Találatok a következő kifejezésre: 3 hete a gyümölcsöket, (12 db)

Kisfiam, akivel 3 hete kezdtem a hozzátáplálást, csak gyümölcsöket eszik. Mit tegyek, hogy a főzelékeket is szeresse?

Csak bébiételt fogad el, amit én f?zök, nem kell neki... Mikortól adhatok neki csirke-pulykamellet, májat? A paradicsomot megf?zzem, vagy nyersen turmixoljam? (mert mindkett?t hallottam) Anyatejes, 1 hét múlva 7 hós. Rizst és gabonapelyhet is adhatok neki? Köszi!

Legjobb válasz: Szia! Keverd a gyümölcsöt a zöldséggel és fokozatosan mindig kevesebb gyümölcsöt tegyél bele.Így hamarosan megszokja a zöldségek ízét is :) De elõbb csak a gyümölcsök ízét szoktasd meg vele és ha megszokta és szereti akkor keverheted zöldségekkel. Sütõtök-alma,sárgarépa-alma,Krumpli-alma,barack,banán,cékla- alma,spenót-banán(ez majd ha nagyobb lesz):P De keress rá neten sok jó és korhoz megfelelõ recepteket vannak. http://www.hoxa.hu/?kateg=21&p1=recept_lista Babareceptek lehetõség cím alatt: http://babataplalas.lapozz.hu/?i=1 remélem tudtam segíteni. 11hónapos kislány anyukája

nah, pont mintha én irtam volna. nálunk is ez a gond. A gyümiket megeszi, de a fõzibõl se az üveges, se az én fõztöm nem válik be. A legjobb szerintem ha gyümivel bekevered hogy éépenhogy csak érezze az zöldség izét, és lassan emelni a zöldség adagot. De mi is kinlódunk 7 hósak vagyunk anyatejes. szóval türelem.
Velünk is így volt, végül több hét küszködés után tettem pipmellet a fõzibe és egy deci rögtön lecsúszott. Õ is anyatejes 6.5 hós. Utána még persze szopizik. Húst nem 8 hós kortól lehet adni, ezt hol olvastad elsõ?? Nyugodtan mehet a rizs is, csak vigyázz, hogy ne fogós zöldséggel add. Glutén is mehet módjával, sõt akár a túróval is próbálkozhattok lassan dúsításként. Az a lényeg, hogy mértékkel adj mindent. A paradicsomot én fõzném, fõleg, hogy a legtöbb pari sajnos permetes fóliás sz*r..
Szia! Keverd a gyümölcsöt a zöldséggel és fokozatosan mindig kevesebb gyümölcsöt tegyél bele.Így hamarosan megszokja a zöldségek ízét is :) De elõbb csak a gyümölcsök ízét szoktasd meg vele és ha megszokta és szereti akkor keverheted zöldségekkel. Sütõtök-alma, sárgarépa-alma, Krumpli-alma, barack, banán, cékla-alma, spenót-banán(ez majd ha nagyobb lesz):P De keress rá neten sok jó és korhoz megfelelõ recepteket vannak. http://www.hoxa.hu/?kateg=21&p1=recept_lista Babareceptek lehetõség cím alatt: http://babataplalas.lapozz.hu/?i=1 remélem tudtam segíteni. 11hónapos kislány anyukája
Szia. Rizs és gabonapehely inkább akkor menjen, ha eszi a fõzit, így bele tudod majd keverni. Szerintem továbbra is próbálkozz a fõzéssel, késõbb nem kel kínlódni azzal, hogy az üvegesrõl a saját fõztödre szoktasd. Próbálkozz azzal, hogy a fõzelékébe raksz almát, banánt, hátha úgy rákap az ízére. Én a gabonapelyhet is belefõztem így finom krémes lett. Próbálkozz a spenót-krumplival, és a fõzelékekbe az elején tegyél anyatejet, így biztos elfogadja az ismerõs íz miatt. Nagyon széles a választék a fõzelékek terén, a fantáziádra van bízva a dolog. Viszont a babád a korának megfelelõ ételeket kapja. Sok sikert. Üdv.
Egy ismerõsöm is így volt. Õszi barackot tett a fõzibe. 8 hótól lehet húst adni.
Szia, szerintem ne eröltesd ha van bõven tejed. Egy babán látni, mikor kezdi el érdekelni más táplálék. Nem kell azon aggódni szerintem, mikor mit lehet adni. Persze a ne a rántotthússal kezd :O) én mindig almát fõztem a fõzelékhez. Pl. fél cékla-alma-fél krumpli ezeket kockára vágod, megfõtt turmixold, esetleg hígítsd egy kicsit a levével, vagy anyatejjel, ha van bõven, ha nincs, ilyenkor fel lehet használni a fagyasztottat. HA nem kell neki még a szilárd táplálék csak a gyümi, nem baj mert mi felnõttek sem vagyunk egyformák. A paradicsomot meg majd késõbb add, nem az a kedvence általában a babáknak. Ha a gyümit jobban szereti, fõzd meg azt, hogy szokja egy kevés krumplival, így édesebb lesz, aztán változtass arányt. Meg meleg is van ám, egyébként sem esznek most sokat, napközben jobban megy a folyadék. Itatni, csak vízzel itasd és a puffasztott kukoricával elrontod, ha egyébként nem jó evõ. Telíti nagyon és nem fog neki kelleni még a gyümi sem. (persze a döntés a Tiéd) Szóval amikor nagy a meleg, este kínáld a fõzit, mikor nincs nagy meleg és hígra csináld.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszi a gyors válaszokat!
Nekem sem ette amit fõztem viszont az üvegest igen. És már lassan adhatsz neki csirkét, pulykát. A parit nem adnám nyersen semmiképp. Puffasztott kukoricát ajánlom, jól elnyammognak vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi, sorstárs! :) Ez legyen a legnagyobb bajunk!

