Találatok a következő kifejezésre: 3 hetes éjszaka (64 db)

3 hetes kisbabám éjszaka (is) 3 óránként felébred és enni kér. Rendesen szopizik is. Baj? Nem terheli le a gyomrát? Meddig tarthat ez? Kb. mikortól alusszák át az éjszakát?

Legjobb válasz: szia, nekem kedden lesz 4 hetes a babam, eddig csak egyszer volt olyan hogy aludt egyfolytaban 5órat, de azert mert lefekves elott sokaig fent volt, es bizonyara kifaradt. nálunk is meg ugy mukodik, hogy háromorankent enni ker ejjelente. de lefekves elott igyekszem kicist kifarasztani, jatszas , cirogatas, kifarasztom hatha tovabb fog birni aludni. szerintem meg normalis a 3 orankenti ebredes. szerintem olyan 2-3 korara fogja ataludni az ejszakt, most meg nagyon picike, torekeny...

szia, nekem kedden lesz 4 hetes a babam, eddig csak egyszer volt olyan hogy aludt egyfolytaban 5órat, de azert mert lefekves elott sokaig fent volt, es bizonyara kifaradt. nálunk is meg ugy mukodik, hogy háromorankent enni ker ejjelente. de lefekves elott igyekszem kicist kifarasztani, jatszas , cirogatas, kifarasztom hatha tovabb fog birni aludni. szerintem meg normalis a 3 orankenti ebredes. szerintem olyan 2-3 korara fogja ataludni az ejszakt, most meg nagyon picike, torekeny...
A tejet kb 50 perc alatt megemészti ezért éhesebb mint a tápszeres babák akik átalusszák az éjszakát mert le van terheve a gyomruk. Jól van ez igy ahogy nõ egyre többet alszik éjszaka.
Szia!A pici babád nagyon fiatal neki még éjszaka enni kell majd õ magától elhadja az éjszakai evést.Itt is nagyon sok a vélemény van az anyukák közt mert valaki leszoktatja és vannak olyanok akik a babára hadják a döntést, hogy magától szokjon le.Én ezen az elven vagyok.Nekem két gyermekem van a nagy volt 3éves mire átaludta az éjszakát.A kicsi 19hónapos nem kell fel éjszaka csak nyöszörög, hogy szomjas megitatom és alszik tovább.
Most képzeld el milyen pici kis gyomra van még neki. teljesen természetes a 3óránkénti evés. Na meg gondolom most a meleg miatt még szomjas is. Nyugodtan adj neki!
Szia én az elsõ babámat szoptattam 18 hónapig, és hiába evett mindent õ akkor is felébredt 4 óránként szopizni.Azok a babák akik szopiznak, 3 hónapos korráig biztos legalább 1 alkalommal kérik éjjel a didit.Most a második babám 3 hetes és éjjel 2-3óránként eszik.Szerintem ez normális, mert a tej az csak tej, hamar megemésztik.És attól is függ hogy milyen tápláló a tejed, mert nemmindig egyforma.Nálam is elõfordult hogy csak 4 óránként kérte, de volt ugy hogy 1-2 óránként.Jó babázást!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam. Mindenkinek boldog babázást!

A 15 hetes kislányom már 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát.2 napja viszont felkel hajnalban Mit csináljak, hogy aludjon reggelig ugyanúgy?

Kevés lenne már neki az anyatej? Mindig olyan jót aludt éjszaka. Nem értem most miért ébred. Az a baj, hogy hiába etetm meg, nem alszik vissza. Én meg így hulla vagyok. 3-4 között ébred, eddig 6-7 volt. De nem alszik el, tegnap is 11-kor aludt egy kicsit 2-3 órát, addig fent volt. De én akkor nem tudok aludni már, f?zni, mosni stb. kell.Így fáradt vagyok.Segítsetek!Köszönöm

Legjobb válasz: Néha vannak ilyen kis zavarok, az én fiam is csinálta, pedig egy hónaposan õ is magától átaludta az éjszakát, aztán három hónaposan volt két-három éjszakánk, amikor felébredt hajnalban, pedig nem is volt éhes. Én következetes voltam, felvettem egy kicsit, ringattam, aztán visszatettem. Nem is sírt, csak nyafogott egy kicsit. De ez tényleg csak pár napig tartott.

