Találatok a következő kifejezésre: 3 hete szedek (116 db)

3 hete szedem a Revalid kapszulát, mert szeretnék szép egészséges hosszú hajat. Az első 2 hétben csak 1 szemet vettem be, most napi 2-t eszem. Tudom hogy napi 3 kellene, de ha csak 2-t veszek be naponta, akkor is meglesz a hatása?

Legjobb válasz: Az én egyik barátnõm is kevesebbet szedett be a napi elõírt mennyiségnél (azt hiszem õ csak egyet), és mondta, hogy semmi hatása nem volt.:S Bár én el tudom képzelni, hogy alapból nem ér ez a kapszula semmit, csak jól megszedik magukat a gyártók, mert amúgy rohadt drága.

Az én egyik barátnõm is kevesebbet szedett be a napi elõírt mennyiségnél (azt hiszem õ csak egyet), és mondta, hogy semmi hatása nem volt.:S Bár én el tudom képzelni, hogy alapból nem ér ez a kapszula semmit, csak jól megszedik magukat a gyártók, mert amúgy rohadt drága.
Én felváltva napi 1-2-t szedtem, nekem használt. Kb. 5 szál hajam hullott csak ki egy nap, meg gyorsabban is nõtt.
Én is kettõt szedek naponta (a vitaminokat nem esszük, hanem szedjük :) ), nekem használt mindig, amikor csináltam egy-egy ilyen kúrát!
egy ismerõsömnek az orvos napi 6ot írt fel.. reggel 2, délben 2, este 2, a hatása meglett nagyon szép hosszú egészséges haja van.én csak egy nap 3at szedtem így is megvan a hatása nem hullik a hajam már olyan mértékben mint pl 3 hónapja
Én anno napi hármat szedtem hónapokon keresztül, és SEMMI hatása nem volt. Persze ez biztos egyénfüggõ, mint a legtöbb dolog általában. Nem mindegy az sem, hogy milyen ásványi anyag, vitamin hiányzik a szervezetedbõl, mire van szüksége pluszban a hajadnak (is). Nekem a kovaföld kapszula + Béres Vas Vital kapszula kombinációja vált be, gyümölcsökben és rostokban gazdag táplálkozás mellett, heti mézes-olajos pakolással. A kovaföld kapszula és a Vas már egy hónap alatt szemmel láthatóan erõsebbé tette a hajam (meg érzésre is), el sem akartam hinni.
megtudnátok mondani, hogy mennyibe kerül?:D

Kb. 3 hete szedem a multi macát. Felboríthatta az eddig teljesen szabályos, 28 napos ciklusomat?

Arról van szó,hogy eddig teljesen szabályos volt a ciklusom/28 nap/A párommal babát szeretnénk,nem védekezünk/eddig óvszerrel tettük/.Már 5 napja késik,de a terhességi tesztek negatívak.Vajon okozhatja a késést a multi maca szedése?

Legjobb válasz: Flp-s terméket fogyasztasz?Ha igen, szerintem nem okozhat késést.Miota szeded?

Flp-s terméket fogyasztasz?Ha igen, szerintem nem okozhat késést.Miota szeded?
Mi az a multi maca?Így elég nehéz megmondani...
A kérdező hozzászólása: Hello! Igen, az flp-s multi macát szedem kb.3 hete. Állítólag segít a teherbeesésnél és immunerõsítõnek is jó.

3 hete szedem a Belara fogamzásgátlót. Mennyire normális, hogy folyamatosan van vérzésem, úgy hogy tampont v. betétet kell használnom, nem elég a tisztasági?

Rendesen görcsölök is meg fáj a derekam. Amúgy 9 hete szültem!