3 hete próbálgatjuk a gyümölcsöket, de mára ott tartunk, hogy összezárja a száját, ha meglátja a kanalat. Erőltessem vagy hagyjam pár napig?

Orvosi javaslatra kezdtük el, 5,5 hónapos.

Legjobb válasz: Szia! Én semmi képpen nem erõltetném. Azt adnám neki, amit korábban evett (anyatejet, tápszert) és úgy két három hét múlva próbálnám újra. Hidd el, ha itt az ideje a Te picikéd is imádni fogja a gyümölcsöket!

Szia! Én semmi képpen nem erõltetném. Azt adnám neki, amit korábban evett (anyatejet, tápszert) és úgy két három hét múlva próbálnám újra. Hidd el, ha itt az ideje a Te picikéd is imádni fogja a gyümölcsöket!
kipróbáltuk, hogy a lefejt tejbe egy kiskanálnyi banánt balaturmixoltam és úgy megitta, mintha muszáj lett volna..egyre növekedett a gyümi aránya, míg végül megszerette ésmár a kanál sem volt baj, de ha nagyon elutasító, akkor ne erõltesd..a babák tudják mire van szükségük.
Tényleg nem szabad erõltetni, de nem értem az orvosi javaslatot. Nekem is mond az orvos mindenfélét, de...Ha szopizik akkor az a legjobb neki fél évig.
Elõszõr mindig egy féle gyümölccsel próbálkozzatok, hogyha nem megy másnap megint ugyanazt adjátok neki. Vannak olyan gyerekek akiknek kell pár nap mire megszokják, vagy megszeretik az új ízeket. Viszont hogyha 5 nap után sem fogadja el akkor törõdjetek bele hogy nem izlik neki és ezután válasszatok másik gyümölcsöt. Hogyha eddig is így csináltátok és mégsem kell neki akkor tényleg nem szabad erõltetni. Lehet, hogy kell még neki pár hét.
A kérdező hozzászólása: Igen, így csináltam, 4-5 napig csak egy gyümölcs / elõször alma, majd õszibarack, banán és szilva /, de egyik sem ízlik. Keveset hízik ezért kellett elkezdeni. De akkor hagyom egy kicsit.
Próbáld a zöldségeket.Répát álltalában szokták szeretni a picik, egy kis krumplival, brokkolit, céklát...próbálkozz .Én nem szoktam külön fõzni a picinek abból kap amit mi is eszünk(levesbõl a zöldséget, köretet turmixolva...)Esetleg ha semmi nem megy akkor kináld meg tejpéppel!

Kb 3 hete szedem a cefrének való szilvát-körtét apránként. Kb 80%-ig van a hordó. Folyamatosan forr. Megkóstoltam, de nem édes. Semmi nincs benne a gyümölcsön kívül. Körte felszeletelve. Lesz ebből jó pálinka nekem saját részre?

Legjobb válasz: Lehet belõle még simán. Az az igazi, ha minél frissebben elrakod. Amit szedsz az még csak gyümölcs, nem cefre. Be kell keverni cukros vízzel, akkor lesz cefre ha kifog forrni. Sokáig nem szabad hagyni magába, mert megsavanyodik. Ha kell leírom hogy keverd be.