Néha vannak ilyen kis zavarok, az én fiam is csinálta, pedig egy hónaposan õ is magától átaludta az éjszakát, aztán három hónaposan volt két-három éjszakánk, amikor felébredt hajnalban, pedig nem is volt éhes. Én következetes voltam, felvettem egy kicsit, ringattam, aztán visszatettem. Nem is sírt, csak nyafogott egy kicsit. De ez tényleg csak pár napig tartott.
A kérdező hozzászólása: Csak az a gond, hogy õ éhes is!És nem akar aludni.Nevetgél, gõgicsél, ja és kakizik.:) Egy jó 2 óra hosszat szórakoztat, hol eszik, nevetgél, hol alszik, aztán végre elalszik, de 30-4 perc és ébred, kezdõdik elölrõl.
Akkor kicsit felcserélte a napszakokat, ez lehet a gond. Ez is ismerõs. Én egy könyvben azt olvastam, hogy ha ez a gond, akkor általában nappal sem úgy alszik, ahogy jó lenne, ahogy az megszokott. És ilyenkor azt tanácsolják, hogy nappal ne hagyd aludni, pl. a délutáni alvását iktasd ki egy napra, nem lesz könnyû, nyûgös lesz, állandóan tartogathatod, de utána este úgy fog aludni, mint a bunda, és akkor talán helyreáll az egyensúly.
Próbáld meg amit az elõttem válaszoló irt. De eddig szerncsésnek mondalak. Az én fiam 11 hónapos koráig felkelt éjszaka legalább kétszer szopizni, meg 5 hós korától a fogacskák miatt is. De hát egy gyerek ezzel jár.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! De ha délután nem hagyom aludni, nem fog este keveset enni mert fáradt lesz??És akkor meg azért ébred?Egyébként délután csak szopi közben alszik.Azt meg nemtom elkerülni.De megpróbálom amit mondtatok.

3 hetes kisfiam felcserélte a nappalt az éjszakával. Éjjel rendszerint fent van, nappal egész jól alszik. Hogyan tudnám ezt felcserélni nála? Ja és próbálom nála betartani a 3 óránkénti etetést (ami úgy néz ki neki is tetszik).

Legjobb válasz: Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...

Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...
szia!Az én kislányom is ezt csinálta kb.1 hétig!Én megkérdeztem a védõnõt hogy mit tegyek, õ azt javasolta hogy fürcsi után ne hagyjam hogy elaludjon köv szopiig és bevált!Szerintem nem kell nappal ébren tartani!Õ nekik még napi 18-20 órát kell(ene) aludni!Pár nap és vissza fog állni akkor is ha nem gyötritek napközben!Õ még nagyon pici szüksége van a sok alvásra!Meg ha már nagyobb lesz és figyeli a fényeket hangokat akkor nappal többet lesz fent! 2 hós kicsilány anyukája


Ha napközben többet van ébren egy 3 hetes baba akkor nagyobb valószínűséggel alszik jobban éjszaka?

Nem alszunk túl jól, 9 felé eszik elalszik és legkés?bb 1 kor ébred enni, utána kb 2,5 óránként kajás... pedig napközben nem eszik keveset átlagban 80 akat,de ha nappal nem altatnám folyamatosan akkor lehet hogy fordulna a helyzet?

Legjobb válasz: Hátr nálunk a lányom keveset aludt nappalmégis fennt volt éjjel is.Söt több órákat.Ez ment 3 hónapos koráig. Utánna már jobbak voltak az éjszakáink,de akkor is 5x 6x ébredt.Ez a mai napig így van.A lányom 19,5 hónapos nappal délben alszik 1.5 órát este 21 kor megy lefeküdni,és éjjelente 1x 2x ébred.Reggel 1/2 7 kor már fennt van. Kitartás.Majd javul a helyzet.

