Találatok a következő kifejezésre: 3 hete és akkora a (169 db)

Akiknek ovis a nagyobbik, és otthon van a kicsivel, vagy éppen nemsokára jön a kistesó, meddig viszi oviba? Nálunk július közepétől van 3 hét szünet, de a fiam már június közepétől nem megy, ugye már vége van a foglalkozásoknak.

Legjobb válasz: Szia ! Én ugyan idén már dolgozom,de tavaly május közepe felé megtartották az évzárót ,én június közepéig gondoltam vinni oviba ,de szóltak,hogy évzáró után már nincsenek foglakozások és akik otthon vannak a kistetsvérrel azok nem vihették május közepétõl már oviba a gyereket. Holnap lesz évzáró,de mivel idén már dolgozom azért az augusztusi 3 hét leállást leszámítva végig járni fog a fiam .

Szia ! Én ugyan idén már dolgozom, de tavaly május közepe felé megtartották az évzárót , én június közepéig gondoltam vinni oviba , de szóltak, hogy évzáró után már nincsenek foglakozások és akik otthon vannak a kistetsvérrel azok nem vihették május közepétõl már oviba a gyereket. Holnap lesz évzáró, de mivel idén már dolgozom azért az augusztusi 3 hét leállást leszámítva végig járni fog a fiam .
Az nagyobbjaim már most is csak hol mennek, hol nem. :-) Júniustól egyáltalán nem megyünk. Nálunk nincs szünet az oviban egyáltalán, alapítványi ovi, így egész nyáron megoldják, hogy mûködjenek, ezzel is segítve a szülõket. De én már alig várom, hogy itthon legyen minden gyerekem non-stop. Szuper programokat szoktunk kitalálni, ha mindenki itthon van. :-)
Június közepén szülök, igazából szerintem menni fog végig, hisz így legalább kimozdúl valahová, mert a picitõl az elsõ 1-2 hónapban nem nagyon tudunk menni strandra, ide oda mint tavaly, s az apja minden második hétvégén szabad, Mami dolgozik...
Május végén lesz az évzáró, így én már júniusban nem viszem.
Fél napos a fiam, mert itthon vagyok a hugival. Május 31-én van az évzáró ünnepség és a nagycsoportosok ballagása, és a fél napos gyerekek csak addig mehetnek. Ezt nem tartom valami igazságosnak, de hát nem tudok mit csinálni. 4 és fél éves, a kicsi 15 hónapos, a nagy imádja az ovit, nagyon rossz lesz neki, hogy nem mehet.
Nekem nagycsoportos a fiam idén " végez" . Egész napos volt június végéig viszem, õ imád ott, az utolsó 2 hét már összevont csoportos lesz, de neki ott izgalmasabb mint otthon a másfél éves kicsihez igazodni. Sõt nyári táborba is szeretne menni. Szerencsére nem egy anya szoknyáján ülõ gyerek, így végülis az õ döntése volt, tõlem már most is itthon lehetne de nem akar :)
Igen
tökmindegy h van e még menzeszed, vagy nincsen, a 8. napon mindenképpen bekell venni az új tablettát. 21 napig szeded, majd 7 napos szünet és a 8.-on mindig elkell kezdeni. függetlenül a menzesztõl.
ha pénteken szedted be az utolsot, akkor szombaton (azon a napon, amikor az elsöt bevetted elvileg) kell kezdened az uj levelet. nem?!?!
mindig a hét azonos napján kell kezdeni a leveleket, neked szombaton.
Ha pénteken vetted be az utolsót, akkor szombaton kezd az elsõt, ha elmúlik, ha nem.

Ha a barátom pénisze csak 2-3 percig volt bennem és nem védekeztünk, de nem ment el sem ő sme én akkor lehetek terhes? azóta eltelt már 3 hét és semmi jele a terhesség tüneteinek, de mindig vannak kivételek

Legjobb válasz: Nem attól függ, hogy meddig volt benned és hogy ténylegesen elment-e, mert akár elõnedv is kijöhetett a péniszébõl annyi idõ alatt. Azóta még nem jött meg a mensid? Hogy lehettek ilyen felelõtlenek? Jó, hogy idegeskedned kell emiatt?