Lehet belõle még simán. Az az igazi, ha minél frissebben elrakod. Amit szedsz az még csak gyümölcs, nem cefre. Be kell keverni cukros vízzel, akkor lesz cefre ha kifog forrni. Sokáig nem szabad hagyni magába, mert megsavanyodik. Ha kell leírom hogy keverd be.
Ne hallgass az elsõ válaszolóra!! Azért nem édes, mert már kiforrt. Tehát már nincs benne cukor. Ami azt jelenti, hogy alkohol van benne. Amíg nincs benne alkohol, azaz van cukor a gyümölcsben, addig édes lesz. Most már minél hamarabb fõzesd ki, jó pálinka lesz belõle, igen. Csak nem mindegy mondjuk, hogy milyen helyen fõzöd ki. (barátom fõz, úgyhogy õ jobban tudja ezeket) ha kell valami segítség, nyugodtan írj, ha tudok, segítek:)
elsõ vagyok Barátod fõz, szóval jobban tudja... Én is fõzök ;) Cukrozás miatt több lesz a pálinka, erõsebb lesz, így többet lehet hígítani;)
taps, taps, taps!! Persze, hogy több lesz.. csak éppen nem mindegy hogy f.s vagy normális minõségû.. el tudom képzelni milyen fõzdéd van..:/
Savazás, pektintontó, élesztõ, élesztõ-tápanyag------> max kihozatal, max minõség, max aroma.. Na, ezért nem kell ide cukor!!
Nagyon finom a pálinka, saját és más részére is van. Mindenki elégedett teljesen vele


6 hónapos koráig csak szopiott a babám, most már 3 hete kóstolgatjuk a gyümölcsöket, zöldségeket, de még mindig inkább csak szopizik. Mikortól kell husit is kóstoltatni vele?

Legjobb válasz: É ma adtam pont ma 7 hónapos lányomnak elõször húst (almát csirkehússal, de nem nagyon ízlett neki) Amúgy napi egyszer eszik gyümölcsöt, vagy zöldséget, a többi cici.

É ma adtam pont ma 7 hónapos lányomnak elõször húst (almát csirkehússal, de nem nagyon ízlett neki) Amúgy napi egyszer eszik gyümölcsöt, vagy zöldséget, a többi cici.
Szia! Én 6 hónaposan adtam elõször gyümölcsöt, 7 hónaposan zöldségeket. Húst 8 hónaposan kapott elõször. Még akkor sem evett meg egy teljes adag gyümölcsöt, fõzeléket, mindig kérte utána cicit is.
Mi 5 hónaposan kezdtük a gyümiket, hat hónaposan a húst, sajnos a cici már csak este kell neki, meg hajnalban, de ezt is inkább csak megnyugtatásnak veszi.:( Addig jó, amíg szopizik, ha nem kell neki a gyümi, ne erõltesd!:)
szia. nagyon jó, hogy 6 hónapig csak szoptattad, ez a legjobb amit adhattál neki "útravalóul" az élethez. húst semmikortól nem kell kóstoltatni, csak lehet, hogyha akarod. de ne eröltesd, ha úgy veszed észre, hogy nem ízlik neki(ezt az elsö válaszoló anyukának is üzenem). a babák még ösztönösen tudják, hogy a hús nem nekik való, ezért hadakoznának is ellene, csak mi beléjük eröltetjük, így elöbb-utóbb kénytelenek elfogadni. egy vega anyuka, akinek a kisfia sem eszik húst
Mi is 6 hónaposan kezdtük a hozzátápit és 7 hónaposan kapott elõször húst a babám. Almával, banánnal, stb keverve. Imádja a babám. Szerintem kell húst is enni - hogy egy kicsit vitatkozzak a vegamamával. Persze elfogadom, hogy van aki nem eszik húst, de ha a kérdezõ húsevõ, akkor adjon a babájának is.
a vegamama vagyok: azért is írtam úgy, hogy ha akar, adhat neki, mert én is elfogadom, hogy van aki eszik húst és van aki nem. de egy kisbabánál, úgy gondolom, nem kellene eröltetni, ha esetleg nem szívesen fogadja.lehet pótolni mással is a fehérjét.
elsõ Valóban a gyerekek tudják, a fiam- aki ma már 9 éves- csecsemõnek is megette húst, késõbb pedig húst vett hússal. Majd jövõ hétem megpróbálom neki megint a husit.
Hát próbálkozni kell, lehet, hogy most nem tetszik neki de késõbb már igen. Nem gond az, ha nem tetszik neki, a zöldség ugyanolyan jó.