Hátr nálunk a lányom keveset aludt nappalmégis fennt volt éjjel is.Söt több órákat.Ez ment 3 hónapos koráig. Utánna már jobbak voltak az éjszakáink, de akkor is 5x 6x ébredt.Ez a mai napig így van.A lányom 19, 5 hónapos nappal délben alszik 1.5 órát este 21 kor megy lefeküdni, és éjjelente 1x 2x ébred.Reggel 1/2 7 kor már fennt van. Kitartás.Majd javul a helyzet.
3 hetes babánál teljesen normális, hogy 2, 5-3 óránként eszik.
Én azt tapasztaltam, hogy minél fáradtabb a babám, annál nehezebben tud lenyugodni és elaludni. Hogy az alvás hogy sikerül, az szerintem inkább életkor és személyiségfüggõ.

Miért nem alszik éjszaka a 3 hetes kislányom, Mit csináljak hogy éjszaka is aludjon?

A nappalt nagyjából szoptatástól szoptatásig végig alussza,de éjszaka sokáig is szopizik és utánna sokáig kell vele sétálni mire elalszik!!-kb.szopizás után majdnem egy órát!!És 2-2 és fél óra van a szopizások között!

Legjobb válasz: szia valószínûleg felcserélte a nappalt és az éjszakát én 6 hónapig szoptattam éjjelelnte 10-12 alaklommal azátn viszont csak 2-szer kellt fel, nekem igazából nem sikerült átállítani egyik lányomat sem, de azért kibirtam te is túl fogod élni próbálj meg pihenni nappal mikor a pici alszik és ne a házimunkára hivatkozz hogy nem tudsz pihenni PIHENJ

szia valószínûleg felcserélte a nappalt és az éjszakát én 6 hónapig szoptattam éjjelelnte 10-12 alaklommal azátn viszont csak 2-szer kellt fel, nekem igazából nem sikerült átállítani egyik lányomat sem, de azért kibirtam te is túl fogod élni próbálj meg pihenni nappal mikor a pici alszik és ne a házimunkára hivatkozz hogy nem tudsz pihenni PIHENJ
Ezt mi is csináltuk - szerencsére akkor volt az olimpia és volt mit néznünk. Egyszercsak azt veszed észre, hogy alszik éjjel a gyereked. Kitartás!
Csináld azt h napközben ne hagyd mindig aludni, esti fürdetés elötti szopizás után ne hagyd elaludni játsz vele, vagy csak beszélj hozzá, fürcsi, utána kaja majdnem teljes sötétben, és büfi nélkül, oldalára tedd le, sötét legyen teljesen nála, ha netán mégis felébred miután kimentél a szobábol, ne menj be, hadd siron egy picit, tudom nehéz lesz de probáld ki, majd álomba sirja magát, ha netán nem, akkor menj be, de ne vedd fel csak nyugtasd, simogasd.Nálunk is ez volt, de sikerült igy, és most már este 8tol-reggel 6ig alszik folyamatosan 4 hetes korától fogva, most 10 hetes.
A kérdező hozzászólása: de ha nem büfiztetem meg akkor a következõ szopizások után sokat sir és csak ugy tud pukizni ha maszirozom a hasát!Kiprobáltuk az infacol cseppet de nekünk nem vált be!!Szivesen sétálok vele mert õ a mindenem!Pihenni tudok mert azért alszik éjszaka is csak keveset!!Köszi mindenkinek a biztatást és a válaszokat!
nekem is az olimpia alatt volt, teljesen tájékozott voltam mindenben, máskor ugyse lestem volna hajnalok hajnalaán...meg 3 hetesen még naon kicsi, idõ idõ, elsõ 6 hét szörnyû, de utána majd elhagy éjjel egy etetést, és majd szépen átalussza...
az én kisfiam 8 nap mulva lesz 3 hónapos, tegnap éjszaka csak 2-szer kelt fel. az elején én is hordoztam. ne beszélj hozzá éjszaka, ne tedd tisztába, félhomály legyen, és pihenj sokat napközben, igy nem leszel olyan fáradt éjszaka.

