Találatok a következő kifejezésre: 3 hós a (523 db)

3 hós a kisfiam és éjszaka háromszor is felkel szopizni, miért?

1 hete éjszaka van hogy 3 szor is fel kell szopizni már csak 1 szer kell és nagyon örültem mert én is tudtam piheni ,de ez most meg sz?nt miért?Nem elég a tejem?? el akar apadni??Nem sír szopi után ,nappal is van hogy 2óránként eszik.Én cicire teszem nem is baj csak félek hogy a tejem nem elég neki ,kell potlást adni????3 hós és 65 cm és 6200g ez jó??

Legjobb válasz: Hú nagyon szép a babád a méretei alapján.Mennyivel született?? Adj neki szopizni amennyit akar. Pótlást akkor adj,ha muszály.Szerintem még ne.Àllt 3 hónapos korban egy egy növési ugrás.Ilyenkor többet esznek,de ez 1-2 hét alatt bea´ll. Kezd neki el a hozzátáplálást.E`n is 3 hós korába kezdtem el a lányomnak. Annyi,Rebeka 10hónapos,de még mindég felébred éjjel min3x e´s akkor cicivel alszik csak vissza. Jó babázást.

Hú nagyon szép a babád a méretei alapján.Mennyivel született?? Adj neki szopizni amennyit akar. Pótlást akkor adj, ha muszály.Szerintem még ne.Àllt 3 hónapos korban egy egy növési ugrás.Ilyenkor többet esznek, de ez 1-2 hét alatt bea´ll. Kezd neki el a hozzátáplálást.E`n is 3 hós korába kezdtem el a lányomnak. Annyi, Rebeka 10hónapos, de még mindég felébred éjjel min3x e´s akkor cicivel alszik csak vissza. Jó babázást.
Gyönyörûen gyarapodik a babád. Eszedbe se jusson a pótlás, meg olyan butaság sem hogy nem elég a tejed. A babák nõnek, meg az étvágyuk is és amikor növekedési ugrásuk van akkor többet esznek. A babák nem mindig az éhség miatt ébrednek éjjel, hanem "ellenõrzik" hogy megvan-e még az anyukájuk. A szopis babákat éjjel is érdemes megszoptatni, egyrészt mert megnyugszanak, másrészt egyenletesebb a tejtermelés, a babának kiegyensúlyozotabb a szénhidrátanyagcseréje, és nem utolsósorban szopi után elégedetten alszanak vissza. Az én kisfiam 7 hónapos és még általában 2x szopik éjjel, aztán van olyan is hogy csak egyszer, és van olyan éjjel is amit már át is alszik. Nyugodj meg és szoptasd igény szerin éjjel is és nappal is a babádat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm hogy meg nyugtatatok KÖSZÖNÖM:
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszod .3400g és 54cm született
szia! az én babám is 3 hónapos és 3330g és 49 cm-rel született, most 62 cm és 6400g. Nekünk is volt ilyen etetési krízis. Én beteg voltam egy hétig akkor észrevettem, hogy kevesebb a tejem, és volt hogy napközben óránként, éjjel két óránként kelt fel enni. Ne gondolj egybõl a pótlásra. Én többet tettem cicire, normálisan ettem, nagyon sokat ittam, és pár nap múlva érezhetõen több lett a tejci.Most van az, hogy már két napja fürci után elalszik 5 órát, de utána van hogy2-3 óránként felkel. A nagyobbik fiam 8 hónapos korában aludta át elõször az éjszakát. Nyugi! majd kialakul elõbb utóbb. És amíg ilyen szépen fejlõdik nem hiszem hogy bármi gond lenne a tejcivel! egy öt éves és egy három hónapos fiú anyukája

Szombaton volt 3 hós a kislányom. Már olyan szépen be volt állva, hogy napközben 5, 8, 12, 3, 6 és fürcsi után 8-kor evett, és átaludta az éjszakát. És most?

Vasárnaptól éjszaka 2 körül felkel és éhes, ezután felkel 5 körül és óránként kéri a cicit 9-ig, utánna meg alszik 5- 5,5 órát. Miért van ez, nincs elég tejem?

Legjobb válasz: Lehet,megnõtt az igénye,és most állítja át a tejtermelésed a saját igényéhez.Az enyémek ezt 2* is megcsinálták.kb.6-8 hetesen aztán 5-6 hósan.Néhány nap alatt túl voltunk rajta. Ha egy hét alatt nem rendezõdik,beszélj a gyerekorvossal.

Lehet, megnõtt az igénye, és most állítja át a tejtermelésed a saját igényéhez.Az enyémek ezt 2* is megcsinálták.kb.6-8 hetesen aztán 5-6 hósan.Néhány nap alatt túl voltunk rajta. Ha egy hét alatt nem rendezõdik, beszélj a gyerekorvossal.
Lehet, hogy nem elég neki a tejed. Nem biztos, hogy be fog állni. Ezzel csak áltatják magukat az anyukák.
kedves utolsó, jobb lett volna ha nem válaszolsz inkább... de igen, fejlõdési ugrás, és nem arról van szó, hogy nem elég a tejed. az enyémnél is volt iylen, és nem adtam neki mást, csak anyatejet, 6 hós koráig, meg utána is sokáig, és nem csak áltattam magam. meg még sokan meg tudnak ebben sztem erõsíteni....
Nyugi, valószínûleg csak a fejlõdési ugrásról van szó. Ezzel éri el, hogy több tej termelõdjön. Pár nap és újra beáll a dolog:)

Most lesz 3 hós a babánk, hányszor illik ennie, és aludnia egy nap?