Nem attól függ, hogy meddig volt benned és hogy ténylegesen elment-e, mert akár elõnedv is kijöhetett a péniszébõl annyi idõ alatt. Azóta még nem jött meg a mensid? Hogy lehettek ilyen felelõtlenek? Jó, hogy idegeskedned kell emiatt?
A kérdező hozzászólása: tényleg felelõtlenek voltunk és azóta meg is bántuk.Nem volt bent sokáig és már azóta 2szer is megjött......az elõnedvtõl is teherbe eshetek??
Igen, attól is terhes lehetsz. De ha már kétszer megjött azóta, és nem is vettél észre semmi furcsát (pl. kevesebb ideig volt meg, vagy a mennyisége volt kevesebb) és tüneteid sincsenek, akkor szerintem nem vagy terhes. Írass fel fogamzásgátlót, ha gumi nélkül szeretnétek csinálni. Vagy mindig használjatok gumit.
A kérdező hozzászólása: egy kicsit mintha rövidebb lett volna a ciklus tartalma és mennyisége , de nálam még nem rendszerezõdött és ezért szerintem ez nem meglepõ...van itthon gumi a szüleim vettek és mondták h bármikor vehetek el, de mi nem is terveztük csak éppen úgy jött ki az egész....de nem vot jó ötlet mert rettegés között telnek a napjaim és legközelebb biztosan jobban vigyázok...
Ne aggódj, ha semmi jeled nincs, tuti nem vagy terhes, fõleg, ha már kétszer meg is jött. Azért, hogy megnyugtasd magad, vegyél egy terhességi tesztet és akkor megbizonyosodhatsz.... máskor meg spontán :) legyen nálatok gumi!
3 hete történt és azóta kétszer jött meg? Azért az se teljesen oké, hacsak nem néhány hónapja menstruálsz még csak.
A kérdező hozzászólása: Nos hát jelei nincsenek viszont tesztet nem csináltam.... semmi sem utal arra hogy terhes vaygok

Van egy fiú akivel nem rég ismerkedtem meg (kb.3 hete) és szinte minden nap beszélünk elég sokat. Úgy érzem neki is bejövök és ő is nekem. Olyan 2 napja kb viszont már alig ír vagy ha ír akkor másfél óránként. Mi lehet a baj?

Előtte minden nap írt és alig tudtunk elköszönni egymástól olyan jó volt és mondta is hogy nagyon szeret velem beszélgetni. De akkor nem értem.

Legjobb válasz: 2Hete írogat neked ës te nem csinálsz semmit gratulálok nem artikulálok! hagytad elmenni a közös témák már kiürûltek. lettek volna még de ahhoz talán csinálnotok kellett volna valamit. eléget már az unott 2hetes unalmas és szánalmas sztoritok. ennyi. mostmár báj báj van te ember báj báj

2Hete írogat neked ës te nem csinálsz semmit gratulálok nem artikulálok! hagytad elmenni a közös témák már kiürûltek. lettek volna még de ahhoz talán csinálnotok kellett volna valamit. eléget már az unott 2hetes unalmas és szánalmas sztoritok. ennyi. mostmár báj báj van te ember báj báj
Talán akadályozza valami?! Kérdezz rá nála :)
Ráunt a fejedre.
A kérdező hozzászólása: és akkor mit lehet tenni? túl fontos nekem
én is így jártam.. pont most. és szerintem rám unt. pedig elõtte mondta is mennyire tetszem neki.. úgy látszik nem eléggé
megunta, ilyenkor nem tudsz sokat tenni dobd fel vhogy vagy hagyd az egészet
A kérdező hozzászólása: az elsõ? azt hittem az költõi kérdés...nem tudom hogy akadályozná valami nincs semmi olyan
"beszélgetni"... ezt élõben vagy a neten végzitek?:) csak mert ha neten, akkor hidd el bármi közbe jöhet...ismerõsök vannak nála, akadozik a net , stb. Emiatt nem kell rosszra gondolni rögtön. Szerintem erre gondolt az elsõ... és igen kérdezz rá :)

A kislányom csak pótlásra kap tápszert és így nem fogy el 3 hét alatt, akkor dobjam ki?

