Találatok a következő kifejezésre: 3 hete munkám (24 db)

Ausztriában mennyi a felmondási idő 3 hét munka után?

Munkahelyet szeretnék váltani.A próbaidőm már letelt(2 hét volt), de nem tudom pontosan mennyi a felmondási idő! Neten 4-6 hetet találtam, de három hét munka után is ennyi? Munkaszerződést nem írtunk alá, csak szóban egyeztünk meg(tudom fura, de itt ez is elfogadott). Illetve a szabadságomat is ki kell fizetnie a munkáltatómnak?

Legjobb válasz: "Munkaszerzõdést nem írtunk alá, csak szóban egyeztünk meg(tudom fura, de itt ez is elfogadott). " ILYEN nincs, szerzödés nélkül feketén dolgozol.

"Munkaszerzõdést nem írtunk alá, csak szóban egyeztünk meg(tudom fura, de itt ez is elfogadott). " ILYEN nincs, szerzödés nélkül feketén dolgozol.
Kedves hozzäszolo aki bizonygatod h nem letezik szobeli szerzödes, nem ertesz hozza. Az adohivatalnal, a tarsadalombiztositonal egyarant latszik a munkaviszonyod, hiszen tb-t es adot is vonnak. Ja es berpapirt is ad a munkaltato minden honapban, csak eppen Arbeitsvertrag nincs. Es kepzeld nekem sincs, es tavaj sem volt, megis munkanelkülin voltam a telen, es adovisszateritest kaptam:)
A "ráutaló magatartás", mint olyan amúgy nem csak ausztriában hanem magyarországon is érvényes. Elsõ munkahelyemen nekem sem volt papír alapú munkaszerzõdésem és mikor eljöttem nem akartak kifizetni. De mivel a saját nevû bankszámlámra érkezett utalás a munkahelyemtõl "munkabér" megjegyzéssel egy éven át ezt mindenhol elfogadták és ki tudtam sajtolni a jussom a cégbõl. A baj akkor van ha nincs munkaszerzõdés ÉS mondjuk zsebbe adják a lóvét. Az már problémás lenne.
Lehet, hogy Ausztriában a szóbeli szerzödés is érvényes, az egyetlen gond, hogy ha szükséges, nem lehet bizonyitani. A kérdésre meg: a legokosabb, ha megkérdezed a munkaadót. Elvileg ha lejárt a próbaidö, akkor az utána következö napon már a törvényes felmondási idö az érvényes.
"Én NEM keleten élek, hanem éppen Nyugat-Európában, és szerzödés NÉLKÜL fekete munkának minösitik, amit csinálsz. " Az lehet hogy te is Nyugaton élsz, de nem Ausztriában. Ausztriában bizony, a szóbeli egyezség is szerzõdésnek minõsül, ha elhiszed, ha nem. Nem minden országban van így, de Ausztriában igen.
A kérdező hozzászólása: De most "netán" abba ne menjünk már bele , hogy mi lenne ha! Én kérdeztem valamit és arra szeretnék választ kapni. Engem nem érdekel hol élsz, mint ahogyan téged sem az Oszrták munkajog. Mi olyan furcsa ebben ??? Ez itt elfogadott dolog!
Én NEM keleten élek, hanem éppen Nyugat-Európában, és szerzödés NÉLKÜL fekete munkának minösitik, amit csinálsz. Ha netán baleset ér, akkor hogy bizonyitod be, hogy volt szerzödésed? Mert éppen nemrég volt a családban ilyen, hogy a "szóbeli" szerzödést a fönök "elfelejtette", a dolgozó meg annyira megrokkant, hogy önállóan élni sem képes, de mivel nincs semmiröl papirja, ezért még büntetést is fizethet a fekete munka miatt.
"ILYEN nincs, szerzödés nélkül feketén dolgozol." Pedig valóban van ilyen Ausztriában, a szóbeli megállapodás is szerzõdésnek minõsül, azonban jobb helyeken írásban is rögzítik a dolgokat. Magyarországon ez persze elképzelhetetlen, de idekinn mûködik. Persze ahol kelet-európai a fõnök, ott ragaszkodni kell az írásbeli szerzõdéshez.
A kérdező hozzászólása: Pedig van, ez nem Magyarország: http://www.igr.at/1045, , , 8.html
A kérdező hozzászólása: De lehet bizonyítani, mert attól, hogy nem kaptam munkaszerzõdést a tb-hez le vagyok jelentve, és a Zmr-em is megvan amit a munkáltatónak is alá kell írnia és csak utána kapom meg...... Már több helyen is dolgoztam Ausztriában és sehol sem kötöttünk szerzõdést írásban. Mikor letelt a szezonom akkor kaptam meg a végén.....