Legjobb válasz: szia! Mi is 3 hónaposak vagyunk. Az én lánykám 5x eszik egy nap. Délelõtt 10-tõl alszik kb 12 ig, majd du. 2-tõl 3 fél 4ig. Este 6-tól fél hétig, majd 9- tõl reggel 5- fél hatig. De ez nem mérvadó, mert minden baba más és más.Mások az igényei.

szia! Mi is 3 hónaposak vagyunk. Az én lánykám 5x eszik egy nap. Délelõtt 10-tõl alszik kb 12 ig, majd du. 2-tõl 3 fél 4ig. Este 6-tól fél hétig, majd 9- tõl reggel 5- fél hatig. De ez nem mérvadó, mert minden baba más és más.Mások az igényei.
Az enyém is háromszor aludt egy nap, meg este 9-tõl 6-ig. Ha éjjel már nem kel fel enni, elég az 5 etetés.
Lányom 15 hetes, reggel 7-8 között kel, 9-kor szopi, 10-kor alvás. Délben szopi, 14-kor alvás, 15-kor szopi, 17-kor alvás, 18-kor szopi, 20 körül fürcsi, szopás és alvás reggelelig, egy 4-6 közti szopival.-)


5, 5 éves és 3 hós a kislányaim, és ma megtudtam, hogy az apja 3, 5 éve csal. Egyedül fellehet nevelnni két gyereket? Most mihez kezdjek?

Lehet nem ide illik a kérdés, de ha máshol teszem fel, ?k nem értik meg azokat, ll nem látnak bele abba, h milyen kisgyerekkel egyedül. Lebukott a drága, a telefonja elárult mindent, eddig pakoltam össze a cuccait, reggel hatkor jár le a szolgálata, és jön érte. Mondtam vagy ? vagy én. Nem ellenkezett. Van egy 5.5 éves lányom is. Vannak itt egyedül álló anyukák? Ki lhet ezt bírni, és meg lehet tisztességgel és becsülettel ezt csinálni?? Teljesen kivagyok, mérhetetlen düh és bánat van bennem. Most mihez kezdjek? 2 gyerekkel egyedül??????

Legjobb válasz: http://kuzdelmesen.freeblog.hu/ A fenti link egy blogé, 3 gyerekes anyuka maradt magára, hasonló gondok miatt. Baromi nehéz lehet, hiszen még nagyon kicsik a lányok, nem is értem a férjedet, milyen apa az ilyen.:((( Légy erõs, remélem lesz itt rajtam kívül valaki, aki jobban tud segízeni!

http://kuzdelmesen.freeblog.hu/ A fenti link egy blogé, 3 gyerekes anyuka maradt magára, hasonló gondok miatt. Baromi nehéz lehet, hiszen még nagyon kicsik a lányok, nem is értem a férjedet, milyen apa az ilyen.:((( Légy erõs, remélem lesz itt rajtam kívül valaki, aki jobban tud segízeni!
Szia! (bocsi a tegezésért, már megszoktam anonim oldalon) Én ugyan nem vagyok anya, de az anyám példáját tudom felhozni. Én 3 éves, bátyám 8 éves volt, mikor apám behülyült és elhagyott minket, mondván, õ még fiatal ehhez (27 éves volt). Anyu teljesen összetört, nem tudta, hogy most mi lesz, mert apám nem fizetett gyerektartást és egyedül kellett mindennel szembenéznie. Nagyon nehéz volt, de elment még 27 évesen tanulni és azóta szerzett 2 diplomát. Nálunk sok segítséget nyújtott a nagyim és anyu tesója, de anyagilag mindent neki kellett megoldania támogatás nélkül. Fizette a tandíjat, dolgozott és mellette minket nevelt. Nagyon ügyesen csinálta, összehozott egy vállalkozást is. Nekünk nagyon rossz volt, hogy apánk így lelépett, de anyura felnéztünk és ez tök jó. Meg lehet oldani, egész biztos vagyok benne. Ne add fel, az én anyukám is megcsinálta és szörnyen nehéz volt, de sikerült..ráadásul normális, törekvõ emberek lettünk a tesómmal. Sok sikert és kitartást, Drága Anyuka! 16/L
Szia, attol fugg, hogy mennyire lesz nehez, hogy van-e hol laknotok majd a gyerekekkel? Van-e, lenne-e munkahelyed, vissza tudnal-e menni dolgozni? Van-e nagyszuloi segitseged? Ott laknak-e a nagyszulok, testvereid a kozeledben? Ezeket mind at kell gondolnod. Ha van segitseged, lenne hol dolgoznod, a kicsi menne bolcsibe, akkor konnyebb lenne a helyzet, mint akkor, ha nincs munkad, nincs nagyszulo, csak te vagy a kicsikkel. A ferjedtol a gyerektartast mindenkepp kerd majd, valjal el tole, es akkor torvenyesen megitelik a gyerektartast. De azert mielott kirakod a cuccait mindent alaposan gondoljal at!!! Elhiszem hogy latni se akarod most a ferjedet, es gyulolod, de gondold at, hogy hogyan tudsz a ketto gyerekkel meglenni anyagilag, fizikailag a tovabbiakban.
Szia! Nehéz lesz!!! Egyedül két gyerekkel. Anyukám 4 gyereket nevelt egyedül. Nem volt segítsége de meg lehet oldani. Se nagyszülõk, se rokonok nem segítettek, mert messze laktak. Emlékszem rá, hogy nem volt mindig hús az asztalon de azért felnõttünk. Az apám még arra is képes volt, hogy felmondott és feketén dolgozott hogy ne keljen gyerektartást fizetni. Csak egy dologhoz tudsz kezdeni neveled a gyerekeidet és a legtöbb szeretetet adod nekik. Ha tudsz valakitõl segítséget kérni kérj. Kitartás! Neked fontos dolgod van nem zuhanhatsz össze!
Nagyon nehéz lehet kettõ ekkora gyerekkel egyedül. Gondolom nem 50 éves vagy, így még lesz lehetõséged az újrakezdéshez. Hidd el rosszabb lenne 25 év után koppanni.
Szia! Hú, de rosszul kezdõdik az éved.Nagyon sajnálom. Apám minket akkor hagyott el, amikor a bátyám 3, én másfél éves voltam.Anyu erõt vett magán, és dolgozott, sokat foglalkozott velünk.Mindkettõnknek több diplomája van, új ház stb. Keress bölcsit, és ne szégyellj segítséget kérni szüleidtõl!Ha tudsz, menj vissza dolgozni.Ez anyagilag és lelkileg is majd jót tesz.Idõvel biztos találsz magadnak új párt.Hidd el, vannak még normális férfiak is!Lehet, hogy õ majd többet megtesz értetek, mint a férjed. Eddig nem is gyanakodtál?Én is annyira bízom a férjemben, hogy eszembe sem jutna. Szorítok, hogy legyen erõd, és kitartásod az új életedhez:) Boldogabb Új Évet!
Szia.Baromi nehéz lesz.Saját tapasztalatból mondom.Én albérletbe költöztem két gyerekkel, bár nekem már iskolásak voltak, én tudtam dolgozni járni, de amit kerestem az elment a rezsire, csak a családi maradt, volt hogy egy hónapig én vajas kenyéren éltem, hogy a gyerekeknek minden meglegyen.De túl éltük.Ha van segítség azt fogad el, nekem anyukám nagyon sokat volt velünk.És ne keseregj, mert nem érdemli meg a férjed erõsnek kell lenni!
anyám 6.ot nevelt egyedül. én pedig most várom a 2.-at. és nem zavar.a pasik csak a sexre jok és a gyereknemzésre.tisztelet a kivételnek