Legjobb válasz: hát.. én a belarával megvártam az elsö 3 hónapot, de nem változott semmi, és nagyon rossz volt folyamatosan vérezni 3 hónapig....a doki egyböl mást írt fel, szerintem te is érzékeny vagy valamelyik összetevöre... menj el az orvoshoz, ad másikat

hát.. én a belarával megvártam az elsö 3 hónapot, de nem változott semmi, és nagyon rossz volt folyamatosan vérezni 3 hónapig....a doki egyböl mást írt fel, szerintem te is érzékeny vagy valamelyik összetevöre... menj el az orvoshoz, ad másikat
Szia!Én is Belarát szedek...és a kezdetekkor nekem is volt ilyen problémám a vérzéssel, bár nekem elég volt a tisztasági.A nõgyógyász azt mondta várjuk még meg az elsõ hónappot, és ha továbbra sem szünik meg a vérzés felír egy másik tabit...(bár nekem görcseim nem voltak), nem tudom Neked mennyire befolyásolhatja ezt a szülés...remélem segítettem... Üdv:Csilla
a belarával én is megszívtam.. egyrészt olyan hangukatingadozásaim voltak, hogy magam számára is elviselhetetlen voltam már az elsõ havi adag közben.. a görcseim is elõjöttek, vérzésem is erõs volt, visszajöttek a pattanásaim a hátamra, ráadásul úgy kaptam, hogy ez egy alacsony hormontartalmú gyógyszer, errefel 5 hónap alatt 10 kiló jött fel rám.. második hónap után hívtam a nõgyógyászom, hogy hízok, és tényleg a tablettán kívül semmi változás nem volt az életemben, de azt mondta, várjunk még a váltással, hátha beáll a szervezetem.. 12. kilónál elmentem egy másik dokihoz, aki elmagyarázta, hogy ez nem hogy alacsony hormontartalmú, hanem egy lórúgás, és azonnal váltsak!! amúgy a nõgyógyász, aki felírta, nem is titkolta, hogy jó kis százalékot kap, ha ezt írhatja fel nekem, de megnyugtatott, hogy jó lesz.. remélem segítettem! üdv
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.Amúgy nekem is azt mondták, hogy kicsi a hormontartalma.

3 hete szedem az antidepresszánst, és nem segít, most érzem a legrosszabbul magam, hagyjam abba a gyógyszert?

Legjobb válasz: Nem,mert minimum három hét a hatóideje ezeknek a gyógyszereknek!!!!Utánna kezdenek majd hatni....T-Ü-R-E-L-E-M!!!!!!

