Találatok a következő kifejezésre: 3 hónapos vagyok és (201 db)

3 hónaposak vagyunk és 1 hónapja tápszeresek.4 hónaposan adhatok neki bébiételt?

Láttam olyan bébiételt, ami 4 hónapos kortól adható

Legjobb válasz: Az én babám is 4 hónapos 1 hete kezdtem neki adni a Milupa rizspépet. Ebédre és vacsira nagyon szereti. 1 x adtam neki sütõtököt, de a védõnéni azt mondta inkább még a fõzelékeket hagyjam. De fontolgatom én is, hogy ebédre inkább fõzeléket adok majd neki, hogy jobban jól lakjon.

Az én babám is 4 hónapos 1 hete kezdtem neki adni a Milupa rizspépet. Ebédre és vacsira nagyon szereti. 1 x adtam neki sütõtököt, de a védõnéni azt mondta inkább még a fõzelékeket hagyjam. De fontolgatom én is, hogy ebédre inkább fõzeléket adok majd neki, hogy jobban jól lakjon.
szia! szerintem nyugotan ehet bébiételt az enyém is ennyi idös és ö is eszi igaz nem nagyon izlik neki de szoktatom az izekhez.
Szia! Nyugodtan kezzd el neki adni az almát, elõször reszelj le egy felet, és csak a levét add 1-2 napig, aztán fokozatosan pár kanállal a gyümölcsbõl is, minden nap picit többet.Jobb, mint az üveges, mert így tudod csak a levével kezdeni.Édeset válassz.Aztán ha már adod pár napja, és ízlik neki, tehetsz hozzá barackot is, én azt adtam a fiamnak, a barack bébiétel volt, imádta.Fokozatosan kell mindent.Utána jöhet pár kanál párolt, pépesített krumpli, de van üveges is.Majd répa.Ha ezeket eszi, utána szerintem bármelyik 4 hónapos kortól való bébiételt adhatod neki.A gyümölcsöt én tízóraira, a fõzeléket pedig ebédre adtam.Jó babázást!

Mitol lehet? 3 honapos vagyok, es a vervetelen megint alacsony lett HG az MCH es MCV ertek.

Probalok tobb vas tartalmu dolgot enni(vitaminokat szedem), de meg igy is alacsony, lehet h.mar most dupla adagot kellene szednem?Akkor meg mi lesz a terhesseg vegen?!

Legjobb válasz: Tehát vérszegény vagy?

Tehát vérszegény vagy?
A kérdező hozzászólása: Ugy nez ki igen.:S Amugy koszonom a valaszt, most ez megnyugtatott, mert kulfoldon elek es itt total mashogy mennek a dolgok, mint otthon. Az orvosomat meg nem is lattam (nem is tudom mikor fogom) csak a vedonot, es komolyan tok nehez meg idopontokat is egyeztetni.(Pedig ez London es az egyik legjobb korhaz.) :(
Ez általában vashiányos anaemiához vezet. Ne izgulj van rá gyógyszer, majd a körzeti orvosod vagy egy belgyógyász felír neked gyógyszert.Ha még jobban csökkenne és már nagyon alacsony lenne akkor szoktak vért adni, de nem hiszem, hogy kellene majd. Nem lesz semmi gond. Boldog babavárást. 20 hetes pocis
A 15:45-ös vagyok. Vicc, de amíg nem szedtem a vitaminokat és külön még vasat is szedek, addig is vérszegény voltam. De nem ennyire mint vitaminok mellett. Az orvosom írta fel és tegnap megkérdezte hogy nem szedem? Mondtam hogy szedem és én is sodálkozok, de nem kellne egy erõsebb? Mire azt mondta, hogy szedjem ugyanígy. Még jó hogy foglalkozik velem. Nem tehetek mást én is szedem ugyanezt csak még eszek sok céklát, stb...24 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Koszi megegyszer. Akkor orulok h. nem vagyok egyedul, mert mar tenyleg kicsit idegesito h. meg mindig ugyanez a problema, csak ugye mostmar nemcsak rolam szol a dolog. Probalok majd en is megtobb ceklat enni :) Jo babazast xxxx

Mit tehetnék másként? 3 hónaposak vagyunk, és minden egyes séta indulásakor iszonyat az üvöltés, az öltözésnél kezdődik

f?leg a sapkánál,és amikor rakom a babakocsiba,jól megfeszül,üvölt, de ha elindulunk és mozog a popo alatt,lenyugszik és elalszik.