Ha szoptatok semmikép nem ehetek epret? -ha leturmixolom akkor se? -nagyon szeretem. 3 hós a babám

Legjobb válasz: Hát Én már nemegyszer ettem epret, az Én kislányom 3,5 hónapos amúgy. Én még nem hallottam, hogy ne lehetne enni akármit, a gyerekorvosunk is azt mondta, hogy bármit ehetek, csak jegyezzem fel, mit eszek, hátha valamire a baba rosszul reagál, és akkor max. azt a dolgot nem eszem többet.

Hát Én már nemegyszer ettem epret, az Én kislányom 3, 5 hónapos amúgy. Én még nem hallottam, hogy ne lehetne enni akármit, a gyerekorvosunk is azt mondta, hogy bármit ehetek, csak jegyezzem fel, mit eszek, hátha valamire a baba rosszul reagál, és akkor max. azt a dolgot nem eszem többet.
Jaj, dehogynem ehetsz! Epret a baba nem kaphat 1 éves kora elõtt, mert allergizálhat. Egyébként nekem is a védõnõm azt mondta anno, hogy nyugodtan egyek amit szeretnék, csak mértékkel. Nekem szerencsém volt, nem volt hasfájós a babám. Van akinek nincs szerencséje és szinte semmit sem eszik mégis fáj a baba hasa. Ki kell tapasztalni. Szóval: nyugodtan egyél epret! Egészségedre! :)
Már miért ne ehetnél? a kisgyerekek is csak azért nem ehetnek, mert a magja allergizál, de az nem jut át a tejbe!Nálunk már folyamatosan érik, minden nap eszem, nagyon szeretem.

Szerintetek mit tegyek? 3 hós a babám.

Sziasztok. 16 éves vagyok 3 hónapos a kislányom. Idén még nem jártam suliba, de anya azt mondja most félévt?l folytatnom kéne.Azt mondta majd ? eteti a kicsit meg minden. Én ezzel nem annyira értek egyet, meg azt se tudom egy hét alatt, hogy érem be magam a tananyaggal. Bár folyamatosan tanultam eddig is amennyit tudtam. Szerintetek visszamenjek a suliba?

Legjobb válasz: 16 évesen anyuka? Gratulálok.

16 évesen anyuka? Gratulálok.
Igen! Ha édesanyád felajánlja a segítségét, mindenképpen! Neked még ott a helyed! Akkor leszel felelõsségteljes anya, ha vissza mész tanulni és gondoskodsz a gyermeked jövõjérõl. Különben nem lesz belõled senki!
Minnél elöbb viszamész annál gyorsabban veszed fel a ritmust, pótolod az anyagot, inkább örülj hogy anyud ennyit segit. A gyerekednek is jobb élete lesz ha neked van valami végzetség a kezedben.
A kérdező hozzászólása: OKé köszi hát akkor megpróbálom. De rossz lesz itthon hagyni a babát. Mi lenne ha magántanuló lennék?
Mit kell gratulálgatni?Nem kritizálást vár a kérdezõ, hanem segítséget.Ha Õ így döntött, nem szólhat bele senki. Kedves kérdezõ!Szerintem menj vissza a suliba, tudom, hogy nehéz lesz, de ezt az áldozatot meg kell hoznod a babádért.A magántanuló gondolat szerintem nem jó, mert nem fogsz úgy haladni, mintha bejárnál az iskolába.Sok sikert Neked!
Nem egyedül hagyod a babát hanem anyudal aki egyrészt ért hozzá másrészt a nyagyik hajlamosak el kényesztetni az unokát. Szóval jó kezekben lesz.

Jó vagy rossz anya? 3 hós a babám két hete tápszeres pótlást kell adnom neki az anyatej mellé. Fejtem, urticát szedtem, óránként szoptattam, nem lett több tejem.

Sajnos mindenhol azt hallom és olvasom hogy hat hónapig csak szopjon a baba meg ne adjunk gyümit és zöldséget mert halálos beteg lesz szegény?Azok az anyák akik 10 éves korukig szoptatják a gyereküket miért alázzák porba azt aki nem tud szoptatni? Tényleg beteg lesz a gyerekem ha már nem szoptatom? Kicsit túl van lihegve ez a dolog nem gondoljátok? Aki nem tud szoptatni halálra ítéli a babáját? Sajnos ez jön le. LLL STB. Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye. Sírógörcseim vannak amióta tápszert adok neki pont az ilyen elméletek miatt. írjatok minél többen!

Legjobb válasz: Minden lehetõ orvosi és népi módszerrel próbálkoztam, kb 2 hónapos koráig, de tejem csak annyi lett, hgy nyugtatásként szopizott a kicsim. Mérhetetlen mennyisgeket tudott csak enni. 3 hetesen már fõként tápszeren élt a kislányom. Én voltam a legszomorúbb nõ, amikor már el sem fogadta a cicit. Itt sírtam, mert olyan jó érzés volt a szoptatás. Ettõl függetlenül nem gondolom, hogy nem lehet egészséges mind fizikailag, mind lelkileg a kislányom.