Nem, mert minimum három hét a hatóideje ezeknek a gyógyszereknek!!!!Utánna kezdenek majd hatni....T-Ü-R-E-L-E-M!!!!!!
Ha a gyógyszerektõl nem akarsz tönkremenni, hülyén hangzik, de tedd ezt, meglátod segít: Állj a tükör elé nézz a saját szemedbe és mond magadnak ezt, akár hangosan is: "Szeretlek, Sajnálom, Kérlek bocsáss meg nekem, Köszönöm!". Ezt 10x elismétled minden nap és jobban leszel. Önmagadat segít elfogadni, bizonyítottan hatásos pszichológiai kezelések egyik alap mondata! Engem is sokszor kihúzott a depresszióból... Ehhez hozzáteheted a még a nevedet is, hogy jobban tudatosuljon, pl. "Szereltek /Eszti/, Sajnálom /Eszti/..." Próbáld ki, mert ezzel bocsánatot kérsz magadtól, a rossz gondolataidért, cselekvéseidért, a saját magadat is bántó dolgokért, így ezzel könnyíted az elfogadást magad felé is. Ha magadnak nem tudsz megbocsájtani, akkor csak még egy embert ostorozol feleslegesen. Ha magadat sikerül elfogadnod úgy ahogy vagy, a tetteiddel együtt, akkor késõbb másoknak is megtudsz. Próbáld meg, tényleg megéri! :)
A kérdező hozzászólása: Kezdem magam úgy érezni, hogy mászok ki a sötét verembõl! Napi fél szem antidpit szedek még csak (majd emelni kell még) és napi 2 xanax sr-t és ha kell alkalomszerûen sima xanaxot, de már napok óta erre nincs szükségem! Elkezdtem kimozdulni itthonról, nem vagyok rosszul ha belépek egy boltba, jövõ héttõl elkezdek jógára járni, és ma elmentem egy masszásra! Azt hiszem elindultam a jó úton, csak egyenesen tovább kell haladni rajta, köszönök minden kedves hozzászólást!!!!!
A kérdező hozzászólása: Még annyit szeretnék írni, hogy szerintem nálam jelen esetbe semmi gyógynövény és más hasonló nem segített volna, mert sem aludni, sem enni, sem élni nem volt erõm! Volt egy dolog amitõl nagyon megijedtem, azután kezdõdött minden, és egyre rosszabbul éreztem magam, már komolyan elkeserítõ volt az állapotom, úgyhogy tudom, hogy az antidepresszáns nem egy egészséges dolog, de nekem most ez muszáj szednem, és elfogadnom, hogy beteg vagyok, és mikor már nem kell szépen elhagyom, de addig még hosszú út vár rám :) de erõs leszek, van már "mankóm" hozzá :)
Gyógyszertõl még a világon soha senki nem lett jobban.
ne hagyd abba én is, mert én szedtem , de 3x is el kezdtem , mert nem akartam tudomásul venni, hogy kell a végén mégis , csak kellett és az elején ugy érzed nem használ, de késõbb igen már teljesen rendbe jöttem 5 évvel ezelõtt volt ez , de míg halogattam a szedését el kezdtem abbahagytam semmi javulás pár hónap kell , mire hat legyél kitartó elsõ a gyógyulás és nem igaz a nemi életre vonatkozó rész lehet átmeneti idõszak az igaz
Szerintem a megoldás olyan egyszerû, hogy sokan hülyének néztek majd és felháborodtok, mert nem látjátok meg. Persze nem biztos, hogy sikerül egyik pillanatról a másikra "alkalmazni" de menni fog csak kitartónak kell lenni. Három szó és sokkal több van benne. Ez most nem vicc. Érezd jól magad! Bárki bármit mond, te döntöd el, hogy mit szeretnél érezni. Ha reggel úgy kelsz fel, hogy ma nem rontja el semmi a napod, még a rosszkedved sem, akkor az így is lesz. Ne azon legyél, hogy elnyomd a rosszkedved valamivel amit vársz, ha nem fogadd el és érezd jól magad! Lehet elsõre nincs értelme, de meditálj ezen.
Kedves elõttem válaszoló! Te voltál már depis és neked ez bevált? Én voltam és próbálkoztam ilyen és ehhez hasonló technikákkal, de tapasztalatból mondom, hogy van olyan súlyos depresszió amit nem lehet önerõbõl lekûzdeni. Van akinek a gyógyszer segít, van akinek gyógyszer+pszichológus, de egyedül nem megy. Én gyógyszer és pszichológus nélkül gyógyultam meg, de nem önerõbõl, hanem a legjobb "orvos" Isten segítségével. Nélküle nem ment volna és még most is szedhetném a bogyókat, hogy kicsit jobban lehessek. Így viszont nem kicsit érzem jobban magam, hanem soha nem voltam még jobban. :)
A kérdező hozzászólása: Én nagyon, de nagyon akartam jobban lenni, de nem tudtam, állandó rosszulléteim voltak, nem bírtam bemenni egy boltba, vagy elintézni a dolgaimat, vagy este elaludni, nagyon sokat mondtam és mondom magamnak, hogy NAPRÓL NAPRA EGYRE JOBBAN ÉRZEM MAGAM, de ahhoz ez kevés most nekem, hogy talpra álljak! Aki benne volt már ebben talán tudja mirõl is beszélek....