Legjobb válasz: Én lányom is ilyen. Nem szeretnek öltözni, fõleg nem rossz idõben, mikor sok cucc kell... Szerintem talán kinövik majd, ez ezzel jár... Én is hiába csinálok akármit, sírás van, de utána imád nézelõdni, és jókat alszik:-) Ilyenkor meg már elkezdhetsz vinni neki valami játékot, rágókát, ha nyügõs add neki.

Én lányom is ilyen. Nem szeretnek öltözni, fõleg nem rossz idõben, mikor sok cucc kell... Szerintem talán kinövik majd, ez ezzel jár... Én is hiába csinálok akármit, sírás van, de utána imád nézelõdni, és jókat alszik:-) Ilyenkor meg már elkezdhetsz vinni neki valami játékot, rágókát, ha nyügõs add neki.
Ne izgulj, nálunk 3 hétig volt ordítás, öltözéskor, pelenkázáskor, és ürdetéskor. És egyik napról a másikra megszünt!! Elõször csendben pelusozunk, és rá 2 napra a fürdés is csendes lett!! Kitartás
Szia! Nekünk még csak két hetes a babó, de az elmúlt 3 napban már levegõztünk, sétáltunk. Minden öltözést végig ordított, a sapka extra gáz, pedig én nem idegeskedem. Amint elindultunk rögtön megnyugodott. Anyukám ma mondta is, hogy készüljek fel rá, hogy ez így is lesz egy darabig. Szóval csak azt akarom mondani, hogy nem te rontottad el, ne hibáztasd magad. Szimplán csak utál öltözni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm , aranyosak vagytok, jó babázást!


41 cm-es fejkörfogatú sapi mennyi idős babára való? 0-3 hónapos vagy 3-6 hónapos?

Legjobb válasz: 3-6 sztem 3hónaposan volt a fejkörfogata 40.8 (de õ nagy baba)

3-6 sztem 3hónaposan volt a fejkörfogata 40.8 (de õ nagy baba)
Húú hát ezt nehéz megmondani de átlagosan pont olyan 4 hónaposan ekkora a fejük szóval szerintem inkább 3-6. De nekem az elsõ babám feje 3 hónaposan volt 41 a másodiké már 2.5 hónaposan (de õ irtó nagy baba volt 37es fejjel született és 4500 grammal). Most a harmadikom tök átlagos minden méretét tekintve és 4 hónapos 41 cm-es fejjel.(hozzá 6500 gramm 65 centi).
3-6, vagy egy nagy fejû 0-3 közötti babára :)
Inkább 3-6
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)
Lányom 36-os fejjel született, 3 hónaposan volt 41-es a fejkörfogata. 7 hónaposan meg már 45.

Mit csináljak? 3 kiló 25 dekával született a kisfiam, most egy hónaposak vagyunk és már 4 kiló 30 a súlya. Anyatejes baba, és az a baj, hogy félek hogy sok ez neki. néha zöldes a kakija, de nem tudom mit tehetnék.

Legtöbbször betartjuk a 3 órát, de többször van, hogy olyannyira sír, hogy csak a cicimen nyugszik meg, és persze nem is tudom mindíg hogy vajon elegend?t ivott e egy szopi alkalmával, így mikor nagyon sír úgy gondolom éhes lehet mert kevesett evett... Tanácstalan vagyok..:(

Legjobb válasz: A sírás nem mindig éhséget jelent, túlterheled a pocit valószínûleg. Fáj a hasa akkor is ha teletömi magát. Nem jön vissza semmi? Pukizik sokat, vagy nem igazán? Az elõttem szólónak igaza lehet!

