Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos vagyok és 2 (35 db)

3 hónapos terhes vagyok és 2 hónapja fekszem az erős hányinger és a hányás miatt ( ami már picit csökken). Sokat fogytam és nagyon fáradt vagyok egyfolytában. Lehet, hogy valami baj van a babával és azért van ez az erős tünetegyüttes?

Legjobb válasz: Szia.Ne aggódj,a babád jól van.A rosszulléted egy hormontól van,amire sokan érzékenyek,és a szerencsésebbek nem.te pont az ellenkezö csoporthoz tartozol.Valószinü,hogy elmúlik a hányingered,de lehet az is,hogy ve´gig kíséri a terhességedet. gratula a babához.

Szia.Ne aggódj, a babád jól van.A rosszulléted egy hormontól van, amire sokan érzékenyek, és a szerencsésebbek nem.te pont az ellenkezö csoporthoz tartozol.Valószinü, hogy elmúlik a hányingered, de lehet az is, hogy ve´gig kíséri a terhességedet. gratula a babához.
Igyál nagyon sok folyadékot, hogy ki ne száradj.Ha kijön belõled minden, azonnal menj orvoshoz.Gratulálok a kis pocaklakódhoz.17 hetes kismama
Nyugi, a kicsivel minden oké. Én az elsõ babámmal a 4. hónapig majdnem 15 kg-t fogytam hasonló tünetekkel, de a babám rendesen fejlõdött.
Ja, és a következõ gyerekeknél már nem volt ennyire drasztikus. Ezt az elõbb el felejtettem írni.
Szia! Ne aggódj, 13 hetes terhes múltam (8 hetesen kezdõdött a rosszullétem napi 8-10x hánytam)-4 hét alatt 5 kg-ot fogytam, megjártam a kórházat.... Én is csak fekszek, fekszek és fekszek...-így enyhültek egy cseppet a tünetek, de járni v. állni alig tudok. Még fogmosáskor, zuhanyzáskos is ülnöm kell. Mostmár egy keveset enni is tudok. A babádnak nem lesz tõle baja, ne félj. Csak ígyál eleget-bár néha nehéz..(v. esetleg leves levét egyed, nekem ez segített) Én átérzem a próblámád (én most csinálom végig másodjára-a fiammal is így voltam) Ne ess kétségbe az a lényeg, pihenj sokat és gondolj arra, hogy mostmár csak jobb lesz.
Szia! Arra vigyázz, nehogy kiszáradj.
Szerintem a pocakja lesz.AZ én babóm tiszta anyatejes de õ is csinál ilyet. Ilyenkor a mecsek tea segít.

Merröl merre szoktak elöször fordulni a babák (hasrol hátra vagy hátrol hasra), mennyi idösen? Mitöl lehet hogy a 3 honapos fiam 2*megfordult hátrol hasra és töször nem tudja megcsinálni pedig probálja?

Legjobb válasz: Az én lányom hasról fordult elõször hátra, mert nem nagyon szeretett hason feküdni, így kénytelen volt... 3 hónaposan még nem késtetek le semmirõl, van olyan baba, aki 5-6 hónaposan kezd csak el forogni, ráadásul azt mondják, a fiúk lustábbak. Velünk is megtörtént, hogy 3 hónapos kora elõtt egyszer sikerült átfordulnia hátról hasra, és utána hónapokig meg sem próbálta.

Az én lányom hasról fordult elõször hátra, mert nem nagyon szeretett hason feküdni, így kénytelen volt... 3 hónaposan még nem késtetek le semmirõl, van olyan baba, aki 5-6 hónaposan kezd csak el forogni, ráadásul azt mondják, a fiúk lustábbak. Velünk is megtörtént, hogy 3 hónapos kora elõtt egyszer sikerült átfordulnia hátról hasra, és utána hónapokig meg sem próbálta.
szia az én fiamat a hasára raktam és õ onnan tudott átfordulni elõször a hátára.visszafele már nehezebb volt.1-2 hónap eltelt a két forgás közt.


