,csak nem tom engedjem e neki igy mikor elalszik várok és megforditom neh. vmi baja legyen, mert ugye nem szabad hason aludnia.kicsit hasfájós is sokat pukizik, kakilással is erölködik vettünk neki espumisan cseppet, ett?l most könnyebben pukizik azt vettem észre.nem tudom mi lehet a gond,de már non aggódom és ha holnap is ezt csinálja elviszem orvoshoz mert nem normális dolognak tartom h egy 5 hetes kisfiú szinte egész nap ne aludjon csak 2*3* fél órát, éjjel meg 2 óránként felébred. eddig nem volt ez most nem tudom mi lehet a baj?????? non el vok már keseredve és már kezdek non fizikailag is kimerülni

Legjobb válasz: Szia! Én már az elejétõl úgy csináltam,hogy éjszaka csak egy pici sólámpát kapcsoltam,gyors peluscsere és szopizás,nem beszélek hozzá. Sok baba azért kel fel,mert azt hiszik akkor is lehet "játszani". A tejeddel meg minden redben. nem baj ha óránként szopik,majd leszokik róla. A 6. héttõl nagy lesz a változás!!

Szia! Én már az elejétõl úgy csináltam, hogy éjszaka csak egy pici sólámpát kapcsoltam, gyors peluscsere és szopizás, nem beszélek hozzá. Sok baba azért kel fel, mert azt hiszik akkor is lehet "játszani". A tejeddel meg minden redben. nem baj ha óránként szopik, majd leszokik róla. A 6. héttõl nagy lesz a változás!!
Szia! Az én kisfiam ma 6 hetes, és az elsõ perctõl hason altatom /leszámítva az elsõ 3 napot a kórházban/ Nekem is szólt a védõnõ, hogy nem szabadna, mert ....., de így nyugodtabban alszik, többször ránézek éjszaka. Õ sem alszik napközben sokat, csak ha kocsival, vagy babakocsival megyünk valahova. Így éjszaka nincs problémánk, van úgy, hogy 6 órát alszik egyfolytában, és én sem voltam még idáig ezért kialvatlan. Pedig van egy 4 éves nagyfiam is, aki lefáraszt... :) De minden baba más
Szia. Valószinû a poci miatt nem tud aludni szegényke. Szerintem hagyd nyugodtam hason aludni, lehet jobban tud, nyomja a pocit ha ugy fekszik és talán tovább tud aludni.Az én kislányom ma 9hetes lejétõl kezdve sokat alszik hason, õ is hasfájos...minden jót
Eszedbe jutott már hogy lehet hogy nem is az éhség miatt ébred kétóránként??? Az hogy gyenge a tejed jó nagy marhaság, minden anyának tökéletesen jó teje van. Én a fiamat 1 hónapig éjjel is óránként szoptattam, mert állandóan szopni akart, nagyon nehezen alkalmazkodott a születése után a külvilághoz, csak a cicin érezte magát biztonságban. A hasfájás sok kisfiút kínoz az enyémet 3, 5 hónapig gyötörte pedig csak anyatejes volt. Az én fiaim nappal szinte semmit sem aludtak, a kisebb is beérte születésétõl kezdve napi 3x fél órával és slussz. Most 8 hónapos és nappal kétszer szundít 20 percet, éjjel még mindig 2x kel szopni. Attól hogy egy kisbaba még nem "mintababa" (eszik-alszik ), nem kell rögtön arra gondolni hogy biztos nem elég a tej, azonnal tömjük meg tápszerrel. ( a tápszeres babák nagytöbbsége ráadásul még székrekedéssel is küszködik ) A baba ébredhet azért mert szopni akar, mert fáj a pocakja, mert hiányzik neki az anyukája teste, illata, és nem utolsósorban az életfunkcióik fenntartása miatt is gyakran ébrednek a babák. ( magát a bölcsõhalált elõzik meg hogy spontán ébrednek ) Ha hason szeret aludni akkor fektesd hasra, én nem altatom hason a fiaimat, viszont ha úgy alszanak el, akkor mikor jól bealudtak akkor megfordítom õket. A kisebbik fiam nagyon nyugtalanul alaudt, neki vettem tönkölypelyva babapárnát, na azon aztán csodajókat aludt éjjel. Szerintem gondolkozz el, és értékeld át a teendõidet, ami pedig a legfontosabb hogy a babáddal foglalkozz és ismerd meg. Ha sokat és igényszerint és gyakran szoptatsz, akkor meglehet hogy a tápszert is elhagyhatjátok, hidd el sokkal jobb és könnyebb lesz ha csak szoptatsz majd. Kérj segítséget, keresd meg Shneiderné Diószegi Esztert a Nõk Lapja Café honlapján nagyon sokat tud segíteni, nemcsak a szopiban hanem a babák "megértésében" is. Boldog babázást!
Kitartás! Megfog változni! 8hetes a kisbabám és én is ezt csináltam mint te! Be fog állni minden! Az elõttem szolóknak is tök igazuk van! Nem biztos, hogy éhség miatt van!!!!!! A tejed pedig elég!!!!!!
Nálunk is ez volta gond, de kezd megoldódni.Szoptasd bátran óránként.Volt, hogy a lányom másfél óráig szopott, majd újra felébred egy óra múlva és megint cicit kért.Ez ment egy hétig éjjel nappal.Most vagyunk hat hetesek, mostanra állt le ezzel.Nehéz nekik, ha rendetlenkedik a pocijuk.A hason alvást én úgy oldom meg, hogy nappal hagyom a hasán aludni, mert gyakran meg tudom nézni, éjjel pedig a hátán altatom.Ne add föl, én is úgy nézek ki, mint egy zombi:) , de majd alszunk kicsit többet.Sok boldogságot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!