Találatok a következő kifejezésre: 3 hós szeme (10 db)

3 hós babám szeme körben úgy néz ki mintha rózsaszínnel ki lenne festve, nem hámlik, nem viszket mi lehet?

Bőrgyógyász látta szerinte semmi...

Legjobb válasz: Mi is így jártunk, csak nekünk még könnyezett is mellé meg váladékozott picit. Szemcseppel elmúlt, de most újra kezdõdött 7 hósan. Azt mondják el lehet dugulva a könnycsatornája. Megyünk 2 hét múlva mosásra. :(

Mi is így jártunk, csak nekünk még könnyezett is mellé meg váladékozott picit. Szemcseppel elmúlt, de most újra kezdõdött 7 hósan. Azt mondják el lehet dugulva a könnycsatornája. Megyünk 2 hét múlva mosásra. :(
Allergiára tippelnék látatlanban. Esetleg enyhe kötõhártya, de nem valószínû, ha nem váladékozik. Nem ment bele a szemébe valami, ami azóta már ki is jöhetett belõle? Nem váltottatok fürdetõt? (egyéves korig nem javasolnám a könnycsatorna átmosást, mert kinõhetõ az elzáródás, részleges dugulás, súlyos esetben konzultálnék mással is- bocs ez durván off volt!) egy szemész mami:)
2-es! Ha hetekig váladékos a baba szeme és piros mert el van dugulva a könnycsatornája akkor azt a baba esetleg még 5-6 hónapig viselje el, csupán mert még nincs 1 éves? Ja és nem segít neki a szemcsepp meg a masszázs és egyebek....
Kedves 3as! Erre írtam, hogy konzultálnék mással is, mert ez már súlyos eset. A többit azért írtam, mert a kérdezõ babájának látatlanban nem súlyos az állapota, ám sok bõrgyógyász, szemész egybõl a könnycsatorna átmosást javasolja. Az õ helyzetében igencsak átgondolnám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nem váltottunk fürdetõt és nincs a szemében semmi, nem is váladékozik, nem is dörzsöli.. szóval tényleg olyan mintha halványan rózsaszínnel ki lenne festve alul -felül kb 3 cm körben felül alul meg másfél cm-es körben... majd megnézetjük máshol is... köszi a tippeket! Ha könnycsatorna elzáródása lenne, akkor amikor sírna akkor pl nem is könnyezne? mert nem szokott sírni... de akkor mondjuk megcsípném vagy vmi... hogy könnyezzen... szörnyû vagyok mi....

3 hós kisbabánk szeme nagyon csipázik, kap rá antibiotikumot 2 napja. Első nap mintha helyrejött volna, de második napja csak egyre több gyűl és egyre zöldebb. Valóban tisztulna?

Anyósom szerint lehet tisztul és azért? Szemdokihoz csak szombaton tudjuk vinni mert más városból jön és akkor rendel.

Legjobb válasz: Én is ugyanebben a helyzetben voltam a 2 hetes babámnálés a gyerekorvos azt javasolta, hogy anya tejet cseppegtessek a szemébe. ésaz orra felsõ részénél bent a szemsarka mellett az orrocskáját masszírozzam szoptatás közben probáld ki ártani nem ártassz vele. nekünk pár nap után javult a helyzet. ja és kamilla teával mosdát neki többször is a külsõ szemzug felõl befelé. Jobbulást. jo egészséget.

Én is ugyanebben a helyzetben voltam a 2 hetes babámnálés a gyerekorvos azt javasolta, hogy anya tejet cseppegtessek a szemébe. ésaz orra felsõ részénél bent a szemsarka mellett az orrocskáját masszírozzam szoptatás közben probáld ki ártani nem ártassz vele. nekünk pár nap után javult a helyzet. ja és kamilla teával mosdát neki többször is a külsõ szemzug felõl befelé. Jobbulást. jo egészséget.
Nekem már a kórházban adtak szemcseppet, mert csipás volt a baba szeme. Itthonra nem adtak semmit, de egy hét mulva megint becsipásodott. A doki írt szemcseppet, napi 5X 1-1 cseppet. Attól jobb lett, de nem mult el. 1 hét mulva megint doki, azt mondta, kérjek idõt a szemészetre, átmossák a könnycsatornáját. A szemészet meg csak 6 hetesen adott idõt, mert hogy most még kicsi hozzá... Szóval énígy jártam, most várom a dokit jövõ héten, hogy 3 hét mulva még vigyem-e el a lányt, vagy akkor már mindegy lesz... Ha rosszabb a szeme, mindenképp mutasd meg a gyerekorvosnak, a szemésznek meg amikor tudod, minél elõbb.. A kamillás víz nem fog ártani:-)
A lanygyos kamilla tea az tényleg jó megoldás és az sem baj ha belemegy a szemébe, elõbb mosd ki vele neki, minden mosásnál más vattát használj, majd ha szopik egy picit be is borogathatod közben neki, azzal nem ártasz.