nekem 2-3 hónaposan még nem volt hasam, sõt fogytam az állandó hányingertõl.
Ha feszesek az izmaid (lapos has), akkor nem látszik majd! Az én barátnõmnek 4hónaposan volt az esküvõje és nagyon picit látszott, bár én már gyanakodtam, h az arca pufibb volt, nem volt észrevehetõ-köszönhetõ a jól választott ruhának is!
Ez teljesen alkatfüggõ, de szerintem 2-3 hónaposan még nem fog látszani. Én vékony vagyok, 20 hetes terhes voltam az esküvõnk napján, és aki nem tudta, észre sem vette, alig látszott. (Amúgy a ruha szabásával is lehet csalni :) , bár nekem karcsúsított ruhám volt, mégsem látszott, a kolléganõmnek 20 hetesen már majdnem nagyobb pocakja volt, mint nekem az utolsó hetekben.
Kedves kérdezõ, ha nem te vagy az elsõ aki terhesen megy férjhez, akkor miért kérdezed, hogy mekkorát nõ a has?Hmm? Nem mindegy, max úgy fogsz kinézni, mint Uma Thurman a Kill Bill-ben :) )
"hát"-tal, "és"-sel nem kezdünk mondatot...a lesz 1 "sz".helyesíró programot használj legalább!
A kérdező hozzászólása: Hát az én esküvõm kerti parti lessz és nem szokványos esküvõ lessz.És azt kérdeztem hogy mire lehet számitani.Ja és amugy nem én lennék az elsõ aki terhesen megy férjhez.
Én 13 hetes vagyok, de elég konkrét már a pocakom! Persze a menyasszonyi ruhák nagyon szépen eltakarnak. Csak azt nem értem, miért jó az, ha terhes vagy esküvõdön? Lehet hogy végig émelyged vagy akár hányod az egészet! Nem tudsz annyit táncolni sem és lehet hogy olyan fáradékony leszel - mint a legtöbb kismama - hogy már este 8-kor aludni szeretnél!
Én 10 hetesen kismamanadrágot vettem és tunikákat a brendonban...nekem volt pocim.
Munkatársamon már 2-3hónaposan látszott, elkezdett kerekedni a hasa...De alapból vékony, 52kg volt ahogy teherbeesett.
A hasad valószínûleg nem lesz nagy az elsõ 3 hónapban, de ha tudnád, milyen terhesen émelyegni, hányni, akkor valószínûleg nem vágynál arra, hogy terhes legyél az esküvõdön. Szerintem kár lenne, ha életed legszebb napját megmérgezné a rosszullét és az ólmos fáradtság, csak azért, hogy 2-3 hónappal elõbb szülhess... Szerintem mindennek megvan az ideje, de természetesen te döntesz, hiszen a te életed!

Ha 9 hópos babám tápszerre szorul, mert kevés az anyatej, adhatok olyat, ami 8 hónapos kortól van, vagy érdemes végig járni a fokozatokat (1-es, 2-es, 3-as. )?

Most kap el?ször tápit, de a sajttól, túrótól nem lett baja. Joghurtot még nem kapott.

Legjobb válasz: Szerintem is az életkorának megfelelõt add neki. Nálunk az 1. sokáig kitartott, utána a 3-as adtam neki. Nálunk a 2-es kimaradt.

Szerintem is az életkorának megfelelõt add neki. Nálunk az 1. sokáig kitartott, utána a 3-as adtam neki. Nálunk a 2-es kimaradt.
Midenképp a korának megfelelõ tápszert adjál neki serintem, mert abban vannak meg a szükséges tápanyagok, vitaminok. Semmiképpen se az 1-sel kezdj. Szerintem.
Add neki nyugodtan azt, ami 8 hónapos kortól van, hiszen abban van meg az életkorában szükséges tápanyag, vitamin és ásványi anyag-tartalom.
Nem kell már egyest kapnia hanem a korának megfelelõt az adott márkájú tápszerbõl.
Upsz, ugyanazt írtuk. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Érdemes váltani 10 hónapos korban a 2-es tápszerről a 3-asra, vagy nem kell?

tápszer

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ezt a gyerekorvossal beszéld meg. Mi 1 éves korban váltottunk 2-esrõl 3-asra az orvos javaslatára.