Nálam is megnyilvánult a depresszió fizikai tünetek formájában is. Belsõ gyengeséget, remegést éreztem. Volt, hogy csak feküdtem és már bõgni sem volt erõm. Mindez egy 7 hónapos és egy 7 éves gyerek mellett akik semmit sem értettek az egészbõl. Leírhatatlanul rossz érzés volt.Maga a pokol volt lelki értelemben. A pszichiáter elmagyarázta nekem, hogy ezt az agyam kémiai zavara okozza és muszáj gyógyszert szednem mert anélkül nem leszek jobban és nem fogok tudni gondoskodni a gyermekeimrõl. Abban igazad van, hogy a depressziót valami hiánya miatt éljük át. Hitem már azelõtt is volt, de Isten nem volt része az életemnek. A megtért keresztényeket újjászületett keresztényeknek szokták nevezni. Hát én szó szerint újjászülettem. Akit érdekel, ebben az elõadásban érdekes dolgokat hallhat a depresszióról: http://kegyelem.net/video/eletmod/KJ_Depresszio.htm és egy másik: http://kegyelem.net/video/eletmod/Kiut_a_depressziobol.htm Ez a honlap nekem rengeteget segített a nehéz idõszakomban. Szívbõl kívánom neked kedves kérdezõ és a sorstársaknak, hogy gyógyuljatok meg és legyen teljes, boldog életetek.
Az antidepresszánsok a központi idegrendszerre hatnak, amely egy nagyon érzékeny "szerkezete" az emberi szervezetnek, ezért mindenki egy kicsit másképp reagál az adott gyógyszerre. A mellékhatások szintén nem mindenkinél jelentkeznek ugyanolyan intenzitással, van, hogy egy beteg egyáltalán nem tolerálja azokat. Nehezíti az orvos - és természetesen a beteg - helyzetét, hogy a gyógyszerek hatása csak 3-4 hét elteltével jelentkezik, míg a mellékhatások szinte azonnal. Ennek következtében csak több hét elteltével derül ki, hogy érdemes-e megmaradni az adott gyógyszerelésnél, illetve ki kell egészíteni azt. Amennyiben a szakorvos nem lát pozitív változást, egy új gyógyszer alkalmazásánál dönt.
Ha bármilyen gyógyszer mûködne, akkor nem lennének betegek. Vagy legalábbis nem egyre több lenne és nem kéne a gyógyszereket folyamatosan szedni... A gyógyszergyárnak nem érdeke, hogy meggyógyuljon a beteg csupán az, hogy több gyógyszert vegyen. (tünetkezelés) Persze meg lehet mindent magyarázni materializmussal, ahogy ma divat, de ez csak a fizikai megnyilvánulás. A legtöbb betegségnek lelki oka van fizikai tünetekkel. Van egy érdekes kísérlet a többi mellé. (ha mára még nem volt elég :) ) Próbáld meg megfigyelni az érzéseid. Mindegyiket. Egy idõ után felismered, hogy a megfigyelt és a megfigyelõ nem lehet ugyan az! Az egyik az egó (ez nem ezotéria meg ilyenek, ez orvosilag elismert) a másik pedig te magad. Nos, amit az egód gondol (nem érez) azzal nem kéne nagyon foglalkoznod. Olyan mint egy kisgyerek. Hallgasd meg, de lépj tovább.
Hello! Szerintem hagyd abba az antidepresszánsok szedését mert kegyetlen lesz róla leállni! Hidd el sokkal rosszabb lesz mint most ahogy érzed magad. Én nem akarok rosszat egyik jó barátom is szedte és kínok knját élte át. Szerintem vmi mással próbálkozz. Hidd el nekem...
Utolsó!Ne adj rossz tanácsokat, fõleg ha nem vagy orvos.Természetesen vannak mellékhatásai, ezt tûrni kell..
Ja, és nem okoz függõséget..A te barátod valami mással próbálkozhatott....
Van egy kritikus idõszak amikor hat a gyógyszer, ilyenkor nagyon szar érzése lehet az embernek.Ezt át kell élni mivel szenvedés nélkül nincs siker!!!A siker gyümölcsét KÉSÕBB tudod learatni NEM AZONNAL!
Így igaz...
Én írtam a "ki van zárva hogy...."A nekem reagálónak: Hát te tényleg orvosi csoda vagy, ez elég ritka sajnos.De jó hallani, hogy ilyen is van.
Tapasztalatból írom/mondom, hogy nem minden antidepresszáns jó egy adott ember adott betegségére. Ha kifejezetten szarul vagy, vissza kell menni a dokihoz akár 30 nap elõtt. Egy doboz 28 vagy 30 napra szól, tehát az új felírása miatt is kontroll kell. Az orvos a tüneteid alapján adhat új gyógyszert vagy emelheti/csökkentheti a dózist. (Nekem volt azonnal jó hatású szerem, de aluszékonnyá váltam tõle és farkaséhes(!), ezért sürgõsen "lecseréltük". Most nyáron - 10 év rendszeres gyógyszerszedés után - abbahagytam a 3-féle gyógyszeremet és csak egyet szedek, ami természetes gyógynövényt, Orbáncfüvet tartalmaz. (Remotive néven gyógyszer is van belõle.) Érdemes utánaolvasni. Különbözõ orvosok a tüneteid alapján más-más diagnózist is felállíthatnak, fontos, hogy olyat találj, akiben megbízol!