Minden lehetõ orvosi és népi módszerrel próbálkoztam, kb 2 hónapos koráig, de tejem csak annyi lett, hgy nyugtatásként szopizott a kicsim. Mérhetetlen mennyisgeket tudott csak enni. 3 hetesen már fõként tápszeren élt a kislányom. Én voltam a legszomorúbb nõ, amikor már el sem fogadta a cicit. Itt sírtam, mert olyan jó érzés volt a szoptatás. Ettõl függetlenül nem gondolom, hogy nem lehet egészséges mind fizikailag, mind lelkileg a kislányom.
Nekem sok tejem volt, ám a lányom 7 hetes korában úgy döntött, hogy nem akar szopizni.Hiába fejtem ezerrel úgy sem volt hajlandó elfogadni.Maradt a tápszer mert éhen nem halhat.Nem szopisztrájk volt.Védõnõ, gyerekorvos is azt mondta, hogy ritka de elõfordul. Nincs bûntudatom a tápszer miatt.Neked se legyen.A lényeg, hogy boldog kiegyensúlyozott legyen a baba.
Ugyan már és aki egyáltalán nem tud szoptatni egészség ügyi okok miatt, vagy mert egyszerüen a baba tejcukor érzékeny.A testvérem született így és anyukámék úgy hozták ki a korházból hogy fõtt csirkecombot meg sárgarépát meg még kitudja mit írt neki az orvos az étrendjébe.Anyukámék a saját felelõségükre hozták haza a tesómat mert az orvosok szinte lemondtak róla, de anyukám nem.Azóta eltelt35 év és teljesen egészséges 2 gyerekes családapa lett belõle.Én az elsõ fiamat talán másfél hónapig tudtam szoptatni, a másodikat 2-ig.Pedig szedtem én is a csodaszereket de hiába.Na de mindegy errõl úgy sem tudod meggyõzni azokat akiknek szerencséjük van és ömlik a tejük.
az elsõ fiam 16 hónapig szopizott, volt tejem bõven, akkor már a 8.hónapban voltam, érkezett a lányom. Õ kb. 3 hónapos korától folyamatosan üvöltött, szt hittük hasfájós, aztán egyik hónapban nem gyarapodott a súlya, akkor már biztos voltam benne, hogy éhes, de sem a doktornõ, sem a védõnõ nem akart tápszert ajánlani, mondván, amíg van tej, szopizzon. Következõ hónapban fogyott (!), akkor végre adhattam neki pótlást. A harmadik gyereknél kíváncsi voltam, mi lesz, anyatej, vagy tápszer. 2 hónapos volt, nyûgös lett, sokat ordított. Na, vele már nem vártam meg, hogy fogyni is kezdjen, elballagtam a DM-be, vettem tápszert, a doktornõvel pedig tényként közöltem, hogy adom neki. Hiába volt sok tejem (mert sok volt) de olyan volt mint a víz, épp csak a tetején volt 3-4 mm réteg zsír (etetés után kifejve) Nem tartom magam rossz anyának, és bosszant nagyon, mikor az õsanyák hangoztatják, hogy szoptatni márpedig muszáj, mert különben nem lesz erõs immunrendszere ( az anyatejes fiam többször beteg, mint a tápos lányom)nem lesz kötõdés (dehogynem), meg hasonlók. A szoptatás része ez anyaságnak, igen, és nagyon jó érzés, de nem kell mindenáron erõltetni, a fontos az, hogy a gyereknek jó legyen. És ha õ a tápszertõl lakik jól, hát istenem...
3 hónapig volt elegendõ tejem sajnos már lecsökkent én megkezdtem a hozzátáplálást és minden szopi után kap zöldséget, gyümit, fõzeléket esti lefekvés elött pedig tápszert és átalussza az éjjelt.Most 5 hónapos és 7 kg.Teljesen nyugodt vagyok nem hinném hogy rossz lennék annak ellenére hogy engem is támadnak itt a fórumon.Ne legyen síró görcsöd mert nem érdemes csak magatokkal foglalkozz.
Jó reggelt! Na, én ugyanígy voltam... Pótlással, meg fejéssel, meg tejserkentõkkel + 2-szer mellgyulladással 6 hónapos koráig tudtam adni anyatejet a kisfiamnak. Tiszta depis voltam. (mondjuk szerintem a harmonikus anya-gyermek kapcsolat nem az anyatejtõl, hanem a bennsõséges együttlétektõl, összebújás, stb... alakul ki, szóval a stressz többet árt, mint a tápszer), most 8 hónapos a babám, még sosem volt beteg (kopp-kopp), viszont a környékbeli kisbabák, akik kizárólag anyatejet kapnak, minden a nagykönyv szerint van, már mind voltak betegek, egyrõl tudok, aki hörghurutos volt, gyógyszert szedtek pici csecsemõ korukban. Én is legalább 1 évig szerettem volna szoptatni, de ha már így alakult, örülök, hogy a Picúrom egészséges, szépen fejlõdik, és elfogadja a tápszert, nem kell majd 2 éves korában sírások között, nagy küszködve elvennem tõle a cicit. Szép napot, jó babázást és sok boldog percet!
Ez engem is néha feldühít, teljesen megértelek! SEMMI KÖZE A SZOPTATÁSNAK AHHOZ HOGY MILYEN ANYA VAGY!!! Én is 3 hónapos koráig szoptattam a kisfiamat, nem volt már annyi tejem és egy petefészekciszta miatt gyógyszert szedtem és abbahagytam a szoptatást. Amikor a gyerekorvos kérdezte hogy anyatejes?mondom nem már csak tápszer és említettem neki az imént leírtakat amikor megszólalt hogy:-na, csak nem a mellébe volt a ciszta vagy mi?!?!? A vége felé már csak 40-50 ml tejem volt egy napra õ meg már 800 ml-t evett meg! Ne legyen lelkiismeretfurdalásod!! Nem ettõl függ milyen anya vagy /leszel!
Egy babaának 3 hónapos kora után már nem kell feltétlenül szopnia. Ez csak újabban divat. 3, 5- 4 hónaposan már kaphat gyümölcsöt, kekszet, fõzelékféléket. Természetesen fokozatosan. Nem az a jó anya, aki még 2-3 évesen is szoptat, mert akkor már az anyatej inkább káros, mint hasznos. Az sem rossz anya, aki egyáltalán nem tud szoptatni. Az a rossz anya, aki egyáltalán nem törõdik a babájával, nem ad neki rendesen enni stb. A sok ostoba, reklámokban hívõ beszólókkal ne törõdj. Ha nincs tejed, a babád akkor is egészséges gyerekké fog majd fejlõdni.
15:25, az jó, ha a felforralt anyatejet a babád nem fogadta el. Te nem érezted, hogy iszonyú büdös? Az anyatejet tilos forralni.