holnap vidd el az orvoshoz!
kamillaval mosogasd, de vidd orvoshoz ir majd szemcseppet!
A kislányomnak is volt ilyen, sima forralt vízzel töröltem neki, és elmúlt 2-3 nap alatt.Ja és mindig kívülrõl befelé töröld.
A kérdező hozzászólása: köszi, én is a kamilla virágot gondoltam, az csak természetesebb. ha már most gyógyszerekre szoktatom akkor semmitse ér a természet. :)

Most voltam 3 hós babámmal dokinál és 7 kilo! Nem hittem a szememnek 63 cm.3700 grammal és 56 cm-el született. Vegyesen táplálom. Volt más is igy? Ez változhat? Dokinéni normális ez

Legjobb válasz: Az én kisfiam 3310g-al és 56cm-rel született, három hónaposan 7340g és 64cm volt. Most négy hónapos és már majdnem nyolc kiló. Gyönyörû és egészséges, és szerinten ez a lényeg.

Az én kisfiam 3310g-al és 56cm-rel született, három hónaposan 7340g és 64cm volt. Most négy hónapos és már majdnem nyolc kiló. Gyönyörû és egészséges, és szerinten ez a lényeg.
az en kisfiam 11 hetesen volt 7 kg, es anyatejes volt. Szoval szerintem is tok normalis.
az Én lányom 5hós 7005g és 64, 5cm....minden baba más szerintem ez nem probléma
Az én babám is 3 hónapos 63 cm 6, 9 kg. 52 cm-el és 3400 grammal született. Ez szerintem teljesen normális, az ismeretségi körünkben nem egy baba hasonló adottságokkal rendelkezett. A doktornénink szerint ez egyáltalán nem gond.Eddig anyatjes volt most kezdtük el a hozzátáplálást
Babám 3110 g-mal született, az elsõ hónapban 2!!! kg-ot hízott, 3 hónaposan 7 kg volt. Anyatejjel. Azóta jócskán visszavett, most 11 hónapos, nincs tíz kg, szóval tök normális.
Fiúk, és a tápszeres babák általában nagyobbak. Lányom 3 hósan 5, 5 kg volt, kevés volt már neki a tejem, napi egyszer estére kapott 100 mili tápszert, s ez annyit jelentett, hogy 1 hónap alatt 2 kg-ot hízott.5 hós 8 kg már eszik délelõtt gyümölcsöt délben fõzeléket délután tejpépet, s néha tápot ha estére nincs elég tejem.
Szia! Az en kisfiam 3400 gr-al es 52 cm-el szuletett. Anyatejes volt egeszen 8 honapos koraig. 8 honapon keresztul fejve kapta az anyatejet, nem reszletezem az okait (buszke vagyok h ennyi ideig ilyen aldozatra voltam kepes azert hogy anyatejet kaphasson). 3 honaposan 7100 gramm volt, nem emlekszem hany centi, de mindig is magas baba volt. Most 10 es fel hos, es 10, 4 kilo, annak ellenere hogy 8 hos kora ota tapszeres, nagyon rossz evo gyerek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

3 hós babám szemgolyóján a pupillánál mintha egy repedés lenne vagy el lenne szakadva? Úgy néz ki, mintha egy hajszál lenne a szemében, de nem az.

Nagyon meg vagyok ijedve, ma reggel vettem észre. Más is tapasztalt ilyet? Mi lehet ez? Irány a szemészet, vagy várjak még?

Legjobb válasz: a fiamnak is volt olyan,mintha egy hajszál/szempilla lett volna benne.de én nem csináltam vele semmit.magától "kijött"/elmúlt.Olyan volt,mintha hártya vált volna le.Szerintem elõször csak a védõnõhöz menj vele,õ megtudja mondani kell e további orvosi vizsgálat.

a fiamnak is volt olyan, mintha egy hajszál/szempilla lett volna benne.de én nem csináltam vele semmit.magától "kijött"/elmúlt.Olyan volt, mintha hártya vált volna le.Szerintem elõször csak a védõnõhöz menj vele, õ megtudja mondani kell e további orvosi vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ. Egyenlõre hagyom, úgy látom, h mostanra talán eltûnt, legalábbis már nem olyan mint reggel volt. Remélem minden OK.

Észrevettem, hogy 3 hós babám többször hunyorít a szemével. Miért lehet ez? Más is tapasztalta ezt a babájánál?

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom is csinálja. Most 8 hónapos. Akkor vettem észre, amikor öltöztetem, adom rá a body-t, vagy fürcsinél, a mosógépen vetköztetem, felemelem és véletlenül a száritó túl közel van hozzá. Akkor is szokott hunyoritani, amikor épp készül a játékát eldobni,de akkor sikit is közben.