3 hete nincs munkám és megőrülök! A stressztől késhet a mensim?

Legjobb válasz: 3 hét munkanélküliség után stresszelsz? Nem voltál a munkaügyi-központban? Nem kapsz álláskeresõ támogatást? Ne stresszelj. Még nem éri meg. Nekem 4 hónapig nem volt munkám akkor már ideges voltam. Most ha visszamegyek szülésrõl tök bizonytalan meddig leszek munkanélküli. Közben megszûnt a munkahelyem. A Húgom 1,5 évig nem talált munkát õ 3 hónap után kezdett stresszes lenni aztán majd nem depis. Szóval fel a fejjel és keress valami munkát elfoglaltságot!

3 hét munkanélküliség után stresszelsz? Nem voltál a munkaügyi-központban? Nem kapsz álláskeresõ támogatást? Ne stresszelj. Még nem éri meg. Nekem 4 hónapig nem volt munkám akkor már ideges voltam. Most ha visszamegyek szülésrõl tök bizonytalan meddig leszek munkanélküli. Közben megszûnt a munkahelyem. A Húgom 1, 5 évig nem talált munkát õ 3 hónap után kezdett stresszes lenni aztán majd nem depis. Szóval fel a fejjel és keress valami munkát elfoglaltságot!
szia.Igen a stressztõl késhet a menses.Én is jártam már így, bár nekem nem csak a mensesem késett, hanem már úgy éreztem a depresszió kerülget.Teljesen átérzem a helyzeteted, a kétségbe esést.Nekem nagyon sokat jelentett ilyenkor a család, és a barátok, mert egyedül se jó, és az se ha mindig ezen jár az eszed, és aggódsz.Sajnos, ma ezt éljük meg, és ez mindenkit megvisel lelkileg.Kítartás, lesz munka.Sok sikert.
Igen.
igen, kisebb idegeskedéstöl is. nekem az éretségim elött kellett volna megjönni, és miután levizsgáztam másnap már meg is jött. amúgy én egy évig játszottam a háziasszony szerepet, egy szupi munkám volt, de külföldre költöztem a páromhoz ahol eséylem sem volt munkát kapni, anyagilag jól álltunk de hát akkor is. egy évig háziasszony szerepet töltöttem be, már a falat kapartam. most van munkám és tényleg tiszta depis lesz az ember munka nélkül.
Tapasztalatból mondom, hogy stressz esetén késhet, sõt! ki is maradhat! Illetve, lehet az is, hogy amikor elkezd megjönni, pár napig barnás színû és kevés a mennyisége.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat és a biztatást!
A kérdező hozzászólása: A munka 2 hónapra szól, és jelenleg nincs másik kilátásban.


Új munka helyem van 3 hete, de kezdek besavanyodni! Mit tegyek várjak amíg nem jön jobb?

Nem álmaim munkája,de egy külföldi munka ami elég jól fízet.Minden nap ugyan az van,reggel fél 6-kor felkelek és este 6-kor érek haza.Már most 3 hét után kezden belefásulni,viszont a fizetés az a magyarországi fizu 3-4 szerese.Kemény fizikai munka és más most fáj a térdem és a talpam.Hétfőtők péntekig ez megy,reggel fel kelek,este haza,pl most értem haza és kb 9-10 kor kelek,másnap megint megyek.

Legjobb válasz: Tarts ki, majd csak találsz jobbat.