Lesz valami baja ha 3 hét után oda adom neki?

Legjobb válasz: Én tuti nem adnám oda neki,és nem is adtam,hanem kidobtam:( Nagy pocséklás,de ez van :(((

Én tuti nem adnám oda neki, és nem is adtam, hanem kidobtam:( Nagy pocséklás, de ez van :(((
Én odaadtam, és semmi baja nem lett. :)
Már a por állagú tápszer nem tartható tovább 3 hétnél, vagy a kikavart? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de én errõl még nem hallottam!
Ez engem is érdekel. A miénket 4 hétig lehet felhasználni, de én is csak pótláshoz használom. Napi kb. 3 kanállal használunk belõle.:( Nem szívesen dobom ki.
A kérdező hozzászólása: Természetesen a por az elkészített kb. 2 óráig jó. Akkor nem tudom oda adjam-e vagy sem.
Ha az eredeti zacskójában van, jól elzárva, lekötve, stb én odaadnám 3 héten felül is. Ha baja lenne, büdös lenne vagy összeállna.
Én még3 hónap után is odaadtam, sajnáltam kidobni, semmi gond nem volt.
Hát nálunk a kutya issza meg a maradék porból készült tápot, és imádja. Én nem mertem a babámnak 3 hét után odaadni, pedig volt, hogy 3/4 zacskó megmaradt,

Most végeztem az egyetemen 3 hete, és még nem találtam munkát. Ha beregisztrálok a munkaügyi központba akkor ők fizetik a TB- met, vagy akkor is magamnak kell?

Legjobb válasz: A munkaügyi csak akkor fizeti a TB-t, ha valami ellátást is kapsz tõlük. Az önkormányzattól lehet kérni, hogy fizessék, ha szociálisan rászoruló vagy. Ehhez nem elég az, hogy nincs fizetésed, vagyonod se lehet.

A munkaügyi csak akkor fizeti a TB-t, ha valami ellátást is kapsz tõlük. Az önkormányzattól lehet kérni, hogy fizessék, ha szociálisan rászoruló vagy. Ehhez nem elég az, hogy nincs fizetésed, vagyonod se lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Az elõzõ pontosan leírta. Kiegészítésként annyit, hogy ha nappali tagozatos voltál, akkor a diákigazolványod érvényességéig +45 napig passzív jogon jogosult vagy a term.eü. ellátásokra (van TBd), nem kell fizetned.
Én mindenképpen regisztráltatnám magam a Munkaügyi Központban, mert lehet, hogy egy munkáltató éppen végzettségû alkalmazottat keres, mint ami neked van. Nagyobb az esélye, hogy munkát találsz. Másrészt egy ideig kapsz munkanélküli támogatást. Igaz, hogy nem sok, de több a semminél.
Munkanélküli támogatást nem kap, mert nem volt munkaviszonya. Ha diplomája van, még a munkaügyis tanfolyamra se nagyon veszik fel. Nekünk kerek-perec megmondták, hogy a diplomások hiába jelentkeznek bármelyik munkaügyis tanfolyamra, nem fogják felvenni õket. Annyi elõnye lehet a regisztráltságának, hogy ha 1 évig sem talál munkát, akkor ha szociális és vagyoni helyzete alpaján rászorult, kaphat bérpótló juttatást az önkormányzattól. Vagy ha olyan munkáltató veszi fel, aki megfelel a törvényi feltételeknek és vállalja a továbbfoglalkoztatást, akkor a munkaügyitõl a munkáltató kaphat bértámogatást.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Akinek volt már vetélése, hogy bírta ki a várakozós első 2-3 hetet? És mikor mentetek először dokihoz?

Nálunk sajnos nincs hüvelyi UH, csak hasi, így arra gondoltam, hogy elmennék akár 4D-re is vhova, csak ne kelljen várni a 8.hétig. Nem néznének hülyének 4D-n?