A sírás nem mindig éhséget jelent, túlterheled a pocit valószínûleg. Fáj a hasa akkor is ha teletömi magát. Nem jön vissza semmi? Pukizik sokat, vagy nem igazán? Az elõttem szólónak igaza lehet!
Semmi gond, vannak babák, akik havi 1 kilót vagy annál is többet híznak az elsõ hónapokban. Ez nagyon jó. az anyatejes babák kakija a világos sárgától a sötét sárgáig, akár a zöldesig is változhat, ebbe az is belejátszhat, hogy Te mit ettél. amiatt se aggódj, hogy a szopival nyugszik meg. Az enyémeket is az nyugtatta meg leghamarabb. Nem biztos, hogy amiatt sír, hogy éhes, lehet, hogy csak a pocija rosszalkodik vagy a böfi bántja, esetleg csupán Rád van szüksége. Azzal, hogy ilyenkor megszoptatod, nem fogsz neki ártani, sõt... A hízás meg nem gond, nem biztos, hogy a következõ hónapokban is ennyi lesz. Az a fontos, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt, egészséges baba váljék belõle. Minden jót Nektek!
Nem biztos, hogy éhes ilyenkor. nem húzkodja a lábait? az is lehet, hogy fáj a hasa! én is jártam így az elején. aztán mindig ciciztettem, utána még jobban sírt. és a védõnõ mondta, hogy próbáljak neki Espumisant adni, mert nem biztos, hogy az éhségtõl sír. segített neki a gázképzõdésben, és nem volt sírás utána már nálunk. Esetleg dokitól kérdezd meg. Abból gondolom, hogy nem lehet nagyon éhes, hogy szépen hízik. Ha annyira kevés tejet enne, nem növekedne így.
Egyetértek az elsõ kettõvel! A baba egyáltalán nem mindig az éhség miatt ír, az csak egy az ezer okból! Nem kell mindig etetni! A babák sajnos általában sírnak... amikor nagyon sír, biztos a hasa fáj
Én fiam 5 hetes, szépen gyarapszik, hasonlóan a tiedhez. Anyatejes:) )) Én minden elõzetes elképzelésemmel szemben szoktam neki néhány korty forralt vizet adni, ha nagyon korán sír és azt gondolom, még nincs ideje az evésnek. Ha tényleg éhes, folytatja a sírást, ha más baja volt, általában segít:) ))
Én ugyan ilyen tanácstalan voltam, nálunk 2 hete kezdõdött az egész. 1 napig egyfolytában ciciztettem én is, de nagyon kimerültem én is õ is)Aztán olvastam valahol, hogy õk még ilyen picin nem tudják "mint rossz érzést" megkülönböztetni az éhséget meg a hasfájást. Ezért kér cicit ha fáj a hasa. Nem mellesleg megnyugtatja. Én azóta játszó cumit adok neki de kizárólag csak ha sír 2 etetés között hogy aludjon. Ha fent van nem, nehogy nagyon rászokjon.

Babám még nincs 3 hónapos sem és a pihenöszékben vagy karon is egyfolytában emeli a fejét és döl elöre mint aki fel akar ülni?

ma reggel mellettem az ágyban a párnám a feje alá ért és rögtön emelte magát, nem árthat neki?

Legjobb válasz: Szerintem nem árt, a mi lányunk is ezt csinálja 2 hós kora óta. Ezt hívják lebegõ ülésnek.

Szerintem nem árt, a mi lányunk is ezt csinálja 2 hós kora óta. Ezt hívják lebegõ ülésnek.
Nem árt neki, nálunk is ez volt, van! Próbálkozik! Ez így van rendben! 4 hós leányzó anyukája
Minden baba csinálja, kíváncsi a világra és erõsíti is magát egyben! :D
Nálunk is ugyanez volt. Sõt, most 5 hónapos, még nem tud ülni rendesen, de a pihenõszékében a félig ülõ helyzetbõl is még jobban fel akar ülni és dõl elõre. Gondolom, addig míg magától teszi és nem te erölteted, baj nem lehet.

Babám 3 hónapos lesz, és ezt a mosakodó kenőcsöt irta fel neki a doki:UNGUENTUM HYDROPHILICIUM NONIONICUM PH:HG:HUNGARO_GAL! Használtatok már ilyet? Hogy kell használni ezt? Fürdés előtt kell bekenni vele a picit, vagy utána?