3 hetes babám nappal nagyon jó alvó és ébren is jól el van, de mikor eljön az éjszaka, rákezdi és órákig fenn van. Mitõl lehet?

Cicin olykor elálmosodik, de mikor a kiságyba teszem azonnal ordít. Egy órát sem bír ki nyugalomba. Van mikor már a cici sem kell neki és ringatva is sír. Sírni sem bírom hagyni túl sokáig. Nem tudom mit csinálhatnék még, hogy mi is tudjunk aludni, meg õ is valamennyit.

Legjobb válasz: Szia. Nalunk is ez volt/van. En arra a kovetkeztetsre jutottam, hogy nem altatom mig nem lesz almos ugy sem alszik el hamarabb. Sajnos mi csak 12 fele alszunk el es mar 4 honaposak vagyunk. Ete 6 tol egyaltalan nem alszik, van, hogy elszundizik, de 5 perc utan felebresztem, es megsem sikerul hamarabb elaltatni. Egy jo tanacs, ha magatol elalszik ne kezd ringatni este, mert raszokik, mikor eljon az ideje ugyis elalszik. Sajnos en elkezdtem ringatgatni 3 hetesen es most is ringatva alszik el ejfelkor.

Szia. Nalunk is ez volt/van. En arra a kovetkeztetsre jutottam, hogy nem altatom mig nem lesz almos ugy sem alszik el hamarabb. Sajnos mi csak 12 fele alszunk el es mar 4 honaposak vagyunk. Ete 6 tol egyaltalan nem alszik, van, hogy elszundizik, de 5 perc utan felebresztem, es megsem sikerul hamarabb elaltatni. Egy jo tanacs, ha magatol elalszik ne kezd ringatni este, mert raszokik, mikor eljon az ideje ugyis elalszik. Sajnos en elkezdtem ringatgatni 3 hetesen es most is ringatva alszik el ejfelkor.
A kérdező hozzászólása: Azt se bánnám ha éjfélkor aludna el, csak aludna folyamatosan 4-5 órát. A másik, ha mégis elalszik s fel kel utána, másfél óra míg valahogy visszaaltatom. Te éjszaka sem altatod vissza ha nem álmos? Foglaljam le valamivel akkor? Elég nehéz, mert egy szobában vagyunk vele s hát ugye apa aludni akar munka után.
Az elején gyakori, hogy a babák felcserélik a nappalt az éjszakával. Fiamnál is ez volt, de idõvel rendezõdött, elõször úgy, hogy nagyon késõn aludt el, majd kb óráról órára elõrébb hozta ezt az idõpontot. Én nem eröltettem semmit, csak figyeltem õt és az igényeit. Amit tehetsz, hogy bevezetsz egy esti rutint. A baba nem tudja hány óra, viszont hamar megtanulja, hogy mi után mi következik. Pl fürdés után cici, majd alvás. Nyugi, rendezõdni fog! :)
Ez volt nálunk is, sajnos a babák nem tudják, hogy mikor van nappal és mikor van éjjel. Én azt csináltam, hogy nappal ha álmosis volt, nem altattam, elaludt magától, persze ha sírt akkor cumit adtam a szájába, kicsit ringattam, a sírástól kifáradt és elaludt. Ha kaja idõ volt keltettem, hogy szokja mikor kell enni. Fürdetés mindig 7-8 között van nekünk, így kb abból is tudja, hogy este van. Éjjel ha felkel nem altatom, nem ringatom, visszaalszik magától.
Ejszaka vissza altatom, nagyon fotos, hogy ejjel nem szabad beszelni a babahoz, hogy tudja megkulonboztetni az ejjelt a nappaltol. Nem lehet, hogy a foga kinozza? Nekunk kijott ket fogacskank pedig alig multunk 4 honaposak.
Szoktad szopiztatás után mérni? Megeshet, hogy estére nincs annyi tejed, és éhes még. Nálunk is ez volt, nem tudtuk megnyugtatni esténként, álmos volt szegény, de nem tudott aludni. Csak akkor kezdtük mérni, és kiderült, hogy kevés a tejem, és ami volt is, az is kissé színtelen volt, ami nem tartalmaz elég tápanyagot.
A kérdező hozzászólása: Tápszert is kap valamennyit, mert az elején nem akart megindulni a súlya és a gyerekorvos mondta, hogy kell. Este mindig kap tápszert is, hogy jobban teli legyen a hasa. Hát a foga nem tudom, hogy 3 és fél hetesen már kínozhatja e. Viszont amit észre vettem, hogy menetrendszerûen hajnali 2-kor erõlködik és van is kakis pelenka. Már 3 napja így megy. Nem tudom, hogyha hasfájós lenne, akkor például annak milyen tünetei vannak és az lehet, hogy csak éjszaka fáj a hasa egy babának? Éjszaka nem szoktam beszélni hozzá és csak kislámpát oltok. Inkább az a baj, hogy órákig nem tudom visszaaltatni, mintha azt szeretné, hogy foglalkozzak vele, mint nappal. Nem tudom mikor lesz ennek vége...