Legjobb válasz: Felesleges a 4D! Inkább menj el másik kórházba, vagy egy maszekhoz aki csinál hüvelyi uht

Felesleges a 4D! Inkább menj el másik kórházba, vagy egy maszekhoz aki csinál hüvelyi uht
Uccsó vagyok! Akkor minden tõletek telhetõt megtettetek, pihenj sokat, ne idegeskedj. Én sem bírnám ki hogy ne lássam a pici jól fejlõdik-e, nyugodtan jelentkezz be uh-ra valamelyik magándokihoz, biztosan van a közelben. Hasi 4dvel is ugyanazt látná mint 2dvel, de ahol ilyen komoly gép van ott nem hiszem hogy ne lenne hüvelyi-fej a géphez. Vagy már utánajártál és nincsen olyan magánrendelõ a közelben ahol hüvelyi ultrahangot is csinálnak?
Ha már volt egy vetélésed, akkor minél hamarabb menj el orvoshoz, nem csak az uh miatt, hanem mert valószínûleg szükséged lesz magzatmegtartó gyógyszerre a biztonság kedvéért. Ha a vetélés nem lett volna, akkor várnék a 8. hétig, de így biztosan elmennék és felíratnám magamnak a gyógyszert.
én is vetéltem már. A második babánál nem is akart a párom engedni orvoshoz a 8. hétig. Nem volt gond, ki is bírtam volna, de barnázni kezdtem a 6. héten, így muszáj volt elmenni a dokihoz. Hidd el, az sokkal jobban megrémített, mint az, hogy most 1-2 hetet még várni kell. De azt hiszem, a sok tanácskéréssel meg a keresgéléssel úgyis eltökölöd az idõt, és mire találsz valakit, addigra majdnem 8 hetes leszel! Én ülnék a fenekemen, ha nincs barnázásod, vérzésed, nem görcsölsz, akkor, ha fejre állsz, akkor sem tudnak neked segíteni, a kis embrió azt csinál, amit akar. Tudom, hogy szörnyen hangzik avárakozás, de azt hiszem, orvosilag csak akkor tudnak segíteni gyógyszerrel, vagy bármivel, ha van valami jele annak, hogy esetleg elvetélsz. Így (Cáfoljatok meg, ha nem így van, az eljárást nem ismerhetem én sem pontosan) 2 vagy 4 D-s ultrahangon is csak azt erõsítik meg, amit amúgy is tudsz, hogy valóban áldott állapotban vagy. Esetleg azt nézik meg, hogy nem méhen kívüli-e. 23 hetes kismami
Szia! A lényeg: Ne görcsölj!!!!! Hidd és tudd biztosan, hogy meg fog maradni a baba!!!! Hidd el, ez használ! 2 vetélésen vagyok túl. 16 hetes km.
Szia! A 4D szerintem is teljesen felesleges, én is arra gondoltam, hogy talán egy másik doki megcsinálná. Nekem sem volt 5 hetesen még szívhang, legközelebb a 8.héten kellett visszamennem, addigra már okés volt minden. :) A legelõs terhességemnél a 7.héten volt spontán vetélésem, így a másodiknál az elsõ 12 hetet totál végig stresszeltem. Pedig nem kellett volna, mert most minden rendben volt, de az emberben csak akkor is ott van a félsz. Próbálj meg minél kevesebbet gondolni az elõzményekre, bármennyire is nehéz. Én mindig azzal nyugtattam magam, hogy a villám sem csap kétszer ugyanoda, most mindennek rendben kell lennie!
Szerintem semmi kép nem néznek hülyének!Egy aggódó kismama vagy aki már elvesztett egy babát ha jól értelmezem, és most is attól tartasz, így megakarsz bizonyosodni arról hogy minden rendben van e !Menj el nyugodtan, nem vesztesz vele semmit, de várj míg 7 hetes leszel, mert akkor már kell lennie szívhangnak, az 5.en még nem biztos hogy lesz!A 4d sokkal jobb és pontosabb mint a hasi uh!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt elfelejtettem írni, hogy a kimaradt mensi napjától szedek Utrogestant, és hála Istennek nincs barnázás! Még mensisen sem fáj a hasam, egyedül a cicik fájnak. Hihetetlen, hogy itt lapul Õ, de tudom, hogy velünk marad! 2 hét múlva hasi UH, erõt adtatok, úgyhogy kibírom! :-)
A kérdező hozzászólása: Igen, tudakolódtam, és az a vélemény, hogy van egy hüvelyi, ahova bejutnék a 6. hét után, de akkor meg már 4 napot kibírok, és bemegyek a saját dokimhoz a hasira, mert úgyis épp akkor kell Utrogestant íratnom. És akkor sem biztos, hogy lenne szívhang az ismeretlen dokinál... Jobban járok, ha kitartok. :) Amíg bírok. Sokat pihenek, az orvosom utasítására szedem az Utrot, napi 3X1-et, ezt már az elõzõ terhesség után megbeszéltük... Remélem, tényleg megteszünk mindent, amit csak tudunk, hogy velünk maradjon. Köszi, hogy írtál, jól esett nagyon!!
Nem lesz semmi baj!!!!!