Ha egy etkezes ki van valtva mar 3 hete, el lehet kezdeni a kovetkezot? Eddig ebedre kapott zoldseg-gyumolcsot, a masodik etkez is lehet gyumi vagy zoldseg? Melyiket etkezest valtsuk meg ki?

Legjobb válasz: Elõször a tízórait váltottam ki gyümivel, aztán az ebédet fõzelékkel. Most váltsd ki neki a tízórait, akkor csak gyümölcsöt adjál neki, ebédre meg csak fõzeléket husival (persze ha már ehet husit) Ezek után jön majd az uzsonna. Uzsira adhatsz neki tejpépet, babajoghurtot stb. A reggeli és vacsora még sokáig csak a tápszer/tej lesz. Egyébként mennyi idõs a babád?

Elõször a tízórait váltottam ki gyümivel, aztán az ebédet fõzelékkel. Most váltsd ki neki a tízórait, akkor csak gyümölcsöt adjál neki, ebédre meg csak fõzeléket husival (persze ha már ehet husit) Ezek után jön majd az uzsonna. Uzsira adhatsz neki tejpépet, babajoghurtot stb. A reggeli és vacsora még sokáig csak a tápszer/tej lesz. Egyébként mennyi idõs a babád?
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt.5 es fel honapos egyebkent. :)
mi most múltunk 5 hósak. egy étkezést mi is kiváltottunk, és én is pont ezen gondolkodtam. Nálunk pl nem igazán van tízórai, reggel fél 8- 8 között reggeli, majd fél 12 körül a 2. evés, mi ezt váltottuk ki, és ez nálunk inkább fõzelék, vagy pl sütötök+alma..., így a 3. evés 3 körül van ami még táp, de nálunk ez lesz a gyümis evés szerintem, de még nem tudom. nálatok hogy van?
A kérdező hozzászólása: hat nekunk meg hajnalban olyan 5 korul felkel enni, aztan delelottig nem nagyon akar, max par kortyot(7-8korul kel), olyan 11 fele eszik, utana 2 korul(ez van kivaltva), aztan meg 2x eszik este 8-fel 9ig, aztan alvas.es nem tudom melyiket lenne erdemes kivaltani.a 11 orasit vagy a 4-5 orait. akkor lehet ugy lesz, hogy az ebed marad valami zoldseges kajcsi, a masodiknak kivaltott etkezes pedig csak gyumi.. Az ugy jo lenne?
utolsó vagyok. Hát ha a 2 órásid van kiválta , mint ebéd, akkor a 11 h körüli lehetne a gyümölcs, és majd a 4-5 körüli késõbb a tejtermék, túró, joghurt, tejpép..., vagy akár ebéd maradék.

Nagyon kevés 6 dkg gyarapodás egy héten egy 4 hónapos babánál? Sok gyümölcsöt adok neki. Lehet ettől a megtorpanás? A héten 3 szurit is kapott. Lehet ettől?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy kevés-e. Az én babán is 4 hónapos és a múlt hétre 7080 grammról 7100-ra hízott. Én is megijjedtem de a következõ hétre 7250-re hízott. Nekem azt mondta a doki, hogy most már nem fog olyan intenzíven hízni, mert egyre többet mocorog. Az sem baj, ha egy héten nem hízik, csak nem fogyjon. Nyugi!!!!!!

Nem tudom, hogy kevés-e. Az én babán is 4 hónapos és a múlt hétre 7080 grammról 7100-ra hízott. Én is megijjedtem de a következõ hétre 7250-re hízott. Nekem azt mondta a doki, hogy most már nem fog olyan intenzíven hízni, mert egyre többet mocorog. Az sem baj, ha egy héten nem hízik, csak nem fogyjon. Nyugi!!!!!!
Ne haragudj nem grammot akartál írni a dkg helyett? Mert amit írsz az majdnem fél kiló!!! Egy hét alatt az rengeteg!! Ha grammot szerettél volna írni, azt hiszem az egy kicsit kevés. A gyümölcsevéstõl jól van a baba? Kicsit korai még egy 4 hósnak. Tápszeren/anyatejen kellene még élnie. Gondolom nincs elég tejed, azért kezdted ilyen korán a hozzátáplálást.
AZ elõzõ válaszoló vagyok, alighanem odaképzeltem egy nullát. Ne haragudj!!! Bocsáss meg a figyelmetlenségemért!
Még az is elõfordul, h picit fogy.Az én fiam elkezdett forogni, 6 hós, õ is sok gyümit eszik, és volt 1-2 hét, amikor pár dekát fogyott.Most kb.2 hetente hízik-egyiken semmit, a másikon 5-15 dekát-de én nem aggódom miatta egy cseppet sem.2 gyerekes anyuka
Kicsit hülyén írtam, BOCSIII!!!Mivel már 6 hós, nem hízik sokat, 5-15 dkg-ot/hét, de ezt sem mindig!!!Így már értelmesebb.