Most, hogy van ez? 2800 született a babám, péntek éjszaka lesz 3 hetes, és most 3380. Ez megfelelő súly? Hogy van ez mérleges dolog?

Legjobb válasz: Több, mint fél kiló 3 hét alatt, szuper súlynövekedés :))) Fõleg, hogy gondolom, valamennyit vissza is esett a súlya születés után, amit általában 1-2 hetes korukra szoktak visszahízni. Azt szokták mondani, heti 12-25 deka hízás a megfelelõ az elsõ hetekben. A mérés bõven elég naponta 1x, de heti 1 még jobban megmutatja, hogy is fejlõdik a pici. Ha naponta méred, akkor pl. fürdetés elõtt, meztelenül tedd a mérlegre! Szintén ugyanígy heti mérésnél is, minden héten ugyanazon a napon. A minden etetéskori mérés azért nem igazán jó, mert csak téged frusztrál, ha a pici nem eszik mindig ugyanannyit :))) A babák nagyon tudják, mennyi elég nekik, ha éhesek, jelzik.. :D

Több, mint fél kiló 3 hét alatt, szuper súlynövekedés :) )) Fõleg, hogy gondolom, valamennyit vissza is esett a súlya születés után, amit általában 1-2 hetes korukra szoktak visszahízni. Azt szokták mondani, heti 12-25 deka hízás a megfelelõ az elsõ hetekben. A mérés bõven elég naponta 1x, de heti 1 még jobban megmutatja, hogy is fejlõdik a pici. Ha naponta méred, akkor pl. fürdetés elõtt, meztelenül tedd a mérlegre! Szintén ugyanígy heti mérésnél is, minden héten ugyanazon a napon. A minden etetéskori mérés azért nem igazán jó, mert csak téged frusztrál, ha a pici nem eszik mindig ugyanannyit :) )) A babák nagyon tudják, mennyi elég nekik, ha éhesek, jelzik.. :D
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM.TE JOBBAN LE VEZETTED MINT VÉDÕ NÕ, Õ OLYAN MACERÁS EGYÁLTALÁN NEM ÉRTETTEM ÕT .NAGYON KÖSZÖNÖM.
Köszi, nekem már a pici a 4. babám, van egy kis "rutinom" :D
A kérdező hozzászólása: HÚ CSODÁLLAK , NEKEM ELSÕ BABÁM ÉS ELKÉPZELNI SE TUDOM, HOGY MÉG MÁSRA, TÖBB GYEREKRE FIGYELJEK.MINDEN JÓT, ÉS MÉG EGYSZER KÖSZÖNÖM.

3 hetes kisfiam 36 dkg-ot hízott egy hét alatt, nem sok? 2 hetesen mértem először, akkor volt 3400, most pedig 3760.3 óránként szopizik, éjszaka van hogy többször felkel, akkor adok neki cicit. Nem duci baba, de aggódom hogy sok ez a hízás.