Én itt lakom Sopronban és most pont lenne egy hasonló munka amin gondolkozom, de akkor úgy látszik annyira nem éri meg. Amúgy nekem is pincér végzettségem van.
Tûzz ki egy idõpontot, amig érdemes csinálni, pl. fél év. Ez alatt takaríts meg annyi pénzt, ami elég ahhoz, hogy kitartson, amig találsz jobbat.
Tarts ki, majd csak találsz jobbat.
Mi ez a munka, melyik országban? Engem érdekelne.
Mire gondoltál, amikor jelentkeztél erre a munkára? Ha 3 hét után megunod, akkor mi lesz késõbb? milyen munkát szeretnél? Mi a végzettséged? Van másra lehetõséged? Hány éves vagy?
Keress jobbat, de amíg nem találsz, ne hagyd ezt ott. Végülis jobb mint a semmi, nem?
A kérdező hozzászólása: ausztria.itt lakom a határ mellett...reggel felvesznek, kb onnan még 1.5 óra az út, meg 1.5 vissza.1 óra kaja szünet van.végülis a meló az olyan 9-8 óra, de kemény fizikai, már most kivan a lábam
A kérdező hozzászólása: amúgy pincér és szakács vagyok...ez jelenleg épitkezésen, vésés, fúrás és minden féle meló..bár elég jól fizet.arra gondoltam hogy elötte nem volt munkám 8 hónapig, és arra gondoltam hogy külföldi kezdésenk tökéletes lesz.
A kérdező hozzászólása: ja és persze arra hogy mindent félre tudok tenni, mert céges kocsival hoznak visznek.csak a napi kajámat kell fizetni
A kérdező hozzászólása: bocsi elírtam, 9-10 körül fekszem.
A kérdező hozzászólása: Én is soproni vagyok.Mennyi idõs vagy?Miért nem pincérként dolgozól?

Most végeztem az egyetemen 3 hete, és még nem találtam munkát. Ha beregisztrálok a munkaügyi központba akkor ők fizetik a TB- met, vagy akkor is magamnak kell?

Legjobb válasz: A munkaügyi csak akkor fizeti a TB-t, ha valami ellátást is kapsz tõlük. Az önkormányzattól lehet kérni, hogy fizessék, ha szociálisan rászoruló vagy. Ehhez nem elég az, hogy nincs fizetésed, vagyonod se lehet.

A munkaügyi csak akkor fizeti a TB-t, ha valami ellátást is kapsz tõlük. Az önkormányzattól lehet kérni, hogy fizessék, ha szociálisan rászoruló vagy. Ehhez nem elég az, hogy nincs fizetésed, vagyonod se lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Az elõzõ pontosan leírta. Kiegészítésként annyit, hogy ha nappali tagozatos voltál, akkor a diákigazolványod érvényességéig +45 napig passzív jogon jogosult vagy a term.eü. ellátásokra (van TBd), nem kell fizetned.
Én mindenképpen regisztráltatnám magam a Munkaügyi Központban, mert lehet, hogy egy munkáltató éppen végzettségû alkalmazottat keres, mint ami neked van. Nagyobb az esélye, hogy munkát találsz. Másrészt egy ideig kapsz munkanélküli támogatást. Igaz, hogy nem sok, de több a semminél.
Munkanélküli támogatást nem kap, mert nem volt munkaviszonya. Ha diplomája van, még a munkaügyis tanfolyamra se nagyon veszik fel. Nekünk kerek-perec megmondták, hogy a diplomások hiába jelentkeznek bármelyik munkaügyis tanfolyamra, nem fogják felvenni õket. Annyi elõnye lehet a regisztráltságának, hogy ha 1 évig sem talál munkát, akkor ha szociális és vagyoni helyzete alpaján rászorult, kaphat bérpótló juttatást az önkormányzattól. Vagy ha olyan munkáltató veszi fel, aki megfelel a törvényi feltételeknek és vállalja a továbbfoglalkoztatást, akkor a munkaügyitõl a munkáltató kaphat bértámogatást.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Modell vagyok, és egy munkához le kell fogyjak kb 6 kg-ot 3 hét alatt, tudtok-e ajánlani valamit?