Szia! Az én kislányom is csinálja. Most 8 hónapos. Akkor vettem észre, amikor öltöztetem, adom rá a body-t, vagy fürcsinél, a mosógépen vetköztetem, felemelem és véletlenül a száritó túl közel van hozzá. Akkor is szokott hunyoritani, amikor épp készül a játékát eldobni, de akkor sikit is közben.

Ismét kék szemű lesz? A férjemmel mindkettőnk szeme barna. A fiunk 3 éves totál kék szeme van, a kislányunk pedig sötét szemmel (meghatározhatatlan szürke) született, most 4 hós és egyre világosabb neki.

Elképzelhet? hogy neki is kék lesz?Ha kifelé világosodik,abból már nem lesz barna?

Legjobb válasz: Miért baj, hogyha kék szemûek a gyermekeitek? Ha mindketten hordozzátok a kék szem génjét, ha dominánsan nem is jelenik meg Nálatok, akkor simán lehet kék szemû a gyermeketek is (én is ismerek ilyen esetet). Van a rokonságotokban kék szemû?

Miért baj, hogyha kék szemûek a gyermekeitek? Ha mindketten hordozzátok a kék szem génjét, ha dominánsan nem is jelenik meg Nálatok, akkor simán lehet kék szemû a gyermeketek is (én is ismerek ilyen esetet). Van a rokonságotokban kék szemû?
A kérdező hozzászólása: nem szeretem a kék szemet:) illetve sokan nem tudják h ez hogy van és egybõl jönnek a "vicces" beszólások, hogy kékszemû volt e a postás vagy hogy honnan loptuk a gyerekeket... Az én anyukámnak volt sötétkékes-szürkés szeme. Csak olyan furcsa, hogy mindkét gyerek pont ezt a kis részt örökli...
25% az esélye annak hogy kék szemû babátok legyen ha már van kék szemû gyereketek és ti mindnketten barnák vagyok. szóval jó eséllyel nem lesz az ;)
A kérdező hozzászólása: de akkor miért világosodik neki?( a picinek a szeme)? eddig olyan sötétszürke volt h mindenki azt hitte barna, de mostmár egyáltalán nem tünik barnának.

3 és fél hós baba, vízszerű hasmenés már 3-szor. Eszik rendesen (anyatejes), nem nyűgös, fogzási jel még nincs. Bal szeme gyulladt be tegnap. Tippek? Holnap megyünk orvoshoz védőoltás miatt.

Legjobb válasz: Én elvinném ma a dokihoz, mert lehet vírus is! Nekem 6 hónaposan szedte össze a kisfiam a rota-t, akkor volt vízszerû, bûzös hasmenés naponta 5-6-szor. 1 hetet töltöttünk kórházban vele. Igaz anyatejes babáknak elég híg a székletük, de Te láttad, hogy eddig milyen volt, ha most nem olyan, gyanítod, hogy megy a hasa, inkább vidd el orvoshoz.

Én elvinném ma a dokihoz, mert lehet vírus is! Nekem 6 hónaposan szedte össze a kisfiam a rota-t, akkor volt vízszerû, bûzös hasmenés naponta 5-6-szor. 1 hetet töltöttünk kórházban vele. Igaz anyatejes babáknak elég híg a székletük, de Te láttad, hogy eddig milyen volt, ha most nem olyan, gyanítod, hogy megy a hasa, inkább vidd el orvoshoz.
Mámint h mi baja? Vírus? Hõemelkedés? Így tuti nem kaptok oltást. Szoptasd gyakrabban, hogy nehogy kiszáradjon és szerintem még ma menjetek dokihoz, mert ez nem normális...
Még mindig fenáll a probléma? nem vitted el dokihoz?
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a védõnõvel, az asszisztensnõvel is, azt mondták nem kell hamarabb bevinnem.Azóta nem is volt széklete, vettem Normaflore-t.Végülis nem tudtam meg, mi volt a gond.(lehet én ettem vmit)

Ha a babám szeme 3, 5 hósan sötétkék (ilyennel született), nagy az esélye, hogy ilyen is marad? Tapasztalatokra lennék kíváncsi. :-)

Legjobb válasz: A kislányomnak 8 hónapos korára változott meg.Persze folyamatosan. Függ a szülõk szemszínétõl,meg hát az összes többi õsétõl:-)

A kislányomnak 8 hónapos korára változott meg.Persze folyamatosan. Függ a szülõk szemszínétõl, meg hát az összes többi õsétõl:-)
A szemszín öröklött dolog, mint minden más is.Visszaöröklõdhet a családban bármeddig.A lányom szeme színe 1 éves koráig változott, a fiamé még oviban is. A kicsié 7 hós, napról napra más.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!