Legjobb válasz: Ne izgulj, a tejtõl nem tud elhízni! Egyáltalán nem sok a gyarapodás, nekem naponta hízott 80-100 dkg között. Egy ideig gyarapszik, de szépen be fog állni, le fog lassulni ez a rohamos fejlõdés.

Ne izgulj, a tejtõl nem tud elhízni! Egyáltalán nem sok a gyarapodás, nekem naponta hízott 80-100 dkg között. Egy ideig gyarapszik, de szépen be fog állni, le fog lassulni ez a rohamos fejlõdés.
Bocsi elõzõ vagyok, visszanéztem a füzetbe amit vezettem. 3 hetesen a napi súlygyarapodása 30 és 100 gramm között volt. A heti gyarapodása pedig 200 és 350 között volt. Ez teljesen változó. Csak anyatejes volt õ is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Sikerült megnyugodnom:)
Örülj hogy hízik, ez a dolga, 3 hónapos korára megduplázzák a babák a születési súlyukat. Nálunk volt olyan hogy 1 hónap alatt 2 kg-ot hízott, nõtt egy hatalmasat a lányom, és azóta megált a nagy hízás 10 dekákat hízik havonta.
Bocs, fél éves korára duplázza a súlyát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Szia Nekünk az elsõ hónapban 1340, majd a másodikban 1370 grammot hízott a babánk. Se a védõnõ, sem pedíg az orvos nem mondta, hogy sok lenne ez a hízás... És nekünk sem duci a babánk! Sõt...Nagyon is formás baba! :) Biztosan a tied is az lesz! További jó babázást neked! :) üDV., egy 3 hónapos baba anyuja :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó! Aranyos vagy!

3 hetes babám nappal alszik és éjszaka-hajnalban van ébren. Hogy tudnék ezen változtatni?

Igény szerint etetem, nem ébresztgetem. Kb 3 óránként eszik, van hogy 4 órát is kibír. Hajnali-2-től reggel 8-9ig ébren van fél órás alvásokkal, ha leteszem az ágyba sír, az ölemben is sír, aztán egy idő után megnyugszik, van hogy el is alszik kicsit, aztán megint felébred és kezdődik elölről, és már jön is a következő etetés. Délelőtt és délután meg alszik mint a bunda, van hogy 3 órát is egyhuzamban. Hogy lehetne ezt megfordítani? Ébresztgetni nem akarom, mert csak még nyűgösebb lesz. Lekötni még nem tudom,mert nem nagyon érdekli még semmi. Éjjel sötétben és csöndben van, nappal világosban és megy a tv, de ez nem különösen hatja meg.

Legjobb válasz: Ez a tipikus esete annak, amikor egy baba felcseréli az éjszakát a nappallal. Nem olyan ritka jelenség. És magától visszaáll a baba a normális életmódra.:) A fiúnk is csinálta egy ideig ennyi idõsen, de õ is visszaállt teljesen magától.