15:25-ös. Akkor miért olvasol el olyan kérdéseket, témákat, amik kiakasztanak és úgyis tudod, hogy utána depressziós leszel? Nem kéne vele annyit foglalkozni. Ha valaki nagyon ráér (mint pl. most én) és itt nem tetszik, akkor keressen magának másik fórumot, ahol anyukákkal beszélgethet más témákról is. egy anyuka, aki csak 2 hónapig TUDOTT szoptatni (Egyébként a kérdezõ védelmében és biztatásaként írtam ide többször is, de látom, kezdenek viszályára fordulni a dolgok.)
15:25-ösnek: "Jobb lett volna ha a hazug velemenyedet megtartod magadnak es ilyen butasagot nem irsz mint amit irtal. " Hazug a véleményem?! Miért, fejtsd már ki:)
Ne viccelj már!A "jó anya, vagy rossz anya"szerep nem ezen múlik.Nekem az elsõ fiam 6 hetes koráig szopott.Akkor megjött a mensim, és nem kellett neki a tej(na, addig se volt túl sok).Más lett a tej íze.Van olyan baba, akit nem zavar, de olyan is akad, aki ki nem állhatja.Az én fiam az utóbbi volt.A 2.babámnál már a khzban is tudtam szoptatni.Nem volt túl sok tejem, de úgy gondoltam, ameddig lehet, kap anyatejet.Laktoherb tea, sok folyadék, fejés stb.Ennek ellenére elég soha nem volt, de 6.5 hónapos koráig tudtam neki anyatejet IS adni.Én abszolút sikerként élem ezt meg, a dokija is azt mondta, hogy nagyon jó ez így(a nagynak is Õ a gyerekorvosa).Nekem egy fikarcnyi lelki ismeret furdalásom sincs azért, mert tápszerrel kellett pótolnom.SÕT!Az elsõ baba után nem is gondoltam, hogy erre képes vagyok.Remélem a (tervezett)3.babánál képes leszek CSAK szoptatni egy ideig.De ha nem, azt se fogom bánni!NE foglalkozz senkivel, hidd el, a legjobb anyuja vagy a kicsinek!
Legelsõ válaszolónak: Ugyan miért is káros az anyatej 2-3 éves kor körül??? Na erre nagyon kiváncsi vagyok! Köszönöm a választ elõre is!
14:14-es Ha nincs türelmed, akkor ne is olvasd, de ilyen kommentet akkor se írj! Tök mindegy, meddig szoptattam, mindenesetre nem addig, míg szerettem volna. Már nem érdekel a dolog, mert semmi hátrányát nem látom a tápszernek. Valóban nem olyan gyakoriak "rossz anya vagy, mert nem szoptatsz" típusú megjegyzések, de ha valakit érzékeny idõszakában megtalál egy is, az különösen rosszul tud esni. Egyébként én sem értem, kedves kérdezõ, hogy miért emelted ki a kérdést újra. Azt hiszem elég sok választ és biztatást kaptál (egyébként korábban tõlem is) , hogy nem ezen múlik a jó anyaság, és a gyerek egészsége. Ha még mindig ezen rágódsz, akkor más gond és ok is lehet a háttérben. Ez esetben itt már nem nagyon tudunk segíteni.
önértékelési gondjaid vannak, ha tõlünk kérdezed, hogy jó anya vagy-e. Én is csak 5 hétig tudtam szoptatni, mégis jó anyának tartom magam. Ne kérdezz hülyeséget és legyen egy kicsivel nagyobb önbizalmad.
Azert "kedves" 15:41-es mert az "anyatejellenes" jelzo senkire sem igaz aki itt valaszolt.Roviden ezert!!! Azt nem mondtam, hogy depreszios leszek csak, hogy akkor nem jovok fel egy ideig.Szeretem a bekesseget es nem gondoltam, hogy meg anyukak kozt is vannak ilyen gyerekes vitak mint itt szoktak lenni. Most is felre lettem ertve de nem erdekel. Tobbet pedig nem valaszolok mert ugy sincs ertelme. Megyek es megcsinalom a hazimunkat amig a kicsi alszik annak legalabb van ertelme.
16:4o-esnek pedig azert forraltam fel az anyatejet mert eppen ezen az oldalon javasoltak, hatha ugy elfogadja a babam.Es egyaltalan nem ereztem budosnek. Te mit tettel volna, ha a melled teli de a babad nem akarja elfogadni?Szerintem te is probalkoztal volna nehany praktikaval.
Nem olvasom végig, szerintem ez a kérdés provokáció. fõleg így, hogy még ki is emelted! Tipikusan az a kérdés, amire olyan válaszokat vársz, amelyek téged igazolnak majd... Én inkább azt kérdezném, hogy minek?? Az anyáknak ezen a fórumon miért van annyira kevés önbizalma, hogy ilyen és hasonló kérdéseket kell kiírni egy kis önigazolásért?
18:07-es, látod, rengeteg itt a szakértõ és még meg is fogadjuk egymás tanácsát, ha hülyeség, ha nem. Az, hogy én mit tettem volna tök mindegy, te felforraltad, pedig nem szabad, ennyi volt a komment lényege.
18:28 Ott a pont. Én ugyanezt éreztem, amikor megírtam a magam válaszát. (könnyû egy 'nem kérdést' feltenni és összeugrasztani épp azokat, akikrõl beszélsz kedves kérdezõ)
Jeleztem a moderátornak és remélem leveszik mert hihetetlen ahogy az ANYUKÁK egymásnak esnek.Ez az oldal nem ezért van.
A kérdező hozzászólása: soha többet nem jövök erre az oldalra normális véleményeket akartam olvasni aki ezt írt köszönöm
Elsõk között válaszoltam erre a kérdésre. Azt mondjuk én sem értem, miért kell egy kérdést kiemelni, ha kaptál rá már több mit 15 választ (kb.) Hagyjuk meg a kérdéskiemelést azoknak, akik nem kaptak választ...
14:14-es vagyok: Már nincs türelmem sokszor végigolvasni az ilyen kommenteket, amik ezekhez a témákhoz jönnek. Tudod miért, kedves utánam író? Mert én tudtam szoptatni, az igaz, és most is tudom a harmadik gyereket. De én és a hozzám hasonló anyukák nem szoktuk leszólni, aki tápszert ad, korán hozzátáplál, keksz, gyümölcs, fõzelék, sõt még a környezetemben élõk sem foglalkoztak soha vele, ti ennyire magatokra veszitek a szomszéd, rokon, ismerõs véleményét?! Miért kell mindig ez az önigazolás? Igaza van annak, aki ezt megkérdezte pár válasszal elõttem!!!
14:14 Na, éppen az ilyen beszólások miatt érzik magukat [email protected], azok, akik AKARNAK szoptatni, DE NEM TUDNAK!!! Még hogy szoptatás ellenes! Nem tudod te mit beszélsz, jobb lett volna, ha megtartod magadnak a véleményedet.