A 19. hétig 3 kilót híztam, viszont most 22 hetes vagyok, és már 6 kilónál tartok! Nem értem az okát, nem eszem többet, sőt! Leszorítottam csak gyümölcsöt, nestlé fitnesst, és tejtermékeket eszem! Mi történik? Mit tegyek? Vagy ez normális?

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!

Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!
szerintem igen, ez normális. én épp ma reggel néztem a súlyom(bár ne tettem volna)! 9 kg van rajtam és a 26. hétben vagyok. én sem értem! sokkal kevesebbet ettem egész terhességem alatt mint azelõtt és mégis feljött az a +9kg.nem is látszik meg rajtam, csak a hasam nagy! szóval sajnos bele kell törõdnünk ez normális!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Ne aggódj, én sem híztam 20hétig semmit, majd 5hét alatt rámjött 5kg és fogalmam sincs mitõl.Én is rengeteg gyümit eszem , meg joghurtot, tornázok is és még is jönnek a kilók.A védõnõm azt mondta, hogy ilyen tájt megugrik az ember súlya, majd abba marad és újra.Meg, hát a babóca is most kezd el igazán növögetni.4 barátnõm szûlt az idén és mind 20kg hízott, de szépen adják is le.Gondolj bele, alapból szülést követõen lejön vagy 6kg(baba, magzatvíz, méhlepény, stb)Arra vigyázz, hogy ne vizesedj majd, mert az sok kg-t jelent, meg nem is egészséges.Amúgy nekem a pocim nõ nagyon, meg talán egy pici ment a combomra, de nem vészes, nem is hiszik el , hogy már 67kg vagyok. Így hát ne csüggedj, jövõ ilyenkor már újra a régiek leszünk, egy gyönyörû kisbabával. Üdv:26 hetes kismami
A második válaszoló vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy tényleg megáll egy pár hétre a súlynövekedés a huszas hetek második felében. Mint már említettem én 18-23 hét között híztam öt kilót, azóta eltelt négy hét és egy deka sem jött rám. Nem kezdek el korán örülni, mert biztos vagyok abban, hogy pár héten belül ismét jön egy hirtelen ugrás, majd valószínûleg pár hétig ismét leáll. Egyébként az egész egyénenként változó, biztosra még majd a 35. hét tájékán sem mehetünk, mert sokan írják, hogy az utolsó néhány hétben nõ leginkább a súly, mert a baba is akkor hízik a legintenzívebben, illetve sok nõnél akkor jön elõ a vizesedés, de elég sokan azt mondták nekem, hogy õk nem híztak már az utolsó hetekben.

Szerintetek heti 3 kardio edzés és szigorúan betartott diéta (ötször eszem keveset, gyümölcs, rozskenyér, zöldség, ebédre főtt étel negyed adag módjával, sok víz) Elegendő a fogyáshoz?

168cm/79kg vagyok. Nagyon szeretnék, legalább 10 kilót leadni, de rám férne még a 15 is. Mikor lehet bel?le eredmény?

Legjobb válasz: Heti egy, de inkább 2 súlyzós edzést mindenképp végezz el, a többi nagyon rendben van.

Heti egy, de inkább 2 súlyzós edzést mindenképp végezz el, a többi nagyon rendben van.
A kérdező hozzászólása: Kardión futó padozom, biciklizem, taposó gépezem, elliptikus járó, és ismerkedem a súlyzókkal is.Nemrég kezdtem el.Egy edzés 60-70 perces, és utána fehérjét iszom.
Szerintem ha kitartóan csinálod, és odafigyeléssel, olyan 6-8 hét múlva látni fogod az eredményét. Ha ennél gyorsabban fogysz, nem lesz tartós és csak magaddal tolsz ki.Az adagokat se kell negyedelni...nem a mennyisége számít az ételnek, hanem a minõsége! Sok sikert neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)
A kérdező hozzászólása: Igen tudom.Próbálkozom azzal is, csak sajna háromnál több edzést nem tudok beiktatni, mert van egy pici lurkóm.Pedig nagyon szeretem csinálni.mindíg alig várom, h mehessek, és nem állok meg akkor sem ha fáj, mert tuti jól felpörget.Szerintem, a rabja leszek..;)
Szerintem simán! De ha mégsem, akkor sincs semmi gond, legfeljebb kidobatják.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!