Sziasztok! Nem akarok koplalni, és úszni járok.175 cm vagyok és 60 kg, de f?leg izom van rajtam, mert sportoltam. A has és fenék vonala a kicsit vastagabb, valamint a coombom fels? része. Nem tudom, h az izmot hogy lehetne "vékonyabbá" tenni.

Legjobb válasz: Jellemzõ belõled is anorexiásat akarnak csinálni :S h néznél már ki 174/54 kg-mal??:S mint egy auschwitzi menekült ..undorító leszel...különben is mindenképpen koplalnod kellne mert normálisan nem lehet ennyi idõ alatt ennyit fogyni mer a 2X-esét hízod vissza!

Jellemzõ belõled is anorexiásat akarnak csinálni :S h néznél már ki 174/54 kg-mal??:S mint egy auschwitzi menekült ..undorító leszel...különben is mindenképpen koplalnod kellne mert normálisan nem lehet ennyi idõ alatt ennyit fogyni mer a 2X-esét hízod vissza!
Van képed magadról h h nézel ki ? mármint a testedrõl?:)
Nem értem, miért kell ezt csinálni! Feltett egy kérdést valaki, amire választ vár nem "leugatást". Nem láttok bele az életébe, nem tudhatjátok mi miatt csinálja azt, amit csinál... és gondolom, csupa olyan ember sajnálta le, aki tökéletes formában tökéletes életet él. A kérdésedre válaszolva: 13 nap alatt 8 kg minusz én ezt csináltam, nekem bejött. A többiek a stílusuktól elvonatkoztatva valószínû jót akarnak, csak hát anonim olyan élvezettel élik ki magukat. (gondolom zsíroskenyér lilahagymával helyett ide írogatnak)
egy újabb darwin díjas jelölt, lukacska nem félsz a spammerektõl?:)
Ez jó:) Egyébként modell, ez csak a kezdet. Hamarosan már azt fogják követelni, hogy férj bele kisebb ruhákba, akkor 54-bõl kell lefogynod 50-re. Aztán 45-re. Ilyen a szakma. A modellt igazítják a ruhához. Aztán a "kiöregedett" modell csodálkozik, hogy miért vetél el állandóan.
"Hogyan fogyjam le az izmot", ez vicces. :D Mi fogy le elõször a modellen? Az agya.
a modelleknek már alapból nincs agyuk szerintem:) tudod: - mi tartja bent a modell szemét? - a vákum.
Ha pedig megteszed akkor gratulálok az "eszességedért"
jó szakmát választottál......
Húzzál Te és ne provokálj és ne rágalmazz hogy hazudok. De én elhúztam innen jellemtelen álnév mögött bujkáló emberekkel nem tárgyalok. Nem reklámoztam semmit, nem irtam ki se a cég nevét és nem kínáltam senkinek semmit. Sajnálom, hogy ide kell írnom, mert még a privát elérhetõséged is levetted. Ráadásul amit neked írtam privátba kirakod nyilvánosság elé. Ezt is ird meg és azt is hogy velem szórakozol és nem a kérdésre válaszolsz.
Már válaszoltam korábban, kifejtettem a véleményem. Te viszont reklámoztál egy terméket, ami ezen az oldalon tilos, és kérésemre el is távolították a moderátorok. Köszönöm nekik.
...nem a kérdésre válasz, azt megtettem már (én ajánlottam a 13 nap alatt 8 kiló) Emberek! Csodálkozunk, hogy milyenek a gyermekeink????? Hány évesek vagytok? Nehogy szaporodjatok!!!!! elnézést a kérdés kiírójától
Ja, most nézem hogy 12:24 ezt nagyon elbas.ztad, mert ha nem látnád, két külön embernek írsz. Utolsó, és ez hogy jön ide? Te vagy a 75% is?
A kérdező hozzászólása: húha... ez már csatatér
13 nap 8 kiló az jó, mert 3 hónap alatt elfogysz teljesen.Hasznos válasz az egyszer biztos.
Viszont itt nem hirdethetsz, mert ez TILOS és szabályzatba ütközõ. Így hát ment az üzenet az adminoknak. Húzz innen a reklámoddal a francba.