Legjobb válasz: Ha mosakodó kenõcs, akkor elõtte. Használd úgy mintha sûrû tusfürdõ lenne. Én egy darabig a vízben kevertem el, egy mogyorónyit, úgy, hogy felkentem a kiskád szélére és onnan belemostam a vízbe, így nem maradt darabos. De ha felhívod a védõnõtöket, biztosan szívesen segít!

Ha mosakodó kenõcs, akkor elõtte. Használd úgy mintha sûrû tusfürdõ lenne. Én egy darabig a vízben kevertem el, egy mogyorónyit, úgy, hogy felkentem a kiskád szélére és onnan belemostam a vízbe, így nem maradt darabos. De ha felhívod a védõnõtöket, biztosan szívesen segít!
Rájöttem a trükkre, hogyan lesz teljesen eggyé a vízzel. Mi így csináltuk, amúgy nagyon jó, mert nem allergizál. 1 éves korig csak azt használtuk. Mielõtt fürdetnétek, forralj vizet (én vízforralóban csináltam) öntsd egy kis lábosba (vagy valami edénykébe), rakd bele a dió nagyságú krémet, keverd meg kiskanállal, simán feloldódik, önts bele a kis kádba, és rakjál bele vizet a megfelelõ hõfok eléréséig.
Eleinte én is feloldottam tusfürdõnek, de aztán kicsit macerásnak találtam. Utána simán bekentem vele a gyerkõcöt, aztán a fürdõvízben lemostam.
Én szárzon bekenem vele a babát, mint egy krémmel, majd a vízben csak lemosom róla a fürdetõt.
én a tenyerembe veszek egy adagot, elkenem mintha a kezemet kenném és a már vizes gyerekemet végigsimítom, mintha testápolóznám, nagyon könnyen lehet kenni, majd vízzel lemosom. én nagyon szeretem hajat is lehet vele mosni. nem merek még semmit kipróbálni, mert a bnõm picikéjét rögtön kiverte a nagytesõ tusfürdõje.
Az én lányomon 2 hetes korában kijött az ekcéma, és a bõrgyógyász azt mondta, hogy semmit nem ér a mosdókenõcs, ha feloldjuk a vízben. Nem érzékeny bõrû babáknak persze jó, de akkor "hat" ténylegesen, ha a baba bõrére kened, és úgy mosod le róla. Nem baj, ha marad rajta, testápolóként hat tovább. Ha félsz (mert elég sikamlós a baba bõre tõle), akkor oldd fel, de ha érzékeny bõrû, jobb, ha a bõrére kenve használod.

Kislányom 3 hónapos múlt és kb. 5 napja azt vettem észre, h nem elég a tej. Pótolnom kellene? Vagy várjak amíg a súlya nem gyarapszik? Mit tegyek?

Szopcsizik van hogy egy órán keresztül közben sír is ha már nem jön. A súlya gyarapszik ma mértük meg. A véd?n? azt mondta nincs gond, de most este is másfél órán keresztül evett és délután is így volt Hiába rakom mellre többször nem segít. Már én is kikészülök,hogy szenvedni látom.

Legjobb válasz: Szerintem várj még egy pár napot. A több tej termelõdéséhez kell még egy kis idõ. Egyszer csak azt veszed majd észre, hogy folyamatosan jön a tej, és a baba már nem "vergõdik" a melleden. Egyedül az idegeskedés az ami nem tesz jót!

Szerintem várj még egy pár napot. A több tej termelõdéséhez kell még egy kis idõ. Egyszer csak azt veszed majd észre, hogy folyamatosan jön a tej, és a baba már nem "vergõdik" a melleden. Egyedül az idegeskedés az ami nem tesz jót!
Válts mellett, egy szopi alatt megteheted többször is így sok inger éri a cicit. Ha a baba jól harap rá rövidesen megindul a tejleadó reflex ilyenkor mindkét oldalra telõdik tej, ha megette, cseréld át a másikra, ha nem elég akkor vissza. Macerás, de egy-két nap és megnövekedik a tejmennyiség. Ne méregess, mert stresszel. Nyugodtan kínáld oda a cicit ha kell óránként is meglátod a tested nem hagy cserben. Sok sikert!
Szerintem a pocakja lesz.AZ én babóm tiszta anyatejes de õ is csinál ilyet. Ilyenkor a mecsek tea segít.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!