Inkább nem írok ide semmit, mert látom, jól összegyûlt a sok szoptatásellenes anyuka...fõleg az elsõ írt hatalmas butaságokat, keksz, meg 3 hónapon túli káros szoptatás... megint átesnek a ló túloldalára egyesek...
Azt a marhát, aki azt terjeszti, hogy "ne adjunk gyümit és zöldséget mert halálos beteg lesz szegény"! Egyáltalán nem vagy rossz anya!! Rossz anya az, aki nem törõdik a gyermekével, vagy szoptatás terén esetleg az, akinek ugyan lenne teje, de merõ önzésbõl (kényelem, hiúság, élvezeti cikkek..) nem szoptat. Ha viszont nincs több minden erõfeszítés ellenére, akkor ez van, a babának ennie kell, és fejlõdik tápszer, meg (életkorának megfelelõ) zöldség/gyümi adásával is! Nem értem, miért jó mostanában bûntudatot kelteni ezzel kapcsolatban... És akinek egyáltalán nincs? Mert ha ritka is, ilyen is van! Vagy betegség/gyógyszer szedése miatt nem adhat, vagy örökbe fogadott? A tápszer nem méreg, hanem az, amit ez a téma elindít....
jó anya vagy, hiszen a gyermeked érdekét nézed.nem éhezik, gondolom jókedvû, szépen fejlõdik.ez a lényeg és nem az, mit írnak.mindent megtettél, hogy tudd szoptatni, nem ment, ennyi.az én babám csak anyatejes volt 5 és félhónapos koráig.mégis túlesett egy betegségen.ne agyalj azon, mit mond más, szeresd a picit, ez a lényeg.
35 évvel ezelõtt anyukám engem nem tudott szoptatni, mert egy hónapig kórházban voltam születésem után. Mégis itt vagyok, egészséges kismamamként. Férjemet ugyancsak nem tudta szoptatni anyukája, csak mindössze 1, 5 hónapig. Õ meg most boldog apuka. Nekem nagyon nehezen indult a szoptatás, engem nagyon megnyugtatott, hogy senki a családban nem erõltette rám a dolgot, sõt, azzal nyugtattak, hogy ha nem megy, akkor sincsen veszve semmi, mi is szépen felnõttünk... Én is adtam pótlást kislányomnak az elején, és ha úgy érezném, már nem megy a szopi, gondolkodás nélkül adnám újra. anyukám nagyon jó anya, anyósom is nagyon jó anya, hát úgy gondolom, én sem lennék kevésbé az!!!!
Az, h ki a jó anya, nem azon múlik, h szoptat- e. Ne sírj ezen, annyi dolgo van, amiért tényleg bõghetsz. Most még rossz, de kis idõ múlva sokkal lazábban fogod venni. A tápszer nem bûn, b*sszus, kicsit meg kéne tépni, aki ilyennel tapossa az anyák lelkét- önbizalmát! Az én fiam 3 hetesen kapott elõször pótlást, most 7hós vasgyúró és eddig összesen egyszer volt kicsit náthás, még láza se volt, ennyi. Az a jó a babádnak, ha te nyugodt vagy. Nem mindenkinek van sok teje! A kevés tej, amit szeretettel adsz, sokkal többet ér, mint a sok, amit nem szívbõl kap néhány babus.
Szia, én detto ezt csináltam végig, nem vagy egyedül.zokogtam, hogy nincs elég tejem, hánytam, hasmenésem volt a rengeteg szoptatos teátol, vagyonokat költöttem mindenféle csodaszerre, de nem lett több.Már 4 hos a babám, napközben alig cicizik, tápbol 180at megeszik.Jo anya vagy, mert gondoskodsz a babádrol, szereted õt és ez a lényeg.Mikor ragyogo arccal rádmosolyog, érzed hogy minden rendben és csak ezzel törödj, te vagy neki a legfontosabb, hidd el.
Én 6 hetes koráig tudtam pótlással kiegészítve szoptatni kisfiamat, pedig hasonlóan hozzád mindent kipróbáltam hogy megjöjjön atejem és több legyen.Sárga volt a kórházban és aluszékonysága miatt nem szopott és nem is indult be nálam a tejcsi.Sokat idegeskedtem és is és ezzel is ártottam, hogy most tápszeres lesz és akkor mi lesz.Nem volt mit csinálni maradt csak a tépszer 6 hetes kóra óta.Most 18 hónapos átlagos súlyú/11, 8kg/kiegyensúlyozott baba aki 3 napnál többet nem volt beteg.Ne aggódj így is fel fog nõni és nem vagy rossz anya.
Szia! Teljesen igazat adok neked.Ez a szoptatas-hozzataplalas mizeria tul van lihegve es sajnos tenyleg mindenhol azt sugaljak, hogy rossz anya vagy ha nem szoptatsz. En 4 honapig szoptattam aztan megjott a menzim es tobbe nem kellett a fiamnak.Pedig lefejtem, felforraltam.Nem, ugysem kellett neki. Igy maradt a tapszer.4, 5 honaposan elkezdtem a hozzataplalast es nagyon jol ment, jol fogadta.6 honapos korara mar majdnem 3 etkezest kivaltottunk. Most 1 eves es egy kis hoemelkedesen kivul(foga miatt) SEMMI baja nem volt meg.Egezseges, eleven, ertelmes gyerek. Ne foglalkozz te senkivel, jo anya vagy es a gyermekednek csak TE szamitasz.Az en fiam mar tejet kap de reggelente meg mindig osszebujunk es ugy issza meg az adagjat. Fel a fejjel:) 1 eves kisfiu anyukaja
Miért emelted ki ezt a kérdést? Még mindig nem kaptál elég támogatást? Mit vársz még??? Talán nem kellene végletegkben gondolkodni... (10 évig szoptat, halálra ítéli babáját, stb.)
A kérdező hozzászólása: pont ez a megjegyzésed hiányzott még hogy még szarabbul érezzem magam emiatt te biztos õsanya típus vagy én nem
És miért érzed magad ennyire szarul? Annyira sokan válaszolták neked, hogy nem vagy szar anya, talán el kellene fogadnod. Hidd el, nem attól találsz megnyugvást, ha azt olvasod, hogy másnak sem ment, és nem vagy egyedül, ez csak és kizárólag a te buksidban dõlhet el. Az elõzõ válaszoló nem õsanya szerintem, csak próbál kicsit felrázni téged, mert saját magaddal és a babáddal cseszel ki, de nagyon, ha nem fejezed be az önmarcangolást. Attól, hogy a babád tápszert kap, tökéletes anyja vagy, a kicsinek nem az a lényeg, hogy mit eszik, lényeg, hogy megtöltse a pocakját. Viszont az állandó stresszedet és az önostorozásod miatti elkeseredésedet és idegességedet õ is megérzi, és ez nem tesz jót neki sem. Tessék most már lehiggadni, inkább örülj, hogy 3 hónapos koráig tudtál adni neki anyatejet, sok anyuka ennyitõl is boldog lenne. És koncentrálj most már a kicsire, ne a saját félreértelmezett sérelmedre! Jó anya vagy, csak ne edd magad!