Ez a tipikus esete annak, amikor egy baba felcseréli az éjszakát a nappallal. Nem olyan ritka jelenség. És magától visszaáll a baba a normális életmódra.:) A fiúnk is csinálta egy ideig ennyi idõsen, de õ is visszaállt teljesen magától.
Szia.A lányomnál is ez volt.Õ is felcserélte a napszakokat, aztán olyan 5-6 hetes korában leszokott róla magától.Helyre állt a 'rend'.Aztán olyan 7-8 hetesen már átaludta az éjszakákat is.:) Most 4 és fél hós nagylány.:)
Szerintem meg ébreszd napközben, mert ebbõl szerintem gond lesz. Én fürdés elõtt x idõvel elõtte nem engedem, hogy aludjon játszok vele éneklek mondókázok és társai. Fürdés után megvárja még a nagyomat rendbe teszem vacsorát adok neki utána õt megetettem és úgy teszem le aludni.
enyém is ezt csinálta. én gonosz anya vagyok, de azt csináltam, hogy a fürdetés elõtti etetés után már nem hagytam aludni. nem nem kell komoly dolgokra gondolni, de sétáltunk egyet a lakásban, majd fürdés után megmasszíroztam, aztán kicsit apa is járkált vele és etetés közben jól bealudt. ennyi idõsen vezettem ezt be, és 1-2 hét múlva már 6-7 órát is aludt éjjel, 8 hetes korától meg 9-10 órát, 4 éves már, azóta se kelt éjjel csak mikor beteg volt.
Sajnos az én lányom ugyanez volt, csak õ 2 és fél hónaposan kezdte, 2 hét múlva visszaállt magától, olyannyira, hogy onnantól kezdve átaludta az éjszakákat! :-) Csak kitartást tudok kívánni hozzá!! :-)
Az én kisfiam is ezt csinálta ennyi idõsen de nem rendszeresen csak heti 3-4szer. Kb 2 hónapos volt amikor ezt elhagyta de azóta is elõfordul nagyon ritkán hogy felkel éjszaka és úgy gondolja h õ már kialudta magát, menjünk játszani. :) Sok mindent nem tudsz vele csinálni amig ilyen pici, ha nekiállsz nappal ébresztgetni akkor lehet h csak rosszabb lesz. Kitartás. Szerintem 1-2hét és beáll az alvása.
Az én babám egy hetes ès ugyanezt csinálja. Délelõtt 6-7 órát is alszik. Úgy ebresztem fel szopizni. Éjszaka a két etetés közötti idõt végig sírja....Várom én is az ötleteket.
az én fiam mikor ennyi idös volt ugyan ezt csinálta. én azt csináltam hogy reggel megfürdettem hogy azt idje hogy este van és nem aldt és estére elfáradt meg fürdettem megint és aludt is. azóta is igy van hamarosan 2 lesz

Újszülött (1-3 hetes) babátok hányszor kel fel éjszaka enni?

És napközben milyen gyakran szopizik? Egy szopi alkalmával és egy nap mennyit eszik? Mennyi ideig tart egy szoptatás? És utána elalszik? Mikor kéri megint a cicit?

Legjobb válasz: Az én fiam már egy hónapos és 9napos elsõ baba. amikor hazamehettünk a kórházból csak egyszer kelt fel enni: este 8-9 körül elaludt és legközelebb már csak hajnal 4kor kelt fel enni, de lehet azért is mert alapból 4310 grammal született természetes úton.a második kérdésedre a választ nem tudom megmondani mert akkor még nem volt mérlegünk amivel tudtuk volna figyelni, de általában én 15-20 percig hagytam enni, etetések közben 5 percenként megbüfiztettem ha láttam hogy már alig bírja szuflával.. és olyankor kevesebbet is bukott.általában vagy a cicin vagy pár perc után el is aludt, de addig nem tud normálisan aludni míg nem büfizett, mert a bubi bántani fogja a pociját, legalábbis az enyémnél így van.Hiába alszik el a karomban, leteszem alszik kb. fél órát és sír vagy nyöszörög és amikor fel veszem akkor jön a büfi :) Mostanában pedig 3-3,5 óránként kel magától ha éhes, elõször hajnal 1-fél kettõ körül, aztán meg hajnal 4-5 körül.. Mivel elég nagy étvágya van, a bal cicimben több a tejem mint a jobban, 10-15 perc alatt simán befal 150ml-t. úgy olvastam vhol hogy ha egy baba 4kg feletti súllyal született akkor napi szinten 600-720 ml-t kell hogy megegyen, ami ez normálisnak számít, persze ez függ az etetések számától is,hogy hányszor rakod cicire.