Nem hazudok, tényleg keresek a tapaszos "baromsággal", de nem azzal, hogy eladom, hanem hálózatépítõ vagyok egy amerikai cég független partnereként. Azért fizetnek, hogy minél több ember fogyassza a tapasz és saját maga vásárolja meg. Bináris rendszerû MLM rendszerek. Nézz utánna bátran, de ez megint nem a kérdéshez tartozik.
Nah akkor magyarázd meg ezt a mondatodat pls (leglaáb ne hazudnál): "Én legalább vállalom magamat. Lehet hogy bamba vagyok de a tapaszos baromséggal többet keresek, mit amennyit gondolsz."
Lukácska, neked is itt válaszolok, mert nem fogom kiadni az e-mailemet neked, és kedvem sincs újat regelni. lassan a hozzád hasonlók miatt kell kikapcsolnom a privét küldési lehetõséget itt. ne írogass pls, nem vagyok rád kíváncsi. Azzal meg lebuktál, hogy ezt a tapaszt árulod, hogy mennyire sokat keresel a sok hülye fogynivágyó szerencsétlenen meg fõleg nem érdekel. vegyél vissza az arcodból. És ahogy érzed, vállald fel magad, meg tegyél ki magadról minden elérhetõséget iwiw-re lakcímtõl kezdve a bankkártyaszámodig, ha ennyire hülye vagy.
Nem értelek benneteket, talán csak az irigység szól belõletek. Én nem vagyok modell, mielõtt még nekem is ugranátok. Igenis 174-5 centivel 55 kilósan sem gebe az ember. Vékony, az tény, fõleg, ha sportol, akkor igazán irigylése méltó. Ez még messze van a klasszikus vézna modellek méretétõl. Látszik, hogy akkorák vagytok, hogy a vékony méretet távolról sem ismeritek… Én is voltam ennyi, de nemrég szültem, most van rajtam pár kiló, de futok és nem eszem este 6 után, max. valami gyümit. Egyébként ilyen gyorsan ennyit nem hiszem, hogy lehet-e úgy fogyni, hogy nem jön vissza hamarjában. Én 15 kilót fogytam fél év alatt, de ez nem is jön vissza.
én írtam , hogy nem félsz e. Hát én nem fogok neked privátot se küldeni és nem is válaszolok a privát üzenetedre, mert van annyi eszem, hogy nem adom aki akárkinek ez e-mail címemet. az viszont érdekes, hogy itt még Lukács Andrea vagy, az email címben pedig már Zoltánként futsz ;) bár sejtem a Máv-os barátod-võlegényed lehet. Okos az nem vagy, ez mondjuk látszik is a hidrogénszõke hajadon meg a bamba tekinteteden (meg ezen a tapasz baromságon is). De hát 38évesen már nem változik az ember. szerencséd, hogy nem gonosz ember vagyok meg van jobb dolgom is meg nem vagyok pszichopata;) (a követekzõ sikoly 678. részében a film úgy kezdõdik, hogy az áldozat csak megadta a skype elérését egy nyilvános fórumon :D )
Nem hiszem, hogy bármitõl félnem kéne. Ha valakinek tudok segíteni akkor segítek. Engem így neveltek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm utolsó hozzászóló. Minden munkának meg vannak a hátrányai. sajnos meghíztam egy kicsit. ha a testedbõl élsz, ez van. nem kell sokat gondolkodni, lehet máshogyan szenvedni...
mekk bicskáal kiszedek belülefd 3 kilot
ne aggodj menj el nyugodtan! ennyi idõs terhessen mi is voltunk még nyaralni. 24 hetesen lesz cukorterheléses vizsgálat amugy semmi más.
Szia!Persze, menj nyugodtan!Jót is fog tenni egy kis "kirándulás"! Igen, a cukorterheléses vizsgálatra pont hazaérsz. Kellemes idötöltést Nektek és boldog babvárást!! :)
Szia Ki ne hagyd a lehetõséget! Ki tudja mikor lesz idõd meg lehetõség a babó miatt legközelebb. Amúgy a cukorterhelés lesz a késöbbiekben, de pl énazt a 27. héten csináltattam meg, és minden rendben volt akkor is. Jó utazást és boldog babavárást
Nygotan menj el, a baba születése után egy darabig ugyse tudtok sehová menni. Jó utat!