A hormonjaid miatt vagy így kiborulva, ha nem ez lenne, józanabbul látnád és pont letojnád a témát.:)
Nah én már végig sem olvasom a válaszokat, mert annyi van de azért írok.Én egy éves koráig szoptattam.Nem tudom azt tudod e, hogy a homeós bogyókat addig lehet szedni amíg beindul a tej..az elsõ pár napban-különben apaszt.Nem hitte el a barátnõm sem, erõsködött, hogy az orvos engedte...nekem keresztanyám gyógyszerész kicsit többet ért hozzá, mint a doki aki részt vesz egy tanfolyamon és nem homeoptata orvos..nah mindegy.szval én is kapkodtam mert nem tudtam és majdnem elapasztotta a tejemet.2hetesen vettük észre, majd majd 3hónap volt mire stabilan beállt. egy évig szoptattam mire begyullad egy pár tejcsatorna..és baromira fájt a szoptatás, abba hagytam , de tejem még egy fél évig volt..alig bírtam elállítani-- azóta 4hét és szülök újra, terhességem alatt is begyulladt a tejcsatorna, elmentem emlõ ambulanciára vele, nem csináltak semmit vele, közölték ez nem sebészeti dolog, nem nyúlnak hozzá..a nõdoki megint nem a házi orvos megint nem...nah haza jöttem és magamnak kiszúrtam, meg kiszívtam egy mellszívóval, azóta úgy néz ki minden ok, de heti egyszer megnyomkodom és még mindig ürül belõle az a kemény fehér cucc.ami a doki szerint tej csak beállva..nem tudom, de féltem attól, hogy ezen fog múlni, hogy tudok e szoptatni másodjára-de már nem fáj a mellem legalább tõle és nem gyulladt be.. szval ha csak pár hónapig is tudtál az is valami ettõl nem leszel rossz anya!Ha én is ne kínozom magamat a mellszívóval hónapokon át akkor pár hetesen elvesztem a tejet, de hála anyumnak aki ott állt felettem és addig nem engedett felállni még ki nem csavartam magamat , lett rendesen tejem és nem hittem neki elõtte, hogy meg kell érte szenvedni.sajnos van akinek könnyebben jön , van akinek szenvedni kell, de úgy érzem még ha a könnyem is folyt de megérte.És nem érzem magamat rossz anyának attól, hogy egy évesen abba hagytam a szoptatást.Már láttam agyereken, hogy nem kell neki csak cuclizza...és bevallom tõlem az áll távol, hogy pl 2évesen még szoptassam...el sem tudom képzelni..szval ha a tesókát is egy évig szoptatni fogom utána tuti elveszem tõle, mert én sem akarom, hogy rámenjek a szoptatásra. eü-gyi dolgozó vagyok tudom mivel járnak hosszú távon ezek a dolgok és egy év felett már nem pótolja a normál kaját és szte egy tévhit, hogy fél éves korig nem adjunk neki mást..de végül is mindenki azt csinál amit akar. Lényeg, hogy jó anya vagy és tök jó, hogy 3hónapig szoptattál:) :)
Már sok ilyen jellegû kérdésre válaszoltam... Az én babám is tápszeren nõtt fel.Baromira rpsszul esett ez a támadás a tápszer ellen, fõleg amikor szoptatni tudó anyukák osztották az észt:-)Olyan tanácsokat adtak, amit már rég megpróbáltam, de hiába. Egyáltalán nem lesz a babádnak semmi baja!!! Kicsit vissza kellene ezt az anyatej sztárolást fogni, mert egyre több a depressziós anyuka!Ja és igen, az én környezetemben lévõ anyatejes babák betegesebbek az enyémnél.
Remélem már megnyugodtál, ne hallgass a véranyukra! Nekem 5 és fél hónapos a kislányom, egyelõre van tejem, de ugyanígy voltam a császár kontra sima szülés kérdéssel, mint te. A sok okosság miatt amit össze olvastam a témában, tizsta ideg voltam hónapokig. Mivel a kislányom lombikos és nagy súlyú volt (4200 g), ezért program császárral szültem az orvosom utasítása szerint. Utána elolvastam hogy a gyerekem lelki sérült lesz, hogy így nem is vagyok igazi anya. 3 hónapomba telt míg megerõsítést vagy cáfolatot kerestem. Végül rájöttem hogy ki nem szarja le hogy szültem, vagy esetedben hogy cicibõl vagy cumisüvegbõl eszik a babád. A lényeg hogy megadatott az a csoda hogy anyák lehetünk, gyönyörû, egészséges gyerekeink vannak. Sokan földhöz vernék a seggüket ha csak ennyit kapnának. A többi lényegtelen részletkérdés hidd el!
Áhh én az elsõ perctõl folyamatosan fejem, a melleim, szoptattam, fingom nincs, hogy hogy fognak kinézni, miután lemegy a plusz felszedett kb. 15-20 kiló, ami azért jött, mert azt javasolták, hogy egyek több szénhidrátot, meg tápláló ételeket (elõtte nemigen ettem rendesen, ezért jött fel ennyi). Most volt a fiam 5 hónapos, kb. a kajája negyedét sem tudtam kisajtolni a melleimbõl. Letettem róla. Nagyon nehéz ez most, mert szerettem volna legalább ennyit adni neki, de ez amit csinálok, már õrültség, minden a mellemrõl szólt, meg a fejésrõl, ezernyi dolgot csinálhattam volna, ha 2-3 hónapja így döntök. Nem lennék frusztrált boci, összeérõ kipattogzott combokkal és fájó térdekkel.
Édesjóistenem, hogy milyen nõknek adatik meg gyerek.....
A kérdező hozzászólása: nem kell mindenáron válaszolni, lapozz tovább.... Ms. tökéletes.
A kérdező hozzászólása: édesjóistenem, néhány anyának milyen gyerek adatik meg....
...szerintem ez nem hatékonyság kérdése :-) 9 hónapja szoptatok...szerintem egy idõ után hozzászokott a szervezetem, és nem álmosodok el...a babák meg egyre többet vannak ébren, és nem fognak minden szopi után aludni :-)
A kérdező hozzászólása: köszi.