Elolvastam a válaszokat, sokkal egyetértek, másokkal nem. Megosztom én is a véleményemet (saját tapasztalatból). Elõször is ne hagyd abba a gyógyszer szedését! Nekem több hónap után is volt, hogy akár egy hétig is nagyon rosszul éreztem magam. Ez kisebb-nagyobb hullámokban elõfordul, de egyre ritkább, és átlagosan jobban érzem magam. A homeopátiás szerek/gyógynövények valóban csak kisebb panaszokra jók, szóval ez az út nem alternatíva, ha komolyabb a gond. (Próbáltam a gyógyszerek elõtt, és semmit nem értek. A placebo hatás meg tényleg létezik, de próbálj meg vele meggyógyítani pl. egy nyílt sípcsonttörést...) Az meg, hogy ilyen vagy olyan gyógyszert szedj, hát... A válasz egyszerû: azt szedd, amit a pszichiáter felír. Ha bármi problémád van a gyógyszerrel, tessék megbeszélni az orvossal. Az az igazság, hogy nem szakember nem ért ezekhez a dolgokhoz (az interneten való olvasgatással történõ önképzéstõl legfeljebb tájékozottabbak leszünk, de nem szakértõk). Szóval tessék bízni az orvosban! Ezzel együtt: a gyógyszer valóban csak egy mankó. Segít átvészelni azt a periódust, amíg a problémák megoldódnak (erre viszont nagyon jó segítség - én pl. elõtte nem tudtam aludni - az elég gáz ám...) Tehát, a betegségünk igazi okát meg kell találnunk és meg kell szüntetnünk. Meg kell viszgálnunk magunkat, hogy mi a problémánk oka. Légy õszinte magadhoz, mikor ezeket végig gondolod. Analizálni kell mindent, majd kell próbálni megoldani - türelem, ez évekbe is telhet, és lassan lehet begyakorolni. Ehhez jó segítség, ha meg tudod beszélni a dolgaidat másokkal: pszichológus, egy jó barát, bárki, akivel tudsz õszintén beszélgetni. Ha nincs, keresni! Ezek mellett nagyon fontosak, amit már mások is írtak: sport (olyan, amit szeretsz), társaság, olyan értelmes tevékenység, amivel le tudod kötni magad (találni kell bármit, amit õszintén hasznosnak, értelmesnek tartunk, amiben örömünket leljük). És kell nagyon sok akaraterõ, kitartás, és a szenvedés elviselése. Ezt nagyon nehéz, de gyakorolni kell, és egyre könnyebb lesz. Ha végig kitartasz, meg fogsz gyógyulni, és nem kell életed végéig gyógyszert szedned, újra boldog leszel. Remélem tudtam segíteni. Gyógyulj meg! 29/F
"Légy türelemmel és bízz az orvososságodban. Ha elhiszed tényleg segíteni fog.:) Nekem is segített/segít. Én egy Escitil nevût szedek." És ez a teljes élet titka? Nálam középsúlyos depit diagnosztizáltak, amit Sertralinnal akartak kezelni, mert szoptatás mellett csak ez szedhetõ. Nem szedtem be. Nem akartam ártani a babámnak és nem akartam ezentúl bogyókon élni. Mondhatni nem bíztam az orvosságomban, helyette kerestem-kutattam és találtam jobbat. Most boldogabb vagyok mint valaha, kerek lett a világ és eltûnt belõlem az ûr.
Ja és ha azonnal ható gyógyszert szeretnél kezdj el drogozni..
A kérdező hozzászólása: Drogozni nem szeretnék, de jobban lenni igen! Mikor elkezdtem a gyógyszert elsõ héten mintha jobban lettem volna...de a második héttõl romlott a helyzet..megijedtem... mit tegyek, nem tudtam...
Mit érzel? Milyen panaszaid vannak?
A kérdező hozzászólása: Reszketek, szorongok, érzem, hogy egyenlõre nem segít a gyógyszer
Kaptál mellé Xanaxot, és szeded?
A kérdező hozzászólása: Igen, a xanax sr-t szedem reggel és este.
Két hónap is eltelhet mire jobban érzed magad. Az elsõ héten írod, hogy jobban érezted magad. Az nem az antidepitõl volt, hanem a saját gyógyszerbe vetett hitedtõl érezted magad jobban. Sok tanulmány szerint a mentális betegekkel folytatott kisérletek bebizonyították, hogy a placebót szedõk is /minimális különbséggel/ ugyanúgy gyógyultak, mint az antidepresszánst szedõk. Ebbõl következik, hogy a gyógyító erõ bennünk van.
Anyukamnak kb 3-4 het mulva hatott.Addig felkelni is alig birt, pedig a gyogyszerszedes elott ilyen problemaja nem volt.Szerintem is turelem!Es ha 4het utan is pokol, akkor menj vissza masikat kerni.Kitartas!