13:49-es vagyok.. Mára már elérte a 5720gr-os súlyát amit pucéran mértünk, és még csak 1 hónapos és 9napos :) Ja és születésekor 58cm-t mértek :)
Az én fiam már egy hónapos és 9napos elsõ baba. amikor hazamehettünk a kórházból csak egyszer kelt fel enni: este 8-9 körül elaludt és legközelebb már csak hajnal 4kor kelt fel enni, de lehet azért is mert alapból 4310 grammal született természetes úton.a második kérdésedre a választ nem tudom megmondani mert akkor még nem volt mérlegünk amivel tudtuk volna figyelni, de általában én 15-20 percig hagytam enni, etetések közben 5 percenként megbüfiztettem ha láttam hogy már alig bírja szuflával.. és olyankor kevesebbet is bukott.általában vagy a cicin vagy pár perc után el is aludt, de addig nem tud normálisan aludni míg nem büfizett, mert a bubi bántani fogja a pociját, legalábbis az enyémnél így van.Hiába alszik el a karomban, leteszem alszik kb. fél órát és sír vagy nyöszörög és amikor fel veszem akkor jön a büfi :) Mostanában pedig 3-3, 5 óránként kel magától ha éhes, elõször hajnal 1-fél kettõ körül, aztán meg hajnal 4-5 körül.. Mivel elég nagy étvágya van, a bal cicimben több a tejem mint a jobban, 10-15 perc alatt simán befal 150ml-t. úgy olvastam vhol hogy ha egy baba 4kg feletti súllyal született akkor napi szinten 600-720 ml-t kell hogy megegyen, ami ez normálisnak számít, persze ez függ az etetések számától is, hogy hányszor rakod cicire.
Hívj fel egy szoptatási tanácsadót. http://www.lll.hu/telefon Innen válassz, Schneiderné Diószegi Esztert személyesen is ismerem. Õk segítenek mindenben, telefonon, ha kell lehet egyeztetni személyes találkozást is. Nagyon megéri, fõleg, hogy a kizárólagos szopit választottad! Jó, hogy vannak ilyen anyukák! Ne add fel! :o)
Nade milyen következtetést tudtál levonni a vlaszokból? :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
ilyen idõsen 3 óránként evett szinte pontosan, és 20-30 grammot szopott+pótlás, összesen 60 grammot, néha többet néha kevesebbet, de átlagban 60at. evés után visszaaludt. kb. 3 hetesen lett hasfájós, akkor minden megváltozott.
Amikor ennyi idõs volt, akkor éjjel 2-szer kelt szopizni. Este 10 körül aludt el, ébredt 1 körül és 4 körül. 1 hónapos koráig tudtam szoptatni. Napközben általában 2-2, 5 óránként evett, mert nagyon kevés tejem volt. Általában kaja közben vagy után rögtön be is aludt. A szoptatások eleinte -mivel 2 mellbõl szoptattam- 2x20 percig tartottak. Aztán már ügyesebb lett, végzett 10-10 perc alatt. Mivel közben kapott tápszeres pótlást, szépen rászokott inkább a cumisüvegre, azért is apadt el az a kevés tejem is, ami volt. Mennyiségre olyan 30-60 ml-ket szopott abban az idõben.
Az én kisfiam ennyi idõsen 3 óránként evett 90-100ml-t, napi 7-8-szor. (tápszeres)
3 hetes a lányom. Éjszaka általában kétszer kel, 1 és 3 óra között, illetve 5-7 között. Összesen szopzik kb.6-7 alkalommal (24 óra alatt) Ritkán mérem mennyit eszik.Volt, hogy csak 30g-ot, de volt, hogy 120-at. Idõtartam:15-30 perc, de ha picit cumizik, akkor hagyom neki. Mikor kéri?Ez is változó.Legszívesebben rajta csüngne mindig, de igyekszem csak akkor adni neki, mikor ténylegesen éhes.
3-4 óránként kérte akkoriban mindkét lányom. A többi kérdésedre: -hogy mennyit esznek, sosem mértem. -8-10x szopiztak egy nap, igény szerint. -kezdetben nálunk 40 perc volt a leghosszabb szopi, kb. bár éjszaka nem tudom, mert volt, hogy elaludtam közben és másfél óra múlva ébredtem. :o)
Hát jó sok kavarc van a fejedben, mert sok a részben rossz információ... Tipikus. :( De jelenleg én is csak telefonon vagyok jobban elérhetõ, mert vizsgaidõszakom van. Ha gondolod, írj nyugodtan privátot és ott megadom a számom. Vagy "menj biztosra" egy tanácsadóval. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!