3 hós a babám, anyatejes, ehetek tojásos ételeket? Pl: tojásrántottát, vagy tojásos nokedlit?

Legjobb válasz: Szerintem ehetsz nyugodtan. En ettem, a babamnak nem volt gondja. Ki kell probalni.

Szerintem ehetsz nyugodtan. En ettem, a babamnak nem volt gondja. Ki kell probalni.
Szia!A kisbabádnak nem lesz semmi baja a tojástól!A tojásleves például tejszaporító!!!!!!Nyugodtan egyél rántottát, és tojásos nokedlit! 6hetes baba anyukája
Szia! Hát, a tojással óvatosan kell "bánni". Amikor én a szoptatás idõszaka alatt tojást ettem (a spenóthoz 1 db tojást csupán), akkor a kislányomnak nagyon fájt a pocija, iszonyat nyûgös volt... Úgyhogy én többet nem is ettem tojást a szoptatás ideje alatt. De próbáld ki egyszer, hátha a te babád jobban reagál rá és nem bántja a pociját. Én pl. hüvelyeset sem tudtam enni, mert fájt a pocija, más meg vígan evett mindent és nem volt semmi baja a babájának... Minden baba más! :-) Sok sikert! 16 hós kislány anyukája
Nálunk is puffasztott.

Jó -e, ha bevezetem a 4 hónapos babánál (később, még csak most lesz 3 hós) a 4 óránkénti evést?

Most 7, 10, 13, 16, 19.30 és 23.00 óra körül szopik a babám, erre állt be a kis szervezete. Olvastam több helyen, hogy 4 hónapos kora körül ajánlott a 4 óránkénti szopi. Ez hogy legyen? 7, 11, 15, 19-19.30 órakor (rugalmasan persze) + 23.00. De mikor kezdem majd a hozzátáplálást, hogyan lesz ebb?l reggeli-uzsi - ebéd - uzsi - vacsi kialakítva?? Ti hogyan csináljátok?

Legjobb válasz: ne állítsd át, és ne könyvbõl etesd, úgy adj neki ahogy eddig igény szerint ahogy beállt...ha van tejed akkor még nem kell más neki de akkor is olyan 5,5 hó körül kezheted, ha esetleg kevesebb tejcsi kezd gyümivel alma banán stb....(én már 4 hótól elkezdem)

ne állítsd át, és ne könyvbõl etesd, úgy adj neki ahogy eddig igény szerint ahogy beállt...ha van tejed akkor még nem kell más neki de akkor is olyan 5, 5 hó körül kezheted, ha esetleg kevesebb tejcsi kezd gyümivel alma banán stb....(én már 4 hótól elkezdem)
ui elõzõ vagyok...én elõbb gyümivel tízórait váltottam ki, majd vacsit tejpéppel-szinte egy idõben ezeket...aztán ebédet fõzelékkel....de nekünk már fél éves korára mûködött...ha van kedved írj privátot ha van még kérésed


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!