Azzal is számoljál, hogyha szeded ezeket az antidepiket, mellékhatásként teljesen közömbös lessz a nemi életed ! Mert ez a vágyakat is csökkenti ! Lehet, hogy homeopátiás szerrel kellene inkább kezelned magad ! Vannak kifejezetten erre szakosodott gyógyszertárak is !
Miért csak gyógyszert tudtok ajánlani meg drogot. Létezik gyógynövény is a világon, amivel nagyon sok betegség kezelhetõ. Minden gyógyszernek van mellékhatása, újabb betegség és újabb gyógyszer. Ördögi kör. Tavaly Magyarország 160 milliót költött gyógyszerre és 150 milliót élelmiszerre. Szerintetek ez normális? Egyébként van egy "imune" és "genio" nevezetû gyógynövény, amely kiválóan helyettesíti az andidepresszáns gyógyszereket. Remélem kipróbálod, ha segítség kell kérlek írj. Üdv.
Semmiképp se hagyd abba! Légy türelemmel és bízz az orvososságodban. Ha elhiszed tényleg segíteni fog.:) Nekem is segített/segít. Én egy Escitil nevût szedek. Eleinte amikor elkezdtem szedni, fél év után abbahagytam (mert a rádióban hallottam ezekrõl az orvosságokról), amit azóta is bánok, mert legalább 1 évig kellett volna szednem, de visszajött a szorongásom, a félelmeim és magamba zárkóztam, a barátnõmmel képtelem voltam beszélgetni, ami csúnyán végzõdött. Azóta persze újra kezdtem a kezelést, de most tovább fog tartani :/ Sz'al inkább szedd addig amíg az orvosod ajánlja. Ne félj, jobban leszel! Bízz magadban :) Ha valami van, nyugodtan írj privát üzit, nem harapok! :) 19/L
Még valami: Amikor legelõször elkezdtem szedni, eleinte nem éreztem, hogy segítene, de lassan kezdtem jobban lenni.
Lehet homeopátiával kezelni depressziót?Úgy értem komolyabb depressziónál használnak ezek a szerek ugyanúgy mintha szintetikus gyógyszert szedne a beteg?Bocs hogy vissza kérdezek (holott nem én vagyok az eredeti kérdezõ), de én nem hiszek a homeopátiában, viszont meglehetne gyõzni, ha valóban van rá bizonyíték, hogy müködik a betegeknél.A gyógyszerész barátnõm egyszer azt mondta, homeopátiás szert akkor szedjek, ha van egy vastag pénztárcám, és jó nagy adag hitem.Merthogy placebó hatáson alapul, és a komolyabb betegségeknél már nem müködik.
A kérdező hozzászólása: Én úgy érzem igazán mély depressziót nem lehet kezelni homeopátiával, csak valami enyhe kis depit!!! Enyhe hangulatingadozásra jó lehet...
Szerintem ne hagyd abba még egy darabig, hiszen kell ennyi idõ, hogy hasson. Csak ha már több hét elteltével sem javulsz, akkor mondd el az orvosodnak, és õ új gyógyszert fog neked írni. A homeopátia szerintem nem ér semmit, a gyógynövények meg csak enyhe depresszió esetén hatnak. Közepes vagy súlyos depresszió esetén mindenképp szükséges a gyógyszer. Ezt kell kiegészíteni pszichoterápiával. Ha találsz egy jó pszichológust, le is teheted egy idõre a gyógyszert. Egy újabb depressziós epizódnál újra szükség lesz gyógyszerre, de sokkal rövidebb ideig, mintha nem járnál pszichológushoz.
A kérdező hozzászólása: Én már egy hangyabokányit jobban vagyok, de még nem vagyok a régi!
Innen már javulni fog az állapotod. Nem olyan mértékben, hogy holnaptól semmi bajod, de lépésrõl lépésre jobban leszel. Próbálj meg relaxálni és hinni a gyógyulásban. Egészítsd ki a kezelést Neuroptim B vitamin komplexxel. Nekem ez sokat segített. Én már meggyógyultam, csak ez utóbbit szedem. Kezdjél el sportolni valamit /futás, úszás, aerobik, v. bármi/ napi szinten. 20 perc aktív sport felér egy antidepresszáns hatásával. Ez bizonyított tény. Ha jobban leszel, még két hónapig folytasd a gyógyszer szedését. Ezután csak fokozatosan hagyd el.
Legyél türelmes, 3-4 hónap is eltelik amig elkezd hatni a gyógyszer. Ne hagyd abba a szedését.
Szia, tesztet csináltál? Ha pozitív irány a doki, ha negatív akkor valószínû nincs baba és meg fog jönni!
Szia. 3 hónapig használtam, mindig véreztem mellette, de folyamatosan...most a duphastont szedem, ez mellett is vérzek. Mikor kellene megjönnie a havidnak? esetleg tesztelj, és ha + lenne , akkor beszélj az orvossal. Amúgy a paíron rajta van, hogy áttörõ vérzést okozhat. De azért hívd fel az orvosod, és beszélj vele.
A kérdező hozzászólása: Kösyyy csajszikk... ma elmegyek vissza dokihoz , , vagy elötte csináljak tesztett??