Szeretnék önkéntes munkát vállalni heti egy alkalommal 2-3 órában. Milyen önkéntes munkák vannak Budapesten, amik délután-este-hétvégén végezhetőek? Te önkéntes vagy valahol?

Nem szeretnék kórházba vagy menhelyre menni. Szívesen foglalkoznék pl. vakokkal vagy gyerekekkel.

Legjobb válasz: Én önként túlórázom a munkahelyemen napi 2-3 órát, mint a magyarok legtöbbje. Méghogy nálunk nincs önkéntes munka!

Én önként túlórázom a munkahelyemen napi 2-3 órát, mint a magyarok legtöbbje. Méghogy nálunk nincs önkéntes munka!
a mai világban örülj, hogy van munkád, pláne hogy túlórázhatsz is, gondolom nem ingyen.. :)

SEGÍTSÉG! Diákmunkát szeretnék vállalni. Feltétel, hogy a munkát szeptember végéig vállalni kell, és heti minimum 3 napon be kell menni. Felmondás? (bõvebben lent)

viszont szeptembertõl nem tudnám az elvárásokat teljesíteni, mivel az iskola mellett csak egy napon jutna idõm a munkára (még csak 17 vagyok, így éjszakai mûszakot sem vállalhatok). Ha júliusban és augusztusban bemegyek, lehet valami következménye annak, hogy szeptemberben felmondok? egyáltalán lehetséges ez? olvastam, hogy határozott idejû munkaszerzõdés esetén a felmondás csak indokolt esetben lehetséges; az iskola megfelelõ indok lenne?

Legjobb válasz: Akkor nem fognak felvenni erre a munkára, ez egyértelmû. Mindig mielõtt megkezdesz egy munkát,vagy bármit aláírnál tedd fel a kérdéseidet a hr-snek/munkaadónak, mondd el, h mit tudsz vállalni/mit nem..stb... Ha elmondod,h csak 2 hónapot tudsz dolgozni az elvárt 3ból, akkor a munkaadód dönti el,h felvesz-e vagy sem... Ha nem,akkor ennyi volt. Ha igen, akkor nem kell aggódnod a szept-i munkavállalás miatt.

Akkor nem fognak felvenni erre a munkára, ez egyértelmû. Mindig mielõtt megkezdesz egy munkát, vagy bármit aláírnál tedd fel a kérdéseidet a hr-snek/munkaadónak, mondd el, h mit tudsz vállalni/mit nem..stb... Ha elmondod, h csak 2 hónapot tudsz dolgozni az elvárt 3ból, akkor a munkaadód dönti el, h felvesz-e vagy sem... Ha nem, akkor ennyi volt. Ha igen, akkor nem kell aggódnod a szept-i munkavállalás miatt.
Diákmunka esetében a munkaszerzõdésed nem olyan, amilyenre te gondolsz. Egy iskolaszövetkezeti munkaszerzõdést határozott idõre kötnek, a végnapja az a nap, amikortól nem vagy nappali tagozatos diák (mivel eleve ez a feltétele az iskolaszövetkezeti foglalkoztatásnak). Ilyen esetben csak egy keretszerzõdés lesz a munkaszerzõdés, nem lesz benne megállapítva munkabér és konkrét munkavégzési kötelezettség. Az adott munkakörre eseti megállapodást szoktak kötni, de még az sem tartalmaz megkötéseket, és általában vállalásokat sem (gondolok itt arra, hogy nem lesz fix munkabéred, max. órabéred, és majd õk döntik el, éppen mikor ugráltatnak). Tehát szerinted érdemes bekamuzni, hogy te x ideig ott tudsz lenni, aztán augusztus végén azt mondod, hogy bocsi. Mivel õk sem vállalnak érted semmit az ég adta világon, te sem vagy köteles semmire.
ja, nem vagy köteles semmire, de ne lepõdj meg, ha nem kapsz fizetést, amiért kvázi átverted õket... Mellesleg a diákszövetkezeti szerzõdést fel lehet bármikor bontani. Egyébként a többi infó stimmel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!