Kb 3 hete festettem be a hajam vörösre (eredeti barna ). Ha most befestem szőkére akkor egyáltalán befogja e a hajam, és ha nem tetszik a szőke akkor vissza tudom e festeni egyből vörösre?

Legjobb válasz: Én ezt nem merném otthon megreszkírozni, mert esélyes, hogy narancssárga leszel. Próbálj fel egy parókát üzletben, ha nem vagy biztos benne, hogy hogyan fog állni a szõke.

Én ezt nem merném otthon megreszkírozni, mert esélyes, hogy narancssárga leszel. Próbálj fel egy parókát üzletben, ha nem vagy biztos benne, hogy hogyan fog állni a szõke.
Ilyen áttérést csak fokozatosan érdemes csinálni! Az elõzõnek igaza van...narancssárga lesz tõle a hajad. Ilyen egybõl szõke/egybõl vörös ötletek nem fognak menni :( csak fokozatosan! :)
A kérdező hozzászólása: igen narancssárga nem igen szeretnék lenni :D köszi a válaszokat
Ha vörösre festetted a hajad, utána csak úgy tudsz más színre váltani ha leszívatod, vagy nagyon sûrûn átfesteted, mivel a vörös festék ledobja magáról a többit, és kb. 3 mosás után át fog ütni ha egyáltalán befogja rendesen. Egyébként úgy van, hogy világosról sötétebbre lehet, de sötétrõl világosra nem lehet festetni mert ledobja vagy nem olyan lesz a színe. Legutolsó sorban 2 festés közt minimum 6 hétnek el kellene telni, mert tönkreteszi a hajat.:)
A kérdező hozzászólása: akkor ez nem fog összejönni, csak nagyon kíváncsi voltam h milyen lehetek szõkén :D

Járok egy fiuval 3 hete és másrol nem is tud beszelni csak a szexről és ha más temárol van szo akkor meg se tud mukanni . Szerintetek csak szexelni akar? Inkább hadjuk ezt a kapcsolatot!?

Legjobb válasz: Igen,csak szexelni akar,mint a fiúk nagy része,nincs ebben semmi furcsa,de rajtad is múlik hogy lesz e más is belõle. Amúgy mennyi idõsek vagytok ?