Szia! Szerintem ezt a gyerekorvossal beszéld meg. Mi 1 éves korban váltottunk 2-esrõl 3-asra az orvos javaslatára.
Nem feltétlenül szükséges, bár az tény, hogy a 3-asnak már másabb az összetétele. Igaz drágább is, de ideális esetben egy 10 hós baba már nem kizárólag tápszert eszik, esetleg 1-2 alkalommal naponta. 12 hós kortól meg már úgyis mehet a tej, vagy a tejital. Mi váltottunk 9 hós korában de csak azért, mert én leárazott vagy féláras tápszert szoktam venni a lányomnak és éppen volt akcióban akkor.Szerencsére neki mindegy, hogy milyet eszik, egyiktõl sem volt baja, így én a kor szerinti besorolást néztem. Majdnem 11 hós kiscsaj anyuja
Nekem maradt még 2 doboz HA2 optima tápszer és 3 doboz vaníliás HA pép, ha esetleg érdekel valakit... Természetesen olcsóbban, mint mondjuk receptre...
Ha jól lakik a 2-es tápszerrel, akkor még nem kell váltani, észre fogod venni ha már nem elég neki a 2-es!
A kérdező hozzászólása: Most 10.5 hós a kisfiam, még a 2-est eszi, de most akciós a 2-es és a 3-as is, szeretnék venni vagy 9 dobozzal (2-õt fizet 3-at vihet akció van), és nem tudom, hogy mennyit vegyek a 2-esbõl. A védõnõ szerint nem kell váltani, ha bevált a 2-es, de könyörgöm, akkor minek gyártanák a 3-ast? Szerintem nem véletlenül van kitalálva
Nem minden babának elég a 2-es! Az enyémnek már 8, 5 hósan nem volt elég, sinlac-al kellett kevernem 9 hós koráig!

Mit tegyek 10 hónapos Yorki keverék kiskutyám folyamatosan bent végzi a házban (szőnyeg vagy ahol kedve van) szükségleteit. Egyszerűen semmiből nem ért, es 2-3 óránál tovább nem bírja tartani!?

Legjobb válasz: Vigyétek le sûrûbben és ha egyáltalán nem érti,érdemes lenne kivizsgáltatni,mivel 10 hónaposan már illene tudnia.Lehet valami vesebaja van.

Vigyétek le sûrûbben és ha egyáltalán nem érti, érdemes lenne kivizsgáltatni, mivel 10 hónaposan már illene tudnia.Lehet valami vesebaja van.
nehogy már bilire kelljen szoktatni egy kutyát (hacsak nem beteg) gondolom akkor õk nem is sétálnak soha, mert akkor erre nem lenne szükség. próbáltad szidni? sztem hülyeség, hogy nem szabad. ha a szép szóból nem ért, elõbbutóbb muszáj. lent pedig ha pisi vagy kaki van jutalomfalat dicséret rögtön. a yorki egy értelmes kutya, nem hiszem el, hogy nem fogja föl.
Akkor elképzelhetõ, hogy mostanság kezd el nagyfiúsodni. Elképzelhetõ, hogy jelölget a lakásban és nincs semmi gond vele. Azért egy orvosi kivizsgálás tényleg nem ártana. A szõnyeget pedig célszerû lenne felszedni, mert ha nem sikerül kipucolni rendesen, akkor folyamatosan érzi rajta a szagot, és arra jelölget. Erre kutyapelenka, meg kutyabili nem ér semmit. És a pisilés utáni szídás sem.
Próbáld ki a macskabilit!Nekem 2 kutyám van és õk azt használják.
Egyrészt nem ártana egy orvosi kivizsgálás, másrészt viszont az orrbelenyomással, szidással, orrkoppintással maximum azt érheted el, hogy felnyalja, felegye a saját végtermékét a lakásból. Szobatisztaságra gyakori sétával, kinti eredményért alapos dicsérettel és a benti balesetek szó és szagnyom nélküli feltakarításával lehet szoktatni egy kutyát. Ha csak 3-4 hónapja kezdõdött, és elõtte teljesen szobatiszta volt, akkor lehet sima jelölgetés, ami neveléssel oldható meg, vagy történhetett olyan változás az életében, ami kizökkentette a rendes kerékvágásból (költözés, új kutya, gazdi új munkája miatti hosszabb távollét, új párkapcsolat, bármi) - persze ezeket csak akkor érdemes végiggondolni, ha orvosilag mindent rendben találnak.
Szerintem köldöksérv mûtétnél nem tudnak megsérteni semmit, mert.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk Májusban volt egy mûtéte köldöksérves volt úgy vettük még, nem lehet hogy ott megsértettek valamit ?
A kérdező hozzászólása: kan kb 3-4 hónapja.. azért nem vittem még el mert mindenki akit kérdeztem hogy a meleg miatt nem iszik eszik annyit ... de betegnek meg nem látszik annyira hiperaktív hálisten lese lehet nyugtatni :)
Szuka vagy kan? Mióta van ez?
Beteg lehet, biztos, hogy ki kell vizsgálni.
hát akkor muszáj kivizsgáltatni
A kérdező hozzászólása: 3 óránként viszem le mindig legalább 20 percet sétálunk.. wc-zik ami nagyon aggaszt alig iszik eszik... es rengeteget wczik gondoltam énis valami betegségre... belenyomtam orrát leszidtam rá lett koppintva fejére semmibõl meghuzza magát tudja rosszat csinalt de nem tudja tovább tartani..
Nagyon nem mások hülyeségeire kell hallgatni.Melegben nem lehet beteg a kutya? Mielõbb vidd el!