Bromocriptintől késhet a menstruáció? 3 hete szedem. A mellfeszülés, görcsölés enyhébbek lesznek?

Legjobb válasz: Nem, nem késik tõle. A magas prolaktin szint tüneteit igen, csökkenti.

Nem, nem késik tõle. A magas prolaktin szint tüneteit igen, csökkenti.

Antidepresszáns! 3 hete szedem. Lehet hogy nem hat?

Agusztus 29.-ét?l szedek, pánikrohamra esténként 1-et (Mirtazapin Orion)

Legjobb válasz: A gyógyszer ezt csak elnyomja,tünetet kezel,de nem gyógyít.Olyan mintha rádõlne a szekrény a lábadra és szednéd a fájdalomcsillapitót.Egy darabig jó,de amig rajta van a szekrény sose gyógyul meg.

A gyógyszer ezt csak elnyomja, tünetet kezel, de nem gyógyít.Olyan mintha rádõlne a szekrény a lábadra és szednéd a fájdalomcsillapitót.Egy darabig jó, de amig rajta van a szekrény sose gyógyul meg.
Elvileg megszünteti, gyakorlatban nagyon egyéni a hatás. 3 hét elég, hogy beálljon a szint, ha ez neked nem mûködik, feltétlenül beszélj az orvosoddal. Vannak más típusú gyógyszerek (pl. Wellbutrin). Sajna ez nem tudomány, hanem szakácskodás, puding próbája...
Az antidepresszánsoknak kell minimum 2-3 hét, hogy elérjék teljes hatásukat. Ha egy-két hét múlva sem lesz jobb, lehet kombinálni kell majd másikkal vagy váltani.
A kérdező hozzászólása: S ha az nem hat, akkor az azt jelenti hogy nagyobb gondom van mint azt hittem? S erösebb gyógyszer kell? Vagy annyi hogy ez a fajta nem nekem való?
Valószínûleg más gyógyszer kell.
Az elsõ 3 hétben még ismerkedik a szervezeted az antidepresszánssal. Ebben az idõben még inkább felerõsödnek a tünetek, nem hogy elmúlnának. Legyen türelmed kivárni a hatást. Mikorra kell visszamenned a pszichiáterhez? Keress rá a googliban az antidepresszánsodra, meg a betegségedre is, és megnyugszol, hogy jó úton jársz. A gyógyszereidet az orvos által elõírt mennyiségben, és minden nap azonos idõben kell szedni.
Nem nagyobb a gondod. A gond a gyógyszerrel van.
A kérdező hozzászólása: Hát jõvõ hétfön megyek a klinikai pszichológushoz terápiára...de õ úgye nem írhat másik gyógyszert... ez a gyógyszer már volt itthon mert régebben felírta a pszichológus, de nem kezdtem el, mert féltem tõle...csak aztán úgy döntöttem hogy mégis elkezdem...felhívta a terapeutám hogy jó-e ez a gyógyszer s abban egyeztek meg hogy akkor nem ír fel mást , kezdjem el. Szóval hogy mikor kell vissza mennem....foggalmam sincs.