Igen, csak szexelni akar, mint a fiúk nagy része, nincs ebben semmi furcsa, de rajtad is múlik hogy lesz e más is belõle. Amúgy mennyi idõsek vagytok ?
A kérdező hozzászólása: Ugymond nem kell aggdom!? :)
Éreztem, hogy a nagy tapasztalatlanság és a tudatlanság süt a kérdésbõl. Kis idõ, és minden megoldódik.
A kérdező hozzászólása: Amugy köszönöm a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: 15-15 evesek vagyunk
Lehet, hogy csak unalmas ember :) 22/F
Valószínû, hogy csak a hormonok tombolnak benne, és összekeveri a randit, az udvarlást a sima szexel. Nála még nem állt be a normális egyensúly. De ha csak ez a téma, akkor nem is biztos, hogy mozdulna másfelé az agyacskája, ami késõbb esetleg elvezethetné a szexhez.
Inkabb hadjatok. :)
Lehet, hogy csak simán retardált.
Szerintem inkább nála a szex jelenti a kapcsolatot. Igen valószínû, hogy a ti kapcsolatotokban csak ennyi lesz vagy lenne. Mert számára ezt jelenti a kapcsolat. Ha másról nem tud beszélni, de errõl igen, akkor nem arról van szó, hogy bizonyos dolgokat nem mer megkérdezni vagy ilyesmi. Egyszerûen csak erre van igénye, nem feltétlenül csak egyszer. Ez egy nagyon jó kérdés ugyanis rengeteg lány attól szokott félni, hogy csak arra kell és lapát. Valójában van az a verzió is, hogy arra kell, de ez viszont tartós. Minek küzdene ha meg van a biztos szex ? Ez neked azért rossz verzió, mert a nõknek ennél jóval többre van igényük, meg ugye az ilyen nem nevezhetõ kapcsolatnak. Ellenben még bele is szerethetsz, mert a szerelemben nincs logika, ez esetben pedig vissza tart egy normális kapcsolattól.
Nem kell aggódnod, csak mégy nõni, és korosodni egy kicsit.

Azaliat szedek 3 hete és drasztikusan csökkent a tejem. Ha abbahagyom a gyógyszert, akkor visszaáll minden, újra sok tejem lesz?

Legjobb válasz: Nem értem hogy nem ér meg egy gyerek egyeseknek annyit,hogy átmenetileg máshogy védekezzenek.Semmi pénzért nem tudnék hormont szedni szoptatás alatt...Lehet ítélkezni felettem:):)

Nem értem hogy nem ér meg egy gyerek egyeseknek annyit, hogy átmenetileg máshogy védekezzenek.Semmi pénzért nem tudnék hormont szedni szoptatás alatt...Lehet ítélkezni felettem:) :)
Lehet, hogy már válaszoltam neked, ha kiírtál egy másik hasonló kérdést is. Én abbahagytam, és visszaállt. De ha gondolod, elõször próbáld ki, hogy szedsz homeós bogyit, vagy laktoherbet iszol, hátha beáll a mennyiség. És tedd a babót minél többször cicire, hogy ingerelje a tejtermelést. Én ezt azért nem tehettem meg, mert az én kislányom rengeteget eszik, és abban az idõben nem fogadta még el a cumisüveget.
Elvileg igen, visszaáll. (bocs az offért, de a tej az egyik fele, a másik pedig, hogy szoptatás alatt ilyesmit abszolút nem biztonságos szedni, a hormon átmegy a tejbe... )
Én is bocsánat az off-ért, de akkor miért van kétféle fogamzásgátló, amit kifejezetten szoptatás mellett lehet szedni? Én a cerazette-et szedem, és nem tapasztaltam semmit. Anyatejadó is vagyok, és a gyûjtõállomáson sem mondtak semmi olyat, hogy így nem adhatok tejet. :-O Kedves kérdezõ, esetleg próbáld meg a Cerazette-et, vagy nem tablettás védekezési módot, nem jó, ha a fogamzásgátlótól csökken a tejed, én inkább abbahagynám, mert a szoptatás fontosabb!
Mondtad, hogy szedsz fog.gátlót az állomáson? Mert elég furcsa lenne, ha ennyire különbözõek lennének a szabályok... Én is adtam le tejet és mondták, hogy semmilyen receptköteles gyógyszer szedése mellett nem adhatok le tejet, az antib. és a fog-gátlót külön kiemelték.
Persze, hogy mondtam! Elõször mikor felhívtam a a Heim Pál kórházat az elején, utána a vizsgálatok után, amikor a sofõr hozta a cuccot és ki kellett tölteni a papírokat. Szóval tudják, és a nõgyógyász is azt mondta, hogy a szoptatáshoz kétféle fogamzásgátlót lehet szedni, felírta a Cerazette-et.
:O Ez érdekes, én is a H. Pálba adtam le pedig.
Sõt, még a védõnõ is kitölt egy nyomtatványt anyatejadás elõtt, és õ is kérdezte. Na mindegy, nem offolom tovább a kérdést, elnézést kedves kérdezõ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!