10 hónapos babamnak adhatok 2-es tápszert vagy mindenképp a 3-ast vegyem?

Babylove 3-as tápszer tényleg mindig csomós lesz?

Legjobb válasz: Szerintem adhatsz 2-est,enyém is 10hós lesz és 2-est írt a doki fel tegnap is.A csomósodásról nem tudok semmit,mi Milumilt veszünk neki.

Szerintem adhatsz 2-est, enyém is 10hós lesz és 2-est írt a doki fel tegnap is.A csomósodásról nem tudok semmit, mi Milumilt veszünk neki.
Még egyest is adhatsz neki.
Én akkor váltottam neki mikor éjjel megébredt enni. akkor egyel "erõsebbre" váltottam és újra átalussza az éjjelt.
En meg mindig 1-est adok a 11 hos kisfiamnak. Kiprobaltuk a 2-est de fajt a hasa tole igy maradt az egyes egy kis sinlaccal dusitva ejszakara. Nekunk is doki irja fel a receptet ugyhogy biztos nem baj ha nem a koranak megfelelot veszed neki.
2-es tápszer a gyerek 2 éves koráig adható, nekem legalábbis azt mondta még 2 évvel ezelõtt a védõnõ:) Viszont 1 éves kora után szerintem érdemesebb tejitalt adni, ami 12+ hó felett van.
Nekem nem csomós a 3-as tápszer, legalábbis nem tûnt fel, nem lehet, hogy nem elég meleg a víz, amiben készíted?

4 napja a kislányom napi 4-5 kaki helyett csak kétszer kakil, viszont 2 napja semmi. Csak anyatejes.3 és fél hónaposak vagyunk. Mit tehetek, hogy tudjon kakilni?

Legjobb válasz: Szerintem ha a közérzete jó, akkor nincs teendõ :) Ha fáj a hasa, akkor húzgálja a lábát.. Ha nem húzgálja, akkor semmi. Majd jön az, ne félj. Az én lányom is anyatejes, 4 hónapos és uez a helyzet két napja nálunk is, tegnap volt napi kettõ, ma még egy sem... elõtte pedig szinte minden evésnél kakilt :) De ha úgy érzed, szorulása van, hívd fel a dokitokat, majd õ segít. Hallottam a hõmérõrõl, hát én két nap után nem dugnám a fenekébe. Tornáztasd meg egy kicsit :)

Szerintem ha a közérzete jó, akkor nincs teendõ :) Ha fáj a hasa, akkor húzgálja a lábát.. Ha nem húzgálja, akkor semmi. Majd jön az, ne félj. Az én lányom is anyatejes, 4 hónapos és uez a helyzet két napja nálunk is, tegnap volt napi kettõ, ma még egy sem... elõtte pedig szinte minden evésnél kakilt :) De ha úgy érzed, szorulása van, hívd fel a dokitokat, majd õ segít. Hallottam a hõmérõrõl, hát én két nap után nem dugnám a fenekébe. Tornáztasd meg egy kicsit :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ
Anyatejes babáknál elõfordul hogy pár napig nem kakilnak. Ha ez nem okoz nála poci fájást akkor ne aggódj miatta, ha pedig mégis kellene valami akkor vagy ritka esetekben használhatsz szélcsövet vagy adhatsz neki kevés kamilla teát.

2-3 hónapos (és/vagy 6 kg-os) babák kb. mennyit kell, hogy szopizzanak?

Legjobb válasz: A hasonló korú/súlyú babák között 2-3x-os eltérés is lehet a szopott anyatejmennyiség között. Ennyi idõsen 400 és 1200 g/nap anyatejmennyiség is normális lehet, ha a baba eleget (napi 5-6 pelus) pisil, megfelelõen gyarapszik.

A hasonló korú/súlyú babák között 2-3x-os eltérés is lehet a szopott anyatejmennyiség között. Ennyi idõsen 400 és 1200 g/nap anyatejmennyiség is normális lehet, ha a baba eleget (napi 5-6 pelus) pisil, megfelelõen gyarapszik.
Ha éhes adj neki, ha nem kér , akkor ne tömd. Nincs olyan, hogy ennyit kell enni, mivel minden baba szervezete más.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!