Kb 3 hete szedem a cefrének való szilvát-körtét apránként. Kb 80%-ig van a hordó. Folyamatosan forr. Megkóstoltam, de nem édes. Semmi nincs benne a gyümölcsön kívül. Körte felszeletelve. Lesz ebből jó pálinka nekem saját részre?

Legjobb válasz: Lehet belõle még simán. Az az igazi, ha minél frissebben elrakod. Amit szedsz az még csak gyümölcs, nem cefre. Be kell keverni cukros vízzel, akkor lesz cefre ha kifog forrni. Sokáig nem szabad hagyni magába, mert megsavanyodik. Ha kell leírom hogy keverd be.

Lehet belõle még simán. Az az igazi, ha minél frissebben elrakod. Amit szedsz az még csak gyümölcs, nem cefre. Be kell keverni cukros vízzel, akkor lesz cefre ha kifog forrni. Sokáig nem szabad hagyni magába, mert megsavanyodik. Ha kell leírom hogy keverd be.
Ne hallgass az elsõ válaszolóra!! Azért nem édes, mert már kiforrt. Tehát már nincs benne cukor. Ami azt jelenti, hogy alkohol van benne. Amíg nincs benne alkohol, azaz van cukor a gyümölcsben, addig édes lesz. Most már minél hamarabb fõzesd ki, jó pálinka lesz belõle, igen. Csak nem mindegy mondjuk, hogy milyen helyen fõzöd ki. (barátom fõz, úgyhogy õ jobban tudja ezeket) ha kell valami segítség, nyugodtan írj, ha tudok, segítek:)
elsõ vagyok Barátod fõz, szóval jobban tudja... Én is fõzök ;) Cukrozás miatt több lesz a pálinka, erõsebb lesz, így többet lehet hígítani;)
taps, taps, taps!! Persze, hogy több lesz.. csak éppen nem mindegy hogy f.s vagy normális minõségû.. el tudom képzelni milyen fõzdéd van..:/
Savazás, pektintontó, élesztõ, élesztõ-tápanyag------> max kihozatal, max minõség, max aroma.. Na, ezért nem kell ide cukor!!
Nagyon finom a pálinka, saját és más részére is van. Mindenki elégedett teljesen vele

A barátnőm 3. hete szedi a Dalia fogamzásgátlót. Lefeküdtünk, és elmentem benne. Lehet terhes? Tovább lent.

A gyógyszerre az van írva, hogy a szedés után 1 héttel már hat a gyógyszer. De a doki azt mondta neki, hogy várja meg a következő menstruációt, és utána lehet biztonságos. Mindenhol mást olvasni, ezért kérdezem.

Legjobb válasz: Elvileg nem lehet.

Elvileg nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm. Akkor valamennyire megnyugodhat?
igen!
Ha a doki azt mondta, hogy meg kell várni az elsõ vérzést, akkor mi a f.szért nem vártátok meg?
Ha az elõírás szerint rendesen, a menstruációja elsõ napján kezdte el szedni a tablettát, akkor már védenie kellett. Ha viszont csak késve kezdte el, akkor ki kellett volna várni az egy hónapot.

3 hete szedem az antidepresszánst, de még nem vagyok jól, ez normális így?

Legjobb válasz: Antidepresszánstól jól sohasem leszel. Csak tûrhetõen, de elhagyni sem lesz egyszerû. -.-" Sok más gondot okoz majd még azon kívül, amire kaptad.

Antidepresszánstól jól sohasem leszel. Csak tûrhetõen, de elhagyni sem lesz egyszerû. -.-" Sok más gondot okoz majd még azon kívül, amire kaptad.
Igen, normális, kb egy hónap, mire majd a jó hatását is érzed, ha egyáltalán beválik neked.Addig még erõsödhetnek is a negatív tünetetek.Ha 1 hónap után sem javulsz, akkor jobb lenne a gyógyszercsere.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!